A co takhle boxer nebo nemecka doga??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2006 13:56

ahojky...tak sem davejte svoje krasavce...tyhlety dve rasy se mi strasne libi...tak prosim sem s nimi...

6.10.2006 11:28

nicolll napsal(a):
ahojky...tak sem davejte svoje krasavce...tyhlety dve rasy se mi strasne libi...tak prosim sem s nimi...

Moje malá Mery

6.10.2006 11:29

tequily napsal(a):
Moje malá Mery

... a velká Mery

6.10.2006 11:30

tequily napsal(a):
... a velká Mery

1. Sraz bílých boxerů

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2006 11:41

tequily napsal(a):
1. Sraz bílých boxerů

Nemůžu si pomoct, mně se bílý boxer nelíbí... Přopomíná mi amerického buldoka (jistě, mají společné předky). Myslím, že tvůrci boxera dobře věděli, proč bílé vyřazovali z chovu. Mně se líbí ve standardních barvách, a tedy ani černý...Krom toho, bílé zbarvení nese řadu dědičných nemocí, v čele s hluchotou.

6.10.2006 11:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemůžu si pomoct, mně se bílý boxer nelíbí... Přopomíná mi amerického buldoka (jistě, mají společné předky). Myslím, že tvůrci boxera dobře věděli, proč bílé vyřazovali z chovu. Mně se líbí ve standardních barvách, a tedy ani černý...Krom toho, bílé zbarvení nese řadu dědičných nemocí, v čele s hluchotou.

Aha. Takže je lepší bílá štěňata z vrhu vybrat a utratit je?

6.10.2006 12:08

xdiana napsal(a):
Aha. Takže je lepší bílá štěňata z vrhu vybrat a utratit je?

To je věc názoru... Ale rozhodně na nich dál nechovat, rozuměj nemnožit bezpapíráky.

6.10.2006 12:12

Citace z www.bilyboxer.info:
Problém s bílou barvou vzniknul poté, co začali být boxeři díky svým povahovým vlastnostem používáni jako policejní psi. Přirozeně bílá barva neumožňovala to, co je pro služebního psa důležité – nebýt viděn v noci. Od roku 1925 proto v Německu platil zákaz registrace bílých boxerů a používání jich v chovu. Německý boxer klub se domníval, že takto bílou barvu vymýtí. To vedlo mnoho chovatelů k praxi zabíjení všech štěňat bílé barvy.

Bílý boxeři tu jsou tak dlouho jako samotné plemeno a na počátku plemenitby německých boxerů stála dlouhá řada bílých boxerů. Existují různé teorie o tom, jak se bílý gen dostal do genů boxera. Mnoho lidí věří, že to bylo způsobeno křížením s anglickým buldokem, ačkoli bílý boxeři existovali ještě před tím, než byla tato dvě plemena zkřížena. Původní barva boxera byla bílá (či s barevnými znaky) a do roku 1925 mohli být bílý boxeři v Německu registrováni. Jako pramáti všech boxerů je v knize „The Boxer“ od Johna P. Wagnera (1946) označena fena Meta von der Passage č. 30. Tato fena je považována za pramatku plemene a většina boxeřích linií je dosledovatelná zpět k jejím potomkům. Byla to bílá fena se žíhanými znaky.

6.10.2006 12:15

tequily napsal(a):
Problém s bílou barvou vzniknul poté, co začali být boxeři díky svým povahovým vlastnostem používáni jako policejní psi. Přirozeně bílá barva neumožňovala to, co je pro služebního psa důležité – nebýt viděn v noci. Od roku 1925 proto v Německu platil zákaz registrace bílých boxerů a používání jich v chovu. Německý boxer klub se domníval, že takto bílou barvu vymýtí. To vedlo mnoho chovatelů k praxi zabíjení všech štěňat bílé barvy.

Bílý boxeři tu jsou tak dlouho jako samotné plemeno a na počátku plemenitby německých boxerů stála dlouhá řada bílých boxerů. Existují různé teorie o tom, jak se bílý gen dostal do genů boxera. Mnoho lidí věří, že to bylo způsobeno křížením s anglickým buldokem, ačkoli bílý boxeři existovali ještě před tím, než byla tato dvě plemena zkřížena. Původní barva boxera byla bílá (či s barevnými znaky) a do roku 1925 mohli být bílý boxeři v Německu registrováni. Jako pramáti všech boxerů je v knize „The Boxer“ od Johna P. Wagnera (1946) označena fena Meta von der Passage č. 30. Tato fena je považována za pramatku plemene a většina boxeřích linií je dosledovatelná zpět k jejím potomkům. Byla to bílá fena se žíhanými znaky.

Tak třeba dogáč...

6.10.2006 12:19

tequily napsal(a):

Jistě, to vše je pravda. Metu i ostatní psy, kteří se v počátcích používali k chovu mám velice pěkně popsané a vyfotografované v knize od Alexandra Burgera "Boxer". To, že se ve vrzích objevovala a stále objevují bílá štěňata vím také. Nejsem neználek. A velice obdivuji, jaké plemeno se chovatelům podařilo vyšlechtit, i když k současnému chovu mám své výhrady, a řekněme, že před dvaceti lety se mi plemeno líbilo víc. Toť můj názor.

6.10.2006 12:24

aldo napsal(a):
Tak třeba dogáč...

Je to nsa každém jaký se mu líbí pes.Mě se sice bílí boxeři aj i dogáči líbí ale ryzika typu hluchota atd.bych nepodcenovala..Takže ani jejich dalšímu chovu bych netleskala a dál na těchto jedincích nechovala.Vím jaké je že je člověk hluchý vím to i u psa takového jsem měla ono nic neslyšet není žádný med.Jen stručně kamarádka si vzala vychovanou na posunky fenku buldoka nechala ji na zahradě a fenka utekla a hned za plotem ji srazilo bohužel smrtelně auto kdyby slyšela tak by pod něj určitě nevběhla...
Štěnata neutrácet ale dál na nich nechovat tot můj názor.

6.10.2006 12:26

Jistě, to vše je pravda. Metu i ostatní psy, kteří se v počátcích používali k chovu mám velice pěkně popsané a vyfotografované v knize od Alexandra Burgera "Boxer". To, že se ve vrzích objevovala a stále objevují bílá štěňata vím také. Nejsem neználek. A velice obdivuji, jaké plemeno se chovatelům podařilo vyšlechtit, i když k současnému chovu mám své výhrady, a řekněme, že před dvaceti lety se mi plemeno líbilo víc. Toť můj názor.

Tak s tímhle se mohu stotožnit. Takových názorů je dnes slyšet hodně, že chov byl dříve kvalitnější.
Na 1srazu bílých boxerů, nám také bylo řečeno chovateli, že nedoporučují bílé boxery množit. Jen je potřeba rozlišit vyřazení z chovu a utrácení bílých boxerů, což ještě dnes spousta lidí takřka nerozlišuje a stále se stydí za bílé boxery ve svých vrzích.

6.10.2006 12:47

tequily napsal(a):
Tak s tímhle se mohu stotožnit. Takových názorů je dnes slyšet hodně, že chov byl dříve kvalitnější.
Na 1srazu bílých boxerů, nám také bylo řečeno chovateli, že nedoporučují bílé boxery množit. Jen je potřeba rozlišit vyřazení z chovu a utrácení bílých boxerů, což ještě dnes spousta lidí takřka nerozlišuje a stále se stydí za bílé boxery ve svých vrzích.

Výskyt bílých štěňat je a bude. Nemám problém s tím, nechat je žít, pokud se narodí. Ale opravdu by na nich nemělo být chováno. A neměli by být dále spojováni standardní jedinci, v jejichž vrzích se vyskytlo více bílých štěňat než je obvyklé. Neznám statistiky, a i kdyby, nemyslím si, že jsou objektivní, protože nežádoucí štěňata mohou být utracena dříve, než proběhne kontrola vrhu poradcem chovu.

6.10.2006 12:51

nicolll napsal(a):

A oc takhle náš Bonaparte

6.10.2006 13:37

nicolll napsal(a):

Ahojky!
Boxeři jsou úžasní a dogy také!
Mám německou boxeřici http://www.boxer-giordi.com
a jedna z jejich super kámošek je právě německá dogice!

6.10.2006 14:40

tequily napsal(a):
Moje malá Mery

Ahojky Štefane nedej se bílý jsou moooooc krásný a proto je přece máme.
Fanda pozdravuje Mery

6.10.2006 18:24

denisa g napsal(a):
Ahojky!
Boxeři jsou úžasní a dogy také!
Mám německou boxeřici http://www.boxer-giordi.com
a jedna z jejich super kámošek je právě německá dogice!

náš miláček oskárek. sháníme nevěstu, kdybyste měli zájem :) ale jsme bez pp.

6.10.2006 18:25

euryanta napsal(a):
náš miláček oskárek. sháníme nevěstu, kdybyste měli zájem :) ale jsme bez pp.

a ještě jednou...

6.10.2006 18:30

To je věc názoru... Ale rozhodně na nich dál nechovat, rozuměj nemnožit bezpapíráky.

Nevím, proč by neměl mít bílý boxer právo na život. Jenom proto, že se někomu zdá ¨neefektní a nepapírový? Papírák nebo bezpapírák - pokud je má někdo rád, tak je to v pořádku. Ale problémy dnes mají psi bez rozdílu původu, když se dostanou do nepravých rukou.

7.10.2006 07:26

euryanta napsal(a):
a ještě jednou...

Všichni jsou mooooooooc pekní!!!!!!!!!

7.10.2006 08:09

nicolll napsal(a):
Všichni jsou mooooooooc pekní!!!!!!!!!

Koukla jsem tady na ty vaše pejsky a chci jen pochválit, že jsou moc pěkní. Problematika bílých boxerů se mě netýká, takže to ať si vyřídí v chovu, jen si myslím, že zajímaví jsou a mají právo na život. Zajímaly by mě ty dogy. Je tady jeden pes skoro bílý. Existují také nějaké více či méně bílé dogy? Vím, že je to harlekýn, ale s málo skvrnami. Nemáte nějaké snímky? Jen tak. Mě to prostě zajímá...

7.10.2006 10:49

lucky napsal(a):
Koukla jsem tady na ty vaše pejsky a chci jen pochválit, že jsou moc pěkní. Problematika bílých boxerů se mě netýká, takže to ať si vyřídí v chovu, jen si myslím, že zajímaví jsou a mají právo na život. Zajímaly by mě ty dogy. Je tady jeden pes skoro bílý. Existují také nějaké více či méně bílé dogy? Vím, že je to harlekýn, ale s málo skvrnami. Nemáte nějaké snímky? Jen tak. Mě to prostě zajímá...

...tak mě se bílý boxíci moooc líbí , možná proto , že jsem ulítlá na tyto pesy , mám amer.bulldoga -fenku a její nejlepší kámoš je boxík .......takže všem krátkým mordičkám jakékoli barvy fandím.....

7.10.2006 11:41

makki napsal(a):
Nevím, proč by neměl mít bílý boxer právo na život. Jenom proto, že se někomu zdá ¨neefektní a nepapírový? Papírák nebo bezpapírák - pokud je má někdo rád, tak je to v pořádku. Ale problémy dnes mají psi bez rozdílu původu, když se dostanou do nepravých rukou.

.....právo na život má snad každý tvor , tak už neřešte pp, jsou nádherní a hotovo , kdyby se udělala selekce mezi lidmi podle nějakých měřítek , kolik z nás by asi prošlo.....zadavatelka se neptala jestli na těchto jedincích dál chovat či ne.....

7.10.2006 12:03

lucky napsal(a):

Ano jsou více či méně skvrnité někdy i celobílé.U málo skvrn je pak problém že může být pejsek hluchý/proto se u více bílích jedinců na výstavách a na bonitacích dělá zkouška sluchu/.

7.10.2006 12:05

aldo napsal(a):
Ano jsou více či méně skvrnité někdy i celobílé.U málo skvrn je pak problém že může být pejsek hluchý/proto se u více bílích jedinců na výstavách a na bonitacích dělá zkouška sluchu/.

Tento pejsek je v pěkné barvě až na to že na zádi má kropenaté skvrny...

7.10.2006 12:07

aldo napsal(a):
Tento pejsek je v pěkné barvě až na to že na zádi má kropenaté skvrny...

Bonaparte tak takto by měla skvrnitá doga vypadat.Je opravdu nádhernej!!Jak mohutností tak i barvou...

7.10.2006 12:08

aldo napsal(a):
Bonaparte tak takto by měla skvrnitá doga vypadat.Je opravdu nádhernej!!Jak mohutností tak i barvou...

Bonaparte je samozřejmě ten nahořejc...
Co sem vkládám jsou harlekýni co mám fota v Pc

7.10.2006 14:15

aldo napsal(a):

To to je BONAPARTE Brno 2006 V1 CAC NV

7.10.2006 16:04

tequily napsal(a):

Mě se bílí boxeři líbí stejně jako bílé dogy ovšem s tou hluchotou je to pravda.Ale utrácet to snad nééé,je to podobné jako u nás byli šedí tygři.Dnes je neutrácí ale dostanou označení nechovný-ale aspoň že tak!Co mi ovšem vadí u obou plemen je zákaz kupírování uší.

15.10.2006 20:47

nicolll napsal(a):

A co takhle oboje....

15.10.2006 20:48

katty napsal(a):
A co takhle oboje....

3.11.2006 06:25

lilith1 napsal(a):
Tita

Zdar,
posílám fotky fenky Dony Je to můj první boxer a jsou ji 4 měsíce

1. foto když jsme si ji vezly dom

3.11.2006 06:37

tom napsal(a):
Zdar,
posílám fotky fenky Dony Je to můj první boxer a jsou ji 4 měsíce

1. foto když jsme si ji vezly dom

Jestli máte Vy kdo máte boxera ICQ 208-163-915 tak napište pokecáme
Další foto: už je doma

30.11.2006 18:57

nicolll napsal(a):

ahoj tak tady je moje stene dogy.jetokluk jako buk.jemu pulroku.a jmenujese gasto.

1.12.2006 14:08

nicolll napsal(a):

To je náš Doneček a sestra. Je hluchý, ale učí se znakovou řeč a poslouchá na ni a to mu budou teprve 3 měsíce.# Žádné utrácení bílých boxíků a když je některý hluchý není to vada se kterou by nemohl prožít plnohodnotný život. Stačí se mu jen o něco více věnovat, nepouštět z vodítka na ulici a vyběhat se může v oploceném výběhu nebo na zahradě, nemyslíte??

1.12.2006 21:28

mamba napsal(a):
To je náš Doneček a sestra. Je hluchý, ale učí se znakovou řeč a poslouchá na ni a to mu budou teprve 3 měsíce.# Žádné utrácení bílých boxíků a když je některý hluchý není to vada se kterou by nemohl prožít plnohodnotný život. Stačí se mu jen o něco více věnovat, nepouštět z vodítka na ulici a vyběhat se může v oploceném výběhu nebo na zahradě, nemyslíte??

Je moc krásný !! Hodně radosti vám všem. Má štěstí , že je u vás.

1.12.2006 22:48

lenk lenk napsal(a):
Je moc krásný !! Hodně radosti vám všem. Má štěstí , že je u vás.

Děkujeme

2.12.2006 21:39

makki napsal(a):

Kdyz jsem dnes byla u nas v zverimexu, všimla jsem si inzerátu s prodejem boxerů, i s fotkou štěňat a jejich mámy, polovina štěňat bl bílých nebo bílé s hnědým flekem na uchu či oku, matka byla zlatá, bez PP. Tak nevím, jestli tento počet běloušů v jednom vrhu není příliš, jestli táta nebyl bílý?
Jinak já osobně když jsem prvně viděla bílého boxera, jsem nemohla poznat, co je to za rasu, bylo to na cvičáku asi před rokem. Do té doby jsem se s touto barvou nesetkala.
A v jenom z posledních čísel časopisu PES je dlouhý článek o bílé barvě u psů a s ní spojené nemoci, především hluchota, ale bílý boxer nebyl na prvním místě s těmito obtížemi.
Určitě nejsem pro utrácení, ale zrovna tak ne pro rozmnožování

3.12.2006 18:58

mamba napsal(a):

Vazne si myslite ze takovy psy jsou stastni? kdyz se cely zivot nehnou z voditka a poradne probehnout se budou moct jen na oplocene zahrade? Kdyz je nikdy nebude uklidnovat vas hlas a nic? ja vim ze kdyz uz se to stane tak se to da prezit..ale neni to to prave co pes potrebuje...dobre kdyz uz neutracet tak dale nemnozit bile boxery...uz pro tento pripad...sluch je dulezita soucast psa a nemel by o ni byt pripraven jen ze soucitu...

3.12.2006 22:36

nicolll napsal(a):

Nevlastnim ani dogu, ani boxera, presto mi to neda sem dat jedny "cizi". Jsou totiz moc krasni:-)

3.12.2006 22:58

rewaska napsal(a):
Vazne si myslite ze takovy psy jsou stastni? kdyz se cely zivot nehnou z voditka a poradne probehnout se budou moct jen na oplocene zahrade? Kdyz je nikdy nebude uklidnovat vas hlas a nic? ja vim ze kdyz uz se to stane tak se to da prezit..ale neni to to prave co pes potrebuje...dobre kdyz uz neutracet tak dale nemnozit bile boxery...uz pro tento pripad...sluch je dulezita soucast psa a nemel by o ni byt pripraven jen ze soucitu...

Proč by hluchý pes nemohl být šťastný copak hluší lidé nejsou šťastní a mimochodem podle nynějších zákonů pes na volno se může pohybovat jen ve výběhu a na vlastním oploceném pozemku jinak musí chodit na vodítku a s košíkem!! Já netvrdím, že bílý boxer i když má papíry se má dále množita ani Dona množit nehodlám, ale když už se narodí s nějakou vadou proč je hned utrácet!! A uklidňovat ho nemusím jen hlasem snad jsou i jiné možnosti stejně tak mě začíná poslouchat na povely podle znakové řeči! Pokud má člověk čas tak dokáže hluchého psa vycvičit stejně tak jak slyšícího a lásku k němu mu dáváme najevo i když neslyší a on ji umí opětovat!!

3.12.2006 23:03

mamba napsal(a):
Proč by hluchý pes nemohl být šťastný copak hluší lidé nejsou šťastní a mimochodem podle nynějších zákonů pes na volno se může pohybovat jen ve výběhu a na vlastním oploceném pozemku jinak musí chodit na vodítku a s košíkem!! Já netvrdím, že bílý boxer i když má papíry se má dále množita ani Dona množit nehodlám, ale když už se narodí s nějakou vadou proč je hned utrácet!! A uklidňovat ho nemusím jen hlasem snad jsou i jiné možnosti stejně tak mě začíná poslouchat na povely podle znakové řeči! Pokud má člověk čas tak dokáže hluchého psa vycvičit stejně tak jak slyšícího a lásku k němu mu dáváme najevo i když neslyší a on ji umí opětovat!!

Naše pusinky.

6.12.2006 08:58

hanzy napsal(a):
Nevlastnim ani dogu, ani boxera, presto mi to neda sem dat jedny "cizi". Jsou totiz moc krasni:-)

taky přidám našeho mazlíka

6.12.2006 09:00

obelix napsal(a):
taky přidám našeho mazlíka

a ještě jednou při hře

6.12.2006 09:04

obelix napsal(a):
a ještě jednou při hře

co bych zase provedla!

29.12.2006 11:36

obelix napsal(a):
co bych zase provedla!

Mery Ze Šárovce

www.bilyboxer.info

30.12.2006 23:11

mamba napsal(a):
Naše pusinky.

a takhle nám roste.........přišli jsme z výletu a byl mooooc unavený

30.12.2006 23:37

Ja vidim tyto boxery poprve, jsou moc krasni, bila sebou nese jista ryzika, jelikoz nelze dat dva bile boxery na sebe a je to treba i u stafbuliku, ja sama budu mit fenecku, ktera je bila s zihanymi znaky, jelikoz se mi bila strasne libi, ale uz musim premyslet do budoucna jakeho psa na ni dam, protoze pokud bych na ni dala bileho stafa a to plati i u boxeru, tak tak muze dojit k hluchote, slepote, vyrazkam, k degenraci.
Ale jsou to nadherni pesani.Ano na bilych muzete chovat, ale psy, ktery nesou gen barvy zlate, zihane,dal uz nevim, jaka zbarveni ma Boxer. pak mate odchov jedna basen.

30.12.2006 23:40

makki napsal(a):

A navic pokud tato barva je uvedena jako standartni, tak se na nich muze chovat bez problemu, ale jak rikam, ze zdravotniho hlediska je to svym zpusobem prusvih dat na sebe dva bili a nense to jista rizika pro stenda.

1.1.2007 17:46

nicolll napsal(a):

Ještě jí není rok...Alma z Holanky (maminka je taky ze Šárovce )

11.1.2007 16:39

mischa napsal(a):
Ještě jí není rok...Alma z Holanky (maminka je taky ze Šárovce )

Naše Twiggy http://www.bilyboxer.info

Přidejte reakci

Přidat smajlík