dalish
napsal(a):
Zdravím,
předevčírem jsem objevil u naší labradorky bouli pod kůží přesně v půli zad u páteře. Napadlo mě, jestli to není tuková boule jako bývá u lidí, ale nevím. Co myslíte, že to může být? Setkali jste se s tím někdy? Bolestivé to není. Díky
D.
tak přesně něco podobného jsem našla u naší fenečky taky,jestli někoho něco napadá,sím pisněte co a jak.
Díky
shantal88
napsal(a):
tak přesně něco podobného jsem našla u naší fenečky taky,jestli někoho něco napadá,sím pisněte co a jak.
Díky
Ahoj,může to být jen tuková boule,ale bohužel u známích měl pes také takovou bouli a jak se otevřelo,zjistila se rakovina,po té se jich oběvilo ještě několik a pes se musel nechat utratit.,Tak přeji aby to nebylo ono.
bednarik petr
napsal(a):
Ahoj,může to být jen tuková boule,ale bohužel u známích měl pes také takovou bouli a jak se otevřelo,zjistila se rakovina,po té se jich oběvilo ještě několik a pes se musel nechat utratit.,Tak přeji aby to nebylo ono.
Náš Arnošt (ovčák) má také bouli na zádech. Byla jsem vyděšená ale vet. říkal že je to z očkování nebo z ledajaké injekce. Takže mě tím uklidnil a říkal že když se bude masírovat tak by se měla ztratit. Ráda bych tě tím uklidnila ale raději si také zajdi k vetovi.
tajemma danny
napsal(a):
Náš Arnošt (ovčák) má také bouli na zádech. Byla jsem vyděšená ale vet. říkal že je to z očkování nebo z ledajaké injekce. Takže mě tím uklidnil a říkal že když se bude masírovat tak by se měla ztratit. Ráda bych tě tím uklidnila ale raději si také zajdi k vetovi.
Ahojky nasemu Baronovi(bigl)...se taky udelal boula ne zadech....cekala sem 3 dny masirova jsem mu ji..bolestive to nemel...a za 4 dny se mu uplne ztratila...tak doufej ze to bude jen ta tukova boule...tak masiruj masiruj masiruj a uvidis
dalish
napsal(a):
Zdravím,
předevčírem jsem objevil u naší labradorky bouli pod kůží přesně v půli zad u páteře. Napadlo mě, jestli to není tuková boule jako bývá u lidí, ale nevím. Co myslíte, že to může být? Setkali jste se s tím někdy? Bolestivé to není. Díky
D.
mám 9ti letého labradora a je samá boule . všechny jsou tukové, prý na to labradoři trpí.
janka
napsal(a):
mám 9ti letého labradora a je samá boule . všechny jsou tukové, prý na to labradoři trpí.
Mám doma skoro 8 letého Bišonka a tomu se taky udělaly boule na zádech......byla jsem u 3veterinářů a dva mi říkali, že jsou to tukové a že se to časem ztratí......měl to už asi rok a pořád nic......tak sem zašla k jinému a u toho jsem mu to nechala vyřezat, protože jak jsme mu na to sáhla, tak se pokaždé ohnal a už se mu i začaly zvětšovat. No a vyšlo to z toho, že to byl zánět mazových žláz.
dalish
napsal(a):
Zdravím,
D.
Ahojky, nebyli jste teď někdy na nějaké injekci? Naše jorkšírka byla nedávno nemocná a každý den jsme chodily na injekce antibiotik a vitamínů a zanedlouho jsme ji objevily na zádech tři bouličky. Také nebyly bolestivé. Na veterině nám řekli, že to je z těch injekcí a že jí to máme masírovat a vtírat ji do toho mast - jmenuje se to Heparoid Léčiva - dá se koupit v lékárně. Tak jsme to tak udělaly a bouličky začaly pomalu mizet
.
Ale v každém případě bych nejprve zašla k vetovi, aby jste věděli, co to ve skutečnosti je.
Držím palečky, aby se hafík co nejdříve uzdravil.
Markéta
bedna
napsal(a):
Ahojky, nebyli jste teď někdy na nějaké injekci? Naše jorkšírka byla nedávno nemocná a každý den jsme chodily na injekce antibiotik a vitamínů a zanedlouho jsme ji objevily na zádech tři bouličky. Také nebyly bolestivé. Na veterině nám řekli, že to je z těch injekcí a že jí to máme masírovat a vtírat ji do toho mast - jmenuje se to Heparoid Léčiva - dá se koupit v lékárně. Tak jsme to tak udělaly a bouličky začaly pomalu mizet
.
Ale v každém případě bych nejprve zašla k vetovi, aby jste věděli, co to ve skutečnosti je.
Držím palečky, aby se hafík co nejdříve uzdravil.
Markéta
Ahoj,máme s přítelem RTW a tukové boule jsme jí také objevili,nějak mi to nevadí,ani jí ne,ale jednu má na krku a poslední dobou jí dře o obojek,a to tak,že už má na bouli lysinu,přemýšlím jestli jí ji nenechat operovat.Klaretě je 9let,tak se rozhoduji,co myslíte?
zelviosa
napsal(a):
Ahoj,máme s přítelem RTW a tukové boule jsme jí také objevili,nějak mi to nevadí,ani jí ne,ale jednu má na krku a poslední dobou jí dře o obojek,a to tak,že už má na bouli lysinu,přemýšlím jestli jí ji nenechat operovat.Klaretě je 9let,tak se rozhoduji,co myslíte?
Než začnete cokoliv masírovat, zajděte k vetovi....ať určí o co se jedná. Pokud byl pes očkován, může to být z toho. Mám zkušenosti, že Vet. to vpichne...zmačkne a je to. Ale já musím okmažitě masírovat...promnout mezi prstama kůži, aby se mu v zápětí neudělala boule. Určitě zjistěte, co to je.
Jinak hodně štěstí...aby to byl jen tukový váček.
sabina
napsal(a):
Než začnete cokoliv masírovat, zajděte k vetovi....ať určí o co se jedná. Pokud byl pes očkován, může to být z toho. Mám zkušenosti, že Vet. to vpichne...zmačkne a je to. Ale já musím okmažitě masírovat...promnout mezi prstama kůži, aby se mu v zápětí neudělala boule. Určitě zjistěte, co to je.
Jinak hodně štěstí...aby to byl jen tukový váček.
Nám veterinář bouli vyholil, a masírovali jsme krémem Aphlegmin ung. Do týden to bylo dobré.
sabina
napsal(a):
Nám veterinář bouli vyholil, a masírovali jsme krémem Aphlegmin ung. Do týden to bylo dobré.
Též se mi objevila boule na zádečkách u kavkazáka, jela jsem s ním ne veterinu, bylo to v oblasti levé lopatky. Byl to krevní výron, po nárazu nebo silném stisku zubama (máme ještě jednoho psího kluka). Takže vet. naříznul pod narkozou, vymačkal krev, nechal dva drény, byla prasklá cévkaa pořád tekla, tk aby tekla ven a nehromadila se uvnitř. Asi po týdnu se drénky vytáhly, ranky se zatahly samy, zase řádí jak drak.
corinka
napsal(a):
Též se mi objevila boule na zádečkách u kavkazáka, jela jsem s ním ne veterinu, bylo to v oblasti levé lopatky. Byl to krevní výron, po nárazu nebo silném stisku zubama (máme ještě jednoho psího kluka). Takže vet. naříznul pod narkozou, vymačkal krev, nechal dva drény, byla prasklá cévkaa pořád tekla, tk aby tekla ven a nehromadila se uvnitř. Asi po týdnu se drénky vytáhly, ranky se zatahly samy, zase řádí jak drak.
Muj pes ma bouli na prave strane zad zhruba 3 cm od patere, rozmasirovat to nejde. Vet se na to dival a rikal, ze se s nejvetsi pravdepodobnosti jedna o zanet folikulu. Psika to neboli a nijak netrapi, ale tento mesic planuju, ze to necham vyriznout, pro klid duse.
Mel jeste jednu, u korene ocasu, ale ta se vstrebala.
alfi pav
napsal(a):
Muj pes ma bouli na prave strane zad zhruba 3 cm od patere, rozmasirovat to nejde. Vet se na to dival a rikal, ze se s nejvetsi pravdepodobnosti jedna o zanet folikulu. Psika to neboli a nijak netrapi, ale tento mesic planuju, ze to necham vyriznout, pro klid duse.
Mel jeste jednu, u korene ocasu, ale ta se vstrebala.
Tak jsme byla dneska u paní veterinářky a je to na 100% tuková boule,takže jsme se objednali na květen a půjde ven,má jich na těle víc,ale jsou mnohem menší,tak jak hrášek,jen ta na krku se rozrostla a začíná dřít o obojek,tudíž jde ven.Tak se docela klepu,co a jak,lae snad to bude v pohodě.Docela mě zarazilo jen to že následná léčba trvá třeba až 2 měsíce,to fakt trvá tak dlouho,než se vše zacelý a naroste srst?
zelviosa
napsal(a):
Moje RTW měla v deseti letech bouli na mléčné žláze.Nechala jsem jí to odstranit.Ve třinácti letech jsem ji bohužel musela dát utratit,protože měla nádor na jícnu a ten ji pak už ani nedovoloval se napít.Ale myslím,že by měl rozhodně všechny boule vidět veterinář!
conty
napsal(a):
Moje RTW měla v deseti letech bouli na mléčné žláze.Nechala jsem jí to odstranit.Ve třinácti letech jsem ji bohužel musela dát utratit,protože měla nádor na jícnu a ten ji pak už ani nedovoloval se napít.Ale myslím,že by měl rozhodně všechny boule vidět veterinář!
Tak to mi je líto!
Také se mě hnedka na to ptala,jestli jí nemá tam,což tam jí nemá,má malinkou na boku,a tu velikou na krku,což to je ta co půjde pryč.
Koukala jsem u veterináře na nějako tabulku,kde bylo kolik váží můj pes a kolik mu je a pak se to převedlo na lidské,což jí je 69let,také se už bojíme co bude atd.ale nemyslíme na to - raději
zelviosa
napsal(a):
Tak to mi je líto!
Také se mě hnedka na to ptala,jestli jí nemá tam,což tam jí nemá,má malinkou na boku,a tu velikou na krku,což to je ta co půjde pryč.
Koukala jsem u veterináře na nějako tabulku,kde bylo kolik váží můj pes a kolik mu je a pak se to převedlo na lidské,což jí je 69let,také se už bojíme co bude atd.ale nemyslíme na to - raději
Naše labinka má také tukovou bouli dole na krku, možná spíš skoro mezi krkem a plecemi. Poprvé se jí objevila ve čtyřech letech a vet ji pravidelně kontroloval. Dorostla skoro do průměru 15 cm a potom už jsme ji nechali vyndat. Léčba trvala fakt dost dlouho, protože to bylo na blbém místě, muselo se dlouho drenovat. Po zhruba půl roce se objevila znovu kousek níž a za ten rok a půl opět dorostla skoro do stejné velikosti.Čas od času necháme vzít vzorek jen pro jistotu, ale je to fakt tukové a jen estetická záležitost, ale na zimu ji asi zase necháme odstranit, už je dost velká. Labradoři na to prý opravdu hodně trpí (prostě mají tuk všude, asi že jsou takové pažravky), jen je blbý, že jestli se to pak objeví znovu tak už se budu čím dál víc bát narkózy vzhledem k věku. Tak držíme palce ať to máte za sebou a psík je v pořádku.
atika
napsal(a):
Naše labinka má také tukovou bouli dole na krku, možná spíš skoro mezi krkem a plecemi. Poprvé se jí objevila ve čtyřech letech a vet ji pravidelně kontroloval. Dorostla skoro do průměru 15 cm a potom už jsme ji nechali vyndat. Léčba trvala fakt dost dlouho, protože to bylo na blbém místě, muselo se dlouho drenovat. Po zhruba půl roce se objevila znovu kousek níž a za ten rok a půl opět dorostla skoro do stejné velikosti.Čas od času necháme vzít vzorek jen pro jistotu, ale je to fakt tukové a jen estetická záležitost, ale na zimu ji asi zase necháme odstranit, už je dost velká. Labradoři na to prý opravdu hodně trpí (prostě mají tuk všude, asi že jsou takové pažravky), jen je blbý, že jestli se to pak objeví znovu tak už se budu čím dál víc bát narkózy vzhledem k věku. Tak držíme palce ať to máte za sebou a psík je v pořádku.
No právě,zde také rostla a rostla .... Prostě a jednoduše jsme to zanedbali,ale snažíme se.Tím,že máme starší fendulu (9let) tak se bude dávat snad jen nějaké oblbovačka a něco na uvolnění svalů.Už se také bojíme přímo uspání,proto neriskujeme.Jinak máme jí na stejném místě,ale zas výš,jelikož se nám dře o obojek.
Díky,snad to dopadne dobře a budu postupem času podávat info
zelviosa
napsal(a):
No právě,zde také rostla a rostla .... Prostě a jednoduše jsme to zanedbali,ale snažíme se.Tím,že máme starší fendulu (9let) tak se bude dávat snad jen nějaké oblbovačka a něco na uvolnění svalů.Už se také bojíme přímo uspání,proto neriskujeme.Jinak máme jí na stejném místě,ale zas výš,jelikož se nám dře o obojek.
Díky,snad to dopadne dobře a budu postupem času podávat info
Jak jste dopadli? Snad dobře
dalish
napsal(a):
Zdravím,
D.
dobrý den. Náš malý kryso-pinč má na zádech bouli. Mám o něj strach. Asi před 14 dny ho srazilo auto, ale vyšel z toho úplně v pořádku. Veteřinář mu píchl injekci na uklidnění. Minulý týden si hrál s pejskem našich příbuzných (jack russel terier) a asi před 2 dny se mu objevila ta boule. Nebolí ho. Boule je tvrdá a je o něco větší než vlašský ořech. Nevíte o co by se mohlo jednat?
majla

XXX.XXX.0.0
A po jake dobe po ockovani se bulka objevila?my jsme byli pred mesicem a teprv ted jsem si vsimla bulky ovalbe nepohyblive.
Uživatel s deaktivovaným účtem

majla
napsal(a):
A po jake dobe po ockovani se bulka objevila?my jsme byli pred mesicem a teprv ted jsem si vsimla bulky ovalbe nepohyblive.
U nás to bylo taky tak - po necelém měsíci od injekce (ATB).

aha
napsal(a):
Našemu adoptovanému ovčounovi jsem při vyčesávání našla vedle páteře bouli velikosti vlašského ořechu, je asi nepravděpodobné, že by to mohlo být tukové, co myslíte?
No tak můj pes má tukovou bouli na zádech zhruba u lopatky...není moc veliká asi jako menší švestka...tak po poradě s vetem jen hlídáme, aby to moc nerostlo...zatím se nám to nezvětšuje, takže žádný zákrok neplánujem.
Nemusíte se hned bát. Může to být hematom (pes se někde bouchl ani to nemusíte vědět, přičemž se tenhle otok může vstřebávat i několik týdnů). Moje fenka měla bouli u kyčelního hrbolu, velkou jako pěst, po vyříznutí a rozboru se ukázala jako neškodná, ale tukovka to nebyla. Nevěšte hlavu, ale neotálejte s veterinou.
Ok

XXX.XXX.147.59
Dobrý den moje křížene stěně ma takovou pohyblivou bouli kousek od levé zadní doby, bolet ho to neboli ale sahat na to nechce...
ŠMD

XXX.XXX.212.48
Zdravím,
Máme 6-ti měsíční štěně (čivava). Objevila se mu na zadickach větší boule. Ráno nic neměl a okolo poledne se mu z ničeho nic na zádech objevila. Při hlazení je mu to neprijemne.
Nevime, zda s tím zajít k veterináři a nebo to nechat treba do druhého dne.
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den :))
ŠMD
napsal(a):
Zdravím,
Máme 6-ti měsíční štěně (čivava). Objevila se mu na zadickach větší boule. Ráno nic neměl a okolo poledne se mu z ničeho nic na zádech objevila. Při hlazení je mu to neprijemne.
Nevime, zda s tím zajít k veterináři a nebo to nechat treba do druhého dne.
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den :))
Myslím, že by takováto věc vydržela do zítřka, pokud pes nemá žádné jiné zdravotní problémy. Ale obecně se takto distančně přes internet těžko určuje, co psovi je. To je na posouzení vetem.
amigo.pes

XXX.XXX.48.65
Hezký den,
našemu 7měs. psovi jsem dneska našla na zádech bouli, nijak ho to nebolí. Dostal přibližně v těchto místech injekčně ATB, ale je to už 14 dní. Může to být z toho?

amigo.pes
napsal(a):
Hezký den,
našemu 7měs. psovi jsem dneska našla na zádech bouli, nijak ho to nebolí. Dostal přibližně v těchto místech injekčně ATB, ale je to už 14 dní. Může to být z toho?
Může a nemusí. Kam že to dostal ta ATB? Záda jsou docela široký pojem.

může to být po ATB. Na jaře jsme byli při aplikaci ATB veterinářkou upozorněni, že zhruba do měsíce se může vytvořit boule - že to tento typ ATB "rád dělá". Skutečně boule narostla - po necelém měsíci po aplikaci - a pak se zase začala zmenšovat - zmizela beze zbytku
amigo.pes

XXX.XXX.48.65
Přibližně v částí zadních nohou, vedle páteře

amigo.pes
napsal(a):
Přibližně v částí zadních nohou, vedle páteře
To není zrovna obvyklé místo pro injekční aplikaci. Jinak viz Xerxová.
eli22
napsal(a):
Náš pes má bouli na žebrech už šest let. Nebolí ho, tak jen kontroluju, jestli se nezvětšuje. Dělat s ní nic nebudu vzhledem ke věku (přes 14 let).
Před časem jsem vložila tento příspěvek. Boule se nezvětšovala /myslela jsem, že je to nějaká tuková boule/ , ale před pár dny se uprostřed udělal takový výběžek a pak to prdlo. Tekl z toho hnis s krví. Jemně jsem to vymačkávala, pak vydezinfikovala a už dobrý, pěkně to splasklo a zahojilo se. Možná se to udělá zase, uvidíme.
Duse

XXX.XXX.97.52
Pokud to není výslovně nutné nechávat něco řezat v 9 letech a není to akutní tak místo obojku zvolte jinou variantu na trhu je spousta výrobků pro psy sandy kšíry a podobně. Máme taky pejska který má bohužel taky boule na veterině bylo řečeno že pokud mu to nevadí výslovně nebo nebolí nebo neprasknou není nutné to operovat je nutné zvolit jinou variantu nošení místo obojku z to něco jiného my jsme to udělali tak a tak místo obojku jsme jí koupili měkoučké vypolstrované kšíry které nikde netlačí.