kakamil
napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat kolik tak stojí štěně tohoto plemene samozřejmě s PP. A ještě jeden dotaz máme doma fenku bernského salašnického a bude mít štěnda a chtěl sem se zeptat co děláte se šrěňatama co neudáte?
Štěnda BSP se vždycky dobře prodají, nejsou-li vysloveně předražená. Fila je drahá, bez PP 2,5 - 6 tisíc a s PP 7 - 15 - 20 tisíc? Ale nevím to jistě. Snad poradí někdo znalejší.
kakamil
napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat kolik tak stojí štěně tohoto plemene samozřejmě s PP. A ještě jeden dotaz máme doma fenku bernského salašnického a bude mít štěnda a chtěl sem se zeptat co děláte se šrěňatama co neudáte?
Pozor na štěňata fily s PP kolem 6000,-. Za tolik ho koupil manžel ne ze šetřivosti, ale protože ho moc chtěl a tuhle nabídku dostal, a pejsek byl absolutně nesocializovaný a ač jsme dělali co se dalo, nikdy už jsme socializaci nedohonili. V rodině zlato, ale mimo nic bezdůvodně agresivní. Zůstal u nás samozřejmě až do konce, ale celý jeho život jsme při venčení navolno museli hlídat každý pohyb. Útočil na vše co se kolem hnulo. Pokud bych chtěla filu, trvala bych na rodinném odchovu, nikdy ne z kotce bez kontaktu s lidmi.
kakamil
napsal(a):
filu bez PP bych nedoporučovala , dkoví, co může být přimícháno a nebo proč rodiče nebyli uchovněni....pořádné štěně s PP bych počítala tak kolem 25 a ž 30 tisíc, znám české chovatele, kteří si počítají i daleko víc. nezaškodí se podívat do zahraničí - cena i pod 1000 euro.