Kapaní do uší - pak se bojí ke mně přijít

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2005 12:28

Dobrý den,

mám měnší problémek když mojí feňuli např. nakapu do uší, očí nebo např. vystříkám krvavou ránu desinfekci atd. tak se mě pak bojí - nechce ke mně přijít. Stačí když přejdu do jiné místnosti tak už je to lepší to se jde i mazlit, ale když provedu nějaký ten zákrok tak jakoby ke mě ztratí důvěru. Nechci ji přivolávat na piškotku, nechci za ní dolejzat přálá bych si aby ke mně přišla.

Prosím jak by to mělo být správně

- mám použít tu piškotku ( to jsem používala, ale mě to přijde jako dolejzání za tím pejskem a podle mě to není v pořádku)

Teď to dělám tak, že když někam uteče, vůbec si ji nevšímám a čekám až ona přijde za mnou první.

děkuji za radu g.

anděla

14.10.2005 11:11
anděla

gabika napsal(a):
Dobrý den,

mám měnší problémek když mojí feňuli např. nakapu do uší, očí nebo např. vystříkám krvavou ránu desinfekci atd. tak se mě pak bojí - nechce ke mně přijít. Stačí když přejdu do jiné místnosti tak už je to lepší to se jde i mazlit, ale když provedu nějaký ten zákrok tak jakoby ke mě ztratí důvěru. Nechci ji přivolávat na piškotku, nechci za ní dolejzat přálá bych si aby ke mně přišla.

- mám použít tu piškotku ( to jsem používala, ale mě to přijde jako dolejzání za tím pejskem a podle mě to není v pořádku)

Teď to dělám tak, že když někam uteče, vůbec si ji nevšímám a čekám až ona přijde za mnou první.

děkuji za radu g.

musíte(musíš) na ni při kapání mluvit klidným hlasem a potom ji pochválit a říct jí že je šikovná

14.10.2005 11:28

anděla napsal(a):
musíte(musíš) na ni při kapání mluvit klidným hlasem a potom ji pochválit a říct jí že je šikovná

To já ji říkám že je šikulka to je naše slovíčko

14.10.2005 11:34

gabika napsal(a):
Dobrý den,

děkuji za radu g.

Tak já se přiznám, že piškotky používám....připravím je spolu s kapátkem na stůl, kam pejsek vidí a zavolám. Když přijde odbudeme si to nepříjemný a piškotku dostane. U Nás to funguje bezvadně, pejsek předem vidí, co ho čeká...i tu sladkost. Pochvala je taky.
Nemám s tím problém. Držím ti palce ať neco pro sebe a pejska najdeš.
Ema

14.10.2005 19:33

ema napsal(a):
Tak já se přiznám, že piškotky používám....připravím je spolu s kapátkem na stůl, kam pejsek vidí a zavolám. Když přijde odbudeme si to nepříjemný a piškotku dostane. U Nás to funguje bezvadně, pejsek předem vidí, co ho čeká...i tu sladkost. Pochvala je taky.
Nemám s tím problém. Držím ti palce ať neco pro sebe a pejska najdeš.
Ema

Jo jo presne jak rika Ema - priprav si piskoty, pak fenduli vycisti usi a dej ji par piskotu. Ja davam i v prubehu cisteni, ale je fakt ze moje Cora je behem cisteni nekdy nesni. Po pusteni vyskoci a jakmile vidi ze uz nemam spejle leti ke me pro piskot.

17.10.2005 08:21

gabika napsal(a):
Dobrý den,

děkuji za radu g.

Ja v podavani pamlsku nevidim nic podlejzaveho. Vycvik a vychova je vzdy zalozena na odmene (pamlsku, micku atd). Je to neco za neco. Ty mi neco dovolis, neco sneses a ja ti za to dam jidlo. Vudce je mimo jine zdroj potravy, kdyz krmite sveho psa, davate mu pamlsky a odmeny, prohlubuje te tim svuj vzajemny vztah. Takze ja bych mela pamlsek schovany u sebe a po zakroku bych ji ho dala. Ze zacatku to nemusi byt zakrok opravdovy, zkuste ji jen prohlizet usi, zuby, klidne na ni mluvte a po chvilince ji pamlsek dejte. Tim si na zakroky zvykne, prestane se jich mene bat a ziska k vam vetsi duveru.
Pokud vam pes plne duveruje a ma vas jako autoritu, mel by k vam prijit za jakychkoliv okolnosti.
Jako pamlsek by se melo zvolit neco po cem se pes opravdu muze utlouct.

17.10.2005 12:28

gabika napsal(a):
Dobrý den,

děkuji za radu g.

Já to dělám tak, že si nachystám potřebné roztoky, inštrumenty, a také piškoty do místnosti, kde není žádný pes ani člověk, psa vůbec nepřivolávám, ale normálním krokem a klidným slovem si pro něj dojdu. Vezmu ho na ruku a odnesu, kde potřebuji (velkého psa přivedu za obojek). Pak s klidným slovem „provedu zákrok“ a nakonec ho moooooc pochválím a dám spoustu piškotů. Nakonec má z toho pes ještě radost a nebojí se za mnou na přivolání přijít.

Přidejte reakci

Přidat smajlík