Spěchá: pes nám sežral ponožku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2007 21:28

Před chvílí jsme se dozvěděli že nám 3měsíční štěně bígla sežralo silonovou ponožku. Co mám dělat??

27.1.2007 09:13

peroqe napsal(a):
Před chvílí jsme se dozvěděli že nám 3měsíční štěně bígla sežralo silonovou ponožku. Co mám dělat??

Sledovat stolici. Kdyby byly teploty, nebo nechutenství nebo problémy s vyprazdňováním, tak okamžitě k vetovi. Moje fena pitbulka požírá strašně ráda kapesníky, obzvlášť ty posmrkané. Jednou nám vybrakovala koš na špinavé prádlo a pak jsme z ní týden tahali při kakání barevné hadříky. Ani nevím, co všechno za prádlo se ztratilo.

27.1.2007 11:24

berta napsal(a):
Sledovat stolici. Kdyby byly teploty, nebo nechutenství nebo problémy s vyprazdňováním, tak okamžitě k vetovi. Moje fena pitbulka požírá strašně ráda kapesníky, obzvlášť ty posmrkané. Jednou nám vybrakovala koš na špinavé prádlo a pak jsme z ní týden tahali při kakání barevné hadříky. Ani nevím, co všechno za prádlo se ztratilo.

A taky při kakání, pokud ponožka, nebo cokoliv jiného visí částečně ven, tak tahat jen velmi jemně a opatrně, pokud to nejde lehce samo, k vetovi. Četla jsem o tom, že se můžou porušit střeva ,je potřeba být velmi opatrný .

27.1.2007 12:39

hankaapes napsal(a):
A taky při kakání, pokud ponožka, nebo cokoliv jiného visí částečně ven, tak tahat jen velmi jemně a opatrně, pokud to nejde lehce samo, k vetovi. Četla jsem o tom, že se můžou porušit střeva ,je potřeba být velmi opatrný .

Doporučila bych vám veta okamžítě - kamarádky pes je taky všeho požírač a tak taky málem jednou k vetovi nedošli a pes měl za 5 dvanáct - vet mu dá dávidlo a měl by se durch vyblít a vysrát - roztáhne se mu krásně střevo - pes sežral voskovou tužku - ještě že jsme přišli včas domů - začal otíkat a ....fujjj. zašla bych k vetovi.

27.1.2007 15:33

peroqe napsal(a):

doporučuju sledovat, ale nemělo by se dít nic zvláštního a ponožka by opět měla spatřit světlo světa...mz děláme na ponožky k vyhození suk a náš pes je úspěšně krade a baští i v zasukovaném stavu...je sice o do st větší než 3-měsíční bígl, ale ponožky se sukem taky nejsou malé a vždy prošly

28.1.2007 21:09

moll napsal(a):
doporučuju sledovat, ale nemělo by se dít nic zvláštního a ponožka by opět měla spatřit světlo světa...mz děláme na ponožky k vyhození suk a náš pes je úspěšně krade a baští i v zasukovaném stavu...je sice o do st větší než 3-měsíční bígl, ale ponožky se sukem taky nejsou malé a vždy prošly

Jo, nic by se stát nemělo, ale co kdyby... Proč s tím neběžíte k vetovi hned??? nechápu... Náš bígl také sežral pá sáčků, rukavici atd, všechno z něj vylezlo, ale u veta jsme tedy byli častými zákazníky. Podle mne, když js to štěně, tak samozřejmě sledovat, ale porada veta je k nezaplacení - buď uklidní majitele, nebo s tím přímo něco udělá. Volali jste aspoň na veterinu?

29.1.2007 09:32

wera napsal(a):
Jo, nic by se stát nemělo, ale co kdyby... Proč s tím neběžíte k vetovi hned??? nechápu... Náš bígl také sežral pá sáčků, rukavici atd, všechno z něj vylezlo, ale u veta jsme tedy byli častými zákazníky. Podle mne, když js to štěně, tak samozřejmě sledovat, ale porada veta je k nezaplacení - buď uklidní majitele, nebo s tím přímo něco udělá. Volali jste aspoň na veterinu?

Mě se to stalo taky, když našemu borderákovi byly 4 měsíce. Když po 2 dnech nevyšla ven, šli jsme k vetovi nechat udělat rentgen, kde se ponožka nachází, jestli už ve střevech nebo v žaludku...vet říkal, že si vlastně hledá přirozenou cestu ven , takže buď střevy nebo "zpět vrchem"No nakonec po 8-mi snímcích a dn strachu, ponožku vyzvrátil :-))
..samozřejmostí je sledovat jestli pejsek nemá ve stolici krev, teplotu a chuť k jídlu.¨..ale k vetovi běžte pro jistotu určitě!!!

..ale bráška mého borderáčka spolk gumového hopíka a teprve po 2 měsících ho vyzvrátil- bez jakýkoliv zažívacích potíží ;o))

tibetak

30.1.2007 11:41
tibetak

dcverunka napsal(a):
Mě se to stalo taky, když našemu borderákovi byly 4 měsíce. Když po 2 dnech nevyšla ven, šli jsme k vetovi nechat udělat rentgen, kde se ponožka nachází, jestli už ve střevech nebo v žaludku...vet říkal, že si vlastně hledá přirozenou cestu ven , takže buď střevy nebo "zpět vrchem"No nakonec po 8-mi snímcích a dn strachu, ponožku vyzvrátil :-))
..samozřejmostí je sledovat jestli pejsek nemá ve stolici krev, teplotu a chuť k jídlu.¨..ale k vetovi běžte pro jistotu určitě!!!

..ale bráška mého borderáčka spolk gumového hopíka a teprve po 2 měsících ho vyzvrátil- bez jakýkoliv zažívacích potíží ;o))

Moje feňule loni na jaře sežrala ponožku - frotku a nakonec musela na operaci,protože jí to potrhalo střeva.Ponožka sice vyšla ven zadem, ale ty střeva tak dorvala, že feňuli stejně operace neminula, takže já radím rozhodně veta.

zvířátková

31.1.2007 12:41
zvířátková

tibetak napsal(a):
Moje feňule loni na jaře sežrala ponožku - frotku a nakonec musela na operaci,protože jí to potrhalo střeva.Ponožka sice vyšla ven zadem, ale ty střeva tak dorvala, že feňuli stejně operace neminula, takže já radím rozhodně veta.

Taky radím okamžitě veta. To stejné se stalo bratránkovi. Jejich vlkodavice začala být špatná, tušili, že něco sežrala, ale nevěděli, co. Počkali den, pak jeli k vetovi, vlkodavice okamžitě na sál, vyndali jí z břicha prasklý míček, kousek hadru a navrch měla z těch kousacích uzlů zauzlovaná střeva. Bohužel umřela chvíli po operaci.

Hromcek

28.2.2017 11:19
Hromcek

XXX.XXX.47.189

dcverunka napsal(a):

Taky mam bordelaka ve 4 mesicich sezral ponozku sede barvy velikoati 39-42 po 3 dnech ji vyzvracel jen uz nebyla seda...

jolyha

28.2.2017 13:47
jolyha

XXX.XXX.229.101

Hromcek napsal(a):
Taky mam bordelaka ve 4 mesicich sezral ponozku sede barvy velikoati 39-42 po 3 dnech ji vyzvracel jen uz nebyla seda...

A změnila i velikost? V pračce se občas srazí, tak co to udělá ve psovi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2017 13:48

V pračce se zcela ztratí, minimálně jedna z páru, vždy. Perte v psovi smajlík

jolyha

28.2.2017 13:49
jolyha

XXX.XXX.229.101

A druhá otázka - nechali jste pesanem projít i tu druhou ponožku aby zase ladily do páru? Pokud joo, byly pak stené barvy a velikosti?

28.2.2017 20:52

jolyha napsal(a):
A druhá otázka - nechali jste pesanem projít i tu druhou ponožku aby zase ladily do páru? Pokud joo, byly pak stené barvy a velikosti?

No pak je nebezpečí, že druhá ponožka nevyjde předem, ale zadem a je otázka, jakou bude mít následně barvu...

28.2.2017 20:58

To nepla, když to není leopard.

28.2.2017 21:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V pračce se zcela ztratí, minimálně jedna z páru, vždy. Perte v psovi smajlík

Kdyby se ty ponožky jen ztrácely...někdy se objeví nějaká, která je mi naprosto neznámá...mám podezření, že si je pračky mezi sebou vyměňují

28.2.2017 21:39

Kdyby se ty ponožky jen ztrácely...někdy se objeví nějaká, která je mi naprosto neznámá...mám podezření, že si je pračky mezi sebou vyměňují

Vodovodem jako Napoleon

když jen ponožky, byla bych v klidu ;-).

28.2.2017 21:46

Vodovodem jako Napoleon

když jen ponožky, byla bych v klidu ;-).

...za ty roky jsem si zvykla, jsem ráda, že alespoň myčka je hodná a že v ní najdu přesně to nádobí, které jsem do ní dala...

28.2.2017 21:57

...za ty roky jsem si zvykla, jsem ráda, že alespoň myčka je hodná a že v ní najdu přesně to nádobí, které jsem do ní dala...

Aha, tak to moje myčka s Vaší myčkou JEŠTĚ netelefonovala.

28.2.2017 22:04

Aha, tak to moje myčka s Vaší myčkou JEŠTĚ netelefonovala.

Bože chraň nás od všeho zlého...

28.2.2017 23:11
zdenula

XXX.XXX.252.164

Měla jsem velššpringršpanělku. Když byla štěně, sežrala venku silonovou punčochu. Je třeba jednat okamžitě než se dostane ponožka ze žaludku. Naředit 3-procentní peroxid vodíku a pejskovi vpravit umělohmotnou stříkačkou co nejvíce do tlamy. V našem případě to byla celá sklenička. Poté se jít se psem projít a během krátké chvíle feňule punčochu vyzvracela. Přeji, ať vše dobře dopadne.

28.2.2017 23:15
zdenula

XXX.XXX.252.164

Tak teď jsem se podívala, že dotaz je z roku 2007. Někdo se zde asi nudí, že ?

28.2.2017 23:50

My se nudíme všichni, proto lezem na faunu. Blbě tu kecáme a ještě ani nikomu neporadíme. Se radí špatně, s jednou ponožkou. A za to, že samo nezmizí téma, ale ponožky, může moje myčka. Dejte mi červený puntík.

Accuracy

1.3.2017 08:40
Accuracy

XXX.XXX.1.187

My se nudíme všichni, proto lezem na faunu. Blbě tu kecáme a ještě ani nikomu neporadíme. Se radí špatně, s jednou ponožkou. A za to, že samo nezmizí téma, ale ponožky, může moje myčka. Dejte mi červený puntík.

Ok!

jolyha

1.3.2017 12:15
jolyha

XXX.XXX.229.101

No pak je nebezpečí, že druhá ponožka nevyjde předem, ale zadem a je otázka, jakou bude mít následně barvu...

V tom případě je nutno otestovat znovu na jiném páru a do psa vpravit zároveň, v jedné várce. Je fakt, že i pokud se pere v pračce a ne ve psovi, dvě ponožky, praná každá v jiné várce prádla, po vylezení ven často vypadají rozdílně. Pokud to tedy opravdu není tou "mezipračkovou" výměnou.

1.3.2017 12:42

jolyha napsal(a):
V tom případě je nutno otestovat znovu na jiném páru a do psa vpravit zároveň, v jedné várce. Je fakt, že i pokud se pere v pračce a ne ve psovi, dvě ponožky, praná každá v jiné várce prádla, po vylezení ven často vypadají rozdílně. Pokud to tedy opravdu není tou "mezipračkovou" výměnou.

Co se člověk na starý kolena nedozví o praní...

Procházející

1.3.2017 13:03
Procházející

XXX.XXX.236.218

Jednomu člověku, kterému pes taky sežral jakousi hadru, veterinář doporučil přidat do žrádla trochu oleje což by mělo usnadnit vyjití té hadry ven.

Vždy to bude sázka do loterie a já říkám, že hloupé zvíře má umřít. tedy nechat to být na těle toho psa je jednoznačně také postup.

Vraťme se teď k vám. Pokud vám veterinář řekne, že máte pouze čekat až ta hadra výjde, zeptejte se na ten olej, ale ptejte se i na to zda naopak nemůže způsobit nějaké potíže, například křeče a průjmy, aby se naopak situace nezhoršila...

Můžete se zeptat, pokud už není na podání pozdě, na spařené lněné semínko, oves,...

2.3.2017 14:42
Atheira

XXX.XXX.240.170

a já říkám, že hloupé zvíře má umřít.

Představte si svět, jaký by byl, kdyby tohle platilo o lidech...
Hloupej pes žeroucí fusekle je podle mne v porovnání s některými lidmi jen maličkost.

2.3.2017 19:13

Já řešila u našeho když byl štěně zas vlasy normálně je na zemi vyhledával i jednotlivě a slízával.Přišli jsme na to až když kadil a utíkal s bobkem vlajícím na vlase.Nikdy z toho naštěstí ale nic vážného nebylo a já se málem nechala ostříhat prvně v životě hodně na krátko, brzo mu ale přestaly chutnat asi věděl proč.

Procházející

2.3.2017 19:33
Procházející

XXX.XXX.127.145

Vždyť ono to platí i o lidech!

A právě proto, že máme své blízké rádi, je musíme nechat natlouct si pokaždé když si o to koledují a nejde jim u toho ještě o život. jedině vlastními chybami se naučí. Dodáme-li jim k tomu vše potřebné pro zdárný vývoj mozku je našeha snaha maximální.

Protože až nastane situace, že nebudeme v dohledu, může to hned napoprvé dopadnout absolutně fatálně... To se prostě dělo, děje a dít bude. je to tak normální a v pořádku. U svobodných či málo omezených zvířat, které jsou součástí hospodářství a pohybujích se v pro ně nebezpečném prostředí, také většinou přežije do dospělosti jen 50%. jak získávají ti chytří na převaze, i rodiče jsou zručnější ve výchově, případně člověk eliminuje největší hrozby, tak se situace lepší. Já například i svým zvířatům dopřávám dostatek jódu v krmné dávce, aby to nebyli idioti.

3.3.2017 07:30

A proto je divočáků čím dál víc. Jsou čím dál chytřejší.

Procházející

3.3.2017 08:27
Procházející

XXX.XXX.37.101

Nebojte on hrabiš s plešounem a zbytkem vlastizrádců už dostal pokyn lidem jejich čuníky odebrat (budoucí obyvatelé česko-moravské kotliny je nemají rádi), přičemž se asi udělá i jakýsi hon na přemnožené divočáky (údajně africké nemoci šířící).

19.9.2017 18:45
sáruš

XXX.XXX.68.74

Prosim pomozte - 4 mesicni stene kratkosrste kolie nam sezralo cca.1cm dlouhy kus pěnovky, mam panikarit?

19.9.2017 18:47

Ne, ne, klid, problém by měl jedině leopard.

19.9.2017 18:57
sáruš

XXX.XXX.68.74

Prosim, doopravdy

19.9.2017 18:58
scylla

XXX.XXX.150.32

sáruš napsal(a):
Prosim pomozte - 4 mesicni stene kratkosrste kolie nam sezralo cca.1cm dlouhy kus pěnovky, mam panikarit?

Sledujte ho pečlivě. Kdyby se tvářil, že se nemůže vykadit, jděte k vetovi. Kdyby se nafukoval, hrbil, nejedl, zdálo se vám, že s ním něco je, jděte také ihned k vetovi. Pokud se příznaky neobjeví, sledujte, kdy z něj vypadne. Nenechte si radit žádná projímadla a podobné nesmysly. Pokud mu nebude dobře, není na co čekat a je třeba jít hned k vetovi.

19.9.2017 19:00
sáruš

XXX.XXX.68.74

Děkuju moc :) a kdyby proste nic? Zadne spatne priznaky a vse by bylo jako vzdy ok?

19.9.2017 19:10
scylla

XXX.XXX.150.32

sáruš napsal(a):
Děkuju moc :) a kdyby proste nic? Zadne spatne priznaky a vse by bylo jako vzdy ok?

Pokud to najdete v hovnisku a pes bude v pohodě, tak neřešit.

19.9.2017 19:55
sáruš

XXX.XXX.68.74

Dekuju moc moc moc :) mame ji hrozne radi a nesnesli by jsme, kdybychom neco podcenili. Budeme teda hlidat jakekoli priznaky ze by ji mohlo byt spatne.

19.9.2017 20:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

1cm?To snad ani nestojí za řeč, ne? Sežere horší a větší věci. Obrňte se trpělivostí a hlídejte. Vím o psu, který málem nepřežil sežrané dámské kalhotky

19.9.2017 20:52
bhk

XXX.XXX.214.32

lesnížínka napsal(a):
1cm?To snad ani nestojí za řeč, ne? Sežere horší a větší věci. Obrňte se trpělivostí a hlídejte. Vím o psu, který málem nepřežil sežrané dámské kalhotky

Jj, jeden z našich psů sežral takovou tu pracovní téměř plně koženou rukavici a šla z něj po částech asi týden..
No a pak fenka malej kousek tenisáku - operace, ven to prostě něšlo..
A do třetice, dnes už stařeček někde sežral něco jako kousek koberce spolu s tím kousínek alobalu a šnůrku - též operace...
Od švagra fenka polkla zátku ze šámpána - operace..

Na proti tomu z nich vyjde x věcí, kde nevěřícně kroutíte hlavou za prvé nad tím, kde k tomu ten pes přišel a za druhé že to z něho po částech vylezlo a "něco" nějakou dobu "skládáte"

Souhlasím, ale s tím, že v případě zadavatelky bych si taky moc těžkou hlavu nedělala.

19.9.2017 21:10

Spolkli jsme několik ponožek...po konzultaci s vetem jsme bedlivě hlídali...vždycky následně celé nalezeny v exkrementu...

sh

19.9.2017 21:19
sh

XXX.XXX.244.143

Ja kdyz mela strach, ze neco bylo sezrano a neco by mohlo delat problem, tak jsem vice krmila, treba 3x denne neco, maso s ryzi, jogurt s bananem, aby se to "neco" obalovalo jidlem a vyslo ven.

19.9.2017 21:27
bhk

XXX.XXX.214.32

sh napsal(a):
Ja kdyz mela strach, ze neco bylo sezrano a neco by mohlo delat problem, tak jsem vice krmila, treba 3x denne neco, maso s ryzi, jogurt s bananem, aby se to "neco" obalovalo jidlem a vyslo ven.

Na to je nejlepší zelí. Pro takové případy používám též.

19.9.2017 23:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bhk napsal(a):
Na to je nejlepší zelí. Pro takové případy používám též.

To by ho ten pes ale musel sežrat Můj by si zelí nevzal ani za zlaté prase Naštěstí mí psi nikdy blbosti nežrali, nějak se naučili(se zdůrazňováním paničky) že z Pribiňáka se jí jen ten obsah, zbytek je odpaďocha Nemám problém dát a pak jen posbírat kelímky, třeba až druhý den. Jen balení zraněné packy..to je problém. Stačí když zjistí, že ho nehlídám. Sežral pruban, další den i ponožku

20.9.2017 14:46
sáruš

XXX.XXX.68.74

Tak zatim drobka pozorujeme a nic... normalne beha, vita se, cura, kadi, pije i zere... tak nevim snad ji nic nebude...

kubicabetica

11.7.2020 23:31
kubicabetica

XXX.XXX.250.74

Tříměsíční štěně labradora nám sezralo ponožku. Okamžitě jsme volali veterinu. Veterinářka doporučila at vypije peroxid vodíku s vodou v poměru 2:1 asi 2dl. Rvali jsme to do něj injekční střikačkou. Po cca 10 min. se štěně vyzvracelo i s ponožkou. Rada nad zlato.

12.7.2020 00:34

kubicabetica napsal(a):
Tříměsíční štěně labradora nám sezralo ponožku. Okamžitě jsme volali veterinu. Veterinářka doporučila at vypije peroxid vodíku s vodou v poměru 2:1 asi 2dl. Rvali jsme to do něj injekční střikačkou. Po cca 10 min. se štěně vyzvracelo i s ponožkou. Rada nad zlato.

Tak zeblít se lze z ledasčeho, ale léčivo určené primárně pro kožní podání (viz níže odkaz na SÚKL) bych vnitřně raději neužívala, když k tomu není indikováno...

Nejlepší rada je, domnívám se, úklid ponožek nebo výchova psa.

1. Co je Peroxid vodíku 3% COO a k čemu se používá

Peroxid vodíku 3% COO je antiseptikum ve formě kožního roztoku.
Přípravek se používá zevně k oplachování a čištění (dezinfekci) kožních ran, jako jsou odřeniny, oděrky, menší řezné a tržné rány, bodnutí hmyzem apod. Přípravek lze použít i k výplachům úst nebo ke kloktání při zánětech a infekcích v dutině ústní a hltanu.

Zdroj: http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0055911&tab=texts

12.7.2020 00:50

Tak zeblít se lze z ledasčeho, ale léčivo určené primárně pro kožní podání (viz níže odkaz na SÚKL) bych vnitřně raději neužívala, když k tomu není indikováno...

Nejlepší rada je, domnívám se, úklid ponožek nebo výchova psa.

1. Co je Peroxid vodíku 3% COO a k čemu se používá

Peroxid vodíku 3% COO je antiseptikum ve formě kožního roztoku.
Přípravek se používá zevně k oplachování a čištění (dezinfekci) kožních ran, jako jsou odřeniny, oděrky, menší řezné a tržné rány, bodnutí hmyzem apod. Přípravek lze použít i k výplachům úst nebo ke kloktání při zánětech a infekcích v dutině ústní a hltanu.

Zdroj: http://www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0055911&tab=texts

Peroxid je standardní a nejčastější rada od vets. Je to mechanická záležitost, kdy peroxid v žaludku napění a drtivá většina psů všechno vyhodí. Prý ani neředěný nijak zásadně nepodráždí sliznice. Naopak velice nevhodné jsou časté blinkací recepty jako solný roztok, hořčice apod.

12.7.2020 01:04

Peroxid je standardní a nejčastější rada od vets. Je to mechanická záležitost, kdy peroxid v žaludku napění a drtivá většina psů všechno vyhodí. Prý ani neředěný nijak zásadně nepodráždí sliznice. Naopak velice nevhodné jsou časté blinkací recepty jako solný roztok, hořčice apod.

Jako což o to, ono to asi v nějakém vhodném ředění psovi zásadně neublíží, ale stejně... Než psa prolévat “kysličníkem”, radši bych si doma uklidila... Ale tak to jsem já, no. :-)

12.7.2020 06:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jako což o to, ono to asi v nějakém vhodném ředění psovi zásadně neublíží, ale stejně... Než psa prolévat “kysličníkem”, radši bych si doma uklidila... Ale tak to jsem já, no. :-)

On to může být docela fofr, kdy Vám pes ukradne fusku z prádla, a ani nemusíte mit doma brajgl. Mně taky fena sežrala ponožku, když jsem ve spěchu před odjezdem na víkend letěla do sprchy, ona byla na pelíšku, a dělala že spí - po sprše tam ležela zase...

... že mi chybí fuska jsem zjistila, až ji za 2 dny bylo špatně, a další den mi ji předali jako suvenýr po operaci (podobných suvenýrů mají na VFU dvě vytríny)

12.7.2020 07:46
PumaCZ

XXX.XXX.222.99

Jak píše Inspektorka, může to být vážně mžik.

Poslední Hachiho úlovek byl textilní kapesník. Akorát jsme přišli z dvouhodinové ranní procházky, pes úplně mrtvý. Nažral se a rozvalil na pelech. Kapesník se nacházel pod polštářem v ustlané posteli (peřina přes polštáře a celou postel, zastrčená pod matrací). Odešla jsem do koupelny tak na tři minuty. Po návratu pes ležel opět na pelechu, ale všimla jsem si trochu poodhrnuté peřiny, tak jsem si chtěla kapesník zkontrolovat, a ten samozřejmě nikde. Po bližším zkoumání jsem našla malý kousek látky, takže to bylo jasné a jelo se hned na veterinu. Tam dostal injekci na vyvolání zvracení a kapesník vyšel po kouscích zase ven.

O Hachiho úchylce na prádlo vím, takže se prostě vše uklízí a v ložnici, kde tráví většinu času, není v jeho dosahu krom postele absolutně nic. Už ani ten kapesník v posteli nemám.

Je to otravné, ale co člověk nadělá..

Čudla

13.10.2021 21:44
Čudla

XXX.XXX.108.32

Dobrý den, naše 16 měsíční Výmarka zřejmě sežrala rukavice, takové ty slabší látkové pracovní.Chvile nepozornosti a stalo se 😳😳
Prosím radu, zda to vyjde ...ona je teda od malá šílená s tím co vše byla schopna sežrat přesto, že se snažíme vše uhlídat 🙄

Děkuju Petra

13.10.2021 21:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Čudla napsal(a):
Dobrý den, naše 16 měsíční Výmarka zřejmě sežrala rukavice, takové ty slabší látkové pracovní.Chvile nepozornosti a stalo se 😳😳
Prosím radu, zda to vyjde ...ona je teda od malá šílená s tím co vše byla schopna sežrat přesto, že se snažíme vše uhlídat 🙄

Děkuju Petra

Může to vyjít a nemusí - fena mi taky žrala ponožky a několik jich prošlo...., a pak jedna neprošla a ucpala tenké střevo.

14.10.2021 14:46

PumaCZ napsal(a):
Jak píše Inspektorka, může to být vážně mžik.

Poslední Hachiho úlovek byl textilní kapesník. Akorát jsme přišli z dvouhodinové ranní procházky, pes úplně mrtvý. Nažral se a rozvalil na pelech. Kapesník se nacházel pod polštářem v ustlané posteli (peřina přes polštáře a celou postel, zastrčená pod matrací). Odešla jsem do koupelny tak na tři minuty. Po návratu pes ležel opět na pelechu, ale všimla jsem si trochu poodhrnuté peřiny, tak jsem si chtěla kapesník zkontrolovat, a ten samozřejmě nikde. Po bližším zkoumání jsem našla malý kousek látky, takže to bylo jasné a jelo se hned na veterinu. Tam dostal injekci na vyvolání zvracení a kapesník vyšel po kouscích zase ven.

O Hachiho úchylce na prádlo vím, takže se prostě vše uklízí a v ložnici, kde tráví většinu času, není v jeho dosahu krom postele absolutně nic. Už ani ten kapesník v posteli nemám.

Je to otravné, ale co člověk nadělá..

Mám kdysi fena vyzvracela kapesník - cizí. K jakému účelu byl použit a proč jí tak chutnal je nabíledni. Hnus, ani jsme netušili, že něco našla a sežrala.

14.10.2021 16:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Důležité je dávat dokupy kousky, co vyšly a modlit se, aby to byly celé rukavice. Pokud ne celé, pak nějakou dobu sledovat zdravotní stav, jestli nezvrací, či nepřestane žrát úplně a mít na paměti, že sežral ty rukavice ať víte, co hlásit na veterině jako první. Naposled samojed vykadil látkovou šitou roušku. Nikdy nic divného právě nežral, no teď na stará kolena mu asi trochu hrabe, takže poučena, musím dávat bedlivý pozor, u čeho se motá.

16.10.2021 17:31

Naposled samojed vykadil látkovou šitou roušku

Třeba si s ní někdo utřel......a proto mu tak chutnala ! Tady vidíte, že mít u sebe roušku kdykoliv a kdekoliv, není na škodu :-)) ( Tedy jak pro koho )

17.10.2021 01:22
fikovnice

XXX.XXX.134.88

Naposled samojed vykadil látkovou šitou roušku

Třeba si s ní někdo utřel......a proto mu tak chutnala ! Tady vidíte, že mít u sebe roušku kdykoliv a kdekoliv, není na škodu :-)) ( Tedy jak pro koho )

No, "Orionko", přiznávám, že mě dostal Váš předchozí příspěvek o tom kapesníku použitém k jinému účelu než je určen!
To teda zas musím říct, že Flokáč ze psích voňavek miloval jen zdechlé ryby! Ale pravda, to také stálo za to!

Přidejte reakci

Přidat smajlík