Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2007 23:17

neviem presne urcit ci je moj pes staford alebo pitbul...mam ho z utulku takze sa to zistit neda...niezeby to bolo naje dolezite ....ale niekedy nas tym rozmyslam..neviete mi poradit?...prikladam jeho fotku dakujem...

20.2.2007 23:24

rokimondo napsal(a):
neviem presne urcit ci je moj pes staford alebo pitbul...mam ho z utulku takze sa to zistit neda...niezeby to bolo naje dolezite ....ale niekedy nas tym rozmyslam..neviete mi poradit?...prikladam jeho fotku dakujem...

a este jedna

21.2.2007 16:12

rokimondo napsal(a):
a este jedna

Hezký pes. Otázku asi rozsekneme jedině tak, že napíšeš, jak se chová ke psům :-) já bych řekla spíš staford

21.2.2007 21:25

mucholabka napsal(a):
Hezký pes. Otázku asi rozsekneme jedině tak, že napíšeš, jak se chová ke psům :-) já bych řekla spíš staford

ok..a vlastne staford a pitbull je vyzorovo rovnaky??...no tak mame doma este dva psy a k nim sa sprava dobre...s kamoskinim krizencom stafa su super kamosi..a vecsinou mam ten problem ze male psy ho napadnu.....on je skor taky bojko..ale ked mu nejaky pes nepadne do oka tak to da najavo..

22.2.2007 10:20

rokimondo napsal(a):
ok..a vlastne staford a pitbull je vyzorovo rovnaky??...no tak mame doma este dva psy a k nim sa sprava dobre...s kamoskinim krizencom stafa su super kamosi..a vecsinou mam ten problem ze male psy ho napadnu.....on je skor taky bojko..ale ked mu nejaky pes nepadne do oka tak to da najavo..

Mám obavy, že to nezjistíš. Taky jsem kdysi pátrala po Mafovým původu a i de facto odborníci se shodli na tom, že to není bezpečně rozeznatelné.

22.2.2007 16:28

impact napsal(a):
Mám obavy, že to nezjistíš. Taky jsem kdysi pátrala po Mafovým původu a i de facto odborníci se shodli na tom, že to není bezpečně rozeznatelné.

hej...tez myslim bo ako sledujem tak polovica tvrdi staford a druha ze pitt...ked budeme mat u nas vystavu tak skusim sa ist opytat tam..

22.2.2007 20:35

rokimondo napsal(a):
hej...tez myslim bo ako sledujem tak polovica tvrdi staford a druha ze pitt...ked budeme mat u nas vystavu tak skusim sa ist opytat tam..

Nooo. Ale pokud nemá pití povahu, těžko ho za pita můžeš vydávat.

22.2.2007 21:22

mucholabka napsal(a):
Nooo. Ale pokud nemá pití povahu, těžko ho za pita můžeš vydávat.

Ona ho za pita nevydava, len sa pyta, co to podla vas je. Ked je z utulku, kto vie, co prezil. Moze to byt pitbull alebo aj stafford. Ci ako stafordi na psov neutocia ? Poznam chovatela, ktoreho staford /s papiermi FCI / mal snahu zabit kazdeho psa, ktoreho stretol. A utocny bol aj na sucky.

23.2.2007 07:18

dogpit napsal(a):
Ona ho za pita nevydava, len sa pyta, co to podla vas je. Ked je z utulku, kto vie, co prezil. Moze to byt pitbull alebo aj stafford. Ci ako stafordi na psov neutocia ? Poznam chovatela, ktoreho staford /s papiermi FCI / mal snahu zabit kazdeho psa, ktoreho stretol. A utocny bol aj na sucky.

Však já neříkám, že vydává. A taky mám staforda z útulku. Povaha pita není JEN o útočnosti. Jasně, že i staford se dá zkazit. Ale většinou by to tak mělo být. Každopádně naopak-pokud je pit loajální ke psům, nemá výdrž, nemá srdíčko, pak se nemůže nazývat pitem.

24.2.2007 16:17

mucholabka napsal(a):
Však já neříkám, že vydává. A taky mám staforda z útulku. Povaha pita není JEN o útočnosti. Jasně, že i staford se dá zkazit. Ale většinou by to tak mělo být. Každopádně naopak-pokud je pit loajální ke psům, nemá výdrž, nemá srdíčko, pak se nemůže nazývat pitem.

můžu mít dotaz,jaký je exterierový rozdíl mezi těmito plemeny,liš se i povahou?(jakože jeden vletí skoro 100% na psa a druhý ne?) samozdřejmě nesoudím celkem,mám kamojdu co má fenu,ta by našeho nejradši zahryzla ale na cvičáku i náš hrál s pitem (nebo stafordem???) byl to pejsek ještě šťene cca 9 mesíců s byli v poho...vysvětlíte prosím?

24.2.2007 17:31

nozka napsal(a):
můžu mít dotaz,jaký je exterierový rozdíl mezi těmito plemeny,liš se i povahou?(jakože jeden vletí skoro 100% na psa a druhý ne?) samozdřejmě nesoudím celkem,mám kamojdu co má fenu,ta by našeho nejradši zahryzla ale na cvičáku i náš hrál s pitem (nebo stafordem???) byl to pejsek ještě šťene cca 9 mesíců s byli v poho...vysvětlíte prosím?

To nozka - základní exteriérové rozdíly:
Am. staf. teriér - je menší a má nižší hmotnost než pitbull, výška v rozpětí od 44,2 - 49,4 cm, barva nosní houby je dovolena pouze sytě černá.
Am. pitbull teriér - výška 46 - 56 cm, důležitý je tzv. kvadratický vzhled, váha se uvádí od 16 - 30 kg, ale není důležitá (třeba moje holka má 56cm a 33 kg a tlustá rozhodně není). Přípustná je jakákoli barva nosní houby. Jinak si myslím, že si tvůj psík na cvičáku hrál spíš se stafem, protože já osobně neznám jiného pita, který by si v pohodě hrál s cizím psem). Mohl to být pit leda v případě, že ještě opravdu úplně nedospěl a hrál si (moje byla se psy kamarádka asi opravdu tak maximálně do těch 9 měsíců - do prvního hárání)
To rokimondo: Já bych si tipla, ze je to spíš pit, ale s jistotou to nezjistíš nikdy. Každopádně je mooc krásnej a určitě ti dělá jen samou radost

Neregistrovaný uživatel

24.2.2007 17:40
Neregistrovaný uživatel

nozka napsal(a):

V 50 tych rokoch z pitbulov vyslachtili exterierovu liniu - dnesnych amstafov.

Amstafy maju ustaleny exterier, maju svoj standard, uznala ich aj FCI, povahovo tazko povedat, 9 mesacne stena je este hrave, zlom u pitov a amstafov prichadza zhruba v tretom roku, ked sa stavaju samci agresivnymi.

Pitov je viac linii, v knihe o pittoch popisuju aj tzv. straznu liniu, odlisujuca sa aj proporciami od beznych pitov na zapasy,, ktori su stihlejsi, obratni, s lahsou hlavou, zatial co strazna linia je tazka, viac zavalita, osvalena, s silnejsim teritorialnym instinktom. V tej knihe su fotky viacerych linii, aj tej straznej.
Ta kniha ma taky cierny obal, vydalo ju nejake ceske nakladatelstvo.

Obe maju vyblokovane socialne spravanie, na zapasy sa pouzivaju jak piti aj amstafy /tusim v Piestanoch mali v utulku amstafa celeho zjazveneho zo subojov, samozrejme okamzite utocil na na kazdeho psa ktoreho zbadal/, znamy mal amstafa, ktory tiez zautocil na kazdeho psa, dokonca aj na sucky,

24.2.2007 21:09

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Amstafy maju ustaleny exterier, maju svoj standard, uznala ich aj FCI, povahovo tazko povedat, 9 mesacne stena je este hrave, zlom u pitov a amstafov prichadza zhruba v tretom roku, ked sa stavaju samci agresivnymi.

Pitov je viac linii, v knihe o pittoch popisuju aj tzv. straznu liniu, odlisujuca sa aj proporciami od beznych pitov na zapasy,, ktori su stihlejsi, obratni, s lahsou hlavou, zatial co strazna linia je tazka, viac zavalita, osvalena, s silnejsim teritorialnym instinktom. V tej knihe su fotky viacerych linii, aj tej straznej.

Obe maju vyblokovane socialne spravanie, na zapasy sa pouzivaju jak piti aj amstafy /tusim v Piestanoch mali v utulku amstafa celeho zjazveneho zo subojov, samozrejme okamzite utocil na na kazdeho psa ktoreho zbadal/, znamy mal amstafa, ktory tiez zautocil na kazdeho psa, dokonca aj na sucky,

děkuji moc za odpověd.

25.2.2007 15:33

Jo, tu knížku mám taky. Je drahá, ale dobrá.

Jinak mám německou ovčandu, která bez rozmyslu vystartuje na cokoli a netvrdím, že je pit, protože oproti pitovi má chování trochu jiné, a nemá tu výdrž, když pozná, že na to nemá, zdrhne, naproti tomu pit jde až do konce, je to o něčem jiném, než jen o agresivitě. Je třeba rozlišit agresivitu, která s může vyskytnout u každého plemene. AST je teoreticky šlechtěn k omu, aby se povaze pita v tomhle směru neblížil, aby byl snášenlivý i k ostatním zvířatům, ale výjimky potvrzující pravidlo se najdou v každém plemeni.

18.3.2007 19:18

Pokud vim tak jak sama pises stafordi byli odstepeni od pitu pro exterier.Tudiz vetsina dnesnich stafu postrada hlavni podstatu pita a to game(bojovnost),a tudiz se na zapasy urcite nepouzivaji.Vetsina je agresivni na ostatni psy to ano,ale nemaji game,je to jen agrese,tudiz na zapasy nemaji zadnou cenu...
A ta knoha neni moc kvalitni,je to spis o dnesnich dzukelach,kterych je tu az moc.rozhodne lepsi o pitech je na krizovatce pravdy,nebo americky pitbul od Colbyho

19.3.2007 14:22

tek napsal(a):
Pokud vim tak jak sama pises stafordi byli odstepeni od pitu pro exterier.Tudiz vetsina dnesnich stafu postrada hlavni podstatu pita a to game(bojovnost),a tudiz se na zapasy urcite nepouzivaji.Vetsina je agresivni na ostatni psy to ano,ale nemaji game,je to jen agrese,tudiz na zapasy nemaji zadnou cenu...
A ta knoha neni moc kvalitni,je to spis o dnesnich dzukelach,kterych je tu az moc.rozhodne lepsi o pitech je na krizovatce pravdy,nebo americky pitbul od Colbyho

Jo, sorry, já myslela tu černou knížku na křižovatce pravdy (já jí pracovně říkám černá knížka :-) ). Ta druhá s barevnýma obrázkama je na pytel.

Canin Pack

7.4.2016 16:34
Canin Pack

XXX.XXX.233.18

No asi takto... Začneme s anglickými boldočími a terierskými plemenami. Krížením týchto plemien vznikol Americký pitbull teriér a anglický staff. bullterier. Ten pricestoval do Ameriky s Anglickými migrantmi. Je to anglické plemeno. Kedže tam boli psie zápasy ptrebovali ho zdokonaliť a z krpatého staffa vznikolklasicky amstaf niekoľkými šľachteniami. Teraz Pitbull amstaff a staff bullterier je jedno a to isté plemeno. Rozdiel? bull je mamlý to sa hneď spozná. Amstaff ma výraznejšiu hlavu, mohutnejšiu a z predu pôsoby mohutnejšie. Pittbull nemá tak hlavu mohutnu. Usudzujem že máš Amstaffa. Keby bolo v mojích silách Pitbull by neexistoval ale bola by to odroda amstaffa. Lebo je to stafford. len šlachovitejsia odroda...4iže kedže všetko je to pôvod anglický a maricania maju celkovo radi mohutne psy nazvala by som ich Amstaff ako ho pozname ale Anglicky staffor- Pitbull, a Anglicky staffbullterier namiesto americky... Ale máš amstafa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2016 17:47

AmStaff uznán rok 1936, rok 1969 přejmenování na amer. staf. teriér a standard se vytvořil podle pitbulla Colby's Primo už v roce 1936. tak nevím jak to chcete rozeznávat.

Keis

23.6.2017 03:27
Keis

XXX.XXX.33.30

Aj Bullpit by mohol byt☺.

23.6.2017 05:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

Podle povahy to určitě nikdo nepozná - může být pitbul trouba a AST útočící na vše živé. Navíc něco se dá ovlivnit výchovou a u psa z útulku se neví nic - čím prošel, proč je takový nebo makový.
Kdyby byl játrově hnědý (či hnědo- bílý) se světlou nosní houbou, byl by to pittbull, AST takovou barvu nemá.
Takhle to nikdo na 100 % nepozná. Podle fotky bych se přikláněla k tomu, že je to AST. Nicméně může to být i kříženec obou plemen.

notregistered

23.6.2017 06:45
notregistered

XXX.XXX.211.117

"Kdyby byl játrově hnědý (či hnědo- bílý) se světlou nosní houbou, byl by to pittbull, AST takovou barvu nemá."

Kde se tato informace vzala, prosím ?
Kříženec kterých plemen ?
Co je pes s dvojí registrací ? AKC se zpletla, když pity zapisovala jako AST nebo je to jedno plemeno ?

Standard AST AKC: více než 80% bílé, black and tan, játrová nepodporovány

23.6.2017 07:56

rokimondo napsal(a):

Je to kříženec, a mezi jeho předky nemusí být jen psi typu bull.

23.6.2017 09:50
impact

XXX.XXX.54.225

koňadra napsal(a):
Podle povahy to určitě nikdo nepozná - může být pitbul trouba a AST útočící na vše živé. Navíc něco se dá ovlivnit výchovou a u psa z útulku se neví nic - čím prošel, proč je takový nebo makový.
Kdyby byl játrově hnědý (či hnědo- bílý) se světlou nosní houbou, byl by to pittbull, AST takovou barvu nemá.
Takhle to nikdo na 100 % nepozná. Podle fotky bych se přikláněla k tomu, že je to AST. Nicméně může to být i kříženec obou plemen.

To, že AST takovou barvu nemá ve standardu ještě neznamená, že se takový nemůže narodit.

23.6.2017 09:56
koňadra

XXX.XXX.128.31

impact napsal(a):
To, že AST takovou barvu nemá ve standardu ještě neznamená, že se takový nemůže narodit.

Může, ale nebyla by to velká náhoda?

23.6.2017 10:15
impact

XXX.XXX.54.225

koňadra napsal(a):
Může, ale nebyla by to velká náhoda?

Asi stejná náhoda, jakože je ten pes jedno z těch dvou plemen. :) Prostě je to kříženec typu bull, víc po tom nemá smysl pátrat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík