Chtěl bych znát váš názor, nevím jestli jste četli ve včerejší příloze MF Dnes-článek Psi v Česku.Dost mě tam zarazila zmínka o psí módě.pí Trávníčková (majitelka Dogi-Fashion)se rozepisuje, co vše prodává ve svém obchodě pro psy.Beru, že některá plemena musí nosit v dešti a v zimě šusťákové kominézky, popř.botičky proti soli, ale navlíkat psa do džínové bundy, šatů,sukní, dávat jim šperky a batohy aby byli IN je dost přehnané a hraničí to až s "ujetostí majitele".Co vy na to?
karelko
napsal(a):
Chtěl bych znát váš názor, nevím jestli jste četli ve včerejší příloze MF Dnes-článek Psi v Česku.Dost mě tam zarazila zmínka o psí módě.pí Trávníčková (majitelka Dogi-Fashion)se rozepisuje, co vše prodává ve svém obchodě pro psy.Beru, že některá plemena musí nosit v dešti a v zimě šusťákové kominézky, popř.botičky proti soli, ale navlíkat psa do džínové bundy, šatů,sukní, dávat jim šperky a batohy aby byli IN je dost přehnané a hraničí to až s "ujetostí majitele".Co vy na to?
no tak nějak, s tímto názorem souhlasím. Něco jiného je oblékat malé pejsky v zimě, ale navlíkat jim šperky a sukně....
Navíc v dnešní protipsí náladě asi nic moc, takovíhle pejskaři budou v očích ostatních lidí za blázny a rozšíří se to pak i na celou pejskařskou populaci, o níž si nepejskaři budou myslet, že se nejdená o zcela normální jedince :-))
karelko
napsal(a):
jsem taky proti tomu. Pes vžidy žil tak jak se narodil. Žátné oblékání a obouvání. Ale v dnešní době jsou plemena tak přešlechtěná, že jsou hodně choulostivá. A tak si je paničky ještě více rozmazlují a oblékají je do různých šatiček. A šperky? To je další blbost. Ale když se chtějí chlubit, že na to mají a líbí se jim to, tak ať si to na pejsky dávají. Mě osobně se líbí pes, tak jak se narodí. S ocáskem a s ušima.
krokodyl
napsal(a):
jsem taky proti tomu. Pes vžidy žil tak jak se narodil. Žátné oblékání a obouvání. Ale v dnešní době jsou plemena tak přešlechtěná, že jsou hodně choulostivá. A tak si je paničky ještě více rozmazlují a oblékají je do různých šatiček. A šperky? To je další blbost. Ale když se chtějí chlubit, že na to mají a líbí se jim to, tak ať si to na pejsky dávají. Mě osobně se líbí pes, tak jak se narodí. S ocáskem a s ušima.
...taky se mi to moc nelíbí, ale proti gustu..., pokud to není týrání psa, tak ať si to každý řeší po svém, pokud ale takového psa uvidím, hned mi to cosi napoví o jeho majiteli :-)
dav
napsal(a):
...taky se mi to moc nelíbí, ale proti gustu..., pokud to není týrání psa, tak ať si to každý řeší po svém, pokud ale takového psa uvidím, hned mi to cosi napoví o jeho majiteli :-)
Jednou na lovec. cvičení si můj pes pořezal obě přední packy (při nešťastném skoku do vody) a aby mohl pokračovat v práci, nasadila jsem mu na přední nohy botičky. Těch šílenejch řečí, co jsem si vyslechla od místních lidí " ty lidi dneska už roupama neví, co na toho psa navlíknout". Botičky nosil nosil asi tři dny a já se celou dobu fakt styděla. Dávat psům ještě šperky a sukně mě připadá ujetý a nepřirozený.
krokodyl
napsal(a):
Celý ten článek byl naprosto stupidní!! Těšila jsem se na to celý týden a ti hlupáci popíšou čtyři stránky a neřeknou nic podstatného. A nejen to, zarazila mě ta řada nesmyslů... (nutný "tvrdý" výcvik u NO, náročná péče o srst u zlaťáků a vrchol všeho - zápasy u stafbulíků). Byla jsem včera tak vytočená, že jsem jim chtěla napsat, ale vyměkla jsem a nechala to plavat. Hlavně, že se dlouhosáhle řešila psí "móda". Zase vypadají pejskaři jak idioti, kteří nejen že chovají bestie, ale navíc je hastroší za šašky.
Lucie
hankaapes
napsal(a):
Jednou na lovec. cvičení si můj pes pořezal obě přední packy (při nešťastném skoku do vody) a aby mohl pokračovat v práci, nasadila jsem mu na přední nohy botičky. Těch šílenejch řečí, co jsem si vyslechla od místních lidí " ty lidi dneska už roupama neví, co na toho psa navlíknout". Botičky nosil nosil asi tři dny a já se celou dobu fakt styděla. Dávat psům ještě šperky a sukně mě připadá ujetý a nepřirozený.
Naprosto souhlasím, fenka měla po kastraci uvázanej nátělník, aby se jí tam nedostala špína a taky na nás lidi koukali jako na blbce, takže jsme vždy jen udělaly menší okruh a hurá domů..... takže oblékat jen v případě nutnosti a pouze účelově ne kvůli kráse a honění poslední módy, každej pes je krásnej od přírody tak jak je....
karelko
napsal(a):
Ale proč ne, když to ten pes na sobě snese... myslím že mu to neublíží, ale neříkám že to není uhozené :)
Mě spíš otrávila ta příloha jako celek, co tam psali o psích rasách bylo takové... no dobře, já chápu, že pro absolutní lajky :))
karelko
napsal(a):
Proti gustu...riflová sukýnka na načesaném mazánkovi je pořád lepší, než řetěz vedoucí k boudě, který se téměř nikdy nesundavá. Já osobně jsem ale ještě nastrojeného psa venku nepotkala. Co vím, tak si tím lidé většinou dělají radost doma. Navlečou psíka, vyfotí, pochlubí se známým. Proč ne? Já jsem ze srandy párkrát navlékla psovi v léte kšiltovku a na zvídavé dotazy proč jí má, jsem odpovídala, že aby mu nesvítilo sluníčko moc do očí a nedostal úpal
karelko
napsal(a):
kdyz to nekoho bavi, furt lepsi nez kdyby byl pes uvazanej na retezu u boudy a nebo permanentne v kotci.
karelko
napsal(a):
Dá se ještě někde sehnat (na netu?) ten článek? Zajímalo by mě to, ohledně staffíků...
karelko
napsal(a):
Můžu ti to oscanovat a poslat mailem, ale moc toho tam není,vlastně skoro nic
Já to tedy nečetla,ale at si jim dávají šatičky a kabátky,nic proti gustu,fakt lepší krásný obojek se šperkem než řetěz vedoucí k boudě...asi tak..Jinak já oblečení pro pejska nesháním,náš Divo(komondor) bude mít v dospělosti lepší kabát a zadarmiko
gyoker
napsal(a):
Já to tedy nečetla,ale at si jim dávají šatičky a kabátky,nic proti gustu,fakt lepší krásný obojek se šperkem než řetěz vedoucí k boudě...asi tak..Jinak já oblečení pro pejska nesháním,náš Divo(komondor) bude mít v dospělosti lepší kabát a zadarmiko
Můj táta přílohu bohužel během cesty vytratil...ale dávat psům sukně,šperky,boty a batohy jen tak ab ybyli IN,to mi přijde dost hooodně ujeteé,jendu mamka našemu Rendlovi (angl. kokr) koupila šustákový obleček žlutý a přwes záda velkým písmem: I am HAPPY DOG!Chtěli jsme zkusit,jestli mu to uchrání "podvozek" před vlhkem a špínou (bylo po zimě a tálo) ale v oblečku to bylo ještě horší a tak jsme mu ho sundali a už nikdy neoblíkli je to kravina...