Pomoc s výchovou hluchý boxer

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2006 21:31

Mohl by mi někdo poradit? Mám štěně hluchého boxera a hledám někoho z Brna kdo má zklušenosti s hluchým psem a dokázal by mi poradit s výchovou a výcvikem. Dále jsem se chtěla zeptat jestli by se nám na cvičáku v Bystrci mohl někdo věnovat nebo se tam o to nemám ani pokoušet. Jestli ne tak víte o nějakém cvičáku z Brna? Díky za odpověď.

maťa

30.10.2006 08:15
maťa

mamba napsal(a):
Mohl by mi někdo poradit? Mám štěně hluchého boxera a hledám někoho z Brna kdo má zklušenosti s hluchým psem a dokázal by mi poradit s výchovou a výcvikem. Dále jsem se chtěla zeptat jestli by se nám na cvičáku v Bystrci mohl někdo věnovat nebo se tam o to nemám ani pokoušet. Jestli ne tak víte o nějakém cvičáku z Brna? Díky za odpověď.

Ahojky

Su z Brna a mám skoro hluchou fenku NO, ale je to stářím, je jí už 12 let, nicméně musely jsme se obě naučit spolu komunikovat na trochu jiné úrovni Nevím ale, zda-li bych byla schopná ti nějak pomoci, protože my jsme to měly usnadněné tím, že fenka normálně slyšela a tudíž byla zvyklá reagovat na povely hlasem i posunkama už zamlada.

Cvičák v Bystrci neznám, ale rozhodně nezkoušej Líšeň, zkus třeba Rybníček. Tam jsou dost ochotní.

Pokud by se ti nikdo jiný neozval, písni mi na mejlíka - když klikneš na mé jméno, najdeš ho - a třeba bychom se zkusily nějak domluvit

Ale myslím, že se ti ozvou i jiní, tady je hodně lidí s hodně zkušenostma, my se učily "podomácku"

Přeju hodně štěstí a hodně radosti s pejskem

30.10.2006 15:47

mamba napsal(a):

Ahoj,

bylo tu jednou velmi krátké vlákno také na toto téma: https://www.ifauna.cz/mdiskuse/ show.php?tema=1605&rubr=7.

Kdysi jsem četla knížku "Pro život Vašeho psa" - Greg Louganis, Betsy Sikora Siinová, nakladatelství PLOT, 2001.
Greg se zabývá výchovou psů již řadu let a ve své knize o tom psal včetně výchovy soužití s vlatními psy. Pamatuji si, že jeden z jeho psů byl - německá doga - byl také hluchý. Určitě to není podrobný návod, jak vychovávat hluchého psa, ale mohla by to být další kousek v mozaice informací, které hledáš.

Tak jen takový tip, když půjdeš do knihovny.

Hodně štěstí!

Petra

maťa

30.10.2006 15:50
maťa

petruse napsal(a):
Ahoj,

bylo tu jednou velmi krátké vlákno také na toto téma: https://www.ifauna.cz/mdiskuse/ show.php?tema=1605&rubr=7.

Kdysi jsem četla knížku "Pro život Vašeho psa" - Greg Louganis, Betsy Sikora Siinová, nakladatelství PLOT, 2001.
Greg se zabývá výchovou psů již řadu let a ve své knize o tom psal včetně výchovy soužití s vlatními psy. Pamatuji si, že jeden z jeho psů byl - německá doga - byl také hluchý. Určitě to není podrobný návod, jak vychovávat hluchého psa, ale mohla by to být další kousek v mozaice informací, které hledáš.

Tak jen takový tip, když půjdeš do knihovny.

Hodně štěstí!

Petra

No ano, to je ono Petro, díky! Tu knížku mám doma a je fakt skvělá, vcelku hodně věcí jsem v duchu odsouhlasila a o té hluché doze je tam psáno hodně a moc hezky to vysvětluje!

Tu si rozhodně kup!

30.10.2006 18:30

maťa napsal(a):
No ano, to je ono Petro, díky! Tu knížku mám doma a je fakt skvělá, vcelku hodně věcí jsem v duchu odsouhlasila a o té hluché doze je tam psáno hodně a moc hezky to vysvětluje!

Tu si rozhodně kup!

Zdravím, přítelovo sestřenka chová boxery (má i bílou fenku), její známá se zabývá výchovou a výcvikem hluchých psů, zejména boxerů. Není sice z Brna, ale určitě by ti dokázala poradit, alespoň po e- mailu. Myslím že dělá na toto témá i nějakou studii, nebo by třeba měla kontakt na někoho v tvém okolí. Pokud bys měla zájem tak můžeš sestřence napsat na e-mail: kapej@seznam.cz, a ta tě nasměruje na svou známou. Už jsme se o tvém případu bavili, takže bude vědět o co jde když se jí ozveš. Můžeš napsat že jsi od Dity a ona už bude určitě vědět. Přeju hodně štěstí a radosti s pejskem.

30.10.2006 19:02

mamba napsal(a):

Děkuji Vám všem mooooc.Vyzkoušíme uvidíme .

31.10.2006 14:25

mamba napsal(a):

Nejsem z Brna, ale utraťte ho!

31.10.2006 15:38

sceloporus napsal(a):

Utratit psa proto že je hluchý?
Tak to děti které se narodí hluché, taky utrati?
Máte opravdu hezkej názor, fakt.

Shodou okolností mám hluchou tří letou dceru.
Když se naučí komunikovat hluší lidé, tak přece může i pes, je to taky živé stvoření, on zato nemůže, tak proč ho za to utrácet.

maťa

31.10.2006 15:42
maťa

scepancova napsal(a):
Utratit psa proto že je hluchý?
Tak to děti které se narodí hluché, taky utrati?
Máte opravdu hezkej názor, fakt.

Shodou okolností mám hluchou tří letou dceru.
Když se naučí komunikovat hluší lidé, tak přece může i pes, je to taky živé stvoření, on zato nemůže, tak proč ho za to utrácet.

Katko, vůbec si toho nevšímejte, tenhle nick reagoval na víc fórech stejným trapným smyslem, jako tady, evidentně je to nějakej chudáček, kterej se nudí a zkouší, co kdo vydrží a jak rychle se rozčílí

Připomíná mi to styl CHVD

31.10.2006 16:12

sceloporus napsal(a):

abych neutratila tebe ty chytráku takových jako tebe se neptám!

31.10.2006 16:14

sceloporus napsal(a):

ty milovníku ještěrek táhni si rači na ještěrky!!!!!!!!!

1.11.2006 11:41

maťa napsal(a):
Katko, vůbec si toho nevšímejte, tenhle nick reagoval na víc fórech stejným trapným smyslem, jako tady, evidentně je to nějakej chudáček, kterej se nudí a zkouší, co kdo vydrží a jak rychle se rozčílí

Připomíná mi to styl CHVD

Já chudáček nejsem, zato ty a váš pes. Nechcete laskavě vzít psa i do letadla? Opravdu je taháte všude, nestaráte se o ně a oni nemají ani košík s vodítkem. Dvakrát už mě málem pokousal dobrman a od té doby psy nesnáším. Tak se nedivte a nemějte ty
připomínky.

1.11.2006 19:36

sceloporus napsal(a):
Já chudáček nejsem, zato ty a váš pes. Nechcete laskavě vzít psa i do letadla? Opravdu je taháte všude, nestaráte se o ně a oni nemají ani košík s vodítkem. Dvakrát už mě málem pokousal dobrman a od té doby psy nesnáším. Tak se nedivte a nemějte ty
připomínky.

Ty asi neumíš číst psala jsem ty chytráku a ne chudáku. Pes bezdůvodně po nikom nevyjede asi nejsi dobrý člověk, protože psi to vycítí. To opravdu radši chovej jen ty ještěrky to je takový nenáročný a neublíží ti akorát dávej pozor na ocásky .

3.11.2006 08:17

mamba napsal(a):
Ty asi neumíš číst psala jsem ty chytráku a ne chudáku. Pes bezdůvodně po nikom nevyjede asi nejsi dobrý člověk, protože psi to vycítí. To opravdu radši chovej jen ty ještěrky to je takový nenáročný a neublíží ti akorát dávej pozor na ocásky .

Né vůbec. Jednou jsem tlačil kolo do kopce a najednou se na mě vyřítil dobrman. Přiběhl ke mě a začal mi kousat do kola. Vykryl jsem se s ním a rychle začal ujíždět. A jeho nablblá panička ještě na mě začala křičet, co tady jezdíš....... . Ani nezvedla tu svou tlustou prdel a ani psa nevolala k sobě. Ten ani neměl košík a vodítko. Kdybych tam neměl kolo, tak mě ten pes asi sežere.
A za druhý. Psi nevycítí vůbec nic, nedávno jsem viděl, jak se pes rozběhl na silnici a vůbec nevycítil, že je tam nebezpečno !!!

3.11.2006 08:50

sceloporus napsal(a):
připomínky.

Máš plné právo psy nesnášet, jen by mě upřímně zajímalo, proč potom chodíš na psí fórum?

Přidejte reakci

Přidat smajlík