Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2007 10:23

Šup sem s fotkama. Můžete napsat i odkud jste.
Tak já jsem z Plzně. Jmenuje se Igi a jsou mu tři měsíce.

6.6.2007 10:25

krokodyl napsal(a):

.....

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2007 10:32

krokodyl napsal(a):
a poslední

Škoda, že to s boxerem nemá moc společného. Tvůrci plemene dobře věděli, co dělají, když bílé jedince utráceli, anebo nepouštěli do chovu.

6.6.2007 10:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Škoda, že to s boxerem nemá moc společného. Tvůrci plemene dobře věděli, co dělají, když bílé jedince utráceli, anebo nepouštěli do chovu.

Co proti tomu máte???? Vždyť je to pes jako každý jiný. Když neni hnědý, tak má jít do kytek? Tak to vás lituju. A pouliční směsky se vám líbí?

6.6.2007 11:03

krokodyl napsal(a):
Co proti tomu máte???? Vždyť je to pes jako každý jiný. Když neni hnědý, tak má jít do kytek? Tak to vás lituju. A pouliční směsky se vám líbí?

Pramátí všech boxerů je bílá fena META a zpočátku se vůbec bílí boxeři neutráceli. To se začalo dělat, až když se boxeři začali ve větší míře využívat četnictvem. Přece jen bílý pes nebyl pro tuhle službu vhodný. A i když už se několik desetiletí na bílých nechová, pořád se rodí, s tím se nic moc nenadělá.
Podívejte se na http://www.bilyboxer.info/, dokonce dělají i srazíky bílý placatek.

6.6.2007 11:13

Balu, Balu...
Koukám že jsi chytrá jak vopice, ale o chovu boxerů víš evidentně velký kulový
Bílej boxer je boxer, jako každej jinej. Má plemennou příslušnost a mmj je moc pěknej

6.6.2007 11:14

jindral napsal(a):
Pramátí všech boxerů je bílá fena META a zpočátku se vůbec bílí boxeři neutráceli. To se začalo dělat, až když se boxeři začali ve větší míře využívat četnictvem. Přece jen bílý pes nebyl pro tuhle službu vhodný. A i když už se několik desetiletí na bílých nechová, pořád se rodí, s tím se nic moc nenadělá.
Podívejte se na http://www.bilyboxer.info/, dokonce dělají i srazíky bílý placatek.

Historii vzniku plemene znám. Vím, že se bílá štěňata rodí, dřív se utráceli, a chovatelé je zatajovali, bralo se to tak trochu jako ostuda. Teď jsou bílí v módě. A množí se, a protože nejde o uznanou barvu, tak se množí bez PP, a na jakýchkoliv zvířatech, i na těch, co nemají dobrou povahu a mají i jiné vady.

6.6.2007 11:16

matahary napsal(a):
Balu, Balu...
Koukám že jsi chytrá jak vopice, ale o chovu boxerů víš evidentně velký kulový
Bílej boxer je boxer, jako každej jinej. Má plemennou příslušnost a mmj je moc pěknej

Odpověď na Tvoje invektivy viz. výše. A co víš Ty??

6.6.2007 11:20

Odpověď na Tvoje invektivy viz. výše. A co víš Ty??

Já? O boxerech toho vím spouty! Např o Metě
Kamarád má ch.st. KRUMBOX. Znáš jí? Měla bys, když jseš takovej znalec plemene

6.6.2007 11:38

matahary napsal(a):
Já? O boxerech toho vím spouty! Např o Metě
Kamarád má ch.st. KRUMBOX. Znáš jí? Měla bys, když jseš takovej znalec plemene

Samozřejmě, chovatel Jaroslav Sedlák. Jeho odchovy byly ve své době špička, zejména pracovně, ale uplatňovaly se i v chovu, např. Box Krumbox. Ještě nějaké otázky?

6.6.2007 12:05

Samozřejmě, chovatel Jaroslav Sedlák. Jeho odchovy byly ve své době špička, zejména pracovně, ale uplatňovaly se i v chovu, např. Box Krumbox. Ještě nějaké otázky?

Vyhledávač je dobrá věc, že? Ale že to trvalo

6.6.2007 12:12

matahary napsal(a):
Vyhledávač je dobrá věc, že? Ale že to trvalo

Matahary, přestaň mě urážet. Jestliže ty potřebuješ vyhledávač ke všem informacím, nesuď tak druhé. Diskutovat se s tebou nedá, škoda. Tak se dál poplácávej po ramenou, jaká/jaký jsi znalec boxerů, to je mi jedno. Ale nesnižuj vědomosti ostatních, když tě překvapí jejich znalosti.

6.6.2007 12:21

Matahary, přestaň mě urážet. Jestliže ty potřebuješ vyhledávač ke všem informacím, nesuď tak druhé. Diskutovat se s tebou nedá, škoda. Tak se dál poplácávej po ramenou, jaká/jaký jsi znalec boxerů, to je mi jedno. Ale nesnižuj vědomosti ostatních, když tě překvapí jejich znalosti.

Promiň, nectěla jsem tě urazit
Vadí mi, že lidi odsuzují jedno, pro dobro druhých. Není to správné. Proč by měl být bílý boxer méněcený, než zlatý?
Meta byla bílá, boxer má prostě v genech dispozici pro bílou barvu. Proto se rodí bílá štěňata. třeba přijde doba a chov se otočí k prvotním záměrům zakladatelů chovu a bílá bude opět uznána jako právoplatná barva boxerů.
Jistě, boxer má své specifické časté vady, ale které plemeno ne? Je na chovatelích, aby takového jedince nepustili do chovu. Proto vylučovat bílého boxera, který se v minulých letech v bílém choval, je špatné...

6.6.2007 12:28

matahary napsal(a):
Vadí mi, že lidi odsuzují jedno, pro dobro druhých. Není to správné. Proč by měl být bílý boxer méněcený, než zlatý?
Meta byla bílá, boxer má prostě v genech dispozici pro bílou barvu. Proto se rodí bílá štěňata. třeba přijde doba a chov se otočí k prvotním záměrům zakladatelů chovu a bílá bude opět uznána jako právoplatná barva boxerů.
Jistě, boxer má své specifické časté vady, ale které plemeno ne? Je na chovatelích, aby takového jedince nepustili do chovu. Proto vylučovat bílého boxera, který se v minulých letech v bílém choval, je špatné...

Nerada ruším vaší diskuzi, ale toto téma jsem založila proto, aby sem šly fotky bílých boxerů. Ráda bych viděla i jiné a odkud jsou. Ne že bych se nebyvila tím, jak je někteří odsuzují, ale otázka je PROČ?????? Vždyť bílá barva je úplně normální. Tak si nechte hloupé připomínky o utrácení bílých štěňat a pokud nemáte fotky, tak si běžte založit jiné téma. Chci jen pár fotek.

6.6.2007 12:30

matahary napsal(a):

Ano je to tak, vezměte si třeba fr.buldočky. Zapovězení prapůvodní zlatí buldočci byli znovuobjeveni a schválení k chovu. A tedˇpatří k nejžádanějším.Možná, že tímto směrem půjde i uznání bílého boxera.

6.6.2007 12:36

krokodyl napsal(a):
Nerada ruším vaší diskuzi, ale toto téma jsem založila proto, aby sem šly fotky bílých boxerů. Ráda bych viděla i jiné a odkud jsou. Ne že bych se nebyvila tím, jak je někteří odsuzují, ale otázka je PROČ?????? Vždyť bílá barva je úplně normální. Tak si nechte hloupé připomínky o utrácení bílých štěňat a pokud nemáte fotky, tak si běžte založit jiné téma. Chci jen pár fotek.

Krokodýle omlouvám se. Jen jsem měla potřebu zastat se odsuzovaných běloušků

6.6.2007 12:45

matahary napsal(a):

Už když se boxer začal šlechtit, v 19. a na začátku 20. století, existovala vize, že se plemeno ustálí na tmavších barvách, a vzhledem k tomu, že kromě jedinců převážně bílých, převažovali jedinci zlatí a žíhaní (samozřejmě i oni měli hodně bílé barvy), a tak bylo tehdejšími tvůrci plemene rozhodnuto použávat do chovu jedince co možná nejlepší jak povahově, tak barevně. Postupně byly vyloučeny barvy hnědá (játrová), černá, a bílé byla povolena maximálně 1/3 plochy těla, a to ještě pouze v líbivém a souměrném rozložení. Nebyla to snadná práce, z vrhu třeba vyhovovalo jen jedno štěně. Ale povedlo se, a podařilo se ustálit plemeno, byť s výskytem bílé barvy. Psi barevně nevyhovující se utráceli po narození, a tak nemohlo vznikat tolik bezpapíráků jak dnes, kdy se odchovávají všechna životaschopná štěňata. Nevolám po utrácení, jen by měli být majitelé takových nechovných jedinců dostatečně soudní, aby dále na bílých, černých, atd. jedincích nechovali, nemnožili další nestandardní štěňata.

6.6.2007 12:46

richterova eva napsal(a):
Ano je to tak, vezměte si třeba fr.buldočky. Zapovězení prapůvodní zlatí buldočci byli znovuobjeveni a schválení k chovu. A tedˇpatří k nejžádanějším.Možná, že tímto směrem půjde i uznání bílého boxera.

Snad ne...

6.6.2007 12:52

Už když se boxer začal šlechtit, v 19. a na začátku 20. století, existovala vize, že se plemeno ustálí na tmavších barvách, a vzhledem k tomu, že kromě jedinců převážně bílých, převažovali jedinci zlatí a žíhaní (samozřejmě i oni měli hodně bílé barvy), a tak bylo tehdejšími tvůrci plemene rozhodnuto použávat do chovu jedince co možná nejlepší jak povahově, tak barevně. Postupně byly vyloučeny barvy hnědá (játrová), černá, a bílé byla povolena maximálně 1/3 plochy těla, a to ještě pouze v líbivém a souměrném rozložení. Nebyla to snadná práce, z vrhu třeba vyhovovalo jen jedno štěně. Ale povedlo se, a podařilo se ustálit plemeno, byť s výskytem bílé barvy. Psi barevně nevyhovující se utráceli po narození, a tak nemohlo vznikat tolik bezpapíráků jak dnes, kdy se odchovávají všechna životaschopná štěňata. Nevolám po utrácení, jen by měli být majitelé takových nechovných jedinců dostatečně soudní, aby dále na bílých, černých, atd. jedincích nechovali, nemnožili další nestandardní štěňata.

Matahary, omluva nebyla potřebná. Jsem ráda, že je i někdo, kdo to neodsuzuje. Stále nechápu, co na té barvě je tak špatného. Tak už dost. Chci jen pár fotek. Pokud si chcete vyměňovat názory tak si založte jiné téma. Nebo mi můžete napsat na mail. kobylaj@seznam.cz
Stejně si tam moc nepokecám s někým, kdo bude hnusný a zavrhovat psy bez PP.
Tak dost s kecama a dávejte fotky. Jitka

6.6.2007 12:57

krokodyl napsal(a):
Matahary, omluva nebyla potřebná. Jsem ráda, že je i někdo, kdo to neodsuzuje. Stále nechápu, co na té barvě je tak špatného. Tak už dost. Chci jen pár fotek. Pokud si chcete vyměňovat názory tak si založte jiné téma. Nebo mi můžete napsat na mail. kobylaj@seznam.cz
Stejně si tam moc nepokecám s někým, kdo bude hnusný a zavrhovat psy bez PP.
Tak dost s kecama a dávejte fotky. Jitka

Diskutujeme v mezích slušnosti, jestli sis nevšimla. každý můžeme mít, a máme, svůj názor. I proto si vždy pořídím typického psa svého plemene s PP. Boxer se mi líbí, i když spíš líbil, tak před dvaceti lety. Dnes už to není ono. A proč? Když to vypíšu, zase se rozčílíš...

6.6.2007 13:07

Diskutujeme v mezích slušnosti, jestli sis nevšimla. každý můžeme mít, a máme, svůj názor. I proto si vždy pořídím typického psa svého plemene s PP. Boxer se mi líbí, i když spíš líbil, tak před dvaceti lety. Dnes už to není ono. A proč? Když to vypíšu, zase se rozčílíš...

www.bilyboxer.info

6.6.2007 13:13

jindral napsal(a):
www.bilyboxer.info

přestaňte blbě prndat o PP o barvě na to tady bylo dost jiného prostoru a stejně to nikam nevede, komu se to nelíbí ať sem neleze a nekazí ostatním možnost sem v klidu vložit fotky svého psa a případně si o tom pokecat.

6.6.2007 13:32

krokodyl napsal(a):

Všem slušným diskutujícím přeji hezký den.

6.6.2007 14:07

krokodyl napsal(a):

Já si myslím, že jsou nádherní. A určitě se ráda kouknu na další fotečky...

6.6.2007 15:52

impact napsal(a):
Já si myslím, že jsou nádherní. A určitě se ráda kouknu na další fotečky...

když sleduji tuto diskuzi.... vždyť i bílí boxeři jsou krásní, co nato jako maj minulost, hlavně, že jsou plní lásky a radosti pro svoje páníčky, taky upřednostňuji psy s PP, sice mám psa bez PP, už bych si psa bez PP nepořídila, ale k tomu musí každej dospět sám,
a když vám dělá radost...tak ať je klidně růžovej s puntíkama

6.6.2007 15:52

krokodyl napsal(a):

je nadherny, sice doma nemam boxera ani bileho, ale sou roztomily

6.6.2007 15:53

rude napsal(a):
když sleduji tuto diskuzi.... vždyť i bílí boxeři jsou krásní, co nato jako maj minulost, hlavně, že jsou plní lásky a radosti pro svoje páníčky, taky upřednostňuji psy s PP, sice mám psa bez PP, už bych si psa bez PP nepořídila, ale k tomu musí každej dospět sám,
a když vám dělá radost...tak ať je klidně růžovej s puntíkama

Hagi zdraví všechny bílý boxery

zanetahc

7.6.2007 17:43
zanetahc

krokodyl napsal(a):
a poslední

My jsme z Větřní.... Český Krumov
Twiggy 9 měsíců a těď jí už bude rok, ale nemám žádné foto:(

4.8.2007 14:00

krokodyl napsal(a):

Tak já se taky přidám k příznivcům.Vložím jen odkaz na fotečky.Ten malej bílej ďábík je z Krakovan u Týnce nad Vltavou.Jmenuje se Bruce Willis.
http://jablunka.rajce.idnes.cz/bafani/

4.8.2007 14:59

krokodyl napsal(a):

Tak to je on.

4.8.2007 15:18

jablunka napsal(a):
Tak to je on.

Já to napsala blbě.Týnec nad Labem!

5.8.2007 09:19

jablunka napsal(a):
Já to napsala blbě.Týnec nad Labem!

můžu přidat dotaz trošku "mimo mísu"? které chovatelské stanice mají dneska kvalitní zdravé odchovy? lepší se zdraví boxíků? koukám, že máte velký přehled o boxinech, tak mi možná poradíte

5.8.2007 09:21

krokodyl napsal(a):

Boxík je nádherný a z negativních příspěvků si nic nedělejte.

5.8.2007 10:47

andrea napsal(a):
Boxík je nádherný a z negativních příspěvků si nic nedělejte.

Díky.Viď, že jsou to krasavci?

5.8.2007 11:26

krokodyl napsal(a):

Tak se přidám i já se svým2 měsíčním Zimbem.

5.8.2007 11:34

mathas napsal(a):
Tak se přidám i já se svým2 měsíčním Zimbem.

Jo a jsem z Mostu

5.8.2007 11:49

mathas napsal(a):
Jo a jsem z Mostu

Je krásnej.Nám byli včera 3 měsíce.

5.8.2007 13:50

jablunka napsal(a):
Je krásnej.Nám byli včera 3 měsíce.

Krokodýlko,jablunko, máte krásné pejsky, nenechte se odradit,pokud nenese bílá barva nějaký zdravotní problém, tak proč ne, já jsem pro.

5.8.2007 14:14

cone napsal(a):
Krokodýlko,jablunko, máte krásné pejsky, nenechte se odradit,pokud nenese bílá barva nějaký zdravotní problém, tak proč ne, já jsem pro.

Já se určitě odradit nenechám. Mám svého pejska ráda. Přikládám fotku, kde se nám povedl najít úhel focení, kde Igi vypadá jako doga.

5.8.2007 14:49

krokodyl napsal(a):
Já se určitě odradit nenechám. Mám svého pejska ráda. Přikládám fotku, kde se nám povedl najít úhel focení, kde Igi vypadá jako doga.

Já se teda rozhodně odradit nenechám,jsou to miláčci.A přidám fotku na které vypadá jako sfinga.

5.8.2007 15:33

Ja nevim no. Nejradši bych dal Myšce pěstí pač to co napsala či napsal je sprostý. Si snad ani nevidí do huby. Příjde mi to jako rasismus. Vím že toje silné slovo, ale jeto tak. Vůbec se mi nelíbí standarty některých plemen. Třeba takové kupírování ocásků. Je to jen výmysl který nemá žádné racionální vysvětlení, to samé je kupírování uší. Tosamé příjde jako vylučování některých barev.Čím je leší zlatý či žíhaný boxer od bílého?. Na výstvách by se mělo zvíře posuzovat takové jaké je dooprady bez žadných kosmetických úprav zasahujících do stavby těla zvířete. Je mi z toho k kblití. Dokuď se nezmění toto chování asi se nikdy žádné výstavy nezúčastním. Jde mi o duši a zvířete. I kdyby se mi můj Zimbo naodil oranžovej budu ho mít stejě rád a o mě taky

5.8.2007 15:48

jablunka napsal(a):
Já se teda rozhodně odradit nenechám,jsou to miláčci.A přidám fotku na které vypadá jako sfinga.

Ja nevim no. Nejradši bych dal Balu-Myšce pěstí pač to co napsala či napsal je sprostý. Si snad ani nevidí do huby. Příjde mi to jako rasismus. Vím že toje silné slovo, ale jeto tak. Vůbec se mi nelíbí standarty některých plemen. Třeba takové kupírování ocásků. Je to jen výmysl který nemá žádné racionální vysvětlení, to samé je kupírování uší. Tosamé příjde jako vylučování některých barev.Čím je leší zlatý či žíhaný boxer od bílého?. Na výstvách by se mělo zvíře posuzovat takové jaké je dooprady bez žadných kosmetických úprav zasahujících do stavby těla zvířete. Je mi z toho k kblití. Dokuď se nezmění toto chování asi se nikdy žádné výstavy nezúčastním. Jde mi o duši a zvířete. I kdyby se mi můj Zimbo narodil oranžovej budu ho mít stejě rád a o mě taky

5.8.2007 16:32

mathas napsal(a):
Ja nevim no. Nejradši bych dal Balu-Myšce pěstí pač to co napsala či napsal je sprostý. Si snad ani nevidí do huby. Příjde mi to jako rasismus. Vím že toje silné slovo, ale jeto tak. Vůbec se mi nelíbí standarty některých plemen. Třeba takové kupírování ocásků. Je to jen výmysl který nemá žádné racionální vysvětlení, to samé je kupírování uší. Tosamé příjde jako vylučování některých barev.Čím je leší zlatý či žíhaný boxer od bílého?. Na výstvách by se mělo zvíře posuzovat takové jaké je dooprady bez žadných kosmetických úprav zasahujících do stavby těla zvířete. Je mi z toho k kblití. Dokuď se nezmění toto chování asi se nikdy žádné výstavy nezúčastním. Jde mi o duši a zvířete. I kdyby se mi můj Zimbo narodil oranžovej budu ho mít stejě rád a o mě taky

Omlouvám se. Nechtěně jsem to semdal 2x. Asi tím ak mě ta kráva naštvala. Promiňte mi to ,že jsem vulgární, ale na toto se jinak reagovat nedá. Jo a mohli by ste také napsat čím krmíte svého krasavce či krasavici. Já Purinou Pro plan velé plemana atletics

5.8.2007 19:23

mathas napsal(a):
Omlouvám se. Nechtěně jsem to semdal 2x. Asi tím ak mě ta kráva naštvala. Promiňte mi to ,že jsem vulgární, ale na toto se jinak reagovat nedá. Jo a mohli by ste také napsat čím krmíte svého krasavce či krasavici. Já Purinou Pro plan velé plemana atletics

No on to v podstatě rasizmus je,prostě se němcům nehodila bílá barva a bylo vymalováno.A s krmením tě asi nepotěším,já jsem ze staré školy a všem pesanům vařím.A granule jen vyjímečně,teď je to Acana.

5.8.2007 20:10

jablunka napsal(a):
No on to v podstatě rasizmus je,prostě se němcům nehodila bílá barva a bylo vymalováno.A s krmením tě asi nepotěším,já jsem ze staré školy a všem pesanům vařím.A granule jen vyjímečně,teď je to Acana.

Tak já jsem Igimu nejprve dávala Eukanubu ale po ní strašně rychle vytáhl a tak jsem přešla na K9 a jsem spokojená.

7.1.2008 18:34

krokodyl napsal(a):
Tak já jsem Igimu nejprve dávala Eukanubu ale po ní strašně rychle vytáhl a tak jsem přešla na K9 a jsem spokojená.

Twiggy :-) uz je velkááááááá

7.1.2008 18:36

kubeska napsal(a):
Twiggy :-) uz je velkááááááá

Tady de videt jak se maj rádi xD I kdyz to vypada ze Twiggy chce uskrtit Betinku

7.1.2008 18:37

kubeska napsal(a):
Tady de videt jak se maj rádi xD I kdyz to vypada ze Twiggy chce uskrtit Betinku

Poslední

7.1.2008 21:35

mathas napsal(a):
Jo a jsem z Mostu

Ahoj,nechci se nějak vtírat,ale jsem také z Mostu a bílého boxíka,jsem tu ještě neviděla Nebyl by problém se třeba někdy ,někde sejít abych si ho mohla prohlédnout.Začal se mi po shlédnutí fotek moc líbit,takže bych to nadhodila doma,ale asi moc nepochodím,páč máme doma rotíka a z něho už pán necouvne Díky a zdar všem psům ať jsou jaký jsou hlavně že jsou v pohodě!

8.1.2008 13:18

zezacha napsal(a):
můžu přidat dotaz trošku "mimo mísu"? které chovatelské stanice mají dneska kvalitní zdravé odchovy? lepší se zdraví boxíků? koukám, že máte velký přehled o boxinech, tak mi možná poradíte

ano, ano, to by mne taky zajímalo. Měla jsem psa, s PP, nižšího, velice statného, ale byl marod na páteř. A v té době (tak před 11-ti lety) bylo takových víc. Jak je to dnes?

9.1.2008 11:25

zelviosa napsal(a):
Ahoj,nechci se nějak vtírat,ale jsem také z Mostu a bílého boxíka,jsem tu ještě neviděla Nebyl by problém se třeba někdy ,někde sejít abych si ho mohla prohlédnout.Začal se mi po shlédnutí fotek moc líbit,takže bych to nadhodila doma,ale asi moc nepochodím,páč máme doma rotíka a z něho už pán necouvne Díky a zdar všem psům ať jsou jaký jsou hlavně že jsou v pohodě!

Jsou krásní, vypadají trochu jako "argentina"...Ono je to u více plemen, že se nesmyslně utrácelo jen k vůli barvy.. buldočci v plavé barvě,bílí knírači,ovčáci a už si ani nevzpomenu co ještě..

9.1.2008 15:11

jablunka napsal(a):

Ahojky, taky jsem ze staré školy , můžu se zeptat jaké plemeno a jak nyní v této době vaříte. Děkuji wan

9.1.2008 15:19

remi napsal(a):
Jsou krásní, vypadají trochu jako "argentina"...Ono je to u více plemen, že se nesmyslně utrácelo jen k vůli barvy.. buldočci v plavé barvě,bílí knírači,ovčáci a už si ani nevzpomenu co ještě..

Ahojky, já jsem pouze fanda plemene boxer, a i když mě vychovávala zlatá boxerka, přikloním se k těm , kteří mají srdíčko. To že je pes hnědý, modrý,černý......je jen na rozhodnutí lidí, matička příroda to udělala jinak, a i když chápu zastánce určitých typů( bohužel jsem se setkala, že to byli hlavně ti kteří z toho nejvíce profitovali, tak prosadili co se jim nejvíc hodilo) tak si myslím, že v první řadě by se mělo hledět na pejska jako na celek, tj. povaha, zdravotní stav,souměrnost, a fyzické schopnosti, pro které bylo dané plemeno vyšlechtěno.A jestli je bílý nebo marmeládový, přece každému se může líbit jiná barva,ale ta pokud neškodí(mám namysli hluchotu) tak proč ne.Bohužel Vám obrázek bílého krasavce nepošlu, mohla bych pouze poslat fotku modrého jezevčíka. ale osobně se mi i bílá, byť nezvykle vypadající barvička na boxerech líbí.děkuji za fotečky. pěkný den.

11.1.2008 11:19

brenda napsal(a):
Ahojky, já jsem pouze fanda plemene boxer, a i když mě vychovávala zlatá boxerka, přikloním se k těm , kteří mají srdíčko. To že je pes hnědý, modrý,černý......je jen na rozhodnutí lidí, matička příroda to udělala jinak, a i když chápu zastánce určitých typů( bohužel jsem se setkala, že to byli hlavně ti kteří z toho nejvíce profitovali, tak prosadili co se jim nejvíc hodilo) tak si myslím, že v první řadě by se mělo hledět na pejska jako na celek, tj. povaha, zdravotní stav,souměrnost, a fyzické schopnosti, pro které bylo dané plemeno vyšlechtěno.A jestli je bílý nebo marmeládový, přece každému se může líbit jiná barva,ale ta pokud neškodí(mám namysli hluchotu) tak proč ne.Bohužel Vám obrázek bílého krasavce nepošlu, mohla bych pouze poslat fotku modrého jezevčíka. ale osobně se mi i bílá, byť nezvykle vypadající barvička na boxerech líbí.děkuji za fotečky. pěkný den.

Jsem ráda, že su tu ještě zastaví normální lidé, kteří neodsuzují barvu. Ano, na psa se má koukat jako na celek. Mám svého psa moc ráda a ikdyby byl jak zebra, tak bych si ho vzala. Hrozně ho baví agility, obrany, pořád jen běhá a ze všeho má hroznou radost. Pošlu fotku kde je v klidu (to je málo kdy) a pak fotku jak velkou má radost ze sněhu a z toho, že může běhat.

11.1.2008 11:21

krokodyl napsal(a):
Jsem ráda, že su tu ještě zastaví normální lidé, kteří neodsuzují barvu. Ano, na psa se má koukat jako na celek. Mám svého psa moc ráda a ikdyby byl jak zebra, tak bych si ho vzala. Hrozně ho baví agility, obrany, pořád jen běhá a ze všeho má hroznou radost. Pošlu fotku kde je v klidu (to je málo kdy) a pak fotku jak velkou má radost ze sněhu a z toho, že může běhat.

11.1.2008 11:40

krokodyl napsal(a):

Ano, bílá barva je krásná. A co hluchota, která se s touto barvou pojí? Ta vám nevadí?

Za bílou barvu u těchto psů stojí gen, který ovlivňuje putování pigmentových buněk v době vývoje embrya. Jelikož pigmentové buňky se podílí i na vývoji sluchu (to je dokázané, ač se vědci stále ještě přou o přesný princip), tak pokud mutace toho genu ovlivní cestu pigmentových buněk tak, že do zárodku ucha nedorazí, sluch se nevyvine správně a pes neslyší. Proto tento problém nemají boxeři, kteří mají barevné uši, i když je zbytek těla bílý.
To byl jeden z důvodu proti bílým boxerům. Další byl, že prostě byli v noci vidět a to v policejní práci krapet překáželo.

PS: Nejedná se o albinismus, ale laicky řečeno o bílou skvrnu, která je velká přes celého psa :) Podobně jsou na tom např. dalmatini.

11.1.2008 12:19

utahraptor napsal(a):
Ano, bílá barva je krásná. A co hluchota, která se s touto barvou pojí? Ta vám nevadí?

Za bílou barvu u těchto psů stojí gen, který ovlivňuje putování pigmentových buněk v době vývoje embrya. Jelikož pigmentové buňky se podílí i na vývoji sluchu (to je dokázané, ač se vědci stále ještě přou o přesný princip), tak pokud mutace toho genu ovlivní cestu pigmentových buněk tak, že do zárodku ucha nedorazí, sluch se nevyvine správně a pes neslyší. Proto tento problém nemají boxeři, kteří mají barevné uši, i když je zbytek těla bílý.
To byl jeden z důvodu proti bílým boxerům. Další byl, že prostě byli v noci vidět a to v policejní práci krapet překáželo.

PS: Nejedná se o albinismus, ale laicky řečeno o bílou skvrnu, která je velká přes celého psa :) Podobně jsou na tom např. dalmatini.

Můj pes hluchý neni. Slyší velmi dobře i na hodně velkou vzdálenost. Mnoho lidí říká, že pokuď bílý pes má na sobě i nějakou jinou barevnou skvrnu, tak hluchata je mizivá. A i kdyby byl hluchý, měla bych ho stejně ráda jako teď. Hluchota není nemoc, kterou můžeš chytit a tak nevidím důvod dát kvůli tomu psa pryč, nebo ho nemít ráda.

11.1.2008 13:35

krokodyl napsal(a):
Můj pes hluchý neni. Slyší velmi dobře i na hodně velkou vzdálenost. Mnoho lidí říká, že pokuď bílý pes má na sobě i nějakou jinou barevnou skvrnu, tak hluchata je mizivá. A i kdyby byl hluchý, měla bych ho stejně ráda jako teď. Hluchota není nemoc, kterou můžeš chytit a tak nevidím důvod dát kvůli tomu psa pryč, nebo ho nemít ráda.

Nikdy bych neřekla - nemějte ho ráda, ať je jakýkoliv. Jen se přimlouvám za to, nechovat na bílých a převážně bílých jedincích, a vůbec všech nechovných zvířatech. Nešiřte bezpapíráky! Pro rejpaly - nejsem chovatelka.

11.1.2008 14:08

krokodyl napsal(a):

Není hluchý protože má jedno ucho barevné, v předchozím příspěvku jsem vysvětlovala proč :)
Neříkám abyste ho kvůli hluchotě dala pryč nebo ho neměla ráda, jen tvrdím že proto se nepouští do chovu, protože nesou tuto hluchotu dál.

11.1.2008 19:15

utahraptor napsal(a):
Není hluchý protože má jedno ucho barevné, v předchozím příspěvku jsem vysvětlovala proč :)
Neříkám abyste ho kvůli hluchotě dala pryč nebo ho neměla ráda, jen tvrdím že proto se nepouští do chovu, protože nesou tuto hluchotu dál.

Také jsem pro, aby se bílý bexeři nemnožili. Já nechci aby nakrejval.

13.1.2008 14:54

Nikdy bych neřekla - nemějte ho ráda, ať je jakýkoliv. Jen se přimlouvám za to, nechovat na bílých a převážně bílých jedincích, a vůbec všech nechovných zvířatech. Nešiřte bezpapíráky! Pro rejpaly - nejsem chovatelka.

Jenže když všichni budou s PP tak ty plemena za chvilku budou asi dost geneticky nulový,ne?

13.1.2008 20:13

zelviosa napsal(a):
Jenže když všichni budou s PP tak ty plemena za chvilku budou asi dost geneticky nulový,ne?

Co je to za blbost?? To jako že chov bezpapíráků geneticky pozvedne chov psů s PP??

13.1.2008 20:43

Co je to za blbost?? To jako že chov bezpapíráků geneticky pozvedne chov psů s PP??

Ne to ne,ale myslím si že když se budou dokola křížit super geneticky tak jednou z toho bude nula geneticky,ne?To je jako kdyby jsi křížila pořád ty samé rodiče s dětma atd.tak ti bude vycházet ne zrovna zdravý genetický jedinec,ne?

13.1.2008 22:35

zelviosa napsal(a):
Ne to ne,ale myslím si že když se budou dokola křížit super geneticky tak jednou z toho bude nula geneticky,ne?To je jako kdyby jsi křížila pořád ty samé rodiče s dětma atd.tak ti bude vycházet ne zrovna zdravý genetický jedinec,ne?

Panebože, a víš jak velká je chovatelská základna, tedy kolik chovných jedinců je? U nás, ve světě? A kolik může vzniknout spojení, a jakých? Jsi zcela mimo mísu. A kříženci (protože bezpapíráci jsou v podstatě kříženci, při spojování bezpapíráků vůbec nelze bez jejich prokázaného původu mít jistotu, že nedochází ke spojení např. otce s dcerou, bratra a sestry,...) to podle tebe vytrhnou? Jak si to představuješ??

9.7.2008 09:37
ykiv

XXX.XXX.55.68

krokodyl napsal(a):

Ahojky, nám jsou4,5 měsíce a jsme z Plzně-jihu.
Anie:

16.7.2008 10:13
laomy71

XXX.XXX.50.169

utahraptor napsal(a):

Dobrý den! Jem ráda, že tu někdo vysvětlil proč se nechová na bílých boxerech. Je dobře, že už nejsou ostudou chovu a neutrácejí se jen se na nich nechová. V každém plemeni je odchylení od standartu vylučující z chovu tak to prostě tak berte. Mě u boxera bílá připadá nejhezčí jako mi přijde nádherný modrý dobrman nebo doga šedý tygr. Taky se to objevuje ve vrzích a nikdo to neutrácí, ale také nekritizuje jejich nechvonost. Dále uši a ocase se nekupírovaly pro zábavu jak tu někdo uvedl. Je to rize z praktických důvodu - převyslé ucho větší pravděpodbnos zánětů - u služebních plemen nežádoucí a kupírovní ocasů - ve smečká pokud se perou psy tak jsou ocas a ucho nejslépe uchopitelné a zranitelné.

Neregistrovaný uživatel

10.4.2009 10:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.38

krokodyl napsal(a):
a poslední

Ahoj, pro naší malinkou jsme si jeli skoro přes celou republiku. Myslím, že to opravdu stálo za to. Zítra to bude teprve 3 týdny co jí máme doma. Za tu dobu nám toho stihla dost zničit, ale taky se toho dost naučila. S naším chlupatým kříženečkem si skvěle rozumí a okouzlí každého kdo jí vidí. Je to úplně jiný pes než jakého jsem kdy poznala, myslím povahově. Slyší velmi dobře, ale mám takový pocit, že všechno ostatní kromě mě :-) Má svojí štěněčí hlavu a rohodně jí víc než já zajímá všechno co se hýbe, od mravence po žábu :-) Je to prostě překrásný bílý zlatíčko, stejně jako všichni ostatní :-) Jmenuje se Belinka, je jí 11 týdnů a jsme od Benešova u Prahy :-)

Ještě k této trochu trapné debatě.

Každý si může chovat psi jaké chce. Když bude nekdo chtít chovat křížence vlčáka s pudlem a bude někdo kdo si štěňata bude brát, tak mu to prostě nikdo zakázat nemůže. Každej pes má právo žít, i ten zlej, protože jak spousta z nás ví, vada charakteru se vyskytuje VELMI VYJÍMEČNĚ! Téměř vždy za špatné chování psa může špatná výchova, nebo žádná výchova. Je jasné, že se musí dodržovat nějaká chovatelská pravidla v rámci plemene, bílý boxer a spoustu jiných "vadných" psů se jim nelíbilo, tak se zakázali, ale jak je vidět, oni to nevzdávají a rodí se dál, tak proč bychom to vzdávali my, jejich věční obdivovatelé? A když tady nějaká, nejspíš slečna, zavrhuje křížení... Jak vznikla většina plemen, vlastně všechna kromě původních?.. Že by křížením? Nevyplývá z toho něco jako že kdyby se nekřížilo, budou mít doma všichni nějakýho Dinga ? :-) :-) :-) Opravdu debaty o ničem :-) Nechte pejsky žít, oni vám v tom taky nebrání :-P

Zdravíme i s Belinkou, které očividně taky vůbec nevadí, že je bílá, stejně jako mě :-)

11.4.2009 19:42
petas

XXX.XXX.156.34

ykiv napsal(a):
Ahojky, nám jsou4,5 měsíce a jsme z Plzně-jihu.
Anie:

A co tenhle

11.4.2009 19:43
petas

XXX.XXX.156.34

petas napsal(a):
A co tenhle

...

14.4.2009 13:43
kasparfarm

XXX.XXX.7.163

petas napsal(a):
...

Boxer je krásný,hlavně teď,s dlouhým ocasem.Je ale trochu míň skladný než buldoček,a toho posílám.Jmenuje se Ťuťátko.Psům zdar!

cobli

14.4.2009 16:35
cobli

XXX.XXX.176.34

kasparfarm napsal(a):
Boxer je krásný,hlavně teď,s dlouhým ocasem.Je ale trochu míň skladný než buldoček,a toho posílám.Jmenuje se Ťuťátko.Psům zdar!

Zdravím,chtěla bych se zeptat znalců plemene jak je to teda u těch boxerů? Opravdu nemůžete boxera bílé barvy uchovnit nebo ano ? Dík za odpověd´

14.4.2009 18:31
sadra

XXX.XXX.113.170

cobli napsal(a):
Zdravím,chtěla bych se zeptat znalců plemene jak je to teda u těch boxerů? Opravdu nemůžete boxera bílé barvy uchovnit nebo ano ? Dík za odpověd´

No to by me taky zajimalo-ale jen zajimalo, protoze uz jsem parkrat videla bilyho boxera s PP, tak mi to vrta hlavou!!
Taky mam jednoho tuntu
tady je jako 4 mesicni tele

14.4.2009 18:33
sadra

XXX.XXX.113.170

sadra napsal(a):
No to by me taky zajimalo-ale jen zajimalo, protoze uz jsem parkrat videla bilyho boxera s PP, tak mi to vrta hlavou!!
Taky mam jednoho tuntu

a tady uz jako 4 lety bejk

14.4.2009 19:12
kinta

XXX.XXX.17.141

sadra napsal(a):
Taky mam jednoho tuntu

Bílí boxeři se běžně (teda méně běžně) rodí ve vrzích barevných rodičů, tudíž pokud se narodí v chovné stanici automaticky dostanou PP, ale do něj je jim poznamenáno "Nestandart". Takže: nelze je uchovnit, nelze se s nimi zúčastňovat výstav. Nicméně jsou to boxeři se vším všudy. Mrkněte na www.bilyboxer.info

14.4.2009 19:14
kinta

XXX.XXX.17.141

kinta napsal(a):
Bílí boxeři se běžně (teda méně běžně) rodí ve vrzích barevných rodičů, tudíž pokud se narodí v chovné stanici automaticky dostanou PP, ale do něj je jim poznamenáno "Nestandart". Takže: nelze je uchovnit, nelze se s nimi zúčastňovat výstav. Nicméně jsou to boxeři se vším všudy. Mrkněte na www.bilyboxer.info

www.boxerbruno.websnadno.cz

14.4.2009 20:04
ykiv

XXX.XXX.55.68

kinta napsal(a):
www.boxerbruno.websnadno.cz

Mrkněte na www.bilyboxer.info a pojedte s nama na jarní srazík!!!! Nudit se nebudete a všude jen samý bílý placatý tlamičky bezva parta lidí a spousta legrace

15.4.2009 07:26
krokodyl

XXX.XXX.109.101

ykiv napsal(a):
Mrkněte na www.bilyboxer.info a pojedte s nama na jarní srazík!!!! Nudit se nebudete a všude jen samý bílý placatý tlamičky bezva parta lidí a spousta legrace

Na srazík jsem se těšila už hodně dlouho. Pořád čekám, kdy to bude někde u Plzně. A teď když to konečně je, tak já v tu dobu budu v Makedonii. Ach jo. Proč mi to ten osud dělá??Jsem z toho úplně nešťastná. No tak snad zase někdy příště.

15.4.2009 21:16
ykiv

XXX.XXX.55.68

krokodyl napsal(a):
Na srazík jsem se těšila už hodně dlouho. Pořád čekám, kdy to bude někde u Plzně. A teď když to konečně je, tak já v tu dobu budu v Makedonii. Ach jo. Proč mi to ten osud dělá??Jsem z toho úplně nešťastná. No tak snad zase někdy příště.

Srazy se konaji ted posledni uz pravidelne v Otesicich porad!!!!!A bude zase na podzim...ted prave hrozi ze jarni sraz nebude protoze je nas zatim malo prihlasenych tak bysme radi kdyby se jeste alespon nekdo prihlasil...

15.4.2009 21:17
ykiv

XXX.XXX.55.68

ykiv napsal(a):
Srazy se konaji ted posledni uz pravidelne v Otesicich porad!!!!!A bude zase na podzim...ted prave hrozi ze jarni sraz nebude protoze je nas zatim malo prihlasenych tak bysme radi kdyby se jeste alespon nekdo prihlasil...

Jo a termin je zmenenej na 1.-3.5.!!!!!!!!!!!!!!

5.5.2009 08:12
kinta

XXX.XXX.17.141

krokodyl napsal(a):

Ták, je potřeba to tady rozproudit, upadá nám to, upadá. Tak šup, blonďáci, sypejte zážitky a fotky!
Bruno - ubohý, týraný bláznivou paninou

5.5.2009 08:13
kinta

XXX.XXX.17.141

krokodyl napsal(a):

Bruno podruhé, aby si někdo nemyslel ...

5.5.2009 08:26
jablunka

XXX.XXX.112.74

kinta napsal(a):
Bruno podruhé, aby si někdo nemyslel ...

Bruce Willis.....je věrný jménu,akční jako p*ase.

5.5.2009 08:27
jablunka

XXX.XXX.112.74

jablunka napsal(a):
Bruce Willis.....je věrný jménu,akční jako p*ase.

Taky lítá.

5.5.2009 08:28
jablunka

XXX.XXX.112.74

jablunka napsal(a):
Taky lítá.

....a ještě.

5.5.2009 08:29
jablunka

XXX.XXX.112.74

jablunka napsal(a):
....a ještě.

A poslední.

7.5.2009 13:43
petas

XXX.XXX.156.34

jablunka napsal(a):
A poslední.

Jé!My taky umíme lítat a to teda dost brutálně

7.5.2009 13:44
petas

XXX.XXX.156.34

petas napsal(a):
Jé!My taky umíme lítat a to teda dost brutálně

No jej,zrovna tu nemam zadnou lítací...ale mrknu do druheho PC a dodamTak apson v klidu

7.5.2009 21:07
ykiv

XXX.XXX.55.68

petas napsal(a):
No jej,zrovna tu nemam zadnou lítací...ale mrknu do druheho PC a dodamTak apson v klidu

Anie
...jedna zimní

7.5.2009 21:24
kinta

XXX.XXX.17.141

krokodyl napsal(a):

Bruno s kamarádem Aronem, čekalo se, že se zavraždí

7.5.2009 21:26
kinta

XXX.XXX.17.141

krokodyl napsal(a):

Mrtvola po lítačce s Aronem

2.6.2009 18:31
bilejboxer

XXX.XXX.124.46

kinta napsal(a):
Mrtvola po lítačce s Aronem

Ahoj,tady je se hlásí Alfík:-))
Dovezli jsme ho rodičům před 2.roky z útulku v Plzni.Už je to druhý bílý boxer v rodině po sobě(první se dožil krásných 14.let),jinak je to 4.boxer ,kterého máme.

2.6.2009 18:44
bilejboxer

XXX.XXX.124.46

bilejboxer napsal(a):
Ahoj,tady je se hlásí Alfík:-))
Dovezli jsme ho rodičům před 2.roky z útulku v Plzni.Už je to druhý bílý boxer v rodině po sobě(první se dožil krásných 14.let),jinak je to 4.boxer ,kterého máme.

To mi připomíná,že musím našeho krasavce nafotit,jaksi postrádám fotky Vaši pejsani jsou nádherní taková raritka....ten náš si sám otvírá dveře a courá kam se mu kdy zachce,stačilo jednou ukázat..

25.8.2009 14:32
kinta

XXX.XXX.17.141

krokodyl napsal(a):

Dva talenty na dog dancing

25.8.2009 17:33
pinoha

XXX.XXX.175.250

ykiv napsal(a):
Anie
...jedna zimní

Teda ykiv, ta zimní fotka je úchvatná!!! Skoro jako od hankaapes.
Lucie

27.8.2009 15:07
ykiv

XXX.XXX.55.68

kinta napsal(a):
Dva talenty na dog dancing

Letní radovánky...
P.S.Blíží se sraz BB, tak se nezapomente přihlásit .... http://www.bilyboxer.info/novinky.html

2.12.2009 18:13
cookie

XXX.XXX.161.14

ykiv napsal(a):
Letní radovánky...
P.S.Blíží se sraz BB, tak se nezapomente přihlásit .... http://www.bilyboxer.info/novinky.html

taky se pridam,náš čunislav jako stenatko .

2.12.2009 18:18
cookie

XXX.XXX.161.14

cookie napsal(a):
taky se pridam,náš čunislav jako stenatko .

ted ma rok

20.2.2017 23:19
pepatom

XXX.XXX.251.181

Jasně. "Bílí boxeři jsou zdegenerovani, nemocní, umírají brzy..." A co takhle bílý boxer ve věku 15 let a 2 měs.? Mám. Kolik superchovatelů barevných verzí se může pochlubit takovým dědkem?

20.2.2017 23:27
shavoid

XXX.XXX.64.24

pepatom napsal(a):
Jasně. "Bílí boxeři jsou zdegenerovani, nemocní, umírají brzy..." A co takhle bílý boxer ve věku 15 let a 2 měs.? Mám. Kolik superchovatelů barevných verzí se může pochlubit takovým dědkem?

To, že se s bílými boxery, potažmo s white factorem u jiných plemen pojí hluchota, či případně slepota (nebo obojí) je prokazatelný fakt. Je dobře, že máte zdravé psy, jiní lidé takové štěstí neměli.

181

13.4.2017 04:08
181

XXX.XXX.138.2

No, to jste fakt magor.

181

13.4.2017 04:09
181

XXX.XXX.138.2

Pro Balu.

Accuracy

13.4.2017 06:40
Accuracy

XXX.XXX.1.187

To je vážně skvělý nápad, deset let poté, co někdo vysloví ve dvou větách svůj názor a v několika příspěvcích ho obhajuje, mu nadávat. Já před deseti lety řekla, že kolie mají škaredé špičaté čumáky, nechcete mě taky označit za něco nelichotivého?
Přemýšlejte. Plemeno má velké zdravotní problémy, nemyslíte si, že by bylo vhodné se zaměřit na zdraví a povahu a pak, jak se na staré služební plemeno sluší, na výhonnost a ne se tady handrkovat o barvu?
Ten pes prostě neodpovídá standardu. Tečka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík