Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2006 18:57

Ahoj lidičky, ukažte nám svoje chlupatý zlatíčka

2.9.2005 06:07

danan napsal(a):

Začnu, Harkonen VIP Bar-Bar Beskydy. Chovný, a každou chvíli by se po něm měla narodit štěňata.

2.9.2005 06:08

danan napsal(a):
Začnu, Harkonen VIP Bar-Bar Beskydy. Chovný, a každou chvíli by se po něm měla narodit štěňata.

CACIB Remus Jesed

2.9.2005 06:10

danan napsal(a):
CACIB Remus Jesed

KORAD Rebel Jesed, bratr ze Švédska

2.9.2005 09:32

danan napsal(a):

Nemate ,prosim fotecku sedeho briarda?

2.9.2005 10:21

zany napsal(a):
Nemate ,prosim fotecku sedeho briarda?

Domenico Antisc Avalanche

2.9.2005 10:22

danan napsal(a):
Domenico Antisc Avalanche

Nikův tát Ch. Carlos Arte Casari

2.9.2005 16:57

danan napsal(a):
Nikův tát Ch. Carlos Arte Casari

Ahoj moc krásní hafani:-)))Co dělat aby mi černej briard nezrznul,krmim eukanubou.

2.9.2005 17:17

nada napsal(a):
Ahoj moc krásní hafani:-)))Co dělat aby mi černej briard nezrznul,krmim eukanubou.

tak to muj chlapeček-Andy bez PP-10 let

12.9.2005 13:32

nada napsal(a):

S krmením černých nemám zkušenost, ale zrznutí je i kvůli pobytu na slunci :) Kamarádky fundl je taky přes léto rezavý. Krmí ho Acanou. A v zimě je černý.

17.9.2005 09:11

nada napsal(a):

Podle chovatelky od které jsem bral štěně tak briard měni do tří let barvu. Teda alespoň plaví briardíci A tohle je můj mazlíček Casey od Lábíčka

29.9.2005 13:11

standa napsal(a):
Podle chovatelky od které jsem bral štěně tak briard měni do tří let barvu. Teda alespoň plaví briardíci A tohle je můj mazlíček Casey od Lábíčka

Je to tak. Plaví zesvětlají a pak se vrátí zpět do barvy. Náš Hary byl ve svou letech pěkně skoro bílý, a teď je nádherně tmavý. Lidi, kteří ho viděli po delší době si mysleli, že máme novýho chlupa
Hary je vpravo. Vedle sedí Kvído

29.9.2005 13:12

danan napsal(a):
Je to tak. Plaví zesvětlají a pak se vrátí zpět do barvy. Náš Hary byl ve svou letech pěkně skoro bílý, a teď je nádherně tmavý. Lidi, kteří ho viděli po delší době si mysleli, že máme novýho chlupa

Pro porovnání, Hary je na úplně první fotce na tomto fóru...a poslední je focený v neděli.

29.9.2005 17:47

danan napsal(a):
Pro porovnání, Hary je na úplně první fotce na tomto fóru...a poslední je focený v neděli.

Jen jsem se chtel zeptat pouzivate taky gumicku na cuprinu?? me to esteticky moc nesedi ale jednou jsme sli na prochazku a pri navratu za tmy mi nabourala zaparkovane auto tak uz radeji ty gumky pouzivam jak jste na tom Vy???

29.9.2005 19:04

standa napsal(a):
Jen jsem se chtel zeptat pouzivate taky gumicku na cuprinu?? me to esteticky moc nesedi ale jednou jsme sli na prochazku a pri navratu za tmy mi nabourala zaparkovane auto tak uz radeji ty gumky pouzivam jak jste na tom Vy???

kdybych dala gumičku tak ji hned sundaj,vadi jim to:-))

30.9.2005 06:07

danan napsal(a):

My používáme gumičky dvoje. Buď klasický gumový 2sm dlouhý, ty drží dost dobře, nebo takový ty elastický. Ale ty drží jenom Kvídovi, ten má chocholu delší Ale stejně i s gumičkou na makovici mi chodí proti dveřím hlavou

2.12.2005 07:19

danan napsal(a):

Válím se a užívám si to

2.12.2005 07:20

danan napsal(a):

...

2.12.2005 07:20

danan napsal(a):

...

2.12.2005 07:21

danan napsal(a):
...

I toho kocoura je potřeba hlídat.....

2.12.2005 07:24

danan napsal(a):
I toho kocoura je potřeba hlídat.....

Jsem frajer

2.12.2005 07:26

danan napsal(a):
Jsem frajer

Naše devítiletá babča Stázka. Přicestovala k nám od chovatelky na dobu neurčitou...a asi už se nevrátí. Když jsme u ní byli na návštěvě, ani se s paničkou nebavila. Držela se nás jako klíště a chtěla jet domů k nám

13.1.2006 07:12

danan napsal(a):
Naše devítiletá babča Stázka. Přicestovala k nám od chovatelky na dobu neurčitou...a asi už se nevrátí. Když jsme u ní byli na návštěvě, ani se s paničkou nebavila. Držela se nás jako klíště a chtěla jet domů k nám

Lidičky, to nikdo z vás nechce kecat o briardících? O těchto nádherných střelených stvořeních?

13.1.2006 10:17

danan napsal(a):
Lidičky, to nikdo z vás nechce kecat o briardících? O těchto nádherných střelených stvořeních?

tak jedna letní

13.1.2006 13:46

danan napsal(a):

Já bych měla takový amatérský dotaz nechovatele briardů
Jak je to u briardů s barevnými varietami (plaví a černí). Mohou se mezi sebou navzájem křížit, nebo jsou chovy oddělené podle barev? A pokud se mohou křížit, jaká je u nich dědičnost. Konkrétně by mě zajímalo, která barva je dominantní, a která recesivní.

13.1.2006 23:35

zet napsal(a):
Já bych měla takový amatérský dotaz nechovatele briardů
Jak je to u briardů s barevnými varietami (plaví a černí). Mohou se mezi sebou navzájem křížit, nebo jsou chovy oddělené podle barev? A pokud se mohou křížit, jaká je u nich dědičnost. Konkrétně by mě zajímalo, která barva je dominantní, a která recesivní.

Já nakrejvala plavou fenu černým psem-9 štěnat -2 černá a zbytek plavej.A ještě je šedá barva

18.1.2006 14:03

danan napsal(a):

V popředí Natalka Jesed...dále pak její dospělé šťeně Uljana

18.1.2006 14:10

kingpin napsal(a):
V popředí Natalka Jesed...dále pak její dospělé šťeně Uljana

Opět Natalka s Uljanou...

18.1.2006 14:12

kingpin napsal(a):
Opět Natalka s Uljanou...

Ležící Natalka a její odrostlá šťěňata (cca. 12 měsíců)
Uljana a Urho

18.1.2006 14:14

kingpin napsal(a):
Uljana a Urho

Stojící Natalka a sedící neposedná Uljanka

18.1.2006 14:22

nada napsal(a):
Já nakrejvala plavou fenu černým psem-9 štěnat -2 černá a zbytek plavej.A ještě je šedá barva

Hm, z toho moc chytrá nejsem :-/ Tak jinak. Pokud byste spojili černou fenu s černým psem, mohou se narodit plavá štěňata/štěně a naopak pokud spojíte plavou fenu s plavým psem, mohou se narodit černá?

18.1.2006 14:41

zet napsal(a):
Hm, z toho moc chytrá nejsem :-/ Tak jinak. Pokud byste spojili černou fenu s černým psem, mohou se narodit plavá štěňata/štěně a naopak pokud spojíte plavou fenu s plavým psem, mohou se narodit černá?

Podle mne ,pokud byli předci míchani tak asi ano,ale nejsem odbornik

19.1.2006 15:56

kingpin napsal(a):
Stojící Natalka a sedící neposedná Uljanka

Dnešní procházka...

19.1.2006 15:58

kingpin napsal(a):
Dnešní procházka...

6asnu nad tím jak se fotka přeměnila po poslání...

19.1.2006 16:00

kingpin napsal(a):
6asnu nad tím jak se fotka přeměnila po poslání...

Zkusím tedy jinou z dneška.
Doufám že se zobrazí stejná věc co pošlu...

19.1.2006 16:01

kingpin napsal(a):
Zkusím tedy jinou z dneška.
Doufám že se zobrazí stejná věc co pošlu...

No to je zlej sen...taková to byla pěkná fotka...
Ještě jednu...a už na to fakt kašlu....

19.1.2006 16:27

danan napsal(a):

kouká jako blázen

19.1.2006 19:11

danan napsal(a):

Mám dotaz .
Briard je jedním z mých favoritů, na jaře plánujeme pořízení hlídače.

Takže - jak je to se srstí? Připadá mně, že někteří mají srst dost hrubou, ale jiní zase dost jemnou.
Druhá věc - kolik času je třeba údržbě srsti (vyčesávání) věnovat?
A třetí - je /teoreticky/ možný briardovi na léto srst zkrátit?

Děkuju Psina.

19.1.2006 19:59

psinuska napsal(a):
Mám dotaz .

Takže - jak je to se srstí? Připadá mně, že někteří mají srst dost hrubou, ale jiní zase dost jemnou.

Děkuju Psina.

Srst bude věc genetiky ,uržba určitě jednou týdně pročesat.Při línáni je to horší.Pokud nechceš psa na výstavy tak ostříhat můžeš.Já to tal řeším každé létojsem líná česat
Takhle vypadá 4 měsice po ostříhaní

19.1.2006 20:04

nada napsal(a):
Srst bude věc genetiky ,uržba určitě jednou týdně pročesat.Při línáni je to horší.Pokud nechceš psa na výstavy tak ostříhat můžeš.Já to tal řeším každé létojsem líná česat
Takhle vypadá 4 měsice po ostříhaní

a jěště jedna -ostříhaná

20.1.2006 07:11

psinuska napsal(a):
Mám dotaz .

Děkuju Psina.

Mám doma briardy dva psy a jednu fenu. Ta je babice skoro 9 letá, a stříhá se jednou ročně. Ne kvůli našemu pohodlí, ale kvůli její histerii z česání. Chovatelka nám ji jaksi "zapůjčila" ale ta se u nás zabydlela a je doma

Chlapi se češou docela dobře. Když přijdeme z venku a mají v kožichách nějaké klacíky, bodláky.... tak to jednak řeším hned na místě kde to nasbírají, ale jinak vyberu a trochu vyčísnu a je to.

Česání jako takové většinou páchám cca jednou za měsíc. Ale spíš podle toho, jak srst vypadá. Častěji pročísnu packy, ty se plstí víc. Ale když jedeme na výstavu, češu den před a v den výstavy. Vyčesaný zase vydrží docela dlouho.

Musí se teda vyčesat od kořínků chlupů až po konečky. V žádném případě povrchově. To se kožich zaplstí a pak nastupují nůžky, protože ne každý má pak náladu a chuť se do zanedbaného kožichu pustit.

To je případ, když jsme přivezla asi rok a půl starého Dominika, šedý pes, nádherný, ale.... srst jedna veliká plsť. Když to vezmu, že měl na zádech česaný jenom proužek srsti, a ta byla dlouhá 20cm, tak co ten zbytek? Ostříhat dohola. To bylo jako by se stříhala ovce. U nosu jsme začali a vyloupli psa z rouna. Byl chudák docela zapařený, a jak se mu pak ulevilo

Takže, k dotazu, vyčesání jednoho psa mi zabere asi 3 hodiny. Ale většinou to udělám tak, že jeden den půl a druhý den zbytek.

A s tím stříháním srsti, proč si pak pořizovat psa s dlouhou srstí? Na briardovi jsou právě ty chlupy jeho chloubou. Pokud chcete krátkosrsté plemeno, tak beauceron je to pravé. Je to vlastně brioš bez chlupů

20.1.2006 07:16

zet napsal(a):

Nejsem chovatelem, ale jenom opečovatelem . Ale pokud vím, tak když se nakryje plavá černým, nebo černá plavým, tak se vyskytnou štěnda obou barev. Není předepsaný, krýt barvu barvou. Náš Harkonen má plavou matku a černého otce. Z vrhu 12 štěňat bylo 5 č. a 7 pl.
A pokud má pes v rodokmenu dál černé předky ale rodiče má plavé, je možné že se narodí černé štěndo.
Asi tak, co vím

20.1.2006 07:18

kingpin napsal(a):
Uljana a Urho

kingpine, vidím, že máš naši příbuznou Natálku. Remus má stejnou mámu . Co spolu provádíte? Cvičení, výstavy....?

20.1.2006 10:33

danan napsal(a):
Nejsem chovatelem, ale jenom opečovatelem . Ale pokud vím, tak když se nakryje plavá černým, nebo černá plavým, tak se vyskytnou štěnda obou barev. Není předepsaný, krýt barvu barvou. Náš Harkonen má plavou matku a černého otce. Z vrhu 12 štěňat bylo 5 č. a 7 pl.
A pokud má pes v rodokmenu dál černé předky ale rodiče má plavé, je možné že se narodí černé štěndo.
Asi tak, co vím

Aha, plavá je tedy dominantní, černá recesivní. Ze dvou černých se nemůže narodit plavé štěně, ale ze dvou plavých černé ano. Myslela jsem si, že to tak bude. Pokud se nemýlím, plaví jsou častější
Mimochodem, Harkonen je pěkné jméno ... škoda, že není Harkonnen

20.1.2006 12:35

zet napsal(a):
Aha, plavá je tedy dominantní, černá recesivní. Ze dvou černých se nemůže narodit plavé štěně, ale ze dvou plavých černé ano. Myslela jsem si, že to tak bude. Pokud se nemýlím, plaví jsou častější
Mimochodem, Harkonen je pěkné jméno ... škoda, že není Harkonnen

Tak bych to asi nebrala. Já napsala prvně plaví, protože jsou mi bližší. Ale zjistím to jak to je a ozvu se tady.
Ze dvou černých by se taky narodilo plavé, kdyby měli v rodokmenu plavé předky.
Ale nebudu říkat bludy, optám se odbornílů_chovatelů a dám vědět.
Plavá je opravdu častější. Z mého pohledu proto, že je vidět ten krásný pes. Černá mi zkresluje.
My už ho tak pojmenovaného dostali. Taky jsem chovatelce říkala, že měl mít dvě en

25.1.2006 08:47

danan napsal(a):
Mám doma briardy dva psy a jednu fenu. Ta je babice skoro 9 letá, a stříhá se jednou ročně. Ne kvůli našemu pohodlí, ale kvůli její histerii z česání. Chovatelka nám ji jaksi "zapůjčila" ale ta se u nás zabydlela a je doma

Chlapi se češou docela dobře. Když přijdeme z venku a mají v kožichách nějaké klacíky, bodláky.... tak to jednak řeším hned na místě kde to nasbírají, ale jinak vyberu a trochu vyčísnu a je to.

Česání jako takové většinou páchám cca jednou za měsíc. Ale spíš podle toho, jak srst vypadá. Častěji pročísnu packy, ty se plstí víc. Ale když jedeme na výstavu, češu den před a v den výstavy. Vyčesaný zase vydrží docela dlouho.

Musí se teda vyčesat od kořínků chlupů až po konečky. V žádném případě povrchově. To se kožich zaplstí a pak nastupují nůžky, protože ne každý má pak náladu a chuť se do zanedbaného kožichu pustit.

To je případ, když jsme přivezla asi rok a půl starého Dominika, šedý pes, nádherný, ale.... srst jedna veliká plsť. Když to vezmu, že měl na zádech česaný jenom proužek srsti, a ta byla dlouhá 20cm, tak co ten zbytek? Ostříhat dohola. To bylo jako by se stříhala ovce. U nosu jsme začali a vyloupli psa z rouna. Byl chudák docela zapařený, a jak se mu pak ulevilo

Takže, k dotazu, vyčesání jednoho psa mi zabere asi 3 hodiny. Ale většinou to udělám tak, že jeden den půl a druhý den zbytek.

A s tím stříháním srsti, proč si pak pořizovat psa s dlouhou srstí? Na briardovi jsou právě ty chlupy jeho chloubou. Pokud chcete krátkosrsté plemeno, tak beauceron je to pravé. Je to vlastně brioš bez chlupů

Tak jsem položila dotaz na chovatele briardů na dědičnost barev, a dali mi tutl informaci: u briarda je černá barva dominantní, plavá recesivní.V praxi to znamená, že ze spojení dvou plavých jsou jen plavá štěňata, ze spojení černého s plavým jsou 2 možnosti a to černý homozygot a černý heterozygot , a ze spojení dvou černých jsou 3 možnosti : 1.Oba černí homozygoti (s každým partnerem budou mít jen černá štěňata) 2. Oba černí heterozygoti ( statisticky je z tohoto spojení 25% černých homozygotů, 50% černých heterozygotů a 25% plavých. 3.Jeden černý homozygot a druhý heterozygot a z toho je pak 50%černých homozygotů a 50% černých heterozygotů. Šedá barva- šedou z obou plavých rodičů, která je nestandardní, a šedou z černých (popř černá x plavá)a to buď šedě nebo černě narozenou. Šedá barva je recesivní, takže vlohu pro ní musejí mít oba rodiče. V dnešní době je většina šedých narozena černě.

25.1.2006 09:35

danan napsal(a):

Tady jedna aktuální válecí:-)))))))))
Nechce spát venku-asi mu je zima dědkovi

25.1.2006 11:05

danan napsal(a):
Tak jsem položila dotaz na chovatele briardů na dědičnost barev, a dali mi tutl informaci: u briarda je černá barva dominantní, plavá recesivní.V praxi to znamená, že ze spojení dvou plavých jsou jen plavá štěňata, ze spojení černého s plavým jsou 2 možnosti a to černý homozygot a černý heterozygot , a ze spojení dvou černých jsou 3 možnosti : 1.Oba černí homozygoti (s každým partnerem budou mít jen černá štěňata) 2. Oba černí heterozygoti ( statisticky je z tohoto spojení 25% černých homozygotů, 50% černých heterozygotů a 25% plavých. 3.Jeden černý homozygot a druhý heterozygot a z toho je pak 50%černých homozygotů a 50% černých heterozygotů. Šedá barva- šedou z obou plavých rodičů, která je nestandardní, a šedou z černých (popř černá x plavá)a to buď šedě nebo černě narozenou. Šedá barva je recesivní, takže vlohu pro ní musejí mít oba rodiče. V dnešní době je většina šedých narozena černě.

Děkuji

25.1.2006 12:01

nada napsal(a):
Tady jedna aktuální válecí:-)))))))))
Nechce spát venku-asi mu je zima dědkovi

já se mu ani nedivím. Naše chlupy se taky válí celý dny doma. A ven se chodí jen podívat ze schodků, a v rychlosti vyvenčit. Lumpáci.ledne, když jsem byla se smečko venku, tak chlupáči skákali po třech, jak je zebly packy. Musela jsem se jim smát. Kvído zvedal přední a šel až na čumák, blbeček srandovní.

25.1.2006 12:02

zet napsal(a):
Děkuji

Ještě se chovatelka zmínila, že bude o tomto psát článek, který by měl být uveřejněný na stránkách pobočky klubu briardů.
http://www.briardclub.cz/
http://www.briardclub.orlice.cz/pobocka/

25.1.2006 12:47

danan napsal(a):
Ještě se chovatelka zmínila, že bude o tomto psát článek, který by měl být uveřejněný na stránkách pobočky klubu briardů.
http://www.briardclub.cz/
http://www.briardclub.orlice.cz/pobocka/

Ráda si ho přečtu

25.1.2006 16:03

danan napsal(a):
já se mu ani nedivím. Naše chlupy se taky válí celý dny doma. A ven se chodí jen podívat ze schodků, a v rychlosti vyvenčit. Lumpáci.ledne, když jsem byla se smečko venku, tak chlupáči skákali po třech, jak je zebly packy. Musela jsem se jim smát. Kvído zvedal přední a šel až na čumák, blbeček srandovní.

Tak ta k-Enďas se jde akorát vyčurat a rychle do teplaasi abych si to nerozmyslela
Má nějakou rýmu tak mu vařím čajíček

26.1.2006 12:06

danan napsal(a):

lítající briard

26.1.2006 12:08

danan napsal(a):

takhle spíme

26.1.2006 12:08

danan napsal(a):

jedéééém

26.1.2006 12:09

danan napsal(a):

Casey od Lábíčka

26.1.2006 13:03

standa napsal(a):
Casey od Lábíčka

Stando, nádherné fotečky, nádhrného Brioška. Vypadá velikánksý proti ostaním, nebo se mi to jen zdá?

26.1.2006 14:56

9248 napsal(a):
Stando, nádherné fotečky, nádhrného Brioška. Vypadá velikánksý proti ostaním, nebo se mi to jen zdá?

Podle mě klame tělem vypadá to na mladý zvíře, který ještě nemá pořádně dlouhé chlupy a tak vypadá, že má dlouhé nohy. Působí tak čahounovsky
Stando, jak je to zvíře staré, teda mladé?

26.1.2006 16:34

danan napsal(a):
Podle mě klame tělem vypadá to na mladý zvíře, který ještě nemá pořádně dlouhé chlupy a tak vypadá, že má dlouhé nohy. Působí tak čahounovsky
Stando, jak je to zvíře staré, teda mladé?

Casey je stará rok a jeden měsíc pořád ješte štendo je neuchovnitelná ma jedno očko světlejši ale nám to vůbec nevadí je to domáci mazel. a že vypadá tak veliká musím ji poměřit příště napíšu

27.1.2006 09:12

standa napsal(a):
Casey je stará rok a jeden měsíc pořád ješte štendo je neuchovnitelná ma jedno očko světlejši ale nám to vůbec nevadí je to domáci mazel. a že vypadá tak veliká musím ji poměřit příště napíšu

Vypadá na ten rok. Proč myslíte, že je neuchovnitelná? Byli jste s ní na svodu dorostu? Co nějaká výstava? Jaký má posudek od rozhodčího?
Ona ta chovnost nemá žádný vliv na to, jestli je pes domácí mazlík. Naši jsou chovní oba, a umazlení kocouři jsou taky oba

30.1.2006 08:08

danan napsal(a):
Vypadá na ten rok. Proč myslíte, že je neuchovnitelná? Byli jste s ní na svodu dorostu? Co nějaká výstava? Jaký má posudek od rozhodčího?
Ona ta chovnost nemá žádný vliv na to, jestli je pes domácí mazlík. Naši jsou chovní oba, a umazlení kocouři jsou taky oba

Neuchovnitelná je z důvodu světlejšího oka jinak výška je 62 cm

6.2.2006 13:47

standa napsal(a):
Neuchovnitelná je z důvodu světlejšího oka jinak výška je 62 cm

A nějaká výstava byla? Nebo bude?

8.2.2006 13:25

danan napsal(a):
A nějaká výstava byla? Nebo bude?

zatím nebyla a ani nevím jestli bude

23.2.2006 06:10

standa napsal(a):
zatím nebyla a ani nevím jestli bude

Marně přemýšlím, co udělat Kvídovi, aby si neokusoval chlupy na packách...už mě napadlo mu utrhnout hlavu, ale to neklapne . Víte někdo nějakou dobrou vyzkoušenou radu? Poradíte?

25.2.2006 18:57

danan napsal(a):

Chcem reagovať na okusovanie labiek - 1) buď je pes moc aktivný a nevie byť v kľude, 2) treba skontrolovať análne vačky - keď si moja fena začala kúsať labky (raz za dva roky) bolo jej treba vyprázdniť analne vačky a hneď sa ukludnila, ale to je len moja skúsenosť.

7.3.2006 19:57

odrika napsal(a):
Chcem reagovať na okusovanie labiek - 1) buď je pes moc aktivný a nevie byť v kľude, 2) treba skontrolovať análne vačky - keď si moja fena začala kúsať labky (raz za dva roky) bolo jej treba vyprázdniť analne vačky a hneď sa ukludnila, ale to je len moja skúsenosť.

Souhlasím s Janou naše fena taky vykusovala srst sice na stehnech zadních nohou a pomohlo vymáčknutí análních váčků

30.3.2006 12:46

danan napsal(a):

Dotaz: Jak pečujete o srst?

31.3.2006 06:32

zet napsal(a):
Dotaz: Jak pečujete o srst?

Jak pečujeme o srst? Podle potřeby...mechanické nečistoty odstraním buď hned na vycházce, nebo pak doma...jinak si je odstraní pes sám, a to pak podle toho vypadá ... koupu šamponem tak jednou až dvakrát do roka...v létě plavou v rybníku, pak vlhkou srst nastříkám kondicionérem, a druhý den vyčešu. Češu podle potřeby, cca tak jednou za měsíc...když je venku sníh a psi mají packy plný kuliček, tak vezmu teplou vodu do kýble, a postupně jim v něm vymáchám packy. Je to rychlejší než vyčesávání kartáčem a neškube to tak chlupy....

31.3.2006 09:53

danan napsal(a):
Jak pečujeme o srst? Podle potřeby...mechanické nečistoty odstraním buď hned na vycházce, nebo pak doma...jinak si je odstraní pes sám, a to pak podle toho vypadá ... koupu šamponem tak jednou až dvakrát do roka...v létě plavou v rybníku, pak vlhkou srst nastříkám kondicionérem, a druhý den vyčešu. Češu podle potřeby, cca tak jednou za měsíc...když je venku sníh a psi mají packy plný kuliček, tak vezmu teplou vodu do kýble, a postupně jim v něm vymáchám packy. Je to rychlejší než vyčesávání kartáčem a neškube to tak chlupy....

Ahojky -Dani jakej používáš kondicioner a v rozprašovači???
Díky

31.3.2006 11:51

nada napsal(a):
Ahojky -Dani jakej používáš kondicioner a v rozprašovači???
Díky

Naďo, buď rozprašovač Gliskur, nebo jsem koupila u nás jakýsi kondicionér pro lidi, a ten jsem naředila do rozpašovače. Je jakýdi dubovo-bukový, či jak se jmenuje

31.3.2006 11:56

danan napsal(a):
Naďo, buď rozprašovač Gliskur, nebo jsem koupila u nás jakýsi kondicionér pro lidi, a ten jsem naředila do rozpašovače. Je jakýdi dubovo-bukový, či jak se jmenuje

hmm tak to budu muset vyzkoušet,mně nenapadlo za ta léta to na nej stříkat i když vyleze z rybníka !!!
tak se na to hned kouknu a pořídím:-))) třeba mi pak nebude tolik vadit to česání

31.3.2006 11:59

nada napsal(a):
hmm tak to budu muset vyzkoušet,mně nenapadlo za ta léta to na nej stříkat i když vyleze z rybníka !!!
tak se na to hned kouknu a pořídím:-))) třeba mi pak nebude tolik vadit to česání

Já jim to nastříkám do kožichu, nechám uschnout a druhý den češu. A je to dobrá věc, srst se potom i leskne :-) ...můj miláček Kvíduška

31.3.2006 15:08

danan napsal(a):
Já jim to nastříkám do kožichu, nechám uschnout a druhý den češu. A je to dobrá věc, srst se potom i leskne :-) ...můj miláček Kvíduška

tak to musim vyzkoušet!!!!!
Dědek je ted nějakej nemocnej-začal se pučurávat-tak se bojim jit k vetovi-a to jsem ho měla přes zimu doma -jinak byl vždy venku,ale letošní zima se překonala!!!!
tady jedna sestřička :-))

1.4.2006 14:14

nada napsal(a):
tak to musim vyzkoušet!!!!!
Dědek je ted nějakej nemocnej-začal se pučurávat-tak se bojim jit k vetovi-a to jsem ho měla přes zimu doma -jinak byl vždy venku,ale letošní zima se překonala!!!!
tady jedna sestřička :-))

a jeden letní Enďas

3.4.2006 09:33

nada napsal(a):
a jeden letní Enďas

Naďo,jak je dědouš starý? Třeba mohl být jen nachlazený....ale k vetovi bych asi zašla. Pro jistotu...já od jisté doby nic nenechávám náhodě....moc nechybělo, a Kvíduša jsem neměla...

3.4.2006 10:34

danan napsal(a):
Naďo,jak je dědouš starý? Třeba mohl být jen nachlazený....ale k vetovi bych asi zašla. Pro jistotu...já od jisté doby nic nenechávám náhodě....moc nechybělo, a Kvíduša jsem neměla...

v létě mu bude 11 :-) jinak je čilej ,litá jak pošuk.....taky doufám,že je to jen nachlazení! Neudrží to déle jak 5 hodin, a stále by pil. Budu se tam muset vydat

3.4.2006 10:51

nada napsal(a):
v létě mu bude 11 :-) jinak je čilej ,litá jak pošuk.....taky doufám,že je to jen nachlazení! Neudrží to déle jak 5 hodin, a stále by pil. Budu se tam muset vydat

To je dobrý věk . Naší Stázce umřel loni tatínek v 15 letech...a ona má devět....a taky je pěkně potrhlá , ale aspoň je s nima sranda...to Kvídulín bude mít v létě 6 a chová se jako pan pes...i když....

11.4.2006 07:59

danan napsal(a):
To je dobrý věk . Naší Stázce umřel loni tatínek v 15 letech...a ona má devět....a taky je pěkně potrhlá , ale aspoň je s nima sranda...to Kvídulín bude mít v létě 6 a chová se jako pan pes...i když....

Kvíduškovi hráblo v makovici, a dělal kraviny...to je jeho oblíbená činnost...a když si hryzne třeba mě do nohy, to je ještě větší sranda

11.4.2006 08:00

danan napsal(a):

Nebo když vraždí foxlíka...

11.4.2006 12:46

danan napsal(a):
Nebo když vraždí foxlíka...

Tak tady je muj Briardek krizenej s Nemeckym ovcakem..

11.4.2006 13:07

anushka napsal(a):
Tak tady je muj Briardek krizenej s Nemeckym ovcakem..

jeden aktuální detailek
ani nechtěl otevřít oko,natož aby vstal:-))))))

11.4.2006 14:34

nada napsal(a):
jeden aktuální detailek

Ten je dobrej, ale má v sobě hodně němčoura, že? Jak je starý?

11.4.2006 14:34

nada napsal(a):
jeden aktuální detailek

To znám, takový věci dělá Hariček taky a děsně se u toho baví

23.4.2006 18:36

danan napsal(a):

jedna jarní

10.7.2006 07:11

danan napsal(a):

Tak co brioši, jak se daří v parnech?

10.7.2006 09:09

danan napsal(a):
Tak co brioši, jak se daří v parnech?

Náš nefotogenický Alfík (Elf Anhil Nacambel)

10.7.2006 09:09

jarin napsal(a):
Náš nefotogenický Alfík (Elf Anhil Nacambel)

A ještě jednou - odcházím.........

10.7.2006 09:18

jarin napsal(a):
A ještě jednou - odcházím.........

A takto je mi nejlíp!

11.7.2006 09:32

nada napsal(a):

Ze zkušenosti některých chovatelů černých psů (ale i bílých např.) vím, že jim hnědli psi právě po Eukanubě. JInak samozřejmě perfektně prospívali, vzhledem ke kvalitě krmiva. Ale Eukanuba patrně obsahuje větší množství karotenu či co.

11.7.2006 09:38

danan napsal(a):

Já krmím všechny čtyři briardy Biomilem, a jsem s ním spokojená. Oba psi mají skvělou plavou barvu, babča je ve svých letech čiperná důchodkyně a maličká je zatím bláznivé štěňátko. Ale všichni se těší báječnému zdraví . I když momentálně máme zlomenou nožičku...

12.7.2006 11:05

danan napsal(a):
Já krmím všechny čtyři briardy Biomilem, a jsem s ním spokojená. Oba psi mají skvělou plavou barvu, babča je ve svých letech čiperná důchodkyně a maličká je zatím bláznivé štěňátko. Ale všichni se těší báječnému zdraví . I když momentálně máme zlomenou nožičku...

Ahojky
Dano ty máš briardí přírůstek ???

12.7.2006 11:16

danan napsal(a):

Tak já sem přihodím svého pejska.Je to kříženec Briarda a Flat coateda retrivera,ale to doufám nevadí.Myslím že se poved

12.7.2006 12:25

k a t k a napsal(a):
Tak já sem přihodím svého pejska.Je to kříženec Briarda a Flat coateda retrivera,ale to doufám nevadí.Myslím že se poved

Katko, ten je skvělý . Vážně se povedl.

12.7.2006 12:27

nada napsal(a):
Ahojky
Dano ty máš briardí přírůstek ???

Naďo, jo, máme asi měsíc doma holku po Harkonovi. Jmenuje se Ohara, a je pěkný čertík. Celý tatínek. I ta tmavá krásná očička má po něm ...v neděli dokonce už plavala...motala se kolem vody a najednou byla v rybníku jako potápka. Jen špičku ocasu jsem zahlídla.....a podruhý tam zahučela zase, ale to už hrdinně plavala za smečkou. Tak jsem musela zavolat velký, aby doplavala i ona ....a Hariček má zlomenou packu...

12.7.2006 21:11

danan napsal(a):
Naďo, jo, máme asi měsíc doma holku po Harkonovi. Jmenuje se Ohara, a je pěkný čertík. Celý tatínek. I ta tmavá krásná očička má po něm ...v neděli dokonce už plavala...motala se kolem vody a najednou byla v rybníku jako potápka. Jen špičku ocasu jsem zahlídla.....a podruhý tam zahučela zase, ale to už hrdinně plavala za smečkou. Tak jsem musela zavolat velký, aby doplavala i ona ....a Hariček má zlomenou packu...

tak to gratuluji k miminku - to je teda doma veselo
No a kde se flákáš s fotečkama ??Bude to určo šikovná slečna když se vrhá po hlavě do vody
Aco dělal chudáček ,že si zlomil pacičku??
Já Andyho tradičně ostříhala , tak ted moc nevycházíme ze zahrady

13.7.2006 08:32

nada napsal(a):
tak to gratuluji k miminku - to je teda doma veselo
No a kde se flákáš s fotečkama ??Bude to určo šikovná slečna když se vrhá po hlavě do vody
Aco dělal chudáček ,že si zlomil pacičku??
Já Andyho tradičně ostříhala , tak ted moc nevycházíme ze zahrady

Díky , fotky nějaký mám, ale v jiným formátu než se můžou sem vkládat a nevím, jak z toho ven
Hariček byl na vyjížďce s koněma a jeden ho přeběhl...naštěstí to má "jenom" zlomený a ne roztříštěný. Ale je šikovný a statečný marod. Při převazech se chová úplně skvěle, že i doktor ho chválil jak je hodný a pěkně si leží

13.7.2006 08:58

danan napsal(a):
Katko, ten je skvělý . Vážně se povedl.

Děkuju.Taky máte moc pěkné hafany.

13.7.2006 09:30

danan napsal(a):
Díky , fotky nějaký mám, ale v jiným formátu než se můžou sem vkládat a nevím, jak z toho ven
Hariček byl na vyjížďce s koněma a jeden ho přeběhl...naštěstí to má "jenom" zlomený a ne roztříštěný. Ale je šikovný a statečný marod. Při převazech se chová úplně skvěle, že i doktor ho chválil jak je hodný a pěkně si leží

Tak to je škoda s fotečkama ,ale když se ti bude chtít tak mi je mužeš poslat na mail - bych se pokochala

A Haríček si to teda nevybral nejlíp - v tomhle vedru chudák malá se ani nemůže cákat !!
tak at se brzy uzdraví

13.7.2006 09:43

nada napsal(a):
Tak to je škoda s fotečkama ,ale když se ti bude chtít tak mi je mužeš poslat na mail - bych se pokochala

A Haríček si to teda nevybral nejlíp - v tomhle vedru chudák malá se ani nemůže cákat !!
tak at se brzy uzdraví

Dani koukal jsem že se Ti ztratil jeden chlup našlas ho nakonec??? jooo a mám dotaz maš predstavu kolik vody Ti vypije pres den v tomhle pařáku každy pes??? Ja mám totiž strach že ta moje čubina pije méně než by bylo zdrávo a chtěl bych to alespoň kapánek porovnat díky za odpověď

13.7.2006 09:56

standa napsal(a):
Dani koukal jsem že se Ti ztratil jeden chlup našlas ho nakonec??? jooo a mám dotaz maš predstavu kolik vody Ti vypije pres den v tomhle pařáku každy pes??? Ja mám totiž strach že ta moje čubina pije méně než by bylo zdrávo a chtěl bych to alespoň kapánek porovnat díky za odpověď

Stando, fena se našla. Je to kamošky čuba a normálně si odešla do vedlejší vsi. Našli ji druhý den, když jedna paní prý řekla, že takový pes je u hospody a čeká....těžko říct na co

Kolik mi psi vypijí, netuším, ale Kvído aspoň tři litry. On je cisterna a chlastá, Hariček taky pije dost taky, a foxlík zase skoro vůbec. Ten je dost divný

13.7.2006 09:58

danan napsal(a):
Stando, fena se našla. Je to kamošky čuba a normálně si odešla do vedlejší vsi. Našli ji druhý den, když jedna paní prý řekla, že takový pes je u hospody a čeká....těžko říct na co

Kolik mi psi vypijí, netuším, ale Kvído aspoň tři litry. On je cisterna a chlastá, Hariček taky pije dost taky, a foxlík zase skoro vůbec. Ten je dost divný

Naďo, jo, on je docela kačena. Co se týká vody, tak plave a skáče jako blázen no jo, má zaracha. Ale aspoň je doma středem pozornosti a pěkně toho využívá. Dneska v noci měl nějaký divoký sny, tak mě pořád budil jak si pochodoval. A když jsem vstávala do práce, tak ležel na poduši a chrněl...to nemohl i v noci?

13.7.2006 19:16

danan napsal(a):
Naďo, jo, on je docela kačena. Co se týká vody, tak plave a skáče jako blázen no jo, má zaracha. Ale aspoň je doma středem pozornosti a pěkně toho využívá. Dneska v noci měl nějaký divoký sny, tak mě pořád budil jak si pochodoval. A když jsem vstávala do práce, tak ležel na poduši a chrněl...to nemohl i v noci?

Dani - to znám ty čochtany - moje briardice taky skákala šipky po hlavě do vody
no a synáček - Andy to má po ní

A ty se divíš ,že měl bujný sny ?? V tomhle počasí

14.7.2006 06:16

nada napsal(a):
Dani - to znám ty čochtany - moje briardice taky skákala šipky po hlavě do vody
no a synáček - Andy to má po ní

A ty se divíš ,že měl bujný sny ?? V tomhle počasí

Asi měl, na dnešek už spal v klidu. Včera jsme byli na převazu, tak pacina se hojí už to má zase o kousek lepší a otok už je taky menší. A už začíná koukat pod ruky, lajdoň. Je to otrava, mít nohu zavázanou, ale snáší to celkem dobře. Ani nekuchá obvazy naštěstí.

14.7.2006 20:58

danan napsal(a):
Asi měl, na dnešek už spal v klidu. Včera jsme byli na převazu, tak pacina se hojí už to má zase o kousek lepší a otok už je taky menší. A už začíná koukat pod ruky, lajdoň. Je to otrava, mít nohu zavázanou, ale snáší to celkem dobře. Ani nekuchá obvazy naštěstí.

tak to je dobrej , že se nepoští do obvazů!!!
To je dobře ,že se to hoji aspon bude zase brzy řádit

17.7.2006 06:13

nada napsal(a):
tak to je dobrej , že se nepoští do obvazů!!!
To je dobře ,že se to hoji aspon bude zase brzy řádit

On řádí i tak. Včera jsem s ním byla na vychajdě, tak si vesele načepýřeně poskakoval a natřásal se. Machýrek bylo docela veselý ho pozorovat, že on vlastně nekulhá sem se hezky nasmála.

18.7.2006 09:16

danan napsal(a):
On řádí i tak. Včera jsem s ním byla na vychajdě, tak si vesele načepýřeně poskakoval a natřásal se. Machýrek bylo docela veselý ho pozorovat, že on vlastně nekulhá sem se hezky nasmála.

Naše ostříhaná Amyna.

18.7.2006 12:03

k a t k a napsal(a):
Naše ostříhaná Amyna.

Ta je dobrá škoda, že jsem antitalent na počítače. Bych sem naplácala spoustu fotek našich pesanů i malé Oharky. Ta má dneska přesně 4 měsíce

18.7.2006 12:07

danan napsal(a):
Ta je dobrá škoda, že jsem antitalent na počítače. Bych sem naplácala spoustu fotek našich pesanů i malé Oharky. Ta má dneska přesně 4 měsíce

Zkouška hokus pokus....jestli se povede, tak to je Ohara

18.7.2006 12:08

danan napsal(a):
Zkouška hokus pokus....jestli se povede, tak to je Ohara

Hurá, jsem to ale šikovná holka ...nebýt kolegy, co je za mýma zádama....

18.7.2006 12:11

danan napsal(a):
Hurá, jsem to ale šikovná holka ...nebýt kolegy, co je za mýma zádama....

Toto je zase ostříhaná naše Stázka, 9 letá babička

19.7.2006 12:19

danan napsal(a):
Toto je zase ostříhaná naše Stázka, 9 letá babička

Lidičky, pořádáme sportovní víkend se psy. Přijeďte se pobavit do Jindř.Hradce. Víkend 29-30.7. Další info na http://www.briardclub .cz/ akce/ sportovni_ vikend. doc - vše napsat bez mezer

20.7.2006 10:27

danan napsal(a):
Lidičky, pořádáme sportovní víkend se psy. Přijeďte se pobavit do Jindř.Hradce. Víkend 29-30.7. Další info na http://www.briardclub .cz/ akce/ sportovni_ vikend. doc - vše napsat bez mezer

Lidičky, kde jste kdo?

20.7.2006 20:43

danan napsal(a):

Ahojky
Ohara je moooc krásná
A koukám ,že Stázka má taky letní sestřih - ja vyfotim Enďáka a taky ho sem loupnu - modela jednoho nahatýho

tady ještě jedna v chlupech

23.7.2006 15:39

danan napsal(a):
Lidičky, kde jste kdo?

Kde jste kdo??? Jednoduchá odpověď my byli na dovči v Adršpachu tak se z toho vzpamatováváme. Bylo super doporučuju pes sice musí být na vodítku ale to vůbec neva.

24.7.2006 07:23

nada napsal(a):
Ahojky
Ohara je moooc krásná
A koukám ,že Stázka má taky letní sestřih - ja vyfotim Enďáka a taky ho sem loupnu - modela jednoho nahatýho

tady ještě jedna v chlupech

No jo, Stázka je docela hysterka už jenom když vidí hřeben. Ostříhání je pro ni lepší a nejančí tak moc. A když byla čerstvě ostříhaná, tak se nasáčkovala i pod peřinu

24.7.2006 07:27

standa napsal(a):
Kde jste kdo??? Jednoduchá odpověď my byli na dovči v Adršpachu tak se z toho vzpamatováváme. Bylo super doporučuju pes sice musí být na vodítku ale to vůbec neva.

Stando, super. A co takhle se zůčastnit sportovního víkendu 29 a 30.7? Účast není povinná po oba dny. Co ty na to?

24.7.2006 07:36

danan napsal(a):
Stando, super. A co takhle se zůčastnit sportovního víkendu 29 a 30.7? Účast není povinná po oba dny. Co ty na to?

Dani to neklapne 29. mám první šichtu a dělám dvacetčtverky takže příjdu domů v neděli ráno a mizím s bráchou do Brna. Ale přeju příjemné počasí myslím tím méně toho dlouhotrvajícího pařáku.

24.7.2006 22:24

danan napsal(a):

ahojky
tak posílám slíbenou fotečku našeho modela v letním sestřihu

24.7.2006 22:25

nada napsal(a):
ahojky
tak posílám slíbenou fotečku našeho modela v letním sestřihu

a ségra se chladí pěkně v chodbě

25.7.2006 07:06

standa napsal(a):
Dani to neklapne 29. mám první šichtu a dělám dvacetčtverky takže příjdu domů v neděli ráno a mizím s bráchou do Brna. Ale přeju příjemné počasí myslím tím méně toho dlouhotrvajícího pařáku.

Stando škoda, mohli jsme se potkat naživo a seznámit se ale určitě budeme dělat ještě další jiné akce, tak jsi zván mezi nás

25.7.2006 07:08

nada napsal(a):
a ségra se chladí pěkně v chodbě

Naďo, ten je fakt pěkný frajírek . Já včera venčila naši zlomeninu. To je někdo teda fakt. Poskakuje po třech, ale jak slyší štěkat psa, tak začne machrovat a natřásat se...potfůrka chlupatá a dneska ráno dělal že spinká...hlavičku na pacičce a kdyby uměl mluvit, tak mě vyhodí ať ho neruším.....naštěstí to nekomentuje

26.7.2006 07:08

danan napsal(a):
Naďo, ten je fakt pěkný frajírek . Já včera venčila naši zlomeninu. To je někdo teda fakt. Poskakuje po třech, ale jak slyší štěkat psa, tak začne machrovat a natřásat se...potfůrka chlupatá a dneska ráno dělal že spinká...hlavičku na pacičce a kdyby uměl mluvit, tak mě vyhodí ať ho neruším.....naštěstí to nekomentuje

Zase upadáme...včera malá Ohara lákala stréca Kvída ke hře. No, moc se jí nedařilo, protož stréc byl unavený a funěl jako lokomotiva po běhu u kola. Ale pěkně nám roste, příšerka

26.7.2006 09:52

danan napsal(a):
Zase upadáme...včera malá Ohara lákala stréca Kvída ke hře. No, moc se jí nedařilo, protož stréc byl unavený a funěl jako lokomotiva po běhu u kola. Ale pěkně nám roste, příšerka

Ahoj - no chudák zlomeninka - ale ono když se jim to hodí ,tak je nic nebolí

Nojo Oharka by asi řádila stále a s každým,co ?? To je super čas :-)))
Mně zase začala hárat čubina ,tak musim kluky hlídat ,aby se něco nesemlelo

26.7.2006 12:01

nada napsal(a):
Ahoj - no chudák zlomeninka - ale ono když se jim to hodí ,tak je nic nebolí

Nojo Oharka by asi řádila stále a s každým,co ?? To je super čas :-)))
Mně zase začala hárat čubina ,tak musim kluky hlídat ,aby se něco nesemlelo

Ahojda, Naďo, v tom máš pravdu, jsou mazaní až to hezký není. Vymýšlejí si takový věci, že kolikrát žasnu, kde na to přijde. Ale jsou mazlíci

27.7.2006 11:18

danan napsal(a):
Ahojda, Naďo, v tom máš pravdu, jsou mazaní až to hezký není. Vymýšlejí si takový věci, že kolikrát žasnu, kde na to přijde. Ale jsou mazlíci

No jasně ,že jsou mazlíci :-))))
Kdy sem hodíš zase nějaký foto holčičky ?? Koukej s tím něco udělat

27.7.2006 12:39

nada napsal(a):
No jasně ,že jsou mazlíci :-))))
Kdy sem hodíš zase nějaký foto holčičky ?? Koukej s tím něco udělat

No jo porád

Malá ovčanda hlídá i koníky prý je to nutné už od malička...

27.7.2006 12:43

danan napsal(a):
No jo porád

Malá ovčanda hlídá i koníky prý je to nutné už od malička...

A takto vypadala ve dvou měsících, krasavice malá

27.7.2006 12:46

danan napsal(a):
A takto vypadala ve dvou měsících, krasavice malá

Nebo jedna z výstavy....Kvíduška

27.7.2006 12:47

danan napsal(a):

a ještě jednou....skončili jsme druzí...jsem ti prostřední

7.8.2006 08:29

danan napsal(a):
a ještě jednou....skončili jsme druzí...jsem ti prostřední

Tak kde všichni jste? Víkend v JH byl super. Vydařilo se počasí a parta lidí byla skvělá. Kdo jste tam nebyl, litujte

Přidejte reakci

Přidat smajlík