Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2007 09:29

Zdravím, v současné době se tak ěnjak rozhoduju, ajkého si pořídit pejska, aby se mnou mohl jezdit na vyjížďky, takže nějaké lehkonohé a neúnavné plemeno....sama mám zlatého retrievra, ejnže v poněkud mohutné formě, navíc si neumím moc představit, že by mě doprovázel na nějaké takové celodenní vyjížďce...Pokud někdo máte pejska a koně, dejte vědět:) Osobně zvažuju border colii, výmarského ohaře nebo Gordon setra...

11.4.2007 09:39

kukinatost napsal(a):
Zdravím, v současné době se tak ěnjak rozhoduju, ajkého si pořídit pejska, aby se mnou mohl jezdit na vyjížďky, takže nějaké lehkonohé a neúnavné plemeno....sama mám zlatého retrievra, ejnže v poněkud mohutné formě, navíc si neumím moc představit, že by mě doprovázel na nějaké takové celodenní vyjížďce...Pokud někdo máte pejska a koně, dejte vědět:) Osobně zvažuju border colii, výmarského ohaře nebo Gordon setra...

Vhodný je australský honácký pes. je uzpůsobený a vlastně je vyšlechtěný k honáctví a k dobytku. Takže u koní je taky OK.

11.4.2007 09:55

danan napsal(a):
Vhodný je australský honácký pes. je uzpůsobený a vlastně je vyšlechtěný k honáctví a k dobytku. Takže u koní je taky OK.

borderka by jistě byla fajn, u výnara a gordona nevím co lovecký pud - při vyjížďce okolo lesa...? Nebo pak australský ovčák a i ten honácký...

11.4.2007 10:02

monika s napsal(a):
borderka by jistě byla fajn, u výnara a gordona nevím co lovecký pud - při vyjížďce okolo lesa...? Nebo pak australský ovčák a i ten honácký...

Jj, radši vybírej mezi ovčáckými plemeny... kámoščin lovečák zdrhá od koně ještě víc než normálně, zřejmě má pocit, že z koně na něj panička nemůže:o)) Kromě výše zmíněných mi připadá vhodný ještě třeba chodský pes.

11.4.2007 10:40

kukinatost napsal(a):

My máme u koní briardy. Jsou dobří, poslechnou, ale je problém se srstí. Když proběhnou různým bodláčím a podobným bor****m tak dá pak docela zabrat jim to všechno vytahat. Ale jsou velcí a koni v pohodě stačí i na celodenní vyjížďce.

11.4.2007 11:35

danan napsal(a):
My máme u koní briardy. Jsou dobří, poslechnou, ale je problém se srstí. Když proběhnou různým bodláčím a podobným bor****m tak dá pak docela zabrat jim to všechno vytahat. Ale jsou velcí a koni v pohodě stačí i na celodenní vyjížďce.

velmi vhodné plemeno ke koním je australský ovčák,já sama mám fenku a beru ji ke koním a je super.

11.4.2007 13:50

iveta navratilova napsal(a):
velmi vhodné plemeno ke koním je australský ovčák,já sama mám fenku a beru ji ke koním a je super.

Všem Vám moc díky..no, já mám právě trochu z těch lovečáků strach...navíc jsem dneska potkala 2 bordiny, tak bych řekla, že mám asi vybráno...ještě si pozjišťuju něco o těch australákách..:) Já sjem vždycky dělla sportovní kynologii s ovčákama, a potom, co jsem musela nechat utratit nejlepšího psa kvůli epilepsii, sjem si říkala, že ovčáka už nee, že radši něco jiného..a z Kukiho, toho retrievra je celá rodinka uchvácena, tzn. pro Kuki všichni všechno:))
Jenže tak ěnjak bych chtěla nějaké psisko, co by mě prostě doprovázelo i an vandry a výlety s koněm..:)

11.4.2007 14:49

kukinatost napsal(a):

tak my mame borderku a super a jsem nadmerne spokojena je to milacek

jo to v dali cernobile je borderka

11.4.2007 14:51

dundeeska napsal(a):
tak my mame borderku a super a jsem nadmerne spokojena je to milacek

jo to v dali cernobile je borderka

jejda trosku nakrivo omlouvam se a jeste jsem zapomela kdyz cistim kona tak mi ta potvurka skace po cisteni no jeste stesti ze mam kone flegmouse jo jinak je to jeste stene

11.4.2007 15:01

dundeeska napsal(a):
jejda trosku nakrivo omlouvam se a jeste jsem zapomela kdyz cistim kona tak mi ta potvurka skace po cisteni no jeste stesti ze mam kone flegmouse jo jinak je to jeste stene

je to legrační, ale já mám trpasličí jezevčičku, teď bude dvouletá.Vyrůstala s mým norikem. V pohodě stíhá i dvouhodinovou vyjížďku a ještě si cestou několikrát odběhne za srnkama. Když se vrátíme na statek, tak chce ještě házet hračky. Běhá se mnou i za kolem, za běžkama, je k neutahání.

11.4.2007 15:57

aluska napsal(a):
je to legrační, ale já mám trpasličí jezevčičku, teď bude dvouletá.Vyrůstala s mým norikem. V pohodě stíhá i dvouhodinovou vyjížďku a ještě si cestou několikrát odběhne za srnkama. Když se vrátíme na statek, tak chce ještě házet hračky. Běhá se mnou i za kolem, za běžkama, je k neutahání.

Taky jsem jezdívala na koni a brala jsem sebou křížence špice a taky byl v pohodě,jen ze začátku měl snahu štvát zvěř,párkrát jsem ho dojela,zahudrovala a už zvěř nehonil,znám pár lidí co jezdí a mají vlkodava

11.4.2007 19:11

kukinatost napsal(a):

My máme koně a k němu chodského psa, v pohodě stíhá jakkoliv dlouhé vyjížďky a ještě u toho blbne a závodí s koněm. Zvěř skoro nehoní, je to závislák na paničce (mně) a je ovladatelný i z koně.
Jinak na vyjížďky v našich stájích chodí lidi ještě se zlatým retrívrem (velmi lehkým, bez PP) a jiná se dvěma vlkodavy. Ti ale prý honí zvěř a odnaučovali je to s elektrickým obojkem. Irskou setřici brát nemůžou, protože zdrhá.
Na fotce jsme já, naše kobylka a můj choďák

11.4.2007 19:12

darca napsal(a):
My máme koně a k němu chodského psa, v pohodě stíhá jakkoliv dlouhé vyjížďky a ještě u toho blbne a závodí s koněm. Zvěř skoro nehoní, je to závislák na paničce (mně) a je ovladatelný i z koně.
Jinak na vyjížďky v našich stájích chodí lidi ještě se zlatým retrívrem (velmi lehkým, bez PP) a jiná se dvěma vlkodavy. Ti ale prý honí zvěř a odnaučovali je to s elektrickým obojkem. Irskou setřici brát nemůžou, protože zdrhá.
Na fotce jsme já, naše kobylka a můj choďák

A takhle vypadá zblízka

11.4.2007 21:44

darca napsal(a):
A takhle vypadá zblízka

JJ, Chodové se mi líbí, předtím jsem byla přes ovčáky, takže tohle beru jako chlupatého ovču:)) ale přeci jenom si myslím, že asi půjdu do té bordiny..Kdyby tady byl někdo, kdo by věděl o štěňatech, co budou k odběru v červnu, tak kdyby dal vědět, byla bych ráda...jinak jsem od Ostravy, tak třeba do Budějic by se mi moc nechtělo..:)
Jinak já znám u koní ridgebacky, ohaře, ale ti většinou lítají všude kolem, různé vořechy´, i když na ty taky nedám dopustit, a pak třeba bordiny, doogy, nebo vlkodavy..

cobli

11.4.2007 21:59
cobli

kukinatost napsal(a):
JJ, Chodové se mi líbí, předtím jsem byla přes ovčáky, takže tohle beru jako chlupatého ovču:)) ale přeci jenom si myslím, že asi půjdu do té bordiny..Kdyby tady byl někdo, kdo by věděl o štěňatech, co budou k odběru v červnu, tak kdyby dal vědět, byla bych ráda...jinak jsem od Ostravy, tak třeba do Budějic by se mi moc nechtělo..:)
Jinak já znám u koní ridgebacky, ohaře, ale ti většinou lítají všude kolem, různé vořechy´, i když na ty taky nedám dopustit, a pak třeba bordiny, doogy, nebo vlkodavy..

no ale jsi si jistá,že dokážeš bordynu psychicky zaměstant ? každý den vymyslert nějaký blbiny a vůbec jízda na koni jí nestačí, asi naněm ani nejezdíš každej den,chce to třeba frisbee agillity a pod. ? A hlavně když už tak vybírej bordinu s PP

11.4.2007 22:47

kukinatost napsal(a):

Tak to nemůžeš brát choďáka jako chlupatého NO... Nejen, že mají jiný vzhled (lehčí, jiná barva, jiná stavba těla atd.), ale hlavně tu povahu... z vlastní zkušenosti vím, že chodi jsou takové věčné hračičky, velcí míčkofilové, šílenci do pohybu, do skákání, pořád by něco dělali, hrrr do jakékoliv akce, velcí závisláci na páníčkovi, jsou hodně citliví... S NO až tolik zkušeností nemám, ale ten rozdíl tam je.
www.darri.xf.cz

11.4.2007 23:01

darca napsal(a):
Tak to nemůžeš brát choďáka jako chlupatého NO... Nejen, že mají jiný vzhled (lehčí, jiná barva, jiná stavba těla atd.), ale hlavně tu povahu... z vlastní zkušenosti vím, že chodi jsou takové věčné hračičky, velcí míčkofilové, šílenci do pohybu, do skákání, pořád by něco dělali, hrrr do jakékoliv akce, velcí závisláci na páníčkovi, jsou hodně citliví... S NO až tolik zkušeností nemám, ale ten rozdíl tam je.
www.darri.xf.cz

No vzhledem k tomu, že sjem se kdysi věnovala sportovní kynologii, s ovčákem i agility, to nemluvím o tom, že frisbee miloval, tak si myslím, že konkrétně já sjem člověk, který dokáže takového psa určitě zaměstnat, myslím, že po mém cca 20 letém životě se psy bych už nějakou tu zkušenost mohla mít a dokokce si myslím, že už mám i náhled na to, jakého psa bych si mohla pořídit...můj pes je se mnou denně venku, to nemluvím o tom, že se mu věnuje také zbytek rodiny..co se týče koně, tak jezdíme cca 6x týdně a jendou na procházku, koník je temperamentní a potřebuje pohyb a práci...a to nejlépe denně..
jinak pokud je tohle o chodech pravda, tak zvážím i je....
a to jestli si koupím psa s pp nebo bez, no, myslím, že to je moje věc...v současné době vlastním toho retrievra s PP a nijak jsem nezatoužila s ním brázdit výstavy ani jej uchovňovat..je to kamarád a opravdu nepotřebuju na to mít papír...i když konkrétně zde jsem se zaměřovala na dysplazie, jak lokte, tak kyčle...
takže pokud se mi naskytne možnost borderky třeba i bez pp....tak netvrdím, že si ji proto, že nemá původ nekoupím..

11.4.2007 23:35

kukinatost napsal(a):
No vzhledem k tomu, že sjem se kdysi věnovala sportovní kynologii, s ovčákem i agility, to nemluvím o tom, že frisbee miloval, tak si myslím, že konkrétně já sjem člověk, který dokáže takového psa určitě zaměstnat, myslím, že po mém cca 20 letém životě se psy bych už nějakou tu zkušenost mohla mít a dokokce si myslím, že už mám i náhled na to, jakého psa bych si mohla pořídit...můj pes je se mnou denně venku, to nemluvím o tom, že se mu věnuje také zbytek rodiny..co se týče koně, tak jezdíme cca 6x týdně a jendou na procházku, koník je temperamentní a potřebuje pohyb a práci...a to nejlépe denně..
jinak pokud je tohle o chodech pravda, tak zvážím i je....
a to jestli si koupím psa s pp nebo bez, no, myslím, že to je moje věc...v současné době vlastním toho retrievra s PP a nijak jsem nezatoužila s ním brázdit výstavy ani jej uchovňovat..je to kamarád a opravdu nepotřebuju na to mít papír...i když konkrétně zde jsem se zaměřovala na dysplazie, jak lokte, tak kyčle...
takže pokud se mi naskytne možnost borderky třeba i bez pp....tak netvrdím, že si ji proto, že nemá původ nekoupím..

Tak sjem tak skoukla kde co možného o těch Chodech....a sakriš sakriš..navíc asi 3 chovné stanice mají štěnata v červnu a červenci k odběru...no, to ještě bude rozhodování..:))
ale Choda jedině s PP, už jenom kvůli té klasické DKK...
a k mé předchozí prudké reakci na psa s PP, tak s eomlouvám, ale nesnáším, když mi někdo diktuje, co mám dělat...i když chápu, že to bylo míněno jako dobrá rada:)

12.4.2007 09:00

kukinatost napsal(a):
Tak sjem tak skoukla kde co možného o těch Chodech....a sakriš sakriš..navíc asi 3 chovné stanice mají štěnata v červnu a červenci k odběru...no, to ještě bude rozhodování..:))
a k mé předchozí prudké reakci na psa s PP, tak s eomlouvám, ale nesnáším, když mi někdo diktuje, co mám dělat...i když chápu, že to bylo míněno jako dobrá rada:)

no znáá má choďáka a je to přesně jak popisovala Lucka, opravdu hezkej a všestranej pes, já bych šla do choda, budí i větší respekt než Bordina, protože pro většinu laiků je to malej ovčák :)). Tak šťastnou ruku při výběru

12.4.2007 11:00

kukinatost napsal(a):

Když jsem si vybírala hafíka mocmoc jsme chtěla borderku (choďáčkáři snad prominou mé počáteční zaváhání:o))))... na agility, fůru výletů(kolmo i pěšmo - hodně v horách). Chtěla jsem hlavně hafana, co mi nesežere kočky co mám doma, co zvládne v dospělosti bez potíží aspoň 50 km za den... prostě aby nepadl dřív než já:o))) , aby mohl chodit na volno a já nemusela mít strach, že mi zmizí za každým zajochem a srnkou. Po dlouhém uvažování jsme borderku zavrhla - nebyla jsem si stopro jistá, jestli jí dokážu opravdu každý den zaměstnat tak, aby jí to stačilo... a volba padla na choďáka - teda spíš choďačku - ta moje se akcí a vytrvalostí borderce vyrovná, ale je super, že když mi někdy nevyjde čas na pořádnou prochajdu, tak se z toho nezblázní... Když jsem např. byla nemocná a protože jsem na ní prakticky sama, spokojila se (sice nerada:o))) s krátkými venčícími procházkami a házením míčku z postele. Choďáci jsou hodně čilí a vytrvalí, ale nejsou až tak hyperaktivní jako borderky. S mojí potvůrkou chodíme 2x týdně na agility a o víkendech na normální cvičák (poslušnost, obrany, stopy). Je to sice ještě mrně (bude jí 8 měsíců), ale móóóc šikovná.

12.4.2007 12:25

efka napsal(a):
Když jsem si vybírala hafíka mocmoc jsme chtěla borderku (choďáčkáři snad prominou mé počáteční zaváhání:o))))... na agility, fůru výletů(kolmo i pěšmo - hodně v horách). Chtěla jsem hlavně hafana, co mi nesežere kočky co mám doma, co zvládne v dospělosti bez potíží aspoň 50 km za den... prostě aby nepadl dřív než já:o))) , aby mohl chodit na volno a já nemusela mít strach, že mi zmizí za každým zajochem a srnkou. Po dlouhém uvažování jsme borderku zavrhla - nebyla jsem si stopro jistá, jestli jí dokážu opravdu každý den zaměstnat tak, aby jí to stačilo... a volba padla na choďáka - teda spíš choďačku - ta moje se akcí a vytrvalostí borderce vyrovná, ale je super, že když mi někdy nevyjde čas na pořádnou prochajdu, tak se z toho nezblázní... Když jsem např. byla nemocná a protože jsem na ní prakticky sama, spokojila se (sice nerada:o))) s krátkými venčícími procházkami a házením míčku z postele. Choďáci jsou hodně čilí a vytrvalí, ale nejsou až tak hyperaktivní jako borderky. S mojí potvůrkou chodíme 2x týdně na agility a o víkendech na normální cvičák (poslušnost, obrany, stopy). Je to sice ještě mrně (bude jí 8 měsíců), ale móóóc šikovná.

Ja myslim, ze pokud nemas nejake specialni vyhrazene naroky na plemeno, tak ke koni je praktictejsi stredni az vyssi "dlouhonohy" pes s kratsi srsti. Mela jsem voriska, ktery mel delsi srst, cca 35cm vysky a koni stacil v pohode, pokud se zrovna srsti nezaplantal do rosti nebo do ostruzin.
ted mam jineho, krizence westika a teriera a az na male ulety s jeho stopovaci uchylkou v lese, je proste spica a kone zboznuje a ti zrejme jeho, protoze prvni co udelaji, kdyz prijdu na pastvinu je, ze si od neho nechaji se vsi vaznosti olizat cumaky... Navic absolutne nema potize stihat i ve cvalu, proste se nejak natahne, zarovna do roviny praseci ocasek a jede jak pila a uplne mu nadsenim sviti oci. Bohuzel nemam dobry fotak a nedokazu ho zachytit v pohybu.

ja doporucim nejakeho stredniho kratkosrsteho dobre vybraneho voriska z utulku

Tady se muj trhac ksichti na nase 8 clenne kocici komando, v te dobe cerstve dovezene a zavrene v kralicim kotci

12.4.2007 12:33

alfi pav napsal(a):
Ja myslim, ze pokud nemas nejake specialni vyhrazene naroky na plemeno, tak ke koni je praktictejsi stredni az vyssi "dlouhonohy" pes s kratsi srsti. Mela jsem voriska, ktery mel delsi srst, cca 35cm vysky a koni stacil v pohode, pokud se zrovna srsti nezaplantal do rosti nebo do ostruzin.
ted mam jineho, krizence westika a teriera a az na male ulety s jeho stopovaci uchylkou v lese, je proste spica a kone zboznuje a ti zrejme jeho, protoze prvni co udelaji, kdyz prijdu na pastvinu je, ze si od neho nechaji se vsi vaznosti olizat cumaky... Navic absolutne nema potize stihat i ve cvalu, proste se nejak natahne, zarovna do roviny praseci ocasek a jede jak pila a uplne mu nadsenim sviti oci. Bohuzel nemam dobry fotak a nedokazu ho zachytit v pohybu.

ja doporucim nejakeho stredniho kratkosrsteho dobre vybraneho voriska z utulku

Tady se muj trhac ksichti na nase 8 clenne kocici komando, v te dobe cerstve dovezene a zavrene v kralicim kotci

A trhac zespodu

Neregistrovaný uživatel

12.4.2007 13:42
Neregistrovaný uživatel

alfi pav napsal(a):
A trhac zespodu

Nechci soudit které plemeno je lepší či horší. Sama mám borderky a jsou bezva, stejně jako jiné plemena...
Něvěřte všemu co se o BOC píše, raději si zajeďte k někou kdo je chová a přesvědčte se na vlastní oči. Okolo Ostravy je pár chovatelů...
Přehled aktuálních vrhů a krytí s PP je na http://www.bcccz. cz/gen/genealogie.php?gAct=stenata
Za bcccz odstraň mezeru.

12.4.2007 14:12

kukinatost napsal(a):

A co třeba beardedka? Ona ta její srst vypadá strašidelně, ale je to v podstatě jen zdání. Nejezdím s nima teda na koni, ale na kole, co nejpřírodnějším terénem. Vdrží opravdu hodně, jsou snadno ovladatelné, velmi učenlivé, mají z vyjížděk radost a rozhodně pak doma nesedím hodiny s kartáčem v ruce, jsou poměrně samočistící i odvětvičkovávací:-D

12.4.2007 14:47

emiel napsal(a):
A co třeba beardedka? Ona ta její srst vypadá strašidelně, ale je to v podstatě jen zdání. Nejezdím s nima teda na koni, ale na kole, co nejpřírodnějším terénem. Vdrží opravdu hodně, jsou snadno ovladatelné, velmi učenlivé, mají z vyjížděk radost a rozhodně pak doma nesedím hodiny s kartáčem v ruce, jsou poměrně samočistící i odvětvičkovávací:-D

tak já sjem to tak ěnjak sondovala...a protože by mi ten choďák snad mohl i něco pohlídat, půjdu asi do Choda, už kdysi jsem ho chtěla místo ovči, ale nakonec sjem vždycky skončila s NO...:)ale teď do toho Choda asi vážně půjdu:)bavila jsem se i se známýma z cvičáku a ti mi ho taky odsouhlasili...:)
Všem vám moc děkuju za rady...díky vám jsem vlastně rozhodla pro toho choďáka, tak doufám, že mě nezklame:))

12.4.2007 15:50

kukinatost napsal(a):

a co kolii? mám kraťandu a je bezva, lehkonohé poslušné zvířátko, neloví a má dost výdrž, je to větší varianta borderky

12.4.2007 19:24

kukinatost napsal(a):
tak já sjem to tak ěnjak sondovala...a protože by mi ten choďák snad mohl i něco pohlídat, půjdu asi do Choda, už kdysi jsem ho chtěla místo ovči, ale nakonec sjem vždycky skončila s NO...:)ale teď do toho Choda asi vážně půjdu:)bavila jsem se i se známýma z cvičáku a ti mi ho taky odsouhlasili...:)
Všem vám moc děkuju za rady...díky vám jsem vlastně rozhodla pro toho choďáka, tak doufám, že mě nezklame:))

Myslím, že nebudeš zklamaná
Jenom bych chtěla malinko upozornit na jediný problém, který se u chodů vyskytuje stejně jako u jiných větších plemen... samozřejmě dysplazie. Ale myslím, že zkušeností máš plno a vybereš si dobře Ale u choďáků je ta výhoda, že jsou celkem lehcí, takže na některých se třeba ani 4/4 moc neprojeví a makají a skládají zkoušky
Nechceš přijít na naše choďácké fórum? Adresa je http://www.kpchp.org/forum2/index.php. Je tam hodně lidí, co mají plno zkušeností a můžeš s námi o choďácích pokecat
Na fotce je můj létající choďák

12.4.2007 20:56

darca napsal(a):
Myslím, že nebudeš zklamaná
Jenom bych chtěla malinko upozornit na jediný problém, který se u chodů vyskytuje stejně jako u jiných větších plemen... samozřejmě dysplazie. Ale myslím, že zkušeností máš plno a vybereš si dobře Ale u choďáků je ta výhoda, že jsou celkem lehcí, takže na některých se třeba ani 4/4 moc neprojeví a makají a skládají zkoušky
Nechceš přijít na naše choďácké fórum? Adresa je http://www.kpchp.org/forum2/index.php. Je tam hodně lidí, co mají plno zkušeností a můžeš s námi o choďácích pokecat
Na fotce je můj létající choďák

no lítat umí luxusně i bez red bullu:))
už sjem se u Vás zaregistrovala...teď už si jenom musím počkat, až se objeví to správné štěně pro mě...:)Je třeba je dopředu zajednávat?
jinak vzhledem k ovčákům a retrievrovi mám s DKK i lokte vcelku slušnou zkušenost...proto bych byla ráda, kdyby rodiče byli 0/0, max 1/1..

12.4.2007 23:03

kukinatost napsal(a):
už sjem se u Vás zaregistrovala...teď už si jenom musím počkat, až se objeví to správné štěně pro mě...:)Je třeba je dopředu zajednávat?
jinak vzhledem k ovčákům a retrievrovi mám s DKK i lokte vcelku slušnou zkušenost...proto bych byla ráda, kdyby rodiče byli 0/0, max 1/1..

Jojo, určitě je lepší si dopředu štěně zamluvit.
Vrhy nějaké budou, tak snad bude z čeho vybírat
No s tou DKK je to složité... například můj pes má 2/2, měl štěňata s fenkou 0/0 a výsledky krásné - 2/0, 2/2, 1/1 a 0/0

12.4.2007 23:43

kukinatost napsal(a):

Máme australskýho ovčáka a můžu ríct,že pořídit si ho, byla celoživotní výhra. Absolutně bezproblémový pes, není potřeba ho cvičit, hlídá nám neoplocený pozemek s domem a koně na pastvinách. Chodí s námi na vyjížďky i do města. Je suprový i k postiženým dětem. Krásný, inteligentní a spolehlivý. Navíc už vyhrál 3 výstavy.

12.4.2007 23:48

vl napsal(a):
Máme australskýho ovčáka a můžu ríct,že pořídit si ho, byla celoživotní výhra. Absolutně bezproblémový pes, není potřeba ho cvičit, hlídá nám neoplocený pozemek s domem a koně na pastvinách. Chodí s námi na vyjížďky i do města. Je suprový i k postiženým dětem. Krásný, inteligentní a spolehlivý. Navíc už vyhrál 3 výstavy.

Miluje koně a spává s kocourem.

12.4.2007 23:52

vl napsal(a):
Miluje koně a spává s kocourem.

A taky zbožňuje děti.

13.4.2007 07:19

kukinatost napsal(a):

specialne vyslachteny pes na sprevadzanie koni a kociarov bol vo Francuzsku dalmatin. Jeho druhy nazov je aj kociarovy kon. Fracuzsku slachtu na vychadzkach na konoch a jazdach s kociarmi sprevadzali svorky dalmatinov.

13.4.2007 10:31

kukinatost napsal(a):

přece kolie krátkosrstá.

7.5.2007 09:36

kukinatost napsal(a):

My sme brali na vychádzky s koňmi práve zlatého retrievera. Bolo to fajn. Je veľmi dobre ovladatelný aj z koňa, pôsobí priateľsky pri stretnutí s turistami a nenaháňa zver. Bohužial sa u neho prejavili problémy s kĺbami a tak sa naše vychádzky skončili.
Chodíme už len na menej náročné vychádzky do lesa a bez koní.

7.5.2007 13:27

tana skorcova napsal(a):
My sme brali na vychádzky s koňmi práve zlatého retrievera. Bolo to fajn. Je veľmi dobre ovladatelný aj z koňa, pôsobí priateľsky pri stretnutí s turistami a nenaháňa zver. Bohužial sa u neho prejavili problémy s kĺbami a tak sa naše vychádzky skončili.
Chodíme už len na menej náročné vychádzky do lesa a bez koní.

Co mě překvapilo bylo, že v tomto foru padlo jen málo plemen vhodných opravdu ke koním a to jsou tyto: Australský ovčák, Parson Russel Teriér (i když na to nevypadá je v tom výborný), Němeský boxer (i když někteří jsou na to moc líní) a další.

7.5.2007 13:36

anes napsal(a):
Co mě překvapilo bylo, že v tomto foru padlo jen málo plemen vhodných opravdu ke koním a to jsou tyto: Australský ovčák, Parson Russel Teriér (i když na to nevypadá je v tom výborný), Němeský boxer (i když někteří jsou na to moc líní) a další.

nejlepší ke koním je přece dalmatin byl na to šlechtěn a protože sem vždycky měla ráda koně a pohybovala sem se u nich,měla sem při výběru psa celkem jasno dnes mám druhýho dalmatina(doufám,že brzy přibyde třetí)a neumim si už jinýho psa představit.sice uznávám,že dalmatiní puberta je trochu náročná,museli sme na pár měsíců vyjížďky omezit,protože se mi občas stalo,že pes "ohluchnul",když zjistil,že s koně na něj nedosáhnu(zejmén,když našel něco "dobrýho"),ale už začíná zas vnímat a doufám,že už si budem vyjížďky jen užívat.dalmatin je neskutečně vytrvalej a mockrát se mi stalo,že sem unavila sebe,koně ale psa ne... takže já doporučuju dalmatina.

7.5.2007 13:42

ferdice napsal(a):
nejlepší ke koním je přece dalmatin byl na to šlechtěn a protože sem vždycky měla ráda koně a pohybovala sem se u nich,měla sem při výběru psa celkem jasno dnes mám druhýho dalmatina(doufám,že brzy přibyde třetí)a neumim si už jinýho psa představit.sice uznávám,že dalmatiní puberta je trochu náročná,museli sme na pár měsíců vyjížďky omezit,protože se mi občas stalo,že pes "ohluchnul",když zjistil,že s koně na něj nedosáhnu(zejmén,když našel něco "dobrýho"),ale už začíná zas vnímat a doufám,že už si budem vyjížďky jen užívat.dalmatin je neskutečně vytrvalej a mockrát se mi stalo,že sem unavila sebe,koně ale psa ne... takže já doporučuju dalmatina.

a co takhle dobrman..je vytrvali a potrebuje dlouhe vychazky takze by si byla spokojena ty i pes...kamoscina fenka..negdy se mnou chodi na vyjizdky ale fotku u koni nemam

7.5.2007 14:09

kukinatost napsal(a):

Sice to zatím není (co vím) v praxi ověřené, ale podle teoretických předpokladů by se ke koni hodil i český strakatý pes.

8.5.2007 21:51

aktak napsal(a):
Sice to zatím není (co vím) v praxi ověřené, ale podle teoretických předpokladů by se ke koni hodil i český strakatý pes.

No, s dobrmanem si to moc neumím představit, jako psi mě moc neuchvátili...:)Ale taky znám jenom 3...možní to bude výcvikem, každopádně i na cvičáku nijak neexcelovali:) Netvrdím, že tahle dobrmanka musí být stejná...
ale určo všem moc děkuju za nápady...už jsem se rozhodla pro toho choďáka, akorát momentálně řeším další problém a to je sehnat štěně...ti psi jsou fakt extra žádání...furt ještě i uvažuju o é bordině nbo australákovi, ale ten Choďák mě bere nejvíc:)
a kdybych neměla strach z těch loveckých pudů, tak jedině Výmarák:))

sabora

9.5.2007 19:03
sabora

kukinatost napsal(a):
No, s dobrmanem si to moc neumím představit, jako psi mě moc neuchvátili...:)Ale taky znám jenom 3...možní to bude výcvikem, každopádně i na cvičáku nijak neexcelovali:) Netvrdím, že tahle dobrmanka musí být stejná...
ale určo všem moc děkuju za nápady...už jsem se rozhodla pro toho choďáka, akorát momentálně řeším další problém a to je sehnat štěně...ti psi jsou fakt extra žádání...furt ještě i uvažuju o é bordině nbo australákovi, ale ten Choďák mě bere nejvíc:)
a kdybych neměla strach z těch loveckých pudů, tak jedině Výmarák:))

já mám dobrmana x no, je supr rychlý, ale ta zvěř, to je špatný, tak semnou navolno nemůže. Taky myslím že ta borderka je asi nej lepší řešení

21.5.2007 19:16

sabora napsal(a):
já mám dobrmana x no, je supr rychlý, ale ta zvěř, to je špatný, tak semnou navolno nemůže. Taky myslím že ta borderka je asi nej lepší řešení

já mám v plánu si pořídit středoasijského pasteveckého psa a tak by mě zajímalo, jestli je vhodný na vyjížďky po boku koní, poradíte mi prosím někdo? :)
předemd děkuju :)

22.5.2007 20:50

kukinatost napsal(a):

.

12.4.2010 16:50
ladycarne

XXX.XXX.11.112

U koní máme více psů chodí s náma bordelka,parson rusell terier,pak kříženec bordelky x ridgebacka a pak belgický ovčák všichni jsou aktivní vytrvalý a k neutahaní:-) Po cestě spolu ještě blbnou lítají sem a tam zvěře si nevšimají a hlídají si nás:-) Doma mám ridgebacka a zlataka,ale ty brát nemůžu ridgeback si dost všímá srnek a zlatak ten lítá všude a nečeká na nás:-( Jinak u koní je ještě šarplaninec ke koním super jako společník a ochránce ,akorát na vyjížďky moc těžkopadnej a nestíhá nám

12.4.2010 17:31
honey

XXX.XXX.138.182

Já mám Ridgebacka a jsem absolutně spokojená, neloví takže ani nezdrhá a drží se celkem blízko tak ho mám stále na očích. Když potkáme jiného psa/koně/auto tak se zařadí k noze a pak má zase volno.
Jinak bych se taky přikláněla k dalmatinovi, který na to byl vyšlechtěn. O chrtech nic nevím, ale myslím, že ti mají opravdu lehčí stavbu těla a milují běh. Poslední dobou se začíná mluvit i českém strakatém psu, takže to by taky nemuselo být špatné.
Jinak nevím, jak to dělají s borderkama a tak, nedokážu si představit dlouhosrtého psa...protože tam kde teda jezdíme my je jeden bodlák za druhým a nechtěla bych každej den vyčesávat :-)) stačí mi když jdu po polňačce s naším kníračem a pak mu vybírám bordel z fousů i tlapek...

12.4.2010 18:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

a co belgičák ...? Mám u koní 2 maliny, a jsou naprosto bezchybný - jsou fixovaný na pána, u koně vydrží nevydržitelný, snáší dobře zvířata, venku neloví (aspoň ti naši), a srst je naprosto nenáročná na údržbu:-)

12.4.2010 18:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

chrta na vyjížďky určitě ne - byl vyšlechtěnej k lovu štvaním, a to ho neodnaučíte ani kdybyste se na hlavu postavili:-(.

12.4.2010 20:12
janaa

XXX.XXX.124.90

A proč neberete současného zlaťáka? Pokud nemá problémy s klouby, tak musí vyjížďky zvládat levou zadní. Když chodíme s retrívrama na nahánky, tak my lidi ujdeme 20,30km, psiska toho naběhají dvakrát tolik a druhý den by šli zase:-)

12.4.2010 21:12
honey

XXX.XXX.138.182

Inspektor Pišišvor napsal(a):
chrta na vyjížďky určitě ne - byl vyšlechtěnej k lovu štvaním, a to ho neodnaučíte ani kdybyste se na hlavu postavili:-(.

tak to se omlouvám. Chrty vůbec neznám, jen mi to prostě blesko hlavou. Pardon

12.4.2010 21:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

v pohodě - třeba jsi tím pomohla někomu jinýmu od nápadu pořídit si chrta na vyjížďky, a ušetřila tak zklamání jemu i chrtovi:-).

13.4.2010 06:47
salima

XXX.XXX.0.59

ja mam ke koni krizence dobrmana x nem. ovcak. vzali sme si ji od lidi kdyz ji byl rok , protoze se jim narodilo decko a oni cubu nezvladali, je hodne hyperaktivni, a hodne dominantni coz se bohuzel projevuje nekdy az agresivitou :-(
ale ke konim je uplne skvela, ma zkusennost je ze krizenci netrpi na nemoci kloubu ani jine nemoci, nase Sara je zdrava jak rybka, krom urazu ktere si sama neudela ... vydrzi behat za konem cely den , i z kone mne poslechne skoro na slovo, za zveri se sice rozbehne ale zatim se vzdy po hcvilce vrati na me volani a piskani, dokonce kdyz jedu na koni nemusi nosit ani kosim protoze si psu ani niceho jineho nevsima. jen kdyz se nahodou s konikem zastavim, tak se rozsteka ze chce behat a ne stat a cucet , miluje vodu a proste vsechen pohyb, ano nema PP , nebude mit nikdy stenata , je vykastrovana, ale je to opravdu skvely partak ke koni, poslusna, rychla , vytrvala

13.4.2010 09:44
v v

XXX.XXX.164.184

Já si loni pořídila ke koním německou ohařku. Tempo by zvládala dobře, ale zatím to není možné jí brát protože se nás nedrží a lítá div né v kilometrových kruzích kolem nás, takže je zatím na vyjížďce jedině na stopovačce a to se zase motá koni pod nohy a blbě se tak jede.Když jdu pěšky tak je v celku ovladatelná, ale na koni ze mě má dobrý den. Lovečáka teda ke koním opravdu nedoporučuju!!! Já dopadla že je musím skoro vždy venčit každýho zvlášť.

13.4.2010 17:12
pavlad

XXX.XXX.237.197

A co starý dobrý stájový pinč - střední knírač? Nejsou sice teď moc v módě, ale je to škoda, jsou to super psi a kolem koní jsou opravdu jako doma :-). Taky ohlídají co je potřeba a jen tak se neunaví :-) :-)

16.4.2010 17:10
xyloza

XXX.XXX.70.157

Já k dostihovým koním občas brávám svého Nova Scotia Duck Tolling retrívra a krom toho že mi zdrhá do každýho potoka nebo větší kaluže tak koním v pohodě stíhá a zvládně i tři loty denně :-)

16.4.2010 19:42
danaja

XXX.XXX.154.75

Přečetla jsem to jen letem světem, tak nevím, jestli už jste si nevybrala a možná už tu i flatík padnul, ale znám hodně lidí, kteří mají ke koni flat coated retrievera - vzhledově jsou si dost podobní třeba s tím zmiňovaným gordonem, jsou temperamentní a určitě hodně vydrží. Sama mám dvě fenky a na vycházce v lese se nás stále drží a vydrží opravdu i velkou zátěž, nestopují a přitom ta starší je i lovecky cvičená. Navíc jde všeobecně o nejzdravějšího retrívra.

17.4.2010 10:54
dartik

XXX.XXX.178.114

Já mám ke koni borderku a je opravdu super.A naprosto mu stačí jen běhat u koní nemusím vymýšlet nějaké jiné zaměstnání.Když lonžuju,vydrží běhat okolo kruhovky po celou dobu.Apak je naprosto spokojenej:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík