pato
napsal(a):
Ahojte rad by som letel so psom na vystavu. Mam PRT ma okolo 7kg, ale nikde sa neviem docitat o zvieratach na palube nemate niekto skusenost ? Najradsej by som ho mal pri sebe.
Já ti sice moc neporadím,ale jediný co vím,je,že na palubě letadla - v prostoru s lidmi - může být jen jeden pes a proto je nutné o to požádat / či oznámit? co nejdřív. Když budeš první tak ho můžeš mít na palubě.
Ale kde se žádá a jak to nevím.
pato
napsal(a):
Ahojte rad by som letel so psom na vystavu. Mam PRT ma okolo 7kg, ale nikde sa neviem docitat o zvieratach na palube nemate niekto skusenost ? Najradsej by som ho mal pri sebe.
Tyhle podmínky si každá letecká společnost stanovuje sama (např. váha psa kterého ještě můžeš vzít jako "příručního"). Co nejdřív si zjisti s kým poletíš a přímo s nimi se domluv, zeptej se na ceny a podmínky přepravy, nedá se to zevšeobecnit.
pato
napsal(a):
Obvykle můžete vzít na palubu psa, který i se schránou s pevnou podložkou váží do 10 kg. Jinak musí do zavazadlového prostoru. Ale konkrétní podmínky je potřeba ověřit u konkrétního přepravce, se kterým máte v úmyslu cestovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

pato
napsal(a):
psa do určité hmotnosti a rozměrů přepravky většina společností pustí na palubu jako příruční zavazadlo. Když jsem to počítala, tak to tuším bylo do ca 8kg jezevčíka, ale to bylo tak před šesti lety. Nejlíp bude zjistit si, s jakou společností chcete letět a pak přímo u nich zjišťovat co a jak. Zkuste se nejdřív podívat na jejich stránky, např. Lufthansa to měla celkem dobře popsaný, všechny ty předpisy. Určitě se mezi sebou budou lišit i cenově.