Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2007 10:42

NEvíte někdo jak vyrobit psí dort?Myslím aby mu nějak neuiškodil,ale zas aby byl pro nějk chutnýNic nemůžu vymyslet,aby to drželo tvar dortu..a na internetu taky nic není...

30.5.2007 10:50

petas napsal(a):
NEvíte někdo jak vyrobit psí dort?Myslím aby mu nějak neuiškodil,ale zas aby byl pro nějk chutnýNic nemůžu vymyslet,aby to drželo tvar dortu..a na internetu taky nic není...

No já myslím, že tvar dortu by udržel sulc, ne? Normálně dobře uvařit vepřový nožičky a ten vývar pak přece sám ztuhne. Dělaji se z toho i domácí aspiky, ne?

30.5.2007 11:14

impact napsal(a):
No já myslím, že tvar dortu by udržel sulc, ne? Normálně dobře uvařit vepřový nožičky a ten vývar pak přece sám ztuhne. Dělaji se z toho i domácí aspiky, ne?

Zkus se podívat na stránky www.cz-pes.cz
Nezařaditelné dotazy a diskuze narozeninový dort. Jsou tam super nápady a taky fotky. Některý vypadají fakt moc dobře. Myslím, že si vybereš.

30.5.2007 11:28

luisa napsal(a):
Nezařaditelné dotazy a diskuze narozeninový dort. Jsou tam super nápady a taky fotky. Některý vypadají fakt moc dobře. Myslím, že si vybereš.

Zrovna minulý týden jsme oslavili první rok !! Dortík vypadal následovně :

1 pytlík rýže (samozřejmě uvařit :-)),1 konzerva Calibry

.. tu jsem necala ohřát na pánvičce, potom do ní přidala rýži a nechala chvíli vychladnout z tohoto \"ryzota\" jsme uplácali dortík a pok už jen daly tyčinku jako 1.svíčku a dozdobili bonbónky a pamlsky :-))

fotky a video na www.bcsparco.borec.cz

30.5.2007 11:32

luisa napsal(a):

do normalni dortove formy jsem dala maso s ryzi, pekne hustou kasi a po upeceni trochu zalila zminovanym vyvarem z nozicek. Po zatuhnuti jsem z uslehanych bilku udelala zdobeni a velikou cislici a nechala bilek v troube vysusit pri 120 st. cca 40 min, jako kdyz se pecou vanocni pusinky

30.5.2007 11:37

romanovci napsal(a):
do normalni dortove formy jsem dala maso s ryzi, pekne hustou kasi a po upeceni trochu zalila zminovanym vyvarem z nozicek. Po zatuhnuti jsem z uslehanych bilku udelala zdobeni a velikou cislici a nechala bilek v troube vysusit pri 120 st. cca 40 min, jako kdyz se pecou vanocni pusinky

nebo jsem jen spekla maso a testoviny s vajickama a predlozila hafikovi v keramicke dortove fotme. Po protahovani s geatulacemi se konecne mohl pustit do jidla ( cislo jsme samozrejme sundali) a vylizana forma nam byla milostive vracena

30.5.2007 12:09

romanovci napsal(a):
nebo jsem jen spekla maso a testoviny s vajickama a predlozila hafikovi v keramicke dortove fotme. Po protahovani s geatulacemi se konecne mohl pustit do jidla ( cislo jsme samozrejme sundali) a vylizana forma nam byla milostive vracena

Ahoj, dneska má můj pesan taky narozeniny, tak budu dělat to co se osvědčilo u fenky - normální klasickej piškotovej korpus, na to natři 2 pribińáky a holčičce jsem jahodovým jogurtem udělala ozdoby, psovi dneska koupim borůvkovej - aby byl modrej

po všech pokusech s želatinou, formou, špagetama a syrovým masem jsem přišla na tohle, pomlaskávají si a není to nijak škodlivý:-))

30.5.2007 12:10

helenar napsal(a):
Ahoj, dneska má můj pesan taky narozeniny, tak budu dělat to co se osvědčilo u fenky - normální klasickej piškotovej korpus, na to natři 2 pribińáky a holčičce jsem jahodovým jogurtem udělala ozdoby, psovi dneska koupim borůvkovej - aby byl modrej

po všech pokusech s želatinou, formou, špagetama a syrovým masem jsem přišla na tohle, pomlaskávají si a není to nijak škodlivý:-))

...

30.5.2007 12:37

helenar napsal(a):
...

dřív jsem dělávala tyhle, ale moc paplání a výsledek podobnej:-))) (maso s přílohama dostávají obyč)
tenhle dort byl z želatiny, těstovin, syrovýho masa, kuřecích srdíček a ta jednička byla z uheráku

30.5.2007 21:19

helenar napsal(a):
dřív jsem dělávala tyhle, ale moc paplání a výsledek podobnej:-))) (maso s přílohama dostávají obyč)
tenhle dort byl z želatiny, těstovin, syrovýho masa, kuřecích srdíček a ta jednička byla z uheráku

Já jsem vyvařila hodně vepřových kůží bez tuku ,přidala vařené libové vepřové,kuřecí,srdíčka a to jsem dala do dortové formy a udělala takový jako sulc.Ozdobila jem ho vařenými vajíčky nakrájenými na kolečka ,trochou nastrouhaného sýra a jako svíčky žvýkací tyčinky z buvolí kůže .Mělo to obrovský úspěch.

30.5.2007 21:48

carjack napsal(a):
Já jsem vyvařila hodně vepřových kůží bez tuku ,přidala vařené libové vepřové,kuřecí,srdíčka a to jsem dala do dortové formy a udělala takový jako sulc.Ozdobila jem ho vařenými vajíčky nakrájenými na kolečka ,trochou nastrouhaného sýra a jako svíčky žvýkací tyčinky z buvolí kůže .Mělo to obrovský úspěch.

My měli taky piškotový korpus potřený tvarohem a zdobený psí čokoládou

31.5.2007 19:43

helenar napsal(a):

ehm,patlání ne paplání...

31.5.2007 19:44

helenar napsal(a):

no,ehm,patlání,ne paplání...

19.6.2007 12:39

zviratkomilacek napsal(a):
no,ehm,patlání,ne paplání...

Když už se tu bavíte o psích dortech. Nemáte někdo recept na psí sušenky? Zrovna peču a tak mě napadlo...

19.6.2007 14:23

petas napsal(a):

My jsme teď slavili 10 let a dostal dorta ve tvaru pejska. Normálně jsem z piškotového korpusu vyřízla tvar, na to jsem dala konzervu od Eagle packu a na to druhou vrstvu korpusu. Opatlala jsem to tvarohem smíchaným s mazacím sýrem a navrch jsem posypala strouhanej eidam (aby byl pejsek chlupatej :o)) Šmakovalo to nejen psům, ale i jednomu páníčkovi :o)

19.6.2007 17:08

arosek napsal(a):
My jsme teď slavili 10 let a dostal dorta ve tvaru pejska. Normálně jsem z piškotového korpusu vyřízla tvar, na to jsem dala konzervu od Eagle packu a na to druhou vrstvu korpusu. Opatlala jsem to tvarohem smíchaným s mazacím sýrem a navrch jsem posypala strouhanej eidam (aby byl pejsek chlupatej :o)) Šmakovalo to nejen psům, ale i jednomu páníčkovi :o)

Čauky,
skvělé recepty jsou na www.itaco.cz

Jinak sušenky dělám z jater, česneku, bylinek, ovesných vloček a žloutků.... od všeho dám přiměřeně aby to drželo při sobě a pečeme do zlatova

Klára.l85

15.5.2017 17:04
Klára.l85

XXX.XXX.105.42

Zdravímsmajlík
Tak jsme každý rok dělali dortíky tak, jak většina tu píšesmajlík Rýže, kuřecí maso, mrkev, tvaroh, pamlsky atd. Máme zlatého retrívra, takže ten spapká všechno co voní a ve velkém, ale to ho nenecháváme samozřejmě. Vždy jsme udělali ten dort docela velký - dortová forma... Takže to měl na dva tři dny a poslední rok už mu to nesedlo - věk už mu s trávením dělá svoje. Zkusili jsme proto hledat něco, co je přímo pro pejsky a našli jsme tohle, kde se na přípravě sami můžeme podílet a nazdobit si to dle sebe:) https://www.animalcake.cz/dorty-pro-psy a vzhledem k tomu, že to je vyvážené pro pejsky a celá receptura konzultovaná s ústavem výživy zvířat, Veterinární a Farmaceutickou univerzitou Brno, tak jsme to zkusili a super. Roneček si šmákl, slintal a bylo mu po tom dobře. Je to taková akorát porce která se dá menším pejskům rozložit na více dní a větším tak na dvasmajlík- záleží čím to ještě dozdobíte a kolik to přidá na váze dortíku. :palec: Takže letos otastováno a příští rok už víme, do čeho jít smajlík Doporučuju.

jolyha

15.5.2017 17:10
jolyha

XXX.XXX.229.101

To vůůůůůbec nezavání tím, že si prodejce dělá reklamu, ale vůůůůůbec nee.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2017 21:41

Já zas uplácám jeho běžnou barfáckou dávku pomocí poctivého sulcu do požadovaného tvaru, z ovesné mouky s lososovým olejem upeču "perníček" ve tvaru čísla a je vymalováno. Proč by mu mělo být o narozeninách blbě, že...

Když je pes granulář, tak se může po... z jakéhokoliv "dortu". Akorát že v promo textu je vlastně popsaná dieta na průjem, to bych se pak psovi bála dát i piškot, natož si někde objednat dort.

15.5.2017 21:47

jolyha napsal(a):
To vůůůůůbec nezavání tím, že si prodejce dělá reklamu, ale vůůůůůbec nee.

To teda A navíc ta cena,179, -/ 120g Velmi výhodné

notregistered

15.5.2017 21:50
notregistered

XXX.XXX.211.3

Ovesnou kaši z lidlu také stačí zalít teplou vodou
6,90kč

ollie, však to je to doporučení mvdr. přece
když po dortíku bude mít každý druhý hafínek trable, kdo jim to bude kupovat ?
smajlík

15.5.2017 22:04

notregistered napsal(a):
Ovesnou kaši z lidlu také stačí zalít teplou vodou
6,90kč

ollie, však to je to doporučení mvdr. přece
když po dortíku bude mít každý druhý hafínek trable, kdo jim to bude kupovat ?
smajlík

Konzultace je důležitá, obecné pravdy ani barf kuchařka nestačí. Výživáři a VFU mají určo paušální know-how pro všechny psy.

Dorty si v první řadě objednávají granuláři, co se s tím nechtějí doma matlat, a ti, co znám, se po oslavě ze... až za ouškama. Ale to bude možná i tím, že dostali větší množství a s chutí vdechli, páč s porovnání s granclemi většina psů jásá bez ohledu na následky.

Poslední narozeniny jsem udělala takový sulc z kuřecích kůží, že ho musel kousat. Vždycky jsem ho tupě dělala z chrochro, ale od té doby jedeme všechny druhy pipin.

15.5.2017 22:24
Naty1

XXX.XXX.47.70

Já udělala tenhle https://www.youtube.com/watch?v=sxXR3iBPwB0 (a zkusila i jiné recepty, vždy chytnalo) jen v menším, bohužel fotky namám ale moc mu chutnalo

15.5.2017 23:03

Naty1 napsal(a):
Já udělala tenhle https://www.youtube.com/watch?v=sxXR3iBPwB0 (a zkusila i jiné recepty, vždy chytnalo) jen v menším, bohužel fotky namám ale moc mu chutnalo

Tak zrovna tenhle recept ve videu, kromě toho masa, a ryby, kdyby tam byla?, neobsahuje moc kvalitní suroviny, takže bych ho zase tak nedoporučovala. Jelikož není důležitější to, zda psu chutnal, ale jak mu prospěl

15.5.2017 23:32

Souhlas s Rájkou.

Můj pes, který s přehledem ukradne syrový špek, aniž bych to poznala, kdyby mi nechyběl, tak tenhle "dort" by asi úplně nezvládl. Není nutné všude cpát piškoty a hůř. Psovi je úplně fuk, jak je dort nazdobený a jakou má formu, ale když už, tak př. z koleček vařené mrkve, kedlubny a řepy se dají udělat ozdůbky, oči...

Už dlouho se odhodlávám z něho udělat kanibala a vymodelovat mu na dort z rýžového těsta postavu sebe samého. Červené části obarvit možná mrkví. Na čenich by byla dobrá sépie, ale na takovou tečku bych asi radši vymyslela něco levnějšího. Socha by samozřejmě jako sacharidová bomba stála na mase v sulcu.

15.5.2017 23:35
Naty1

XXX.XXX.47.70

Teď jsem si to video pustila znova a nějak mi došlo že jsem to tenkrát dělala podle toho ale dala jiné suroviny- vynechala jsem kupované pamlsky a taveňák( nahrazeno jablkem a kuřecím).

15.5.2017 23:40

Naty1 napsal(a):
Teď jsem si to video pustila znova a nějak mi došlo že jsem to tenkrát dělala podle toho ale dala jiné suroviny- vynechala jsem kupované pamlsky a taveňák( nahrazeno jablkem a kuřecím).

Jasně, když to člověk udělá jako zdravou variantu, tak proč ne, navíc, když je to jednou ročně.
Mmch, co drápky, chodíte pravidelně?

16.5.2017 00:47
tapina

XXX.XXX.232.70

Z míň tradičních mas dobře sulcují hlavy z králíků, asi tak 10 12 hlav do papiňáku, vodou jen pokrýt a pomalu vařit. Oberu, dám do mísy, naleju jen tak lehce přeliju, ztuhne to dobře, je to minimálně tučné, pokus dáte mozky stranou, tak snad vůbec. Ze skleněné mísy to vyjede samo a stačí dělat řezy.
Černé jsou různé mořské řasy.
O víkendu jsem měla pokušení udělat jim lososovou "šunkovou pěnu", koupila jsem docela luxusní ořez a malej z toho měl takovou radost, že to bylo nalepený skoro všude, tak že bych to pomlela, ať s tím nejde házet. Možná příště.

16.5.2017 19:49
Naty1

XXX.XXX.47.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasně, když to člověk udělá jako zdravou variantu, tak proč ne, navíc, když je to jednou ročně.
Mmch, co drápky, chodíte pravidelně?

Jj, pravidelně a někdy jen tak z nudy piluju pilníkem po večerech, začíná mě to bavit

16.5.2017 22:15

Naty1 napsal(a):
Jj, pravidelně a někdy jen tak z nudy piluju pilníkem po večerech, začíná mě to bavit

17.5.2017 05:41

Zdá se mi to nebo všichni děláte dorty z masa? To u nás je vždycky na sladko , klasika - korpus nějaká buchta, ozdobená našlehaným tvarohem a ovocem. Teď vede tahle: ušlehám žloutky s banánem a trochou másla, přisypu pohankovou a amarantovou mouku, trochu karobu, hrst chia semínek, pomerančový džus pokud je to moc tuhé, vmíchám sníh z bílku a upeču. Mrkev s ananasem je taky dobrá příchuť (pro lidi s ořechy a sekanou čokoládou). Jen to sfoukávání svíček nám pořád nějak nejde, tak snad na to máme ještě dost času. (klepu na dřevo)

17.5.2017 19:40
tapina

XXX.XXX.178.217

Zdá se mi to nebo všichni děláte dorty z masa? To u nás je vždycky na sladko , klasika - korpus nějaká buchta, ozdobená našlehaným tvarohem a ovocem. Teď vede tahle: ušlehám žloutky s banánem a trochou másla, přisypu pohankovou a amarantovou mouku, trochu karobu, hrst chia semínek, pomerančový džus pokud je to moc tuhé, vmíchám sníh z bílku a upeču. Mrkev s ananasem je taky dobrá příchuť (pro lidi s ořechy a sekanou čokoládou). Jen to sfoukávání svíček nám pořád nějak nejde, tak snad na to máme ještě dost času. (klepu na dřevo)

No po pravdě pod pojmem "psí dort" se u nás dělá nepečený dort z piškotů a kyselých letních jablek. Ale psi ho nedostávají smajlík ani nevím, kdo ten název vymyslel.

Pera

20.5.2017 11:27
Pera

XXX.XXX.105.42

Ahoj smajlík

my dělávali taky z masa, rýže atd. :-D takže maso je pro pejsky v kurzu. Úplně si netroufáme dávat Žofce sladké. Zas je fakt že dort má být sladký, ale i pro lidi už se dělávají i na slanosmajlík Moc nevěřím spojení pejsek a muka, máslo atd... hlavně nám teď veterinářka zakázala Žofku moc krmit, měla po operaci tlapky, tak aby nepřibírala, když nemůže běhat jako normálněsmajlík Známá nám k narozkám doporučila objednat si základ na dort pro pejsky, že byla spokojená, tak to zvažujeme... u nás je tu taková osada pejskařů a každý má jiný názor:-D Znáte někdo https://www.animalcake.cz/dorty-pro-psy? Pořád se nemůžeme rozhodnout, zda udělat doma, objednat přímo hotový nebo tady z toho základu, četla jsem si že to je nějak schváleno nějakou fakultou, ale moc tomu nerozumímsmajlík Jen chceme pro Žofinku to jen smajlík

20.5.2017 11:47
Terven

XXX.XXX.110.147

Pera napsal(a):
Ahoj smajlík

my dělávali taky z masa, rýže atd. :-D takže maso je pro pejsky v kurzu. Úplně si netroufáme dávat Žofce sladké. Zas je fakt že dort má být sladký, ale i pro lidi už se dělávají i na slanosmajlík Moc nevěřím spojení pejsek a muka, máslo atd... hlavně nám teď veterinářka zakázala Žofku moc krmit, měla po operaci tlapky, tak aby nepřibírala, když nemůže běhat jako normálněsmajlík Známá nám k narozkám doporučila objednat si základ na dort pro pejsky, že byla spokojená, tak to zvažujeme... u nás je tu taková osada pejskařů a každý má jiný názor:-D Znáte někdo https://www.animalcake.cz/dorty-pro-psy? Pořád se nemůžeme rozhodnout, zda udělat doma, objednat přímo hotový nebo tady z toho základu, četla jsem si že to je nějak schváleno nějakou fakultou, ale moc tomu nerozumímsmajlík Jen chceme pro Žofinku to jen smajlík

Tak ještě že je to schváleno fakultou
Hlavně nenápadně

Pera

30.5.2017 15:51
Pera

XXX.XXX.105.42

? zdravím, asi nechápu narážku s tím " hlavně nenápadně smajlík Četla jsem si tuhle diskusi docela dlouho a každý tu dělá dorty jinak a ne každý se zrovna vhodných surovinsmajlík Někdo tu doporučoval ten dort z Animal Cake, tak jsem se chtěla zeptat, zda má ještě někdo zkušenosti. Bohužel s diskusními fóry nemám zkušenost a po téhle už asi ani nechci. Myslela jsem, že se tu člověk dočká nějaké rady a ne jen rytí smajlík Nejsme líní dort připravit sami, dokonce jsme to dělávali několik let, ale když nám dá veterinářka nějakou radu, nebo spíš příkaz a doporučení, tak se toho snažíme držet a nebudeme do psa cpát to, co by neměla. Proto jsme hledali variantu, která by byla pro ni dobrá, ale koukám, že více než pejskaři, kteří svým pejskům dopřejí to, co je pro ně dobré, tak si každý vymýšlí své recepty, které pejskům leda ublíží. naše Žofka je zvyklá na granule, jak už tu někdo zmínil, proto jsme hledali dort, který má obdobné složení. Z nějakých sulců, pudingů, těst a nevím co, by se akorát tak po... Takže jsme dort objednali a nestydíme se za to. Porce akorát, sedlo jí to a stejně jako za sebe nemáme problém utratit nějakou kačku na narozeniny za něco dobrého - dort, večeře atd...tak ani za Žofku nám nebylo líto dát 176 kč, jak tu někdo zmínil smajlík Je to člen rodiny a nebudu šetřit na tom, z čeho jí pak akorát bude zle, takže ať si říká kdo chce co chce, psi mají dostávat to co jim je určeno ;-) Loni nám nebylo líto dát 350, - za dort, který nám jedna paní udělala přímo pro pejska smajlík Ale každý své mazlíčky vnímá jinak, nikomu to neberu, ale nemám ráda ani takový přístup, jaký ukázala Terven ;-) Takže díky za nerady a snad se to tu i umoudří. Protože pokud si tu někdo dělal příspěvkem reklamu, tak to není hned problém i toho, kdo se zeptal, zda s tím má někdo zkušenosti smajlík Jinak OK. Mějte sesmajlík

30.5.2017 16:42

To Pera

Když člověk dělá domácí dort, tak nemusí nutně šetřit. Navíc rýže není zas takový šlágr, jak se říká. Jeden z mých dortíků byla hodně velká "raketa", kam se na to hrabe vámi zmíněný dort. Batáty, kachní prsa a tuňák v "paštičce" (rozemletá kachní srdce v sulcu). Veškeré maso syrové.
A dorty dělám doma v první řadě proto, že si tam můžu dát všechno, co můj pes miluje a o čem jako správný pejskař vím, že je pro psa dobré a určitě se mi po tom nepo...

notregistered

30.5.2017 17:01
notregistered

XXX.XXX.211.243

Proč dát k narozeninám dort z ingrediencí, které jí každý den ? to je na hlavu
budu jí u toho říkat - tohle není večeře, to máš narozeniny.

Pera

30.5.2017 17:02
Pera

XXX.XXX.232.101

Zdravím Ollie,

vím že to tak právě je. Jen mě zarazila reakce na prosbu o radu. Jak jste zmínila.batáty, tuňák atd - tohle jsme třeba loni nechali udělat a byl krásný a voněl, že bychom ho sami snědli smajlík, jenže asi ne každý pes to snese. Taky jsme dělávali dorty z toho, co bylo doporučeno a co je pro pejsky dobré a levné to taky nebylo, snad dražší než pro nás kdybychom dělalismajlík Ale prostě už to Žofce nesedlo. Takže tu komentuji jen to, že jsem to tu pročetla, vesměs každý tu dělal dorty doma, většinou i takové, co jsme už taky zkoušeli a vždy v pohodě, ale jak pes stárne, tak už asi taky nezvládne strávit vše...Proto když jsem našla ten dort pro pejsky, který byl tak nějak ze složení jak granule, tak jsem se ptala, zda má někdo zkušenost a dostalo se mi jen nehezké reakce, kterou jsem úplně nepobrala. Každopádně už to nebudu řešit, protože takových lidí je všude plno a jen to ubírá sílu a víru v dobré lidismajlík

Pera

30.5.2017 17:05
Pera

XXX.XXX.232.101

Viz příspěvek vložený před chvílísmajlík Třeba proto, že už jen najít granule, které by nedělali problémy strávit je bez průjmů, byl oříšeksmajlík Ale jak říkám, rady už se tu dnes člověk nedočká, jen kritiky smajlík
Díky za nic a raději se loučímsmajlík

30.5.2017 17:05

Pera napsal(a):
Zdravím Ollie,

vím že to tak právě je. Jen mě zarazila reakce na prosbu o radu. Jak jste zmínila.batáty, tuňák atd - tohle jsme třeba loni nechali udělat a byl krásný a voněl, že bychom ho sami snědli smajlík, jenže asi ne každý pes to snese. Taky jsme dělávali dorty z toho, co bylo doporučeno a co je pro pejsky dobré a levné to taky nebylo, snad dražší než pro nás kdybychom dělalismajlík Ale prostě už to Žofce nesedlo. Takže tu komentuji jen to, že jsem to tu pročetla, vesměs každý tu dělal dorty doma, většinou i takové, co jsme už taky zkoušeli a vždy v pohodě, ale jak pes stárne, tak už asi taky nezvládne strávit vše...Proto když jsem našla ten dort pro pejsky, který byl tak nějak ze složení jak granule, tak jsem se ptala, zda má někdo zkušenost a dostalo se mi jen nehezké reakce, kterou jsem úplně nepobrala. Každopádně už to nebudu řešit, protože takových lidí je všude plno a jen to ubírá sílu a víru v dobré lidismajlík

Naučte Žofku žrát všechno (maso, vnitřnosti, kosti, ovoce, zeleninu, doplňky) a nebudete mít žádný problém, že by jí něco nesedlo
Pokud byste chtěla poradit jak na to, písněte mi zprávu.

notregistered

30.5.2017 17:06
notregistered

XXX.XXX.211.243

Jste se mohla přijít zeptat ;-).

30.5.2017 17:17
tapina

XXX.XXX.165.16

Naučte Žofku žrát všechno (maso, vnitřnosti, kosti, ovoce, zeleninu, doplňky) a nebudete mít žádný problém, že by jí něco nesedlo
Pokud byste chtěla poradit jak na to, písněte mi zprávu.

Tak já nevím no...

Vy byste dala třeba svojí psici dortík z vepřových nožek nebo taková vařená hovězí tlama hm?
Nějak tak matně si vzpomínám, že je na to citlivá.
Ale tak možná už jste ji to naučila žrát, no, tak to se pak omlouvám. Ale dřív byste jí to třeba nedala.

Některý pes se rozdrbe, jiný se potentuje, není jedno horší než druhý a proč mu to dělat navíc ještě na narozeniny?

Když ty narozeniny jsou stejně taková legrace pro páníčky. Nový obojek, dort roztodivných tvarů a barev a tvař se na foto a takové nesmysly. Co z toho ten pes má. Páníčci si udělali radost.

30.5.2017 17:22

Pera napsal(a):
Zdravím Ollie,

Vyrábět dort z toho, co pes běžně nejí a vy nevíte, jestli to snese, je nesmysl. Můžete udělat z narozenin peklo. Stejná chyba, co lidé dělají, je množství. To pak může být psovi zle už jen z toho, že toho sní hodně, přestože ingredience jsou pro něj v pořádku. Prostě by u toho měl člověk myslet. Abych řekla pravdu, tak čistému granuláři bych asi radši žádný dort nedělala, popř. nekupovala.

30.5.2017 17:26

tapina napsal(a):
Tak já nevím no...

Vy byste dala třeba svojí psici dortík z vepřových nožek nebo taková vařená hovězí tlama hm?
Nějak tak matně si vzpomínám, že je na to citlivá.
Ale tak možná už jste ji to naučila žrát, no, tak to se pak omlouvám. Ale dřív byste jí to třeba nedala.

Některý pes se rozdrbe, jiný se potentuje, není jedno horší než druhý a proč mu to dělat navíc ještě na narozeniny?

Když ty narozeniny jsou stejně taková legrace pro páníčky. Nový obojek, dort roztodivných tvarů a barev a tvař se na foto a takové nesmysly. Co z toho ten pes má. Páníčci si udělali radost.

Z toho co psala Petra není zjevné, že by byla její Žofka citlivá "jen tak", ale že je granulář a nic jiného nežere, tím pádem je citlivá...
Své mrše bych udělala kachní dort s rybami smajlík Nemusí se přece všude cpát sulc ani hovězí tlama.

30.5.2017 17:42
tapina

XXX.XXX.165.16

Z toho co psala Petra není zjevné, že by byla její Žofka citlivá "jen tak", ale že je granulář a nic jiného nežere, tím pádem je citlivá...
Své mrše bych udělala kachní dort s rybami smajlík Nemusí se přece všude cpát sulc ani hovězí tlama.

No však ne, nemusí, ale tak ten princip je stejnej. Jaktože jste ji ještě nenaučila žrát hovězí a vepřové? Kachna s rybou, bože to vážně, Vodníkův dort by se to jmenovalo, ne? Bych to viděla ještě na korpus z prosa, krém s avokádem, polevu s kokosákem, navrch zasypat mákem a aspoň 4 patra by to mít mělo. smajlík No.

Asi si dneska upeču makovec, když nad tím tak přemýšlím smajlík

Furt jsou lidi, co krmí jen granule, tak pro ty je tuten dort, co psala Žofka, a to je celé. A je dobře, že to tu zaznělo, i to, že se na to dá navázat tak, že toho psa té "závislosti" na granulích lze zbavit. Že by mohl baštit i něco jiného.

Ono to je asi těžké to vysvětlovat, když ti lidi vidí, že se jim ten pes potento i z malého kousku sýru nebo nějakého nesmyslu venku, blbého libového kousku masa a pak je mu blbě několik dnů. Tak nic nezkoušejí, je jasné, že tím se problém prohlubuje, ale spousta psů tak i dožije a když jedí ty granule, nic moc se jim neděje.

Já se těm lidem ani nedívím, my taky furt točíme králíka, nutrii, různé ryby, těch příloh taky moc nedávám, takže taky nic moc vlastně. A fakt ju taky nenaučím žrát wolfsblut cold river granule, i když tam podle popisu pro ni nic blbýho není a samostatně by jí to nic neudělalo. Ale z těch granulí se drbe fakt hodně a fakt z nich.

30.5.2017 17:47

tapina napsal(a):
No však ne, nemusí, ale tak ten princip je stejnej. Jaktože jste ji ještě nenaučila žrát hovězí a vepřové? Kachna s rybou, bože to vážně, Vodníkův dort by se to jmenovalo, ne? Bych to viděla ještě na korpus z prosa, krém s avokádem, polevu s kokosákem, navrch zasypat mákem a aspoň 4 patra by to mít mělo. smajlík No.

Asi si dneska upeču makovec, když nad tím tak přemýšlím smajlík

Furt jsou lidi, co krmí jen granule, tak pro ty je tuten dort, co psala Žofka, a to je celé. A je dobře, že to tu zaznělo, i to, že se na to dá navázat tak, že toho psa té "závislosti" na granulích lze zbavit. Že by mohl baštit i něco jiného.

Ono to je asi těžké to vysvětlovat, když ti lidi vidí, že se jim ten pes potento i z malého kousku sýru nebo nějakého nesmyslu venku, blbého libového kousku masa a pak je mu blbě několik dnů. Tak nic nezkoušejí, je jasné, že tím se problém prohlubuje, ale spousta psů tak i dožije a když jedí ty granule, nic moc se jim neděje.

Já se těm lidem ani nedívím, my taky furt točíme králíka, nutrii, různé ryby, těch příloh taky moc nedávám, takže taky nic moc vlastně. A fakt ju taky nenaučím žrát wolfsblut cold river granule, i když tam podle popisu pro ni nic blbýho není a samostatně by jí to nic neudělalo. Ale z těch granulí se drbe fakt hodně a fakt z nich.

Vy jste fakt někdy zlá
Moje má alergii, to není to samé smajlík
Proto jsem Petře nabídla pomoc s přechodem, kdyby chtěla.
My točíme granule, konzervy, maso a ryby s jde to

30.5.2017 18:02
tapina

XXX.XXX.165.16

Vy jste fakt někdy zlá
Moje má alergii, to není to samé smajlík
Proto jsem Petře nabídla pomoc s přechodem, kdyby chtěla.
My točíme granule, konzervy, maso a ryby s jde to

Ale já nejsem zlá, jsem jen nepochopená

Není to to samé, ale vypadá to skoro stejně. No. Ne? Ale co když je všechno úplně jinak.

Vím, co je pes s alergií, co se drbe a vím i co je pes, kterej má týden krvavý průjem.2 dny dobrý, jo super, a pak zas znovu a to nic nesežral. Nechtěla bych ani jedno.

Jste hodná, že pomáháte lidem krmit pejsky, vždyť na to nic neříkám, to vůbec ne.

Nezkoušeli jste moučné červy?

Pera

30.5.2017 18:06
Pera

XXX.XXX.105.42

Tak smajlík a teď se tu rozjela debata, kterou jsem rozpoutat nechtěla - první co jsem psala, tak bylo to, že Žofka je p operaci nožiček, je už 12ti letá a hold větší pejsci na to trpí že...Dále jsem zmínila, že nám byla nasazena veterinářkou dieta kvůli těm kloubům a že dříve Žofka mohla jíst dorty z masa, kuřecí, ryby atd... prostě všesmajlík Jsme granuláři, ale občas jsme jí dopřáli i jiné mňamky, vyloženě připravené pro ni. Kupovali jsme konzervy, vyráběné tu u nás v česku, které jsou kvalitnější než pro lidusmajlík opravdu kusy masa jen nejsou kořeněné -losos, kuře, vepřové, hovězí...čisté zavařené maso... Bohužel jí to po léčbách, antibiotikách a všem co do sebe kvůli nožkám narvala, přestalo dělat dobře a nyní jsme rádi, že jsme našli granule, které zvládá. Už ani pamlsky které dostávala pravidelně ze sušeného masa atd, tak nedáváme v takovém množství, protože to nezvládá a jak tu bylo zmíněno, proč budu dělat svému pejskovi zle zbytečně a navíc ještě na narozeniny, když jak tu bylo taky zmíněno, je to většinu potěšení pro páničky a pec ani neví co se děje... Zajímal mne jen názor na ten dort od Animal Cake, protože to tu někdo zmínil a jelikož jsou granule jediné, co žere Žofka po dlouhém hledání vhodného složení v pohodě, chtěli jsme něco na té bázismajlík Doufám že už je tedy vše vysvětleno. Prostě to co dřív žrát moha, teď už nemůže a ani veterináři nám nedokáží říct víc než to, že už je starší a že je to jak u lidí, že s zažívání mění a že i ty léky co brala udělali své...Když zažijete se svým mazlíčkem několikrát za noc i den chození ven a žraní trávy aby si spravila žaludek a vidíte jak trpí, tak jí opravdu nebudete cpát to, co jí tyhle stavy vyvolává...Nebo ano? A jak jsem řekla - jelikož jsme se rady nikde nedočkali, zkusili jsme a zle jí nebylo, možná to byla náhoda ale spíš je to tím, že to je opravdu na bázi granulí a sedlo jí to...Takže bohužel učit ji na vše, už nelze, to už máme za sebou a věřte že nám samotným je z toho ouzko, ale chceme aby s námi bya ještě co nejdéle..

30.5.2017 18:08

tapina napsal(a):
Ale já nejsem zlá, jsem jen nepochopená

Není to to samé, ale vypadá to skoro stejně. No. Ne? Ale co když je všechno úplně jinak.

Vím, co je pes s alergií, co se drbe a vím i co je pes, kterej má týden krvavý průjem.2 dny dobrý, jo super, a pak zas znovu a to nic nesežral. Nechtěla bych ani jedno.

Jste hodná, že pomáháte lidem krmit pejsky, vždyť na to nic neříkám, to vůbec ne.

Nezkoušeli jste moučné červy?

Tak nepochopená? Možná
Úplně jinak.
Ale tu alergii a vůbec jakoukoliv nemoc je potřeba diagnostikovat a ne nechat psa jen na jedněch granulích a alibisticky si v tom libovat.
Nejsem hodná, pro mě je to normální pomáhat.
Červy ne, zkoušela jsem koníky, ale žrali jen bez nožek a křídel.

30.5.2017 18:14

Pera napsal(a):
Tak smajlík a teď se tu rozjela debata, kterou jsem rozpoutat nechtěla - první co jsem psala, tak bylo to, že Žofka je p operaci nožiček, je už 12ti letá a hold větší pejsci na to trpí že...Dále jsem zmínila, že nám byla nasazena veterinářkou dieta kvůli těm kloubům a že dříve Žofka mohla jíst dorty z masa, kuřecí, ryby atd... prostě všesmajlík Jsme granuláři, ale občas jsme jí dopřáli i jiné mňamky, vyloženě připravené pro ni. Kupovali jsme konzervy, vyráběné tu u nás v česku, které jsou kvalitnější než pro lidusmajlík opravdu kusy masa jen nejsou kořeněné -losos, kuře, vepřové, hovězí...čisté zavařené maso... Bohužel jí to po léčbách, antibiotikách a všem co do sebe kvůli nožkám narvala, přestalo dělat dobře a nyní jsme rádi, že jsme našli granule, které zvládá. Už ani pamlsky které dostávala pravidelně ze sušeného masa atd, tak nedáváme v takovém množství, protože to nezvládá a jak tu bylo zmíněno, proč budu dělat svému pejskovi zle zbytečně a navíc ještě na narozeniny, když jak tu bylo taky zmíněno, je to většinu potěšení pro páničky a pec ani neví co se děje... Zajímal mne jen názor na ten dort od Animal Cake, protože to tu někdo zmínil a jelikož jsou granule jediné, co žere Žofka po dlouhém hledání vhodného složení v pohodě, chtěli jsme něco na té bázismajlík Doufám že už je tedy vše vysvětleno. Prostě to co dřív žrát moha, teď už nemůže a ani veterináři nám nedokáží říct víc než to, že už je starší a že je to jak u lidí, že s zažívání mění a že i ty léky co brala udělali své...Když zažijete se svým mazlíčkem několikrát za noc i den chození ven a žraní trávy aby si spravila žaludek a vidíte jak trpí, tak jí opravdu nebudete cpát to, co jí tyhle stavy vyvolává...Nebo ano? A jak jsem řekla - jelikož jsme se rady nikde nedočkali, zkusili jsme a zle jí nebylo, možná to byla náhoda ale spíš je to tím, že to je opravdu na bázi granulí a sedlo jí to...Takže bohužel učit ji na vše, už nelze, to už máme za sebou a věřte že nám samotným je z toho ouzko, ale chceme aby s námi bya ještě co nejdéle..

Ne, Vy jste ze začátku jen psala, že Žofka je po operaci tlapky a že Vám veterinářka zakázala psa moc krmit, aby nenabíral. Tak si ujasněte, co vůbec píšete.
Evidentně neumíte psa seniora správně nakrmit, což není ojedinělé. Bohužel.

Pera

30.5.2017 18:22
Pera

XXX.XXX.105.42

Rájka999

smajlík Kdyby nebyli lidi hned tak výbušní, zeptali by se kde je problém nebo tak. Já jsem přišla pro radu ohledně dortu, zda s tím co jsem posílala má někdo zkušenosti, a na to mi odpovězeno nebylo pokud vím, jen sáhodlouhé debaty o tom, jak jsme vlastně hloupí, že neumíme psa seniora nakrmit...Nezlobte se ale neznáte nás a ani nevíte co vše děláme pro to, abychom zajistili Žofce to nej. A když se chceme poučit a dočkat se rady, tak se děje to co tu teď? Smutné. Kdyby mi bylo hned odpovězeno na otázku, tak jsme si tuhle debatu mohli ušetřit - stačilo napsat - bohužel nemáme zkušenosti, zkuste tohle a tohle... nebo napsat nevím... a v nejlepším případě, pokud nevím odpověď na otázku, tak raději neodpovídám... Nechtěla jsem tu hned psát vše, proč hledáme vhodný dort...ale to se pak už nedalo, unavují mě asi už prostě lidi a jejich názory a rozumy, aniž by to vedlo k tomu k čemu mělo...k odpovědi na jednoduchou otázku... Bohužel někoho dohady asi prostě baví...

Míra H.

30.5.2017 19:40
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Můžu se zeptat k čemu je psovi dort?

Já chápu, že mimino udělá z normálního člověka šišlajícího idiota (M*A*S*H), ale pes?

30.5.2017 20:11

Míra H. napsal(a):
Můžu se zeptat k čemu je psovi dort?

Já chápu, že mimino udělá z normálního člověka šišlajícího idiota (M*A*S*H), ale pes?

Psovi je k ničemu. Mému je samozřejmě úplně šumák, jestli to má naházené v misce, nebo dám jídlu tvar. Ale kdybych ho vyfotila normálně u večeře, tak by to na FB nevypadalo nejlíp.

30.5.2017 20:16
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Psovi je k ničemu. Mému je samozřejmě úplně šumák, jestli to má naházené v misce, nebo dám jídlu tvar. Ale kdybych ho vyfotila normálně u večeře, tak by to na FB nevypadalo nejlíp.

On u toho na té fotce dortu pro FB musí být i pes oslavenec a jeho výraz?
Uff, to jsem hned radši, že FB nemám.

30.5.2017 20:23

Fiona.Praha napsal(a):
On u toho na té fotce dortu pro FB musí být i pes oslavenec a jeho výraz?
Uff, to jsem hned radši, že FB nemám.

Na výrazy se nehraje, přece ho nebudu na narozeniny mučit. Fotí se tlama zabořená do dortu.

notregistered

30.5.2017 21:48
notregistered

XXX.XXX.211.243

Staršího psa už bych na nic jiného neučila, zvlášť po tom všem.
Což jsem ale ještě před chvílí nevěděla, proto si říkám, co je na tom dortu jako tak extra.
Nic. Starší rozházený pes může jenom nějaké suroviny, ok, no a co, když to víte, proč se ptáte.
Někdo se ptal na názor na ten dort. No a pro mě jsou to jen granule zalité vodou. Těch mám plný barel.

Jo, "jak písek a kočička vařili dort" je horší, to jo.
Hmm makovec.. KDE KDE JE ?

notregistered

30.5.2017 21:48
notregistered

XXX.XXX.211.243

Na výrazy se nehraje, přece ho nebudu na narozeniny mučit. Fotí se tlama zabořená do dortu.

A kde máte ty fotky ?!

Míra H.

31.5.2017 00:14
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Teď mi bude budit ze spaní, že mi jednou přijde manželka s tím, že dělá pro psa dort aby to mohla dát na FB...

Úplně jsem se opotil.

31.5.2017 00:33
tapina

XXX.XXX.179.73

Míra H. napsal(a):
Teď mi bude budit ze spaní, že mi jednou přijde manželka s tím, že dělá pro psa dort aby to mohla dát na FB...

Úplně jsem se opotil.

He he.
Jé ten je boží.
A co dostal manžel, včera měl narozky?
No ženský, co Vám mám povídat, ten blbeček se mohl pos*, když to viděl.
Asi tak 158 lajků v 1. minutě.

Ne hele, možná ten dort bude ještě dobrý. Jiný věci budou opocovat jiný lidi smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík