Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2006 10:11

Dobrý den,
Ctěla bych se zeptat na Vaše názory a zkušenosti s tímto plemen, co se týče povahy a pracovní upotřebitelnosti.
Předem děkuji.

3.10.2006 12:20

entlebus napsal(a):
Dobrý den,
Ctěla bych se zeptat na Vaše názory a zkušenosti s tímto plemen, co se týče povahy a pracovní upotřebitelnosti.
Předem děkuji.

Je to překrásný pes, bohužel ch. stanice u nás se zaměřují spíš na exterier než na práci. Pokud nějakou zkoušku mají pak ZZO, ZOP...beze stop a obran. Je pár vyjímek se ZVV. Mám stejný problém, taky po něm toužím. Pokud chcete psa na práci nezbude než si pořídit štěně po pracovně vedených rodičích z importu. Ještě ch. st. Qalt Mercator bude pravděpodobně na jaře krýt fenku Katja van de Vastenow, tak uvidím jaký bude otec. Ale co se týká agility nebo flayballu nebo jako společník je určitě špica.

3.10.2006 22:40

borax napsal(a):
Je to překrásný pes, bohužel ch. stanice u nás se zaměřují spíš na exterier než na práci. Pokud nějakou zkoušku mají pak ZZO, ZOP...beze stop a obran. Je pár vyjímek se ZVV. Mám stejný problém, taky po něm toužím. Pokud chcete psa na práci nezbude než si pořídit štěně po pracovně vedených rodičích z importu. Ještě ch. st. Qalt Mercator bude pravděpodobně na jaře krýt fenku Katja van de Vastenow, tak uvidím jaký bude otec. Ale co se týká agility nebo flayballu nebo jako společník je určitě špica.

Díky za názor, také jsem si nebyla jistá zda zvíře z české ch.stanice bude to pravé na práci. také mě udivuje, že feny kryjí psy s DKK 2/2. Takové štěně bych si určitě nekoupila.
Co jsem zjišťovala, tak dělají zkoušky hlavně s fenama a psi toho nikdy moc nemají, to jsou tak problematičtí? Nebo jsou hlavně na
krytí a výstavy. Já bych právě chtěla určitě psa, na práci hlavně záchranářský výcvik.

3.10.2006 23:23

entlebus napsal(a):
Díky za názor, také jsem si nebyla jistá zda zvíře z české ch.stanice bude to pravé na práci. také mě udivuje, že feny kryjí psy s DKK 2/2. Takové štěně bych si určitě nekoupila.
Co jsem zjišťovala, tak dělají zkoušky hlavně s fenama a psi toho nikdy moc nemají, to jsou tak problematičtí? Nebo jsou hlavně na
krytí a výstavy. Já bych právě chtěla určitě psa, na práci hlavně záchranářský výcvik.

ahoj, zrovna o víkendu jsem udělala se svojí fenou holanďáka ZVV1(obrana 90b.) pokračovat samozřejmě budu. kolem zimy bude hárat a bude nakryta psem s IPO3 a ring2. to jen pro informaci o nepracovnosti holanďanů. Je jich prostě stále kolem stovky v celé republice takže je jasné že bude chvilí trvat než si to také lidi pořídí na práci,jelikož se většinou nechají odradit lidmi kteří toto plemeno příliš neznají, srovnávají ho s malinoisem. ale vemte si kolik je maliňáků a kolik holanďanů, ten poměr je nesrovnatelný. Takže pokud chcete holanďáka na práci říkám klidně!! a abyste se přesvědčila jaký je holanďan při práci jste u nás vítaná, přijeďte se na ně podívat při práci,sama se rozhodnente!?!
Pro mě je to naprasto úžasný pes, můžu jej doporučit,ale jen lidem který jsou přesvědšeni že je to pes pro ně, nenechte se prosím "obalamutit" neznalci tohoto bezvadného psa
Zuzka

4.10.2006 08:34

milacek napsal(a):
ahoj, zrovna o víkendu jsem udělala se svojí fenou holanďáka ZVV1(obrana 90b.) pokračovat samozřejmě budu. kolem zimy bude hárat a bude nakryta psem s IPO3 a ring2. to jen pro informaci o nepracovnosti holanďanů. Je jich prostě stále kolem stovky v celé republice takže je jasné že bude chvilí trvat než si to také lidi pořídí na práci,jelikož se většinou nechají odradit lidmi kteří toto plemeno příliš neznají, srovnávají ho s malinoisem. ale vemte si kolik je maliňáků a kolik holanďanů, ten poměr je nesrovnatelný. Takže pokud chcete holanďáka na práci říkám klidně!! a abyste se přesvědčila jaký je holanďan při práci jste u nás vítaná, přijeďte se na ně podívat při práci,sama se rozhodnente!?!
Pro mě je to naprasto úžasný pes, můžu jej doporučit,ale jen lidem který jsou přesvědšeni že je to pes pro ně, nenechte se prosím "obalamutit" neznalci tohoto bezvadného psa
Zuzka

Ahoj, no to je super zpráva, podívat bych se přijela moc ráda.¨
Nebudete teď v sobotu v Českých Budějovicích na výstavě? Jedu to tam omrknout.
Já mám tříletého psa , je to střední kříženec, má za sebou sedm úspěšně složených zkoušek, převážně záchranářských, bohužel mu příroda do vínku nenadělila zdraví a tak budu nucena předčasně ukončit jeho slibnou karieru.
O holanďanovi uvažuju již delší dobu, ale právě mě někteří odrazovali, právě srovnáním s malinoisem. Bylo by možné poslat nějaké fotečky na můj email? z.markova@seznam.cz

4.10.2006 11:47

milacek napsal(a):
Zuzka

A jéjé! Doufám, že to není reakce na můj příspěvek. To bych nerada, o holanďanech mám to nejlepší mínění a také jsem se nenechala odradit (pořád mě někdo na cvičáku tlačí do malin) a dál čekám a hledám.
Jinak gratuluji k úspěšně složené zkoušce, můžu se zeptat jak jde fenka na stopách? A pak taky který fešák bude otec vašich štěňat.Děkuji. Jana

4.10.2006 12:02

milacek napsal(a):
Zuzka

Také by mě zajímalo z jaké chov. stanice je vaše fenka a co za pesana plánujete.
Samozřejmě také gratuluji ke zkoušce a těším se až se setkáme.
Zuza

4.10.2006 13:42

entlebus napsal(a):
Také by mě zajímalo z jaké chov. stanice je vaše fenka a co za pesana plánujete.
Samozřejmě také gratuluji ke zkoušce a těším se až se setkáme.
Zuza

mrkněte sem http://nemertini.org

4.10.2006 14:15

borax napsal(a):
mrkněte sem http://nemertini.org

Super,už to jdu omrknout.

4.10.2006 17:22

entlebus napsal(a):
Super,už to jdu omrknout.

ahojky,zdá se že než jsem to stihla napsal někdo za mě moje stránky našel v Budějkách budeme tak se k nám přihlašte, ráda s Vámi podiskutuji. Freny bude s námi-přihlášená.
Zuzka

4.10.2006 19:10

milacek napsal(a):
ahojky,zdá se že než jsem to stihla napsal někdo za mě moje stránky našel v Budějkách budeme tak se k nám přihlašte, ráda s Vámi podiskutuji. Freny bude s námi-přihlášená.
Zuzka

Ahoj, tak to je skvělé, už se moc těším a budem držet palce.
Zuza.

24.11.2006 12:40

entlebus napsal(a):
Ahoj, tak to je skvělé, už se moc těším a budem držet palce.
Zuza.

entebus..
.. holanďan je na práci (jakoukoliv) skvělý.. Na většině cvičáků Vám budou doporučovat malinu. Prostě jsou maliňáci známější.
.. To, že u nás mají většinou zkoušky feny není o tom, že by ti psi nebyli použitelní (viz např Farwall - ZVV1, ZPS1, ZPU2...), ale je to spíše o tom, komu se ten pes dostane do ruky. Stejně tak o holanďany (o štěňata) zde není moc zájem právě z důvodů, že člověk upřednostní belgičana. Takže majitelé fen mají alespoň trošku motivaci, proč pracovat... :o)

borax..
.. Většina zdejších štěňat má předky (obvykle rodiče) "ipaře" a obvykle trojkaře.o) Jen lidi v tom pak bohužel nepokračují :o(
.. Jinak co se týče agility či flyballu máte pravdu - je to opravdu skvělý pes... Ale stejně tak je skvělý aj na sportovní kynologii .o)

milacek..
.. Naprosto souhlasím :o) Taky bych ho už nevyměnila :o)

24.11.2006 14:01

tunta napsal(a):
entebus..
.. holanďan je na práci (jakoukoliv) skvělý.. Na většině cvičáků Vám budou doporučovat malinu. Prostě jsou maliňáci známější.
.. To, že u nás mají většinou zkoušky feny není o tom, že by ti psi nebyli použitelní (viz např Farwall - ZVV1, ZPS1, ZPU2...), ale je to spíše o tom, komu se ten pes dostane do ruky. Stejně tak o holanďany (o štěňata) zde není moc zájem právě z důvodů, že člověk upřednostní belgičana. Takže majitelé fen mají alespoň trošku motivaci, proč pracovat... :o)

borax..
.. Většina zdejších štěňat má předky (obvykle rodiče) "ipaře" a obvykle trojkaře.o) Jen lidi v tom pak bohužel nepokračují :o(
.. Jinak co se týče agility či flyballu máte pravdu - je to opravdu skvělý pes... Ale stejně tak je skvělý aj na sportovní kynologii .o)

milacek..
.. Naprosto souhlasím :o) Taky bych ho už nevyměnila :o)

Jo, to je ten problém, že nepokračují Jen je otázka proč, dělají tomuto plemeni špatnou službu. Pak se není co divit, že na cvičácích doporučují maliny.

24.11.2006 14:21

borax napsal(a):
Jo, to je ten problém, že nepokračují Jen je otázka proč, dělají tomuto plemeni špatnou službu. Pak se není co divit, že na cvičácích doporučují maliny.

borax..
.. Poněvadž většina těch, kteří by pokračovali si vezmou malinu... Ten, kdo chce dělat a bude mít na výběr štěně HO či BO, kde dejme tomu budou v předcích zastoupeny stejné výkonnostní zkoušky, stejný počet atp... tak sáhne po BO.. Protože je belgičák vidět, poněvadž je osvědčený atp... Takže ty nadějné pokračovatele nám seberou belgičáci ... A "normální" člověk tohle prostě nevidí, že tím, že nepokračuje v linii, tomu plemeni škodí... On přeci nemá v úmyslu s tím psem jezdit na mistrák, tak proč by měl pokračovat... A bohužel chovatel v tomto majitele neovlivní... bohužel :o(

27.11.2006 12:28

tunta napsal(a):
borax..
.. Poněvadž většina těch, kteří by pokračovali si vezmou malinu... Ten, kdo chce dělat a bude mít na výběr štěně HO či BO, kde dejme tomu budou v předcích zastoupeny stejné výkonnostní zkoušky, stejný počet atp... tak sáhne po BO.. Protože je belgičák vidět, poněvadž je osvědčený atp... Takže ty nadějné pokračovatele nám seberou belgičáci ... A "normální" člověk tohle prostě nevidí, že tím, že nepokračuje v linii, tomu plemeni škodí... On přeci nemá v úmyslu s tím psem jezdit na mistrák, tak proč by měl pokračovat... A bohužel chovatel v tomto majitele neovlivní... bohužel :o(

..no to právě není můj problém, pokud by tu byl holanďan srovnatelný s malinou (co se práce týká) pak neváhám, ale ani chovatelské stanice u nás to moc "nežerou". Hlavně že pes má cacib, bob, a tak. Já nechci v žádném případě nikoho napadat, každý ať dělá co umí a co ho baví, ale je to pro toto plemeno škoda. Každopádně se nevzdám a počkám si . Nejsem typ co když se mu pes "nepovede" tak ho dá pryč, (víc haváků mít taky nemůžu) takže se snažím minimalizovat riziko že bude bázlivý a podobně..i když pracovně vedení předci taky nejsou 100 % záruka, ale aspoň něco...

8.5.2007 18:53

entlebus napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji.

8.5.2007 20:23

tlapka napsal(a):

Kdypak se ti podařilo vyfotit Jiřky holanďanky? To je určitě ta mladší Gina, co?

9.5.2007 20:43

nadja napsal(a):
Kdypak se ti podařilo vyfotit Jiřky holanďanky? To je určitě ta mladší Gina, co?

Čauky Naďo, volala mi v pondělí v půl sedmý večer, že je zrovna u zdi tak abych přišla, že ji potřebuje vyfotit protože druhý den je jí rok a potřebuje poslat fotku do Holandska. Sice jsem se snažila jí vysvětlit, že půl sedmý je fakt na focení pozdě, ale znáš Jiřku - no nakonec do docela vyšlo. Ahoj R.

2.7.2007 13:57

entlebus napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji.

Můj malý holanďan

2.7.2007 15:54

entlebus napsal(a):
Můj malý holanďan

A jak vám to spolu jde? Plní očekávání?
Já o holanďanovi taky uvažovala, nakonec mám beaucerona, ale tohle plemeno mě zajímá pořád, proto vyzvídám

2.7.2007 16:58

marcha napsal(a):
A jak vám to spolu jde? Plní očekávání?
Já o holanďanovi taky uvažovala, nakonec mám beaucerona, ale tohle plemeno mě zajímá pořád, proto vyzvídám

Ahoj, před ním jsem měla (ještě tedy mám, ale již je v důchodu) moc nadanýho a úžasnýho psa, takže to měl se mnou ze začátku trochu těžké, jelikož jsem trochu srovnávala. Velmi rychle sem ale toho nechala.
Je to velmi otevřenej pes k lidem, pohodář a přitom strašnej drak, nic nenechá v klidu. Je trošku hůř motivovatelnej, ale i to se lepší, je to prostě ještě mimino. Jinak je to hroznej miláček, neustále na zádech. Už sem si ho fakt moc zamilovala.

5.7.2007 14:08

entlebus napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji.

25.7.2007 20:01

entlebus napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji.

Ahoj všichni, nějak jsme zapadli. Tak kdepak jste byli na táborech?

Přidejte reakci

Přidat smajlík