Kavkazani-pokračování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2006 14:12

Kavkazani 2 se už dlouho načítají, tak jsem založila pokračování . Naďo, na Kavkazani 2 máš ode mě příspěvek .

11.12.2005 19:35

kaca napsal(a):
Kavkazani 2 se už dlouho načítají, tak jsem založila pokračování . Naďo, na Kavkazani 2 máš ode mě příspěvek .

Ahoj,
taky už mě to napadlo,ale nějak jsem se k tomu,abych založila nové forum,nedostala.
Naďo,budu tento rok přihlašovat obě holky. Zatím,než budou moct do stejné třídy,pak nevím,jak to vyřeším. Manžela do kruhu nedostanu. Kdy bude bonitace nevím. Psala jsem Šejtance,ona mi to zjistí. Kam půjdeš na RTG kyčlí?
Káčo,pojedeš se kouknout na nějakou výstavu? Mohli bychom se na nějaké sejít i s Naďou a pokecet o hafanech .

11.12.2005 19:56

eavy napsal(a):
Ahoj,
taky už mě to napadlo,ale nějak jsem se k tomu,abych založila nové forum,nedostala.
Naďo,budu tento rok přihlašovat obě holky. Zatím,než budou moct do stejné třídy,pak nevím,jak to vyřeším. Manžela do kruhu nedostanu. Kdy bude bonitace nevím. Psala jsem Šejtance,ona mi to zjistí. Kam půjdeš na RTG kyčlí?
Káčo,pojedeš se kouknout na nějakou výstavu? Mohli bychom se na nějaké sejít i s Naďou a pokecet o hafanech .

Ahoj holky
To je dost,že to někdo udělal nové forum
Tak to budeš mít taky veselo s dvouma hafanamaJá budu taky chodit s obouma aspon chvíli.I když jestli pojedu do Brna tak jen s Cindou.Na RTG pojedu asi do Plzně ke klubovýmu lékaři-rovnou i posuzuje.Tak si snad dá záležet na tom RTG.Bonitace snad bude zase jak byla ,teda jestli nás tam budou chtít.Aspon jsme se na tý poslední o tom bavili.Je to tam nááádherný!!!!!!!!!No a já bych to měla kousek
Joo to je dobrej nápad Káčo:-))) Koukej za náma vyjet na výstavuJá už mám teda po výstavách absták,teda spíš po tý atmosféře,lidech atd........
Tak páááá zatím........ jdu na Vyvolený

14.12.2005 21:07

kaca napsal(a):

V kladenském útulku Bouchalka je dvouletý kavkazaní kluk, podle fotky vypadá kupírovaný. Zítra se pokusím zjistit podrobnosti, třeba se najde chovatel. Nechcete ho někdo ?

15.12.2005 13:54

kaca napsal(a):
V kladenském útulku Bouchalka je dvouletý kavkazaní kluk, podle fotky vypadá kupírovaný. Zítra se pokusím zjistit podrobnosti, třeba se najde chovatel. Nechcete ho někdo ?

Ahojky.
Ten je krásnej,hned bych si ho vzala. Ale holky by asi zuřily :-(( a tchyně by to nepřežila :-)).
Na výstavu do Brna nemůžeme,máme zákaz. Tchýně bude slavit narozeniny. To je pěkná otrava :-((.
Naďo,chceme jet na RTG taky do Plzně,aby to bylo rychleji posouzené. Můžeš mi napsat kontakt? Popřípadě webovou stránku,či cestu? Byla bych Ti moc vděčná. Předem díky.

15.12.2005 15:32

eavy napsal(a):
Ahojky.
Ten je krásnej,hned bych si ho vzala. Ale holky by asi zuřily :-(( a tchyně by to nepřežila :-)).
Na výstavu do Brna nemůžeme,máme zákaz. Tchýně bude slavit narozeniny. To je pěkná otrava :-((.
Naďo,chceme jet na RTG taky do Plzně,aby to bylo rychleji posouzené. Můžeš mi napsat kontakt? Popřípadě webovou stránku,či cestu? Byla bych Ti moc vděčná. Předem díky.

Nazdárek
Ten hafan vypadá moooc hezky,ale u nás to nejde
Tak to mně mrzí,že do Brna nejedeš,já teda stále taky nevím jestli pojedu
Jinak Verčo žádnej kontakt nemám,ale je to přes p.Červenou-CHS Lištička.Takže jí napiš mail o ona ti to vysvětlí.Je to vlastně někde u nich.Já tam vyrazím asi tak únor,uvidíme .No aby jsme to stihli do bonitaci .Z kraje roku bude asi schůze a tam by se to už mělo vědět!!Tak pak se budu asi domlouvat na ten RTG.Jinak neni zač

15.12.2005 16:50

eavy napsal(a):
Ahojky.

Ahoj, reaguju na to RTG, v posledním zpravodaji je adresa Vet.klinika K+Z, MVDr. Ladislav Kuncl, Kleissova 7, 30166 Plzeň. Tel se dá asi najít na netu. Začátkem roku se tam taky chystáme, ale s příbuznými (asiati)
Když budete vědět více o té jarní bonitaci, moc prosím o zveřejnění.

15.12.2005 18:45

asy napsal(a):
Ahoj, reaguju na to RTG, v posledním zpravodaji je adresa Vet.klinika K+Z, MVDr. Ladislav Kuncl, Kleissova 7, 30166 Plzeň. Tel se dá asi najít na netu. Začátkem roku se tam taky chystáme, ale s příbuznými (asiati)
Když budete vědět více o té jarní bonitaci, moc prosím o zveřejnění.

Ahoj
No ten zpravodaj mně nenapadl
O bonitace se tady určitě psát bude,jinak můžeš průběžně kouknout na web
http://sweb.cz/lajdn/index.html
A hned jak to bude jasný kdy a kde tak tam to najdeš
Joooo asiati jsou taky moooc pěkný

16.12.2005 18:51

nada napsal(a):
Ahoj
No ten zpravodaj mně nenapadl
O bonitace se tady určitě psát bude,jinak můžeš průběžně kouknout na web
http://sweb.cz/lajdn/index.html
A hned jak to bude jasný kdy a kde tak tam to najdeš
Joooo asiati jsou taky moooc pěkný

Ahojky. Díky za tu adresu na tu kliniku. Z webu jsem zjistila tel.číslo,zavolala jsem tam a domluvila se .
Co se týče té bonitace,tak bude asi u Ml.Boleslavi v Brodcích. Info mám od Šejtanky.

17.12.2005 01:27

eavy napsal(a):
Ahojky. Díky za tu adresu na tu kliniku. Z webu jsem zjistila tel.číslo,zavolala jsem tam a domluvila se .
Co se týče té bonitace,tak bude asi u Ml.Boleslavi v Brodcích. Info mám od Šejtanky.

Ahojky Verčo.
No tak to je fajn a na kdy jste objednaný??
Ta bonitace to je jak byla ted podzimní,je to tam SUPER ,mapka je na webu Šekim.
a do Brna jedeme!!!!!!!
Dnes jsem to poslala,tak jsem zvědavá jak tam sama s těma dvouma vlkodlalakama budu zápasitCinda je pěknej ďábel tak doufám,že mk nesežere rozhodčího:-)))))))))))))))))
Musíme trénovat

17.12.2005 12:04

nada napsal(a):
Ahojky Verčo.
No tak to je fajn a na kdy jste objednaný??
Ta bonitace to je jak byla ted podzimní,je to tam SUPER ,mapka je na webu Šekim.
a do Brna jedeme!!!!!!!
Dnes jsem to poslala,tak jsem zvědavá jak tam sama s těma dvouma vlkodlalakama budu zápasitCinda je pěknej ďábel tak doufám,že mk nesežere rozhodčího:-)))))))))))))))))
Musíme trénovat

Čauky Naďo.
Ten doktor Kuncl (nebo tak nějak ) říkal,že když to chceme až na leden,tak tačí 14 dní dopředu se objednat. Takže začátkem měsíce tam cinknu. Tu mapku si určitě stáhnu,jsem hrozně nervozní,když neznám cestu. Nerada se ztrácím...
Na výstavu jedeme až v březnu do Budějovic na oblastní a pak rovnou v dubnu na mezinárodku. Chceme do Litoměřic,Prahy,... Chtěli bychom na všechny mezinárodky,ale nevím jak to bude s hlídáním Vítka.
Zítra jdu na schůzi policejního cvičáku. Musím si domluvit na Báru figuranta,když chceme jít na tu bonitaci. Nechci zatím zákus,jen vydráždění. Jak je to na bonitaci? Má ten figurant klacek? Hodně ječí? Dělá na toho uvázanýho psa výpady? Díky

17.12.2005 13:19

eavy napsal(a):
Čauky Naďo.
Ten doktor Kuncl (nebo tak nějak ) říkal,že když to chceme až na leden,tak tačí 14 dní dopředu se objednat. Takže začátkem měsíce tam cinknu. Tu mapku si určitě stáhnu,jsem hrozně nervozní,když neznám cestu. Nerada se ztrácím...
Na výstavu jedeme až v březnu do Budějovic na oblastní a pak rovnou v dubnu na mezinárodku. Chceme do Litoměřic,Prahy,... Chtěli bychom na všechny mezinárodky,ale nevím jak to bude s hlídáním Vítka.
Zítra jdu na schůzi policejního cvičáku. Musím si domluvit na Báru figuranta,když chceme jít na tu bonitaci. Nechci zatím zákus,jen vydráždění. Jak je to na bonitaci? Má ten figurant klacek? Hodně ječí? Dělá na toho uvázanýho psa výpady? Díky

Ahojky:-)
Verčo, s tím figurantem to nepřeháněj, někdy méně je více.Možná by poprvé neuškodilo vzít tam Báru jen podívat.Nechat jí očumovat z povzdálí a uvidíš jak se bude chovat.Hlavně se vyvaruj typu figarantů, kteří si považují za věc cti psa zahnat.Chce to někoho šikovného, kdo se nebude stydět zahrát strach a nechá Báře pocit, že vyhrála.Nejdřív bych to asi zkusila s páníčkem.Později až samotnou.Možná bys jí tam mohla vzít s sebou i Sáru:-)
Na bonitaci se jednotliví psiska napadají s obuškem(klackem), ale nejde se do kontaktu.

17.12.2005 17:10

sejtani napsal(a):
Verčo, s tím figurantem to nepřeháněj, někdy méně je více.Možná by poprvé neuškodilo vzít tam Báru jen podívat.Nechat jí očumovat z povzdálí a uvidíš jak se bude chovat.Hlavně se vyvaruj typu figarantů, kteří si považují za věc cti psa zahnat.Chce to někoho šikovného, kdo se nebude stydět zahrát strach a nechá Báře pocit, že vyhrála.Nejdřív bych to asi zkusila s páníčkem.Později až samotnou.Možná bys jí tam mohla vzít s sebou i Sáru:-)
Na bonitaci se jednotliví psiska napadají s obuškem(klackem), ale nejde se do kontaktu.

Ahojky ve spolek
Tak nám krásně sneží a tak jsem hned začala fotit
Hafani byli v sedmým neby a řádně začali řádit!!!!!!!
Tak jsem si užívala taky - nemohla jsem se vynadívat:-)))

17.12.2005 17:11

kaca napsal(a):

17.12.2005 18:21

sejtani napsal(a):

Ahoj Jani.
Já s Bárou kousat nepůjdu. Zítra se domluvím co a jak. Ten člověk,se kterým jsem mluvila,tak prý kavkaze zná. Divil se,že chci na cvičák,on si myslel,že budeme cvičit poslušnost,nenechal mě ani domluvit a začal mi to vymlouvat. Ten figurant je taky v poho. Kavkaze už dělal. Já mu to vysvětlila,co chci. Přesně tak,jak jsi mi to tehdy radila. Budeme tam ze začátku chodit jen na kukandu,aby si zvykla na kontakt se psy. Až později zkusíme. Ale kousat zatím nechci,tada nechci aby Bára kousala . Sáru tam taky budu brát,ale až bude fit.
Jen mi ještě poraď. Je dobré s kavkazem dělat vydráždění v kruhu? Na cvičáku se to dělalo pro mladé psy,aby pochopili o co jde,ale to bylo vesměs pro NO.
Co je to za krásnýho plyšáčka na té fotce?

17.12.2005 18:40

eavy napsal(a):
Ahoj Jani.
Já s Bárou kousat nepůjdu. Zítra se domluvím co a jak. Ten člověk,se kterým jsem mluvila,tak prý kavkaze zná. Divil se,že chci na cvičák,on si myslel,že budeme cvičit poslušnost,nenechal mě ani domluvit a začal mi to vymlouvat. Ten figurant je taky v poho. Kavkaze už dělal. Já mu to vysvětlila,co chci. Přesně tak,jak jsi mi to tehdy radila. Budeme tam ze začátku chodit jen na kukandu,aby si zvykla na kontakt se psy. Až později zkusíme. Ale kousat zatím nechci,tada nechci aby Bára kousala . Sáru tam taky budu brát,ale až bude fit.
Jen mi ještě poraď. Je dobré s kavkazem dělat vydráždění v kruhu? Na cvičáku se to dělalo pro mladé psy,aby pochopili o co jde,ale to bylo vesměs pro NO.

Čauky děfčátka , vy jste to tady zase rozjely. Toho plyšáčka tipuji na mimčo po Artušovi a Becky, podobný štěnda jsem viděla na Lajdnu v inzerci. S tím cvičákem ti já neporadím, s Barčou jsem tam nikdy nebyla a bonitaci zvládla v pohodě, ona je trochu ostřejší takže dostala 54455.

17.12.2005 19:51

eavy napsal(a):
Ahoj Jani.

Ten plyšáček je opravdu mimi od Artuše a Becky(Kaca ma nechutný přehled o kavkazím světě )
Já bych nechala Báru koukat na kruhovku, ale kousek stranou.
Jinak zkusit povahu předtím než jdeš na bonitaci není ani tak o ostrosti jako takové.Znám spoustu psů, kteří jsou doma nebo při napadení pána nekompromisní a na bonitaci měli útěkovou reakci.
A někteří si začnou věřit až po překlenutí určitého věku.Např. naše Edea měla v 15- ti měs. na bonitaci chuť zdrhnout a teď je schopná vraždit
Jinak kdyby jste někdo věděl o nějakém zájemci na kavkazího kluka, tak tu mám ještě tři.Jeden z nich je super.Na výstavách by se určitě neztratil

17.12.2005 21:25

sejtani napsal(a):
Ten plyšáček je opravdu mimi od Artuše a Becky(Kaca ma nechutný přehled o kavkazím světě )
Jinak zkusit povahu předtím než jdeš na bonitaci není ani tak o ostrosti jako takové.Znám spoustu psů, kteří jsou doma nebo při napadení pána nekompromisní a na bonitaci měli útěkovou reakci.
A někteří si začnou věřit až po překlenutí určitého věku.Např. naše Edea měla v 15- ti měs. na bonitaci chuť zdrhnout a teď je schopná vraždit
Jinak kdyby jste někdo věděl o nějakém zájemci na kavkazího kluka, tak tu mám ještě tři.Jeden z nich je super.Na výstavách by se určitě neztratil

Já na inzerci už raději nekoukám. Zase bych si něco pořídila a tchyně a tchánem by to nepřežili. Ale mluvili jsme s Láďou o tom,jak jsi nám Jani tehdy říkala,že je dobré pořídit mezi holky psa. Uvažujme o tom,ale až tak nějak příští rok v létě. To už Vítkovi bude kolem 6ti měsíců a bude víc času. Teď je času minimum. Nemůžu pořád někoho tady u nás otravovat,aby mi malého pohlídali. Ještě Jani dotaz,co když by pes na bonitaci měl takovou tu chuť zdrhnout,nebo byl v razanci slabší? Vyřazuje se z chovu? Nebo zkoušku později opakuje? Jak je to s bonitačním kódem? Najdu někde soupis plus vysvětlení?

17.12.2005 21:36

nada napsal(a):

tak ty miminka jsou moooc nebezpečný na koukání,mohlo by mi taky nějaký zavítat na zahradu
No,ale to by asi zbytek rodiny nepřežil,stačí mi živit ty 3 šelmyNějak se s ochlazením rozežrali
Ale jinak mimi je nááádherný

18.12.2005 09:06

eavy napsal(a):
Ahojky.

Nevíte někdo kdy je uzávěrka na únorovíé Brno? Nějak to nemůžu najít.

18.12.2005 12:13

eva nohelova napsal(a):
Nevíte někdo kdy je uzávěrka na únorovíé Brno? Nějak to nemůžu najít.

Na Brno je uzávěrka 18.12.první a 13.1.06 druhá.

18.12.2005 13:04

sejtani napsal(a):

Ahojky, díky tvé poznámce o mém nechutném přehledu pucuju monitor od kafíčka . Už dlouho jsem při čtení příspěvků nevyprskla smíchy, ale tobě se to podařilo . Vždycky když mám volnou chvilku, zasedám k netu a okukuji kavkazany a středoasijce. Manžel ze mě občas vyšiluje, ale já si jeho poznámek typu "to už zase sedíš u těch psů" vůbec nevšímám .

18.12.2005 18:59

eavy napsal(a):
Já na inzerci už raději nekoukám. Zase bych si něco pořídila a tchyně a tchánem by to nepřežili. Ale mluvili jsme s Láďou o tom,jak jsi nám Jani tehdy říkala,že je dobré pořídit mezi holky psa. Uvažujme o tom,ale až tak nějak příští rok v létě. To už Vítkovi bude kolem 6ti měsíců a bude víc času. Teď je času minimum. Nemůžu pořád někoho tady u nás otravovat,aby mi malého pohlídali. Ještě Jani dotaz,co když by pes na bonitaci měl takovou tu chuť zdrhnout,nebo byl v razanci slabší? Vyřazuje se z chovu? Nebo zkoušku později opakuje? Jak je to s bonitačním kódem? Najdu někde soupis plus vysvětlení?

Ahoj Verčo
Co se týče bonitace tak koukni na Lajdnu na ÚVOD a VYSVĚTLIVKY na hlavní stránce tam to máš vysvětlený.
Tak vy přemejšlíte ještě o chlapečkovi:-))))
Tak to bude parádní smečka :-))))
A jak jsi pořídila na cvičáku??? Já chodím s Bredem na obrany ,ale nejak zvlášt ho to nezajímá.Zákus má teda pěknej na plnou tlamu a neřekusuje,ale bere to tak jako,že je to hra a o nic nejde .Připadá mi to jako ,že ví,že nikdo neni v ohrožení tak co:-)))
Ale figurant si ho chválí,že je to něco lepšího než NO,Bredíka prej aspon cejti na ruceobčas i na zádech
Myslím si ,že Bredovi to nijak na agresy nepřidalo,ale každej pes je jinej.

18.12.2005 20:06

kaca napsal(a):

Taky sem hodím jednoho méďu, Altaj Evajan na klubovce KRAOP. Byl tam na kukačku, ale kolik toho viděl fakt nevím .

19.12.2005 19:39

kaca napsal(a):
Taky sem hodím jednoho méďu, Altaj Evajan na klubovce KRAOP. Byl tam na kukačku, ale kolik toho viděl fakt nevím .

Berija BAINTHA BRAKK-stále k prodeji
tak jak vaši miláčci řádějí na sněhu? Já to koukání na ně mám místo televize
Ale jsem nějaká vyjukaná z toho jak se rozežrali
10kg pytel mám na 6 dní a k tomu jim ještě vařím,asi mně zrujnujou

21.12.2005 19:45

nada napsal(a):
Berija BAINTHA BRAKK-stále k prodeji
tak jak vaši miláčci řádějí na sněhu? Já to koukání na ně mám místo televize
Ale jsem nějaká vyjukaná z toho jak se rozežrali
10kg pytel mám na 6 dní a k tomu jim ještě vařím,asi mně zrujnujou

Ahooooj holky!!
Se tady nic neděje,že by vánoční kolotoč???Už aby to bylo za náma:-))))

21.12.2005 22:48

nada napsal(a):
Ahooooj holky!!

Jj, Vánoce klepou na dveře a já mám pocit, že tak trochu nestíhám :o)). Už se těším na ten povánoční klídek. Zatím pa a děvčata, nedejte se .

22.12.2005 18:47

kaca napsal(a):
Jj, Vánoce klepou na dveře a já mám pocit, že tak trochu nestíhám :o)). Už se těším na ten povánoční klídek. Zatím pa a děvčata, nedejte se .

22.12.2005 22:13

nada napsal(a):
Ahooooj holky!!

Já jsem nepodlehla vánočnímu kolotočiHraji si s fotkama

22.12.2005 22:14

sejtani napsal(a):
Já jsem nepodlehla vánočnímu kolotočiHraji si s fotkama

a další....

22.12.2005 22:14

sejtani napsal(a):
a další....

...ještě....

22.12.2005 22:15

sejtani napsal(a):
...ještě....

...a poslední....

22.12.2005 23:05

sejtani napsal(a):
...a poslední....

Moooc hezký:-))))))))
Super!!!!!!!

22.12.2005 23:24

sejtani napsal(a):
...a poslední....

Ahojky Šejtanko,
to je kráááása, jsi fakt šikulka .

23.12.2005 00:12

kaca napsal(a):
Ahojky Šejtanko,
to je kráááása, jsi fakt šikulka .

Děkuji

23.12.2005 00:17

sejtani napsal(a):
Děkuji

Jani,chci se zeptat na ty obojky co se používali na bonitaci-zelený.Daj se koupit??? Potřebuju něco pořádnýho na ty bestieDěkuju
Naďa

23.12.2005 00:58

nada napsal(a):
Jani,chci se zeptat na ty obojky co se používali na bonitaci-zelený.Daj se koupit??? Potřebuju něco pořádnýho na ty bestieDěkuju
Naďa

Dají se koupitSice to je původně prý na telata, ale ono to vyjde skoro nastejno
Já jich mám doma nakoupeno do zásoby dost, tak pokud budeš chtít stačí říctA nebo rovnou od paní Matouškové....

23.12.2005 09:24

sejtani napsal(a):
Dají se koupitSice to je původně prý na telata, ale ono to vyjde skoro nastejno
Já jich mám doma nakoupeno do zásoby dost, tak pokud budeš chtít stačí říctA nebo rovnou od paní Matouškové....

Tak to by bylo super
Tak bych prosila dva a asi až se někde uvidíme,nejspíš Brno nebo schůze,ta by měla bejt někdy z kraje roku,ne??Teda jestli to nevadíZatím moooc děkuju.Pááááá

24.12.2005 13:38

kaca napsal(a):

Ahojky
Dnes jsme si vyrazili do pražské ZOO
U vlků

26.12.2005 23:14

nada napsal(a):
Ahojky
Dnes jsme si vyrazili do pražské ZOO
U vlků

a dnešní z pole

28.12.2005 20:32

nada napsal(a):
a dnešní z pole

Dneska jsem neodolala a fotila Barču ve sněhu .

28.12.2005 20:34

kaca napsal(a):
Dneska jsem neodolala a fotila Barču ve sněhu .

A ještě jednou

29.12.2005 19:49

kaca napsal(a):

Ahoj, to je pro Verču (ohledně dotazu na nemoderované).
Tu čubinu operovali opravdu v Brně v Jaggy, teď se přestěhovali a chodí na kliniku v Praze 6(www.animalclinic.cz), kde jim řekli, že to také dělají. Další velká klinika v Praze 4 (aavet.cz), kde by to asi taky udělali (mají asi 15 doktorů a dělají i audiometrii). Takže myslím, že i větší klinika např. v okresním městě by to zvládla.
Držím palce.

30.12.2005 18:36

asy napsal(a):
Tu čubinu operovali opravdu v Brně v Jaggy, teď se přestěhovali a chodí na kliniku v Praze 6(www.animalclinic.cz), kde jim řekli, že to také dělají. Další velká klinika v Praze 4 (aavet.cz), kde by to asi taky udělali (mají asi 15 doktorů a dělají i audiometrii). Takže myslím, že i větší klinika např. v okresním městě by to zvládla.
Držím palce.

jedna dnešní
Ahoj Verčo,tak to ti teda nezávidím ty problémy:-((

30.12.2005 23:54

asy napsal(a):
Držím palce.

Ahoj Hani.
Moc děkuju za ochotu mi pomoct. Dneska jsem volala na tu kliniku U Výstaviště do Budějovic. Mluvila jsem s MuDr.Kubovou. Ta mi vysvětlila,že to vení vůbec žádný problém,že je to pouze hormonální. Nechá se to operovat a na feně normálně chovat. V pondělí si domluvíme termín operace a už bude mít fena klid. Ještě jednou díky
Jsem ale docela naštvaná na našeho veta. Ten mi celé ty dva roky tvrdil,že se s tím nedá nic dělat. Fena už mohla mít dávno klid a ne se takhle trápit

31.12.2005 11:55

kaca napsal(a):
A ještě jednou

Na procházce

31.12.2005 11:56

lmusa napsal(a):
Na procházce

A ještě...

31.12.2005 11:58

lmusa napsal(a):
A ještě...

To je ale nadílka

31.12.2005 12:00

lmusa napsal(a):
To je ale nadílka

Všeho moc škodi Už jdu domů

31.12.2005 12:02

lmusa napsal(a):
Všeho moc škodi Už jdu domů

Není jak "tetě" ... ta si chrápe doma

31.12.2005 12:03

lmusa napsal(a):
Není jak "tetě" ... ta si chrápe doma

Nebo to jenom předstírá ?

31.12.2005 12:06

lmusa napsal(a):
Nebo to jenom předstírá ?

Dám ji raději pokoj. To hárání je asi děsně náročné

31.12.2005 12:08

eavy napsal(a):
Ahoj Hani.
Moc děkuju za ochotu mi pomoct. Dneska jsem volala na tu kliniku U Výstaviště do Budějovic. Mluvila jsem s MuDr.Kubovou. Ta mi vysvětlila,že to vení vůbec žádný problém,že je to pouze hormonální. Nechá se to operovat a na feně normálně chovat. V pondělí si domluvíme termín operace a už bude mít fena klid. Ještě jednou díky
Jsem ale docela naštvaná na našeho veta. Ten mi celé ty dva roky tvrdil,že se s tím nedá nic dělat. Fena už mohla mít dávno klid a ne se takhle trápit

Ahoj Libo
Co je to za pejska??

31.12.2005 12:46

nada napsal(a):
Ahoj Libo
Co je to za pejska??

Mladá ve sněhu je ta slečna, co po ní Bredík na klubovce v Uhříněvsi imervere skákal .
Stály jsme vedle vás zmoklé jako slepice.
A lenošící "harašinda" je naše starší dáma.

31.12.2005 12:54

lmusa napsal(a):
A ještě...

Tak. Sněhu hafo a domů daleko A to prosím neležím, ale stojím

31.12.2005 13:14

lmusa napsal(a):
Mladá ve sněhu je ta slečna, co po ní Bredík na klubovce v Uhříněvsi imervere skákal .
Stály jsme vedle vás zmoklé jako slepice.
A lenošící "harašinda" je naše starší dáma.

Taky přidávám pár fotek ze sněžného řádění

31.12.2005 13:16

susan napsal(a):
Taky přidávám pár fotek ze sněžného řádění

31.12.2005 13:36

susan napsal(a):

bych jí holku nepoznala!!!
Krásně zmohutněla od té doby

31.12.2005 13:56

nada napsal(a):

No jo....rosteme

31.12.2005 13:58

nada napsal(a):

A ještě Zuzka má na webu pěknou fotku těch dvou

31.12.2005 14:33

lmusa napsal(a):
A ještě Zuzka má na webu pěknou fotku těch dvou

Děkujem, my jsme o kousek mladší než Mášenka, ale stejný kraj

31.12.2005 14:34

susan napsal(a):

A ještě jedna s "bráchou" při práci

31.12.2005 15:16

susan napsal(a):

A odkudpak jste ? Známe se ?

31.12.2005 15:30

lmusa napsal(a):
A odkudpak jste ? Známe se ?

Ještě ne Ještě nedávno z OV, teď Petřvald u Nového Jičína.
a do Ludgeřovic jezdím 2x týdně pracovně
Naše slečna je Agirkova ségra po taťkovi

31.12.2005 15:37

susan napsal(a):
Ještě ne Ještě nedávno z OV, teď Petřvald u Nového Jičína.
a do Ludgeřovic jezdím 2x týdně pracovně
Naše slečna je Agirkova ségra po taťkovi

Takže Amélie z Bllerkova ? A jak jsem viděla první foto a podpis Zuzka, tak jsem si myslela, že to je Agir ... akorát ten druhý pejsek mi tam "neštymoval"

31.12.2005 15:41

lmusa napsal(a):
Takže Amélie z Bllerkova ? A jak jsem viděla první foto a podpis Zuzka, tak jsem si myslela, že to je Agir ... akorát ten druhý pejsek mi tam "neštymoval"

Ne, ne, nevlastní ségra, po Dajze Kamená stráž a Argonovi. A podoba na Agira tam určitě je

31.12.2005 15:47

susan napsal(a):
Ne, ne, nevlastní ségra, po Dajze Kamená stráž a Argonovi. A podoba na Agira tam určitě je

Takže "cečková" holčina z Temné tůňky ?
A je fakt, že štěňata po Argonovi mají nezaměnitelný kukuč

31.12.2005 15:55

lmusa napsal(a):
Takže "cečková" holčina z Temné tůňky ?
A je fakt, že štěňata po Argonovi mají nezaměnitelný kukuč

Bingo!!! Určitě se potkáme na výstavě, my teda začínáme, takže zatím na kukačku

31.12.2005 16:24

kaca napsal(a):

Tak se nám to tady pěkně rozrůstá
Kdopak jedete do Brna??
Já jedu s oběma potvorama

31.12.2005 17:42

susan napsal(a):
Bingo!!! Určitě se potkáme na výstavě, my teda začínáme, takže zatím na kukačku

No, Máša už byla na dvou výstavách. Na krajské v Dolním Benešově a pak na národce na podzim v Brně Teď se chystáme na národku do Olomouce - teda doufám, že do té doby budeme schopni vyjet z toho našeho sněhového království - a v únoru jsme přihlášeny na Brno a chystáme se samosebou i na Ostravu

31.12.2005 17:43

nada napsal(a):

Tak se nám to tady pěkně rozrůstá
Kdopak jedete do Brna??
Já jedu s oběma potvorama

Já s Mášou do mladých Jsem zvědavá, kdo všechno tam bude

31.12.2005 18:33

lmusa napsal(a):
No, Máša už byla na dvou výstavách. Na krajské v Dolním Benešově a pak na národce na podzim v Brně Teď se chystáme na národku do Olomouce - teda doufám, že do té doby budeme schopni vyjet z toho našeho sněhového království - a v únoru jsme přihlášeny na Brno a chystáme se samosebou i na Ostravu

No já jsem to právě letos (ještě to můžu napsat) zasklila, protože jsme rekonstuovali barák a nevěděli jsme kam dřív. Tak jen doufám, že teď nebudeme mít problém a nebude z výstav moc vykulená.

31.12.2005 19:03

susan napsal(a):
No já jsem to právě letos (ještě to můžu napsat) zasklila, protože jsme rekonstuovali barák a nevěděli jsme kam dřív. Tak jen doufám, že teď nebudeme mít problém a nebude z výstav moc vykulená.

Určitě nebudu vykulená Jen aby nenaháněla v kruhu soupeřky

2.1.2006 14:36

kaca napsal(a):

Pro Šejtanku: Zrovna jsem zkoukla tvůj webík, máš ho teď móóóc hezkej. Kdy očekáváš štěnda?

2.1.2006 16:41

kaca napsal(a):
Pro Šejtanku: Zrovna jsem zkoukla tvůj webík, máš ho teď móóóc hezkej. Kdy očekáváš štěnda?

Ahoj Kačo
Sice nejsem Šejtanka,ale jestli myslíš štěnátka Artuše a Edey tak ty už jsou na světě
Jak jste přežili všichni Silvestra????
U nás perfektně!!!!!Tak jsem byla moc ráda,že to se psama nic neděláU nás to bouchalo snad už od rána

2.1.2006 22:41

nada napsal(a):
Ahoj Kačo
Sice nejsem Šejtanka,ale jestli myslíš štěnátka Artuše a Edey tak ty už jsou na světě
Jak jste přežili všichni Silvestra????
U nás perfektně!!!!!Tak jsem byla moc ráda,že to se psama nic neděláU nás to bouchalo snad už od rána

Ahojky Kačo,
já jsem Šejtanka a informaci o štěňátkach mohu jen potvrdit
A pro Tebe to mimo jiné znamená, že nejsi sama, kdo se orientuje v kavkazím dění
A tady je jedna fotka čerstvě narozených prckůDnes je jim týden...

3.1.2006 11:19

kaca napsal(a):

Hned bych je pomuchlala

3.1.2006 12:23

nada napsal(a):

Hned bych je pomuchlala

Teda ženský,kolik je u vás sněhu? Já ty naše dvě potvory v těch závějích ani nemůžu najít. Sněhu tu máme nad kolena a nafotila jsem super fotky,ale dám je sem,až mi je mužíček natáhne do pc

3.1.2006 16:00

eavy napsal(a):
Teda ženský,kolik je u vás sněhu? Já ty naše dvě potvory v těch závějích ani nemůžu najít. Sněhu tu máme nad kolena a nafotila jsem super fotky,ale dám je sem,až mi je mužíček natáhne do pc

nezlobte se že se vám tady do toho montuju ,ale poslední dobou se mi strašně začíná líbit plemena pastevců zejmena kavkazáci a chtěl jsem se zeptatt na pár věcí a kde jinde než u odborníků a to jste vy tak že: je nějaký rozdíl mezi SAO a kavkazem? třeba že kavkaz je víc věrný své rodině nebo prostě něco takového nemáte s tím skušenosti? (já myslím že určitě)prostě bod kde se ti dva rozcházejí a duležitá otázka byl by spokojený na zahradě o velikosti 16aru? (to je asi pro něj málo co?) díky

3.1.2006 16:22

kolecko napsal(a):
nezlobte se že se vám tady do toho montuju ,ale poslední dobou se mi strašně začíná líbit plemena pastevců zejmena kavkazáci a chtěl jsem se zeptatt na pár věcí a kde jinde než u odborníků a to jste vy tak že: je nějaký rozdíl mezi SAO a kavkazem? třeba že kavkaz je víc věrný své rodině nebo prostě něco takového nemáte s tím skušenosti? (já myslím že určitě)prostě bod kde se ti dva rozcházejí a duležitá otázka byl by spokojený na zahradě o velikosti 16aru? (to je asi pro něj málo co?) díky

Ahojky
nepovažuju se zrovna za odborníka -jelikož mám KPP teprve 2 roky,ale myslím,že jsou povahově tyto dvě plemena velmi podobná,takže asi bude záležet který se ti líbí víc vzhledově.Pro svoji rodinu je kavkazák mazel jako každej jinej pes,kterej je milován!!!!! Když může vleze si do postele -vlastní zkušenostkdyž cejtí nebezpečí - reaguje.SAO má kamarádka a jsou na tom velmi podobně.A myslím,že ta zahrada mu stačit bude

3.1.2006 18:31

kolecko napsal(a):

Taky se nepovažuji za odborníka. Fenu kavkazáka mám necelých 7 let. Druhá fena má 11 měsíců. Co se týče Vaší 16ti arové zahrady, tak to je "královský" pozemek. S těmi našimi holkami sdílí plochu necelých 6 arů ještě i náš devítiletý labrador a zatím si nikdo z nich nestěžoval .
Není až tak moc důležité, jak velký pozemek má pes k dispozici, ale hlavně to chce se mu věnovat. Chodíme každý den na procházky, psi mají volný přístup do domu a jsou členové rodiny. Někteří lidé mají obrovský pozemek, ale pes se na něj může jenom koukat ze svého kotce. Co myslíte, na které z těch dvou zahrad bude pes více spokojený ?
A rozdíl mezi KAO a SAO ? To není otázka věrnosti. Každý pes je věrný tolik, kolik si jeho pán zaslouží.
Ale řekla bych, že kavkazané jsou větší pruďasi, jsou vznětlivější.

3.1.2006 18:59

lmusa napsal(a):
Taky se nepovažuji za odborníka. Fenu kavkazáka mám necelých 7 let. Druhá fena má 11 měsíců. Co se týče Vaší 16ti arové zahrady, tak to je "královský" pozemek. S těmi našimi holkami sdílí plochu necelých 6 arů ještě i náš devítiletý labrador a zatím si nikdo z nich nestěžoval .
Není až tak moc důležité, jak velký pozemek má pes k dispozici, ale hlavně to chce se mu věnovat. Chodíme každý den na procházky, psi mají volný přístup do domu a jsou členové rodiny. Někteří lidé mají obrovský pozemek, ale pes se na něj může jenom koukat ze svého kotce. Co myslíte, na které z těch dvou zahrad bude pes více spokojený ?
A rozdíl mezi KAO a SAO ? To není otázka věrnosti. Každý pes je věrný tolik, kolik si jeho pán zaslouží.
Ale řekla bych, že kavkazané jsou větší pruďasi, jsou vznětlivější.

no to jste mi udělali radost ještě se zeptám v diskuzi o SAO u díky a ahoj

4.1.2006 15:02

kolecko napsal(a):
no to jste mi udělali radost ještě se zeptám v diskuzi o SAO u díky a ahoj

Ahoj.
Přesně tak,souhlasím s Libou
Tak,konečně posílám par nových fotek
1. Bára jako lítací pes Falco

4.1.2006 15:08

eavy napsal(a):
Ahoj.
Přesně tak,souhlasím s Libou
Tak,konečně posílám par nových fotek
1. Bára jako lítací pes Falco

2. Sára jako horolezec

4.1.2006 15:13

eavy napsal(a):
2. Sára jako horolezec

3. ...

4.1.2006 15:17

eavy napsal(a):
3. ...

4. Trojka byla Bára norující a tohle je Sára lítající

4.1.2006 15:22

eavy napsal(a):
4. Trojka byla Bára norující a tohle je Sára lítající

5. A další...

4.1.2006 15:27

eavy napsal(a):
5. A další...

6. A další...

4.1.2006 15:31

eavy napsal(a):
6. A další...

7. Tak jsem se nějak rozjela....

4.1.2006 15:37

eavy napsal(a):
7. Tak jsem se nějak rozjela....

8. A další...

4.1.2006 15:41

eavy napsal(a):
8. A další...

9. A ještě jedna...

4.1.2006 15:45

eavy napsal(a):
9. A ještě jedna...

10. Raději poslední,už nebudu nudit...

4.1.2006 15:47

kaca napsal(a):

Verčo,ještě jste na tom jihu nezapadaly??????

4.1.2006 23:15

nada napsal(a):
Verčo,ještě jste na tom jihu nezapadaly??????

i kavkazáčci slaví Silvestra

5.1.2006 19:25

nada napsal(a):
i kavkazáčci slaví Silvestra

Nějak ti Ciňda ztmavla, že jo, nebo mě šálí zrak ? Házím sem ještě jednou zimní Barborku .

5.1.2006 19:27

kaca napsal(a):
Nějak ti Ciňda ztmavla, že jo, nebo mě šálí zrak ? Házím sem ještě jednou zimní Barborku .

Neodolám, ještě jednou Barča, tentokrát s "páníčkem"

6.1.2006 09:52

kaca napsal(a):
Neodolám, ještě jednou Barča, tentokrát s "páníčkem"

Ahojky Káčo
To není Cinda,ale Barhat Měsíc Pamíru

6.1.2006 16:39

nada napsal(a):
Ahojky Káčo
To není Cinda,ale Barhat Měsíc Pamíru

Aby se nám to nepropadlo moc dozadu

6.1.2006 16:57

susan napsal(a):
Aby se nám to nepropadlo moc dozadu

A ještě jedna typu "já jsem mu nic neudělala, přísahám!"

6.1.2006 23:45

susan napsal(a):
A ještě jedna typu "já jsem mu nic neudělala, přísahám!"

Zuzko více než kavkazanka mé vyjímečně více zajímá od koho máš borderáčka /borderačku/.
Podle mne je to ideání kombinace dvou plemen

7.1.2006 17:24

monika s napsal(a):
Zuzko více než kavkazanka mé vyjímečně více zajímá od koho máš borderáčka /borderačku/.
Podle mne je to ideání kombinace dvou plemen

Náš bordeří kluk je Adar Fešák (po Arin Svěží vítr), po domácku Kim.
Jinak já jsem pro borderky nikdy zapálená nebyla a ani jsem nemyslela, že ji budu mít, ale pořídili jsme ji k ovečkám a musím říct, že bych neměnila. A kombinace s kavkazem fakt nemá chybu,perfektně se doplňují

7.1.2006 19:42

susan napsal(a):
Náš bordeří kluk je Adar Fešák (po Arin Svěží vítr), po domácku Kim.
Jinak já jsem pro borderky nikdy zapálená nebyla a ani jsem nemyslela, že ji budu mít, ale pořídili jsme ji k ovečkám a musím říct, že bych neměnila. A kombinace s kavkazem fakt nemá chybu,perfektně se doplňují

Dneska jsem dostala fotky pejska z našeho chovu (Alaj Evajan), tak jsem je naskenovala a jednu sem házím na pochlubení

8.1.2006 16:05

kaca napsal(a):
Dneska jsem dostala fotky pejska z našeho chovu (Alaj Evajan), tak jsem je naskenovala a jednu sem házím na pochlubení

Něco pro Verču, můj první pes, fenka NO (nar.1991), bohužel mě v roce 2003 po těžké nemoci navždy opustila.

8.1.2006 17:05

kaca napsal(a):
Něco pro Verču, můj první pes, fenka NO (nar.1991), bohužel mě v roce 2003 po těžké nemoci navždy opustila.

Ještě jednou Barča, tentokrát jako 10ti týdenní štěndo

8.1.2006 19:45

kaca napsal(a):
Ještě jednou Barča, tentokrát jako 10ti týdenní štěndo

8.1.2006 21:28

kaca napsal(a):

tak tady jedna Cinďucha ještě se sourozencema:-)))
A mimo jiné,nemáte někdo zkušenost??? Cinda mi začala po 3 měsících opět hárat,vet říkal ,že se to stává,jinak je v pohodě,žere ....Tak mám velkou radost

9.1.2006 09:50

nada napsal(a):
tak tady jedna Cinďucha ještě se sourozencema:-)))
A mimo jiné,nemáte někdo zkušenost??? Cinda mi začala po 3 měsících opět hárat,vet říkal ,že se to stává,jinak je v pohodě,žere ....Tak mám velkou radost

Ahojky,
myslím že je to normální, alespoň tak to říkala moje vetka, je to prý tím, že tyhle psiska později dospívají. Naše čubina do dvou let hárala dost nepravidelně, ale žádný vliv (po zdravotní stránce) to na ní nemělo. Ve 4 letech jsem jí kryla a bylo z toho sedm zdravých prcků . Teď když je starší (bude jí 7) zase začíná hárat nepravidelně, tentokrát skoro o dva měsíce dřív.

9.1.2006 13:20

kaca napsal(a):
Ahojky,
myslím že je to normální, alespoň tak to říkala moje vetka, je to prý tím, že tyhle psiska později dospívají. Naše čubina do dvou let hárala dost nepravidelně, ale žádný vliv (po zdravotní stránce) to na ní nemělo. Ve 4 letech jsem jí kryla a bylo z toho sedm zdravých prcků . Teď když je starší (bude jí 7) zase začíná hárat nepravidelně, tentokrát skoro o dva měsíce dřív.

Achoooj
no já z toho byla trochu mimo,jelikož jsem to vživotě nezažila!!!!!!! měla jsem feny 4.Takže mně to vyrazilo dech.Psala jsem chovateli a ten říkal,že máma Cindy hárá stále jak se jí zachce:)))
Tak doufám,že to nepodědíme!!!!!!!To by mně ranila pepka
A kluky taky
Tak jsi mně uklidnila já se bála,že by mohl bejt nějakej problém

9.1.2006 17:40

kaca napsal(a):

V Pražském útulku-Troja-je fena 4letá KPP.Nalezena v Praze 10.

9.1.2006 17:41

nada napsal(a):

http://www.datak.cz/SSMPpes/?actualPage=2

9.1.2006 18:13

nada napsal(a):

Ještě jednu fenku nabízejí v útulku v Hradci Králové
http://www.hradeckralove.org/redirector.html?hid=1365

9.1.2006 18:29

kaca napsal(a):

to je ona

pastevec

10.1.2006 15:53
pastevec

nada napsal(a):
to je ona

Na www.liberec.cz/pages/omeste/mimoradne/utulek_zvirata_seznam.htm je prý SAO, ale nezdá se mi to jako asiat, tipuji to na KAO.

10.1.2006 16:34

pastevec napsal(a):
Na www.liberec.cz/pages/omeste/mimoradne/utulek_zvirata_seznam.htm je prý SAO, ale nezdá se mi to jako asiat, tipuji to na KAO.

Společně s Naďou dáváme dohromady stránky pro KAO v útulcích, tak se mrkněte . Pokud dáte na svoje stránky odkaz, budeme jenom rády. Adresa je http://www.kavkazanvnouzi.estranky.cz/

10.1.2006 16:51

kaca napsal(a):
Společně s Naďou dáváme dohromady stránky pro KAO v útulcích, tak se mrkněte . Pokud dáte na svoje stránky odkaz, budeme jenom rády. Adresa je http://www.kavkazanvnouzi.estranky.cz/

psala jsem ti mailik-došel???

10.1.2006 18:12

kaca napsal(a):

Vynikající a užitečný nápad.Gratuluji

11.1.2006 00:21

nada napsal(a):
psala jsem ti mailik-došel???

Musím se pochlubit, kamarádka si pořídila Barči vnouče, a poslala fotku. Takže tady je, Argo Sluneční vrch, ve věku 4. měsíců .

11.1.2006 22:04

atobajus napsal(a):
Vynikající a užitečný nápad.Gratuluji

Ahoj ženský
koukám,jak se to za ten týden rozrostlo. Já teď byla týden s malým v nemocnici,přestal mi dýchat. Zítra sem zase něco dám. Zatím se koukněte na moje rozpracované stránky
www.frombearvalley.estranky.cz

12.1.2006 21:20

kaca napsal(a):

čauky Verčo:-))))
na tvoje stánky jsem juklaale nic jsem ti tam nenapsala páč tam nemáš ,,knihu návštěv" jinak fajn,tak tam hezky nandej foto:-))))
a dej si tam odkaz na
www.kavkazanvnouzi.estranky.cz-teda jestli chceš
No a s malým to je teda veselohlavně,že jste dopadli dobře a už jste doma!! Držím palceahojky:-)))

13.1.2006 23:10

nada napsal(a):
čauky Verčo:-))))
na tvoje stánky jsem juklaale nic jsem ti tam nenapsala páč tam nemáš ,,knihu návštěv" jinak fajn,tak tam hezky nandej foto:-))))
a dej si tam odkaz na
www.kavkazanvnouzi.estranky.cz-teda jestli chceš
No a s malým to je teda veselohlavně,že jste dopadli dobře a už jste doma!! Držím palceahojky:-)))

Hoj,hoj
Na webovkách už mám Naďo odkaz na ty vaše útulkový stránky. Fotky dávám postupně,hrozně jim ten server švindluje.
Bára je po operaci. Byla s tím problémem při hárání. Byli jsme v Budějovicích.Operace stála 1600 a z toho práce 85!!! Dědičný to není,je to pouze hormonální. Může se normálně nakrývat a rodit...
Páčko

13.1.2006 23:30

eavy napsal(a):
Hoj,hoj
Na webovkách už mám Naďo odkaz na ty vaše útulkový stránky. Fotky dávám postupně,hrozně jim ten server švindluje.
Bára je po operaci. Byla s tím problémem při hárání. Byli jsme v Budějovicích.Operace stála 1600 a z toho práce 85!!! Dědičný to není,je to pouze hormonální. Může se normálně nakrývat a rodit...
Páčko

Ahojky!! Tak to jsi holka šikovná:-)))))))
Takže máš teda doma s těma ,,dětma" veselo!!!!!
Hlavně,že vše dopadlo dobře:-)))ta cena je taky dobrá:-)))Už jsi se objednala na RTG ??? Bereš obě holky??
Já už se nemůžu dočkat do Brna-absťák A kdy ty vyrazíš na výstavu,at vím kde se potkáme:-))))))

Dobrouuuuuuuuu

14.1.2006 20:31

eavy napsal(a):
Hoj,hoj
Páčko

Ahojda Verčo, moc držím palečky Vítkovi, ať mu zdravíčko slouží. Svého synka jsem měla jako téměř ročního v nemocnici a ty nervy, to bylo hrozný. Tak doufám, že už to bude všechno v pořádku. Jsem ráda, že i s Barčou to tak dobře dopadlo a už se při každým hárání nebude trápit. Už máš vybraný nějaký hafoše na krytí?
Zatím pa pa
PS: Jo a stránky máš super, napiš na Lajdn ať tě šoupnou mezi webíky (ať jsme pěkně pohromadě ).

15.1.2006 13:24

kaca napsal(a):

Tak jak jste dopadli v Olomouci??? Pochlubte se

15.1.2006 19:38

nada napsal(a):
Tak jak jste dopadli v Olomouci??? Pochlubte se

Ženký,moooc vám děkuju .
Na RTG jedeme do Budějovic na tu kliniku,kde nám Báru operovali. Škoda,že manžel nevzal sebou PP,mohlo to být už hotové před tou operací. Pojedeme tam za týden,až půjde Bára na kontrolu. Hafana mám už vybranýho. Chtěli bychom psa od Šejtanky,toho rusáka Chárona. Je moc hezký a typově odpovídá Báře. Je veliký,dlouhosrstý,...
No,s miminkem je to dost náročný. V nemocnici mu všechny testy vyšly negativní,ale občas se mi dusí. Je to zlý,když se memůže nadechnout.
Jinak dotaz dámy,v kolika týdnech (měsících) jste seznamovaly svoje ratolesti s hafanama? Holkám Vítka ukazujeme občas přes plot,když s ním jdeme ven. Ale do kontaktu se s nima ještě nedostal.
A na výstavu jedeme v březnu do Budějovic,pak taky v dubnu tam a hlavně na bonitaci. Sára je ještě na TRG mladá. Je únorová.

15.1.2006 19:53

eavy napsal(a):
Ženký,moooc vám děkuju .
Na RTG jedeme do Budějovic na tu kliniku,kde nám Báru operovali. Škoda,že manžel nevzal sebou PP,mohlo to být už hotové před tou operací. Pojedeme tam za týden,až půjde Bára na kontrolu. Hafana mám už vybranýho. Chtěli bychom psa od Šejtanky,toho rusáka Chárona. Je moc hezký a typově odpovídá Báře. Je veliký,dlouhosrstý,...
No,s miminkem je to dost náročný. V nemocnici mu všechny testy vyšly negativní,ale občas se mi dusí. Je to zlý,když se memůže nadechnout.
Jinak dotaz dámy,v kolika týdnech (měsících) jste seznamovaly svoje ratolesti s hafanama? Holkám Vítka ukazujeme občas přes plot,když s ním jdeme ven. Ale do kontaktu se s nima ještě nedostal.
A na výstavu jedeme v březnu do Budějovic,pak taky v dubnu tam a hlavně na bonitaci. Sára je ještě na TRG mladá. Je únorová.

mohu se zeptat odkud jste? Vše se tu točí okolo Ostravy Ludgeřovic. I já jsem odtud. Tak jen tak Znám jednu s kavkazákem z VP, ale jen od vidění jinak jich tu moc není......

15.1.2006 21:23

aira napsal(a):
mohu se zeptat odkud jste? Vše se tu točí okolo Ostravy Ludgeřovic. I já jsem odtud. Tak jen tak Znám jednu s kavkazákem z VP, ale jen od vidění jinak jich tu moc není......

Jestli to byl dotaz na mě , tak jsme z Ludgeřovic u Ostravy, konkrétně osada Vrablovec. A kavkazandy mám dvě k tomu jako bonus jednoho labradora

15.1.2006 21:42

lmusa napsal(a):
Jestli to byl dotaz na mě , tak jsme z Ludgeřovic u Ostravy, konkrétně osada Vrablovec. A kavkazandy mám dvě k tomu jako bonus jednoho labradora

Ano na Vás, my jsme z dobroslavic, což je od Hlučína na opačné straně. Celkem to tam znám a taky tam mám spolužačku. Je fajn najít někoho z okolí. Vy jste na výstavě v OV v neděli, že? Přijdu se taky mrknout, abych zjistila co a jak - musím se začít učit

15.1.2006 21:54

aira napsal(a):
Ano na Vás, my jsme z dobroslavic, což je od Hlučína na opačné straně. Celkem to tam znám a taky tam mám spolužačku. Je fajn najít někoho z okolí. Vy jste na výstavě v OV v neděli, že? Přijdu se taky mrknout, abych zjistila co a jak - musím se začít učit

Pro Libu: Jak jste dopadli na výstavě? My jsme nakonec po těch informacích jak to tam vypadá raději vyrazili na Hukvaldy , ať se tam ještě nemotáme a nezbíráme zbytečně místo. Škoda
Airo vy(ty) máte taky kavkazí mimi?

15.1.2006 22:25

susan napsal(a):
Pro Libu: Jak jste dopadli na výstavě? My jsme nakonec po těch informacích jak to tam vypadá raději vyrazili na Hukvaldy , ať se tam ještě nemotáme a nezbíráme zbytečně místo. Škoda

Klidně TY - jaképak copak ne, máme chromou slepou pekinézku a koncem února si jedem pro grifonka.Kavkazani se mi moc líbí a tak tady čumím na fotky a kochám se. Narazila jsem tak na Libu, která je od OV, tak jsem jen tak napsala. Snad nevadí, že jsem sem vpadla

15.1.2006 22:31

aira napsal(a):
Klidně TY - jaképak copak ne, máme chromou slepou pekinézku a koncem února si jedem pro grifonka.Kavkazani se mi moc líbí a tak tady čumím na fotky a kochám se. Narazila jsem tak na Libu, která je od OV, tak jsem jen tak napsala. Snad nevadí, že jsem sem vpadla

Jasně že nevadí Já jsem taky z OV Nedáno jsme se přestěhovali kousek víc na jih, do Petřvaldu u NJ, ale v OV jsem pořád pečená vařená

15.1.2006 23:48

eavy napsal(a):
Ženký,moooc vám děkuju .

Verčo, my jsme kluky s kavkazáky seznamovali hned. S první fenou jsme byli nějaký čas ve městě a nechávala jsem ji hlídat kočárek aniž jsem ji uvazovala /a nebyla žádné zlatíčko/- od kočáru se nehla
Hlídala malého i v postýlce- nikdo k němu kromě nás nesměl- vždy se narvala mezi postýlku a vetřelce a jasně dala najevo čí že to dítě vlastně je...
Jinak ač byli oba kluci od malinka mezi psy, netrpí na žádné astma, alergie a podobně, jen ten starší teď občas na pubertu, ale to se taky dočkáš

16.1.2006 06:47

aira napsal(a):

Ano, vím, kde jsou Dobroslavice ! Občas naložíme psy a jedeme tam "na procházku". Zaparkujeme v Děhylově u hospody, (mají tam dva šarplanince) a jdeme lesem pěšky nahoru, pak parkem anebo taky podél řeky. Je to tam moc hezké a na procházky jako stvořené Některé fotky ve foru mám právě z Dobroslavic
Ano na větší výstavy (NVP, MVP) chodíme v neděli. Ale ty menší výstavy, krajské, jsou pro všechna plemena a jen jeden den, a to v sobotu. Např. v Hlučíně "na jezeře" bývá obvykle první sobotu v květnu. Tak se budu těšit, že se někde uvidíme

16.1.2006 06:58

susan napsal(a):

Pro Zuzku :
Hmm, nic moc Máme VD 3 a opravdu nechápu proč. Posudek máme pěkný. Tak nevím, v čem je "zakopaný pes" Holt není vždycky posvícení
A byl to tam fakt děs a hrůza, ale o tom už bylo napsáno dost... Snad to odradí ty zdaleka, co mají výstav všude kolem, že si mohou vybírat. Nám z ostravska nezbývá, než vzít zavděk i tou Olomoucí, protože jezdit České Budějovice, Litoměřice atd., to je teda ale opravdu fest z ruky
Můžeme být vděčni za každičkou výstavu, která se koná mezi Ostravou a Brnem

16.1.2006 07:02

aira napsal(a):

Pro Airu :
To víš, že nevadí, že jsi sem "vpadla" Jsme rádi za každého fandu a spřízněnou duši Myslím, že i Zuzka potvrdí

16.1.2006 09:44

lmusa napsal(a):
Ano, vím, kde jsou Dobroslavice ! Občas naložíme psy a jedeme tam "na procházku". Zaparkujeme v Děhylově u hospody, (mají tam dva šarplanince) a jdeme lesem pěšky nahoru, pak parkem anebo taky podél řeky. Je to tam moc hezké a na procházky jako stvořené Některé fotky ve foru mám právě z Dobroslavic
Ano na větší výstavy (NVP, MVP) chodíme v neděli. Ale ty menší výstavy, krajské, jsou pro všechna plemena a jen jeden den, a to v sobotu. Např. v Hlučíně "na jezeře" bývá obvykle první sobotu v květnu. Tak se budu těšit, že se někde uvidíme

Libo, prosím Vás ---Ale ty menší výstavy, krajské, jsou pro všechna plemena a jen jeden den, a to v sobotu--- Myslíte pro všechna plemena pastevců, nebo úplně pro všechna plemena pod FCI. A najdu někde na netu něco bližšího? Jsem fakt úplný laik ve vystavování a tak se prosím nezlobte za tak divné totazy

16.1.2006 10:16

kaca napsal(a):

Ahoj holky:-))))))))
Kdo byl v Olomouci???
Víte výsledky???
Verčo,ja jsem seznamovala hned od malinka,pesani koukali a čmuchali přes postýlku a nikdy žádnej problém nebyl,naopak-holka si s nima mohla dělat vždy co chtěla -koukat jim na mandle a táák

16.1.2006 11:47

lmusa napsal(a):

Libo-PS: Tak až zase půjdete z lesa do parku prostřední ulicí, tak aby jste vešli do parku rovnou a po cestě na vás bude ječet takový jemně vypelichaný, na psy vysazený pekinéz a nad ní bude skákat hovík, tak to jsou naši mazlíci

16.1.2006 11:56

nada napsal(a):
Kdo byl v Olomouci???
Víte výsledky???
Verčo,ja jsem seznamovala hned od malinka,pesani koukali a čmuchali přes postýlku a nikdy žádnej problém nebyl,naopak-holka si s nima mohla dělat vždy co chtěla -koukat jim na mandle a táák

Ahojky Verčo, u nás seznamky děti a čubiny= co nejdřív. Mám syna a dceru a obě děti po příchodu z porodnice jsem dala očuchat a oňuchat holkám, čubiny je považovaly za své. Nikdy se mi nestalo, že by na děti žárlily a tak jsem měla hlídače kočárku, jedna čubina spala dokonce prvních 14 dní pod postýlkou. Takže já osobně jsem pro brzké seznamování .

16.1.2006 15:05

kaca napsal(a):
Ahojky Verčo, u nás seznamky děti a čubiny= co nejdřív. Mám syna a dceru a obě děti po příchodu z porodnice jsem dala očuchat a oňuchat holkám, čubiny je považovaly za své. Nikdy se mi nestalo, že by na děti žárlily a tak jsem měla hlídače kočárku, jedna čubina spala dokonce prvních 14 dní pod postýlkou. Takže já osobně jsem pro brzké seznamování .

Díky dámy,tak to je supééér. Hned jak trochu opadne ta kopice sněhu,tak budeme seznamovat. Teď jsem ráda,když se na tu zahradu ke kotcím vůbec nějak prokoušu. Musela jsem vytáhnout svoje jezdecký boty,páč do všech ostatních (i do gumovek) mi vždycky napadá sníh. A ty jezdecký jsou jedinný dostatečně vysoký.
Obě potvůrky se nám teď hárají,tak tu máme veselo . Dokud tu byl ještě ovčák,tak to šlo,ale teď je nemá kdo hlídat a odrazovat potencionální nápadníky.
Jedno foto,vím,že sem nepatří,ale musím se pochlubit...

16.1.2006 15:16

eavy napsal(a):
Díky dámy,tak to je supééér. Hned jak trochu opadne ta kopice sněhu,tak budeme seznamovat. Teď jsem ráda,když se na tu zahradu ke kotcím vůbec nějak prokoušu. Musela jsem vytáhnout svoje jezdecký boty,páč do všech ostatních (i do gumovek) mi vždycky napadá sníh. A ty jezdecký jsou jedinný dostatečně vysoký.
Obě potvůrky se nám teď hárají,tak tu máme veselo . Dokud tu byl ještě ovčák,tak to šlo,ale teď je nemá kdo hlídat a odrazovat potencionální nápadníky.

Abych nezapomněla. Myslíte si,že FCI potlačuje přirozené chování pastevců? Na diskuzi Moskevský strážní pes se o tom píše,ale já si to nemyslím. A hlavně si myslím,že KOSD není lepší,než FCI. Ale toť pouze můj názor

16.1.2006 15:22

eavy napsal(a):
Abych nezapomněla. Myslíte si,že FCI potlačuje přirozené chování pastevců? Na diskuzi Moskevský strážní pes se o tom píše,ale já si to nemyslím. A hlavně si myslím,že KOSD není lepší,než FCI. Ale toť pouze můj názor

Jé, my do Děhylova taky s pesanama občas jezdíme A hlavně v létě na štěrkovnu do Hlučína smočit kožichy Tak to se možná někdy potkáme

16.1.2006 15:35

aira napsal(a):
Libo, prosím Vás ---Ale ty menší výstavy, krajské, jsou pro všechna plemena a jen jeden den, a to v sobotu--- Myslíte pro všechna plemena pastevců, nebo úplně pro všechna plemena pod FCI. A najdu někde na netu něco bližšího? Jsem fakt úplný laik ve vystavování a tak se prosím nezlobte za tak divné totazy

Pro Airu : přece si tu nebudeme vykat
Takže ty krajské výstavy jsou pro všechna plemena FCI (ale u těch v Hlučíně a Dolním Benešově, tak tam je to bez NO). Jinak najdeš potřebné informace na http://www.cmku.cz/.
Uvedeno pod "ostatní výstavy", a pak "oblastní a krajské výstavy ČKS" a už mají dokonce aktualizaci na rok 2006
No a ještě jsou výstavy s dalšími podrobnostmi (uzávěrky přihlášek atd) inzerovány v "psích" časopisech.

16.1.2006 15:36

susan napsal(a):
Jé, my do Děhylova taky s pesanama občas jezdíme A hlavně v létě na štěrkovnu do Hlučína smočit kožichy Tak to se možná někdy potkáme

A s těma výstavama s Váma Libo naprosto souhlasím, třeba to doradí, ale aby si to neřekli všichni a nebylo to příště zas to samé. Mrzí mě to, protože jak píšete plno výstav je dost z ruky a jet tam jen tak na čumendu, no nevím, ale teď nám asi nic jiného nezbudeTaky to možná bylo tím, že to byla 1.výstava v roce a po dost dlouhé pauze a tak jelo plno lidí. V létě by to tam bylo hezké, ale to je zase Flora.

16.1.2006 15:52

aira napsal(a):
Libo-PS: Tak až zase půjdete z lesa do parku prostřední ulicí, tak aby jste vešli do parku rovnou a po cestě na vás bude ječet takový jemně vypelichaný, na psy vysazený pekinéz a nad ní bude skákat hovík, tak to jsou naši mazlíci

Jo. Kouknu se. Ale tam pojedeme nejdříve až na jaře. Je to tam krásné, jak se probouzí příroda a pak taky je tam nádherný podzim, co hraje všemi barvami - foto přikládám

16.1.2006 15:53

nada napsal(a):
Kdo byl v Olomouci???
Víte výsledky???

Výsledky už jsou na LAJDNu

16.1.2006 15:58

susan napsal(a):

Taky chodíme "máčet kožichy", ale spíš k Opavici. Tam máme místečko, kde to psi milují

16.1.2006 16:10

eavy napsal(a):

Verčo, Vítek je moc krásnej, vždycky když vidím takovéhle mimčo, nemůžu uvěřit, že i ti moji raubíři byli takoví (hodní) .

16.1.2006 16:23

kaca napsal(a):

Ahoj holky
Verčo klučík je krásnej:-))))))))))
Jinak já si nemyslím,že by FCI potlačovalo povahu,ale tak nějak ji neřeší-bezdůvodně by ale neměl startovat ani kavkazák ani moskevák.Tak že nevím,asi na to maj na výstavách UCI.....více času jelikož psu tam bude asi poskrovnu:-))))))))Povahu zná nejlíp majitel svýho psa.Bred to je třeba naprostej kliďas můžou ho hladit děti na vycházkách ...ale jak je na zahradě tak šílí jako blázen-pokud se někde něco šustne!Narozdíl od Cindy-to je ŠÍLENEC stálepravej opak Bredika kliďase
Koukala jsem na hojnou účast v Olomouci
pááááá

17.1.2006 21:05

nada napsal(a):
Ahoj holky
Verčo klučík je krásnej:-))))))))))
Jinak já si nemyslím,že by FCI potlačovalo povahu,ale tak nějak ji neřeší-bezdůvodně by ale neměl startovat ani kavkazák ani moskevák.Tak že nevím,asi na to maj na výstavách UCI.....více času jelikož psu tam bude asi poskrovnu:-))))))))Povahu zná nejlíp majitel svýho psa.Bred to je třeba naprostej kliďas můžou ho hladit děti na vycházkách ...ale jak je na zahradě tak šílí jako blázen-pokud se někde něco šustne!Narozdíl od Cindy-to je ŠÍLENEC stálepravej opak Bredika kliďase
Koukala jsem na hojnou účast v Olomouci
pááááá

Čauky Naďo
Na jedné fotce od Tebe jsem si všimla,že máš pesany na "svodce" pro dva psy. Zajímalo by mě,kdo je pak na druhém konci vodítka? Já mám občas co dělat,abych udržela jednoho psa a Ty hned dva

18.1.2006 00:40

eavy napsal(a):
Čauky Naďo
Na jedné fotce od Tebe jsem si všimla,že máš pesany na "svodce" pro dva psy. Zajímalo by mě,kdo je pak na druhém konci vodítka? Já mám občas co dělat,abych udržela jednoho psa a Ty hned dva

Ahoj Verčo
No většinou jsem na druhém konci vodítka jáS briardem a Bredem to šlo,ale s CIndou a Bredem to už je horšíJelikož když se něco děje, tak se předháněj kdo bude táhnout víc:-)))))))No a ted v zimě a nejlepe na ledu je to EŇOŇUŇO No vždyt to znáš.Já s nima ale chodím kde nejsou moc lidi a hlavně psiska,takže je vypustim na volno a mám klid:-)))))Jen bejt stále ve střehu -co kdyby....

18.1.2006 01:21

nada napsal(a):
Ahoj Verčo
No většinou jsem na druhém konci vodítka jáS briardem a Bredem to šlo,ale s CIndou a Bredem to už je horšíJelikož když se něco děje, tak se předháněj kdo bude táhnout víc:-)))))))No a ted v zimě a nejlepe na ledu je to EŇOŇUŇO No vždyt to znáš.Já s nima ale chodím kde nejsou moc lidi a hlavně psiska,takže je vypustim na volno a mám klid:-)))))Jen bejt stále ve střehu -co kdyby....

PVC-díky za info a ChuligánoviNevíš jestli si ho teda vzali??Jestli ho můžeme vymazat??
Ahojky

18.1.2006 11:29

nada napsal(a):
PVC-díky za info a ChuligánoviNevíš jestli si ho teda vzali??Jestli ho můžeme vymazat??
Ahojky

Dnes se tam nedostanu, jsem bez auta, zkusím napsat do konce týdne. Ještě se s nimi domluvím, že kdyby ho náhodou vrátili, že mi zavolají. Tak se zatím mějte všichni krásně, doufám, že pesani jásají nad přívaly sněhu .
PVc

18.1.2006 11:59

pvc napsal(a):
Dnes se tam nedostanu, jsem bez auta, zkusím napsat do konce týdne. Ještě se s nimi domluvím, že kdyby ho náhodou vrátili, že mi zavolají. Tak se zatím mějte všichni krásně, doufám, že pesani jásají nad přívaly sněhu .
PVc

TAk to je super:-)))))
A ty by jsi si ho jinak vzala???
Nojo snížek jsme rááádi uvítali
Naďa

18.1.2006 13:13

nada napsal(a):
TAk to je super:-)))))
A ty by jsi si ho jinak vzala???
Nojo snížek jsme rááádi uvítali
Naďa

Tak o tom, že bych si ho vzala, jsem sice na vteřinku uvažovala, jenže tam byl se mnou přítel a ten jak mě viděl, tak to zarazil. Naštěstí. Navíc bych to Batýskovi nemohla udělat, on je sice zlatíčko, ale určitě by se ho pokusil srovnat podle svého . A Mišulka by ho chtěla zabít, páč je to holka moje ovečková a cizí psy nesnáší. Možná je to tím, že jak jsem se před týdnem dozvěděla, tak jí v létě do ohrady k ovcím chtěla vlézt retrívřice, dostala ránu od ohradníku a vzdala to. Jenže si dovedu představit, jak jí to v té makovičce šrotovalo a nakonec jí došlo, že tohle ne. A já se pak divím, že když přijedou známí s labroušem, tak ho drží v desetimetrové vzdálenosti od všech zúčastněných. Takže i když móóóóc chci, tak mám smůlu.

PVc

18.1.2006 14:45

pvc napsal(a):
Tak o tom, že bych si ho vzala, jsem sice na vteřinku uvažovala, jenže tam byl se mnou přítel a ten jak mě viděl, tak to zarazil. Naštěstí. Navíc bych to Batýskovi nemohla udělat, on je sice zlatíčko, ale určitě by se ho pokusil srovnat podle svého . A Mišulka by ho chtěla zabít, páč je to holka moje ovečková a cizí psy nesnáší. Možná je to tím, že jak jsem se před týdnem dozvěděla, tak jí v létě do ohrady k ovcím chtěla vlézt retrívřice, dostala ránu od ohradníku a vzdala to. Jenže si dovedu představit, jak jí to v té makovičce šrotovalo a nakonec jí došlo, že tohle ne. A já se pak divím, že když přijedou známí s labroušem, tak ho drží v desetimetrové vzdálenosti od všech zúčastněných. Takže i když móóóóc chci, tak mám smůlu.

PVc

Koukám,že jsi blázen jak já:-)))))))Mně doma stále taky varujou,že koukám po psech zbytečněže už žádnej dlouho nepřibudeHlavně u nás by to bylo obdobný s tím ,,rovnáním"a asi by to nedopadlo nejlíp-jelikož Cinda je pěknej poděs
Chystáš se na nějakou výstavu???

19.1.2006 16:25

nada napsal(a):
Koukám,že jsi blázen jak já:-)))))))Mně doma stále taky varujou,že koukám po psech zbytečněže už žádnej dlouho nepřibudeHlavně u nás by to bylo obdobný s tím ,,rovnáním"a asi by to nedopadlo nejlíp-jelikož Cinda je pěknej poděs
Chystáš se na nějakou výstavu???

mordování

20.1.2006 14:49

nada napsal(a):
mordování

Ahojky dámy
Tak,musím se trochu pochlubit. Začala jsem před několika týdny se Sarou cvičit na záchranářské zkoušky. Je úplně úžasná! Strašně rychle chápe a moc se snaží. Před pár lety jsem si takhle cvičila ovčandu. Byla velice výborná a šlo jí to. Jenomže když někoho cvičně našla,tak mi ho napadla. Byla taková dost agresivní. Sára je něco úpně jiného. Nadšeně čeká,až bude moct zase něco dělat

20.1.2006 14:57

eavy napsal(a):
Ahojky dámy
Tak,musím se trochu pochlubit. Začala jsem před několika týdny se Sarou cvičit na záchranářské zkoušky. Je úplně úžasná! Strašně rychle chápe a moc se snaží. Před pár lety jsem si takhle cvičila ovčandu. Byla velice výborná a šlo jí to. Jenomže když někoho cvičně našla,tak mi ho napadla. Byla taková dost agresivní. Sára je něco úpně jiného. Nadšeně čeká,až bude moct zase něco dělat

Tak to je paráda:-))))))
co to vše obnáší tyto zkoušky???

20.1.2006 21:14

nada napsal(a):
Tak to je paráda:-))))))
co to vše obnáší tyto zkoušky???

Naďo,prví zkouška,kterou musí pes projít,ještě něž se dá k záchranné brigádě kynologů je zkouška ZZZ - Zkouška záchranné způsobilosti.
STOPA - 300m dlouhá,1 pravý úhel,1 předmět,na konci ležící osoba přikrytá plachtou.
POSLUŠNOST - sedni,lehni,vstaň na vodítku. Chůze + klus na vodítku + obraty. Aport,štěkání na povel a dlouhodobé odložení s rušivýma zvukama.
PŘEKÁŽKY - bez vodítka s psovodem. Kladina,pohyblivá lávka na barelech,skok vysoký 80cm,skok daleký 150cm,plazení rourou dlouhou 3 m.
SPECIÁLNÍ CVIKY - průchd mezi dvěma ohni 3 kroky od sebe. Překonání speciálního nepříjemného materiálu (sklo,škvára,...) 3x3 kroky. Kontakt se dvěma cizíma osobama - nakládání do auta. Přeprava na přívěsu - otevřený vozík. Označení ležícího člověka na 20 kroků v terénu,pes ho vidí odcházet a lehat.
Uf,tak tohle je všechno. Já pohořela s ovčandou u toho nakládání. Ona na sebe nikdy nenechala sáhnout cizí lidi,kromě veta a ukrytého člověka mi napadala,protože to brala jako cvik revír

20.1.2006 21:33

eavy napsal(a):
Naďo,prví zkouška,kterou musí pes projít,ještě něž se dá k záchranné brigádě kynologů je zkouška ZZZ - Zkouška záchranné způsobilosti.
STOPA - 300m dlouhá,1 pravý úhel,1 předmět,na konci ležící osoba přikrytá plachtou.
POSLUŠNOST - sedni,lehni,vstaň na vodítku. Chůze + klus na vodítku + obraty. Aport,štěkání na povel a dlouhodobé odložení s rušivýma zvukama.
PŘEKÁŽKY - bez vodítka s psovodem. Kladina,pohyblivá lávka na barelech,skok vysoký 80cm,skok daleký 150cm,plazení rourou dlouhou 3 m.
SPECIÁLNÍ CVIKY - průchd mezi dvěma ohni 3 kroky od sebe. Překonání speciálního nepříjemného materiálu (sklo,škvára,...) 3x3 kroky. Kontakt se dvěma cizíma osobama - nakládání do auta. Přeprava na přívěsu - otevřený vozík. Označení ležícího člověka na 20 kroků v terénu,pes ho vidí odcházet a lehat.
Uf,tak tohle je všechno. Já pohořela s ovčandou u toho nakládání. Ona na sebe nikdy nenechala sáhnout cizí lidi,kromě veta a ukrytého člověka mi napadala,protože to brala jako cvik revír

Týýý, bláho, tak to koukám jako blázen, jak je Sára šikovná. To bych nevěřila, že tohle jde dělat s kavkazákem. Naše Bára by určo pohořela u toho nakládání do auta, taky nesnáší, když na ní někdo šahá. A to nesnášela už od malička, taky to vydrží jen u veta a na bonitaci u měření koukala jako bubák :o)).

20.1.2006 22:17

eavy napsal(a):

Tak to taky zírám!Netušila jsem co všechno ta zkouška obnáší
Znojáka by velice bavila ta část s označením osoby v terénu.On má lidi rááádZvlášť ty čerstvě ulovené

20.1.2006 22:29

sejtani napsal(a):
Tak to taky zírám!Netušila jsem co všechno ta zkouška obnáší
Znojáka by velice bavila ta část s označením osoby v terénu.On má lidi rááádZvlášť ty čerstvě ulovené

Jj, Artuš má recht, Bára taky říkala, že ty čerstvě ulovený jsou nejlepší .

20.1.2006 23:33

kaca napsal(a):

Tak to jste teda frajerky
Já chodím s Breďajzem , ale nevím jestli si letos na zkoužky troufnu,on je takovej flegmouš,chtěl by si pořád hrát a dlouho se nevydrží soustředit,tak uvidíme!!! Jinak držím palce to je teda holka šikovná

20.1.2006 23:39

nada napsal(a):
Tak to jste teda frajerky
Já chodím s Breďajzem , ale nevím jestli si letos na zkoužky troufnu,on je takovej flegmouš,chtěl by si pořád hrát a dlouho se nevydrží soustředit,tak uvidíme!!! Jinak držím palce to je teda holka šikovná

Jani-nebyla by fotka miminek????????

20.1.2006 23:46

nada napsal(a):
Jani-nebyla by fotka miminek????????

Fotky miminek budou, doufám, že brzo.Ale zatím se prckové jen podobají psům,nedávno teprve prokoukliPokusím se je o víkendu vyfotit.
Naďo, ty chodíš s Bredem na cvičák?A na jakou zkoušku se chystáte?

20.1.2006 23:57

sejtani napsal(a):
Fotky miminek budou, doufám, že brzo.Ale zatím se prckové jen podobají psům,nedávno teprve prokoukliPokusím se je o víkendu vyfotit.
Naďo, ty chodíš s Bredem na cvičák?A na jakou zkoušku se chystáte?

Jo jo chodíme:-)))Chystám se bud na ZOP,nebo BH
to je ZOP

Stáří psa nejméně 10 měsíců.
Účast na zkoušce není podmíněna splněním jiného stupně zkoušky.
Povelová technika je pro všechny cviky uvedena v části Připomínky k provádění a popis cviků . Obecně platí, že u cviků zk. ZOP může psovod používat zvukové i posunkové povely a to součastně.
OBSAH ZKOUŠKY ZOP
I.Základní část
1. Přivolání - volba ze dvou variant;
a) v klidu s přesednutím před psovoda (10 bodů)
b) za pohybu k noze psovoda

2. Ovladatelnost na vodítku (10 bodů)

3. Ovladatelnost bez vodítka (10 bodů)

4. Sedni - lehni - vstaň ( na vodítku (10 bodů)

5. Odložení (vzdálenost 30 kroků) (10 bodů)

II. Cviky skupinové a speciální.
Počet psů ve skupině je 3 -5. Složení a velikost skupiny určuje vedoucí zkoušek po
dohodě s rozhodčím.

Ovladatelnost na vodítku ve skupině (10 bodů)
Sedni - lehni - vstaň ve skupině (na vodítku ) (10 bodů)
Odložení vleže ve skupině (vzdálenost 30 kroků, 2 min.) (10 bodů)
Přenesení psa psovodem a cizí osobou (5 m + 5 m, pes má náhubek) (10 bodů)
Chůze po nepříjemném materiálu s jedním zastavením (10 bodů)
CELKEM 100 bodů
Minimální počet bodů pro získání zkoušky (70 bodů)

A to je BH
1. Ovladatelnost-na vodítku: (15 bodů)

(Zvukový povel “K noze”)

2. Ovladatelnost bez vodítka: (15 bodů)

(Zvukový povel “K noze”)

Poznámku: Ovladatelnost se provádí podle schématu.

3. Odložení v sedě: (10 bodů)

(Zvukový povel “K noze”, “Sedni”) ,

4. Odložení s přivoláním: (10 bodů)

(Zvukový povel: “K noze”, “Lehni”, “Ke mně”, nebo jméno psa, “K noze”).

5. Odložení psa: (10 bodů)

(Zvukový povel “Lehni”, “Zůstaň”. “Sedni”)

Provedení viz. popis cviku, analogicky C)

Část 2:

Zkouška v dopravním ruchu

Všeobecně

Cvik se provádí na veřejně přístupném místě (ulice, cesta, náměstí) s mírným dopravním provozem. Veřejná doprava a provoz v ulici nesmí být narušen.

Na místě přezkoušení jsou přítomni.pouze zkoušený pes, jeho psovod, rozhodčí, případně vedoucí zkoušek. Všichni ostatní účastníci zkoušek se zdržují se psy stranou; na vhodném a bezpečném místě, (klubovna, cvičiště, místo srazu atp.), kde jsou připraveni k přezkoušení psa. Provedení této část; zkoušky je pro svou zvláštnost náročné na čas. Požadavky jednotlivých cviků nesmí být povrchním způsobem zkracovány. Z tohoto důvodu může .být v jednom dni přezkoušeno max. 15 psů. Pro splnění této části zkoušky je směrodatný celkový pohled na psa, pohybující se v dopravním ruchu.

Tak nevim ale asi tu první:_))))))))))

21.1.2006 00:00

nada napsal(a):
Jo jo chodíme:-)))Chystám se bud na ZOP,nebo BH
to je ZOP

Stáří psa nejméně 10 měsíců.
Účast na zkoušce není podmíněna splněním jiného stupně zkoušky.
Povelová technika je pro všechny cviky uvedena v části Připomínky k provádění a popis cviků . Obecně platí, že u cviků zk. ZOP může psovod používat zvukové i posunkové povely a to součastně.
OBSAH ZKOUŠKY ZOP
I.Základní část
1. Přivolání - volba ze dvou variant;
a) v klidu s přesednutím před psovoda (10 bodů)
b) za pohybu k noze psovoda

2. Ovladatelnost na vodítku (10 bodů)

3. Ovladatelnost bez vodítka (10 bodů)

4. Sedni - lehni - vstaň ( na vodítku (10 bodů)

5. Odložení (vzdálenost 30 kroků) (10 bodů)

II. Cviky skupinové a speciální.
Počet psů ve skupině je 3 -5. Složení a velikost skupiny určuje vedoucí zkoušek po
dohodě s rozhodčím.

Ovladatelnost na vodítku ve skupině (10 bodů)
Sedni - lehni - vstaň ve skupině (na vodítku ) (10 bodů)
Odložení vleže ve skupině (vzdálenost 30 kroků, 2 min.) (10 bodů)
Přenesení psa psovodem a cizí osobou (5 m + 5 m, pes má náhubek) (10 bodů)
Chůze po nepříjemném materiálu s jedním zastavením (10 bodů)
CELKEM 100 bodů
Minimální počet bodů pro získání zkoušky (70 bodů)

A to je BH
1. Ovladatelnost-na vodítku: (15 bodů)

(Zvukový povel “K noze”)

2. Ovladatelnost bez vodítka: (15 bodů)

(Zvukový povel “K noze”)

Poznámku: Ovladatelnost se provádí podle schématu.

3. Odložení v sedě: (10 bodů)

(Zvukový povel “K noze”, “Sedni”) ,

4. Odložení s přivoláním: (10 bodů)

(Zvukový povel: “K noze”, “Lehni”, “Ke mně”, nebo jméno psa, “K noze”).

5. Odložení psa: (10 bodů)

(Zvukový povel “Lehni”, “Zůstaň”. “Sedni”)

Provedení viz. popis cviku, analogicky C)

Část 2:

Zkouška v dopravním ruchu

Všeobecně

Cvik se provádí na veřejně přístupném místě (ulice, cesta, náměstí) s mírným dopravním provozem. Veřejná doprava a provoz v ulici nesmí být narušen.

Na místě přezkoušení jsou přítomni.pouze zkoušený pes, jeho psovod, rozhodčí, případně vedoucí zkoušek. Všichni ostatní účastníci zkoušek se zdržují se psy stranou; na vhodném a bezpečném místě, (klubovna, cvičiště, místo srazu atp.), kde jsou připraveni k přezkoušení psa. Provedení této část; zkoušky je pro svou zvláštnost náročné na čas. Požadavky jednotlivých cviků nesmí být povrchním způsobem zkracovány. Z tohoto důvodu může .být v jednom dni přezkoušeno max. 15 psů. Pro splnění této části zkoušky je směrodatný celkový pohled na psa, pohybující se v dopravním ruchu.

Tak nevim ale asi tu první:_))))))))))

Tak mně napadlo-může i kavkazák,pokud má nějakou zkoušku na vystavě do třídy pracovní?????????

21.1.2006 00:20

nada napsal(a):
Tak mně napadlo-může i kavkazák,pokud má nějakou zkoušku na vystavě do třídy pracovní?????????

Já myslím, že kavkazák by mohl také do pracovní třídy
Ty zkoušky jsou celkem zajímavé, asi bych pohořela na přenesení psa s cizí osobou

21.1.2006 00:28

sejtani napsal(a):
Ty zkoušky jsou celkem zajímavé, asi bych pohořela na přenesení psa s cizí osobou

S Bredem se ohledně lidí nebojimu nás je problém tv tom odloženíNějak se nám to nedaří:-))))))
Ovšem s Cindou by jsme na tom cvičáku musely bejt samy aby jsme něco mohly dělat:-)))))))To je nebe a dudy s Bredem!!!
S tou se chystám taky aby si trochu zvykala na lidi-chce žrát každýho na potkání-no asi to znáte,že.Já na to zvyklá nebyla
Jani můžu poprosit do Brna ty obojky???
Kolik si mám připravit???

21.1.2006 16:32

sejtani napsal(a):

Já tedy s tou prac. třídou nevím, každopádně vím, že na mezinárodky už musí být velký certifikát, což za takové ty "malé" zkoušky nedostanete.
Možná by to stačilo na oblastku..? Ale zase když KAO není uvedený mezi pracovními plemeny
Šejtanko, zkus dát Artušovi pořádně nažrat, třeba by pak nežral lidi

21.1.2006 17:26

monika s napsal(a):
Já tedy s tou prac. třídou nevím, každopádně vím, že na mezinárodky už musí být velký certifikát, což za takové ty "malé" zkoušky nedostanete.
Možná by to stačilo na oblastku..? Ale zase když KAO není uvedený mezi pracovními plemeny
Šejtanko, zkus dát Artušovi pořádně nažrat, třeba by pak nežral lidi

Taky mně napadlo,že neni pracovní plemeno...se optám na cvičáku,třeba budou něco vědět

21.1.2006 18:20

nada napsal(a):
Taky mně napadlo,že neni pracovní plemeno...se optám na cvičáku,třeba budou něco vědět

Známá se pídila po pracovní třídě u asiatů a řekli jí, že se pro ně nevypisuje. Tzn. i když by měl zkoušky, plemeno není v CMKU (asi?) zařazeno mezi ta, která můžou mít vypsanou pracovní třídu. Takže u kavkazů to bohužel asi bude podobné.

21.1.2006 19:43

asy napsal(a):
Známá se pídila po pracovní třídě u asiatů a řekli jí, že se pro ně nevypisuje. Tzn. i když by měl zkoušky, plemeno není v CMKU (asi?) zařazeno mezi ta, která můžou mít vypsanou pracovní třídu. Takže u kavkazů to bohužel asi bude podobné.

Naďo,co znamená ta zkouška ZOP a BH?

21.1.2006 20:18

eavy napsal(a):
Naďo,co znamená ta zkouška ZOP a BH?

Omlouvám se, že ruším Vaši "zkouškovou" diskuzi, ale inspirovalo mě "Moskevácké" debatování o krmení. krmím granulemi a občas vařím maso s přílohou, dodáváte v tom případě nějaké vitamíny, popř. jaké? Díky za odpověď.

21.1.2006 20:33

susan napsal(a):
Omlouvám se, že ruším Vaši "zkouškovou" diskuzi, ale inspirovalo mě "Moskevácké" debatování o krmení. krmím granulemi a občas vařím maso s přílohou, dodáváte v tom případě nějaké vitamíny, popř. jaké? Díky za odpověď.

Ahoj holky:-)))))))
ZOP-zkouška ovladatelnosti psa
BH-zkouška doprovodného psa
jinak můžeš kouknout na zkušební řády
http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-schh.php

Já krmim v zimě vařeným,jelikož jsou snad ,,DUTÝ- BEZEDNÝ"a připadá mi ,že maji aspon něco teplýho do žaludku.Do žrádla jim dávam nějaký kalcium a v tabletách Alavis nebo podobně a jětě Pangamin.Ted jsem si objednala mořský řasy.tak uvidíme jestli bude nějaký zlepšený.Na noc jim nasypu granule-Eukanubu.A v létě jenom granule a minimálně 4x týdně maji vepř.nožičky a kosti -aby si měli s čím hrát
Bobky jsou celoročně stejný a žádný zdravotní problémy jsem za těch spoustu let nezaznamenala.
I když si nemyslím,že pes jen na granulích strádá

21.1.2006 20:34

kaca napsal(a):

poradte jak dostat kavkazáka z postele

21.1.2006 22:37

nada napsal(a):

Ahojky.
Naďo díky . O těch bezedných psích žaludcích mi povídej. Jenomže ne těch našich holkách je to tedy příšerně vidět. Hodně se zakulatily,což zase není moc dobře.
Damy,koukněte na moje forum " Nechtěné nakrytí.Likvidace chovatele???" a napište,co si o tom myslíte. Díky.
PS : Jedná se jen o hypotézu,nám se to nestalo

21.1.2006 23:00

nada napsal(a):

nelze :)) viz foto z jedne fajn akce....
mimochodem...vsechny vas opet zdravim ja i Kulisek

21.1.2006 23:06

krtek007 napsal(a):
nelze :)) viz foto z jedne fajn akce....
mimochodem...vsechny vas opet zdravim ja i Kulisek

No konečně :-)) Ty už jsi tu nebyl Léta Páně...

21.1.2006 23:30

nada napsal(a):
Ahoj holky:-)))))))
ZOP-zkouška ovladatelnosti psa
BH-zkouška doprovodného psa
jinak můžeš kouknout na zkušební řády
http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-schh.php

Já krmim v zimě vařeným,jelikož jsou snad ,,DUTÝ- BEZEDNÝ"a připadá mi ,že maji aspon něco teplýho do žaludku.Do žrádla jim dávam nějaký kalcium a v tabletách Alavis nebo podobně a jětě Pangamin.Ted jsem si objednala mořský řasy.tak uvidíme jestli bude nějaký zlepšený.Na noc jim nasypu granule-Eukanubu.A v létě jenom granule a minimálně 4x týdně maji vepř.nožičky a kosti -aby si měli s čím hrát
Bobky jsou celoročně stejný a žádný zdravotní problémy jsem za těch spoustu let nezaznamenala.
I když si nemyslím,že pes jen na granulích strádá

Tak to je bezva, díky. S tím kalciem někteří radí přidávat, jiní ne a pak aby se v tom člověk vyznal I veti mají rozdílné názory.
A s postelí máme stejný problém

21.1.2006 23:39

eavy napsal(a):
No konečně :-)) Ty už jsi tu nebyl Léta Páně...

Tak tak -konečně

22.1.2006 13:47

eavy napsal(a):
Ahojky.
Naďo díky . O těch bezedných psích žaludcích mi povídej. Jenomže ne těch našich holkách je to tedy příšerně vidět. Hodně se zakulatily,což zase není moc dobře.
Damy,koukněte na moje forum " Nechtěné nakrytí.Likvidace chovatele???" a napište,co si o tom myslíte. Díky.

Tak pár fotek "déček" ve věku 3,5 týdne

22.1.2006 13:48

eavy napsal(a):
Ahojky.

a další prcek...

22.1.2006 13:48

eavy napsal(a):
Ahojky.

...další...

22.1.2006 13:49

eavy napsal(a):
Ahojky.

...a ještě....

22.1.2006 13:50

eavy napsal(a):
Ahojky.

22.1.2006 13:51

eavy napsal(a):
Ahojky.

A radši už poslední

22.1.2006 14:12

kaca napsal(a):

Krásný klubíčka:-)))))

Přidejte reakci

Přidat smajlík