harryz
napsal(a):
Jak je nejlepší vozit psa v autě?
Naší labradorky většinou vozíme v fabii combi.
Je lepší koupit si tu síť nebo ten spec. bezpečnostní pás pro hafáky.
Nebo mi poraďte nějaké jiné řešení.
Besynka v autě dělá vždy hrozný rambajs.
Děkuji za rady
Nevím, jestli poradím, ale podle mě je nejlepší přepravní klec, která je v kufru nebo na zadních sedačkách. Vozili jsme takhle taky naší labradorku, bohužel teď máme menší auto a používáme síť. Známá používala na Německého ovčáka bezpečnostsní pásy, ale pes sebou strašně "šil" a u toho štěkal a kňučel. V přepravní kleci dal pak pokoj
jessie
napsal(a):
Nevím, jestli poradím, ale podle mě je nejlepší přepravní klec, která je v kufru nebo na zadních sedačkách. Vozili jsme takhle taky naší labradorku, bohužel teď máme menší auto a používáme síť. Známá používala na Německého ovčáka bezpečnostsní pásy, ale pes sebou strašně "šil" a u toho štěkal a kňučel. V přepravní kleci dal pak pokoj
hmmm. přepravka by byla asi nejlepší, ale teď jsme na zimu pořizovali boudu, takže na přepravku nemám jaksi finance
harryz
napsal(a):
hmmm. přepravka by byla asi nejlepší, ale teď jsme na zimu pořizovali boudu, takže na přepravku nemám jaksi finance
Já nevím, jestli je síť uznaná jako zabezpečení psa, mě totiž nepřijde nějak extra bezpečná. Už jsem uvažovala i o pásech, ale podle zkušenosti známé nevím. To by třeba chtělo si je od někoho půjčit a risknout to. Je ale fakt, že pokud jezdíte často, pes by si měl zvyknout.
harryz
napsal(a):
Děkuji za rady
Jestli labíska dělá normálně v autě čurbes, tak by se vám v těch pásech asi oběsila :o) Já vozím ve fabii combi psy dva malinko větší jako labísci, jenže k tomu, abych je do fabky dostala tak musím sklopit zadní sedadla a tím je nákladní plocha vyšší jako kufr a nebezpečí přeletění dopředu při prudkém brzdění větší. Taky jsem nad tím uvažovala, ale nevím, jak na sklopená sedadla síť nebo mříž připevnit. Ale taky mi to vrtá hlavou. U manželovy C5 se dá dělící mříž při sklopení zadních sedadel posunout až za řidiče, u Fabky nevím, jestli to vůbec technicky jde.
makki
napsal(a):
Jestli labíska dělá normálně v autě čurbes, tak by se vám v těch pásech asi oběsila :o) Já vozím ve fabii combi psy dva malinko větší jako labísci, jenže k tomu, abych je do fabky dostala tak musím sklopit zadní sedadla a tím je nákladní plocha vyšší jako kufr a nebezpečí přeletění dopředu při prudkém brzdění větší. Taky jsem nad tím uvažovala, ale nevím, jak na sklopená sedadla síť nebo mříž připevnit. Ale taky mi to vrtá hlavou. U manželovy C5 se dá dělící mříž při sklopení zadních sedadel posunout až za řidiče, u Fabky nevím, jestli to vůbec technicky jde.
Určitě bych se přikláněla k přepravce, ať už letecké, nebo takové té kleci. Dají se pořídit v různých velikostech a už bývají i za trochu přijatelné ceny. My takhle vozíme i kozu, kterou by určitě nějaký bezpečnostní pás nezastavil v dělání lotrovin.
berta
napsal(a):
Určitě bych se přikláněla k přepravce, ať už letecké, nebo takové té kleci. Dají se pořídit v různých velikostech a už bývají i za trochu přijatelné ceny. My takhle vozíme i kozu, kterou by určitě nějaký bezpečnostní pás nezastavil v dělání lotrovin.
Nám se pes jaksi do přepravní klece nevejde.....NF a dva NF už vůbec ne. Takže jsme to vyřešili tak, že jsme vyhodili do garáže zadní sedačky, celé! Známý nám svařil heznou mříž za přední sedala, která je odnímatená a malou mřížku dozadu do kufru, aby se tam psům nekutálel zasek. A místo sedadel přišla podlážka z dřevotřísky, na kterou dáme deku a dokonce starou peřinu, aby měli měkoučko. Vše se dá vytáhnout a zpět dát sedadla, ale když jedeme se psy, tak se to takto předělá a je to. Psi si tam krásně lehnou, když se zabrzdí, je řidič chráněný, nikdo nemůže nic říct. Už na to dost lidí koukalo, jak je to vymakané. Fotku nemám, ale jestli chcete, mohu to vyfotit...
lucky
napsal(a):
Nám se pes jaksi do přepravní klece nevejde.....NF a dva NF už vůbec ne. Takže jsme to vyřešili tak, že jsme vyhodili do garáže zadní sedačky, celé! Známý nám svařil heznou mříž za přední sedala, která je odnímatená a malou mřížku dozadu do kufru, aby se tam psům nekutálel zasek. A místo sedadel přišla podlážka z dřevotřísky, na kterou dáme deku a dokonce starou peřinu, aby měli měkoučko. Vše se dá vytáhnout a zpět dát sedadla, ale když jedeme se psy, tak se to takto předělá a je to. Psi si tam krásně lehnou, když se zabrzdí, je řidič chráněný, nikdo nemůže nic říct. Už na to dost lidí koukalo, jak je to vymakané. Fotku nemám, ale jestli chcete, mohu to vyfotit...
Lucky,byla by jste tak hodná a dala jsem nějaké fotečky? Zajímal by mne detail upevnění odnímatelné přední mříže. Předem moc děkuji.
jessie
napsal(a):
Já nevím, jestli je síť uznaná jako zabezpečení psa, mě totiž nepřijde nějak extra bezpečná. Už jsem uvažovala i o pásech, ale podle zkušenosti známé nevím. To by třeba chtělo si je od někoho půjčit a risknout to. Je ale fakt, že pokud jezdíte často, pes by si měl zvyknout.
Uznaná je, pes totiž nemusí být zabezpečen proti nárazu, ale aby neotravoval řidiče. A to síť splňuje. Ale osobně doporučuji spíš pásy, při bouračce totiž větší pes tou sítí klidně proletí, případně zdsrhne v šoku okamžitě po otevření dveří.
harryz
napsal(a):
Děkuji za rady
Vozím tři psy včetně labradora ve Felicii kombi vzadu v kufru, mají tam vetbed deku a sundám nahoře jeden ten dekl nebo ani to ne, nesvítí jim tam sluníčko a vzhledem k netěsnostem mají vzduchu ažaž. Jsou tam naučeni, jsou v klidu a podle mě je to naprosto bezpečné - pokud do Vás někdo nenapálí zezadu, jenže zezadu, zepředu, pak to asi odnese vždycky někdo.
harryz
napsal(a):
Děkuji za rady
My vozíme psy v kufru, vytáhneme věci aby jim nezavazely, (pokud je věcí moc tak je v kufru necháme ale připevnime takovýma těma pavoukama / kšandama aby nejezdily) dáme nějakou deku na zem a můžeme jet.
Kufr je oddělen bezpečnostní mříží takže se odtama nedostanou.
Doporučovala bych to taky, pes tam má největší klid, pohodlí a vůbec je to pro něj nejbezpečnější.
Pokud nemužete psa naložit do kufru tak pak je nejlepší asi ta přepravka.
Myslim že pásy nejsou moc pohodlné protože pes musí sedět (menší si možná na sedadlo lehlne ale labik asi ne), nemuže se nikde zapřit při zatačení nebo změně rychlosti jako v bedně nebo kufru auta a neustále sleduje co se kde hejbne. Po cestě musí být úplně zničený. Navíc tak muže jezdit jen poměrně mírný a navyklý pes, ne ten, který jančí.
A nejhorší variantou je podle mě pes navolno v prostoru pro nohy spolujezdce. To mě vždycky čerti berou když u někoho vidím, jak pes cpe hlavu do řazení a řidič pak ne a ne zařadit.
Bezpečnostni mřiž do auta se podle mě dá koupit v různých potřebách do auta ( v hyper super giga ) obchodech nebo v servisech.
Pokud pejska chcete naučit jezdit v autě, myslím že by bylo nejlepší prvně zvladnout dobře poslušnoust a to lehni nebo sedni (mně se vic osvědčilo lehni) a zustaň
Ze začatku bych pejska jen položila do kufru (auto má vypnutý motor) zavřela pár sekund tak aby vás pes viděl počkala chvilinkečku a pak bych otevřela,a obrovsky pochvalila.
Nebo bych do kufru nasypala par granulek(nebo něčeho lepšiho) dala tam psa a nechala at je žere a přitom zavřela dveře, jak je dožere chvilku počkat otevřít a obrovská pochvala. Pokud tam ty granulky budete davát pravidelně, pes si to spojí kufr = granulky a bude se tam sám vrhat.
Dobu kterou tam psa necháte postupně prodlužujte a pak někdy se třeba skrčte nebo zajděte za roh aby vás pes na chvilku neviděl. Vždy pochvalte a vypustťte psa. Časem bych přidala i povel LEHNI ZŮSTAŇ- tím se naučí že je tam lepší si lehnout popř. sednout( při jízdě to pro něj bude pohodlnější)
Tím si pes navykne na prostor kufru a vaši nepřitomnost.
No a teď už zbyvá jen na chvilku sednou do auta a pomalu PLYNULE dojet se psem třeba na konec ulice a tam vypustit a pochvalit a třeba odměnit.
Není dobré psa brát hned za začatku na dlouhé trasy v kufru.
Na psa zbytečně moc nemluvte a nedávejte povely pokud víte že pes neposlechne.
Manuál jako na televizi
harryz
napsal(a):
Děkuji za rady
Přikloňila bych se teda bud k přepravce, ale tu by jsi taky měla zabezpečit tak,aby se přepravka nehýbala, nebo potom k pásům pro pejsky. Jsou bezpečné, v dobré prodejně ti poradí přesnou velikost. Tyto pásy bych nekupovala přes internet, je třeba si je na pejskovi vyzkoušet, popřípadě nechat zhotovit pásy na míru. Bude to stát trochu úsilí,ale když se na tyto pásy naučí, tak je to při jízdě dobré jak pro tebe tak pro pejska. A od 1.7.2006 musíš zabezpečit přepravu pejska tak aby nijak neohrožoval řidiče při jíždě a zároveň zajistit jeho bezpečí. Takže buď přepravka, nebo pásy. Nevím jak je to s bezpečnostní sítí.