Lněné semínko na srst???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2007 18:41

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo dáváte pejskovi lněné semínko, slyšela jsem že je dobré na srst, ale nevím jak ho ke krmení přidávat, jestli uvařit nebo jen rozdrtit?? a taky jak často a jaké množství?? a je vhodné pro 7měs. štěně?? díky za odpovědi

8.8.2007 19:10

martaaa napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo dáváte pejskovi lněné semínko, slyšela jsem že je dobré na srst, ale nevím jak ho ke krmení přidávat, jestli uvařit nebo jen rozdrtit?? a taky jak často a jaké množství?? a je vhodné pro 7měs. štěně?? díky za odpovědi

lnwnw awminko obsahuje hodne oleje. ja bych ho povaril asi tak 1/2h. A zamichal do krmeni. Ale POZOR nedoporucuji. Ma silne projimave ucinky

9.8.2007 07:17

mathas napsal(a):
lnwnw awminko obsahuje hodne oleje. ja bych ho povaril asi tak 1/2h. A zamichal do krmeni. Ale POZOR nedoporucuji. Ma silne projimave ucinky

Moji psi pravidelně dostávají lněné semínko,do 1 litru dám uvařit polévkovou lžíci vrchovatou lněného semínka a vařím tak dlouho až vývar začne šlemovatět,toto množtví dostává celkem 5 psů ( váhy 50 - 86kg) na den do krmení,dávám 2xtýdně.Nikdy na mé psy nepůsobil projímavě.

9.8.2007 07:58

martaaa napsal(a):

Já dávám lněné semínko v období línání (cca 4 týdny). Buď povařím do šlemu, nebo namelu na mlýnku na mák. Mleté je lepší, protože ho lze zmrazit a skladovat dlouhodobě, to uvařené i v lednici nevydrží dýl jak tři dny.
Dávám přibližně jednu lžíci denně do žrádla, vážíme v rozpětí 35 až 45 kg.

9.8.2007 08:44

arosek napsal(a):
Já dávám lněné semínko v období línání (cca 4 týdny). Buď povařím do šlemu, nebo namelu na mlýnku na mák. Mleté je lepší, protože ho lze zmrazit a skladovat dlouhodobě, to uvařené i v lednici nevydrží dýl jak tři dny.
Dávám přibližně jednu lžíci denně do žrádla, vážíme v rozpětí 35 až 45 kg.

Dávám lněné semínko své kobylce několik let (má špičkovou hřívu, ocas a srst bílou jako posypanou stříbrem) a od jara jsem to začala dávat i našim dvěma pesanům. Mladý byl po zimě strašně vylínaný a dospělák byl trochu matnější. Nyní jsou ve špičkové výstavní kondici, mají překrásnou lesklou hustou srst. Vařím v menším hrnci pro kobču tak střední naběračku semínka do cca 2? litry vody? Tak nějak.....bych to musela odměřit. No a kluci dostanou do malé mističky naběračku toho vařeného, do toho jim sypnu vitamíny a želatinku, rozdrolím piškoty a vylížou to jako šílení (oni mi vitamíny nechtějí ve žrádle). Opravdu mají nádhernou srst

Budli

3.12.2011 17:47
Budli

XXX.XXX.14.125

Ano,. dávám 8 měsíčnímu pinčovi,každý den .. ze začátku syrové, ale to vždycky vykakal v celku .. tak už ho vaříme :-)

3.12.2011 18:12
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Doporučuji:)
Lžíce namletého na elektrickém mlýnku na kávu. Nebo uvařit s rýží.

4.12.2011 17:41
woey

XXX.XXX.187.28

mathas napsal(a):

Máte pravdu, má projímavé účinky, ale na každého psa působí projímavě jiné množství. To si každý musí vyzkoušet sám. Já dávám 50kg psovi max lžičku rozvařeného lněného semínka i se šlemem denně, jinak by se mi po...ale jiný pes dá s klidem i lžíci.

5.12.2011 06:59
ilisek

XXX.XXX.196.15

My dáváme psům na srst (ale nejen kvůli srsti....) pangamin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík