Pes v byte i na zahrade?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2007 08:30

Napiste mi, jestli nekdo mate pejska napul v byte a napul na zahrade. Kdyz jste doma, je s vami doma, kdyz jste v praci, pes je na zahrade. Napiste, jake s tim mate zkusenosti, co si o tom myslite a tak. Samozrejme vim, ze to nejde praktikovat, kdyz je -20 stupnu C, ale treba jak i toto resite? Dekuju.

16.2.2007 08:54

jesterka napsal(a):
Napiste mi, jestli nekdo mate pejska napul v byte a napul na zahrade. Kdyz jste doma, je s vami doma, kdyz jste v praci, pes je na zahrade. Napiste, jake s tim mate zkusenosti, co si o tom myslite a tak. Samozrejme vim, ze to nejde praktikovat, kdyz je -20 stupnu C, ale treba jak i toto resite? Dekuju.

tak to mně přijde velice jednoduché :O) napůl doma, napůl venku, ne? :o) sama jste si odpověděla. Když je mu zima a chce být vevnitř, tak domů, jinak venčit venku, aby se pořádně prolítal. . . neni mi moc jasné, o co vám konkrétně jde :O) pochopitelně utřít packy, než ho pustim na křeslo :o)

16.2.2007 09:18

jesterka napsal(a):

Já asi vím, na co tazatelka naráží. Když jsem měla psy v bytě, tak byl jejich pohyb celkem řízený. Nyní jsme pár let na baráku a někdy z toho systému celkem šílím. Systém je takový, že poslední z nás, kdo ráno odchází z domu, stáhne psiska s gauče a pošle je do služby. No a stejně tak odpoledne se s prvním příchozím stěhují z venku do domu, a pak už se pohybují se mnou sem, tam, dovnitř, ven a musejí být samozřejmě u všeho. V létě, když je sucho, nebo v zimě, když je sníh, tak to celkem jde. Ale při letošní zimě je to celkem děs. Psi si umějí otevírat dveře, takže když mají pocit, že venku jsou "lupiči a zloději", tak mažou kontrolovat revír, samozřejmě i přes Brano na dveřích se opět dokáží dostat domů. Takže těch ťapek na dlažbě nepočítaně, takže kyblík s vodou a mop je neustále v pohotovosti a vytírá se x-krát denně, protože u dvou velkých psů, neustále migrujících dovnitř a ven, se jen těžko dají stále otírat packy. No a kolem plotu ve vyběhané zátětové zóně, jsme položili zelený travní koberec, čímž se blátivost psích pacek velmi snížila. Sousedi možná kroutili hlavou, ale účel to opravdu splnilo a běžecká dráha je suchá. Jinak pro chladné dny mají psi v boudě instalované vytápěcí panely, no a když je opravdu krize a padne těch -15 až -20, tak zůstávají bez problémů a rádi v teple domova díky těm teplotním výkyvům, na který nejsou tak dobře připraveni jako psi celodenně venkovní. Ale jinak žádný větší problém není, pokud je člověk na tento tip soužití dostatečně připraven domácí uklízecí technikou i psychicky.

16.2.2007 09:36

jesterka napsal(a):

Mam 4 mesicni leonatko, ktere bydli naprosto stejne. Celou noc a kdyz je nekdo doma je s nami v baraku, kdyz jdu do prace (jsem ucitelka, takze tak pul dne), chodi do sluzby ven. Ma na kryte terase boudu, koberec, kreslo (na tom spi hrozne rad, ale brzy se uz nevejde ), spoustu kosti, apod.
A zkusenosti mam uplne stejne, jako dalsi pisatele. Doma to vypada jako motokrosova draha , mame vsude v prizemi lino nebo dlazbu, ale stirani je zbytecna prace. Staci jeden vstup do domu a muzu zacit znovu, u nas je to jeste vylepsene slamou - tu ma bafusa v boude a diky dlouhe srsti z nej pada jeste hodinu, co z boudy vylezl. Takze nas dum lehce pripomina zemedelskou usedlost .
Letosni zima je z tohoto pohledu fakt nemilosrdna, u nas je bahno i na zdech (kdyz se maly oklepe, nebo mel ucourany ocas,...) a vzhledem k tomu, ze jsme pred 2 mesici dostaveli, tak mi chvilemi srdce krvaci, ale to je proste zivot se psem...
Tak pevne nervy a kybl s hadrem

16.2.2007 09:46

sona janska napsal(a):
Mam 4 mesicni leonatko, ktere bydli naprosto stejne. Celou noc a kdyz je nekdo doma je s nami v baraku, kdyz jdu do prace (jsem ucitelka, takze tak pul dne), chodi do sluzby ven. Ma na kryte terase boudu, koberec, kreslo (na tom spi hrozne rad, ale brzy se uz nevejde ), spoustu kosti, apod.
A zkusenosti mam uplne stejne, jako dalsi pisatele. Doma to vypada jako motokrosova draha , mame vsude v prizemi lino nebo dlazbu, ale stirani je zbytecna prace. Staci jeden vstup do domu a muzu zacit znovu, u nas je to jeste vylepsene slamou - tu ma bafusa v boude a diky dlouhe srsti z nej pada jeste hodinu, co z boudy vylezl. Takze nas dum lehce pripomina zemedelskou usedlost .
Letosni zima je z tohoto pohledu fakt nemilosrdna, u nas je bahno i na zdech (kdyz se maly oklepe, nebo mel ucourany ocas,...) a vzhledem k tomu, ze jsme pred 2 mesici dostaveli, tak mi chvilemi srdce krvaci, ale to je proste zivot se psem...

dekuju vam za odpovedi, no tak nejak jsem si to predstavovala...mam jenom strach z tech teplotnich rozdilu...ale snad to zvladneme...a s mopem - porad v ruce - pocitam

16.2.2007 09:47

sona janska napsal(a):

Prostě nervy v kýblu

16.2.2007 09:50

jesterka napsal(a):

My to máme přesně tak, jak píšete. Naši miláčci (LR a BC) jsou přes noc a večer s námi doma, přes den když jsme v práci, jsou venku. Vzhledem k tomu, že jsou víceméně "bytoví", praktikujem to ale jen pokud nemrzne nebo není zima a sychravo. Venku mají své matrace pod střechou a boudu.
S čistotou takové potíže nemáme. Psy pouštíme dovnitř jen pod kontrolou a po utření tlapek. Sami si otvírat neumí, zaplať pánbu V létě, kdy je sucho, míváme otevřené dveře a chodíme volně sem a tam my i psi. Oni chtějí být tam, kde jsme my nebo v křesle doma
Setkala jsem se i s názorem, že mít barák a psa doma je ostuda. Podle mne je to blbost. Když je hnusně nebo teď pořád tma, jsem ráda, že je pes se mnou doma a nemusím být já s ním venku. A s ním být chci, proto ho mám. Aby trčel kromě vycházek venku v kotci, sám přes den i večer, to ho nemusím mít... Můj názor.

16.2.2007 10:24

marcha napsal(a):
My to máme přesně tak, jak píšete. Naši miláčci (LR a BC) jsou přes noc a večer s námi doma, přes den když jsme v práci, jsou venku. Vzhledem k tomu, že jsou víceméně "bytoví", praktikujem to ale jen pokud nemrzne nebo není zima a sychravo. Venku mají své matrace pod střechou a boudu.
S čistotou takové potíže nemáme. Psy pouštíme dovnitř jen pod kontrolou a po utření tlapek. Sami si otvírat neumí, zaplať pánbu V létě, kdy je sucho, míváme otevřené dveře a chodíme volně sem a tam my i psi. Oni chtějí být tam, kde jsme my nebo v křesle doma
Setkala jsem se i s názorem, že mít barák a psa doma je ostuda. Podle mne je to blbost. Když je hnusně nebo teď pořád tma, jsem ráda, že je pes se mnou doma a nemusím být já s ním venku. A s ním být chci, proto ho mám. Aby trčel kromě vycházek venku v kotci, sám přes den i večer, to ho nemusím mít... Můj názor.

ja mam prave taky psa rada vedle sebe, kdyz jsem doma a pes prece taky chce byt s panem...diky za nazory

16.2.2007 10:42

marcha napsal(a):

Utirani nohou praktikujeme taky, jenze to pomuze jen proti bahnitym tapotam. Protoze je dlouhosrsty, tak ma plnou srst (na nohou a brise) bahna. Takze ho sice otru, ale kdyz uschne, tak je na miste kde spal normalne hromadka hliny, proste z nej po doschnuti vypadava jemnoucky prach . Takze staci, aby po uschnuti probehnul barakem a vsude vam cosi krupe pod nohama ...
Nejen pes je pritel cloveka ale i kybl s hadrem

16.2.2007 16:12

jesterka napsal(a):

Já jsem si fenečku labradora pořídila před letníma prázdinama. Ze začátku bývala většinu času venku (v létě jsem s ní na zahradě byla furt) a až se naučila, že můj koberec není záchod apod. a že před vpuštěním do domu se musí vyčurat mám ji u sebe furt. Jenom když jsem ve škole tak je na zahradě (na zastřešeném dvoře má samozřejmě boudu). Někdy se mnou spí a někdy ne, podle toho jak se jí chce. Někdy se v 12H probudí a chce jít ven.

16.2.2007 16:38

harryz napsal(a):
Já jsem si fenečku labradora pořídila před letníma prázdinama. Ze začátku bývala většinu času venku (v létě jsem s ní na zahradě byla furt) a až se naučila, že můj koberec není záchod apod. a že před vpuštěním do domu se musí vyčurat mám ji u sebe furt. Jenom když jsem ve škole tak je na zahradě (na zastřešeném dvoře má samozřejmě boudu). Někdy se mnou spí a někdy ne, podle toho jak se jí chce. Někdy se v 12H probudí a chce jít ven.

tady je moje labradorka. Besy brzo oslaví své 1.narozeniny

Přidejte reakci

Přidat smajlík