Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2006 19:11

Zde můžete vkládat fotečky svých Labradorů

26.9.2005 20:15

monca napsal(a):

a další

26.9.2005 20:57

monca napsal(a):
a další

Máš ho s PP???

26.9.2005 22:55

monca napsal(a):

Tak přidávám fotečku našeho "vyštěpeného" labradora

27.9.2005 09:43

monca napsal(a):

Tak tady je můj.

27.9.2005 10:09

dita napsal(a):
Tak tady je můj.

Tady je jeden fešák mých rodičů

27.9.2005 12:48

monca napsal(a):
a další

Ne Dafne je bez PP ale rodiče má s PP a je 4 letá.

27.9.2005 12:48

dita napsal(a):
Tak tady je můj.

ten je nádhernej

27.9.2005 14:15

monca napsal(a):
Ne Dafne je bez PP ale rodiče má s PP a je 4 letá.

Já si to myslel...Ta její hlava (nestandardní) je jasný důkaz toho, že je bez PP....Hlavně si nemysly, že mám něco proti psům bez PP, já jednoho taky mám...A je super.Přeju hodně hezkých chvil s Tvoji fenkou.

27.9.2005 22:18

monca napsal(a):

Jeden smějící se

27.9.2005 22:19

haninka napsal(a):
Jeden smějící se

A ještě soustředěný zimní...

28.9.2005 12:51

troy napsal(a):
Já si to myslel...Ta její hlava (nestandardní) je jasný důkaz toho, že je bez PP....Hlavně si nemysly, že mám něco proti psům bez PP, já jednoho taky mám...A je super.Přeju hodně hezkých chvil s Tvoji fenkou.

Musím tě vyvést s omylu.Ona sice je bez PP,ale měla je mít.Chovatel když se mu štěňátka narodila težce onemocněl a tak s chovem končil.Otce má s PP dovezeného z Itálie( z jednoho z nejlipších vrhů tam),matku má z Polska taky s PP.Má velice žádaný hnědy pigment a dává každý vrh celý hnědý-to jen pro informaci

28.9.2005 14:57

pizneta napsal(a):
Musím tě vyvést s omylu.Ona sice je bez PP,ale měla je mít.Chovatel když se mu štěňátka narodila težce onemocněl a tak s chovem končil.Otce má s PP dovezeného z Itálie( z jednoho z nejlipších vrhů tam),matku má z Polska taky s PP.Má velice žádaný hnědy pigment a dává každý vrh celý hnědý-to jen pro informaci

Blbost.Kdyby těžce onemocněl v době, kdy už štěňátka byla na světě, stejně by dostaly papíry.Ale zase neznamená, že když mají rodiče PP, tak mají kvalitní štěňata.Nemluvím o očích (i když mě zarazily), ale o celkovém tvaru hlavy....Srovnej to s ostatními labradory.A to, že má dovezený rodiče, ještě neznamená, že jsou kvalitní...Ale takhle se mi těžko posuzuje, ber to spíš jako můj názor.Stejně u bez PP nezáleží na vzhledu, ale na povaze.

28.9.2005 18:50

haninka napsal(a):
A ještě soustředěný zimní...

Naše téměř 10 měsíční zlatíčko Maggie...je těžké vybrat nejlepší fotku :-(

28.9.2005 19:30

troy napsal(a):
Blbost.Kdyby těžce onemocněl v době, kdy už štěňátka byla na světě, stejně by dostaly papíry.Ale zase neznamená, že když mají rodiče PP, tak mají kvalitní štěňata.Nemluvím o očích (i když mě zarazily), ale o celkovém tvaru hlavy....Srovnej to s ostatními labradory.A to, že má dovezený rodiče, ještě neznamená, že jsou kvalitní...Ale takhle se mi těžko posuzuje, ber to spíš jako můj názor.Stejně u bez PP nezáleží na vzhledu, ale na povaze.

co je to za blbost,že dostanou papíry.Vždyť je musí posoudit a nedají papíry jen tak,že se narodily psi a měli by mít PP-to je cvokárna.Ale co s laikem nemám vlastně co řešit

28.9.2005 19:49

monca napsal(a):
co je to za blbost,že dostanou papíry.Vždyť je musí posoudit a nedají papíry jen tak,že se narodily psi a měli by mít PP-to je cvokárna.Ale co s laikem nemám vlastně co řešit

Nepochopila jsi mě.Ukaž mi chovatele který má štěňata po ,,špičkových" rodičích, a kvůli nemoci jim nezařídí průkazy....Chovatelé (které znám) se štěňaty s předpoklady na úspěch v jakémkoliv směru by jim průkazy zařídila, i kdyby nevím co...

28.9.2005 21:25

monca napsal(a):

Bohuzel, neni to blbost. Pokud jsou rodice s PP, a odchov je evidovany, dostavaji automaticky vsechna stenata taky PP. Minimalne pro retrievery to takhle 100% plati...

Posuzovani se dela pozdeji (vystavy, zkousky), a na zaklade vysledku posouzeni je dane stene (ktere samo ma PP) bud uchovnene (tedy muze mit opet potomky s PP), nebo neni (a tedy nemuze mit PP stenata).

Jedine situace, kdy maji psi s PP potomky bez PP, jsou tedy ty,
a) kdy jde o neevidovany odchov (obvykle proto, ze jde o neplanovane kryti, nebo o kryti "nad pravidla" u mnozitelu; nebo
b) kdy aspon jeden z rodicu neni uchovneny (obvykle proto, ze nesplnuje standard, nema zkousky nebo ma zdravotni problemy)

28.9.2005 21:56

haninka napsal(a):
Jeden smějící se

Ten je moc hezký, Hani. Na tom jazyku, to má takovou poznávací značku nebo je to jenom na fotce?

29.9.2005 08:56

lerry napsal(a):
Ten je moc hezký, Hani. Na tom jazyku, to má takovou poznávací značku nebo je to jenom na fotce?

Mateřské znamínko - pěkné poznávací znamení, má tu plácavku pořád venku.

29.9.2005 14:07

orin napsal(a):
Bohuzel, neni to blbost. Pokud jsou rodice s PP, a odchov je evidovany, dostavaji automaticky vsechna stenata taky PP. Minimalne pro retrievery to takhle 100% plati...

Posuzovani se dela pozdeji (vystavy, zkousky), a na zaklade vysledku posouzeni je dane stene (ktere samo ma PP) bud uchovnene (tedy muze mit opet potomky s PP), nebo neni (a tedy nemuze mit PP stenata).

Jedine situace, kdy maji psi s PP potomky bez PP, jsou tedy ty,
a) kdy jde o neevidovany odchov (obvykle proto, ze jde o neplanovane kryti, nebo o kryti "nad pravidla" u mnozitelu; nebo
b) kdy aspon jeden z rodicu neni uchovneny (obvykle proto, ze nesplnuje standard, nema zkousky nebo ma zdravotni problemy)

Moc díky....Pro moncu: Nenadávej mi do laiků, to jsi leda tak ty, že jsi věřila tomu, co Ti chovatel nakukal.

29.9.2005 15:19

haninka napsal(a):
Mateřské znamínko - pěkné poznávací znamení, má tu plácavku pořád venku.

Tak to je super. To jsem na pesanovi ještě nikdy neviděla.

30.9.2005 10:52

lerry napsal(a):
Tak to je super. To jsem na pesanovi ještě nikdy neviděla.

Ronald-na půl pes, na půj ještě něco úplně jiného nadpřirozeného, pro šťouraly sice bez PP, ale s takovou povahou a téměř rotvajleřími proporcemi, že jsem si lepšího vybrat nemohl ve všech chovatelských stanicích v republice :-)

30.9.2005 11:04

vejcozroutufoman napsal(a):
Ronald-na půl pes, na půj ještě něco úplně jiného nadpřirozeného, pro šťouraly sice bez PP, ale s takovou povahou a téměř rotvajleřími proporcemi, že jsem si lepšího vybrat nemohl ve všech chovatelských stanicích v republice :-)

A ještě jednou-tentokrát i s ostatními spolubydlícími

30.9.2005 12:30

troy napsal(a):
Moc díky....Pro moncu: Nenadávej mi do laiků, to jsi leda tak ty, že jsi věřila tomu, co Ti chovatel nakukal.

Co to furt řešiš proboha!!!!!!!!!!Vy tu s toho fora dělate uplně něco jinýho než na co to je.Já mam svoji pravdu a ty máš svoji pravdu.Tak to zkrátka neřeš a mysli si svoje,já si taky myslím svoje.Jo a mimochodem chovatel mi nic nenakukal,já ho viděla.Jo a jak říkáš,že každé štěňě po rodičích s PP dostane PP.Tak to je supr já podstrčím štěně bez PP pod fenu s PP a budu mít papírové štěně.Bude podle standartu a nakonec ho i uchovní.To je přece úplna cvokárna,ale co to furt řeším (s laikama)

30.9.2005 15:17

vejcozroutufoman napsal(a):
A ještě jednou-tentokrát i s ostatními spolubydlícími

Tak já přidám ještě jednu, ať je tu těch černých víc.
Vejco......., co je zač ten bílý hafula.

30.9.2005 20:00

monca napsal(a):
Co to furt řešiš proboha!!!!!!!!!!Vy tu s toho fora dělate uplně něco jinýho než na co to je.Já mam svoji pravdu a ty máš svoji pravdu.Tak to zkrátka neřeš a mysli si svoje,já si taky myslím svoje.Jo a mimochodem chovatel mi nic nenakukal,já ho viděla.Jo a jak říkáš,že každé štěňě po rodičích s PP dostane PP.Tak to je supr já podstrčím štěně bez PP pod fenu s PP a budu mít papírové štěně.Bude podle standartu a nakonec ho i uchovní.To je přece úplna cvokárna,ale co to furt řeším (s laikama)

Hmmm.... Pokud jsem si stacil vsimnout, tak informaci o tom, ze PP psi maji bezPP stene a az postupne PP dostavaji, do tohodle fora prisla od tebe (kdyz uz si taky dovolim tykat).

Ano, jsem laik - mam teprve prvniho psa, a v prostredi zapalenych pejskaru se pohybuju teprve cca 2 roky. Presto si ale dovolim prohlasit, ze pokud maji PP rodice bezPP stene, jde na 99% o jeden z vyse uvedenych pripadu. Samozrejme, nemuzu vyloucit situace, kdy jsou majitele rodicu lini a nechteji si dat tu praci s uchovnenim, a pak proste nechaji fenku nakryt. Nemuzu ani vyloucit, ze proste po vrhu nechtel zarizovat papiry. Od takovych majitelu bych ale ja stene nechtel, a presto si za svym tvrzenim stojim.

Samozrejme, muzes podstrcit bezPP stene pod PP fenu, a tim ziskat teoreticky dalsi "PP stene". Jenze tim riskujes, ze (kdykoliv behem zivota stenete, a z jakehokoliv duvodu) ho necha majitel otestovat (DNA test neni nic tak nemozneho), a tim se jednoznacne prokaze, ze ti rodice nejsou jeho. No a tu ostudu bych jako chovatel fakt zazit nechtel, nehlede na to, ze mezi slusnymi pejskari uz by sis neskrtla... No a krome toho je to samozrejme na vylouceni z chovatelskeho klubu, a tim padem uz jen na chovy bezPP psu, protoze vrh s papiry je u nas mozne dostat jen je li majitel psa i feny v jednom ze dvou klubu...

30.9.2005 20:02

monca napsal(a):

Jo a jeste poznamku... Nemam nic proti bezPP psum, pokud se o ne jejich majitele stara, ma naprosto stejne pravo na zivot jako mezinarodni sampion... :-) To jen aby mi tu nekdo nepodsouval nejake pocity, ktere nemam... ;-)

30.9.2005 21:40

orin napsal(a):
Jo a jeste poznamku... Nemam nic proti bezPP psum, pokud se o ne jejich majitele stara, ma naprosto stejne pravo na zivot jako mezinarodni sampion... :-) To jen aby mi tu nekdo nepodsouval nejake pocity, ktere nemam... ;-)

Orine, nechceš mi napsat svůj e-mail (kdybych potřeboval poradit, abych to nemusel dávat ,,veřejně")?Díky předem.

1.10.2005 07:43

troy napsal(a):
Orine, nechceš mi napsat svůj e-mail (kdybych potřeboval poradit, abych to nemusel dávat ,,veřejně")?Díky předem.

Muj e-mail (jako ostatne vsech na moderovanem) je k dispozici v mem profilo (je videt po prihlaseni... :-) ).

2.10.2005 11:05

lerry napsal(a):
Tak já přidám ještě jednu, ať je tu těch černých víc.
Vejco......., co je zač ten bílý hafula.

ARgentinská doga

4.10.2005 14:25

monca napsal(a):

I labrador může pracovat...

4.10.2005 14:25

dita napsal(a):
I labrador může pracovat...

a ještě

4.10.2005 14:26

dita napsal(a):
a ještě

a dokáže to i v noci

4.10.2005 14:41

dita napsal(a):
a dokáže to i v noci

Copak o to, fotky to jsou pekne, je videt, ze labrador muze fungovat i jako sluzebni pes. Ale presto, podobne fotky se mi z pohledu milovnika plemene moc nelibi - labradori (a retrieveri obecne) maji byt naprosto neagresivni psi, bez sebemensiho naznaku agresivity. A nemuzu si pomoct, sluzebni vycvik, zakusy do rukavu, apod. mohou agresivitu podporovat a rozvijet.

Vim, ze u retrieveru (kdyz uz delaji sluzebni vycvik) se obvykle postupuje hravou metodou, neni to cviceni na zlobu, ale na korist. To ale podle mne nemeni nic na tom, ze labrador, jakozto plemeno chtejici se svemu panovi zavdecit, muze treba na ulici napadnout kolemjdouciho jen proto, ze na cvicaku se jeho panickovi libi, kdyz kouse proti nemu stojici postavu do ruky... :-(

Tak, vyslovil jsem svuj nazor, a ted mne muzete (priznivci sluzebniho vycviku) roznest na kopytech... :-)

4.10.2005 17:59

orin napsal(a):
Copak o to, fotky to jsou pekne, je videt, ze labrador muze fungovat i jako sluzebni pes. Ale presto, podobne fotky se mi z pohledu milovnika plemene moc nelibi - labradori (a retrieveri obecne) maji byt naprosto neagresivni psi, bez sebemensiho naznaku agresivity. A nemuzu si pomoct, sluzebni vycvik, zakusy do rukavu, apod. mohou agresivitu podporovat a rozvijet.

Vim, ze u retrieveru (kdyz uz delaji sluzebni vycvik) se obvykle postupuje hravou metodou, neni to cviceni na zlobu, ale na korist. To ale podle mne nemeni nic na tom, ze labrador, jakozto plemeno chtejici se svemu panovi zavdecit, muze treba na ulici napadnout kolemjdouciho jen proto, ze na cvicaku se jeho panickovi libi, kdyz kouse proti nemu stojici postavu do ruky... :-(

Tak, vyslovil jsem svuj nazor, a ted mne muzete (priznivci sluzebniho vycviku) roznest na kopytech... :-)

Ahoj, "roznášet na kopytech" tě zaručeně nebudu, ale něco podotknu.
Nevím jak hodně se orientuješ ve služební kynologii, ale obrana není naprosto o agresi. Jak jsi správně napsal, je to hra na kořist (u všech plemen)a to zvládne skoro každý pes a labrador není vyjímkou. Zvláště bych ti přála poznat toho mého, aby jsi zjistil že ač dělá obranu (a celkem obstojně - již 2x na závodech nejlepší obranář. Neříkám že tam je razance jak u rtw, ale už jich pár "porazil") tak je to naprostý lidum a milující vše živé - prostě ukázka stoprocentní labradoří povahy. celá vesnice ho miluje, vodítko u nás po vsi nezná a s každým se rád přivítá. Nikdy nikoho nenapadl (tedy pokud nemá na sobě rukáv) ani nezavrčel - ať mám namysli : člověka, psa, kočku, motorku, kolo, zvěř v lese prostě nemá chuť se s někým prát ani to štvát.
Pousmála jsem se nad tím když píšeš, že pes může napadnout člověka na ulici jem proto, že se to páníčkovi na cvičáku líbí... to jsou nebe a dudy. Naopak pes který dělá obranu, tak pokud narazí na podezřelou osobu, tak ji nejdříve označí (vyštěká) a čeká na příchod páníčka, zatímco ostatní psi by mohli ihned kousnout. A nejdůležitější jsou dvě věci (pokud řeším již to napadení(jedno jaké plemeno) pes který dělá sportovní výcvik tak zná povel pusť a tím pádem je 100x ovladatelnější než pes od boudy a za druhé,učí se kousat na ruku, takže je velká pravděpodobnost, že pokud kousne tak tam což je asi nejméně riziková oblast než třeba krk (kam mu velí instinkt) nebo břicho.
a mlžu ti říct, že pes opravdu nejde na cvičáku po člověku, ale pouze na rukáv, pešek apd. Figuranti se můžou se všemi psi mazlit a ty je ani nenapadne, že to je ten kterýho mají za chvíli "sežrat" je to člověk jako každý jiný a pouze až obléknou rukáv, tak psi na ně začínají štěkat a to ne na člověka, ale na ten rukáv.
Nechci tě nějak poučovat pouze jsem ti chtěla trošku uvést do problému a vysvětlit že mírumilovný labrador může dělat obranu a vůbec se to na jeho povaze neobjeví.

5.10.2005 08:57

dita napsal(a):
Nevím jak hodně se orientuješ ve služební kynologii, ale obrana není naprosto o agresi. Jak jsi správně napsal, je to hra na kořist (u všech plemen)a to zvládne skoro každý pes a labrador není vyjímkou. Zvláště bych ti přála poznat toho mého, aby jsi zjistil že ač dělá obranu (a celkem obstojně - již 2x na závodech nejlepší obranář. Neříkám že tam je razance jak u rtw, ale už jich pár "porazil") tak je to naprostý lidum a milující vše živé - prostě ukázka stoprocentní labradoří povahy. celá vesnice ho miluje, vodítko u nás po vsi nezná a s každým se rád přivítá. Nikdy nikoho nenapadl (tedy pokud nemá na sobě rukáv) ani nezavrčel - ať mám namysli : člověka, psa, kočku, motorku, kolo, zvěř v lese prostě nemá chuť se s někým prát ani to štvát.
Pousmála jsem se nad tím když píšeš, že pes může napadnout člověka na ulici jem proto, že se to páníčkovi na cvičáku líbí... to jsou nebe a dudy. Naopak pes který dělá obranu, tak pokud narazí na podezřelou osobu, tak ji nejdříve označí (vyštěká) a čeká na příchod páníčka, zatímco ostatní psi by mohli ihned kousnout. A nejdůležitější jsou dvě věci (pokud řeším již to napadení(jedno jaké plemeno) pes který dělá sportovní výcvik tak zná povel pusť a tím pádem je 100x ovladatelnější než pes od boudy a za druhé,učí se kousat na ruku, takže je velká pravděpodobnost, že pokud kousne tak tam což je asi nejméně riziková oblast než třeba krk (kam mu velí instinkt) nebo břicho.
a mlžu ti říct, že pes opravdu nejde na cvičáku po člověku, ale pouze na rukáv, pešek apd. Figuranti se můžou se všemi psi mazlit a ty je ani nenapadne, že to je ten kterýho mají za chvíli "sežrat" je to člověk jako každý jiný a pouze až obléknou rukáv, tak psi na ně začínají štěkat a to ne na člověka, ale na ten rukáv.
Nechci tě nějak poučovat pouze jsem ti chtěla trošku uvést do problému a vysvětlit že mírumilovný labrador může dělat obranu a vůbec se to na jeho povaze neobjeví.

Ahoj, moc hezky napsáno! A navíc, myslet si, že labrador už ani není pes, jak je hodný a nechá na sobě dříví štípat, to může být dost nebezpečné... Mně se naopak moc líbí, jak s Ronym pracujete, akorát z toho mám pocity méněcennosti .
Nejhorší ze všeho je tlustý unuděný labís!
PS: Tak fotka je dost nekvalitní, ale snad je na ní vidět, že aspoň běháme

5.10.2005 08:58

marcha napsal(a):
Ahoj, moc hezky napsáno! A navíc, myslet si, že labrador už ani není pes, jak je hodný a nechá na sobě dříví štípat, to může být dost nebezpečné... Mně se naopak moc líbí, jak s Ronym pracujete, akorát z toho mám pocity méněcennosti .

...a ještě jedna fotka, kde je líp vidět, jak je Sam krásný

5.10.2005 10:33

dita napsal(a):

Ditě závidím . Já mám sice hodného, ale nějak nemusí psy. Nechtěl byste někdo pokecat přes ICQ? Mohli bychom založit labradoří chat . Ale samozřejmě nejen pro labradory. Kontakt můžete vložit sem nebo přes e-mail, těším se, H.

5.10.2005 12:33

haninka napsal(a):
Ditě závidím . Já mám sice hodného, ale nějak nemusí psy. Nechtěl byste někdo pokecat přes ICQ? Mohli bychom založit labradoří chat . Ale samozřejmě nejen pro labradory. Kontakt můžete vložit sem nebo přes e-mail, těším se, H.

Sice icq mám, ale skoro vůbec ho nepoužívám, takže bych spíš nabídla na můjpes otevřít si svoje forum, nevím tedy jsetli tam už není...

5.10.2005 12:51

marcha napsal(a):

Ahoj,
Dite jsem napsal mailem, nepripadlo mi potreba rozebirat to tady... :-) Ale nemam problem s tim priznat chybu - ano, uznavam, ze se ve sluzebni kynologii neorientuju. :-) Presto si drzim nazor, ze labrador neni plemeno, ktere by melo byt pouzivano na sluzebni vycvik a obrany.

Naprosto souhlasim s tim, ze nejhorsi ze vseho je tlusty unudeny labis. :-) Aby bylo videt, ze to neni nas priklad, prikladam fotku sveho mazlika, a jen jako ilustraci dodavam, ze na minule vystave jsme neuspeli s hodnocenim, ze je prilis stihly i na pracovniho psa... :-) Jen se nesnazim delat sluzebni, ale lovecky vycvik... :-)

5.10.2005 13:08

marcha napsal(a):

ahoj a jak to děláte v létě, když už půl roku není sníh?
Máš pravdu, že znám i labradora který byl schopný kousnout procházejícího člověka z ničeho nic do ruky.
pocit méněcennosti mít nemusíš!My toho zas tolik nenatrénujem, to je pořád klídek pohoda a jen občas někam vyrazíme

5.10.2005 13:12

orin napsal(a):
Ahoj,
Dite jsem napsal mailem, nepripadlo mi potreba rozebirat to tady... :-) Ale nemam problem s tim priznat chybu - ano, uznavam, ze se ve sluzebni kynologii neorientuju. :-) Presto si drzim nazor, ze labrador neni plemeno, ktere by melo byt pouzivano na sluzebni vycvik a obrany.

Naprosto souhlasim s tim, ze nejhorsi ze vseho je tlusty unudeny labis. :-) Aby bylo videt, ze to neni nas priklad, prikladam fotku sveho mazlika, a jen jako ilustraci dodavam, ze na minule vystave jsme neuspeli s hodnocenim, ze je prilis stihly i na pracovniho psa... :-) Jen se nesnazim delat sluzebni, ale lovecky vycvik... :-)

Ahoj, už jsem ti odepsala a musím říct, že máš krásného pejska. Hnědý by se mi taky líbil. Takže znovu opakuji, vem psa (ať se můžu pokochat) a přijedte se podívat....

5.10.2005 19:53

dita napsal(a):
Sice icq mám, ale skoro vůbec ho nepoužívám, takže bych spíš nabídla na můjpes otevřít si svoje forum, nevím tedy jsetli tam už není...

Barney je moc pslušnej pejsánek

5.10.2005 22:02

dita napsal(a):

Napsala jsem číslo do svých údajů, kdyby někdo měl zájem. My zase zkoušíme agility, dokonce už i závodně, zatím ovšem bez úspěchu, je příliš razantní . Na výstavě jsme taky dostali VD, hlavně proto, že je hubený.

7.10.2005 09:45

dita napsal(a):
ahoj a jak to děláte v létě, když už půl roku není sníh?
Máš pravdu, že znám i labradora který byl schopný kousnout procházejícího člověka z ničeho nic do ruky.
pocit méněcennosti mít nemusíš!My toho zas tolik nenatrénujem, to je pořád klídek pohoda a jen občas někam vyrazíme

V létě běháme, výletíme a jezdíme na kole (já, Sam běží, ale většinou na volno a po polních cestách). Sam nesnáší omezování osobní svobody a spolupráce mu nic neříká, takže tahací sporty fungují jen tehdy, když je někdo před námi a Sam chce být samosebou první... Tudíž běžky s páníčkem dobrý, kluci soutěžej a já se vezu, ale kolo a běhání... To se Sam vleče, tváří otráveně a znaveně, ovšem jak ho pustím, mastí dopředu. Takže to není canicross, ani björking, ale spíš rychlejší procházka na volno.
Ovšem když hárala sousedovic Mája a blížili jsme se k jejich domu, tahal jak o život, nemusela jsem ani šlápnout .
Na obrázku ja Sam na naučné stezce Červené blato, aby bylo vidět, že pečujeme i o jeho duševní rozvoj

7.10.2005 09:53

marcha napsal(a):
V létě běháme, výletíme a jezdíme na kole (já, Sam běží, ale většinou na volno a po polních cestách). Sam nesnáší omezování osobní svobody a spolupráce mu nic neříká, takže tahací sporty fungují jen tehdy, když je někdo před námi a Sam chce být samosebou první... Tudíž běžky s páníčkem dobrý, kluci soutěžej a já se vezu, ale kolo a běhání... To se Sam vleče, tváří otráveně a znaveně, ovšem jak ho pustím, mastí dopředu. Takže to není canicross, ani björking, ale spíš rychlejší procházka na volno.
Ovšem když hárala sousedovic Mája a blížili jsme se k jejich domu, tahal jak o život, nemusela jsem ani šlápnout .
Na obrázku ja Sam na naučné stezce Červené blato, aby bylo vidět, že pečujeme i o jeho duševní rozvoj

Jo, a s intenzitou toho "tréninku" to taky není tak horký, prostě když je čas a chuť, něco děláme, když není, jdeme jen na procházku nebo se válíme .
Na labísech se mi právě líbí jejich přizpůsobivost v tomhle ohledu - když je třeba, vydrží hodně a jsou v přírodě rádi, ale když není každý den čas, nezdemolují hned nudou byt, ale užijou si i válení...
Jinak, ten trend tlustých labísů na výstavách, to je DĚS! Možná mám špatný vkus, ale za těhle podmínek jsem ráda, že tam se Samem nemusíme/nesmíme. I když kvůli povaze bych příště bezpapíráka nebrala...

7.10.2005 19:03

marcha napsal(a):
Jo, a s intenzitou toho "tréninku" to taky není tak horký, prostě když je čas a chuť, něco děláme, když není, jdeme jen na procházku nebo se válíme .
Na labísech se mi právě líbí jejich přizpůsobivost v tomhle ohledu - když je třeba, vydrží hodně a jsou v přírodě rádi, ale když není každý den čas, nezdemolují hned nudou byt, ale užijou si i válení...
Jinak, ten trend tlustých labísů na výstavách, to je DĚS! Možná mám špatný vkus, ale za těhle podmínek jsem ráda, že tam se Samem nemusíme/nesmíme. I když kvůli povaze bych příště bezpapíráka nebrala...

Ahoj, tak to jooo...!
Smekám před Samem že přejde provazou lávku nad řekou! Tam bych Rona asi nedostala a pokud jo, tak by musel jít hodně blízko za mnou...
Ty tlustý jsou opravdu ošklivý a tak hodně často slyším jak je Ron krásnej a HLAVNĚ hubený!! Dnes jsem ho v práci vážila a má už jen pouhých 35,5kg asi ho tak budu udržovat - je to tak akorát.
tak se mějte a hezky makejte

7.10.2005 20:09

dita napsal(a):
Ahoj, tak to jooo...!
Smekám před Samem že přejde provazou lávku nad řekou! Tam bych Rona asi nedostala a pokud jo, tak by musel jít hodně blízko za mnou...
Ty tlustý jsou opravdu ošklivý a tak hodně často slyším jak je Ron krásnej a HLAVNĚ hubený!! Dnes jsem ho v práci vážila a má už jen pouhých 35,5kg asi ho tak budu udržovat - je to tak akorát.
tak se mějte a hezky makejte

Taky smekam! Tedik by to mozna dokazal, ale az po veeeeeeeeelkem premlouvani, a musel bych stejne stat pod nim nebo ho aspon nepretrzite komadovat.... A nejvetsi duvod by samozrejme byl ten, ze by se chtel vykoupat v te vode pod nim... Vzdyt to by byla skoda - voda, a on by do ni neskocil...

anděla

9.10.2005 13:45
anděla

haninka napsal(a):
Napsala jsem číslo do svých údajů, kdyby někdo měl zájem. My zase zkoušíme agility, dokonce už i závodně, zatím ovšem bez úspěchu, je příliš razantní . Na výstavě jsme taky dostali VD, hlavně proto, že je hubený.

o byla Sunny zajelo ji auto když našla míček avběhla za ním do silnice

10.10.2005 10:48

orin napsal(a):
Taky smekam! Tedik by to mozna dokazal, ale az po veeeeeeeeelkem premlouvani, a musel bych stejne stat pod nim nebo ho aspon nepretrzite komadovat.... A nejvetsi duvod by samozrejme byl ten, ze by se chtel vykoupat v te vode pod nim... Vzdyt to by byla skoda - voda, a on by do ni neskocil...

No, Sam mě taky dost překvapil, jinak má panickou hrůzu z výšek... ale asi zabral trénink mezních situací, který Samovi (i mně ) pravidelně chystá páníček .
Na tu lávku vběhnul zcela samozřejmě, já to chtěla řešit a jistit ho, a pak jsem stihla tak akorát fotit . Vodu on taky rád, ale spíš mělké bahýnko na brodění a rousání, z tekoucí vody má respekt. A plavat je línej. Což bylo dobře na vodě, že se nevrhal z lodě, ale byl rád, že se veze. Škoda, že nemám fotky... Můžu doporučit jako bezva adrenalinovej sport, čtyřicetikilovýho psa na lodi, partu rozdováděných kamarádů okolo a zadáka, který si nesmí namočit ruku s otravou krve .

10.10.2005 10:55

marcha napsal(a):
No, Sam mě taky dost překvapil, jinak má panickou hrůzu z výšek... ale asi zabral trénink mezních situací, který Samovi (i mně ) pravidelně chystá páníček .
Na tu lávku vběhnul zcela samozřejmě, já to chtěla řešit a jistit ho, a pak jsem stihla tak akorát fotit . Vodu on taky rád, ale spíš mělké bahýnko na brodění a rousání, z tekoucí vody má respekt. A plavat je línej. Což bylo dobře na vodě, že se nevrhal z lodě, ale byl rád, že se veze. Škoda, že nemám fotky... Můžu doporučit jako bezva adrenalinovej sport, čtyřicetikilovýho psa na lodi, partu rozdováděných kamarádů okolo a zadáka, který si nesmí namočit ruku s otravou krve .

Jo, tak s vodou mame taky skvele zazitky... Ale Tedik se nastesti nejdriv vystrasil (malem se utopil na osklivem jezu, kdyz mi pri pretahovani vyskocil z lodi), takze posleze nechtel vystrcit ani packu; pak se uklidnil, takze vyskakoval jen na klidnych usecich, a na konci si to vylozene uzival... A mit psa jako porcelana na lodi, kde je skoro metrakovy kormidelnik, a sotva 40kilovy hacek, je taky sranda, clovek si obcas pripada jako na ponorce, muzu vrele doporucit.

6.11.2005 16:55

monca napsal(a):

toto je zase nase jeste vlastne stene Fatinka,nyni 16 mes.,fotka je z leta

6.11.2005 18:16

xskal200 napsal(a):
toto je zase nase jeste vlastne stene Fatinka,nyni 16 mes.,fotka je z leta

Tak tohle je Cindy, je jí 6 měsíců.

7.11.2005 07:20

monca napsal(a):

Tak takhle je to u nás.

7.11.2005 08:00

mirka napsal(a):
Tak takhle je to u nás.

Tak toto je foto z jednoho báječného srazu labradorů koncem září

7.11.2005 08:01

ahoj napsal(a):

...a další. Já jsem ta zrzavá holka a to dole "mezi nohama" je moje pýcha Barunka

7.11.2005 08:03

ahoj napsal(a):
...a další. Já jsem ta zrzavá holka a to dole "mezi nohama" je moje pýcha Barunka

Mimochodem,podobné akce moc doporučuji!! Bly jsme letos poprvé, ale je to nezapomenutelný zážitek. Pořadatelé Hana a Aleš byli super! Katka

8.11.2005 15:20

monca napsal(a):

Tady jsou naše "holky" zlaťačka (13 měsíců) a labinka 7 měsíců), když se pletou do práce ovčáčce - 2 leté dcerce :-)))

8.11.2005 15:24

monca napsal(a):

Ještě jednou retrívří - ovčáci.

8.11.2005 15:34

ennys napsal(a):
Ještě jednou retrívří - ovčáci.

Jednou budu vodit nevidomé lidičky, snad budu správny a vyrovnaný vodící pes.

8.11.2005 15:36

ennys napsal(a):
Jednou budu vodit nevidomé lidičky, snad budu správny a vyrovnaný vodící pes.

Tady jsem "prcek" 10 týdnů.

8.11.2005 15:39

ennys napsal(a):
Tady jsem "prcek" 10 týdnů.

Jako správného vodícího psa mě nemůžou rozházet ani opice

8.11.2005 15:40

ennys napsal(a):
Jako správného vodícího psa mě nemůžou rozházet ani opice

To jsou moje "vychovatelky", mám je moc ráda.

8.11.2005 15:45

ennys napsal(a):
To jsou moje "vychovatelky", mám je moc ráda.

To jsme zase něco provedly, panička musí po nás uklidit a my jsme "na hanbě". Paničku se vždy zlobí jenom chviličku, my to zlobení trénujeme často a pořádně. Panička se nenudí

8.11.2005 15:55

ennys napsal(a):
To jsme zase něco provedly, panička musí po nás uklidit a my jsme "na hanbě". Paničku se vždy zlobí jenom chviličku, my to zlobení trénujeme často a pořádně. Panička se nenudí

Se zlaťačkou na terase :-) Krásné letní ráno.

9.11.2005 15:51

ahoj napsal(a):
Mimochodem,podobné akce moc doporučuji!! Bly jsme letos poprvé, ale je to nezapomenutelný zážitek. Pořadatelé Hana a Aleš byli super! Katka

Ahoj, zdravím Katku a Báru! Jak se máte? Koukám že asi dobře...
Já už jsem zpátky z Francie a byli jsme se Samem na výletech...

9.11.2005 15:52

marcha napsal(a):
Ahoj, zdravím Katku a Báru! Jak se máte? Koukám že asi dobře...
Já už jsem zpátky z Francie a byli jsme se Samem na výletech...

... a doma, kde má dovolenou postel ...

9.11.2005 15:54

marcha napsal(a):
... a doma, kde má dovolenou postel ...

... a na návštěvách...

9.11.2005 15:54

marcha napsal(a):
... a na návštěvách...

... a v lese s loveckou smečkou ...

9.11.2005 15:56

marcha napsal(a):
... a v lese s loveckou smečkou ...

... a v mlze

10.11.2005 09:59

marcha napsal(a):
... a v mlze

Zdravím! Jaká byla Francie?Stýskalo se ti po Samovi? a tisíc dalších otázek... Jinak Sam je opravdu fešák. Neříkala jsi, že ostatní pejsky nemusí? Přidávám ještě jeden detail Báry

10.11.2005 16:21

ahoj napsal(a):
Zdravím! Jaká byla Francie?Stýskalo se ti po Samovi? a tisíc dalších otázek... Jinak Sam je opravdu fešák. Neříkala jsi, že ostatní pejsky nemusí? Přidávám ještě jeden detail Báry

... to byly samý holky
Stejně jako výmaračka Ajsha...

10.11.2005 18:00

ennys napsal(a):
Se zlaťačkou na terase :-) Krásné letní ráno.

Benny

12.11.2005 12:21

vap napsal(a):
Benny

Posílám naší Jessie!!!

14.11.2005 18:01

jessie napsal(a):
Posílám naší Jessie!!!

naša skoro 10-ročná Andy (na foto má 8 alebo 9 rokov)

14.11.2005 18:21

monca napsal(a):

jedna kde ma hlidaci naladu

14.11.2005 18:23

monca napsal(a):

neni to sice vystavni kus ale je to moje zlaticko

15.11.2005 07:09

monca napsal(a):

Tak máme nový přírostek do domácnosti. Je to ta fenka uprostřed.

15.11.2005 14:25

mirka napsal(a):
Tak máme nový přírostek do domácnosti. Je to ta fenka uprostřed.

A tohle je Senny, toho času již skoro rok nezvěstná:(

16.11.2005 12:27

v napsal(a):
A tohle je Senny, toho času již skoro rok nezvěstná:(

mohu se zeptat kde se ztratila?a kolik ji je? jeste vcera jsem i ja shanela moji rok a pul letou labradorku ktera se me v nedeli zabehla..dostala jsem jsem typ na jedno stene v okoli snad kladna?..nase to nebyla..tu uz mam nastesti od vcerejska doma..lidi ji dali do utulku a az tam si vsimli ze ma me cislo na obojku..kdyby muj mail je crispo@seznam.cz a prikladam fotecky moji ulicnice labradorky

25.11.2005 13:06

xarinka napsal(a):
mohu se zeptat kde se ztratila?a kolik ji je? jeste vcera jsem i ja shanela moji rok a pul letou labradorku ktera se me v nedeli zabehla..dostala jsem jsem typ na jedno stene v okoli snad kladna?..nase to nebyla..tu uz mam nastesti od vcerejska doma..lidi ji dali do utulku a az tam si vsimli ze ma me cislo na obojku..kdyby muj mail je crispo@seznam.cz a prikladam fotecky moji ulicnice labradorky

Naše Vendulka s Bosulou.

25.11.2005 23:01

vendy011 napsal(a):
Naše Vendulka s Bosulou.

Tohle je moje holka

25.11.2005 23:02

lucie x napsal(a):
Tohle je moje holka

a jeste jednou

1.12.2005 09:32

lucie x napsal(a):
Tohle je moje holka

Naše mimi.

3.12.2005 09:47

jajka napsal(a):
Naše mimi.

Ahojky, odkud máte ty svý hnědý krasavečky???????

16.12.2005 19:06

v napsal(a):
Ahojky, odkud máte ty svý hnědý krasavečky???????

posilam jeste dalsi fotky nasi slecny :-)

16.12.2005 19:07

lucie x napsal(a):
posilam jeste dalsi fotky nasi slecny :-)

a dalsi...

17.12.2005 13:12

monca napsal(a):

moje Samínka

17.12.2005 13:16

monca napsal(a):

a další

17.12.2005 13:19

monca napsal(a):

a tady s kámošem

19.12.2005 10:01

monca napsal(a):

Tohle je nas Benny... Je mu 10 mesicu.

19.12.2005 10:24

benny napsal(a):
Tohle je nas Benny... Je mu 10 mesicu.

Ted koukam, ze tam vypada takovej tlustej, to dela asi ta zimni srst . Kdyz je mokrej, tak to neni zas tak hrozny.

19.12.2005 10:39

benny napsal(a):
Ted koukam, ze tam vypada takovej tlustej, to dela asi ta zimni srst . Kdyz je mokrej, tak to neni zas tak hrozny.

V lete Cesky raj.

19.12.2005 13:33

ahoj napsal(a):

Ahoj, prosim mohla bys vypsat nejake terminy a mista podobnych akci (tykajicich se Labr)?

28.1.2006 16:49

benny napsal(a):
V lete Cesky raj.

Fence tahne na rok, tak bych ji chtela nechat udelat kycle. Jsme z Brna, tak navstivime pana Snasila..nebyli jste u neho nekdo (jak moc dopredu se objednat, atd.) ??

28.1.2006 17:21

benny napsal(a):
V lete Cesky raj.

Tohle je náš Denny. V březnu bude mít 9 let

28.1.2006 17:28

lmusa napsal(a):
Tohle je náš Denny. V březnu bude mít 9 let

a ještě

28.1.2006 17:30

lmusa napsal(a):
a ještě

a se zbytkem smečky

28.1.2006 17:40

lmusa napsal(a):
a se zbytkem smečky

na procházce

28.1.2006 18:04

lmusa napsal(a):
a ještě jeden

a po procházce je dobré si zdřímnout

29.1.2006 07:20

lmusa napsal(a):
a po procházce je dobré si zdřímnout

Ať už je zase teplo!

30.1.2006 20:38

vendy011 napsal(a):
Ať už je zase teplo!

tak tenhle ja můj, tady je mu 6 měsíců - Manitu z Muchovy boudy

31.1.2006 21:51

ajulka napsal(a):
tak tenhle ja můj, tady je mu 6 měsíců - Manitu z Muchovy boudy

Vagabound od Homalájského Cedru 5 měsíců

1.2.2006 20:06

dita napsal(a):
Tak tady je můj.

je krásnej!

2.2.2006 12:35

zdena2000 napsal(a):
Vagabound od Homalájského Cedru 5 měsíců

Vložte sem prosím fotky z výstav nebo ve výstavním postoji..děkuji :-)

10.2.2006 13:26

lucie x napsal(a):
Vložte sem prosím fotky z výstav nebo ve výstavním postoji..děkuji :-)

Tak to jsou naše 7 týdenní fenky

10.2.2006 13:27

monca napsal(a):
Tak to jsou naše 7 týdenní fenky

a ještě jedna jsou totiž 4

11.2.2006 19:11

monca napsal(a):
a ještě jedna jsou totiž 4

no ty jsou nádherní!!! já zase pro změnu jednoho veterána. je to jedinej chlap, kterej se na mě pořád dívá přívětivě

5.5.2006 10:21

janka napsal(a):
no ty jsou nádherní!!! já zase pro změnu jednoho veterána. je to jedinej chlap, kterej se na mě pořád dívá přívětivě

tak už jsem našla tu mojí psici:)

5.5.2006 22:02

monca napsal(a):

a tohle je naše 14-ti měsíční slečna Agáta

7.5.2006 17:48

luciemach napsal(a):

Naše mimina.

7.5.2006 18:04

luciemach napsal(a):

můžu se zepat na slečnu Agátu ?? nechci rýpat nebo tak něco, ale zdá se mi na labradora celkem hubená a taková vyčouhlá ? nebo je to jen můj osobní pocit ??

7.5.2006 18:36

ajulka napsal(a):
můžu se zepat na slečnu Agátu ?? nechci rýpat nebo tak něco, ale zdá se mi na labradora celkem hubená a taková vyčouhlá ? nebo je to jen můj osobní pocit ??

taky jsem na to koukala, neprijde mit o jako cistokrevny labrador..

7.5.2006 21:31

alishka napsal(a):
taky jsem na to koukala, neprijde mit o jako cistokrevny labrador..

Je taková jiná..ale třeba je tak živená schválně. Každopádně lepší než vyžrané kouličky na flexkách :o))

8.5.2006 09:08

lucie x napsal(a):
Je taková jiná..ale třeba je tak živená schválně. Každopádně lepší než vyžrané kouličky na flexkách :o))

no nevím jestli je to lepší, labrador má být silný a mohutný pes a tím se také toto plemeno vyznačuje, ovšem to co je slečna agáta mi jako labrador nepřipadá- je to jen můj názor, ale kdybych ji někde potkala tak řeknu že je to nějaký kříženec

6.6.2006 11:48

ajulka napsal(a):
no nevím jestli je to lepší, labrador má být silný a mohutný pes a tím se také toto plemeno vyznačuje, ovšem to co je slečna agáta mi jako labrador nepřipadá- je to jen můj názor, ale kdybych ji někde potkala tak řeknu že je to nějaký kříženec

Já vám posílám fotečku mího labíska.

7.6.2006 09:04

monca napsal(a):

Mrkněte na mojí holčičku
www.clea.estranky.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík