Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2005 08:53

Hi all
Je velkej problém, když si moje 10,5 měs. GR ulomila (v sobotu) přední horní zub, vedle špičáku? V běhu se chytila za drát, jakejsi plot. Salto nazad a zub nebyl. Nekouká ani kousek, ale kořen tam samozřejmě bude. Když jsme byli u veterináře zapsat to do PP, neříkal, že by měl ven. Dneska mě ale vybláznili, že to může dělat problémy. Mám zkusit jiného veterináře, než bude pozdě? Díky.

12.4.2005 22:42

j a y napsal(a):
Hi all
Je velkej problém, když si moje 10,5 měs. GR ulomila (v sobotu) přední horní zub, vedle špičáku? V běhu se chytila za drát, jakejsi plot. Salto nazad a zub nebyl. Nekouká ani kousek, ale kořen tam samozřejmě bude. Když jsme byli u veterináře zapsat to do PP, neříkal, že by měl ven. Dneska mě ale vybláznili, že to může dělat problémy. Mám zkusit jiného veterináře, než bude pozdě? Díky.

Ahojky, jestli to bude dělat problém záleží na psovi. Ta naše nejstarší si zbrousila asi v 5 letech řezáky až na dasne a má je tam a nic, jen jako babču ji to asi občas bolí, ale to už všechny zuby.
Ale jestli se ti chce a vet. souhlasí tak jí to nech vyndat, ale to bude muset jít do narkozy. Ale jestli je s PP tak jí nech předtím udělat rentgenový snímek, že tam ten zub byl aby ti pak věřili při uchovnování. To že ti to napsal vet. do PP to ti hned zpochybní a klidně ti ji neuchovní.
Možná chvíli počkej a jestli jí to nebude hnisat a nic víc tak to snad problémy dělat nebude, no uvidíš. Ale nech si udělat ten rentgen. M

13.4.2005 08:53

j a y napsal(a):
Hi all

mam podobnou zkusenost, moji fenu soused v 8 mesicich pretah zeleznoou tyci a prerazil ji vsechny rezaky v horni celisti. Fena mela pred ebou slibnou vystavni karieru a tak jsme premyslely co s tim. Nabizelo se nekolik variant - vytrhnout, zablombovat a i dodelat - tedy nechat jako u lidi vymodelovat zuby nove - rozhodli jsme se pro vyplne. Objezdili s potvrzenim nekolik vystav - fena nikdy nemela jinou znamku nez vyborna v poradi, takze rozhodci se na papir ukecat daji. Ted ma ale fena zoubky vytrzene.... i pres jejich spravni se ji loni zacaly kazit a musely ven. Ale vydrzely ji do peti let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík