Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2006 10:38

Dobrý den, máme 3 letého velmi hodného, mazlivého ,celkem poslušného dobrmana.
Ale co se včera stalo, mne celkem rozhodilo...
Náš pes je odmalička takovej poseroutka, když byl malý,všeho se bál, stačilo i vlajícího papíru, nebo když se na poli něco šustlo, to jsme odbourali...chodíme často na dlouhé prochajdy na pole(srnky náš pes nehoní-on se jich bojí a za zajícem občas vystartuej,ale vždy ho odvolám).
No a včera jdeme už za tmy na procházku a proti nám kříženec čehosi naježenej a jde po nás a můj dobrouš si sedl za mne a čekal,až to vyřeším já...ve mne by se krve nedořezal,tak jsem z plných plic zařvala vypadnííí a zadupala a kupodivu to zabralo...
ale ten můj trouba mne tak naštval,jakej je neschopnej, on by mne snad ani nebránil...nechápejte to tak prosím,že jsem chtěla aby se servali, ale myslela jsem si,že alespoň zavrčí,naježí se..nebo táák,ale on se schová za mne.
Na cvičák jsme chodili,ale obrany jsme netrénovali(minulý dobrman,byl stráášně zlý a útočil na vše).Nechci na něj řvát,an ho mlátit,stačí když na něj zvýším hlas ,tak se krčí anebo si lehá na záda....poradte mi,jak v něm vzbudit trochu strach o paničku.Děkuji Saša

30.11.2006 10:42

berunka napsal(a):
Náš pes je odmalička takovej poseroutka, když byl malý,všeho se bál, stačilo i vlajícího papíru, nebo když se na poli něco šustlo, to jsme odbourali...chodíme často na dlouhé prochajdy na pole(srnky náš pes nehoní-on se jich bojí a za zajícem občas vystartuej,ale vždy ho odvolám).
No a včera jdeme už za tmy na procházku a proti nám kříženec čehosi naježenej a jde po nás a můj dobrouš si sedl za mne a čekal,až to vyřeším já...ve mne by se krve nedořezal,tak jsem z plných plic zařvala vypadnííí a zadupala a kupodivu to zabralo...
ale ten můj trouba mne tak naštval,jakej je neschopnej, on by mne snad ani nebránil...nechápejte to tak prosím,že jsem chtěla aby se servali, ale myslela jsem si,že alespoň zavrčí,naježí se..nebo táák,ale on se schová za mne.
Na cvičák jsme chodili,ale obrany jsme netrénovali(minulý dobrman,byl stráášně zlý a útočil na vše).Nechci na něj řvát,an ho mlátit,stačí když na něj zvýším hlas ,tak se krčí anebo si lehá na záda....poradte mi,jak v něm vzbudit trochu strach o paničku.Děkuji Saša

Je hezké, že ti tak věří, buď ráda

30.11.2006 10:51

hankaapes napsal(a):
Je hezké, že ti tak věří, buď ráda

Věří? No vám s to řekne, ale včera jsem se fakt docela bála, kdyby mne ten kříženec napadl,tak náš dobrouš asi pořád sedí a čumí...
Manžel pořád opakuje...když mu říkám,byl jsi se psem na kole?..tak mi říká s jakým psem,vždyt mi žádného PSA nemámePES HLÍDÁ!!...a nakonec je to pravda, náš dobrouš ani nehlídá, občas štěkne, když je někdo za plotem, návštevy a zákazníky radostně vítá a to si manžel pořídil hlídače k autodílnám.

30.11.2006 11:08

berunka napsal(a):
Věří? No vám s to řekne, ale včera jsem se fakt docela bála, kdyby mne ten kříženec napadl,tak náš dobrouš asi pořád sedí a čumí...
Manžel pořád opakuje...když mu říkám,byl jsi se psem na kole?..tak mi říká s jakým psem,vždyt mi žádného PSA nemámePES HLÍDÁ!!...a nakonec je to pravda, náš dobrouš ani nehlídá, občas štěkne, když je někdo za plotem, návštevy a zákazníky radostně vítá a to si manžel pořídil hlídače k autodílnám.

Tak co, máte psa, který nemá rád rvačky a nečekané situace. Lepší tak, než aby provokoval, a pak ho bylo třeba tahat z průšvihu. Choďte na procházky do bezbečných míst, osvětlených. předvídejte nebezpečné situace a nebudete se muset vztekat, že Váš pes je trouba. Hlavně že to není průšvihář nebo hrdlořez - tehdy byste měli problém! Je to kamarád - to je celkem fajn, bych řekla.

30.11.2006 11:14

wera napsal(a):
Tak co, máte psa, který nemá rád rvačky a nečekané situace. Lepší tak, než aby provokoval, a pak ho bylo třeba tahat z průšvihu. Choďte na procházky do bezbečných míst, osvětlených. předvídejte nebezpečné situace a nebudete se muset vztekat, že Váš pes je trouba. Hlavně že to není průšvihář nebo hrdlořez - tehdy byste měli problém! Je to kamarád - to je celkem fajn, bych řekla.

Pejsa udělal dobře to, že čekal, že celou situaci s naježeným křížencem vyřešíš ty. TY jsi alfa a TY máš za úkol chránit JEHO, ne naopak ;-).

Jinak pokud potřebuješ pejsovi zvýšit sebevědomí, zkus se poradit v poradně u pana Desenského: http://www.psycholog-psu.com/poradna/ , ale musíš se nejdřív zaregistrovat. Nebo mu zkus poslat mailík artemis@psycholog-psu.com .

30.11.2006 11:18

wera napsal(a):

No, já mám něco podobného. Můj výmar se nechce prát , raději se psům vyhne a nebo, jak říkáš ty, tak přijde ke mně a čeká co na to já. Občas, když se s nějakým psem očuchávají, tak jen mírně zavrčí (jako, že už dost) a odchází. U lidí je to jiné, při nočním venčení se mi jeden chlapík chtěl na něco zeptat a můj pesánek (asi cítil moji připravenost k event. útoku) opravdu moc hezky zavrčel a ukázal zuby, přitom se na mě pořád díval, co já na to. Možná, že tvůj pes je stejný, a před člověkem by tě chránil.

30.11.2006 12:20

berunka napsal(a):

Ahoj Sašo ! Mají pravdu, ty jsi ve vaší smečce ten, kdo rozhoduje , zda-li se budete prát. Máš psa, který tě poslouchá, a to je dobře. Na žádném cvičáku nikdo nenaučí psa, jak se prát, proč taky. Pes se na cvičáku učí poslouchat a ne chránit pána. To je každému psovi vrozené - bojovat s vedopucím smečky . Měli jste zlého psa, tak víš co to je za peklo.
A co se týče ostrahy majetku - není pravda, že pes musí aktivně hlídat a vrčet na návštěvy, aby se bály.
A váš pes návštěvníky a zákazníky vítá proto, že jsou pro vás příjemné. A to co je pro vás příjemné a vítané, není nebezpečné. Váš pes se chová úplně jako pes...A to že štěkne , když někdo jde je uplně postačující. Nemyslete si, ten " image zlého hlídacího psa "má v postavě a pověsti dobrmana a to úplně stačí . Mám doma německého ovčáka - fenu , má pár zkoušek z výkonu , ale je to totální dobrák .. Miluje lidi. Všechny. Kousala jen proto , aby udělala figurantovi radost. Nejbližší sousedi mají od nás klíče, paní k nám chodí někdy denně , když nejsme doma ke zvířatům , oba manželé znají fenu od malinka. Nikdy se ani špatně nezatvářila,miluje je, poslouchá na slovo, prostě naprosto pohodový vztah. Ale potřebovali u nás naložit kůzlata a pán se neodvážil na dvůr. Muselo to počkat až dorazím.Fena byla pořád mírumilovná jako vždy, ale pán si říkal, že BY MOHLA reagovat na to, že něco odvážejí a tak k nám nešli. Podotýkám, že mají vlastního psa mají a na zvířata jsou zvyklí. Stejně si netroufli.Hodně mě to překvapilo. Prý holt je to ovčák a MOHLA by hlídat. Z toho mi vyplývá, že Váš pes podle toho, jak lidi reagují , úplně k ostraze objektu postačuje tak jak je...Alespoň nebudete na nOV2 s nejakou prokousnutou dětskou hlavou. A kdyby šlo do tuhého - věřte, že pes by šel do bitva po vašem boku.Helena

30.11.2006 12:28

berunka napsal(a):

Když se nechce prát se psama, buďte ráda! Něco jiného je, jak reaguje na ohrožení vaší osoby třeba jinými lidmi...
Já mám labíse, který si dovoluje na každého většího psa, takže musím řešit různé dost nepříjemné situace (u nás na vsi jsou ostatní psi většinou volně bez dozoru), takže mě do problémů spíš zatahuje a jinak by mě taky neochránil. Když tuhle něco dost podezřele šustilo ve křoví vedle cesty, utekl!!!
Váš pes potřebuje dodávat sebedůvěru. Možná by mu obrany se zkušeným a citlivým figurantem pomohly...

30.11.2006 12:32

marcha napsal(a):
Když se nechce prát se psama, buďte ráda! Něco jiného je, jak reaguje na ohrožení vaší osoby třeba jinými lidmi...
Já mám labíse, který si dovoluje na každého většího psa, takže musím řešit různé dost nepříjemné situace (u nás na vsi jsou ostatní psi většinou volně bez dozoru), takže mě do problémů spíš zatahuje a jinak by mě taky neochránil. Když tuhle něco dost podezřele šustilo ve křoví vedle cesty, utekl!!!
Váš pes potřebuje dodávat sebedůvěru. Možná by mu obrany se zkušeným a citlivým figurantem pomohly...

Heleno děkuji, zatlačila jsem slzu zpět, já svého psa miluju nade vše, víte mám ho jako druhé dítě a taky jsem ho tak vychovala ,je to dobrák od kosti, bydlíme vedle školy a děti ,když chodí okolo plotu,tak prostrčí ruku a dobrouše hladí...manžel zatíná zuby a pořád nadává,že to není pes....no já ho převychovávat už nebudu, sice mi to na něm trochu vadí,ale on je tak spokojený a štastný...koupíme zabezpečovací zařízení

30.11.2006 13:36

berunka napsal(a):
Heleno děkuji, zatlačila jsem slzu zpět, já svého psa miluju nade vše, víte mám ho jako druhé dítě a taky jsem ho tak vychovala ,je to dobrák od kosti, bydlíme vedle školy a děti ,když chodí okolo plotu,tak prostrčí ruku a dobrouše hladí...manžel zatíná zuby a pořád nadává,že to není pes....no já ho převychovávat už nebudu, sice mi to na něm trochu vadí,ale on je tak spokojený a štastný...koupíme zabezpečovací zařízení

Dobry den, to ze mate takhle hodneho psa je velika vyhoda budte rada, ze takovy je.
Mam fenku stafordsirskeho bullteriera a je to same jako vas pejsek, a ja sem rada.

30.11.2006 14:12

berunka napsal(a):

Hele a co takhle si pejsky prohodit, ty my půjčíš svýho dobráka a já ti za oplátku půjčím mýho "agresora" a jak se na toho svýho mazlíka budeš po týdnu těšit !! Buď ráda co máš, co by jiný za to dali mít takhle pohodového a vychovaného pejska, opravdu, važ si toho co máš, v některém ohledu ti závidím

Hodně štěstí oběma a mnoho krásných a pohodových zážitků

Přidejte reakci

Přidat smajlík