troy
napsal(a):
Prosím vkládejte sem fotky, Vaše nebo z netu, je to úžasné plemeno :-))Díky všem
Ti bohužel nejsou moji:)
troy
napsal(a):
Prosím vkládejte sem fotky, Vaše nebo z netu, je to úžasné plemeno :-))Díky všem
Tak když nikdo nemá, dám si sem už téměř mojí fenku Cassiopeiu la Blankpapilio, nar.11.11.2005 (mimochodem, jméno jsem pro ní vybíral sám ).
troy
napsal(a):
Tak když nikdo nemá, dám si sem už téměř mojí fenku Cassiopeiu la Blankpapilio, nar.11.11.2005 (mimochodem, jméno jsem pro ní vybíral sám ).
A její máma, Abigeil la Blankpapilio
troy
napsal(a):
A její máma, Abigeil la Blankpapilio
A táta, Hunter - Louis of Beautiful White
troy
napsal(a):
Båthusets Akilles 5 tyzdnov stary
gery1
napsal(a):
Båthusets Akilles 5 tyzdnov stary
Akilles 10 tyzdnov stary
gery1
napsal(a):
Akilles 8 mesiacov
Akilles fotka spravena dnes 13 decembra
gery1
napsal(a):
Akilles fotka spravena dnes 13 decembra
A posledna fotka, z jeho prvej vystavy
na fotke ma 4,5 mesiaca a vzadu je mamma Fleet Wood Mac's April a otec Barec Von Der Hohensyburg..
troy
napsal(a):
Dnesne foto
gery1
napsal(a):
Dnesne foto
Pohlad zboku, je to naozaj rozdiel medzi No a Svajciarmi. Hlavne tie krize.
troy
napsal(a):
BŠO, stáří 8 týdnů
troy
napsal(a):
8 týdnů
lenka t
napsal(a):
8 týdnů
Moc pěkné štěndo...Tady přidávám novou fotky Cassi, už jí začínají stát uši
.Věk 6 týdnů.
troy
napsal(a):
Moc pěkné štěndo...Tady přidávám novou fotky Cassi, už jí začínají stát uši
.Věk 6 týdnů.
Tady je můj Rick nar.2000
monell
napsal(a):
Rick se slonem....
Ahoj, Rick je moc hezký tady přidávám jednu fotku Cassi, už jí skoro stojí obě uši
Věk 6 týdnů a 2 dny.
troy
napsal(a):
Ahojky,
představuji svého pejska - 10měsíční bělouš po své první cestě vlakem pózuje na zastávce ČD Dvořisko u Chocně.
troy
napsal(a):
Dusty.. bohužel není můj..
troy
napsal(a):
a ještě jedna jeho fotka
charon
napsal(a):
a ještě jedna jeho fotka
Naše slečna Bublina,4 roky.
troy
napsal(a):
16 měsíční fena BŠO
troy
napsal(a):
Tenhle brouček bohužel není můj, ale spolužáka. Jmenuje se Borinka a je jí skoro 10 týdnů
nickdo
napsal(a):
Tenhle brouček bohužel není můj, ale spolužáka. Jmenuje se Borinka a je jí skoro 10 týdnů
Zimna fotecka mojho akillesa......
gery1
napsal(a):
tak ja tedy také přibám foto.Lair-2 měs. Můj muž mu říká Šulístek
pacicka
napsal(a):
tak ja tedy také přibám foto.Lair-2 měs. Můj muž mu říká Šulístek
a 3měsíční - tu už jsem sem někde dávala
pacicka
napsal(a):
a 3měsíční - tu už jsem sem někde dávala
teď jsou mu 4MĚS ale fotky ještě nemám v počítači,tak posílám foto mého předchozího bělouše,který mi bohužel tragicky umřel.
pacicka
napsal(a):
teď jsou mu 4MĚS ale fotky ještě nemám v počítači,tak posílám foto mého předchozího bělouše,který mi bohužel tragicky umřel.
A ještě jedna.Nejsou moc dobré na poslání,-zobrazují se tu nějak rozostřeně
gery1
napsal(a):
Moji dva pesani před týdnem, při výměně názorů.
sarrada
napsal(a):
Moji dva pesani před týdnem, při výměně názorů.
Jé tak ten váš hafan pózoval u nás no na Dvořisku se prostě vyjímá
. Každopádně jsou to krásní psi a jednou možná že toto plemeno zvítězí ve výběru nad dogou, kterou mám nyní. Ale měla jsem možnost tyhle úžasné pesany poznat v Hradci Králové, kde jsme je chodily se spolužačkami venčit. Mají fantastickou povahu - tedy tamti čtyři ji měli, nemohu mluvit za všechny
troy
napsal(a):
Ahoj. Posíláme pozdrav z Moravy
blankpapilio
napsal(a):
Ahoj. Posíláme pozdrav z Moravy
a ještě jeden pozdrav
troy
napsal(a):
A jak je to se zdravím? U NO jsou problémy s kyčlema a páteří, jak jsou na tom švýcaři? Uvažuji, že možná bych si ho pořídila. Moc se mi líbí. A ještě jak je cvičitelný? Myslím klasika, stopy, poslušnost obrana?
danan
napsal(a):
A jak je to se zdravím? U NO jsou problémy s kyčlema a páteří, jak jsou na tom švýcaři? Uvažuji, že možná bych si ho pořídila. Moc se mi líbí. A ještě jak je cvičitelný? Myslím klasika, stopy, poslušnost obrana?
Ahoj Bělouš je opravdu dobře cvičitelný.Výcvik mu dělá radost.Je většinou perfektní stopař a i obrana je dobrá,ale musí se nácvik dělat podle povahy psa-nesmí se lámat přez koleno.Je hodně hravej a i obranu bere jako perfekní hru.Asi nebude na obraně tak nepříčetnej jak některý NO,ale i tak bude precizní. S DKK nejsou takové problémy jako u NO,protože se v chovu hodně hlídá.O problémech s páteří mi není nic známo.I já měla dříve NO a teď mám druhého bělouše,neměnila bych.I u nás na cvičáku se všem moc líbí jejich povaha.Dokonce i kynologům, kteří považují NO za nejlépe cvičitelného psa.Někde tady na diskusi někdo psal,že výber psa je srdeční záležitost a to je pravda
tTak poslechni své srdce
pacicka
napsal(a):
Ahoj Bělouš je opravdu dobře cvičitelný.Výcvik mu dělá radost.Je většinou perfektní stopař a i obrana je dobrá,ale musí se nácvik dělat podle povahy psa-nesmí se lámat přez koleno.Je hodně hravej a i obranu bere jako perfekní hru.Asi nebude na obraně tak nepříčetnej jak některý NO,ale i tak bude precizní. S DKK nejsou takové problémy jako u NO,protože se v chovu hodně hlídá.O problémech s páteří mi není nic známo.I já měla dříve NO a teď mám druhého bělouše,neměnila bych.I u nás na cvičáku se všem moc líbí jejich povaha.Dokonce i kynologům, kteří považují NO za nejlépe cvičitelného psa.Někde tady na diskusi někdo psal,že výber psa je srdeční záležitost a to je pravda
tTak poslechni své srdce
Všichni pejsánci jsou krásní.
Jsem v Praze na VŠ a setkávám se tu s nimi velice často jako s asistečními psy, samozřejmě až po labradorech
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
pacicka
napsal(a):
tTak poslechni své srdce
S výše uvedeným souhlasím jen z části. Uvedu tedy na pravou míru:
stopy - bývají poměrně dobrý stopaři, ano až skoro perfektní
poslušnost - bohužel se na ně musí citlivěji než u NO. Slovčíkem bohužel je myšleno to, že stále plno výcvikářů doporučuje škubání vodítkem apod. To pro bělouše není nejlepší přístup. Chce to brát hrou a pozitivně motivovat. Co mi přijde zajímavé a zatím jsem se s tím setkala u dost běloušů, tak míček na šňůrce není až takové lákadlo. Buď je vůbec nezajímá či jen chvíli nebo psi na to "ulítlí" se to museli nejdříve naučit.
obrany - tak taky už vůbec nesouhlasím. U obran je neskutečně důležitý figurant. A stále jich není mnoho co dokáží dobře rozkousat. A je opravdu jen pár vyjímek, kteří jsou lepší než dobrý NO obranář.
Ono to hodně souvisí s povahou BŠO, bývají citlivý a opatrní, někdy až bojácní. A častokrát ani dobrá socializace neodstraní tu jejich opatrnost, občas se někde vyloupne na povrch a někdy až moc znatelně.
Přesto jsou to úžasný psi, kteří milují svoji rodinu, děti, jiné psy i zvířata. Při dobré socializaci z nich bude dobrý kamarád do nepohody, poslušný, mazlivý, úžasný:)
Nikdo ale nemůže tvrdit, že s ním uděláte ZVV2 (a kolikrát ani "blbý" ZM).
Souhlasím s tím, jak píšeš, že hodně záleží na figurantovi. Na obrany má většina z nich silný lovecký pud, který když se správně rozvíjí, tak to jde. Nemyslím, že je vhodné pořád srovnávat BŠO s NO už jen proto, že většina lidí, kteří si NO pořídí s ním chtějí něco dělat. U BŠO bývá obvyklý spíše jen základní výcvik pro dobrou ovladatelnost. Kdyby se s nimi makalo tolik jako s NO, myslím si, že by se také začali umisťovat na vyšších příčkách. Už jsem slyšela nejedny chovatele BŠO si stěžovat na to, že jejich psi končí "na zahradě" a nic se s nimi nedělá.
potkanmarvel

XXX.XXX.16.105
pacicka
napsal(a):
Taktéž nikdo nemůže tvrdit,že s ním ZVV2 neudělá.
Však to nikde netvrdím:) Ale takových psů je pramálo. Bohužel.
potkanmarvel
napsal(a):
Však to nikde netvrdím:) Ale takových psů je pramálo. Bohužel.
No v současné době je v ČR je 6 běloušů se složenou ZVV 2, z toho jsou 3 již mrtví. Vycházím z infa na stránkách klubu, kde jich je uvedených 5 a můj je 6. Ten na stránkách klubu vedený není, protže nejsem členem. Takže je možné, že psů se ZVV 2 je víc. ZVV 3 složil v ČR zatím jediný bělouš a stejně tak IPO 3. Ale když se podívate za hranice, tak těch psů, kteří mají sloeno vyšší zkoušku je o dost víc. Je to tím, že v zahraničí se s bělošma daleko víc pracuje a je to i tím, že si venku daleko víc hlídají povahy.
potkanmarvel

XXX.XXX.16.105
lusta
napsal(a):
Souhlasím s tím, jak píšeš, že hodně záleží na figurantovi. Na obrany má většina z nich silný lovecký pud, který když se správně rozvíjí, tak to jde. Nemyslím, že je vhodné pořád srovnávat BŠO s NO už jen proto, že většina lidí, kteří si NO pořídí s ním chtějí něco dělat. U BŠO bývá obvyklý spíše jen základní výcvik pro dobrou ovladatelnost. Kdyby se s nimi makalo tolik jako s NO, myslím si, že by se také začali umisťovat na vyšších příčkách. Už jsem slyšela nejedny chovatele BŠO si stěžovat na to, že jejich psi končí "na zahradě" a nic se s nimi nedělá.
Souhlasím s Tebou. Je to ale běh na dlouhou trať. Musely by být pracovní linie, tudíž předpoklad kvalitních jedinců pro práci. Časem by se snad i odbourala ta opatrnost. To ale není otázkou dvou třech krytí, ale léta snahy, výcviku, selekce atd.
potkanmarvel
napsal(a):
Souhlasím s Tebou. Je to ale běh na dlouhou trať. Musely by být pracovní linie, tudíž předpoklad kvalitních jedinců pro práci. Časem by se snad i odbourala ta opatrnost. To ale není otázkou dvou třech krytí, ale léta snahy, výcviku, selekce atd.
Přesně tak. Proto je běloš tolik jiný než německý ovčák, ačkoliv jsou gneticky hodně příbuzní. NO jsou desítky let šlechteni na pracovní vlohy a selekce byla dělána hlavně na práci. běloušů tomu tak nebylo. I když musím říct, že povahy se i nás dost zlepšují, protože jsou chovatelé, kterým jde i povahu a podle toho vybírají rodiče pro své vrhy. Ale těch několik desítek let náskoku NO budo běloši těžko dohánět.
Dobrý den,
zatím BŠO nemám a až budu mít, tak s ním taky neplánuju žádné moc ,,zkoušky", nezajímá mě to ani neláká, takže se k tomu nebduu vyajdřovat. Ale zarazilo mě, že BŠO mají dohánět NO v povahách. Proč? Vždyť tahle, kterou mají, je dle standardu - ne bojácní nebo agresivní, ALE k cizím lidem odtažití. Jednou je to jiná rasa, ne bílí NO, ale BŠO...
Já jsem tedy taky ráda, že se od NO liší. Jednou je to jiné plemeno, tak má mít jinou povahu i pracovní schopnosti. Právě díky tomu, že se historicky vyvíjelo v Americe, kde se s ním nepracovalo, tak to není jen bílý německý ovčák. Já mám štěstí na vyrovnanou,nebojácnou povahu, takže jsem spokojená a právě proto, že jsem měla strach pořídit si jako prvního psa NO, zvolila jsem díky jemnější nátuře a menší náročnosti na pracovní vyžití BŠO. Nevěděla jsem dopředu, co s ním budu dělat. Rozhodla i zdravotní stránka.
saina
napsal(a):
Dobrý den,
zatím BŠO nemám a až budu mít, tak s ním taky neplánuju žádné moc ,,zkoušky", nezajímá mě to ani neláká, takže se k tomu nebduu vyajdřovat. Ale zarazilo mě, že BŠO mají dohánět NO v povahách. Proč? Vždyť tahle, kterou mají, je dle standardu - ne bojácní nebo agresivní, ALE k cizím lidem odtažití. Jednou je to jiná rasa, ne bílí NO, ale BŠO...
Ano píšete, že dle standartu mají být nebojácní a k cizím lidem odtažití. To ano, ale nemají to být psi, kteří se leknou vlastního stínu, popřípadě letícího listu. A to je to, co se tady v ČR ještě dost objevuje. Tím jsem myslela to dohánění povah, ne pracovní upotřebitelnost.
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
baico
napsal(a):
Ano píšete, že dle standartu mají být nebojácní a k cizím lidem odtažití. To ano, ale nemají to být psi, kteří se leknou vlastního stínu, popřípadě letícího listu. A to je to, co se tady v ČR ještě dost objevuje. Tím jsem myslela to dohánění povah, ne pracovní upotřebitelnost.
Přesně. Mluvíš mi z duše baico.
Lusta, ty máš štěstí na povahu i chovatele. Tedy i Tvoje je tam zásluha, ne že ne:) Ale mnozí s nimi mají problémy co se týká bázlivosti. I já sama byť jsem si dala podmínku dobré socializace a celkem se mi to i povedlo, tak prostě o Jess nemůžu říct, že je to plně (nebo dostatečně) vyrovnaný, sebevědomý a nebojácný pes!
P.S. Po pořízení NO taky nemusíš skládat zkoušky (když nechceš uchovnit), ale nás to baví, chceme něco dokázat sobě, ostatním majitelům běloušů i okolí, co BŠO co se týká výcviku dost často hodně sráží k zemi. A bohužel od jisté míry i opodstatněně. Nepřijde Ti to líto?
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
Jejda, pardon lidi, já tu reagovala na sainu i lustu zároveň.
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
saina
napsal(a):
Dobrý den,
Baico tu psala o povaze. Mne tu ale teď tak napadá s tou pracovní upotřebitelností... S poslušností a stopami jsme se shodli, že jsou na tom dobře. Já se ale ptám, proč by nemohli být dobří i v obranách? Protože by se moc podobali NO? Nebo mají nějakou "vadu" dle standardu, která by jim to neměla umožnit???
Lusta: Moc děkuju. Myslím si, že s tou vaší "bojácností" to nebud zase až ta horký. Fenečka je mlaďounká, počkej až doopravdy psychicky dospěje.
A co se týká té pracovní upotřebitelnosti. Mám doma dva psy. Staršímu je 5 a půl roku. O něm můžu říct, že je to celkem slšné pracovní zvíře, ale pouze, co se týká sportu. On je na závodech porážet i NO.
Mlaďochovi je rok a půl. Je to naprostý flegmatik, má moc hezkou poslušnost a i mu to čuchá. Ale s kousáním je to horší. Ale i tak o něm nemůžu říct, že je špatný v povaze. On je vyrovnaný pohoďák,jen co se týká kousání, tak s ním bude víc práce a asi to nebude takový srdcař jako ten starší.
Ano bělouši jsou pracovně upotřebitelní, ale nikdo to nebudou stejní dělníci jako jsou NO, je to prostě dané rozdílným zbůsobem šlechtění u těchto plemen v posledích několika desítkách let.
saina
napsal(a):
Ještě mě tak napadá, jak je to s NO a canisterapií? To je třeba věc, která by mě s BŠO lákala, když k tomu bude. Budu mít štěně po dědečkovi, co má CT zkoušky a miluje děti. To je přece taky upotřebitelnost, ne?
Omlouvám se, asi zmatený příspěvek, ale zrovna jsme vstala. :)
S.
Záleží na jedinci. Nikdo rozumný ti u štěněte neřekne, že bude vohdný por cansterapii, či jinou činnost. Já mám se starším psem canisterapeutickou zkoušku složenou a výhledově ji plánuju i s mlaďochem. Ne že bych měla v plánu se této činnosti akivně věnovat, ale často chodím za mámou do školy a na akce s dětma, tak chci mít papír, že psi jsou otestovaní na povahu. Kdby měl někdo z rodičů problém.
potkanmarvel
napsal(a):
Přesně. Mluvíš mi z duše baico.
Lusta, ty máš štěstí na povahu i chovatele. Tedy i Tvoje je tam zásluha, ne že ne:) Ale mnozí s nimi mají problémy co se týká bázlivosti. I já sama byť jsem si dala podmínku dobré socializace a celkem se mi to i povedlo, tak prostě o Jess nemůžu říct, že je to plně (nebo dostatečně) vyrovnaný, sebevědomý a nebojácný pes!
P.S. Po pořízení NO taky nemusíš skládat zkoušky (když nechceš uchovnit), ale nás to baví, chceme něco dokázat sobě, ostatním majitelům běloušů i okolí, co BŠO co se týká výcviku dost často hodně sráží k zemi. A bohužel od jisté míry i opodstatněně. Nepřijde Ti to líto?
Já jsem nemyslelela, že s NOčkem se musí skládat zkoušky. Ale prostě jsem z něho jako potenciálního prvního psa měla respekt. Jsou to takoví makači a ani jsem nevěděla, jak je to s tím, kdyby šel do bytu. Jo souhlasím, majitelé jiných psů o nich asi moc dobré mínění nemají (po pracovní stránce), ale přijde mi, že je sráží samotní majitelé právě protože s nimi nic nedělají. My necvičíme, abysme někomu něco dokazovali, protože nemáme komu , ale spíš si myslím, že pro feňuli je to tak lepší, baví jí to.
I chovatelé nám říkali, že máme na její povaze výrazný podíl. Vzali jsme to za správný konec .
Baico: U nás doma teď dochází k výrazným povahovým změnám. Jak měla Chira přehnaný respekt z divokých psů, tak je už pryč a s každým by se honila a hrála. Sama ke hře vyzývá. Dříve jsem na ní viděla, jak při "hře" utíká spíš ze strachu a teď si to užívá (je štíhlá a každému uteče :)). Je jí rok a čtvrt a sama se začíná chodit mazlit, což jsme dřív neznali. Byla do divoženka.
Tak já s klukama samozřejmě cvičím proto, abych uspokojovala svoje ambice a pak se nechala plácat po ramenou. I z toho jsem byla obviněna :-) Ovšem nejlepší zatím bylo to, že o mě někdo řekl, že učím růži mňoukat. Přitom se jen snažím těm běloušům trošku vylepšit pověst. Je mi jasné, že asi nikdy nebude pravidlem, že se bělouš bude objevovat na mistrovských soutěžích, ale pravdou je, že cvičit ses nimi dá a najít si štěně bělouše, se kterým člověk dokáže složit všestrannou zkoušku, už není v Čechách takový problém jako byl před 10-15 lety.
Lusta: Tak vidíš, bude to čím dál tím lepší. Bělouši prostě jen později dospívají a potřebují čas a trpělivost.
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
baico
napsal(a):
Tak já s klukama samozřejmě cvičím proto, abych uspokojovala svoje ambice a pak se nechala plácat po ramenou. I z toho jsem byla obviněna :-) Ovšem nejlepší zatím bylo to, že o mě někdo řekl, že učím růži mňoukat. Přitom se jen snažím těm běloušům trošku vylepšit pověst. Je mi jasné, že asi nikdy nebude pravidlem, že se bělouš bude objevovat na mistrovských soutěžích, ale pravdou je, že cvičit ses nimi dá a najít si štěně bělouše, se kterým člověk dokáže složit všestrannou zkoušku, už není v Čechách takový problém jako byl před 10-15 lety.
Lusta: Tak vidíš, bude to čím dál tím lepší. Bělouši prostě jen později dospívají a potřebují čas a trpělivost.
To je dosti hrozné. Ale že učíš růži mňoukat to mne hodně pobavilo. Je mi ale jasný, že je to občas těžký a smutný zároveň. Myslím si, že je to hodně o závisti. Ty s Baicem porazíš mnohdy i ty úžasné pracovité a obranářské NO. Což někteří nedokážou zkousnout, víc než u jiných na první pohled "sobě rovných".
Se ti přiznám nebo spíš svěřím (zní to divně oboje).. V létě jsi vyhrála jeden závod. Bylo to i v časáku. Mezi kynology s kterými jsem byla opět došla řeč na bělouše a obrany, jak se na to nehodí a nikdy nebudou tak dobrý. Tak jsem skoro až hrdě ukázala obrázek s tebou na bedně. Jak mi spadla čelist když někdo pronesl, že rozhodčí je známej a pomohl ti. Byť tě neznám a neviděla jsem ho nikdy kousat, nechtělo se mi tomu ani trochu věřit. Byla jsem smutná, naštvaná, zklamaná. Kdyby aspoň uznali, že máš vyjímku, jednoho je sta co fakt dobře kouše a ostatní jsou přehnaně řečeno s*ačky, budiž. Ale tohle??? Shodou okolností jsem v tu dobu poznala pána co skončil za tebou a jen tak mimoděk se ho zeptala jak hodnotí tvoje obrany a tak. Ulevilo se mi když řekl, že jsi byla fakt lepší a rozhodčí tomu rozhodně nepomohl. V duchu jsem jemu i tobě děkovala:)
potkanmarvel
napsal(a):
To je dosti hrozné. Ale že učíš růži mňoukat to mne hodně pobavilo. Je mi ale jasný, že je to občas těžký a smutný zároveň. Myslím si, že je to hodně o závisti. Ty s Baicem porazíš mnohdy i ty úžasné pracovité a obranářské NO. Což někteří nedokážou zkousnout, víc než u jiných na první pohled "sobě rovných".
Se ti přiznám nebo spíš svěřím (zní to divně oboje).. V létě jsi vyhrála jeden závod. Bylo to i v časáku. Mezi kynology s kterými jsem byla opět došla řeč na bělouše a obrany, jak se na to nehodí a nikdy nebudou tak dobrý. Tak jsem skoro až hrdě ukázala obrázek s tebou na bedně. Jak mi spadla čelist když někdo pronesl, že rozhodčí je známej a pomohl ti. Byť tě neznám a neviděla jsem ho nikdy kousat, nechtělo se mi tomu ani trochu věřit. Byla jsem smutná, naštvaná, zklamaná. Kdyby aspoň uznali, že máš vyjímku, jednoho je sta co fakt dobře kouše a ostatní jsou přehnaně řečeno s*ačky, budiž. Ale tohle??? Shodou okolností jsem v tu dobu poznala pána co skončil za tebou a jen tak mimoděk se ho zeptala jak hodnotí tvoje obrany a tak. Ulevilo se mi když řekl, že jsi byla fakt lepší a rozhodčí tomu rozhodně nepomohl. V duchu jsem jemu i tobě děkovala:)
Tak to jsem netušila, že někomu tak opravdu ležíme v žaludku. Můžu tě opravdu ujistit, že ani pan rozhodčí Babor ani paní rozhodčí Součková nejsou moji známí. Pana Babora jsem ten den viděla prvně v životě :-) Klidně přiznám, že obrany nejsou naše nejsilnější disciplína, ale ten den jsme vyhráli, že Baico podal vyrovnaný výkon ve všech disciplínách, krásně začuchal a předvedl i pěknou poslušnost,obrany byly naší nejslapší disciplínou za "pouhých" 82 bodů, ale Baico na rozdíl od té fenky pouští na druhém místě pouští :-) To že ti Fanda potvrdil, že jsme podali dobrý výkon mě velmi těší.
A taky musím přiznat, že můj Faru asi nikdy nebude takoý kousací srdcař jako Baico, ale neházím flintu do žita. Postupujeme po malých krůčcích, ale věřím, že alespoň tu ZM spolu složíme. Tím nechci říct, že je Faru špatný v povaze, on se nebojí, zvládá bez problému všechny akce, jen tam prostě není tak rozvinutý ten kořistnický pud a je to takový kliďas a mazlík.
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
baico
napsal(a):
Tak to jsem netušila, že někomu tak opravdu ležíme v žaludku. Můžu tě opravdu ujistit, že ani pan rozhodčí Babor ani paní rozhodčí Součková nejsou moji známí. Pana Babora jsem ten den viděla prvně v životě :-) Klidně přiznám, že obrany nejsou naše nejsilnější disciplína, ale ten den jsme vyhráli, že Baico podal vyrovnaný výkon ve všech disciplínách, krásně začuchal a předvedl i pěknou poslušnost,obrany byly naší nejslapší disciplínou za "pouhých" 82 bodů, ale Baico na rozdíl od té fenky pouští na druhém místě pouští :-) To že ti Fanda potvrdil, že jsme podali dobrý výkon mě velmi těší.
A taky musím přiznat, že můj Faru asi nikdy nebude takoý kousací srdcař jako Baico, ale neházím flintu do žita. Postupujeme po malých krůčcích, ale věřím, že alespoň tu ZM spolu složíme. Tím nechci říct, že je Faru špatný v povaze, on se nebojí, zvládá bez problému všechny akce, jen tam prostě není tak rozvinutý ten kořistnický pud a je to takový kliďas a mazlík.
Mě ujišťovat nemusíš:) Mne bude stačit když Vás někdy při obranách uvidím. Bude to pro mne takové malé nakopnutí to nevzdávat:)
Já tehdy navíc ani nechápala proč tvá výhra "vadí" člověku, který tam ani nezávodil. Asi to bylo jen že to slyšel, uvěřil a šířil, byť třeba jen jednou, dál. Což pro něj není žádná omluva. Je to sprostá pomluva. Jo jo, Fanda:)
Faru má dobrý lovecký pud? Já jen abych porovnala aspoň na dálku. Podle mne má Jess dobrý (průměrný určitě) lovecký pud, ale kořistnický si myslím že jí dost chybí.
potkanmarvel
napsal(a):
Mě ujišťovat nemusíš:) Mne bude stačit když Vás někdy při obranách uvidím. Bude to pro mne takové malé nakopnutí to nevzdávat:)
Já tehdy navíc ani nechápala proč tvá výhra "vadí" člověku, který tam ani nezávodil. Asi to bylo jen že to slyšel, uvěřil a šířil, byť třeba jen jednou, dál. Což pro něj není žádná omluva. Je to sprostá pomluva. Jo jo, Fanda:)
Faru má dobrý lovecký pud? Já jen abych porovnala aspoň na dálku. Podle mne má Jess dobrý (průměrný určitě) lovecký pud, ale kořistnický si myslím že jí dost chybí.
Tak lovit by chtěl, to jo, ale obrany ho prostě neba. I když tam prostě malé pokroky jsou. Bude tam ještě hodně práce, ale rozhodně to nevzdávám :-)
No tak často koušeme v Prokopáku, většinou v sobotu. Do Zlosyně tě na obrany momentálně pozvat nemůžu, protože nám odešel figurant. COž je dost škoda, protože byl dost šikovnej a Baico je především jeho práce. Bohužel, nemůžeme nikoho držet násilím. Když se koukneš na cz-psovi do Žumpy, tak tam se domlouváme na kousání v průběhu týdne a můžeš vyrazit s námi :-)
Ahoj všem :).
Mohla bych mít dotaz na Baica, resp. jeho majitelku ? Chci se zeptat, zda byl Baico ke canisterapii odmalička cíleně veden nebo zda zkouška byla jen výsledkem jeho super povahy? Snad jsem dobře pochopila, že CT zkoušku má Baico a ne tvůj druhý bělouš. A k obranám byl veden zhruba od jakého věku, prosím? Přijde mi úplně sci-fi, že jeden pes se z canisterapeutického miláčka dokáže "přetransformovat" do kousuchtivé "bestie"
.
Ptám se, protože máme taky bělobu, která je úplně mazlící a vtěrná za každým pohlazením. Jednou jsme tak v parku blbli s uzlem, potkal nás pán s NO, který dělá obrany. Říkal, že na to kousání nebude Balt úplně marný, ať to zkusíme. Já chci právě zkusit tu CT, k tomu něco "na vybití", ale nějak si nedokážu spojit 2 tak rozdílné činnosti
veruha
napsal(a):
Ahoj všem :).
Mohla bych mít dotaz na Baica, resp. jeho majitelku ? Chci se zeptat, zda byl Baico ke canisterapii odmalička cíleně veden nebo zda zkouška byla jen výsledkem jeho super povahy? Snad jsem dobře pochopila, že CT zkoušku má Baico a ne tvůj druhý bělouš. A k obranám byl veden zhruba od jakého věku, prosím? Přijde mi úplně sci-fi, že jeden pes se z canisterapeutického miláčka dokáže "přetransformovat" do kousuchtivé "bestie"
.
Ptám se, protože máme taky bělobu, která je úplně mazlící a vtěrná za každým pohlazením. Jednou jsme tak v parku blbli s uzlem, potkal nás pán s NO, který dělá obrany. Říkal, že na to kousání nebude Balt úplně marný, ať to zkusíme. Já chci právě zkusit tu CT, k tomu něco "na vybití", ale nějak si nedokážu spojit 2 tak rozdílné činnosti
Je to jednoduché, ten pes přesně rozenává situace, ve které se nachází. Navíc já obrany dělám čistě sportovně a ne jako agresi na člověka,ale pouze jako boj o kořist. A na canisterapeutickou zkoušu jsem trénovala akorát, aby se nebál člověka s berlemi nebo člověka na vozíku. Jinak nic. Baico má prostě rád lidi. Ale nijak jsem ho speciálně na canisku nepřipravovala.
Obrany s Baicem dělám od jeho roka.
baico
napsal(a):
Je to jednoduché, ten pes přesně rozenává situace, ve které se nachází. Navíc já obrany dělám čistě sportovně a ne jako agresi na člověka,ale pouze jako boj o kořist. A na canisterapeutickou zkoušu jsem trénovala akorát, aby se nebál člověka s berlemi nebo člověka na vozíku. Jinak nic. Baico má prostě rád lidi. Ale nijak jsem ho speciálně na canisku nepřipravovala.
Obrany s Baicem dělám od jeho roka.
Jasnačka, jako agresi na člověka jsem to nemyslela, ale prostě i ten boj o kořist se mi neslučoval s tím dělat pak hodného pejsánka na canisce. Jsem ráda, že vidím, že to jde skloubit! Já zatím nevím, co se z něho pořádně vyvrbí, ale už jsem aspoň chytřejší :). Děkuju.
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89
baico
napsal(a):
Tak lovit by chtěl, to jo, ale obrany ho prostě neba. I když tam prostě malé pokroky jsou. Bude tam ještě hodně práce, ale rozhodně to nevzdávám :-)
No tak často koušeme v Prokopáku, většinou v sobotu. Do Zlosyně tě na obrany momentálně pozvat nemůžu, protože nám odešel figurant. COž je dost škoda, protože byl dost šikovnej a Baico je především jeho práce. Bohužel, nemůžeme nikoho držet násilím. Když se koukneš na cz-psovi do Žumpy, tak tam se domlouváme na kousání v průběhu týdne a můžeš vyrazit s námi :-)
Pokusím se tam konečně dokopat. Moc děkuji za pozvání:)