Fena musí zhubnout, jak na to?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2007 09:10

Mám prosbu. Potřebuju radu. Fena velkého plemene si utrhla (nebo spíše natrhla) čéšku. Než půjde na operaci, vet nařídil zhubnout.. Jenže jak, když je u ní zatím vyloučen aktivní pohyb? Mám zkusit nějaké dietní krmení a dávat min.dávky? Nebo přejít na rýži a kuřecí? Díky.

23.4.2007 09:27

matahary napsal(a):
Mám prosbu. Potřebuju radu. Fena velkého plemene si utrhla (nebo spíše natrhla) čéšku. Než půjde na operaci, vet nařídil zhubnout.. Jenže jak, když je u ní zatím vyloučen aktivní pohyb? Mám zkusit nějaké dietní krmení a dávat min.dávky? Nebo přejít na rýži a kuřecí? Díky.

Řešila jsem podobný problém - tedy fena měla pohybu ažaž, ale přesto po hárání hrozně přibrala a kila nešla dolů (jen u páníčků, co s ní lítali jak blázni). Začala jsem ji krmit speciální dietou od Puriny - Obesity management a bylo po problému. Váhový úbytek cca 1,5 kg / 14 dní, u psa s optimální váhou 35 kg. Navíc jsem nezaznamenala žádný úbytek elánu či svalů.

23.4.2007 12:34

matahary napsal(a):

Nepíšete, čím krmíte nyní. Jestli granulemi, tak bych využila příspěvek přede mnou (Purina). Já jsem něco podobného řešila u svého psa, co si utrhl kolenní vaz a taky byl nějakou dobu mimo provoz. Jenže já krmím vařeným mase, konzervou a rýží nebo těstovinami. Ubrala jsem část přílohy a nahradila to strouhanou mrkví. Jde to ztuha, je to kastrát a všechno navíc se na něm rychle projeví, ale pomalinku jsme se k nějakému úbytku váhy dopracovali. Ale chudák má hlad, i misku nadzvedává zespod, jestli tam něco nezůstalo. Teď mám souběžně s ním březí fenu, kterou krmím 2x denně, tak jsem mu tu dávku taky radši rozdělila. Ale je to opravdu boj.

24.4.2007 15:56

makki napsal(a):
Nepíšete, čím krmíte nyní. Jestli granulemi, tak bych využila příspěvek přede mnou (Purina). Já jsem něco podobného řešila u svého psa, co si utrhl kolenní vaz a taky byl nějakou dobu mimo provoz. Jenže já krmím vařeným mase, konzervou a rýží nebo těstovinami. Ubrala jsem část přílohy a nahradila to strouhanou mrkví. Jde to ztuha, je to kastrát a všechno navíc se na něm rychle projeví, ale pomalinku jsme se k nějakému úbytku váhy dopracovali. Ale chudák má hlad, i misku nadzvedává zespod, jestli tam něco nezůstalo. Teď mám souběžně s ním březí fenu, kterou krmím 2x denně, tak jsem mu tu dávku taky radši rozdělila. Ale je to opravdu boj.

ta speciální dieta od Puriny - dá se koupit ve Zverimexu, nebo musím k vetovi.?
Reším zrovna u fenky také hubnutí - nasadila jsem light Royal Canin, snížila podstatně dávku, dorovnávám strouhanou mrkví, zvýšila tempo a délku procházek.
Pes je malé plemeno - po deseti dnech zatím výsledek nevidím - u sebe ano - hubnu, fenka má stále šílený hlad - na procházkách by sežrala co najde.

24.4.2007 17:31

matahary napsal(a):

...co zkusit přidávat do krmení fazolky...zaplní žaludek, odstraní pocit hladu, ale nejsou kaloricky vydatné...

24.4.2007 18:55

dagmar napsal(a):
Reším zrovna u fenky také hubnutí - nasadila jsem light Royal Canin, snížila podstatně dávku, dorovnávám strouhanou mrkví, zvýšila tempo a délku procházek.
Pes je malé plemeno - po deseti dnech zatím výsledek nevidím - u sebe ano - hubnu, fenka má stále šílený hlad - na procházkách by sežrala co najde.

my taky hubneme. Nejdříve jsme snížili krmnou dávku, ale fenďule měla hlad. Navíc jsme ani při zvýšeným pohybu nezhubli nic. Od soboty dávám dietu od Hill´s r/d. Nemůžu zatím říct, jak funguje, to bych mohla napsat třeba za 14 dní, jestli jsme zaznamenali nějaký váhový úbytek, fakt ale je, že fena hladem netrpí, někdy ani nedojí denní dávku. Doufám, že nechodí na štěněcí, máme totiž ještě doma prcka. To se ale snažím hlídat jak ostříž. Prcek chodí na ty dietní, což jsem vzhledem k tomu, že u prcka spíš potřebuji, aby nabrala a že tyto granule zrovna nepatří mezi nejlevnější, taky zakázala. Ale je vidět, že chutnají :)
Tak přeji hodně zdaru při hubnutí, je to fuška

25.4.2007 06:46

dav napsal(a):
...co zkusit přidávat do krmení fazolky...zaplní žaludek, odstraní pocit hladu, ale nejsou kaloricky vydatné...

Jako zelené mražené fazolky? A co dělají fazolky s trávením? Netrpí psi nadýmáním? To nemusí být špatný nápad.

25.4.2007 07:03

dagmar napsal(a):

Granule Purina Obesity Management se dají koupit jak u veterináře, tak v chovatelských potřebách (třeba u nás v Chocni hned ve dvou obchodech). Dělají se jako 3kg a 15kg pytle. Já kupovala 3kg za cca 335 Kč.

Přijde mi lepší než snižování dávky dávat hubnoucí granule. Protože jinak má pes pořád hlad a jak napsala moje kamarádka, sežere i to, o čem slušní lidé nemluví. Mně se pomocí výše uvedených granulí podařilo dostat feňuli na optimální váhu a od té doby ji krmím už jen light verzí a spokojenost panuje na všech stranách. Ona má plnou misku a nepřibírá. Kdybych jí dala běžné granule, tak byť lítá i 5 hodin denně (ale opravdu velmi aktivní pohyb), tak by stejně přibírala. Asi to má v genech, nebo je to prostě pozůstatek z dob života ve smečce.

25.4.2007 09:01

makki napsal(a):
Jako zelené mražené fazolky? A co dělají fazolky s trávením? Netrpí psi nadýmáním? To nemusí být špatný nápad.

...sám jsem to neodzkoušel, ale vyčetl jsem to v publikaci o Francouzských buldočcích, tam to doporučují jako součást redukční diety pro tlusté a žravé psy. Pokud by to způsobovalo plynatost, tak by to předpokládám nedoporučovali právě pro francouze, kteří jsou svojí prdlavostí vyhlášení :-) Ještě to zkuste konzultovat, ale myslím, že se tím moc zkazit nedá...

25.4.2007 19:08

dav napsal(a):
...sám jsem to neodzkoušel, ale vyčetl jsem to v publikaci o Francouzských buldočcích, tam to doporučují jako součást redukční diety pro tlusté a žravé psy. Pokud by to způsobovalo plynatost, tak by to předpokládám nedoporučovali právě pro francouze, kteří jsou svojí prdlavostí vyhlášení :-) Ještě to zkuste konzultovat, ale myslím, že se tím moc zkazit nedá...

Já ji vždy nastrouhám mrkev, do toho dám pár namočených granulí řas /takové zelené/ ony hodně nabobtnají, fenka to miluje a odpočítávám do toho granulky..

26.4.2007 06:31

dagmar napsal(a):
Já ji vždy nastrouhám mrkev, do toho dám pár namočených granulí řas /takové zelené/ ony hodně nabobtnají, fenka to miluje a odpočítávám do toho granulky..

Granule řas? Prosím co to je za výrobek? Jak se jmenuje a kde je možné se k němu dostat? Díky za info.

27.4.2007 18:28

makki napsal(a):
Granule řas? Prosím co to je za výrobek? Jak se jmenuje a kde je možné se k němu dostat? Díky za info.

Mě to normálně navážili ve Zverimexu - nevím jak se jmenují jsou to takové větší granule - asi jako fazole - a zelené.

28.4.2007 10:05

matahary napsal(a):

Moc děkuji všem za rady! Fena již má sestavený hubnoucí plán, který funguje a koncem května již může na operaci.
Děkuji všem.

29.4.2007 10:31

matahary napsal(a):
Moc děkuji všem za rady! Fena již má sestavený hubnoucí plán, který funguje a koncem května již může na operaci.
Děkuji všem.

... a co takhle nějaké podrobnosti o tom hubnoucím plánu, třeba to taky někdy budeme potřebovat :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík