Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2005 12:07

Sem přidavejte fotečky vašich rotviku.

18.11.2005 14:36

marca napsal(a):

A dalši

18.11.2005 15:48

marca napsal(a):
A dalši

No tak jsem taky pridejte nejake vase fotky.

20.11.2005 00:43

marca napsal(a):
No tak jsem taky pridejte nejake vase fotky.

tak jo tady je náš robínek

20.11.2005 00:47

kolecko napsal(a):
tak jo tady je náš robínek

Robínek v zátiší

20.11.2005 00:49

kolecko napsal(a):
Robínek v zátiší

ještě jednou Robin

20.11.2005 00:51

kolecko napsal(a):
ještě jednou Robin

a naposledy Robínek

21.11.2005 08:51

kolecko napsal(a):
a naposledy Robínek

až naskenuju fota ze současnoti, určitě přidám, zatím malé miminko, už dost profláklej Píďa

21.11.2005 08:52

kalliope napsal(a):
až naskenuju fota ze současnoti, určitě přidám, zatím malé miminko, už dost profláklej Píďa

ještě jedna do počtu

22.11.2005 15:16

kalliope napsal(a):
ještě jedna do počtu

všicni vasi pejsci jsou nadherni

22.11.2005 21:11

marca napsal(a):
všicni vasi pejsci jsou nadherni

no nikdo sem nedává žádné fotky tak ještě jednou sem fláknu robina

25.11.2005 22:17

marca napsal(a):
A dalši

Proc je tak prohlej??Ty zadní nohy má nějak divný ne?Není nemocnej?Kolik má je?...Nic proti,jen ze zvědavosti...!
Jak se jmenuje?

Já sem taky chtěla rotvíka,ale nakonec mám fenu NO...
Danča

26.11.2005 08:22

dudu napsal(a):
Proc je tak prohlej??Ty zadní nohy má nějak divný ne?Není nemocnej?Kolik má je?...Nic proti,jen ze zvědavosti...!
Jak se jmenuje?

Já sem taky chtěla rotvíka,ale nakonec mám fenu NO...
Danča

Bohuzel ma.Vet rikal ze ma cosi s pateri,krivou nebo tak neco.Tak nekdy chudatko dopada na zadni nohy.

27.11.2005 10:38

marca napsal(a):
Bohuzel ma.Vet rikal ze ma cosi s pateri,krivou nebo tak neco.Tak nekdy chudatko dopada na zadni nohy.

No tak to už tu nikdo jinej nema Rotvika,že už sem nepřidáváte?

27.11.2005 17:01

marca napsal(a):

Tak tedy i já přidám něco do mlýnice...

27.11.2005 17:02

marca napsal(a):

Pískový maniak...

27.11.2005 17:03

marca napsal(a):

jednoduše...náš Ciďásek...

27.11.2005 17:04

marca napsal(a):

Jo, ještě jako asi 4-5 měsíční pracant...

27.11.2005 17:05

marca napsal(a):

Nedám...

27.11.2005 17:06

marca napsal(a):

Létající pes

27.11.2005 17:07

marca napsal(a):

A jak vypadal, když byl ještě před 8 lety štěňátkem...

27.11.2005 18:14

eva nohelova napsal(a):
A jak vypadal, když byl ještě před 8 lety štěňátkem...

Je kvásnej.Jmenuje se cidásek?ten náš Cirdásek jako ciroš.A je mu devet let.Jsou skoro stejne stari.A diky za přispevek

28.11.2005 09:16

marca napsal(a):

To je pravda . No, náš se jmenuje správně Ciro, ale chovatel při pojmenování štěňat trochu popletl naše přání (po výběru štěněte) na jméno CIDO, a tak, i když má v p.p. "Ciro", říkáme mu Cido - Ciďásek .

28.11.2005 14:11

eva nohelova napsal(a):
To je pravda . No, náš se jmenuje správně Ciro, ale chovatel při pojmenování štěňat trochu popletl naše přání (po výběru štěněte) na jméno CIDO, a tak, i když má v p.p. "Ciro", říkáme mu Cido - Ciďásek .

paní Nohelová, to mi neříkejte, že cido už v pěti měsících takhle čuchal, na fotku jsem koukala jak pět na šest, teď jsem totiž zrovna machrovala na někoho, jak to minue Píďákovi šlo, jenže je mu jedenáct měsíců , koukám, že teda máme ještě co dohánět

28.11.2005 14:13

kalliope napsal(a):
paní Nohelová, to mi neříkejte, že cido už v pěti měsících takhle čuchal, na fotku jsem koukala jak pět na šest, teď jsem totiž zrovna machrovala na někoho, jak to minue Píďákovi šlo, jenže je mu jedenáct měsíců , koukám, že teda máme ještě co dohánět

marca: jinak neeeeboj, taky přidám nějaké fotečky, ale přítel mi je musí naskenovat v práci, já totiž nemám barevný skenner. hned jak budou, tak je sem přihodím, mám jen malinkýho Píďánka, tak třeba takhle:

28.11.2005 14:14

kalliope napsal(a):
marca: jinak neeeeboj, taky přidám nějaké fotečky, ale přítel mi je musí naskenovat v práci, já totiž nemám barevný skenner. hned jak budou, tak je sem přihodím, mám jen malinkýho Píďánka, tak třeba takhle:

a další, ať nejsme pozadu

28.11.2005 16:55

kalliope napsal(a):

Hlavně, že "čucháte". A že vás to oba alespoň trochu baví.
S Ciďákem jsem chodila na stopy od jeho 2 měsíců téměř denně (6-7x týdně) a to i když byl sníh (ráno jsem si přivstala a šla na hřiště, kde byl sníh pošlapaný, takže se dalo i ve sněhu. Tedy v 5 měsících opravu čuchal bravůrně a dodnes to miluje.
Asi od 6 měsíců jsem už chodila jen 4-5x týdně a od roku věku už "stačilo" přibližně 2x týdně na zdokonalování.
Vlastně i na zkouškácha závodech měl vždy přes 90 bodů. I na stopařských závodech a stopařské zkoušce. (Výjimka bylo 48 bodů na ZM, ale tam je to z 50 max.možných).
Doteď jsem na sebe naštvaná, že jsem těch stopařských "věcí" neudělala víc. Ale času mám opravdu pramálo a tak nějak toho času nevychází. A teď už je pozdě (asi 2 roky nic pořádného nedělá. Jsem ostuda).

28.11.2005 19:47

eva nohelova napsal(a):
S Ciďákem jsem chodila na stopy od jeho 2 měsíců téměř denně (6-7x týdně) a to i když byl sníh (ráno jsem si přivstala a šla na hřiště, kde byl sníh pošlapaný, takže se dalo i ve sněhu. Tedy v 5 měsících opravu čuchal bravůrně a dodnes to miluje.
Asi od 6 měsíců jsem už chodila jen 4-5x týdně a od roku věku už "stačilo" přibližně 2x týdně na zdokonalování.
Vlastně i na zkouškácha závodech měl vždy přes 90 bodů. I na stopařských závodech a stopařské zkoušce. (Výjimka bylo 48 bodů na ZM, ale tam je to z 50 max.možných).
Doteď jsem na sebe naštvaná, že jsem těch stopařských "věcí" neudělala víc. Ale času mám opravdu pramálo a tak nějak toho času nevychází. A teď už je pozdě (asi 2 roky nic pořádného nedělá. Jsem ostuda).

Hezcí pejsové . Jakou máte zkušenost s rotvíky a dětičkami, jde to dohromady? Přemýšlíme o rtw, ale máme svoje děti a motají se tu návštěvy a kamarádi dětí - tak máme obavy, zda je roťas pro nás to pravé plemeno ...
Diana

29.11.2005 15:26

xdiana napsal(a):
Hezcí pejsové . Jakou máte zkušenost s rotvíky a dětičkami, jde to dohromady? Přemýšlíme o rtw, ale máme svoje děti a motají se tu návštěvy a kamarádi dětí - tak máme obavy, zda je roťas pro nás to pravé plemeno ...
Diana

Jak si pejska vychováš takovej bude,ale nekterí děti nemuseji mit radi.Mame Slovenského čuvače a je to ješte štene a normalne vrči na male deti.Pritom jeji mamina ma male deti rada.

29.11.2005 17:31

xdiana napsal(a):
Diana

Ono se dá hodně výchovou a vhodnými situacemi ve štěněčím a mladém věku ovlivnit. Fakt je, že se sem tam najdou psi, kteří prostě malé děti nemusejí. Ale to je povahou jednotlivce, ne plemenem. Přesto vím, že jsou plemena, u kterých "nemít v lásce děti" je tak trochu normální. Ale rotvajler k nim nepatří. Přesto každý si musí uvědomit, že pes je pes (a děti děti!!!) a nenechat psa o samotě s dětmi (někdy ten věk není zrovna rozhodující), i když je k nim ve vaši pítomnosti zlatý, je hazard. A čím větší pes, tím větší hazard. Oni totiž dětičky mají trochu jiné myšlení, jiné reakce, chtějí psa zkoumat i tak trochu provokovat, nadělají dost hluku a jejich prudké a nekontrolovatelné pohyby.... Tedy vina (kousnutí "domácím" psem "domácí" dítě) je bohužel většinou na straně dětí, ale to se tak nedá říci, protože dítě je dítě, tedy vina je v drtivé většině na straně majitele psa, potažmo rodičů.
Ale to jsem nějak odbočila od tématu. Podle mě se RTW k dětem hodí, ale rodiče musí opravdu mít neustále na mysli, co pes a děti dovedou, a tak všechny usměrňovat.
Mimochodem. Já mám doma 8 letého RTW a 4 a 5 leté děti. Nejsou žádné problémy...

29.11.2005 18:18

eva nohelova napsal(a):

Jééé. Tak jsem teď chtěla dávát příspěvek ke stopování a Vy jste to krásně tady vysvětlila
Taky jsem s hafulí (RTW/GR) začínala stopovat už od dvou měsíců do cca6ti- denně 2-3stopy, také jí to šlo hezky, ale pak nějak nebyl na stopy čas, tak jsem je dělala jen občas. Teď má čerstvě rok a je to děs běs. Myslela jsem, že to pesové nezapomenou a ono jooo :( Tak teď začínáme zase skoro od začátku. Zapracuje se zase do toho nebo je to už ztracené?
Taky jsem přemýšlela, jak dělat stopy na sněhu- měla ze mě lumpice docela bžundu, jak se stopa v čersvém sněhu vzorně rýsovala. Tak teď už vím

30.11.2005 08:42

marca napsal(a):

Ahoj,
nevíte o někom,kdo by dával pryč dospělého RTW? Měl by to být raději pes,poslušný,neagresivní...
Díky
Kavka

30.11.2005 10:41

kavka napsal(a):
Ahoj,
nevíte o někom,kdo by dával pryč dospělého RTW? Měl by to být raději pes,poslušný,neagresivní...
Díky
Kavka

no nevím, ale zkus se občas mrknout na klubové stránky: www.rtw.cz

30.11.2005 17:34

kavka napsal(a):
Ahoj,
Díky
Kavka

Rotvajler fena, dvouletá fena, zvyklá v kotci, bezproblémová ve smečce. Nevhodná ke koním. Cena 2000 kč, při rychlém jednání sleva. Lounsko. 603/723 571. Volat po 16 hod.

Odpovědět: odpovědět | E-mail: nemam@seznam.cz
Inzerát vložen: 14.11.2005 14:29:19 | Kategorie: Prodám | Kraj: Ústecký

Daruji rotvajlera, čistokrevného, 15měs. pes, statný, hlídá, zákl. výcvik, vyrůstal s dětmi - nedostatek času. Českolipsko. Tel. 602 538 555. /- bohužel nevím jakého data je tento inzerát./

daruji fenu rotvajlera - Mladou fenku někdo patrně vyhodil, hledáme pro ni vlídnou novou rodinu.Psí útulek Šternberk u Olomouce. Foto na stránkách útulku. /1.11.2005/
mobil: +420 604551696
e-mail: dana@dreamworx.cz
www: http://sear.site.cz

30.11.2005 21:52

kavka napsal(a):
Ahoj,
Díky
Kavka

Vím o jednom nabízeném RTW, zrovna dnes se ta informace ke mně dostala. Myslím, že by měl být zadarmo (ale úplně jistá si nejsem). Ale bohužel je to pes velmi agresivní na psy. (Já osobně bych do toho nešla, ale třeba se někdo najde, kdo by takového psa chtěl). Ale jinak o něm toho moc nevím, jen že ho má nějaká paní v paneláku a kvůli sousedům (nevím proč) ho chce dát pryč. Já osobně toho psa neznám, proto nemůžu radit, kromě toho, že bych mohla na ni sehnat telefon. Je z okr.Karviná.

30.11.2005 21:53

eva nohelova napsal(a):
Vím o jednom nabízeném RTW, zrovna dnes se ta informace ke mně dostala. Myslím, že by měl být zadarmo (ale úplně jistá si nejsem). Ale bohužel je to pes velmi agresivní na psy. (Já osobně bych do toho nešla, ale třeba se někdo najde, kdo by takového psa chtěl). Ale jinak o něm toho moc nevím, jen že ho má nějaká paní v paneláku a kvůli sousedům (nevím proč) ho chce dát pryč. Já osobně toho psa neznám, proto nemůžu radit, kromě toho, že bych mohla na ni sehnat telefon. Je z okr.Karviná.

Ano, ještě jsem zapomněla podotknout, že nezřídka se RTW objevují v útulcích...

30.11.2005 22:03

lerry napsal(a):
Jééé. Tak jsem teď chtěla dávát příspěvek ke stopování a Vy jste to krásně tady vysvětlila
Taky jsem s hafulí (RTW/GR) začínala stopovat už od dvou měsíců do cca6ti- denně 2-3stopy, také jí to šlo hezky, ale pak nějak nebyl na stopy čas, tak jsem je dělala jen občas. Teď má čerstvě rok a je to děs běs. Myslela jsem, že to pesové nezapomenou a ono jooo :( Tak teď začínáme zase skoro od začátku. Zapracuje se zase do toho nebo je to už ztracené?
Taky jsem přemýšlela, jak dělat stopy na sněhu- měla ze mě lumpice docela bžundu, jak se stopa v čersvém sněhu vzorně rýsovala. Tak teď už vím

Takže co se týče toho, co těď. Stejný způsob, jako by se učil od počátku, ale mělo by to jít rychleji, než se psem, který v životě stopu "neviděl". Samozřejmě za předpokladu, že neuděláte nějakou velkou chybu. Rozhodně to není nenávratně ztraceno, jen si pes musí rozpomenout, co přesně po něm chcete, a že to myslíte vážně.
Co se týče stopování na sněhu... Sníh perfektně drží pach, tedy co se týče množství pachu, je sníh to nejlepší, co může být. Na druhé straně je nutné se vyhnout tomu, aby se pes naučil používat přednostně zrak místo čichu, což se stopami na sněhu je velmi nasnadě. Tedy jediná možnost, jak "bez újmy" stopovat na sněhu je stopovat tam, kde je množství "starých" stop, mezi kterými se vizuálně vaše stopy bot ztratí. Ideální tedy je hřiště a pod., pokud ovšem nanapadl čerstvý sníh a opět by bylo zřejmé, které stopy jsou "od kladeče". Takovým vodítkem by pro vás mělo být, že vy by jste vzhledově neměla na první pohled poznat, které ty stopy mezi ostatními jsou vaše (samozřejmě, pes nerozeznává při prvním shlédnutím tvar podrážky, jako je tomu schopný člověk). Hlavně nezapomeňte, že sníh drží dobře pach nejen vaši stopy, ale i těch, které tu byli chvíli před vámi. Proto chodte stopovat tam a tehdy, kde očekáváte, že minim.3 hodiny nikdo jiný - kromě vás, nechodil.
Také nedoporučuji stopovat ve větším mrazu než -10°C. (Já, respektive pes, tedy stopovala do -15°C, ale myslím, že to bylo pro obě strany (mou i psa) velmi náročné....

2.12.2005 12:07

eva nohelova napsal(a):
Pískový maniak...

13.3.2007 12:55

marca napsal(a):

Sára

13.3.2007 14:29

eva nohelova napsal(a):
Ano, ještě jsem zapomněla podotknout, že nezřídka se RTW objevují v útulcích...

nebo zkuste stránky rotvajleři v nouzi, tam jsme našli naší fenku rtw, Kelly. Jinak na fotce je náš Nero.

Přidejte reakci

Přidat smajlík