Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2007 23:33

Zdravím,
jelikož toužím po milém společníkovi a ochránci rodiny, občas koukám po útulcích po vhodném pejskovi. V útulku v Troji jsem objevila ročního stafordíka - vypadá mile. Chci se jen zeptat na názor. Je vhodné si ročního psa pořídit k malým dětem (2letý syn, druhé na cestě)? Máme dům se zahradou a se psem počítám spíše do domu než do kotce. Poraďte!!! Mám se vydat do Prahy nebo to mám radši nechat plavat?
Fotku pejska přikládám. Je nádherný.

3.8.2007 02:17

petra136 napsal(a):
Zdravím,
jelikož toužím po milém společníkovi a ochránci rodiny, občas koukám po útulcích po vhodném pejskovi. V útulku v Troji jsem objevila ročního stafordíka - vypadá mile. Chci se jen zeptat na názor. Je vhodné si ročního psa pořídit k malým dětem (2letý syn, druhé na cestě)? Máme dům se zahradou a se psem počítám spíše do domu než do kotce. Poraďte!!! Mám se vydat do Prahy nebo to mám radši nechat plavat?

Ahoj Petro! ted jsem si přečetla Tvůj dotaz,každý pejsek a tedy i osud pejsků z útulku mě velmi dojímá a mrzí mě,ze útulky vůbec musí bát,ale k otázce...Já sama Ti sice neporadím,sice už mám druhého psa,tak úplný začátečník nejsem,ale na tooto si netroufám,ale já bych Ti poradila napsat dotaz p.Dostálovi - stránka http://psiskolafalco.web3.cz/ klikneš si tam PORADNU a nebo je tam emailová adresa a on Ti 100% poradí.je to vzácný člověk a tyto Psí stránky já denně študuji a skutečně mohu jen a jen doporučit..je tam spousta dotazů i typu jestli si lidé mají vzít pejska z útulku a poradí Ti ,jestli je vhodný nebo ne..Uved hlavně zda se jedná o Amerického stafordšírského teréra a nebo o Staffordšírského bulteriera.Určo Ti poradí,on jednou za týden odpoví v neděli na dotazy,treba to stihneš,abys mela v neděli odpověd.myslím,že je tam i telefon na něj .!!!Uved mu své jméno,plemeno psa,odkud jsi a jestli je pes kastrovaný!!!. Pejsek je moc krásný,budu držet palečky a určo napiš sem,jak jsi dopadla.

3.8.2007 06:38

gyoker napsal(a):
Ahoj Petro! ted jsem si přečetla Tvůj dotaz,každý pejsek a tedy i osud pejsků z útulku mě velmi dojímá a mrzí mě,ze útulky vůbec musí bát,ale k otázce...Já sama Ti sice neporadím,sice už mám druhého psa,tak úplný začátečník nejsem,ale na tooto si netroufám,ale já bych Ti poradila napsat dotaz p.Dostálovi - stránka http://psiskolafalco.web3.cz/ klikneš si tam PORADNU a nebo je tam emailová adresa a on Ti 100% poradí.je to vzácný člověk a tyto Psí stránky já denně študuji a skutečně mohu jen a jen doporučit..je tam spousta dotazů i typu jestli si lidé mají vzít pejska z útulku a poradí Ti ,jestli je vhodný nebo ne..Uved hlavně zda se jedná o Amerického stafordšírského teréra a nebo o Staffordšírského bulteriera.Určo Ti poradí,on jednou za týden odpoví v neděli na dotazy,treba to stihneš,abys mela v neděli odpověd.myslím,že je tam i telefon na něj .!!!Uved mu své jméno,plemeno psa,odkud jsi a jestli je pes kastrovaný!!!. Pejsek je moc krásný,budu držet palečky a určo napiš sem,jak jsi dopadla.

Já být Petrou, tak se především důkladně poptám hlavně v tom útulku. Ošetřovatelé jistě budou vědět jak a proč se tam ten pejsek dostal a zda je vhodný i k dětem.
Pan ing. Dostál určitě dobře radí všem majitelům psů, ale předpokládám že nemá křišťálovou kouli a tudíž nebude schopen zodpovědně poradit zda si psa vzít či ne, když ani sama Petra o pejskovi nic neví a popíše mu ho jen podle fotky.

3.8.2007 10:41

petra136 napsal(a):
Zdravím,

Ahoj,pejsek je sice nádherný, ale myslím ,že by to pro vás ani pro pejska nebylo ideální.Samo záleží na okolnostech,ale pejsek by přišel do rodiny v pubertě a to je u takového plemena spousta problémů a času než si mamina od dvou prcků může dovolit! Volila bych jiné plameno a pejska ( u vás raději fenku) bych pečlivě vybírala i ve vrhu.

3.8.2007 11:03

petra136 napsal(a):
Zdravím,

Dobrý den,
co se týče vzhledu pejska, je vážně nádherný! Sama jsem o něm uvažovala, máme doma ale již fenečku pitbulla, a netroufám si na takového psa z útulku, už vůbec ne k dalšímu psovi podobného plemene, protože nevím, co je tento pejsek zač, jak je agresivní nebo není... Naše fenka je štěně, tudíž si troufnu říct, jak malé dítě...
Myslím si, že výběr plemene není vůbec špatný, pitbulla nebo staforda vám doporučuji, je docela vhodný k dětem-je to velký milovník lidí, ale na druhou stranu, potřebuje dost péče a tvrdou ruku, která je ale podávána s velkou láskou! Naše fenečka se po dětech může zbláznit, jakmile venku nějaké uvidí, její výraz venčícího pejska se změní na výraz malého dítěte u vánočního stromečku a už peláší a dovádí s dětmi.. Jediný problém je snad v tom, že je sama štěně, a nemá moc cit, a radostí skáče a může škrábnout. To ale každý pejsek :-)
Každopádně, já sama bych si asi takovéto plemeno z útulku nebrala, možná kdybych neměla žádné závazky, tak bych si troufla, ale k dětem asi raději ne-ani ne že bych se bála o jejich bezpečnost, ale sám pejsek bude vyžadovat spoustu péče a lásky.. Ale jak psali ostatní, zavolala bych si přímo do útulku a zjistila si něco o pejskovi, pak se případně poradila s oním doktorem...
Přeji šťastnou ruku při výběru pejska a poté pěkné chvíle prožité s ním... K dítěti doporučuji štěňátko, ať spolu vyrůstají :-)

3.8.2007 11:22

boa a redsnake napsal(a):
Dobrý den,
co se týče vzhledu pejska, je vážně nádherný! Sama jsem o něm uvažovala, máme doma ale již fenečku pitbulla, a netroufám si na takového psa z útulku, už vůbec ne k dalšímu psovi podobného plemene, protože nevím, co je tento pejsek zač, jak je agresivní nebo není... Naše fenka je štěně, tudíž si troufnu říct, jak malé dítě...
Myslím si, že výběr plemene není vůbec špatný, pitbulla nebo staforda vám doporučuji, je docela vhodný k dětem-je to velký milovník lidí, ale na druhou stranu, potřebuje dost péče a tvrdou ruku, která je ale podávána s velkou láskou! Naše fenečka se po dětech může zbláznit, jakmile venku nějaké uvidí, její výraz venčícího pejska se změní na výraz malého dítěte u vánočního stromečku a už peláší a dovádí s dětmi.. Jediný problém je snad v tom, že je sama štěně, a nemá moc cit, a radostí skáče a může škrábnout. To ale každý pejsek :-)
Každopádně, já sama bych si asi takovéto plemeno z útulku nebrala, možná kdybych neměla žádné závazky, tak bych si troufla, ale k dětem asi raději ne-ani ne že bych se bála o jejich bezpečnost, ale sám pejsek bude vyžadovat spoustu péče a lásky.. Ale jak psali ostatní, zavolala bych si přímo do útulku a zjistila si něco o pejskovi, pak se případně poradila s oním doktorem...
Přeji šťastnou ruku při výběru pejska a poté pěkné chvíle prožité s ním... K dítěti doporučuji štěňátko, ať spolu vyrůstají :-)

Do toho bych vzhledem hodně malému dítěti a dalšímu budoucímu mrňavkovi nešla. Přeju psům z útulků dobré nové pány, ale tohle plemeno k dětem jedině od štěněte. Nikdo neví, jaké zkušenosti ten pejsek má, a ty špatné se můžou projevit a může to být fatální. Je fakt krásnej, ale raděj bych si to rozmyslela, aby se potom zase nemusel vracet do útulku znova.

3.8.2007 13:29

hankaapes napsal(a):
Do toho bych vzhledem hodně malému dítěti a dalšímu budoucímu mrňavkovi nešla. Přeju psům z útulků dobré nové pány, ale tohle plemeno k dětem jedině od štěněte. Nikdo neví, jaké zkušenosti ten pejsek má, a ty špatné se můžou projevit a může to být fatální. Je fakt krásnej, ale raděj bych si to rozmyslela, aby se potom zase nemusel vracet do útulku znova.

Ano,musela by paní počítat stím ,ze by se pejskovi musela hooooodně moc věnovat a právě vzhledem k malinkým ratolestem...Ale já osobně pokud bych o pejska OPRAVDU hodně stála,zeptala bych se odborníka a řekla vše co vím o osudu pejska(,pokud je dosavadní osud známý)..

4.8.2007 14:27

petra136 napsal(a):
Zdravím,

Dobrý den, Petro .
Já si sama prošla podobným rozhodováním, tak si dovolím radit. Vloni v září jsem se rozhodla vzít nějakého většího, dospělého psa z útulku jako "hlídače na dvůr".

Dlouho jsem se rozmýšlela, protože doma byla tehdy 7mi letá dcera a máme ještě malou kníračku. Nakonec jsem si přivedla dvouletého křížence (dobrmanxpitbulxohař), v útulku charakterizovaného jako "hodný pes" . Pes je opravdu zlatíčko, samozřejmě už nebydlí na dvoře nýbrž v obyváku a s dětmi má větší trpělivost než knírajda.

Ale dceři nebyli dva, nebylo na cestě další miminko .... a i tak to považuju trochu za risk.
Ve Vašem případě bych do toho nešla . Přece jen u dvouletého caparta je dost pravděpodobné, že na psa padne, že jej šlápne, že mu šáhne do misky, že jej i nechtíc uhodí atd. atd.
Možná že je to "zlatý" pes a s dětmi by vycházel skvěle. Jenže možná ne ... a následky by v tom případě mohly být strašné.

Já sama jsem rozhodnutá, že jiného psa než z útulku už nechci ... ale Vám bych doporučila spíš štěně bulíka nebo staforda, které by s Vašimi dětmi vyrůstalo.

Toť můj názor, stafordíkovi se tímto omlouvám a přeju mu ať brzo najde fajn rodinu.
Katty

5.8.2007 00:48

petra136 napsal(a):
Zdravím,

Ahojky lidičky, moc děkuji za vaše názory. Nakonec jsem se rozhodla to nechat plavat a počkat, až se druhý prcek narodí. Potom si pořídím štěňátko (asi bulíčka), ať vyrůstaj spolu - bude to asi nejlepší. Stejně si myslím, že se pejsek v útulku moc dlouho neohřeje a najde si novou rodinu. I když s těžkým sdcem musím uznat, že by to nemuselo (vzhledem k 2letému raubířovi, co mám doma) dopadnout dobře.
Ještě jednou děkuji! S pozdravem Petra

6.8.2007 15:46

petra136 napsal(a):
Ahojky lidičky, moc děkuji za vaše názory. Nakonec jsem se rozhodla to nechat plavat a počkat, až se druhý prcek narodí. Potom si pořídím štěňátko (asi bulíčka), ať vyrůstaj spolu - bude to asi nejlepší. Stejně si myslím, že se pejsek v útulku moc dlouho neohřeje a najde si novou rodinu. I když s těžkým sdcem musím uznat, že by to nemuselo (vzhledem k 2letému raubířovi, co mám doma) dopadnout dobře.
Ještě jednou děkuji! S pozdravem Petra

Tak pejsek už v nabídce útulku není . Měl štěstí a zdržel se opravdu jen těch nutných 10 dní.

8.8.2007 14:31

petra136 napsal(a):
Zdravím,

Tak chudák pejsek je zpátky v útulku - vrácen NM a je u něj psáno jen pro zkušené. Tak zaplať pán bůh že jsem ho nemusela vracet já. Držím mu palečky, ať se brzy někdo najde.

6.3.2012 01:54
aisano

XXX.XXX.103.65

Náhodou jsem po několika letech narazil na článek o "Stafordovi z útulku".Pejsek na fotce se jmenuje Pluto,je to americký starordšírský teriér.Mám ho už 4 roky a jsem jeho 4 majitel.Nebylo a není to s ním lehké ani v současnosti,ale myslím že dost jsem ho odnaučil a dost také naučil.K dětem je opravdu hodný,ale na psy je útočný(někdy i na feny)-je ale pár psích výjimek které zná delší dobu a vídá se s nimi častěji.Musím dát za pravdu že nezkušený majitel by měl dost problémů zvládnout jeho dominantní povahu.Zkoušel to i na mně a musel jsem mu dát tvrdě najevo kdo koho bude respektovat a poslouchat.Mám s podobnými plemeny několikaleté zkušenosti(2x Tosa inu,2x AST,Dobrman)a musím přiznat že Pluto je ze všech mých bývalých psích kamarádů nejméně poslušný.Dostal jsem ho když byl rok a půl starý a myslím že i proto je povahově svůj.Kdyby měl od štěněte páníčka který by měl nějaké zkušenosti a věnoval se mu hned v brzkých měsících,mohl být určitě povahově jiný.Jeho bývalí majitelé by si měli uvědomit jakého psa si za mazlíčka pořídit.Je totiž hodně těch kterým se podobná plemena líbí,ale né všichni vědí jak ho správně vychovat aby to byl opravdu jejich mazlíček.

6.3.2012 06:10
lmusa

XXX.XXX.41.2

aisano napsal(a):
Náhodou jsem po několika letech narazil na článek o "Stafordovi z útulku".Pejsek na fotce se jmenuje Pluto,je to americký starordšírský teriér.Mám ho už 4 roky a jsem jeho 4 majitel.Nebylo a není to s ním lehké ani v současnosti,ale myslím že dost jsem ho odnaučil a dost také naučil.K dětem je opravdu hodný,ale na psy je útočný(někdy i na feny)-je ale pár psích výjimek které zná delší dobu a vídá se s nimi častěji.Musím dát za pravdu že nezkušený majitel by měl dost problémů zvládnout jeho dominantní povahu.Zkoušel to i na mně a musel jsem mu dát tvrdě najevo kdo koho bude respektovat a poslouchat.Mám s podobnými plemeny několikaleté zkušenosti(2x Tosa inu,2x AST,Dobrman)a musím přiznat že Pluto je ze všech mých bývalých psích kamarádů nejméně poslušný.Dostal jsem ho když byl rok a půl starý a myslím že i proto je povahově svůj.Kdyby měl od štěněte páníčka který by měl nějaké zkušenosti a věnoval se mu hned v brzkých měsících,mohl být určitě povahově jiný.Jeho bývalí majitelé by si měli uvědomit jakého psa si za mazlíčka pořídit.Je totiž hodně těch kterým se podobná plemena líbí,ale né všichni vědí jak ho správně vychovat aby to byl opravdu jejich mazlíček.

Tak to je bezva, že se pejsek dostal právě k Vám :-)

6.3.2012 11:34
domcaast

XXX.XXX.64.182

aisano napsal(a):

Ten konec zní skoro jako byste tady chtěl tvrdit, že je u AST normální zkoušet dominanci na lidi smajlík Jediné, co je třeba si u nich uvědomit je to, že mají poněkud komplikovanější postoj k jiným psům. A ani to už tak v polovině případů neplatí. A taky že je to fyzicky opravdu silný pes na svou "malou velikost" a že potřebuje hodně zaměstnání, jinak se nudí. Ale mluvíme li opravdu o AST a ne o pochybných křížencích, vypadajících jako AST, pak jsou to mazlíčci k lidem od narození.
Jinak samozřejmě je supr, že se pes dostal k zodpovědnému majiteli a má se dobře. Ale přijde mi zbytečné takhle mást lidi :-)

6.3.2012 11:43
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Nemám pocit , že pán někoho mate .
Vzal si ročního psa , o kterém nevěděl , čím si prošel.
Zdůraznil , že dospělé psy tohoto a podobnýho
plemene , by si měl brát jen zkušený a zodpovědný člověk .

6.3.2012 12:08
domcaast

XXX.XXX.64.182

rapotacka11 napsal(a):
Nemám pocit , že pán někoho mate .
Vzal si ročního psa , o kterém nevěděl , čím si prošel.
Zdůraznil , že dospělé psy tohoto a podobnýho
plemene , by si měl brát jen zkušený a zodpovědný člověk .

"Jeho bývalí majitelé by si měli uvědomit jakého psa si za mazlíčka pořídit.Je totiž hodně těch kterým se podobná plemena líbí,ale né všichni vědí jak ho správně vychovat aby to byl opravdu jejich mazlíček."
Mě to zní teda jako kdyby staford potřeboval speciální výchovu k tomu, aby byl mazel... a jak to asi zní lidem, co opravdu věří, že by opravdový staford mohl být agresivní na lidi... prostě mi to přijde zbytečně matoucí :-) Asi je to jen špatně vyjádřeno, ale pro člověka, co tyhle psy enzná, je to silně zavádějící...

6.3.2012 19:50
aisano

XXX.XXX.69.152

..chtěl jsem se vyjádřit k tématu "Staford z útulku".Z každého psa nevyroste zabiják,ani rváč-chybu udělá jeho majitel...ať je to jakékoliv plemeno.Proto nemám rád slovo "bojové plemeno",pro která jsou určitá plemena lidmi zavrhována a nepravdivě pomlouvána.Jsem Plutíkovo 4 majitel a je to člen mé rodiny a nehodlám to měnit-ať už je problém v něm,nebo v lidech kteří ho chtěli a poté si to z nějakého důvodu rozmysleli.Vlastně jim jen můžu poděkovat že nám dali možnost se potkat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík