registana
napsal(a):
Mohli byste mi někdo prosím popsat tohle plemeno, jak vypadá, jeho povahu a případně vložit foto? Moc děkuji
S tím to plemenem nemám žádné zkušenosti ale tohle jsem našla na internetu:
Švédský hrubosrstý jezevčík (Drever, Swedish Dachsbracke),Blízký příbuzný jezevčíka.
PŮVOD:
Tito jezevčíci byli vyšlechtěni ve Švédsku na rozhraní 19. a 20. století křížením místních loveckých psů s rasou pro lov lišky, kanců.
POPIS:
Plemeno loveckých honících psů, blízký příbuzný jezevčíka. Standart byl přiznán v roce 1949 ve Švédsku. Je silný, svalnatý, připomíná jezevčíka a bígla. Hlava má pěkné proporce.
VÝŠKA:
V kohoutku 29 - 38 cm.
VÁHA:
Váha se neuvádí.
SRST:
Kkrátká, ploše přiléhavá k tělu, barevné variety: rezavobílý, zlatobílý, trojbarevný (nemá převládat bíla).
CHARAKTER:
Pes má vyrovnaný charakter, je přátelský, je vhodný k dětem, dobrý hlídač.
PÉČE:
Péče o srst není složitá.
A tady ještě jedna fotka kterou jsem našla v atlase na faune jinak nic:-(
luucka
napsal(a):
S tím to plemenem nemám žádné zkušenosti ale tohle jsem našla na internetu:
Švédský hrubosrstý jezevčík (Drever, Swedish Dachsbracke),Blízký příbuzný jezevčíka.
PŮVOD:
Tito jezevčíci byli vyšlechtěni ve Švédsku na rozhraní 19. a 20. století křížením místních loveckých psů s rasou pro lov lišky, kanců.
POPIS:
Plemeno loveckých honících psů, blízký příbuzný jezevčíka. Standart byl přiznán v roce 1949 ve Švédsku. Je silný, svalnatý, připomíná jezevčíka a bígla. Hlava má pěkné proporce.
VÝŠKA:
V kohoutku 29 - 38 cm.
VÁHA:
Váha se neuvádí.
SRST:
Kkrátká, ploše přiléhavá k tělu, barevné variety: rezavobílý, zlatobílý, trojbarevný (nemá převládat bíla).
CHARAKTER:
Pes má vyrovnaný charakter, je přátelský, je vhodný k dětem, dobrý hlídač.
PÉČE:
Péče o srst není složitá.
A tady ještě jedna fotka kterou jsem našla v atlase na faune jinak nic:-(
Také žádného neznám osobně, u nás, co vím, není chován, ani nikým "držen", znám je jen ze zahraničních výstav. Je to lovecký pes, a opravdu připomíná jezevčíka kříženého s bíglem.