gekko
napsal(a):
Ahoj potrbovala bych poradit s krmenim meho stenatka mam pince
davam ji eukanobu a chtela bych ji to necim doplnit a ktera konzerva je vhodna pro mala plemena.Dekuji moc
Zdravím, když krmíte granulemi je naprosto zbytečné a dokonce někdy škodlivé přidávat nějaké doplňky ke granulované stravě.Ta obsahuje vše, co psi potřebují, takže kdyby jste přidávala ještě něco k tomu, bude Vaše fenka dostávat přebytek látek do těla, což se může projevit zdravotními problémy.
gekko
napsal(a):
davam ji eukanobu a chtela bych ji to necim doplnit a ktera konzerva je vhodna pro mala plemena.Dekuji moc
Já naší pinčí holku krmím od začátku granulemi PRO PAC pro štěňata, teď ve 4 měsícíh chce baštit již jen 3x denně, takže 2x denně dostává granule s konzervou (GRAND kuřecí kousky pro štěňata) a 1x jen granule. I když mnoho chovatlů tvrdí, že se ke granulím konzervy přidávat nemají, já s tím mám velmi dobré (a dlouholeté) zkušenosti u malých plemen, která často dělají s jídlem problémy. Samotnou konzervu bych nedávala, štěně by po ní mohlo mít průjem, taky bych to nekombinovala s nějakými přílohami (rýže, těstoviny). Já míchám konzervu do suchých štěněcích granulí a nikdy z toho žádné problémy nebyly.
gekko
napsal(a):
No pokud se všeho dává s mírou tak to neškodí!
Já osobně občas krmivo přichutím třeba pár lžíčkama jogurtu nebo troškou uvařenýho skoro až rozvařenýho masa ale nesolenýho a nekořeněnýho nebo třeba jen rýží nebo těstovinama uvařenýma v neosolené vodě.
Tím vším pouze přichucuju a nenahrazuju část stravy! protože těstoviny granule opravdu suplovat nemůžou.
Pokud chci část stravy nahradit tak to dělám tak že vemu nějaký maso, třeba i s malýma kostma a uvařím ( opět skoro až rozvvařím) a přidám k tomu granule a nechám je nasát.
Ale i tak to nedávám jako celou krmnou dávku, max 1/2 na 1/2
Občas taky dám trošku rýže trošku konzervy a granule a buď to jen zavíchám nebo přidám horkou vodu a udělám z toho kašičku (ale aby granule neustále křupaly)
Hlavně zkoušejte jen po troškách ať se vám z toho štěndo nepokaká
Ke konzervám : mám dobrý zkušenousti s Calibrou.Konzervy nejsou takový ty typický slisovaný štverečky v slizu ale kusy masa a kůže a opravdu vidíte čím krmíte. U lisovaných kostiček to neplatí, tam vám nalisujou kde co ( ale nemusí to být podmínkou ) a Vy to nepoznáte