Tak jsem dneska byla jako Alenka v říši divů.
Jedna paní mě přesvědčovala,že existuje nové plemeno,Jork křížený s Bišonem....a když jsem se dohadovala,ukázala mi knížku-Plemena psů (bohužel,nepamatuju si autora,ale myslím,že byl na C) nějaká nová publikace a věřte nebo ne,opravdu tam to plemeno bylo vyfocené.Že prý vzniklo náhodou,ale dočkává se čím dál větší obliby....ovšem,nebylo psáno,jestli je to plemeno uznané FCI,nebo vůbec uznané.
Víte o tom někdo něco?Opravdu mě to začalo zajímat (ovšem,určitě se ho nechystám koupit
)
jesie
napsal(a):
Jedna paní mě přesvědčovala,že existuje nové plemeno,Jork křížený s Bišonem....a když jsem se dohadovala,ukázala mi knížku-Plemena psů (bohužel,nepamatuju si autora,ale myslím,že byl na C) nějaká nová publikace a věřte nebo ne,opravdu tam to plemeno bylo vyfocené.Že prý vzniklo náhodou,ale dočkává se čím dál větší obliby....ovšem,nebylo psáno,jestli je to plemeno uznané FCI,nebo vůbec uznané.
Víte o tom někdo něco?Opravdu mě to začalo zajímat (ovšem,určitě se ho nechystám koupit
)
Ahojky..
taky jsem to viděla. Na této stránce: http://www.hundund.net/rassen/ bichonyorkie/images/?page=3 (před bichon je mezera!)ale i na mnoha dalších a jako byla jsem dost překvapená co ti lidi nevytvoří. Mám totiž jednoho Bišonka doma, takže to byl pro mě menší šok, protože zrovna toto skřížení by mě asi nikdy nenapadlo
jesie
napsal(a):
)
Tak jsem se na to právě dívala, moc se mi to teda nelíbí, takový divný až nepovedený. O moc hezčí je samotný york a samotný bichon - jeden mi tu právě pod nohama spinká...
jesie
napsal(a):
)
no taky koukám, tak nějak podobně vypadá voříšek u nás v ulici maminka vořech tatínek vořech. tak by si pán mohl založit taky nové plemeno ne? nebo ho vlastně přihlásit k tomuto.
jesie
napsal(a):
)
Jejda!
Podívejte se na yorkšírky - jsou to nádherní pejsci, souměrní, krásnou srst chytří, roztomilí.
Podívejte se na bišonky - mě se teda nelíbí - ale mít doma bílou kuličku je určo fajne pokud to někdo má rád - má hezký tvar hlavy, krásnou barvu.
Tohle? Je to divný, nesouměrný, jaksi divně chlupatý, uši jednou tak jednou tak, ono to tak trochu vypadá jak městská pouliční směs navíc v dosti pokročilém věku (ty chlupy na uších - psi vypadaj staře) to je děsný mě se to vůbec nelíbí :-(
Já jsem zastánce zachování plemene - a když už někdo chce vytvářet nová plemena tak by spoň mohla být hezká....
anuska
napsal(a):
Jejda!
Podívejte se na yorkšírky - jsou to nádherní pejsci, souměrní, krásnou srst chytří, roztomilí.
Podívejte se na bišonky - mě se teda nelíbí - ale mít doma bílou kuličku je určo fajne pokud to někdo má rád - má hezký tvar hlavy, krásnou barvu.
Tohle? Je to divný, nesouměrný, jaksi divně chlupatý, uši jednou tak jednou tak, ono to tak trochu vypadá jak městská pouliční směs navíc v dosti pokročilém věku (ty chlupy na uších - psi vypadaj staře) to je děsný mě se to vůbec nelíbí :-(
Já jsem zastánce zachování plemene - a když už někdo chce vytvářet nová plemena tak by spoň mohla být hezká....
Mi se to taky nelíbí. Přesně jak napsala anuska. Někteří vypadají jak staří a celkově je to škaredé. Já jsem blázen do Bišonků(mám totiž jednoho doma) a jako toto se mi vůbec nelíbí.
jesie
napsal(a):
)
Opravdu vzniklo nové plemeno - Bichon/Yorkie.
Souhlasím s ostatními, moc se jim nepovedl - vypadá jako voříšek a ne jako nové plemeno.
Zatím není uznaný a nemá ani vytvořený standard.
Mnohem hezčí je samotný jorkšírek - jeden krásný mi tu spinká. A bišonek je taky hezčí samotný.
Myslím, že to opravdu nebyl moc dobrý nápad pokračovat v chovu těchto psů.
Podle mého názoru je spíše lepším nápadem plemeno Labradoodle - kříženec labradora a středního pudla - křížili je záměrně, aby vzniklo nové plemeno, které má povahu labradora a nelínající srst po pudlovi. To by byl ideální asistenční pes pro lidi alergické na srst.
jesie
napsal(a):
)
Vypadá vážně divně.. jeden jako nepovedený york, druhý jako nepovedený pudl. Asi bych se nad ním slitovala v útulku, ale jako psa s PP bych ho fakt nechtěla.
bedna
napsal(a):
Opravdu vzniklo nové plemeno - Bichon/Yorkie.
Souhlasím s ostatními, moc se jim nepovedl - vypadá jako voříšek a ne jako nové plemeno.
Zatím není uznaný a nemá ani vytvořený standard.
Mnohem hezčí je samotný jorkšírek - jeden krásný mi tu spinká. A bišonek je taky hezčí samotný.
Myslím, že to opravdu nebyl moc dobrý nápad pokračovat v chovu těchto psů.
Podle mého názoru je spíše lepším nápadem plemeno Labradoodle - kříženec labradora a středního pudla - křížili je záměrně, aby vzniklo nové plemeno, které má povahu labradora a nelínající srst po pudlovi. To by byl ideální asistenční pes pro lidi alergické na srst.
No, když se to stalo nedopatřením a vznikli z toho takoví nějací voříšci, dobře, stalo se. Ale křížit tyto dva druhy záměrně, to je pěkná blbost. Nevypadají pěkně a taky by mně zajímalo, jakou to bude mít povahu. Znám spoustu Yorků a dost bichonů (navíc jednoho vlastním) a tak vím, že tito pejsci jsou dost rozdílných povah. Aby z toho nebyly nějaký neurotický potvory. .
malpik
napsal(a):
Mě se líbí ten s ušima dolů...Vypadá jako nádhernej voříšek :)
No tak ale proto za něj nemusíš platit šílený prachy - stačí dkyž zajedeš na první dědinu blízko místa kde bydlíš a najdeš tam takovýhle psů desítky :-/
Je to blbý - takový labradoodle je taky děsný, ale aspoň je praktický (pes s přátelskou povahou labradora a s nepadající srstí pudla) tohle je naprosto k ničemu - neříkám že mi vadí křížení psích plemen ale když už to je pes k ničemu (což yorci i bišonci jsou - bez urážky) tak ať aspoň nějak vypadá....
anuska
napsal(a):
No tak ale proto za něj nemusíš platit šílený prachy - stačí dkyž zajedeš na první dědinu blízko místa kde bydlíš a najdeš tam takovýhle psů desítky :-/
Je to blbý - takový labradoodle je taky děsný, ale aspoň je praktický (pes s přátelskou povahou labradora a s nepadající srstí pudla) tohle je naprosto k ničemu - neříkám že mi vadí křížení psích plemen ale když už to je pes k ničemu (což yorci i bišonci jsou - bez urážky) tak ať aspoň nějak vypadá....
Nevím, jak o nějakým psovi můžeš říct, že je k ničemu. I ten jork a bišon mají své povolání - dělají člověku společníka. Stejně tak bych i já mohla říct, že ten tvůj pes je k ničemu - bez urážky. Vždyť kdo by stál o takovou obludu.
dejna
napsal(a):
Nevím, jak o nějakým psovi můžeš říct, že je k ničemu. I ten jork a bišon mají své povolání - dělají člověku společníka. Stejně tak bych i já mohla říct, že ten tvůj pes je k ničemu - bez urážky. Vždyť kdo by stál o takovou obludu.
Já jsem psala abyste se neurazili :-D
Samozřejmě že jsou k něčemu jsou to skvělí společníci, miláčci dětí a starých lidí, záliba pro lidi kteří mají rádi vše tip ťop. Proto nevím proč by se mělo dál šlěchtit takové plemeno jako jejich kříženec - navíc když je to taková "obluda" že :-)
Ale dala jsem ten příklad labradoodla - to je křížení k něčemu - prostě jak bylo řečeno pes se skvělou náturou a skvělou údržbou...
Tohle křížení je.... já nevím jak to říct - prostě vznikne z toho další bytový pejsek který ještě k tomu vypadá blbě - york a bišonek jsou aspoň hezcí :-D
Chápeš? :-)
anuska
napsal(a):
Já jsem psala abyste se neurazili :-D
Samozřejmě že jsou k něčemu jsou to skvělí společníci, miláčci dětí a starých lidí, záliba pro lidi kteří mají rádi vše tip ťop. Proto nevím proč by se mělo dál šlěchtit takové plemeno jako jejich kříženec - navíc když je to taková "obluda" že :-)
Ale dala jsem ten příklad labradoodla - to je křížení k něčemu - prostě jak bylo řečeno pes se skvělou náturou a skvělou údržbou...
Tohle křížení je.... já nevím jak to říct - prostě vznikne z toho další bytový pejsek který ještě k tomu vypadá blbě - york a bišonek jsou aspoň hezcí :-D
Chápeš? :-)
V americe mají spolek pro křížence různých plemen.Záměrně kříží různá plemena, Ale jen v první generaci. Někteří jsou moc pěkní a mohli by oživit a zpestřit stávající plemena. Vždyť doteď se vlastně nic jiného nedělalo a nedělá. Vznikla tak skoro všechna plemena. Tak co se divíte? Ale cesta k vytvoření a uznání nového plemene je složitá. Tohle jsou jen kříženci vesměs produkovaní na zakázku.Proti gustu...?
janak
napsal(a):
Ahojky..
taky jsem to viděla. Na této stránce: http://www.hundund.net/rassen/ bichonyorkie/images/?page=3 (před bichon je mezera!)ale i na mnoha dalších a jako byla jsem dost překvapená co ti lidi nevytvoří. Mám totiž jednoho Bišonka doma, takže to byl pro mě menší šok, protože zrovna toto skřížení by mě asi nikdy nenapadlo
Zdravím, to je teda dost děsný křížení. Mám bišonka (fenku), ale ačkoli se nám nejvíce dvoří yorkšírek Charlie, tak do toho tedy nepůjdeme . Obě plemena jsou krásná - bezvadní společníci, mazlíčci a veselí šaškové, ale z jejích spojení vzejdou, no jak to nazvat - prostě smetáčci
.
lovedog
napsal(a):
Zdravím, to je teda dost děsný křížení. Mám bišonka (fenku), ale ačkoli se nám nejvíce dvoří yorkšírek Charlie, tak do toho tedy nepůjdeme . Obě plemena jsou krásná - bezvadní společníci, mazlíčci a veselí šaškové, ale z jejích spojení vzejdou, no jak to nazvat - prostě smetáčci
.
To je jen předsudek. Pro někoho jsou všichni malí dlouhosrstí psi smetáci a většina lídí je neumí rozlišit. Navíc se každému líbí něco jiného, tak věřím, že i na tyhle( podle vás příšerky), se najde spousta zájemců. Co se týká toho křížení, tak kříženci s pudlem údajně méně línají, kříženci jiných plemen s maltézákem, nebo jorkem získají nové zbarvení, jinak nesené ucho a také asi jinou povahu. Lidi budou pořád hledat něco nového, vždy budou nespokojeni s tím co je a to je hnací motor lidského snažení ve všech oborech. Za sebe můžu říct, že mi připadá výběr spol. plemen malý a než sáhnout po obligátním jorkšírovi, nebo bišonkovi,tak zvolím zajímavého křížence. Už je to nuda, když se člověk rozhlídne po ulici, aspoň pro mne.
luci11nka
napsal(a):
no já si právě pořídila tuto novou rasu mám psa CHarlio a má zlatou srst. každé štěně tohoto nového plemene je jiné ale můj pes se mi líbil je roztomilí :) ale jsou mu 2 měsíce takže uvidíme co z toho vyroste.
"každé štěně je jiné" - hmmm, perfektní chovatelský záměr, silně zacíleno na budoucnost rasy :)
A kolikpak toto štěně stálo, jestli to není tajné. Díky.
Jestli víc než 3 stovky (což asi ano), tak jste si mohla vybrat štěně z útulku po menších chundelatých rodičích, a vyšlo by Vás to stejně, akorát byste ušetřila x tisíc ´)
vzpomněla jsem si nad tímto tématem na lehký vtípek. Čeští chovatelé se rozhodli stvořit nové plemeno, cílem bylo něco velkého se zarputilou (terieří) povahou, začali tedy cíleně křížit Bladhounda s Bostonským terierem. Přes počáteční problémy psů a nedůvěru lidí se podařilo a nic nebrání oficiálnímu zařazení mezi národní plemena. Takže lidé tleskejte , brzy budeme mít nové národní plemeno pojmenované BLBOST
tak jsem po něm pátrala, a na stránkách FCI ani ČMKU mezi ofiko plemeny není ani není mezi předběžně přijatými či neuznanými. O jeho původu se píše, že vznikl v 80 letech 20 století ve velké británii nechtěným křížením. S prominutím bohužel podobní jedinci vznikají i u našich množitelů celkem často
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.
Majčí

XXX.XXX.222.116
Dobrý den,přidávám se do diskuse o spojení dvou ras a to bišona a jorkšíra. Měli jsme fenku bišona a prostě se stalo, vybrala si jorkšíra a za našimi zády založili rodinku.
Narodili se dvě holky a dva kluci. Byli úžasní. Moc jsme si s nimi užili legrace a také je oplakali, když šli do světa. Jedna holčička nám zůstala. Maminka bišonka zemřela před čtyřmi roky a tak nám dál dělala společnost kříženka Anny. Byla nejenom krásná, její srst nebyla ani kudrnatá bišonská, ale ani rovná jorkšírská, byla vlnkatá a hlavně měla světle oříškovou barvičku a hlavně měla úžasnou povahu. Nikdy nepotřebovala vodítko, protože poslechla na jediné slovo, také jsme nemuseli nikdy zvednout hlas, nekousala, byla velmi přítulná a závislá na svých páníčcích. Vozili jsme ji s sebou na dovolené, kde hlídala partu lidí, kteří s námi jezdil a štěkala na ty, kteří tam nepatřili. Před pár dny nám odešla do psího nebíčka a my jsme smutní a nemůžeme se z toho vzpamatovat. Pokud někdo máte takového kříženečka k prodeji, prosím, ozvěte se nám.
Marie
Uživatel s deaktivovaným účtem

Majčí
napsal(a):
Dobrý den,přidávám se do diskuse o spojení dvou ras a to bišona a jorkšíra. Měli jsme fenku bišona a prostě se stalo, vybrala si jorkšíra a za našimi zády založili rodinku.
Narodili se dvě holky a dva kluci. Byli úžasní. Moc jsme si s nimi užili legrace a také je oplakali, když šli do světa. Jedna holčička nám zůstala. Maminka bišonka zemřela před čtyřmi roky a tak nám dál dělala společnost kříženka Anny. Byla nejenom krásná, její srst nebyla ani kudrnatá bišonská, ale ani rovná jorkšírská, byla vlnkatá a hlavně měla světle oříškovou barvičku a hlavně měla úžasnou povahu. Nikdy nepotřebovala vodítko, protože poslechla na jediné slovo, také jsme nemuseli nikdy zvednout hlas, nekousala, byla velmi přítulná a závislá na svých páníčcích. Vozili jsme ji s sebou na dovolené, kde hlídala partu lidí, kteří s námi jezdil a štěkala na ty, kteří tam nepatřili. Před pár dny nám odešla do psího nebíčka a my jsme smutní a nemůžeme se z toho vzpamatovat. Pokud někdo máte takového kříženečka k prodeji, prosím, ozvěte se nám.
Marie
Ale každý pes je jiný. Kříženec obzvlášť. Nikdo vám nezaručí, že další bude stejně tak úžasný. Pomíjím, že reagujete po šesti letech.