Zkoušky pro psy bez PP

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2005 16:41

Existuje nějaká zkouška s loveckým zaměřením (především aporty), které se můžou zúčastnit i psi bez PP? Nemusí jít ani o zkoušku, třeba i závod, soutěž...
Díky

16.8.2005 22:56

vizsladan napsal(a):
Existuje nějaká zkouška s loveckým zaměřením (především aporty), které se můžou zúčastnit i psi bez PP? Nemusí jít ani o zkoušku, třeba i závod, soutěž...
Díky

Nikdo nic? Prosíím

17.8.2005 09:23

vizsladan napsal(a):
Díky

Závod pro pejsky bez PP se pořádá společně s některýma výstavama pro pejsky bez PP. Je to jen pro zábavu jak majitele tak pejsků. Jeden takový závod jsem viděla v Ostravě a v Brně. Zkus se poptat i na cvičáku, tak by ti mohli poradit.

17.8.2005 16:10

karolina v napsal(a):
Závod pro pejsky bez PP se pořádá společně s některýma výstavama pro pejsky bez PP. Je to jen pro zábavu jak majitele tak pejsků. Jeden takový závod jsem viděla v Ostravě a v Brně. Zkus se poptat i na cvičáku, tak by ti mohli poradit.

Díky. Kde seženu kontakt na nějaké výstavy psů bez PP?
A o jaký typ závodů se asi tak jedná?

17.8.2005 19:33

vizsladan napsal(a):
Díky

Se psem který nemá PP nemůžeš dělat lovecké zkoušky ani na závody - bohužel. Můžeš jít buď na nějaké sranda závody nebo podle NZŘ zkusit zkoušku ZOP, kde se pouze procvičuje aport, ale jinak ta zkouška lovecky zaměřena není.

17.8.2005 20:48

dita napsal(a):
Se psem který nemá PP nemůžeš dělat lovecké zkoušky ani na závody - bohužel. Můžeš jít buď na nějaké sranda závody nebo podle NZŘ zkusit zkoušku ZOP, kde se pouze procvičuje aport, ale jinak ta zkouška lovecky zaměřena není.

Se psem bez PP muzes udelat komplet cely NZR vcetne ZVV3. ALe nejsou to lovecky zamerene zkousky (ne na aportovani, i kdyz to je tam v poslusnostech taky, ale jen jako jeden ze cviku), pokud mas lovecaka, zamerila bych se na stoparske specialky podle NZR...

17.8.2005 22:46

vizsladan napsal(a):
Díky

Já mám maďarského ohaře s PP a s ním normálně zkoušky dělám, vím že na zk. nemůže pes bez PP.

Ale tay máme doma ještě fenku zlatého retrívra - nalezenkyni, velice neposlušnou a nevychovanou, je sice strašně hodná, ale předchozí majitelé ji evidentně ńevychovábali a mlátili. Ale má silně vyvinuté lovecké pudy, především vlohy pro aport. Já uvažuji o takovém experimentu - myslím si totiž, že usměrněním a dopilováním jejího aportu by se výrazně zlepšila i její celková poslušnost. Tak jsem uvažovala o tom, že bych to vyzkoušela v praxi, ale zase se mi to nechce dělat pro nic za nic.

Zkoušky ZOP a ZVV jsou pro nás bohužel bezpředmětné, ale díky za typ

18.8.2005 07:52

vizsladan napsal(a):
Já mám maďarského ohaře s PP a s ním normálně zkoušky dělám, vím že na zk. nemůže pes bez PP.

Ale tay máme doma ještě fenku zlatého retrívra - nalezenkyni, velice neposlušnou a nevychovanou, je sice strašně hodná, ale předchozí majitelé ji evidentně ńevychovábali a mlátili. Ale má silně vyvinuté lovecké pudy, především vlohy pro aport. Já uvažuji o takovém experimentu - myslím si totiž, že usměrněním a dopilováním jejího aportu by se výrazně zlepšila i její celková poslušnost. Tak jsem uvažovala o tom, že bych to vyzkoušela v praxi, ale zase se mi to nechce dělat pro nic za nic.

ZOP nepatri k NZR, tam je ZZO - moc zkratek a k nicemu, co...

Ale k tomu aportovani - jde o to, co bys chtela s fenuli delat. Jestli te zjima jen lovecky vycvik, tak mas asi smolika pacholika.

Ale jestli jsi ochotna delat s fenkou cokoliv jineho, tak pes aporter je snem kazdeho psovoda, co chce cvicit. Takovy pes pak pro balonek udela uplne vsechno... Klidne tedy muzes cvicit podle NZR, s tim, ze jestli nechces delat obrany, daji se delat treba stoparske specialky (jestli ji bavi cuchat).

Nebo delat agility, kde se aporteri taky vyradi...

A nebo se vykaslat na zk, a udelat si poslusnost opravdu jen na aportky, ale pak zase nemas zadny cil...

18.8.2005 11:58

vizsladan napsal(a):

kdybys chtěla dělat agility, tam psi bez PP závodit můžou , jinak pak je možnost ( ale to už je obtížnější -vyřídit to ) pokusit se ji nechat zapsat do registru - (...zápisní a chovatelský řád ČMKU - c) jedinci bez průkazu původu.
2. Podmínkou pro zapsání do registru : - viz bod c) - souhlas příslušného chovatelského klubu. Jedinec musí být posouzen na dvou výstavách dvěma různými rozhodčími a oceněn nejméně známkou "velmi dobrá". V dalším chovu by měl, dle doporučení FCI, mít jeden z rodičů úplný rodokmen.
3. Průkazy původu jedinců zapsaných do registru budou nezaměnitelně označeny nápisem: "ČMKU - registr
) tzn. získat někoho v klubu retrievrů pro souhlas se zapsáním ( retrievři mají kluby 2 , nevím kde by to bylo jednodušší , ale když nepůjde do chovu , tak by to mohlo jít ) a pak může dělat zkoušky jako pes s PP a nebo se mrkni na http://retrieversportcz.xhosting.cz a zkus se spojit s p. Kovářem a zeptat se ho jak by to šlo co nejlépe udělat ,p. Kovář je velice ochotný .

18.8.2005 14:09

vizsladan napsal(a):

A co Flyball? To by hafuli nebavilo?

18.8.2005 21:20

vizsladan napsal(a):
Díky

Fenku by možná bavil Flyball i agility, ale mně jde opravdu o lovecký výcvik. Ale moc díky za všechny rady a tipy

Pokud by se mi povedlo fenku opravdu nějak vycvičit, asi bych využila té rady zde a pokusila bych se ji nechat zapsat do registru, abych si s ní mohla udělat nějakou zkoušku. Štěňata mít nebude, protože je vykastrovaná.
A nebo bych ji také mohla pouze používat v praxi třeba na kachny (dělám s ohařem myslivost), ale třeba tam by byly zkoušky dobré, aby měla loveckou upotřebitelnost.

Moc díky všem za rady, jsem ráda, že jsou tu ochotní lidé a není to tu jak na nemoderovaném fóru

19.8.2005 08:18

vizsladan napsal(a):
Fenku by možná bavil Flyball i agility, ale mně jde opravdu o lovecký výcvik. Ale moc díky za všechny rady a tipy

Pokud by se mi povedlo fenku opravdu nějak vycvičit, asi bych využila té rady zde a pokusila bych se ji nechat zapsat do registru, abych si s ní mohla udělat nějakou zkoušku. Štěňata mít nebude, protože je vykastrovaná.
A nebo bych ji také mohla pouze používat v praxi třeba na kachny (dělám s ohařem myslivost), ale třeba tam by byly zkoušky dobré, aby měla loveckou upotřebitelnost.

Moc díky všem za rady, jsem ráda, že jsou tu ochotní lidé a není to tu jak na nemoderovaném fóru

Hele, tak me jeste napada...

Podle me ti ji do registru nezapisou, pisou se tam zvirata jen s vynikajicim exterierem a povahovymi vlastnostmi, ktera, ac nemaji prokazany puvod, by mohla prispet k chovu (tohle se resi u CsV, kde se do registru zapsali krizenci NO bez PP a kanadske vlcice, mozna z nej zase budou vyskrtnuti, no, neni to jednoduche) - no a jestli je vykastrovana, neni duvod ji do registru psat, kdyz k chovu neprispeje...

Ale spis bych zkusila tlacit na mistni mysliveckou organizaci, nebo kdo porada zkousky, a snazila bych se si vyzebrat vyjimku - s tim, ze vysvetlis, jak to je, ze myslivost provozujes, psa sis vzala z utulku jako druheho a potrebujes tu loveckou upotrebitelnost... Mohlo by to vyjit, jestli myslivost opravdu delas a prvni pes ma zkousky, tak by ti mohli uverit...

Trocha asertivity a milych usmevu a treba to zabere...

19.8.2005 09:20

vizsladan napsal(a):

když bude vycvičená tak, že bude schopna pracovat , tak ji s ohařem můžeš myslím brát klidně i na hony ( ve sdružení , kam patříš - pokud někam ano, bych to řekla , ale jinde je to myslím zbytečné) . Ještě jsem se nesetkala s tím, že by někdo někde chtěl vidět potvrzení o lovecké upotřebitelnosti psa, dávno už je ani nevozím s sebou

19.8.2005 09:22

wami napsal(a):
Hele, tak me jeste napada...

Podle me ti ji do registru nezapisou, pisou se tam zvirata jen s vynikajicim exterierem a povahovymi vlastnostmi, ktera, ac nemaji prokazany puvod, by mohla prispet k chovu (tohle se resi u CsV, kde se do registru zapsali krizenci NO bez PP a kanadske vlcice, mozna z nej zase budou vyskrtnuti, no, neni to jednoduche) - no a jestli je vykastrovana, neni duvod ji do registru psat, kdyz k chovu neprispeje...

Ale spis bych zkusila tlacit na mistni mysliveckou organizaci, nebo kdo porada zkousky, a snazila bych se si vyzebrat vyjimku - s tim, ze vysvetlis, jak to je, ze myslivost provozujes, psa sis vzala z utulku jako druheho a potrebujes tu loveckou upotrebitelnost... Mohlo by to vyjit, jestli myslivost opravdu delas a prvni pes ma zkousky, tak by ti mohli uverit...

Trocha asertivity a milych usmevu a treba to zabere...

No já znám beagla , která je zapsaná v registru práve proto, že s ní chtěli dělat zkoušky a využívat ji pracovně - o chovu na ní vůbec neuvažovali a neuvažují , pravda je , že povahu má skvělou

19.8.2005 10:29

mac1 napsal(a):
No já znám beagla , která je zapsaná v registru práve proto, že s ní chtěli dělat zkoušky a využívat ji pracovně - o chovu na ní vůbec neuvažovali a neuvažují , pravda je , že povahu má skvělou

V tom pripade beru zpet... A asi jsem nepochopila smysl registru...

19.8.2005 16:41

vizsladan napsal(a):
Díky

No loveckou upotřebitelnost bych potřebovala proto, že každé myslivecké sdružení musí mít určitý počet psů s l.u. a my jich máme málo, tak by se nám to hodilo.

Samozřejmě taky jsem nikdy nepotřebovala potvrzení o l.u., nikdo to nekontroluje, ale právě to sdružení to musí kamsi vykazovat

Díky za všechny rady (a klidně pište další), pokud by se nám něco povedlo, asi bych se pokusila o to zapsání do registru. Nebo si ji prostě nechám jen pro praxi

Přidejte reakci

Přidat smajlík