Majitelé kavkazáků poraďte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2007 12:57

Mám doma 2 a půl měsíčního fešáka, k dispozici má prostorný dvorek a otevřený kotec, takže si může vybrat, kde chce vegetit. Včera odpoledne se přes nás přehnal pořádný liják a ten trouba ležel rozvalený uprostřed dvora a nechal na sebe pršet, vůbec ho to netankovalo. Tak jsem trochu na pochybách, neměla bych ho při nepříznivém počasí raději zavřít? Vím, že kavkazák není žádný gaučák, ale je to ještě mimino. Nemůže mu to nějak uškodit?

9.8.2007 13:53

simkok napsal(a):
Mám doma 2 a půl měsíčního fešáka, k dispozici má prostorný dvorek a otevřený kotec, takže si může vybrat, kde chce vegetit. Včera odpoledne se přes nás přehnal pořádný liják a ten trouba ležel rozvalený uprostřed dvora a nechal na sebe pršet, vůbec ho to netankovalo. Tak jsem trochu na pochybách, neměla bych ho při nepříznivém počasí raději zavřít? Vím, že kavkazák není žádný gaučák, ale je to ještě mimino. Nemůže mu to nějak uškodit?

Ahoj já teda nemám příliš zkušeností,ale přeci...
Tak tedy máme doma 8 měsíční kavkazačku a ted´necelé 3 měsíční mimino
Kotec zatím nemáme,ale budem muset pořídit až se bude ta naše holka hárat.Mám je doma a mohou volně ven kdykoliv si vzpomenou.Na noc je nechávám otevřeno na verandu takže se před deštěm schovají.Ale tuhle taky ten malej "moula" on teda žádnej moula nebude, zůstal venku když pršelo.Musela jsem je odvolat a zavřela jsem je domu.Na zimu už bude odrostlej a bude i "kotec".Chci z 1/4 garáže udělat místnost a ve zdi jim udělat otvor a nějaké dveře aby si mohli otevřít.Ve vnitř samo dlažbu pak i k odchovu jejich dětiček.

9.8.2007 13:56

stefifrend napsal(a):
Ahoj já teda nemám příliš zkušeností,ale přeci...
Tak tedy máme doma 8 měsíční kavkazačku a ted´necelé 3 měsíční mimino
Kotec zatím nemáme,ale budem muset pořídit až se bude ta naše holka hárat.Mám je doma a mohou volně ven kdykoliv si vzpomenou.Na noc je nechávám otevřeno na verandu takže se před deštěm schovají.Ale tuhle taky ten malej "moula" on teda žádnej moula nebude, zůstal venku když pršelo.Musela jsem je odvolat a zavřela jsem je domu.Na zimu už bude odrostlej a bude i "kotec".Chci z 1/4 garáže udělat místnost a ve zdi jim udělat otvor a nějaké dveře aby si mohli otevřít.Ve vnitř samo dlažbu pak i k odchovu jejich dětiček.

mě teda včera to naše mrně fundláka taky chtělo chrápat na dešti, a tak jsem ho zavřela na verandu, ale myslím, že by jim to zas tak ublížit nemělo. zima nebyla.

27.10.2007 11:24

simkok napsal(a):

můj kavklazak spává také na dešti,jim to tak prostě vyhovuje,pokud má možnost jít se schovat ale nejde tam tak prostě chce být na dešti.....nechte ho tam,až bude chtít být schovaný tak půjde sám.....

27.10.2007 11:50

llucinkaa2 napsal(a):
můj kavklazak spává také na dešti,jim to tak prostě vyhovuje,pokud má možnost jít se schovat ale nejde tam tak prostě chce být na dešti.....nechte ho tam,až bude chtít být schovaný tak půjde sám.....

Mám 4 měsíční štěně fundlačku, leží jedině přes den na dešti. Tak jí alespoň na noc vysuším a v noci spí v kotci. Je v pohodě. Akorát si dávám pozor, aby v noci, když jí dávám do kotce, nebyla promočená, protože má ještě štěněčinu. U dospělé je to fuk. Nikdy jsem neměla zdravotní problémy. Ani když mi v lednu chodí plavat a je venku.

27.10.2007 17:05

simkok napsal(a):

ahoj, ja mám doma kaukazákov troch.jednu fenku a dvoch psov a teraz momentálne aj 5 krásnych čerstvých šteniatok. Ver mi že pre kaukazáka nie je dážd žiadny problém, ani pre šteniatka. Čím sú mokrejší a viac od blata tým sa cítia lepšie. A najviac milujú sneh a zimu, majú to v povahe.Ja som mala zo začiatku tiež strach.

10.3.2008 16:10

simkok napsal(a):

Ahojky. Je to už dlouho, co jsem si domů jako štěně přivedla mimčo kavkazačky. Můžu ti říct, že skoro pokaždé ležela na dešti. Kavkazáci totiž vždycky leží tam, kde je to nejvyšší a je tam nejlíp vidět. Mnohokrát byla zmoklá jak slepice a vypadala jak nevymáchaný hadr. Nemyslím, že by to tvému "mimču" mohlo nějak ublížit. Ale pokud ho máte v bytě, doporučuji skovat ještě než začne pršet...

10.3.2008 19:38

radush napsal(a):
Ahojky. Je to už dlouho, co jsem si domů jako štěně přivedla mimčo kavkazačky. Můžu ti říct, že skoro pokaždé ležela na dešti. Kavkazáci totiž vždycky leží tam, kde je to nejvyšší a je tam nejlíp vidět. Mnohokrát byla zmoklá jak slepice a vypadala jak nevymáchaný hadr. Nemyslím, že by to tvému "mimču" mohlo nějak ublížit. Ale pokud ho máte v bytě, doporučuji skovat ještě než začne pršet...

Můj kavkazí kluk leží přimrzlej, ojínělej, zapadanej sněhem a ani se nehne, jenom se tiše culí pod vousy, když ho nevidím.
A moje kavkazí slečna, kdysi dávno jao mimo lehávala uprostřed zledovatělého dvora s nožkama dovrchu a rozvalovala se jako v parném létě, snažila jsem se ji zahnát alespoň do suchého průjezdu, poslechla a šla, ale jakmile jsem zmizela, frnkla zase tam, kde byla původně. Taky jsem měla strach, aby nenamrzla, nenachladila se, za deště byla jak Čochtan, ale šťastná a spokojená, válela se v kaluži, nekdy tam i usnula, dýchalo z ní teplo, tak jsem to přestala řešit. Kavkazáci jsou chytří, kdyby jim to vadilo, určitě by se schovali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík