lady blair
napsal(a):
a na procházce....
Mrkněte http://www.dogs.estranky.cz/
bulda
napsal(a):
Má někdo toto krásné moloss plemeno?
Dobrý den,
takového něžného obra máme, gauč je jeho nejoblíbenějším místem v bytě, zvlášť může-li na něm ležet s páníčkem.
Bohužel máme problém - dvakrát zavrčel na naše desetiměsíční miminko a předevčírem demonstroval svoji nadřazenost (pravděpodobně) zavrčením a přitlačením miminka, které lezlo jako už tisíkrát předtímpod ním, k zemi.
Prosím o radu, o pomoc nebo o nejhodnějšího člověka na světě, který nemá úplně malá mimča, a chtěl by si ho vzít - je vychovaný, poslušný, mazlící, bydlí v bytě...
Názory se různí - jako nejpravděpodobnější vypadá to, že jsme si ho vzali jako šestiměsíčního od chovatele, který má psy "na kšeft" - jsou v kotcích, je jich moc, a o nějaké socializaci nemůže být ani řeč...
bohdana
napsal(a):
Dobrý den,
takového něžného obra máme, gauč je jeho nejoblíbenějším místem v bytě, zvlášť může-li na něm ležet s páníčkem.
Bohužel máme problém - dvakrát zavrčel na naše desetiměsíční miminko a předevčírem demonstroval svoji nadřazenost (pravděpodobně) zavrčením a přitlačením miminka, které lezlo jako už tisíkrát předtímpod ním, k zemi.
Prosím o radu, o pomoc nebo o nejhodnějšího člověka na světě, který nemá úplně malá mimča, a chtěl by si ho vzít - je vychovaný, poslušný, mazlící, bydlí v bytě...
Názory se různí - jako nejpravděpodobnější vypadá to, že jsme si ho vzali jako šestiměsíčního od chovatele, který má psy "na kšeft" - jsou v kotcích, je jich moc, a o nějaké socializaci nemůže být ani řeč...
Zkuste kontaktovat moloss klub,kde Vám doufám poradí nebo pomůžou najít náhradní rodinu pro pejska.Držím palce.
bohdana
napsal(a):
Dobrý den,
zavolejte panu Desenskému : 608/623 144 určitě Vám poradí co a jak, předělává daleko agresivnější psi. Hodně štěstí!
bulda
napsal(a):
Pohodička v lese
bohdana
napsal(a):
Dobrý den,
Bohdano a co mimčo udělo, nebo při čem se stalo, že bulmík takhle ragoval?pořád je u něj "vyčinění" za něco a na bulmasech je super to, že agresivní nejsou, leda stlačí nepřítele na zem - mám dvě bordeauxské dogy, tam je to dost podobný..ale všeobecně pořád platí, když máš psa a dítě, tak hlídat oba. Já třeba vím, že na neteře a synovce reaguje ten náš starší moc dobře, má je rád, ale i tak jsem u nich pořád a kontroluju, jak se pes tváří při tom, kdy mu dítě něco dělá, dokážu si představit tu řeholi, 24hodin denně mít oči na šťopkách:-/
(naše mladší se jich pořád bojí a utíká před nima, kde může, snad se povede, že jim začne věřit, to taky není dobrý tenhle její stav/
helenar
napsal(a):
Bohdano a co mimčo udělo, nebo při čem se stalo, že bulmík takhle ragoval?pořád je u něj "vyčinění" za něco a na bulmasech je super to, že agresivní nejsou, leda stlačí nepřítele na zem - mám dvě bordeauxské dogy, tam je to dost podobný..ale všeobecně pořád platí, když máš psa a dítě, tak hlídat oba. Já třeba vím, že na neteře a synovce reaguje ten náš starší moc dobře, má je rád, ale i tak jsem u nich pořád a kontroluju, jak se pes tváří při tom, kdy mu dítě něco dělá, dokážu si představit tu řeholi, 24hodin denně mít oči na šťopkách:-/
(naše mladší se jich pořád bojí a utíká před nima, kde může, snad se povede, že jim začne věřit, to taky není dobrý tenhle její stav/
Řešili jsme to s paní Bohdanou v říjnu,chtěla dát pejska pryč.Sehnal jsem mu domov a nakonec si to rozmyslela a nechala si ho a to je moc dobře.Dítě bylo moc živé a prej ho pořád zlobilo,bydleli na bytě a pejsek se neměl ka uklidit tak ho párkrát přitlačil ke zdi...
bulda
napsal(a):
Zápas dvou krvelačných šelem
bulda
napsal(a):
Řešili jsme to s paní Bohdanou v říjnu,chtěla dát pejska pryč.Sehnal jsem mu domov a nakonec si to rozmyslela a nechala si ho a to je moc dobře.Dítě bylo moc živé a prej ho pořád zlobilo,bydleli na bytě a pejsek se neměl ka uklidit tak ho párkrát přitlačil ke zdi...
jde taky o způsob zavrčení - jestli to bylo tako vé "dej mi pokoj" a nebo "mazej ode mě nebo...." bullmastif je pohodový pes a potřebuje taky svůj pokoj - takže pokud je dítě hodně živé (každé je), potřebuje pes taky svůj koutek, kde nebude rušen a kam se může utáhnout před světem. a navíc - nikdy přece není s děckem sám, tak velcí lidi můžou dávat pozor nba oba a korigovat jejich chování. a i 10 měsíční mimino se už může pomalu učit, že ke psovi se má chovat určitým způsobem
bulda
napsal(a):
Zdravím po dlouhé době všechny milovníky bulmastifů!!! Chtěla bych Vám všem poděkovat za Vaše rady a podporu, a taky napsat, jak to dopadlo...
S Tadeášem (samozřejmě celá rodina včetně Patricie) jsme byli u "psího psychologa" - byli jsme pochválení, jak je hodný, vychovaný, a jak má dítě rád, a bylo nám doporučeno hlídat dítě, aby psa netýralo.
Přestěhovali jsme se do většího bytu, a máme zahradu - víc se na ní vylítá Patricie než Tadeášek - ten tráví svůj čas na gauči. Patricie je na něm absolutně závislá - ať jdeme kamkoliv, "Tade" musí jít taky, jinak odmítne jít s námi a chce zůstat s ním. Sice vůbec nemluví (jen Tade, baba, dede, tata, mam - v tomto pořadí důležitosti), ale pískat na psa umí. Když si chce hrát, a řeknu jí "počkej, za chvilku", vezme knížku, pastelky, hračky a jde si sednout k psovi a ukazuje mu, co má. Takže hlídám jak čert, jak se pes tváří, co ještě zvládne - ale spíš musím dávat pozor na novinky, aby si na ně pomalu zvykal (například oblíbené slízání z gauče na něho, válení se po něm, oblíbená hra na bác - přijdete k psovi, zavoláte bác, a spadnete na něho - už bere jako standard, který ho nerozhodí).
Jednou na ní zavrčel a chňapl po ní (2 hodiny obtisklé zuby na ruce) - a sláva, dítě už ví, že se mu nesahá do misky!!! A výstraha - nech ho, nebo Tě kousne už začíná fungovat, už to prostě chápe!!!! A ta reakce byla stejná jak na spřátelenou fenku s klackem, který potřeboval, nikoliv jak na psa, kterého je nutné zabít. Takže mě to paradoxně uklidnilo, a snad to máme za sebou.
Takže ještě jednou moc díky a všechny srdečně zdravím.
Bohdana
bulda
napsal(a):
Kamarádi na výletě
bulda
napsal(a):
Ahojky, my máme bulíčkaaaa jmenuje se Gaston
avecaesar
napsal(a):
Ahojky, my máme bulíčkaaaa jmenuje se Gaston
Gagíšek
bulda
napsal(a):
před Gastonem jsme měli ještě zlatou fenu Alicii Sunny
Kolik vaši bulíci váží??
avecaesar
napsal(a):
před Gastonem jsme měli ještě zlatou fenu Alicii Sunny
Kolik vaši bulíci váží??
ještě Alča
avecaesar
napsal(a):
Alicia jako štěně a já jako dítě
rochnění na vlastním gauči.
Mají i vaši bulíci vlastní gauče? U nás jo, protože "pelíšek" takových rozměrů nebyl k sehnání a tak se celá rodina koukáme na televizi - my tři na jednom a pes na druhým gauči.
avecaesar
napsal(a):
rochnění na vlastním gauči.
Mají i vaši bulíci vlastní gauče? U nás jo, protože "pelíšek" takových rozměrů nebyl k sehnání a tak se celá rodina koukáme na televizi - my tři na jednom a pes na druhým gauči.
Náš drobeček váží kolem 70 kg a na gauči se samozřejmě taky vyvaluje
kmotraliska
napsal(a):
Teda řeknu vám, mít takové krásné psí "drobečky" doma, tak se nebojím vlka, nic...
Vlci jsou v pohodě těch bych se nebál
bulda
napsal(a):
Vlci jsou v pohodě těch bych se nebál
Alicia vážila 83kg- byla tlustá jako prase, měla problémy s nohama, kloubama a byla na několika operacích...
Gaston má asi 66kg a zdraví zatím parádní
Promiň Buldo, nevšimla jsem si, to nádherný stvoření je fena nebo pes?
avecaesar
napsal(a):
Alicia vážila 83kg- byla tlustá jako prase, měla problémy s nohama, kloubama a byla na několika operacích...
Ahoj Aveceasare Bodie je kluk jak buk a táhne mu na 7 rok takže senior.Občas nějaké zdravotní problémky se vyskytnou,ale brzy se to nějak vyřeší.Teda Alicia byla na fenečku pěkný kolos.
avecaesar
napsal(a):
Gastík je šikula a kus chlapáka .Líbí se mi žíhaný kožíšek
bulda
napsal(a):
Gastík je šikula a kus chlapáka .Líbí se mi žíhaný kožíšek
Alicia byla fakt obrovská a děsně tlustá, dožila se osmi let. Gastonovi bude pět, zrovna mi tlačí hlavou do klína, protože mám vedle počítače bramboráky pořád nechce pochopit, že brambory nesmí
Můj spolužák má taky bulíčka (na fotce), je to obrovitánskej obr, nádhernej meruňák, myslím, že mu je šest a od dvou let má potíže s kloubama a nohama :( Ale je úžasnej
Jednou si chtěl hrát, skočil na mě a oba jsme spadli do bahna
, ale takový situace určitě znáš
avecaesar
napsal(a):
Alicia byla fakt obrovská a děsně tlustá, dožila se osmi let. Gastonovi bude pět, zrovna mi tlačí hlavou do klína, protože mám vedle počítače bramboráky pořád nechce pochopit, že brambory nesmí
Můj spolužák má taky bulíčka (na fotce), je to obrovitánskej obr, nádhernej meruňák, myslím, že mu je šest a od dvou let má potíže s kloubama a nohama :( Ale je úžasnej
Jednou si chtěl hrát, skočil na mě a oba jsme spadli do bahna
, ale takový situace určitě znáš
ještě Aronek
jinak Bodie má úplně tjutju (famózní:) pohled
avecaesar
napsal(a):
ještě Aronek
jinak Bodie má úplně tjutju (famózní:) pohled
odkud seš?
Aronek naposledy
avecaesar
napsal(a):
odkud seš?
Aronek naposledy
Jsem ze Zlínska a Ty?
bulda
napsal(a):
Jsem ze Zlínska a Ty?
Východní čechy- Trutnov Koukám, že máš i mopslíka
My máme ještě dva koně a babičku
avecaesar
napsal(a):
Východní čechy- Trutnov Koukám, že máš i mopslíka
My máme ještě dva koně a babičku
Jo i mopsíka mají podobné držčičky ...Tak koníky teda nemám to by mne už vyrazili z domu.A místo babičky máme malé dvojčátka.Tak když jdem na procházku ,tak jsme jak cirkus Humberto
bulda
napsal(a):
Pár čerstvých fotek obříka
bulda
napsal(a):
Z dnešní procházky....
bulda
napsal(a):
Ahoj, tvůj pes krásní, fakt Nám bulík v pondělí zemřel - rakovina. Teď koukáme po štěňatech různých molossů.
Tohle je jeho poslední fotka, kdy spinkal u mě s pokoji.
bulda
napsal(a):
Chudáček to byl ještě mladý...Náš má 7 let ,už je dědeček.
Právě, že na to neměl věk. Bylo to hrozný, pořád jsem brečela, do školy jsem nešla, byla jsem úplně hotová. Včera jsme se byli dívat na štěňátka neap.mastinů, musíme si rychle pořídit psa nebo se zcvoknu. Co jsem našla, tak jen jeden vrh štěňátek bulíčků a to se nám moc nelíbí rodiče...
avecaesar
napsal(a):
Právě, že na to neměl věk. Bylo to hrozný, pořád jsem brečela, do školy jsem nešla, byla jsem úplně hotová. Včera jsme se byli dívat na štěňátka neap.mastinů, musíme si rychle pořídit psa nebo se zcvoknu. Co jsem našla, tak jen jeden vrh štěňátek bulíčků a to se nám moc nelíbí rodiče...
Držím pěsti ať si brzy pořídíte vysněného pejska,který bude dělat jen radost a bude zdráv jak řípa.Něco podobného jsem už zažil,když mi umřel pes, večer jsem už měl Bodinka doma a ten mi nedovolil moc přemýšlet a smutnit,protože byl jak torpédo.Dejte pak vědět co jste si pořídili.
bulda
napsal(a):
Držím pěsti ať si brzy pořídíte vysněného pejska,který bude dělat jen radost a bude zdráv jak řípa.Něco podobného jsem už zažil,když mi umřel pes, večer jsem už měl Bodinka doma a ten mi nedovolil moc přemýšlet a smutnit,protože byl jak torpédo.Dejte pak vědět co jste si pořídili.
Ahoj,
tak po dlouhém smutnění jsme si včera přivezli fenku neapolského mastina, je to ďábel, ale bude muset bydlet venku, tak sháníme výrobce psích bud. Jestli máš nějaký typ na boudy pro takové obříky, napiš. Díky.
Tady mastinka Antoanet Amato Caro
avecaesar
napsal(a):
Ahoj,
tak po dlouhém smutnění jsme si včera přivezli fenku neapolského mastina, je to ďábel, ale bude muset bydlet venku, tak sháníme výrobce psích bud. Jestli máš nějaký typ na boudy pro takové obříky, napiš. Díky.
Ahoj.To jsem moc rád ,že máte takovou nádhernou holku.Přeji hodně radosti a aby byla zdravá jak řípa a hezky zlobila.Zkušenosti s boudama bohužel nemám,kluci jsou doma.
bulmastif
napsal(a):
Ahoj.To jsem moc rád ,že máte takovou nádhernou holku.Přeji hodně radosti a aby byla zdravá jak řípa a hezky zlobila.Zkušenosti s boudama bohužel nemám,kluci jsou doma.
Moc děkuju, zlobí pořádně, je to ďábel, ale když se unaví, tak to taky stojí za to . Ode dneška je částečně už doma, možná bouda nebude třeba, uvidíme
. Každopádně celá rodina budeme navždycky bulmastify milovat, jsou úžasní
. A ten tvůj je nádhernej, ještě když pózuje s dětma
avecaesar
napsal(a):
Moc děkuju, zlobí pořádně, je to ďábel, ale když se unaví, tak to taky stojí za to . Ode dneška je částečně už doma, možná bouda nebude třeba, uvidíme
. Každopádně celá rodina budeme navždycky bulmastify milovat, jsou úžasní
. A ten tvůj je nádhernej, ještě když pózuje s dětma
My máme taky bulmáska Arnie Lucky Elba. Fotka se jmenuje únava po coursingu
bohdana
napsal(a):
Vážení milovníci bulmastifů,
diskuze na nemoderce na téma ND v bytě mě inspirovala k následujícímu dotazu.
Co máte doma na zdech? My teda zatím spoustu žgryndů, máme 5 měsíců úplně nový byt..., nevím, co s tím.
Nemám sice Bullmastifa, ale Bx dogu - což je možná kolikrát ještě horší, ale jde o to, že řeším slinty tím, že když se nežere, napije, okamžitě si pes už sám od sebe žádá utření papulky. Tím pádem doma neřeším slinty na zdech Chce to být akční. Jakmile pes dojí, utřít, dopije utřít, v každém pokoji v bytě máme kus hadru někde při ruce a tím se huba v případě vidící se žgryndy utře a je pokoj.
sabina
napsal(a):
Nemám sice Bullmastifa, ale Bx dogu - což je možná kolikrát ještě horší, ale jde o to, že řeším slinty tím, že když se nežere, napije, okamžitě si pes už sám od sebe žádá utření papulky. Tím pádem doma neřeším slinty na zdech Chce to být akční. Jakmile pes dojí, utřít, dopije utřít, v každém pokoji v bytě máme kus hadru někde při ruce a tím se huba v případě vidící se žgryndy utře a je pokoj.
Dobrý den, my ho máme taky naučenýho po jídle, po pití "Tadeášku, utři si pusinku", a fakt si jí utírá... A spousty žgryndů odchytíme i mimo. Jenže specifikum bulmastifa je, že se občas otřepe jen tak z radosti. A už to lítá. Co mě fascinuje je, že nejsou žádné slinty na francouzském okně (to je sice "očenichaný", ale ani jedna slinta), záclony jsem zrušila už dávno, jak běhal ven a dovnitř, stálo to za to. A taky máme skoro tříletou holčičku, ručičky od čokolády jsou taky fajn (hlavně že psovi tlamu otírá). Bx doga "jen tak mimochodem" neslintá? Uvažujeme o druhém psovi...
bohdana
napsal(a):
Dobrý den, my ho máme taky naučenýho po jídle, po pití "Tadeášku, utři si pusinku", a fakt si jí utírá... A spousty žgryndů odchytíme i mimo. Jenže specifikum bulmastifa je, že se občas otřepe jen tak z radosti. A už to lítá. Co mě fascinuje je, že nejsou žádné slinty na francouzském okně (to je sice "očenichaný", ale ani jedna slinta), záclony jsem zrušila už dávno, jak běhal ven a dovnitř, stálo to za to. A taky máme skoro tříletou holčičku, ručičky od čokolády jsou taky fajn (hlavně že psovi tlamu otírá). Bx doga "jen tak mimochodem" neslintá? Uvažujeme o druhém psovi...
Bohdano, to víte, že BX doga slintá. A ta naše teda nejvíc z těch, co známe Fakt nekecám. Nevíme čím to je, možná stravou, ale spíš máme i jiné složení slintů. Takové, že přilepí i židli k zemi
...Taky uvažujeme o druhém psovi. Jsou to zlatíčka...tyhle tlamičky. Dost lidí řiká fůj, to bych nechtěla to slintá. Ale máme i Border teriera a můžu vám říct, tomu z huby teče voda stejným proudem jako naší Bx doze. Má fousky kolem huby, takže si nevyberete. Jinak otřepání s radosti je taky fajn
- sedí u vás návštěva a pes přijde za váma do obýváku a udělá hupsi pupsi a už to lítá, - na návštěvu,na Tv atd. ale zdi se to vyhýbá
Řikám, máme po ruce všude hadřík a tím utíráme případné objevení. Musím však říct, že slintá jen po jídle a pití a když se chladí (což asi každý pes).
avecaesar
napsal(a):
Ahoj,
Trošku poposuneme naše bulmastifíky dopředu, nějak se nám propadají... Až za pár dnů zůstanu doma (na mateřské), přihodím nějaké nové fotky.
Chtěla bych Vám vyjádřit svou účast se smrtí Vašeho bulmastifíka..., mně umřel před šesti lety NO, dlouho to trvalo, než jsem se zbabrala, ale teď už věřím, že našeho mazlíka nám někde z nebíčka zařídil...
Můžete už dnes srovnat povahu bulmastifa a Vaší nové mastinky? Uvažuji o druhém psovi, je to jedna z variant (další je cane corso nebo další bulmastif). Jen musím o genialitě této myšlenky přesvědčit manžela - asi na to půjdu celkem nefér přes dceru - ta přesvědčí tatínka o všem!!!
Držím Vám palce s Vaší novou fenkou.
bulda
napsal(a):
Takto vypadá nedělní pohodička po procházce.
bulda
napsal(a):
Konečně jarní počasí a náš drobeček se sluní na procházce.....
faileda
napsal(a):
Někteří dědečci neztrácí své kouzlo ani ve vysokém věku. Bohužel to neplatí o všech
Nový člen rodiny
lady blair
napsal(a):
s kocourem
Leňo, odkud máte "nového člena"?
Přijďte na www.mujpes.cz do fóra "Bullmastif a život s ním"!
Lucie
pinoha
napsal(a):
Leňo, odkud máte "nového člena"?
Přijďte na www.mujpes.cz do fóra "Bullmastif a život s ním"!
Lucie
Už jsme větší...
Pejska máme z Ostravy, chovatelská stanice Z Wild-Jenisu.
Lenka
lady blair
napsal(a):
Už jsme větší...
Pejska máme z Ostravy, chovatelská stanice Z Wild-Jenisu.
Lenka
....
bulda
napsal(a):
Včera bylo našemu klukovi nejlíp ve stínu