Zdravím.
Našel jsem na internetu tento náhubek. Jaký na něj máte názor? Sháním náhubek kožený (ne typ medvědí!), či plastový pro molossy a zatím neúspěšně.
aston
napsal(a):
Zdravím.
Našel jsem na internetu tento náhubek. Jaký na něj máte názor? Sháním náhubek kožený (ne typ medvědí!), či plastový pro molossy a zatím neúspěšně.
Vypadá jako ten, co jsme vyhodili. Byl strašně nepoddajnej a tvrdej. Pes ho na nose nesnesl, ale on nesnáší všechny náhubky. Možná jenom stejně vypadá a je z jiného měkčího matroše, takže nevím
aston
napsal(a):
Zdravím.
Tady je ještě menší velikost na které je lépe vidět, jak vypadá.
aston
napsal(a):
Tady je ještě menší velikost na které je lépe vidět, jak vypadá.
myslím, že je to fakt on. Nás tehdy stál jenom něco kolem stovky a nevyhovoval. Mám výmara a ten úplně šílel, jak mu to buď viselo volně kolem huby, nebo to bylo utažený. Ten obojek má sucháč právě kolem tlamy a pořád se nechtěl přizpůsobit (tím jak byl tuhej) tvaru čumáku . Ale myslím, že jsem ho viděla na jednom bulíkovi a na něm to nebylo tak zkroucený. Záleží fakt asi jenom na tom materiálu.
hankaapes
napsal(a):
myslím, že je to fakt on. Nás tehdy stál jenom něco kolem stovky a nevyhovoval. Mám výmara a ten úplně šílel, jak mu to buď viselo volně kolem huby, nebo to bylo utažený. Ten obojek má sucháč právě kolem tlamy a pořád se nechtěl přizpůsobit (tím jak byl tuhej) tvaru čumáku . Ale myslím, že jsem ho viděla na jednom bulíkovi a na něm to nebylo tak zkroucený. Záleží fakt asi jenom na tom materiálu.
Vůbec si takový náhubek na svým psovi nedokážu představit. Vypadá to, jako by měl mít sešněrovanou hubu těsně k sobě. A jak se to řeší, když jedete s takovým náhubkem půl hodiny v autobuse při 30 stupňovým vedru. Nevypadá to, že by pes mohl dýchat "na plnou hubu" v létě. Možná bych tento náhubek použila jen na nějaký nepříjemný zákrok u veterináře, aby byla jistota, že pes nechňapne.
aston
napsal(a):
Zdravím.
A nebylo by vhodnější si nechat udělat kožený náhubek z proužků přímo na zakázku? Nevím Astone odkud jsi, ale např. www.hofero.cz ti udělá na přání co budeš chtít (jsou v Brně).
Uživatel s deaktivovaným účtem

aston
napsal(a):
Zdravím.
Už v dřevních dobách kynologie bylo známo, že náhubek má být tak velký, aby si v něm mohl pes zívnout. Bylo to uvedeno ve většině literatury. Ale pokud člověk zapojí logiku, tak mu musí být jasné, že pokud pes nebude moci použít k chlazení jazyk, tak mu hrozí akutní přehřátí. A tento "náhubek" rozhodně tuto podmínku nesplňuje. Chudáci psi, kteří jsou nuceni tohle nosit!
danone
napsal(a):
A nebylo by vhodnější si nechat udělat kožený náhubek z proužků přímo na zakázku? Nevím Astone odkud jsi, ale např. www.hofero.cz ti udělá na přání co budeš chtít (jsou v Brně).
Nevím o jakého se jedná molosse, ale z vlastní zkušenosti - pod koženým náhubkem se pes zbytečně potí a je hůř prodyšný a plastový náhubek je sice lehký, ale při nárazu se rád štěpí a můj pes měl už jednou sešitou tlamu z ošklivého pádu při hraní. Mě se nejvíc osvědčil klasický pogumovaný kovový náhubek. Jediná jeho nevýhoda je že to s ním docela bolí oproti koženému.
Ještě jsem našla nylonový náhubek, třeba by také splnil účel: http://obchod.hafbezobav.cz
verap
napsal(a):
Nevím o jakého se jedná molosse, ale z vlastní zkušenosti - pod koženým náhubkem se pes zbytečně potí a je hůř prodyšný a plastový náhubek je sice lehký, ale při nárazu se rád štěpí a můj pes měl už jednou sešitou tlamu z ošklivého pádu při hraní. Mě se nejvíc osvědčil klasický pogumovaný kovový náhubek. Jediná jeho nevýhoda je že to s ním docela bolí oproti koženému.
Ještě jsem našla nylonový náhubek, třeba by také splnil účel: http://obchod.hafbezobav.cz
Pro Verap:
Kovové náhubky mám, ale od nich i příšerné modřiny. Ne, že by mě moji psi napadali, to ne, ale když si chtějí hrát, či laškovat, tak mě tím náhubkem šťouchnou (pěkně to bolí, mají opravdu sílu). Nehledě na to, že jsou to šílený koše.
Díky za ten odkaz, už jsem na to mrkl a vypadají bezvadně. Ještě změřím našim příšerkám tlamy a snad jim bude alespoň ta největší velikost, co tam mají.
Ten kožený jsem měl na mysli ten samý typ, co je na hafbezobav, ne ten medvědí, kdy pes přes něj nemůže pořádně dýchat.
aston
napsal(a):
Zdravím.
Astone, řeším něco podobného, jako Vy. Mám kavkazáky a nohu od jejich náhubků samej modrák. Vámi uvedený náhubek ve mě vzbuzuje nedůvěru. Měla bych strach, že protože ta smyčka na čumáku musí být trochu povolená, aby zajišťovala psovi dostatečný přívod kyslíku, tak klidně předními zuby ten pes může kousnout.
Alespoň můj názor
aston
napsal(a):
Pro Verap:
Kovové náhubky mám, ale od nich i příšerné modřiny. Ne, že by mě moji psi napadali, to ne, ale když si chtějí hrát, či laškovat, tak mě tím náhubkem šťouchnou (pěkně to bolí, mají opravdu sílu). Nehledě na to, že jsou to šílený koše.
Díky za ten odkaz, už jsem na to mrkl a vypadají bezvadně. Ještě změřím našim příšerkám tlamy a snad jim bude alespoň ta největší velikost, co tam mají.
Ten kožený jsem měl na mysli ten samý typ, co je na hafbezobav, ne ten medvědí, kdy pes přes něj nemůže pořádně dýchat.
Ty kovový náhubky jsou především prostorný pro psa, ale je fakt že modřiny nadělaj slušný (v mém případě i pár stehů přes čelo) a používat je denně v místech kde se motá hodně lidí (dětí) neni moc vhodné.
Na hafbezobav je také sekce na výrobky z kůže (ta pani co má stánek na výstavách) - stránky jsou teď ve výstavbě, ale mám od nich vodítka klasická i výstavní, obojky a jsou fakt super. A co si pamatuju, tak dělala náhubky v tom stylu jako ty nylonový na hafbezobav...
aston
napsal(a):
Zdravím.
je to absolutne pre psa nevhodne. Nemoze otvorit papulu, aby si zivol, nasal pach jazykom, a v lete sa pri horucavach zblazni od prehriatia.
Je to absolutny nezmysel.
verap
napsal(a):
Ty kovový náhubky jsou především prostorný pro psa, ale je fakt že modřiny nadělaj slušný (v mém případě i pár stehů přes čelo) a používat je denně v místech kde se motá hodně lidí (dětí) neni moc vhodné.
Na hafbezobav je také sekce na výrobky z kůže (ta pani co má stánek na výstavách) - stránky jsou teď ve výstavbě, ale mám od nich vodítka klasická i výstavní, obojky a jsou fakt super. A co si pamatuju, tak dělala náhubky v tom stylu jako ty nylonový na hafbezobav...
Vero, koukám, že máte stejně vynalézavé potvůrky, jako já. Já se před pár lety skolnila ke svému psovi NO. Dostala ťafku kovovým náhubkem a výsledek? Dva přední zuby přeražený :o((
No a máte pravdu, kde se motá hodně lidí je nevhodný. Já řeším to, že nemám psy agresivní na lidi, ani na psy, takže vlastně náhubek nepotřebujeme. Ale u nás ve vesnici je dost příšerná situace s venčením psů.
Lidi svoje psy vypustí z vrat, popř. z bytovek na náves a nechají je, aby se vyvenčili. Většina těch psů jsou pěkný smetáci, kteří útočí na malé děti a velké psy. Bohužel starostovo stanovisko je jasné, dokud se něco nestane, máme smolíka
Na moje psy při procházkách neustále nějaký pes útočí. Bojím se, že když mají kovové koše, tak že je přerazí vejpůl. No a když by byli bez košů, tak už tu není žádný volně pobíhající pes Jsou pohodáři, ale nás a sebe brání.
Naši nosí náhubky skoro vždy a vždy jsou na vodítkách. Jen když jdu s naším malým synkem, tak náhubek ze zásady nedávám, aby nás pesani mohli bránit
cobli

dogpit
napsal(a):
je to absolutne pre psa nevhodne. Nemoze otvorit papulu, aby si zivol, nasal pach jazykom, a v lete sa pri horucavach zblazni od prehriatia.
Je to absolutny nezmysel.
ahpj nevím,jestli ti to tu už někdo navrhoval,ale určitě je bezkonkurenční www.hofero.cz amožná,že až ten sortiment ubvidíš,vybereš i vodítko a obojek a ...
napsal(a):
Už v dřevních dobách kynologie bylo známo, že náhubek má být tak velký, aby si v něm mohl pes zívnout. Bylo to uvedeno ve většině literatury. Ale pokud člověk zapojí logiku, tak mu musí být jasné, že pokud pes nebude moci použít k chlazení jazyk, tak mu hrozí akutní přehřátí. A tento "náhubek" rozhodně tuto podmínku nesplňuje. Chudáci psi, kteří jsou nuceni tohle nosit!
Musim nesuhlasit. Mam sice maleho psa, ale mame vyskusane vsetky nahubky a prave nylonovy sa najviac osvedcil. Jediny ho znesie na nose, vie si v nom zivnut, je prakticky, skladny, lahky. Samozrejme zalezi od typu, ja som kupovala od firmy Trixie-za stovecku a dokonca nastavitelny obvod. Peso si pohodlne zivne a nema sancu si ho dat dole, ja mozem iba chvalit
gupka
napsal(a):
Musim nesuhlasit. Mam sice maleho psa, ale mame vyskusane vsetky nahubky a prave nylonovy sa najviac osvedcil. Jediny ho znesie na nose, vie si v nom zivnut, je prakticky, skladny, lahky. Samozrejme zalezi od typu, ja som kupovala od firmy Trixie-za stovecku a dokonca nastavitelny obvod. Peso si pohodlne zivne a nema sancu si ho dat dole, ja mozem iba chvalit
Calwen, dala by jste sem ještě nějaké fotky psíka s náhubkem? Třeba ze strany a tak. Díky.

roboxo
napsal(a):
Tento náhubek je tzv.bezpečnostní.Používá se na dobu nezbytně nutnou.Třeba u veta .
no taky si myslím že tenhle náhubek se dá použít jen na nezbytně nutnou dobu veterinárního zákroku,používat to místo normálního náhubku nelze pokud to má pes stažený nemůže se ochladit dýcháním pokud to má povolený natolik aby mohl dýchat z otevřenou tlamou může tudíž i kousat a je to úplně nanic,plastový náhubek jsme zkoušeli nelíbil se nám dřel čenich a neseděl ,kožený v dešti nebo sněhu ztvrdne nedám prostě dopustit na klasiku mí psi mají kovově náhubky ty nám vyhovují nejvíc.
napsal(a):
No s tím zíváním nevím. Můj pes má při zívnutí rozptyl huby tak 160°. To by musel mít pomalu nákupní košík na hubu...
aston
napsal(a):
Calwen, dala by jste sem ještě nějaké fotky psíka s náhubkem? Třeba ze strany a tak. Díky.
hodim este dake, ale az v sobotu, v nedelu lebo nemam doma fotak Este mam tusim jednu..

roboxo
napsal(a):
Tento náhubek je tzv.bezpečnostní.Používá se na dobu nezbytně nutnou.Třeba u veta .
taky mám ten názor. Je to ten samý princip jako když psovi fixujete čumák provazem, Přes čenich, pod krkem překřížit a zavázat za krkem.
Pokud ten náhubek povolíte, tak už je jen na okrasu. Pro mě by to asi stačilo, dávám náhubek jen kvůli vyhlášce, ale pokud chcete aby plnil svůj účel, tak ho musíte utáhnout, a to se už moc neslučuje s fyziologickými potřebami psa v pohybu. Ten náhubek co má Calwen mi přijde to samý.