Středoasijský pastevecký pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2006 18:49

Loss Batyr Chan

8.9.2005 16:49

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Kterého majitele?

8.9.2005 17:24

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Tak jsem premyslel co mi rika ten "atobajus". Az jsem si uvedomil fena Atobajus (D-7-1038/89). Nebo ne?

8.9.2005 18:59

imu napsal(a):
Tak jsem premyslel co mi rika ten "atobajus". Az jsem si uvedomil fena Atobajus (D-7-1038/89). Nebo ne?

TURMENU ALBAJUS alias ATOBAJUS (D-7-1088
/89) není fena ale pes.o.RIŽIJ m.SARY ANURA

8.9.2005 19:08

atobajus napsal(a):

ADONIS ZE SALFONU
o.Turmenu Alabajus m.Enčar Julduz

8.9.2005 20:26

atobajus napsal(a):

Ano to je pravda, ze 1088 je pes Turmenu Alabajus, ale taky by mela byt pravda, ze matka Sary Anury je fena Atobajus s "1038". Aspon pokud je to v rodokmenu spravne napsano.

8.9.2005 20:29

atobajus napsal(a):

Protoze krasavec Adonis by mel byt bracha Agnes ze Salfonu a tudiz stryc z matciny strany feny Aida (Arka Veronicin dvur) v tematu Stredoasijci. Ta bila s tmavou maskou. Dnes uz temer desetileta dama.

9.9.2005 07:45

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Ano, Adonis je Agnes ze Salfonu brácha ... tuto jeho fotku dobře znám

9.9.2005 15:41

imu napsal(a):
Ano to je pravda, ze 1088 je pes Turmenu Alabajus, ale taky by mela byt pravda, ze matka Sary Anury je fena Atobajus s "1038". Aspon pokud je to v rodokmenu spravne napsano.

SARY-ANURA je ze spojení o.PELEN m.SUNA en SARY (BDK-1).
Byla to chyba v plemenné knize.Upozornil jsem na to v 7.1999.
Foto:TYRAN TOLMAČEV o.Šach m.Aždarka

9.9.2005 21:00

atobajus napsal(a):
SARY-ANURA je ze spojení o.PELEN m.SUNA en SARY (BDK-1).
Byla to chyba v plemenné knize.Upozornil jsem na to v 7.1999.
Foto:TYRAN TOLMAČEV o.Šach m.Aždarka

ajajaj . Tak to mame dalsi chybku v rodokmenech. Takze Pelen si tam nechavam a "Atobajus" skrtam a pisu Suna en Sary. Je fakt ze pokud by cislo za lomitkem melo znamenat rok zápisu/narozeni tak je to prinejmensim podivne. Diky za upozorneni!

9.9.2005 21:04

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Je to L.B.CH. ktery pusobil v Ruzove ceste nebo je to ta udajne v CR existujici fotka skutecneho L.B.CH. ?
(Fotka L:B.CH. z Ruzove cesty je videt napriklad na cao.pl ale nic moc kvalita a ani postoj psa a proto u teto Vasi fotky skutecne nevim)

10.9.2005 16:55

imu napsal(a):
Je to L.B.CH. ktery pusobil v Ruzove ceste nebo je to ta udajne v CR existujici fotka skutecneho L.B.CH. ?
(Fotka L:B.CH. z Ruzove cesty je videt napriklad na cao.pl ale nic moc kvalita a ani postoj psa a proto u teto Vasi fotky skutecne nevim)

Je to legendární Loss Batyr Chan majitele pana Vrábela.Znal jsem ho živě a mám i video.Byl to nádherný a ostrý pes,skutečný asiat.
Na fotce jeho parvnuk:DUMBAR GASAR-CHAN o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

10.9.2005 20:28

atobajus napsal(a):
Je to legendární Loss Batyr Chan majitele pana Vrábela.Znal jsem ho živě a mám i video.Byl to nádherný a ostrý pes,skutečný asiat.
Na fotce jeho parvnuk:DUMBAR GASAR-CHAN o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

OK takze je to "legendarni slovensky L.B.CH" z Ruzove cesty z legendarni prvni ctyrky Siran Ch., Kejana Ajči, Lada. Tim nechci rict ze by to byl spatny pes, jen me jde o to, ze to jmeno resp. papiry k tomuto psu s nejvetsi pravdepodobnosti nepatrili. No myslim to nebudem dal pitvat. Slysel jsem nekolik verzi od nekolika lidi (se stejnym zakladem jen s drobnymi odlisnostmi) k tomu jak to bylo s L.B.CH.
Jeho prapravnuk (IV. generace matcina strana tj. posledni sloupec v ofic. rodokmenu a V. generace otcova strana smer Batyra Ex Oriente) je v tematu stredoasijci je to ten rezavy. (napr. jedny z poslednich fotek z Bratislavy).

11.9.2005 07:19

imu napsal(a):
OK takze je to "legendarni slovensky L.B.CH" z Ruzove cesty z legendarni prvni ctyrky Siran Ch., Kejana Ajči, Lada. Tim nechci rict ze by to byl spatny pes, jen me jde o to, ze to jmeno resp. papiry k tomuto psu s nejvetsi pravdepodobnosti nepatrili. No myslim to nebudem dal pitvat. Slysel jsem nekolik verzi od nekolika lidi (se stejnym zakladem jen s drobnymi odlisnostmi) k tomu jak to bylo s L.B.CH.
Jeho prapravnuk (IV. generace matcina strana tj. posledni sloupec v ofic. rodokmenu a V. generace otcova strana smer Batyra Ex Oriente) je v tematu stredoasijci je to ten rezavy. (napr. jedny z poslednich fotek z Bratislavy).

Rozhodně nemá cenu se v tom pitvat.Kolik lidí tolik verzí.Odkud je ten Váš pejsek a po jakých rodičích?

11.9.2005 19:52

atobajus napsal(a):
Rozhodně nemá cenu se v tom pitvat.Kolik lidí tolik verzí.Odkud je ten Váš pejsek a po jakých rodičích?

Oficialnim jmenem BRUTUS Tengzi Chau, o: Benito Scher-Chan, m: Ashley Scher-Chan.

13.9.2005 19:02

imu napsal(a):
Oficialnim jmenem BRUTUS Tengzi Chau, o: Benito Scher-Chan, m: Ashley Scher-Chan.

ŽIGY ERLEN
o.Rižij m.Vebla

13.9.2005 20:32

atobajus napsal(a):
ŽIGY ERLEN
o.Rižij m.Vebla

Pekny. Po Rizijovi od Tabunove/Rabyskove (RKF SU 03-93)?
(Jak je nejaky pes dostatecne "ryzij" a ne jenom tak piskovy nebo jak labr. tak to je moje srdecni zalezitost. Ne ze by se mi ostatni nelibili, ale pro tyto mam slabost.)

13.9.2005 20:40

atobajus napsal(a):
ŽIGY ERLEN
o.Rižij m.Vebla

Fotky Brutuse a Fabie Ruz. Cesty, Kejany Ajci, Lady a SiranChabura nemate? Jsou to jedny z mala (k rodokmenu naseho psa), ktere jsem nikde v rozumne kvalite nedohledal.

14.9.2005 13:58

imu napsal(a):
Fotky Brutuse a Fabie Ruz. Cesty, Kejany Ajci, Lady a SiranChabura nemate? Jsou to jedny z mala (k rodokmenu naseho psa), ktere jsem nikde v rozumne kvalite nedohledal.

Endy

14.9.2005 19:27

imu napsal(a):

Kejanu,Ladu a Chabura mám jen na videu.Bruta a Fabii asi někde najdu.Bruta s Fabií najdete i na stránkách EX ORIENTE.

14.9.2005 19:54

atobajus napsal(a):
Kejanu,Ladu a Chabura mám jen na videu.Bruta a Fabii asi někde najdu.Bruta s Fabií najdete i na stránkách EX ORIENTE.

Dík. Buď tam ta fotogalerie ve veteránech dřív nebyla nebo jsem ji vždycky přehlédl (skončil jsem pokaždé u těch hlav v oválu).

15.9.2005 19:24

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Žigy Erlen II.

15.9.2005 19:40

veros napsal(a):
Žigy Erlen II.

To je co za Žigyho?Prosím jméno a rodiče.Dík

15.9.2005 19:43

atobajus napsal(a):

Tady je jeho vnuk.
BAJKAL GASAR-CHAN o.Adonis ze salfonu m.Hanny ze salfonu

15.9.2005 20:32

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Asiataci jak jste na tom s Kamennym Mlynem??? (Teda aspon ti asiataci mimo dosah meho mailoveho adresare.)

17.9.2005 13:25

atobajus napsal(a):

Je to ŽIGY-ERLEN ZReg/ SAO 00481 - o: Rižij x m: Vebla.
Ještě nějaké pochybnosti?

17.9.2005 15:58

veros napsal(a):
Je to ŽIGY-ERLEN ZReg/ SAO 00481 - o: Rižij x m: Vebla.
Ještě nějaké pochybnosti?

Pochybnosti nejsou.Jen jsem nevěděl jestli je to on nebo jeho potomek když tam bylo napsáno ŽIGY-ERLEN 2.
Máte ještě jiné jeho fotky?Nebo KIRTAS TUGVA nebude?

19.9.2005 18:01

imu napsal(a):
Asiataci jak jste na tom s Kamennym Mlynem??? (Teda aspon ti asiataci mimo dosah meho mailoveho adresare.)

EZARBAJ Gasar-Chan 9.měsíců
o.Filgyz ex Oriente m.Cinga Gasar-Chan

19.9.2005 18:18

atobajus napsal(a):
ADONIS ZE SALFONU
o.Turmenu Alabajus m.Enčar Julduz

ten je teda

20.9.2005 18:30

atobajus napsal(a):
EZARBAJ Gasar-Chan 9.měsíců
o.Filgyz ex Oriente m.Cinga Gasar-Chan

Prosím ,pošlete fota asiatů.
Cita Gasar-Chan
o.Adonis ze Salfonu m.Hanny ze Salfonu

20.9.2005 19:25

atobajus napsal(a):
Prosím ,pošlete fota asiatů.
Cita Gasar-Chan
o.Adonis ze Salfonu m.Hanny ze Salfonu

Když vy sem dáváte samé špičky!!! Nemohu konkurovat. Kirtas Tugva a Agnes ze Salfonu.

20.9.2005 19:31

veros napsal(a):
Když vy sem dáváte samé špičky!!! Nemohu konkurovat. Kirtas Tugva a Agnes ze Salfonu.

Tak zrovna tihle mne zajímají.Nemáte detalnější fotku?Veroničin dvůr ještě chová?

22.9.2005 20:14

atobajus napsal(a):
Tak zrovna tihle mne zajímají.Nemáte detalnější fotku?Veroničin dvůr ještě chová?

Tak zase jenom já.
HANNY ze Salfonu o.Žigy-Erlen m.Carmen ze Salfonu

24.9.2005 16:47

atobajus napsal(a):
Tak zase jenom já.
HANNY ze Salfonu o.Žigy-Erlen m.Carmen ze Salfonu

Jak to dopadlo na KAMENNÉM MLÝNĚ?

24.9.2005 19:46

atobajus napsal(a):

ahojky -informace-28.9. na stanici Spektrum v 16.50. dávají pořad o psech tentokrák o kavkazanech a středoasiatech:-)))tak já se už moc těším! Tak koukejte

24.9.2005 20:27

atobajus napsal(a):

Kamenny mlyn: pres 50 asiatu, u nas ve tride (psy-mladych) 11 z toho 2x V, 8x VD (vcetne nas), 1x D. Rozhodca Bela Szabo (mel byt Zoran Brankovic).

24.9.2005 20:33

atobajus napsal(a):

Jeste jedna z "Kamenaku". Minuly tyden jsme mel 1 rok a panecci zapomneli na dort.

25.9.2005 16:02

atobajus napsal(a):

Mala perlicka z posudku: Prsty volne.
No nevim. Tak posudte sami.

25.9.2005 19:05

imu napsal(a):
Jeste jedna z "Kamenaku". Minuly tyden jsme mel 1 rok a panecci zapomneli na dort.

Imu, tak to blahopřeju.

29.9.2005 13:42

atobajus napsal(a):

BOB dostal Afi-Kaidar Zafar, my jsme vyhráli mezitřídu fenky
Assyrin Gije Urunmakl (Daikash Hep x Ch.Deisy Barsuk)

13.10.2005 17:28

asy napsal(a):
BOB dostal Afi-Kaidar Zafar, my jsme vyhráli mezitřídu fenky
Assyrin Gije Urunmakl (Daikash Hep x Ch.Deisy Barsuk)

Devill ex Oriente o.Tyran Tolmačev m.Fabia Ružová cesta

13.10.2005 17:39

atobajus napsal(a):

Dilyara Gasar-Chan
o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

20.10.2005 15:56

atobajus napsal(a):

King se Salfonu (Apolon Jacer x Carmen ze Salfonu)
Nenašli by se někde fotky rodičů? Ještě nikdy jsem je neviděla.

25.10.2005 07:19

asy napsal(a):

Alba Zasvoji 4 měsíce

25.10.2005 07:26

ron napsal(a):
Alba Zasvoji 4 měsíce

Omlouvám se za chybičku!!!
První foto je v 11.měsících a tady ve 4.měsících.

25.10.2005 18:55

ron napsal(a):
Omlouvám se za chybičku!!!
První foto je v 11.měsících a tady ve 4.měsících.

Hašim Ri-Vě-Gu o.Omar Fanatic m.Zina Ružová cesta

25.10.2005 18:59

asy napsal(a):

Tak bohužel fotky rodičů Kinga ze Salfonu nenajdu.Po Carmen ze Salfonu máme dceru.Carmen byla mohutná černobílá fena.

25.10.2005 19:42

atobajus napsal(a):
Tak bohužel fotky rodičů Kinga ze Salfonu nenajdu.Po Carmen ze Salfonu máme dceru.Carmen byla mohutná černobílá fena.

Alba při odpočinku.Hašim je O: Alby a M: je Cinga Scher-Chan

26.10.2005 16:16

atobajus napsal(a):

Ještě jednou King ze Salfonu, podomácku Jáchym. Pro Atobajus: A jak vypadal Apolon Jacer nevíte? Kdysi jsme dumali, jestli je ten náš hubeňour po předcích nebo podtržený ve vývinu (při odběru mu bylo 4 a půl měsíce a nebyl v dobrém stavu ani v prostředí).

26.10.2005 16:20

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Nanynka - Deisy Barsuk (Ilgiz x Oala Růžová Cesta)

26.10.2005 17:12

asy napsal(a):
Nanynka - Deisy Barsuk (Ilgiz x Oala Růžová Cesta)

Pokud mne paměť neklame tak Apolon byl plavě zbarvený pes.Nebyl to zrovna hromotluk.Našel jsem alespoň fotku jeho bratra s opakovaného vrhu.
Bruno Jacer o.Murzabek Ajču m.Sheila

27.10.2005 06:40

atobajus napsal(a):
Pokud mne paměť neklame tak Apolon byl plavě zbarvený pes.Nebyl to zrovna hromotluk.Našel jsem alespoň fotku jeho bratra s opakovaného vrhu.

Alba 7.měsíců

27.10.2005 06:43

ron napsal(a):
Alba 7.měsíců

Ještě Alba 7.měs..

27.10.2005 16:14

atobajus napsal(a):

Díky moc, Bruno je celý maminka Sheila. Skládám poklonu vašemu archivu ten bych brala .
Fosca a Dina Barsuk - ranní probouzení.

1.11.2005 17:34

asy napsal(a):
Díky moc, Bruno je celý maminka Sheila. Skládám poklonu vašemu archivu ten bych brala .

Boris Gasar-Chan o.Adonis ze Salfonu M.Hanny ze Salfonu
9 měsíců

5.11.2005 19:13

asy napsal(a):

Další foto, aby nám téma nezmizelo
Aman-ysgyn Urunmak (Daikash Hep x Deisy Barsuk)

8.11.2005 11:18

asy napsal(a):

Pořád nikdo neposílá, tak zas já.
Zuši Chana ze Síbrtů (Bajnak x Chamura)

8.11.2005 17:23

asy napsal(a):
Pořád nikdo neposílá, tak zas já.
Zuši Chana ze Síbrtů (Bajnak x Chamura)

Tak já sem taky něco přihodím.
Cero Ružová cesta o.Siran Chabur m.Kejana Ajci

8.11.2005 17:24

atobajus napsal(a):
Tak já sem taky něco přihodím.
Cero Ružová cesta o.Siran Chabur m.Kejana Ajci

A ještě jednou Cero

12.11.2005 11:56

atobajus napsal(a):
A ještě jednou Cero

?

13.11.2005 08:34

atobajus napsal(a):
?

Mersis Tugva o.Kara Koni m.Jufa

13.11.2005 08:35

atobajus napsal(a):
Mersis Tugva o.Kara Koni m.Jufa

Clif Jacer o.Gvišn Gulbar Chan m.Sheila

16.11.2005 18:58

atobajus napsal(a):
Clif Jacer o.Gvišn Gulbar Chan m.Sheila

Zafar o.Lyuter Saksonia m.Ay-gul

16.11.2005 21:52

atobajus napsal(a):
A ještě jednou Cero

Tak ať v tom nejste sám
Batyr Scher-Chan (Ž-Ben x Fina ex Oriente) klubovka KRAOP ´01

16.11.2005 21:58

atobajus napsal(a):
A ještě jednou Cero

A moje "srdeční záležitost" Ch.Rus Afi - Banzai (Afi-Abdula x B-Džina Nov), také KRAOP 2001

16.11.2005 22:26

asy napsal(a):
A moje "srdeční záležitost" Ch.Rus Afi - Banzai (Afi-Abdula x B-Džina Nov), také KRAOP 2001

Ahojky - jsou to moc krásný pesani,jen mně mrzí,že je jich na výstavách tak málo k vidění.Taky jsem v klubu KRaAOP s kavkazákama a na klubovkách u jinak jich moc k vidění není.Je to kupírací?? Nebo lidi nemaj zájem??

17.11.2005 08:32

nada napsal(a):
Ahojky - jsou to moc krásný pesani,jen mně mrzí,že je jich na výstavách tak málo k vidění.Taky jsem v klubu KRaAOP s kavkazákama a na klubovkách u jinak jich moc k vidění není.Je to kupírací?? Nebo lidi nemaj zájem??

Myslím, že je to zákazem pro kupírované, protože před tím pamatuju na klubovkách i 80 asiatů (KRAOP) a na mezinárodce 20-30 nebyl problém. Jenže naprostá většina psů je kupírovaných a chvíli to trvá, než doroste dost mladých (minimálně dva až tři roky).

17.11.2005 13:36

nada napsal(a):

Zajeď na Slovensko. Květnová Nitra 27, Bratislava kolem 45 oba dva dny, Kamenný mlýn (slov. klub.) cca 50, podzimní Nitracanis cca 45.
S vystavováním u nás jsem bohužel skeptický i do budoucna, pokud by náhodou nepovolili vystavovat kupírované psi, protože i pokud doroste zdejší dorost tak to bude jen o domácích psech. Zahraniční krasavci asi budou dál kupírovaní.
Někde na nemoderované jsem četl že snad i v Německu znovu jde vystavovat kupírované? Víte někdo něco podrobnějšího?

17.11.2005 13:43

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Ahojky všem... Máte krásné asijce... Bohužel ho nemám:-(

Jak se vám líbí/ nelíbí zákaz kupírování? Mě ty kupírování psi přijdou hezčí, vynikne jejich krásná hlava. S ušima dolů vypadají, jak kříženci. Co vy na to? Díky za názory

17.11.2005 16:44

davk napsal(a):
Ahojky všem... Máte krásné asijce... Bohužel ho nemám:-(

Jak se vám líbí/ nelíbí zákaz kupírování? Mě ty kupírování psi přijdou hezčí, vynikne jejich krásná hlava. S ušima dolů vypadají, jak kříženci. Co vy na to? Díky za názory

Kupírovaní nebo nekupírovaní.Tady o tom můžeme psát do nekonečna ale nic s tím neuděláme.Nezbývá než respektovat zákon ať se nám to líbí nebo nelíbí.
Každopádně kupírovaní jsou hezčí.
Dinar Gasar-Chan o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

17.11.2005 21:06

atobajus napsal(a):
Kupírovaní nebo nekupírovaní.Tady o tom můžeme psát do nekonečna ale nic s tím neuděláme.Nezbývá než respektovat zákon ať se nám to líbí nebo nelíbí.
Každopádně kupírovaní jsou hezčí.
Dinar Gasar-Chan o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

Taky jeden z možných přístupů k věci. Nebo se můžem pokusit udělat něco proto, aby se s problematickým zákonem malinko pohnulo potřebným směrem.

18.11.2005 00:11

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Bohužel mi připadá, že se tím několik plemen jen hyzdí
Nemělo by záležet i na vzhledu? Např. u takového grifonka mi kupírování přijde nesmyslné, když má 4 kg v dospělosti a je to společenské plemeno ale středoasijat, dobrman a mnohé další plemena by měli něco vydržet, takže kupírování není zase až taková katastrofa... Někdo mi zase může namítnou, když je to spíše pracovní plemeno, proč kupírovat když na vzhledu nezáleží ale určitě to má i nějaký svůj účel, než jen estetický.
Sice chovám psy z IX. sk ale zajímá mě to....

20.11.2005 10:31

davk napsal(a):
Bohužel mi připadá, že se tím několik plemen jen hyzdí
Nemělo by záležet i na vzhledu? Např. u takového grifonka mi kupírování přijde nesmyslné, když má 4 kg v dospělosti a je to společenské plemeno ale středoasijat, dobrman a mnohé další plemena by měli něco vydržet, takže kupírování není zase až taková katastrofa... Někdo mi zase může namítnou, když je to spíše pracovní plemeno, proč kupírovat když na vzhledu nezáleží ale určitě to má i nějaký svůj účel, než jen estetický.
Sice chovám psy z IX. sk ale zajímá mě to....

Ašar Jimi o.Atos Mi-Dro m.Fabia ze Salfonu

20.11.2005 18:33

atobajus napsal(a):
Zafar o.Lyuter Saksonia m.Ay-gul

Nádherné plemeno. Moc se mi líbí Cero a Zafar- to je přímo elegán. S ušima už to opravdu není ono. Ale co naděláme....
Ocas se asiatům kupíruje vždy nebo je možnost sehnat štěně i s dlouhým ocáskem?
Ještě se chci zeptat. Dá se středoasiat slušně vycvičit? Známá totiž tvrdí, že moc ne. Má prý kamarádku, která s nimi ven může pouze na vodítku a nikdy neví co od svých psů čekat. Jsou tak na tom všichni?
Díky.

24.11.2005 16:47

atobajus napsal(a):
Ašar Jimi o.Atos Mi-Dro m.Fabia ze Salfonu

Elbaja Gasar-Chan o.Filgyz ex Oriente m.Cinga Gasar-Chan

24.11.2005 19:01

lerry napsal(a):
Nádherné plemeno. Moc se mi líbí Cero a Zafar- to je přímo elegán. S ušima už to opravdu není ono. Ale co naděláme....
Ocas se asiatům kupíruje vždy nebo je možnost sehnat štěně i s dlouhým ocáskem?
Ještě se chci zeptat. Dá se středoasiat slušně vycvičit? Známá totiž tvrdí, že moc ne. Má prý kamarádku, která s nimi ven může pouze na vodítku a nikdy neví co od svých psů čekat. Jsou tak na tom všichni?
Díky.

Spousta chovatelů teď už s ušima nechává i ocas, záleží i na dohodě. A co se týká vycvičení, ovčák to není (i když třeba právě Cero má zkoušky z výkonu a pracoval jako služební pes), ale my je na volno pouštíme na vhodných místech a hlavně víme, co od nich můžem čekat . Už jsem viděla spoustu asiatů, kteří poslouchali jak hodinky.

24.11.2005 19:42

atobajus napsal(a):

Fabia ze Salfonu o.Kerim m.Gabi Tugva

24.11.2005 19:44

atobajus napsal(a):
Fabia ze Salfonu o.Kerim m.Gabi Tugva

Turkmenský alabaj ze stránek Turkmenského klubu chovatelů alabajů.

24.11.2005 20:34

atobajus napsal(a):

Ze kterych stranek ? Dik.

26.11.2005 09:12

imu napsal(a):
Ze kterych stranek ? Dik.

Tak to je musím zase najít.Já jsem se tam proklikal přes odkazy na jiných stránkách.
Bagir Jimi o.Atos Mi-Dro m.Fabia ze Salfonu

30.11.2005 19:32

atobajus napsal(a):
Tak to je musím zase najít.Já jsem se tam proklikal přes odkazy na jiných stránkách.
Bagir Jimi o.Atos Mi-Dro m.Fabia ze Salfonu

Atos Mi-Dro o.Loss Batyr Chan m.Dessy Ružová cesta

30.11.2005 19:52

atobajus napsal(a):

Tříletý turkmenský aborigen Gaplan

30.11.2005 22:30

asy napsal(a):
Tříletý turkmenský aborigen Gaplan

Zdravim vsetkych,
mam len jednu otazku. Ma tato diskusia sluzit na prezentaciu psov stiahnutych niekde z interntetu, alebo skor by mala sluzit na ukazanie vasich aziatov.
Dik

nas Bahran

1.12.2005 17:11

palo napsal(a):
Zdravim vsetkych,
mam len jednu otazku. Ma tato diskusia sluzit na prezentaciu psov stiahnutych niekde z interntetu, alebo skor by mala sluzit na ukazanie vasich aziatov.
Dik

nas Bahran

Zdravím Palo,já sem dávám fotky ze svého archívu a aziaty z mé stanice a jejich předky.Z internetu jsem tady dal pro zajímavost jen tu z Turkmenistánu.Jinak odkud je Tvůj Bahran a po jakých rodičích?

Demi Gasar-Chán o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

1.12.2005 18:16

atobajus napsal(a):
Zdravím Palo,já sem dávám fotky ze svého archívu a aziaty z mé stanice a jejich předky.Z internetu jsem tady dal pro zajímavost jen tu z Turkmenistánu.Jinak odkud je Tvůj Bahran a po jakých rodičích?

Demi Gasar-Chán o.Devill ex Oriente m.Hanny ze Salfonu

Ahoj,
Bahran je zo stanice Furudal-chan. Z predkov: O: Ferguš Usull-bek, M: Dalma Podstránie.

1.12.2005 18:37

palo napsal(a):
Zdravim vsetkych,
Dik

nas Bahran

Ahoj, já posílám psy mě blízké, nebo i vzdálené, kteří mě něčím zaujali a vyfotila jsem je do svého malého archivu (který se ovšem nemůže rovnat archivu Atobajuse ). Jediný z internetu je Gaplan, který ale doufám je náš budoucí "ženich"
Assyryn Gije Urunmak (Daikash Hep x Deisy Barsuk)

1.12.2005 18:50

atobajus napsal(a):
Imu, tak to blahopřeju.

fotky z Kamenneho mlynu:

BRUTUS Tengzi Chau (o: BENITO Scher-Chan, m: ASHLEY Scher-Chan)

2.12.2005 17:29

asy napsal(a):
Ahoj, já posílám psy mě blízké, nebo i vzdálené, kteří mě něčím zaujali a vyfotila jsem je do svého malého archivu (který se ovšem nemůže rovnat archivu Atobajuse ). Jediný z internetu je Gaplan, který ale doufám je náš budoucí "ženich"
Assyryn Gije Urunmak (Daikash Hep x Deisy Barsuk)

Tak to moc dík za kompliment ale fotek už nemám bohužel ani polovinu.Když byla dcera menší tak si je v nestřeženém okamžiku rozložila na podlaze a polila lepidlem Herkules.

ATAMAN Z AKORDU o.KIM ATA ATA AIŠE m.FIONA DŽIVO

2.12.2005 18:53

atobajus napsal(a):
Tak to moc dík za kompliment ale fotek už nemám bohužel ani polovinu.Když byla dcera menší tak si je v nestřeženém okamžiku rozložila na podlaze a polila lepidlem Herkules.

ATAMAN Z AKORDU o.KIM ATA ATA AIŠE m.FIONA DŽIVO

No snad si ho postupně také rozšířím, foťák vozíme na skoro každou výstavu, ale někdy ani nic nevyfotím. Tak nevím, jestli mě opouští počáteční nadšení, nebo je toho málo na focení
Nojo, děti, škoda že to nejhorší období u nich netrvá rok jako u psů Já si to zrovna vychutnávám (4 a 1,5 roku).
Abadan Urunmak (Daikash Hep x Deisy Barsuk)

3.12.2005 11:33

asy napsal(a):
No snad si ho postupně také rozšířím, foťák vozíme na skoro každou výstavu, ale někdy ani nic nevyfotím. Tak nevím, jestli mě opouští počáteční nadšení, nebo je toho málo na focení
Nojo, děti, škoda že to nejhorší období u nich netrvá rok jako u psů Já si to zrovna vychutnávám (4 a 1,5 roku).
Abadan Urunmak (Daikash Hep x Deisy Barsuk)

Tak dnes už ani není třeba fotit všeshno.Každého kvalitnějšího SAO najdete na internetu případně si můžeme fotky vyměňovat na tomhle foru.
Omara Ružová cesta o.Loss Batyr Chan m.Belinda Ruž.cesta

6.12.2005 18:02

atobajus napsal(a):
Tak dnes už ani není třeba fotit všeshno.Každého kvalitnějšího SAO najdete na internetu případně si můžeme fotky vyměňovat na tomhle foru.
Omara Ružová cesta o.Loss Batyr Chan m.Belinda Ruž.cesta

Benito Zlatá Louka - 4 týdny

6.12.2005 18:13

ron napsal(a):
Benito Zlatá Louka - 4 týdny

Elmara Gasar-Chan(Maruška) a její táta Filgyz
Maruška 21 měsíců

6.12.2005 18:26

ron napsal(a):
Elmara Gasar-Chan(Maruška) a její táta Filgyz
Maruška 21 měsíců

Benito 3 měsíce

6.12.2005 18:33

ron napsal(a):
Benito 3 měsíce

Maruška 12 týdnů

6.12.2005 18:34

ron napsal(a):
Maruška 12 týdnů

Maruška 12 týdnů

6.12.2005 18:36

ron napsal(a):
Maruška 12 týdnů

Maruška 30 měsíců

6.12.2005 18:41

ron napsal(a):
Maruška 30 měsíců

Maruška 23 měsíců

6.12.2005 18:48

ron napsal(a):
Maruška 23 měsíců

Benito 2 měsíce

6.12.2005 18:51

ron napsal(a):
Benito 2 měsíce

Maruška 23 měsíců

6.12.2005 18:52

ron napsal(a):
Maruška 23 měsíců

Maruška 23 měsíců

6.12.2005 18:53

ron napsal(a):
Maruška 23 měsíců

Benito 2 měsíce

6.12.2005 18:54

ron napsal(a):
Benito 2 měsíce

Maruška 23 měsíce

6.12.2005 18:55

ron napsal(a):
Maruška 23 měsíce

Benito 7 měsíců

6.12.2005 18:57

ron napsal(a):
Benito 7 měsíců

Benito 7 měsíců

6.12.2005 18:58

ron napsal(a):
Benito 7 měsíců

Benito 8 měsíců

6.12.2005 19:28

ron napsal(a):
Benito 8 měsíců

Alba Zasvoji 14 měsíců

6.12.2005 19:30

ron napsal(a):
Alba Zasvoji 14 měsíců

Alba 14 měsíců

6.12.2005 19:31

ron napsal(a):
Alba 14 měsíců

Alba 14 měs.

6.12.2005 19:33

ron napsal(a):
Alba 14 měs.

Alba 14 měs.

7.12.2005 10:36

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Dark Veroničin dvůr

7.12.2005 10:38

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Brutus Veroničin dvůr

7.12.2005 10:56

ron napsal(a):
Benito 7 měsíců

Brutus Tengzi Chau pozdravuje Benita Zlatá louka a ptá se jestli se uvidí v Trenčíně?

7.12.2005 12:40

imu napsal(a):
Brutus Tengzi Chau pozdravuje Benita Zlatá louka a ptá se jestli se uvidí v Trenčíně?

Benito do Trenčína jede.

7.12.2005 16:15

imu napsal(a):

Uz se tesime. I kdyz v tak kvalitni konkurenci moc sanci na uspech nemame.

7.12.2005 19:43

veros napsal(a):
Brutus Veroničin dvůr

Ahoj Veros,už konečně chystám to CD.

7.12.2005 20:08

atobajus napsal(a):
Ahoj Veros,už konečně chystám to CD.

Benito 11 měsíců

7.12.2005 20:10

ron napsal(a):
Benito 11 měsíců

A ještě Benito

7.12.2005 20:11

ron napsal(a):
A ještě Benito

A ještě

7.12.2005 20:13

ron napsal(a):
A ještě

A pro změnu Maruška.

7.12.2005 20:14

ron napsal(a):
A pro změnu Maruška.

A zase Benito

7.12.2005 20:18

ron napsal(a):
Benito

Maruška (teď už "Interšampion")

8.12.2005 17:24

ron napsal(a):
Maruška (teď už "Interšampion")

Blahopřejeme Marušce a jejím majitelům k získání titilu INTERŠAMPION.Je to chlouba naší stanice.Děkujeme Vám,že se má u Vás tak dobře.
K.+I.

8.12.2005 17:27

atobajus napsal(a):
Blahopřejeme Marušce a jejím majitelům k získání titilu INTERŠAMPION.Je to chlouba naší stanice.Děkujeme Vám,že se má u Vás tak dobře.
K.+I.

Její máma Cinga Gasar-Chán o.Adonis ze Salfonu m.Hanny ze Salfonu

10.12.2005 15:37

atobajus napsal(a):
Její máma Cinga Gasar-Chán o.Adonis ze Salfonu m.Hanny ze Salfonu

Anika-Guš Větrná pole
o.Akguš Avetis Koval m.Galina Borojo

10.12.2005 16:16

nazarbay napsal(a):
Anika-Guš Větrná pole
o.Akguš Avetis Koval m.Galina Borojo

HAŠIM RI-VĚ-GU

12.12.2005 19:03

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Ahojte vsetci,
mam na vas taku jednu prosbu. V podstate potrebujem poradit.
Boli sme na rtg s nasim Bahranom, lebo som zacal mat urcite podozrenia.
Boli sme sokovani vysledkom. 4/4 a to len preto, ze 4 stupen je maximum. Inac by to bolo aj horsie. Nemozeme sa pozerat na to, ako nam pred ocami chromie nas pes. Mate niekto podobnu skusenost? Co by ste poradili. Sme ochotni podstupit cokolvek, samozrejme v ramci moznosti.
Dik moc
Palo

12.12.2005 21:38

palo napsal(a):
Ahojte vsetci,
mam na vas taku jednu prosbu. V podstate potrebujem poradit.
Boli sme na rtg s nasim Bahranom, lebo som zacal mat urcite podozrenia.
Boli sme sokovani vysledkom. 4/4 a to len preto, ze 4 stupen je maximum. Inac by to bolo aj horsie. Nemozeme sa pozerat na to, ako nam pred ocami chromie nas pes. Mate niekto podobnu skusenost? Co by ste poradili. Sme ochotni podstupit cokolvek, samozrejme v ramci moznosti.
Dik moc
Palo

Zdravím, ten výsledek mě mrzí, ale nevěště hlavu .
1) našim známým vet po rentgenu kyčlí mladého (ani rok) psa asiata řekl 4/4, druhý vet (ortopéd) řekl max. 3/3 a po dokončení růstu to vidí na dvojky
2) ze zkušenosti vím, některý pes se 4/4 běhá jak srna spoustu let, jiný má s mnohem menším postižení problém (ten vzniká hodně když je velký rozdíl mezi jednotliv nohami)
Myslím, že Bahran je ještě v růstu, nevím, jak moc mu to vadí, každopádně je dobré podávat nějaké chondroprotektivum (např. GAG, Alavis, Gelacan, i třeba lidské jako Proenzi apod.) a vitamín C(nejlépe ten postupně se uvolňující) . My máme nejlepší zkušenosti s GAGem, více na www.nutripets.cz, kde vám i velmi ochotně a podrobně poradí, fungují vlastně i jako poradna i pro růstové potíže.
Kdyžtak napište víc, jestli má nějaké obtíže. S tou DKK je to těžké, může být i po nulových rodičích a naopak (psi s DKK mají zdravé potomky).

15.12.2005 18:23

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

ATILA GARA-CHAN (o: Abdul Malumi x m: Goja Tuhaj Bej)

15.12.2005 18:29

imu napsal(a):
ATILA GARA-CHAN (o: Abdul Malumi x m: Goja Tuhaj Bej)

Tito remeslnici byli velmi podezreli. Brutus Tengzi-Chau

15.12.2005 18:31

imu napsal(a):
Tito remeslnici byli velmi podezreli. Brutus Tengzi-Chau

Kdyby me nedrzelo to horolezecke lano tak jim hned vysvetlim kdo je na dvore panem. Brutus Tengzi-Chau

18.12.2005 19:31

imu napsal(a):
Kdyby me nedrzelo to horolezecke lano tak jim hned vysvetlim kdo je na dvore panem. Brutus Tengzi-Chau

Edigej Borojo .Loss Batyr Chan m.Arga Borojo

6.1.2006 12:04

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Ahoj Sýkoři,už jsem vás dlouho neviděla.Moc se mi líbí ta žíhaná fena po Cinga a Filgys.Elbaja.Náš Arnoldek se tou barvou hodně prosazuje co?Jsem ráda ,že jeho krev má v sobě tolik pěkných psů a tím pádem je tu pořád s námi.Zrovna před 2 dny to byly 4 roky co nám odešel.Ale život jde dál a máme teď od Věry tu černou Chazinu.Mimoto od Guleců máme taky kocoura a kočku jak jinak v černé barvě.Už před sedmi lety nám ta barva byla souzená.Perfektně chytají cokoli.Letos 24.12. mi chtěl kocour udělat radost a donesl bažanta.Sousedi si pochutnali.Takže doporučuji kočky jen od Guleců.

6.1.2006 12:06

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Na fotce je samozřejmě Bachar iz Aleksandrovoi Slobody .Chazinku můžete vidět i s mimčama na www.aldahagold.xf.cz

6.1.2006 12:15

atobajus napsal(a):
Loss Batyr Chan

Je to opravdu dobrý pes a skvělý plemeník,ketrý se prosazuje a nedává ty špičaté veverky.Vřele doporučuji.Viděla jsem po něm už více vrhů a dost dobrý.

8.1.2006 14:42

podskalka napsal(a):
Je to opravdu dobrý pes a skvělý plemeník,ketrý se prosazuje a nedává ty špičaté veverky.Vřele doporučuji.Viděla jsem po něm už více vrhů a dost dobrý.

Amigo Osada Studená ,nyní v Polsku.

8.1.2006 18:49

podskalka napsal(a):
Amigo Osada Studená ,nyní v Polsku.

Ahoj Dano máš pěkné mimina, chtěla jsem se zeptat kdo je vyfocený s Bacharem? Nějak tu pani nemůžu poznat, nemůže to být pani Gulecová?

Přidejte reakci

Přidat smajlík