gekko
napsal(a):
Rády bych se zeptala jaký je rozdíl mezi pinčem a krysaříkem koupili jsme štěně jako čistokrevného malého hladkosrstého pinče ale krysařík vypadá stejně tak nevím co mám.
Posílám i foto
Zajímala jsem se taky o tento rozdíl a zjistila jsem :
1. krysařík je menší, v kohoutku 19-23 cm, hmotnost kolem 2 kg,
hlava hruškovitého tvaru, uši většinou přirozeně vzpřímené
2. malý hladkostrstý pinč - v kohoutku 25-30 cm, 4-6 kg, dlouhá
hlava s plochým temenem, uši se dříve kupírovaly, dnes
překlopené.
Z vlastní zkušenosti - oba jsou velmi temperamentní, učenliví, krysařík poněkud choulostivější. S oběma plemeny se setkáváme, i když ne příliš často, na závodech agility a dosahují dobrých výsledků. Nakonec jsme se nechali přesvědčit a tak máme doma čtyřměsíční slečnu malého pinče - další budoucí agiliťačku.
conie
napsal(a):
Zajímala jsem se taky o tento rozdíl a zjistila jsem :
1. krysařík je menší, v kohoutku 19-23 cm, hmotnost kolem 2 kg,
hlava hruškovitého tvaru, uši většinou přirozeně vzpřímené
2. malý hladkostrstý pinč - v kohoutku 25-30 cm, 4-6 kg, dlouhá
hlava s plochým temenem, uši se dříve kupírovaly, dnes
překlopené.
Z vlastní zkušenosti - oba jsou velmi temperamentní, učenliví, krysařík poněkud choulostivější. S oběma plemeny se setkáváme, i když ne příliš často, na závodech agility a dosahují dobrých výsledků. Nakonec jsme se nechali přesvědčit a tak máme doma čtyřměsíční slečnu malého pinče - další budoucí agiliťačku.
Dekuji moc za radu.
gekko
napsal(a):
Rády bych se zeptala jaký je rozdíl mezi pinčem a krysaříkem koupili jsme štěně jako čistokrevného malého hladkosrstého pinče ale krysařík vypadá stejně tak nevím co mám.
Posílám i foto
Rozdíl je značný. Trpasličí pinč je malý sportovní pes třeba jako jack russel teriér a krysařík je společenské plemeno. Trpasličí pinč nesmý mít známky miniaturizace tzn. kulatá hlava, slabá kostra, podsazené nohy atd a rozhodně potřebuje nějakou činost.
alena
napsal(a):
Rozdíl je značný. Trpasličí pinč je malý sportovní pes třeba jako jack russel teriér a krysařík je společenské plemeno. Trpasličí pinč nesmý mít známky miniaturizace tzn. kulatá hlava, slabá kostra, podsazené nohy atd a rozhodně potřebuje nějakou činost.
To ale není trpasličí pinč, ale normální nebo se pletu?
soell
napsal(a):
To ale není trpasličí pinč, ale normální nebo se pletu?
Je to trpasličí pinč Ich Mch Iki z Iru. To je právě ten problém lidi si pinče stále ještě představují jako malou obludku na tenkých nohách a on je to elegatní malý pes bez známek miniaturizace.
Přidávám pár obrázků. Tohle je Multatuli Zhivago - ruský pes ( 9 měsíců)
alena
napsal(a):
Je to trpasličí pinč Ich Mch Iki z Iru. To je právě ten problém lidi si pinče stále ještě představují jako malou obludku na tenkých nohách a on je to elegatní malý pes bez známek miniaturizace.
Přidávám pár obrázků. Tohle je Multatuli Zhivago - ruský pes ( 9 měsíců)
A další. Made in Spain Elixir - import ze Španělska do Švédska. (6 měsíců)
gekko
napsal(a):
Posílám i foto
Já jsem si nic nemyslel o tom jaká to je obluda nebo něco takového, ale přišel mi moc veliký na trpasličího pinče. Já teda přidám foto toho s čím jsem si ho splet
. Na té fotce je také vidět velikostní rozdíl mezi trpasličím pinčem a normálním
soell
napsal(a):
Já jsem si nic nemyslel o tom jaká to je obluda nebo něco takového, ale přišel mi moc veliký na trpasličího pinče. Já teda přidám foto toho s čím jsem si ho splet
. Na té fotce je také vidět velikostní rozdíl mezi trpasličím pinčem a normálním
Přidávám naší agentku : tady ma andělskou tvář