Mám doma dva mladé, bláznivé psíky, pořád někde lítaj a těžko zabráním tomu, aby přišli občas domů s nějakým zraněním. Zajímalo by mě, čím takové rány a šrámy ošetřit? Septonex asi není dobré řešení. Existuje něco co nepálí? Jednou jsem podrápané bříško ošetřila sprejem aloe vera půjčeným od kamarádky a pěkně se zahojilo. Teď se chystám vyrazit něco koupit, tak snad mi poradíte co bude nej. Díky
dayka
napsal(a):
Mám doma dva mladé, bláznivé psíky, pořád někde lítaj a těžko zabráním tomu, aby přišli občas domů s nějakým zraněním. Zajímalo by mě, čím takové rány a šrámy ošetřit? Septonex asi není dobré řešení. Existuje něco co nepálí? Jednou jsem podrápané bříško ošetřila sprejem aloe vera půjčeným od kamarádky a pěkně se zahojilo. Teď se chystám vyrazit něco koupit, tak snad mi poradíte co bude nej. Díky
Ahoj Dayko, já používám calciovou nebo propolisovou mast. Mám naháčka, takže různé škrábance řešíme poměrně často a tyhle dvě mastičky dobře zabírají a nejsou drahé. Jindra
jindral
napsal(a):
Ahoj Dayko, já používám calciovou nebo propolisovou mast. Mám naháčka, takže různé škrábance řešíme poměrně často a tyhle dvě mastičky dobře zabírají a nejsou drahé. Jindra
propolis jsem dostala od veta, když ta naše jako štěně měla po operaci kýly a samozřejmě jak si hrála, tak se jí na to nabalil veškerej bordel a nakonec jí tam zůstal jeden steh, takže tu ranku měla dost rozšklebenou. Propolis zabral a ta jizvička je minimální
P.S. akorát mám od propolisu špinavou mikinu a nejde to vyprat
peet
napsal(a):
propolis jsem dostala od veta, když ta naše jako štěně měla po operaci kýly a samozřejmě jak si hrála, tak se jí na to nabalil veškerej bordel a nakonec jí tam zůstal jeden steh, takže tu ranku měla dost rozšklebenou. Propolis zabral a ta jizvička je minimální
P.S. akorát mám od propolisu špinavou mikinu a nejde to vyprat
propolis je super, také jím hojíme všechny možné ranky. Obvykle nejdřív ránu vyčistím betadinou a pak to natřu propolisovou mastí, která pomáhá tomu hojení.
dayka
napsal(a):
Mě se osvědčilo na povrchové i hluboké rány (tržné i řezné) napřed dezinfekce 3% peroxidem vodíku a poté potření rány Novikovem (zelená vodička , běžně dostupná v lékarně) a rány se hezky zatáhly a v mnoha případech nezůstaly ani jizvy.
litanie
napsal(a):
Mě se osvědčilo na povrchové i hluboké rány (tržné i řezné) napřed dezinfekce 3% peroxidem vodíku a poté potření rány Novikovem (zelená vodička , běžně dostupná v lékarně) a rány se hezky zatáhly a v mnoha případech nezůstaly ani jizvy.
Novikov je super, jen pozor na co se dává. Našeho psa koupousala za uchem boxerka, bylo to těsně u chrupavky a tak 1 cm díra. Nechtěli jsme letět na veterinu, tak jsme vydesinfikovali peroxidem a pak natřeli novikovem. Ten na tom udělal neprodyšnou vrstvu (což u některých škrábanců nevadí, ale u hlubšík jo) a do rána se to šíleně zanítilo, kapsa plná hnisu, takže jsme museli valit na veterinu, tam nám nadali, že novikov nepatří na všechno, museli ho z toho pracně seškrábat žiletkou (protože novikov jak je známo fakt drží) a čistit a čistit. Jinak my taková větší zranění proplachujem roztokem hypermanganu.
dayka
napsal(a):
Doporučuji Betadine, nepálí a není ve spreji, s úspěchem ji používáme také u lidí a u koní.