Ahoj. Vím že to tu už asi bylo mockrát, ale potřebovala bych poradit plemeno.
Do bytu, nejlépe krátkosrsté, neni podmínkou. Velikost kolem 40 cm. Líbí se mi Basenji a Parson (bohužel vyžaduje spoustu pohybu, a nevím zda bych byla schopná mu to poskytnou, nechci aby hafan trpěl), ale zárověň nechci žádného lenocha. (procházka odpoledne tak hoďku, ráno a večer kratší). Cvičitelné plemeno. Také jsem přemýšlela o Kavalírovi. Prostě chci kámoše, co se mnou bude moct chodit všude.
aarve
napsal(a):
Do bytu, nejlépe krátkosrsté, neni podmínkou. Velikost kolem 40 cm. Líbí se mi Basenji a Parson (bohužel vyžaduje spoustu pohybu, a nevím zda bych byla schopná mu to poskytnou, nechci aby hafan trpěl), ale zárověň nechci žádného lenocha. (procházka odpoledne tak hoďku, ráno a večer kratší). Cvičitelné plemeno. Také jsem přemýšlela o Kavalírovi. Prostě chci kámoše, co se mnou bude moct chodit všude.
Na prvnim miste si vyberte plemeno podle povahy, protoze takovy basenji a kavalir to je nebe a dudy. Basenji je proste osobnost a to obrovska, ma uplne jinou povahu, je proste dost zvlastni a mnoho lidi to podcenni...
Kavalir je vesely, nekonfliktni, obecne neustekany, proste takovy pes sympatak.
O jednotlivych plemenech nevim prilis mnoho a vubec ne z vlastni zkusenosti, ale s jistotou vam rikam, ze tato plemena jsou tak odlisna, ze byste mela opravdu velice peclive premyslet, co od pejska ocekavate (jakou povahu).
sona janska
napsal(a):
Na prvnim miste si vyberte plemeno podle povahy, protoze takovy basenji a kavalir to je nebe a dudy. Basenji je proste osobnost a to obrovska, ma uplne jinou povahu, je proste dost zvlastni a mnoho lidi to podcenni...
Kavalir je vesely, nekonfliktni, obecne neustekany, proste takovy pes sympatak.
O jednotlivych plemenech nevim prilis mnoho a vubec ne z vlastni zkusenosti, ale s jistotou vam rikam, ze tato plemena jsou tak odlisna, ze byste mela opravdu velice peclive premyslet, co od pejska ocekavate (jakou povahu).
Měla jsem Shibu, takže si dovedu představit jaký basenji je. Kavalír neni přesně to co bych si přála, ale radši ustupím já (Chci prostě veselé plemeno, kámoše) než aby pes trpěl pes.
Jestli někdo máte Parsona, můžete mi o něm něco napsat?
aarve
napsal(a):
Pokud chcete pejska brát všude s sebou, doporučuji nějakého "kapesního". Já mám trpasličího jezevčíka. Nosím jí i do obchodů (i do potravin - samozřejmě v ruce a u pečiva a nebaleného zboží se raději moc nepohybuju) a ještě mi nikdo neřekl, že tam nemá co dělat. Dokáže se mnou prospat v posteli celý den, ale na druhou stranu nemá problémy s 20 km výletem. Je to takový univerzální pejsek :-)
Kavalírka taky doporučuju, to jsou taky fantastiční pejsci, jen trochu víc chlupatí. Ale povahově naprosto perfektní! Záleží na vašem vkusu.
aarve
napsal(a):
Zdravím,taky bych doporučila kavalíra,zvlášť pro jeho jedinečnou povahu.Je vhodný na agility,tanec se psem,myslím,že ideál do bytu.Není sice krátkosrstej,ale péče o srst není náročná.Myslím si,že toto plemeno vás určitě nezklame,mám je doma a vím co povídám.
bambuca
napsal(a):
Zdravím,taky bych doporučila kavalíra,zvlášť pro jeho jedinečnou povahu.Je vhodný na agility,tanec se psem,myslím,že ideál do bytu.Není sice krátkosrstej,ale péče o srst není náročná.Myslím si,že toto plemeno vás určitě nezklame,mám je doma a vím co povídám.
Zřejmě to asi kavalír vyhraje. Povzbudila jste mě těma agilitama, chtěla bych to pro radost psa skusit.
aarve
napsal(a):
Zřejmě to asi kavalír vyhraje. Povzbudila jste mě těma agilitama, chtěla bych to pro radost psa skusit.
Ja sa tiez prihovaram za cavaliera Doma je to pohodak, nesteka, prilis neplzne. Vonku je velmi aktivny, ja chodim s tym mojim trdlom aj na agility, zvlada dlhe tury, proste uzasny univerzalny pes
prikladam Geriho fotku
aarve
napsal(a):
Tak to budu jenom ráda,když to vyhraje kavalír,fakt jsou to zlatíčka,uvidíte.Tohle je Yeremy a je volnej.Má super povahu,hodně živej.
bambuca
napsal(a):
Tak to budu jenom ráda,když to vyhraje kavalír,fakt jsou to zlatíčka,uvidíte.Tohle je Yeremy a je volnej.Má super povahu,hodně živej.
no jezevčík je supr,taky kokršpaněl (my jej máme)není vůbec špatný,ale bohužel za srst...jinak na cvičák s náma chodí i kavalírek,agility je skvělý sport a kavalírkovi to jde skvěle!no asi toho kavalírka,nebo toho jezevčíka a nebo taky pražský krysařík nebo pinčík,ale tam nevím jak je to s rou cvičitelností a jsou to takové "torpédka"
přeji dobrý výběr!
aarve
napsal(a):
Já Tě nechci nijak zrazovat od Kavalíra, ale chci jen navrhnout něco iného :-)
Co třeba yorkšíra? Všichni si o těchto spech myslí jací jsou to gaučáci, ale koukala bys jak umí být milí mazliví vycvičit jdou taky, procházky s Tebou vydrží jen v zimě je potřeba je oblíkat. Jediná potíž je se srstí, která se musí udržovat ale pokud nemusíš mít supr špičkového výstavního psa, tak se dá udržovat docela v pohodě v takové délce aby nezavazela a nebyla s ní práce. Yorci jsou parádní akční psíci :-)
Říká se o nich že to jsou nerváci, ale podle mě a mých pozorování je to hodně o tom jak se se psem zachází. :-)
Já zase takové skušenosti s kavalírama nemám, ale polovina z těch co znám jsou takoví páprdové, ale asi je to majitelem, nevím :-)
Jinak přeju hodně štěstí při výběru :-)
anuska
napsal(a):
Já Tě nechci nijak zrazovat od Kavalíra, ale chci jen navrhnout něco iného :-)
Co třeba yorkšíra? Všichni si o těchto spech myslí jací jsou to gaučáci, ale koukala bys jak umí být milí mazliví vycvičit jdou taky, procházky s Tebou vydrží jen v zimě je potřeba je oblíkat. Jediná potíž je se srstí, která se musí udržovat ale pokud nemusíš mít supr špičkového výstavního psa, tak se dá udržovat docela v pohodě v takové délce aby nezavazela a nebyla s ní práce. Yorci jsou parádní akční psíci :-)
Říká se o nich že to jsou nerváci, ale podle mě a mých pozorování je to hodně o tom jak se se psem zachází. :-)
Já zase takové skušenosti s kavalírama nemám, ale polovina z těch co znám jsou takoví páprdové, ale asi je to majitelem, nevím :-)
Jinak přeju hodně štěstí při výběru :-)
To je prcík. Chtěla jsem středně velký plemeno. Můj sen je ten Parson, ale potřebuje hodně pohybu a ....no prostě nevim, jestli jsem schopná mu ho dopřát.práce, rodina atak.
aarve
napsal(a):
To je prcík. Chtěla jsem středně velký plemeno. Můj sen je ten Parson, ale potřebuje hodně pohybu a ....no prostě nevim, jestli jsem schopná mu ho dopřát.práce, rodina atak.
A co portugalský vodní pes , je střední , má dlouhou srst , ale nelíná . S aktivitou se přizpůsobí svému pánovi , je to rodinný pejsek , snese se s ostatními psi , má rád děti
aarve
napsal(a):
Kavalír ? Dobrá volba.
tlapka
napsal(a):
Kavalír ? Dobrá volba.
Já bych ti doporučila pinče (jak německého tak malého)....svého pinče už mám 17 rokem a opravdu si nemůžu stěžovat. Sice potřebuje trochu pevnější ruku než třeba kavalír, ale není to nic co by nešlo správnou socializací u štěněte zvládnout. Pinč moc rád chodí na procházky, uvítá i nějaký ten sport jao třeba agility a podobné věci.Taky ač nepatří k velkým plemenům tak je to velmi statečný pes co nezná strach a dobře a spolehlivě hlídá.Nejštastnější pinč je , když je stále se svým majitelem at už jsou spolu kdekoli
aarve
napsal(a):
Po všech úvahách pro a proti jsem se rozhodla pro kavalíra. Jen se mi hrozně líbí BT, prostě ti černohnědí.Takže teď sháním štěndo. Nevíte někdo? Mam i inzerát, okres karlovarsko. Jinak děkuju všem za typy.