Ahoj,
bylo by dobré, aby lidi věděli, kolik času a peněz stojí pes. Pište sem, prosím.
JAKÉHO MÁTE PSA?
1, Kolik Vás stojí ročně pes?(ne PC, ta je dost individuální)
2, Kolikrát s ním chodíte ven a na jak dlouho?
3, Jak pes splnil Vaše očekávání? Třeba, že jste čekali, že výcvik bude hračka, ale tak lehké to není. Nebo jste se báli tvrdohlavosti a on poslouchá. Nebo přesně sedí popis pemene.......
4, Kolik času popřípadě strávíte česáním?
5, Pro chovatele: Kolik Vás stojí odchovat jedno štěně? S krmením, veterinou.... Nepište přímo rasu, aby někdo neremcal. Stačí jen kohoutková vyška nebo hmotnost.
Děkuji za odpovědi
Jestli to tu už bylo, tak to klidně vymažte
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
bylo by dobré, aby lidi věděli, kolik času a peněz stojí pes. Pište sem, prosím.
JAKÉHO MÁTE PSA?
3, Jak pes splnil Vaše očekávání? Třeba, že jste čekali, že výcvik bude hračka, ale tak lehké to není. Nebo jste se báli tvrdohlavosti a on poslouchá. Nebo přesně sedí popis pemene.......
5, Pro chovatele: Kolik Vás stojí odchovat jedno štěně? S krmením, veterinou.... Nepište přímo rasu, aby někdo neremcal. Stačí jen kohoutková vyška nebo hmotnost.
Děkuji za odpovědi
ad1) Cca -granule 20000,-
- pamlsky, dobroty, odmeny 6000,-
- obojky, voditka a to okolo 1000,-
- vystavy, zkousky 3000,-
- veterina (pokud neni prušvih) 1000-1500,-
Vše je ale jen zhruba, to nepočítám tu pacholíček, tu piškoty...
Mám dva psi, zlateho retrievera a křížence, 4/5 jsou jen za retrievera...
ad2)Ven chodíme ráno tak na půl hodinky, pak po příchodu z práce a)buď jedeme ke koním na celé odpoledne, kde mají psi pohyb neomezený nebo b)nejedeme ke koním a jdeme tak na hodinu a půl(minimálně)do lesa.A navečer taky tak na půl hodinky až na hodinku a pak ještě před spaním tak na 20 minut...
ad3)Golden naprosto naplnil moje očekávání a je to přesně ten pes, jakého jsem chtěla...Výchova je, nechci říkat snadná, ale jde tak nějak hladce a v pohodě, žádný násilí. U křížence očekávání nebylo žádný, nevíme pořádně co to je, ale je to palice dubová, která žije ve svém vlastním světě.Poslechne,ale je to na štíru. Rozhodně by jsme žádý zkoušky poslušnosti nesplnili...
ad4)Goldenku česu zhruba dvakrát za týden cca 20minut.(Před výstavo samo ještě koupání a fénování...)
Kříženku max.jednou za čtrnáct dní přejedu koňskym hřbílkem(je krátkosrstá a ničím jiným to nějak nejde..)
ad5)Chovatel zatím nejsem, nedokážu říct.
Toť vše, přeji krásný večer...
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Máme doma bišona.
1) krmení 5.500,-
pamlsky,hračky 500,-
obojky, vodítka 500,-
veterina 2000,-
stříhání 1400,-
celkem 9900,- Sakra, ať to nevidí manžel....
2) Ráno 20 minut, odpoledne 30 minut, navečer asi hodinu, před spaním asi 20 minut.
Mezitím může - když chce - na zahradu.
3) Trochu mi vadí jeho velká důvěřivost k cizím lidem, ale je ještě mladý, má 15 měsíců.
Kupovala jsem ho kvůli dětem a ty jsou spokojené, je to plyšák do postele na přitulení
a zároveň i kamarád do hry. Myslím, že pes je taky spokojený a děti miluje /všechnyˇ.
4) Česání bohužel zabere dost času - asi 2x týdně hodinu, koupání asi jednou za dva
měsíce hodinu a čtvrt - i s fénováním přes kartáč do hladka.
5) tento bod se nás netýká....
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
1) jsou "věci", u kterých se nesmí přemýšlet o tom co stojí : jsou to děti, psi, dovolená a auto .......ale určitě se mi všechny vyplatí
2) 3x denně , celkem cca 3-4 hodiny
3) jaké očekávání ? Chtěla jsem psa , psi to jsou a jsou skvělí ( ASS)
4) vyčesání bodláků a podobné havěti , někdy vůbec, někdy třeba 1/2 hodiny, někdy víc , záleží na tom ,kde jsme a co děláme
mac1
napsal(a):
1) jsou "věci", u kterých se nesmí přemýšlet o tom co stojí : jsou to děti, psi, dovolená a auto .......ale určitě se mi všechny vyplatí
2) 3x denně , celkem cca 3-4 hodiny
3) jaké očekávání ? Chtěla jsem psa , psi to jsou a jsou skvělí ( ASS)
4) vyčesání bodláků a podobné havěti , někdy vůbec, někdy třeba 1/2 hodiny, někdy víc , záleží na tom ,kde jsme a co děláme
mam krizenku spica
1). rocne:
potrava- cca 5000,-
obojky,hracky....- cca 500,-
veterina- cca 2000,-
poplatky mestu- 1000,-
cestovanie- cca 200,-
2). 3 krat denne prechadzky:
rano- 2 hod
poobede- 1- 4 hod
vecer- 1 hod
3). moj pes splnil moje ocakavania a aj bez vycviku je poslusna niekedy az prilis,
urcite si uz neviem predstavit zivot bez psa
4.)cesanie 20 min - 2 hod denne
za mesiac- ?
5).steniatka iba planujeme
die3
napsal(a):
mam krizenku spica
1). rocne:
potrava- cca 5000,-
obojky,hracky....- cca 500,-
veterina- cca 2000,-
poplatky mestu- 1000,-
cestovanie- cca 200,-
2). 3 krat denne prechadzky:
rano- 2 hod
poobede- 1- 4 hod
vecer- 1 hod
3). moj pes splnil moje ocakavania a aj bez vycviku je poslusna niekedy az prilis,
urcite si uz neviem predstavit zivot bez psa
4.)cesanie 20 min - 2 hod denne
za mesiac- ?
5).steniatka iba planujeme
Ahoj,mám ročního komondora.
1) Výdaje(mám ho rok) granule :16 000kč
obojek,vodítko 1000kč
"pelíšek"700(příští týden bude nový větší + 1000)
hračky,buvolí kostičky apod.netuším(pořád neco!
Dále veterina cca zatím asi do 2000tis(poplatek za vyšetření,vodičky na čistění uší,očí.očkování ...odčervení,poplatek za vyštření pred vystavou apod)
Dále občas pouze jemu koupím kuře na obrání ,kuřecí játra,krůtí srdce..no vzdyt to znáte,obden ovoćný tvaroh.,piškoty...
2)vycházky= individuálně,a jak dlouho,to je různé,jsem pořád doma,nejsme ničím vázáni.Také si spolu neustále hrajeme na zahradě,pokud brouček zrovna nespí a nebo neodpočívá po krmení)
3)Moje očekávání splnil doslova a do písmene,povaha super,dává mi toho tolik,co žádný člověk nedokáže,jinak není to plemeno na cvičák,což jsem věděla a vyhovuje mi to.je to přítel,mazel a po ránu může i do posteleco se týče poslušnosti,asi jak roční pes
.Není v kotci ,je snámi v domě a může na zahradu kdy se mu chce,nyní nechávám baráček do zahrady otevřený,když je teplo,v zime byl jako šteně doma..Ježiš,já se roozepsala..
Zkrátka je to moje milované srdíčko!
4) nečeše se,srst se od 7-9měsíce od sebe pouze prsty protrhává,není to nijak náročné,chvilku to nyní denně zabere,pár minut...
gyoker
napsal(a):
obojek,vodítko 1000kč
Dále veterina cca zatím asi do 2000tis(poplatek za vyšetření,vodičky na čistění uší,očí.očkování ...odčervení,poplatek za vyštření pred vystavou apod)
Dále občas pouze jemu koupím kuře na obrání ,kuřecí játra,krůtí srdce..no vzdyt to znáte,obden ovoćný tvaroh.,piškoty...
2)vycházky= individuálně,a jak dlouho,to je různé,jsem pořád doma,nejsme ničím vázáni.Také si spolu neustále hrajeme na zahradě,pokud brouček zrovna nespí a nebo neodpočívá po krmení)
3)Moje očekávání splnil doslova a do písmene,povaha super,dává mi toho tolik,co žádný člověk nedokáže,jinak není to plemeno na cvičák,což jsem věděla a vyhovuje mi to.je to přítel,mazel a po ránu může i do posteleco se týče poslušnosti,asi jak roční pes
.Není v kotci ,je snámi v domě a může na zahradu kdy se mu chce,nyní nechávám baráček do zahrady otevřený,když je teplo,v zime byl jako šteně doma..Ježiš,já se roozepsala..
4) nečeše se,srst se od 7-9měsíce od sebe pouze prsty protrhává,není to nijak náročné,chvilku to nyní denně zabere,pár minut...
Máme Bordeauxskou dogu
1) krmení -cca20 400
Kloubní výživa-cca 8 000
Podpory na srst - cca3 600
Kokina nevedem (máme na to granulky - pes je alergik )
Pelíšek -500
Hračky -cca500 (miluje Petflašky)
Veterina - netroufám si říct, ale strašně MOC
2) Ráno - cca 30-60minut
Kolem oběda - cca 30minut
Odpoledne -cca2,5hod
K večiru -cca30min
Večer - cca 30minut
3) Očekávání splnil nad míru, je to převelice inteligentní pes, závislák (ale v bezpečné
míře), K cizím se hned nehrne, Miluje pohyb, psí kamarády, a poslouchá velmi dobře.
Výcvik nebyl moc těžký (jen důsledný)-během týdne uměl sedni, lehni, a místo.
4) Vyčesáváme pilkou na železo (tou jedinou to perfektně jde) (zdí to děsivě, ale nebojte)
5) Se nás netýká
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Je docela zajímavé se nad tímhle zamyslet... Já mám dva psy a u každého je to jinak, takže:
1) Labrador (pes, 5 let)
1. Krmení cca 10 000,- (v mládí víc - dražší štěněcí granule)
pamlsky těžko odhadnu, to je pořád něco, jestli kolem 2 000,-?
Alavis 1 000,-
"výbavička" tak 3 000,- (vodítko, obojek, postroj, opasek a šňůra na canicross, pelíšek, košík, řetízkový obojek, hezčí obojek... ježiš, jsem sama překvapená, co toho je...)
veterinář standardně kolem 600,- (očkování, přípravky na čištění uší apod., ale čip jednorázově 500, letos serologické testy na vzteklinu kvůli cestování 1300... těžko zprůměrovat...)
ostatní: cestování minimum, jezdíme většinou autem; ubytování někde o dovolené cca 100,- v průměru, cvičák na začátku "kariéry" cca 500,-, teď už nic...
2. Na procházky chodíme ráno cca 20 minut, odpoledne a večer jak kdy, pokaždé minimálně 40 minut, maximálně celý den (víkendy), nebo několikahodinové výlety spojené třeba s plaváním a jinou zábavou (hlavně v létě, kdy je déle vidět). Přes den jsou psi na zahradě (jaro, léto, podzim) nebo doma (zima) nebo je beru do práce. Každopádně se podílejí na veškerém životu naší "rodiny".
3. Od labradora jsme čekali pohodu ve vztahu k lidem i jiným psům, dobrou cvičitelnost, ochotu spolupracovat, lásku k vodě a aportování. Sam lidi miluje (až nekriticky), ale na psy je dominantní, k fenkám galantní. Má svou hlavu a to velmi. Poslechne, ale jen když ví, že musí. Cvičení a plnění úkolů ho nebaví a dává to okatě na jevo. Je dost nezávislý, i když poslední dobou začal předvádět, že jsme mu svým způsobem k srdci přirostli. Do vody opatrně vleze jen když je velké vedro, svlaží se a honem ven. Aportování považuje už od mládí za nesmysl...
4. Když líná (skoro celé jaro a podzim) češu pokud možno denně, ale stačí 5 minut. Pak půl hodiny luxuji celý dům... Když nelíná, jednou týdně 5 minut.
5. Je to pes a bez PP, chovat na něm nehodlám, už pro jeho nestandardní (i když fascinující) povahu.
2) Beauceron (fenka, 1 a půl roku)
1. Krmení cca 20 000,- (fenka je mladá, v zátěži, hyperaktivní a vychrtlá - krmíme zátěžovkou a zbaští toho dost...)
pamlsky taky kolem 2 000,- plus ještě spotřeba na cvičáku 1 000,-
Alavis 1 000,-
"výbavička" taky kolem 3 000,- (něco "zdědila", ale zase má navíc výcvikové pomůcky)
veterinář stejně jako labís, zatím naštěstí žádný problém, akorát ty testy u ní nevyšly, takže jsme nikam nejeli a těch celkem 2 600 bylo vyhozených...
ostatní: cestování cca 300 (autobus na cvičák); ubytování někde o dovolené cca 100 v průměru, výstava + svod letos 800,- a cestovné (netuším, ale úplně za rohem to nebylo), cvičák čím dál víc, momentálně 2 000,- a pokud začnem kousat jinde, nechci to ani počítat...
2. Jako s labísem, ale navíc cvičení - takže min. 2x týdně cca 2 hodiny na cvičáku, několikrát v týdnu stopy, canicross, poslušnost... potřebuje vybít, jinak zlobí. Labrador naopak ocení svůj klid a volnější tempo...
3. Chtěla jsem druhého psa víc akčního, hodně sportovně založeného, spolupracujícího, závislého, snaživého, "měkkčího" v povaze, mazlivého, dobře cvičitelného, kterého všechny moje nápady nadchnou... Přesně taková Bára je. Jen jsem čekala menší důvěřivost k cizím, ale to jsme si zavinili sami "nevhodnou" výchovou (beru ji často do práce a mezi studenty... zase je to lepší, než aby se nudila doma...)
4. Podobně jako u labradora, akorát líná míň a má míň chlupů, takže všechno děleno dvěma
5. Zatím štěňata neplánujem, nechávám to podle toho, co z dámy vyroste a jaká bude situace u nás doma, aby se to případně dalo zvládnout. Nechci množit za každou cenu...
Poznámka na závěr: Ačkoliv míra splnění očekávání se tak radikálně liší, oba psy máme rádi stejnou měrou, to je snad jasné! Naopak, co mám Báru, oceňuji čím dál víc Samovy povahové zvláštnosti a specifika a naučila jsem se ho brát takového, jaký je (i když někdy na zabití).
marcha
napsal(a):
Je docela zajímavé se nad tímhle zamyslet... Já mám dva psy a u každého je to jinak, takže:
1) Labrador (pes, 5 let)
1. Krmení cca 10 000,- (v mládí víc - dražší štěněcí granule)
pamlsky těžko odhadnu, to je pořád něco, jestli kolem 2 000,-?
Alavis 1 000,-
"výbavička" tak 3 000,- (vodítko, obojek, postroj, opasek a šňůra na canicross, pelíšek, košík, řetízkový obojek, hezčí obojek... ježiš, jsem sama překvapená, co toho je...)
veterinář standardně kolem 600,- (očkování, přípravky na čištění uší apod., ale čip jednorázově 500, letos serologické testy na vzteklinu kvůli cestování 1300... těžko zprůměrovat...)
ostatní: cestování minimum, jezdíme většinou autem; ubytování někde o dovolené cca 100,- v průměru, cvičák na začátku "kariéry" cca 500,-, teď už nic...
2. Na procházky chodíme ráno cca 20 minut, odpoledne a večer jak kdy, pokaždé minimálně 40 minut, maximálně celý den (víkendy), nebo několikahodinové výlety spojené třeba s plaváním a jinou zábavou (hlavně v létě, kdy je déle vidět). Přes den jsou psi na zahradě (jaro, léto, podzim) nebo doma (zima) nebo je beru do práce. Každopádně se podílejí na veškerém životu naší "rodiny".
3. Od labradora jsme čekali pohodu ve vztahu k lidem i jiným psům, dobrou cvičitelnost, ochotu spolupracovat, lásku k vodě a aportování. Sam lidi miluje (až nekriticky), ale na psy je dominantní, k fenkám galantní. Má svou hlavu a to velmi. Poslechne, ale jen když ví, že musí. Cvičení a plnění úkolů ho nebaví a dává to okatě na jevo. Je dost nezávislý, i když poslední dobou začal předvádět, že jsme mu svým způsobem k srdci přirostli. Do vody opatrně vleze jen když je velké vedro, svlaží se a honem ven. Aportování považuje už od mládí za nesmysl...
4. Když líná (skoro celé jaro a podzim) češu pokud možno denně, ale stačí 5 minut. Pak půl hodiny luxuji celý dům... Když nelíná, jednou týdně 5 minut.
5. Je to pes a bez PP, chovat na něm nehodlám, už pro jeho nestandardní (i když fascinující) povahu.
2) Beauceron (fenka, 1 a půl roku)
1. Krmení cca 20 000,- (fenka je mladá, v zátěži, hyperaktivní a vychrtlá - krmíme zátěžovkou a zbaští toho dost...)
pamlsky taky kolem 2 000,- plus ještě spotřeba na cvičáku 1 000,-
Alavis 1 000,-
"výbavička" taky kolem 3 000,- (něco "zdědila", ale zase má navíc výcvikové pomůcky)
veterinář stejně jako labís, zatím naštěstí žádný problém, akorát ty testy u ní nevyšly, takže jsme nikam nejeli a těch celkem 2 600 bylo vyhozených...
ostatní: cestování cca 300 (autobus na cvičák); ubytování někde o dovolené cca 100 v průměru, výstava + svod letos 800,- a cestovné (netuším, ale úplně za rohem to nebylo), cvičák čím dál víc, momentálně 2 000,- a pokud začnem kousat jinde, nechci to ani počítat...
2. Jako s labísem, ale navíc cvičení - takže min. 2x týdně cca 2 hodiny na cvičáku, několikrát v týdnu stopy, canicross, poslušnost... potřebuje vybít, jinak zlobí. Labrador naopak ocení svůj klid a volnější tempo...
3. Chtěla jsem druhého psa víc akčního, hodně sportovně založeného, spolupracujícího, závislého, snaživého, "měkkčího" v povaze, mazlivého, dobře cvičitelného, kterého všechny moje nápady nadchnou... Přesně taková Bára je. Jen jsem čekala menší důvěřivost k cizím, ale to jsme si zavinili sami "nevhodnou" výchovou (beru ji často do práce a mezi studenty... zase je to lepší, než aby se nudila doma...)
4. Podobně jako u labradora, akorát líná míň a má míň chlupů, takže všechno děleno dvěma
5. Zatím štěňata neplánujem, nechávám to podle toho, co z dámy vyroste a jaká bude situace u nás doma, aby se to případně dalo zvládnout. Nechci množit za každou cenu...
Poznámka na závěr: Ačkoliv míra splnění očekávání se tak radikálně liší, oba psy máme rádi stejnou měrou, to je snad jasné! Naopak, co mám Báru, oceňuji čím dál víc Samovy povahové zvláštnosti a specifika a naučila jsem se ho brát takového, jaký je (i když někdy na zabití).
Mame take dva - fr. buldocek a mops
1,
krmeni - 14000
veterina - 115000 - ale to proto, ze Buldocek byl tezce chory (ted uz nastesti ne e) - obvykle tak kolem 5-6000
prislusenstvi - 5-6000
prihlaseni - 2300
Rano 30-60 min do velkeho parku
Obed - kratka cik pauza
Vecer - hromadna prechajda s kamosema nebo les - vzdy nejmin hodka
- Som super cvicitel ale skor teoretik, v praxi mi to moc nejde - takze som rad, ze ako tak posluchaju;
- tvrdohlavi su obaja - nastastie s nejakym nerespektovanim sme sa este nestretli
- Nikdy by som ich nevymenil :-)
- 20 raz za tyden - oba sou kratkosrste plemena s bezproblemovou srstou
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Hojda, máme zatím štěně, tudíž můžu odpovědět na měsíční náklady... však si to pak vynásobte :-D
Je to fenečka pitbullíka a má 4 měsíce, 13 kg-za dva měsíce přibrala 5 kilo...
1. Pořizovací cena-jak bylo napsáno, individuální, pořízení obojku, vodítka, misek, pelíšku, nějaké hračky do začátku a tak, cca 1500 Kč, krmení cca 500 kč na měsíc
plus pak oprava vašich bot, spousta času uklízením roztrhaných igelitek a podobně...
2. Ráno, vyčůrat, vykakat, proběhnout se a domů, pač páničci musí do práce, o obědové pauze, tj kolem 12 hodiny, znova to samé, a odpoledne kolem 16 hodiny, opět, k večeru tak hoďka dvě procházka.. O víkendu je to různé, jezdí s námi všude, k vodě, na výlety a tak... Podle času... (to že chodíme večer je teď, kvůli vedru..)
3. Pes splnil všechna očekávání a ještě je předčil... Výcvik zatím nehrotíme, ale klasika, sedni, zůstaň a tak, to zvládá a poměrně rychle se učí, což jsem nečekala, je dost chytrá... Jen zatím neposlouchá, když uvidí venku cizí lidi, je to totiž tipycký pit, milovník lidí :-) chystáme se na cvičák, tak uvidíme... Jinak opravdu pes kterého jsem si přála a ani nedoufala, že takového najdu!
4. Nečešem, max ji přejedu kartáčem, ale to jen aby si zatím zvykala... jinak není potřeba... máme krátké chlupy..
5. zatím nechováme :-) a chovatelé jako takový z nás nikdy ani nebudou :-D
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Psi: dobrmanka, číňanka
Krmení: 12000,- /domácí strava/
Potravinové doplňky, kloubní výživa: 5000,-
Potřeby: 2000,-
Veterina, antiparazitika: letos zatím asi 5000,-
Výcvik: 15000,-
Výstavy: taktéž
Poplatek ze psů: 3000,-
Venčení - ve všední den ráno cca půl hodiny, potom v práci během dne podle potřeby, odpoledne podle počasí a chuti zúčasněných a ještě tak 1x večer a jednou před spaním. O víkendech chodíme na stopy, na cvičák a na venčící procházky nebo jezdíme na výstavy.
Číňanka předčila mé očekávání v tom, že je to mazlík nad mazlíky. Co mi trochu vadí je to, že čím je starší, tak jí k venčení stačí pouze seběhnout schody, udělat co potřebuje a honem domů do postele, nikde žádná zdržovačka. Z vycházky, kde jsou větší jiní psi a zajímají se o ní, je úplně otrávená a nemít jí na vodítku, věřím, že žene domu.
Dobrmanka to je prostě štěně dobrmana se vším všudy. Krásná, milá, střeštěná, splaštená, ale taky šikovná a vnímavá.
Česat denně naštěstí nemusím. Číňanka je čistý naháč a má krásnou kůži, takže ji jednou občas vykoupu a tak jednou za týden otřu tělo vlhčenými dětskými a ubrousky a pořádně promažu krémem. Na dobrmana stačí vlhký hadr a při línání gumové hřbílko.
Tož asi tak.
gyoker
napsal(a):
obojek,vodítko 1000kč
Ještě jsem zapomněla dodat,že od té doby,co ho mám doma toho moc neudělám a věnuju se skoro výhradně jen jemu,mužský na něj až žárlí.Bereme ho s sebou všude,jak je to jen možné a také jsem zapomněla dodat k výcviku,že Sedni,lehni,Místečko,Zůstaň ovládá,jen se nehodí na klasický cvičák.Výborný hlídač!Všem přeji hodně radostí s čtyřnohými přáteli !
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Vipet, fenka, 1 rok, 10 kg.
1) Krmení - granule na rok cca 5000, pamlsky 1000..:), obojky, vodítka, hračky 1500, veterina asi 2000.
2) Ven se chodí ráno 30 minut, v poledne 1 hodinu, odpoledne 2 - 5 hodin, večer 1 hodinu.
3) Očekávání splnila, protože to je chrt, tak není výcvik jednoduchý, zná poveli: sedni, lehni, ke mě, zůstaň, nesmíš, pac, fuj.. ale poslouchá je jen když se jí chce takže bez vodítka jí pouštim jen v ohraničených prostorech. V bytě je to ideální pes, bezproblémová, miluje děti i ostatní psy.
4) Nečešeme.:)
Na fotce jí hlídá její kamarád dobrman Doneček..
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Kříženec: m:jezevčíh x yorkshire, o:kokr
1, Krmení mám zdarma (puruna proplan)
- pamlsky tak 1000,-
- veterinář pokud počítám jen očkování zhruba 500,-
- další potřebné okolo 1000,-(postroj do auta, hračky)
2, venčím vždy ráno krátká procházka, po obědě, po práci okolo 6-7 hodiny beru pejska většinou sebou všude bud na dlouhou procházku,na brusle,za kamarádama nebo ke koním, večer před spaním ještě chodí jednou na kratičkou procházku
3, Pes naprosto splnil moje očekávání, je to naprosto skvělí společník, jelikož rodiče vlastní gaučáka a já vždy chtěla akčního psa který bude milovat lítání venku stejně jako já, bude si rád hrát atd. S výchovou jsem neměla problém, uměl 7 už v osmém týdnů sedni :), později se všechny základní povely naučil bez problémů
4, péče s strst mě zabere zhruba tak hodinku týdně
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Dva boxíci a dva ang.buldoci
To jsem nikdy nepočítala,jinak by mi hráblo.Manžel říká,že by jsme za to měli půl vily v Jevanech.Pesanům vyvařuju a opravdu mě nikdy nenapadlo počítat kolik za to dám.Jen za očkování a odčervení dáme za rok asi 4000 tisíce.
Máme zahradu,venku jsou jak se jim chce a jednou denně prochajda asi 3 hodiny.
Všichni jsou jedineční a nad očekávání se mi splnilo všechno co jsem od nich čekala.
Tak hodina týdně na všechny mimo dobu línání,to je pak i hodina denně.
jablunka
napsal(a):
Dva boxíci a dva ang.buldoci
To jsem nikdy nepočítala,jinak by mi hráblo.Manžel říká,že by jsme za to měli půl vily v Jevanech.Pesanům vyvařuju a opravdu mě nikdy nenapadlo počítat kolik za to dám.Jen za očkování a odčervení dáme za rok asi 4000 tisíce.
Máme zahradu,venku jsou jak se jim chce a jednou denně prochajda asi 3 hodiny.
Všichni jsou jedineční a nad očekávání se mi splnilo všechno co jsem od nich čekala.
Tak hodina týdně na všechny mimo dobu línání,to je pak i hodina denně.
To jsou ostatní tři
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
1.NO 14.let-krmení+pamlsky+vitamíny..-2.000Kč
Bultterierka 1rok--"--2.000Kč
P.Krysařík 14.let-800Kč
Čivava 3měs.-900Kč
2. Chodí všici na jednou nebo po dvojicích-ráno(to moc nestíhám)cca30min.,po příchodu domů(někdy mezi tim funguje mamka)cca1hod. kolem 19-20 hod.30 min. pak je jídlo a před spaním-22-23 hod tak 20 min!!!!!
3.NO je super poslušnej společník!!!100%
P.Krysařík je nalezenec-nic jsme nečekali a dostali jsme mnoho!!!
Bulík-To je živel,torpédo!!!Ta splnila očekávání na 200% a Čivava se musí ukázat-čekám výstavní úspěchy!!!!!!
4.jak kdy a u kterýho psa!!
5.ještě nevim!!
pupulu
napsal(a):
1.NO 14.let-krmení+pamlsky+vitamíny..-2.000Kč
Bultterierka 1rok--"--2.000Kč
P.Krysařík 14.let-800Kč
Čivava 3měs.-900Kč
2. Chodí všici na jednou nebo po dvojicích-ráno(to moc nestíhám)cca30min.,po příchodu domů(někdy mezi tim funguje mamka)cca1hod. kolem 19-20 hod.30 min. pak je jídlo a před spaním-22-23 hod tak 20 min!!!!!
3.NO je super poslušnej společník!!!100%
P.Krysařík je nalezenec-nic jsme nečekali a dostali jsme mnoho!!!
Bulík-To je živel,torpédo!!!Ta splnila očekávání na 200% a Čivava se musí ukázat-čekám výstavní úspěchy!!!!!!
4.jak kdy a u kterýho psa!!
5.ještě nevim!!
To musi bejt super zradlo teda. Chudaci psi. Za vic penez mi snad sezerou dva kralici
mrkve hh
mathas
napsal(a):
To musi bejt super zradlo teda. Chudaci psi. Za vic penez mi snad sezerou dva kralici
mrkve hh
mám dalmatina,už druhýho,takže sem věděla do čeho jdu a musím říct,že moje očekávání splnil na 200% - potřebuje mnoho pohybu a pak je zlatíčko jediný čím není pravý dalmatin,to je jeho nežravost
ale jinak fajn pes,přesně jakýho sem toužila zase mít.češem se jednou týdně cca 10 min. a kolik mě stojí?to sem radši přestala počítat,nebo bych ho už neměla
akorát mám občas vyšší náklady na psa než na koně...
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Tak u nás doma bydlí 2 x dospělý KAO, 3 x kříženci (střední velikost), 1 x SH a momentálně štěnda, která nebudu z pochopitelných důvodů počítat.
1) - dohromady za všechny (krmení - granule, maso - kromě KAO jsou v tréningu takže zátěžovka; vitamíny apod. doplňky; veterina - počítám tak 10 000 ročně, když není problém tak max. částka; občas výstava, nepočítám dopravu a takové ty další vícenáklady; vodítka, misky, obojky atd.) - 70-80.000,- Kč/rok (částka víceméně přesná) - doufám, že to neuvidí rodiče, moc to nechápou
2) - venku jsem s nimi od příchodu z práce, dále ráno, pochopitelně také procházky a výlety (hrubý odhad ráno 45 minut, odpoledne 4-5 hodin)
3) - KAO naprosto splnili mé očekávání, dalo by se říct, že předčili, jsou krásně sví (mají svůj rozum), úžasní mazlové, skvělí hlídači. Kolik času jsem ochotná věnovat výchově a výcviku, tolik mi toho zase vrátí v poslušnosti atd. Prostě jsou dost spravedliví. Ostatní až tak nejsou moji, ale očekávání splnili také - dle pana domácího "jsou legrační" - a to někdy bohatě stačí
. Ale tím, že se občas dobře umístí na závodech, tak asi splňují také vše.
4) - češu jenom KAO, tak nějak průběžně, když chci někomu obzvlášť vyjádřit náklonnost, tak 10-15 minut, jinak když línají, tak zhruba 14 dní obden i hodinu (oba dohromady).
5) - štěnda jsme odchovali letos první, vůbec netuším, kolik to mohlo stát, ale raději nad tím nepřemýšlím, spíš bych řekla, kolik to stálo celkem? Ale i tak opravdu nevím, ale asi docela dost.....
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
To je dost zajímavé, když jsem to propočetla, dost jsem se divila...
Avizuji, že jsem trochu pošahaný a peníze v případě našeho miláčka moc nehrají roli.
1) cca roční náklady - krmení cca 10 000,-
- pamlsky, hračky atd. cca 4 000,-
- psí kosmetika (Héry) 3000,- + hřebeny
- stříhání 1500,-
- veterina 1500,-
- pelíšek nepočítám - má naši postel
2) Procházky 4 x denně: - ráno cca 30-40 minut
- odpoledne cca 30 minut
- navečer 1 - 2 hodiny - společné sídlištní venčení
- večer před spaním cca 20 minut
Víkendy trávíme na zahradě, takže venčení celý den.
3) Pejsek splnil přesně to co jsem si přála. Veselý, energický společník a nekonečný mazel. Spolehlivě mi zvedne náladu a když si ke mně v noci přitiskne čumáček ... je to úžasný pocit. Navíc nelíná - oba jsme alergici. Výcvik - no to jsem trochu nezvládla, ale vinu přiznávám a v budoucnu budu důslednější - snad. Takže poslechne tak v osmi případech z deseti .
4) Česání - pročísnu ji každý den - cca 5 - 10 minut. Jednou za cca 6 - 8 týdnů ji koupu - s fénováním to zabere hodinu.
lovedog
napsal(a):
To je dost zajímavé, když jsem to propočetla, dost jsem se divila...
Avizuji, že jsem trochu pošahaný a peníze v případě našeho miláčka moc nehrají roli.
1) cca roční náklady - krmení cca 10 000,-
- pamlsky, hračky atd. cca 4 000,-
- psí kosmetika (Héry) 3000,- + hřebeny
- stříhání 1500,-
- veterina 1500,-
- pelíšek nepočítám - má naši postel
2) Procházky 4 x denně: - ráno cca 30-40 minut
- odpoledne cca 30 minut
- navečer 1 - 2 hodiny - společné sídlištní venčení
- večer před spaním cca 20 minut
Víkendy trávíme na zahradě, takže venčení celý den.
3) Pejsek splnil přesně to co jsem si přála. Veselý, energický společník a nekonečný mazel. Spolehlivě mi zvedne náladu a když si ke mně v noci přitiskne čumáček ... je to úžasný pocit. Navíc nelíná - oba jsme alergici. Výcvik - no to jsem trochu nezvládla, ale vinu přiznávám a v budoucnu budu důslednější - snad. Takže poslechne tak v osmi případech z deseti .
4) Česání - pročísnu ji každý den - cca 5 - 10 minut. Jednou za cca 6 - 8 týdnů ji koupu - s fénováním to zabere hodinu.
WHWT:
1)granule: 6000-7500,- (podl etoho cim zrovna krmim a v jakych pytlich beru)
konzervičky+dobroty asi 6000,- (nejdražší jsou asi greenies, ale diky nim usetrim na veterine za odstraneni kamene a psikovo zdravi - nemusi podstupovat anestezii)
obojky a voditka cca 600,- (mam dve verze)
trimování - 2100,- (6* 350,-)
veterina - bez problemu okolo 1500-2000,-
přípravky na péči o srst vím že by se westíci šamponovat neměli, ale náš pes je pes servisní, tudíž pořad od benzinu, šmíru a nafty) - 1500,-
hřebeny + trimovací nůž 500,-
pelíšky 4000,- (má jich spoustu - doma, v práci, v autě...)
2) procházky pravidelně pouze dvakrát denně asi 1km (cesta do práce), jinak ma asi hektarovou zahradu, na ktere se muze vylitat, na prochazku k vode nebo do lesa, nebo jen tak asi 1* za 14 dni
3) pesan je nad naše očekávání, škoda, že vloni prodělal těžkou nemoc (tetanus), sice jsme ho z nejhoršího dostali, ale v mozku se preci jen neco stalo a on se stal mnohem bazlivejsim (je mozne, ze hur slysi, ale vet to nepotvrdil) Jinak miluje ohnostroje (musí se koukat a kdyz mu chce tata udelat radost, tak vystreli raketku:-D
výcvik základní povely zvládl během prvního týdne co jsme ho přivezli (byli mu ctyri mesíce) , přivolání další týden, do dnes mu ale dělá problémy povel "sedni" kdyz lezi... ale myslim, ze to neni podstatne. nemusím chodit s voditkem, protoze me bezpecne poslechne. Zdivočel až na cvičáku, kde jsem chtela "vytribit styl..." bohuzel tam nebyl nikdo, kdo by rozumnel normalnim mazankum ... jeste mesic po opousteni cvicaku jsem doma napravovala chyby...
česání: 1* týdně, ale pořádně...asi 30 minut
kovbojicek
napsal(a):
WHWT:
1)granule: 6000-7500,- (podl etoho cim zrovna krmim a v jakych pytlich beru)
konzervičky+dobroty asi 6000,- (nejdražší jsou asi greenies, ale diky nim usetrim na veterine za odstraneni kamene a psikovo zdravi - nemusi podstupovat anestezii)
obojky a voditka cca 600,- (mam dve verze)
trimování - 2100,- (6* 350,-)
veterina - bez problemu okolo 1500-2000,-
přípravky na péči o srst vím že by se westíci šamponovat neměli, ale náš pes je pes servisní, tudíž pořad od benzinu, šmíru a nafty) - 1500,-
hřebeny + trimovací nůž 500,-
pelíšky 4000,- (má jich spoustu - doma, v práci, v autě...)
2) procházky pravidelně pouze dvakrát denně asi 1km (cesta do práce), jinak ma asi hektarovou zahradu, na ktere se muze vylitat, na prochazku k vode nebo do lesa, nebo jen tak asi 1* za 14 dni
3) pesan je nad naše očekávání, škoda, že vloni prodělal těžkou nemoc (tetanus), sice jsme ho z nejhoršího dostali, ale v mozku se preci jen neco stalo a on se stal mnohem bazlivejsim (je mozne, ze hur slysi, ale vet to nepotvrdil) Jinak miluje ohnostroje (musí se koukat a kdyz mu chce tata udelat radost, tak vystreli raketku:-D
výcvik základní povely zvládl během prvního týdne co jsme ho přivezli (byli mu ctyri mesíce) , přivolání další týden, do dnes mu ale dělá problémy povel "sedni" kdyz lezi... ale myslim, ze to neni podstatne. nemusím chodit s voditkem, protoze me bezpecne poslechne. Zdivočel až na cvičáku, kde jsem chtela "vytribit styl..." bohuzel tam nebyl nikdo, kdo by rozumnel normalnim mazankum ... jeste mesic po opousteni cvicaku jsem doma napravovala chyby...
česání: 1* týdně, ale pořádně...asi 30 minut
JAKÉHO MÁTE PSA?
pitbul (12), německý ovčák (3), šeltie (1)
1, Kolik Vás stojí ročně pes? krmení: 1800 měsíčně (odhad), pamlsky cca méně než 300 měsíčně, veterina: očkování + prevence (blechy, klíšťata, klouby) - 5000 ročně. Zdravotní problémy - 8000 a to ještě není konec roku... Výstavy: cca 1000/výstava. 2, Kolikrát s ním chodíte ven a na jak dlouho? 1-2 týdně na delší procházku (2 hodiny), podle času ještě dlouhé výlety 2x měsíčně, ale máme zahradu, na zahradě to je ještě tak třikrát týdně opakování cviků.
3, Jak pes splnil Vaše očekávání? Třeba, že jste čekali, že výcvik bude hračka, ale tak lehké to není. Nebo jste se báli tvrdohlavosti a on poslouchá. Nebo přesně sedí popis plemene....... pitbul mě úplně neskutečně kladně překvapil, šeltii jsem prostě chtěla a tečka, na ovčáka si teprve zvykám, překvapuje mě ta chuť pracovat.
4, Kolik času popřípadě strávíte česáním? podle potřeby, určitě češu několikrát týdně, cca půl hodiny týdně celkem.
bambitka
napsal(a):
Ahoj,
JAKÉHO MÁTE PSA?
Děkuji za odpovědi
Mám 5ti měsíční šeltii. Očkováním a výbavičkou (pelíšek, hračky, obojky vodítka) asi 1500. Ven chodíme 1x denně na 1 - 2 hodiny, část vycházky na volno + aportíček. Jinak na zahradu může kdykoli. Tam blbneme s hračkama a hrajem schovku. S výcvikem zápasím spíš já než pes. Je chytrý a rychle se učí, přeně jak jsem četla. Češeme jednou za dva týdny. Vůbec se necuchá a to mě okolí strašilo hodinama strávenýma vyčesáváním.