Dva a více psů v jedné domácnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2006 16:52

Dlouho tu nebylo žádné "textové" téma, tak bych ráda otevřela některá z témat, která by mohla zajímat více lidiček, pejskařů i skoronepejskařů.
Byla bych moc ráda, kdyby jste napsali svůj názor a zkušenosti s držením dvou a více psů dohromady. Byla bych ráda, aby jste se vyjádřili jak vy, co máte více pejsků v bytě i vy, co máte více pejsků doma.
Zajímavé by bylo nejen vypsání kladů, ale i záporů, ...když může žít v domácnosti více, než-li jeden pes.
Aby můj text nebyl příliš dlouhý, v jiném vstupu se samozřejmě vyjádřím i já, protože také mám více pejsků, nežli jednoho.
Sem s příspěvky. Už se těším!

18.12.2005 22:06

eva nohelova napsal(a):
Dlouho tu nebylo žádné "textové" téma, tak bych ráda otevřela některá z témat, která by mohla zajímat více lidiček, pejskařů i skoronepejskařů.
Byla bych moc ráda, kdyby jste napsali svůj názor a zkušenosti s držením dvou a více psů dohromady. Byla bych ráda, aby jste se vyjádřili jak vy, co máte více pejsků v bytě i vy, co máte více pejsků doma.
Zajímavé by bylo nejen vypsání kladů, ale i záporů, ...když může žít v domácnosti více, než-li jeden pes.
Aby můj text nebyl příliš dlouhý, v jiném vstupu se samozřejmě vyjádřím i já, protože také mám více pejsků, nežli jednoho.

Po poradě s Vámi, paní Nohelová, jsem se rozhodla pořídit si druhého psa. Bydlíme v bytě s dvěmi fenkami (dobrman, výmarský ohař) už několik let. Porovnám-li to s dobou, kdy jsme měli pouze jednoho psa, moc záporů mě nenapadá. Snad jen občas je náročnější cestování hromadnou dopravounebo venčení, když obě fenky hárájí, asi to bude náročné až budeme mít miminko, je to finančně náročnější než jeden pes, je složitější sehnat někoho na hlídání, málo kdo z rodiny a známých si troufne vzít si na delší dvu dva velké psy. Ale nikdy jsem s výše uvedeným neměla problém, nikdy jsem si neřekla, že by možná bylo lepší mít jen jednoho psa. Když vidím, jak se holky spolu vyblbnou, i doma si hrají spolu, když jsme v práci, nejsou sami. Máme doma dvojnásobně veselo, dvojnásobek mazlení a psí lásky. Když je zima, máme s manželem každý jednoho psíka, který se k nám zavrtá pod peřinku a hřeje, když jedeme zvlášť na výlet, každý si může vzít jednoho, každý může jednoho cvičit, i když většinou še děláme společeně. Prostě už vím, že pokud to bude možné budu mít vždy minimálně dva psy.

19.12.2005 08:16

eva nohelova napsal(a):

Paní Nohelová, zajímavé téma.
My jsme začali kžížencem špice, který byl poslední, nejslabší a nikdo ho nechtěl, hrozilo mu utracení, měl předkus a kulhal. Takže se u nás zabydlel a pouštěl si vesele chlupy. Teď máme psů pět a tento týden si jedu pro šestého. Mamce zůstal ten špic a americký staford. My máme dvě čivavky, amerického staforda a jedeme si pro stafbulíka. Čtyři posledně jmenovaní jsou fenky. Život se psy je skvělý, všichni tři s námi spí v posteli (samozřejmě bude i ta čtvrtá), mají se navzájem rádi, hrají si spolu. Už bych nikdy neměla samotného psa. Odpadl mi problém s krmením. Psi papají pěkně, navzájem si trošku závidí, takže žádné zmlsané jazýčky. Taky nemusím trpět výčitkami, když je nechám pár hodin doma samotné, prostě se nenudí.Je to finančně náročné, ale časem možná budou štěňátka, takže se to aspoň z části vrátí. Příbuzní i návštěvy už jsou zvyklí a mají naše skvěle socializované psy rádi, když u nás někdo zůstane na noc, zaručeně se mu do postele vkrade aspoň jeden z pejsků. Psi poznají, když má člověk nějaké trápení, ikdyž je nemocný třeba jeden z nich a držíme spolu.Jsem šťastná a neměnila bych!!!

19.12.2005 09:54

eva nohelova napsal(a):

teď uz mame doma 3 fenky, mame dum se zahradou, ale pesani jsou s nami doma, aby se necitili sami, nemaji to radi, porad mi jsou za pr...Nejdrive jsme meli jen 1, kdyz uz byl stary, jsme si poridili mladou cubinu ang.kokrika, a byl to dobry napad, protoze kdyz stary pejsek umrel, bylo to mnohem lepsi, nez byt najednou bez mazla, jenze pak nam 1 prisel malo, tak jsme do roka koupili LR, a letos jsme meli svoje stenatka od kokrika a nechali jsme si jedinou fenku z vrhu. Dokud byli sami 2 bylo to doma v pohode, ale ted uz tata je vzteklej, ze je doma vsechno zniceny a bordel, ale to vse znicila uz jeho mila LR, kdyz byla stenatko a ze je koberec nechutny?je stary 15let, tak me stve, ze mi psy zavira jen do jednoho pokoje a ty tam pak zase skrabou dvere, protoze nesnesou byt sami, takze zase problem s poskarbanyma dverma,...
je trosku problem s dovolenyma, stridame se s nasima, musi byt rposte nekdo doma. Nebo kdyz jedu do skoly a vracim se pozde vecer, tak je musi nekdo vyvencit, jelikoz kdyz nejdu, tak zlobi, zahrada jim samozrejme nestaci, i kdyz je dost velka. Po novem roce jedeme na 10dni na hory, tak se trosku bojim, jak to tu nasi zvladnou, protoze i kdyz jedu do skoly, tak je nakrmim, rano pustim na zachod a zavru, pak jeste jednou pritel nez jde do prace a pak je bud pusti babca ven a i domu, nebo cekaji na mamu az prijde z prace nebo ja ze skoly a dost dni jsem doma s nima, ale ted tu vubec nebudu.
Driv kdyz byl 1 nebo i 2,ale tri daji zabrat, ahlvne venceni. Ale zase kdyz umrel stary pejsek a ja pak jela na hory, kokruska nechtela ani zrat, tak ji nasi museli dat pritelovym rodicum, protoze tam mela ostatni zvirata-psa,kocky a byla tam spokojena.
Dalsi vec je, ze bych treba i rada jela na nejaky studijni pobyt , ale ja bych to tam alespon bez meho nejvestiho milacka kokrika nevydrzela.takze asi nikam nepojedu.

19.12.2005 10:06

eva nohelova napsal(a):

Já jsem si vždy přála více psů, ale stačily by mi dva nebo tři, jenže nám to začlo nějak samo přibývat . První pejsek je z útulku, šli jsem se "jen" podívat, a bez ní jsme neodešli, další byl vysněný velký pes - středoasiat. Protože ale nebyl vhodný na výstavy a chtěli jsem to zkusit, vybrali jsme si asiatí holčičku a protože jsme ne ní čekali téměř rok a půl, vzali jsme si s ní i pejska. No a z prvních miminek nám doma zůstala jedna holka a další nám vrátili, protože je hluchá (já měla takovou radost, že se vrátila domů ). Tak už jich je šest, je to náročnější na úklid a na finance, ale oni si zase vyhrají spolu. Je pravda, že někdy vzpomenu, když byli dva, protože je mi líto, že prostě není možné se jim tak věnovat, jako dřív, rozmazlovat je a brát je všude sebou (vždy jen nějaké a tak se střídají) a navíc nám přibyly i dvě malé děti. Jediné co mě opravdu mrzí, je to, že jeden pes je silně dominantní a se zbytkem se téměř nesnese, o to větší radost mám, že mezi holkami jsou vztahy bezproblémové.
Je prostě úžasné, když sedím venku a přijde jeden, jak to uvidí další, jsou u mě taky, mačkají se u mě jedna velká hlava vedle druhé a já nestíhám sledovat, koho drbu za uchem a potřebovala bych na chvíli být chobotnicí

19.12.2005 18:25

eva nohelova napsal(a):

Paní Nohelová, to je hrozně hezká fotka!!!

My jsme si před skoro 3 lety pořídili prvního psa fenku GR Peggy. Je to naše miminko , zlatíčko, miláček, ale časem mi bylo líto, že je Peggy sama doma, když jsme v práci, tak jsem se rozhodla pro dalšího pejska. Zamilovala jsem se do BSP, tak jsme si před necelým rokem koupili Sama. Absolutně toho nelituju, je to super mít dva psy. Když zrovna na ně nemáme čas, tak si spolu vyhrají a určitě jin není tak smutno. Je sice fakt, že chlupy máme fakt všude, ale to neřeším, aspoň pořádně využiju vysavač

Na obrázku předvádí Peggy Samovi lásku až za hrob

19.12.2005 19:50

janina napsal(a):
Paní Nohelová, to je hrozně hezká fotka!!!

My jsme si před skoro 3 lety pořídili prvního psa fenku GR Peggy. Je to naše miminko , zlatíčko, miláček, ale časem mi bylo líto, že je Peggy sama doma, když jsme v práci, tak jsem se rozhodla pro dalšího pejska. Zamilovala jsem se do BSP, tak jsme si před necelým rokem koupili Sama. Absolutně toho nelituju, je to super mít dva psy. Když zrovna na ně nemáme čas, tak si spolu vyhrají a určitě jin není tak smutno. Je sice fakt, že chlupy máme fakt všude, ale to neřeším, aspoň pořádně využiju vysavač

Na obrázku předvádí Peggy Samovi lásku až za hrob

Tak u nás to začalo voříškem ,to jsem byla ještě u rodiču.Když jsem byla již,,velká" tak hned velkého psa -tehdy to vyhrál briard-fena.Z prvního vrhu jsem si nechala psa,kterého mám dodnes/mamina je již v psím nebíčku/
Jeden pes byl dobrej na cestování,venčení..
Ale u jednoho jsme zůstali rok a pak jsme se začali poohlížet po dalším přírůstku.Chtěli jsme pořádnýho hlídače na zahradu a vyhrál to kavkazák-pes.Briard s ním neuvěřitelně ožil a vrátil se mu elán-řádí jak štěně a to mu je 10 let.Po dalších dvou letech jsme si pořídili fenu kavkazáka .Není nic hezčího než koukat na to jak smečka dovádí a je spokojená.S venčením je to už horšíneustále ve střehu a chodit na místa klidnější,ale aspon má člověk pohyb v přírodě,ke kterému by se asi hnedtak bez psu nedonutil.Teda aspon já ne
Na krmení je to finančně náročnější,zvlášt s těmi telaty a ted když přituhlo nestačím krmit:-)))
Ale co by člověk pro ty svoje miláčky neudělal,že

21.12.2005 22:43

eva nohelova napsal(a):

Opravdu krásné téma, ale snad jen pro nás, nadšence. Pro ostatní jsme nenormální blázni. Máme totiž 5 fen v panelákovém bytě, jsme na to 3 dospělů + 1 puberťák a smečku v pohodě zvládáme. Rozrostla se nám tak nějak trochu neplánovaně. Vždy tu byla 1 fenka, pak přibyla druhá, aby té 1. nebylo smutno. Pak nejstarší odešla do psího nebe, pořídili jsme synovi na výcvik boxerku (dnes je jí přes 11 let), po odchodu 2. fenečky jsem si splnila letité přání a pořídila fenku brabantíka (6let), která uznává jen mě. Pak začal prosit mladší syn, že nemá svého pejska, tak jsme pořídili čivavku (4,5 r.), která měla za čas štěnda a z těch si vybral mazla (3 r.) manžel. A byly 4 holky. Bohužel boxerka bojuje s vážnou nemocí a už asi s námi dlouho nebude, tak jsme podlehli prosbám a pořídili synovi druhou fenku - malého pinče (6 měs.) na závody agility. Takže je u nás veselo a boxerka se štěnětem omládla a získala novou chuť do života. Klady smečky : holky se postupně docela snadno učily poslouchat jedna od druhé, boxina má pevně v pacce výchovu mládeže, zabaví se spolu a my nepotřebujeme televizi. Jsme hodně venku a v dnešní uspěchané době máme doma tu nejlepší terapii na nervy. S holkama je legrace, právě dnes jsme prováděli předvánoční koupání - akce cca na 1,5 hodiny za účasti celé rodiny, záda bolí, koupelna, chodba i kuchyň změněny v bazén, po bytě lítá 5 naprosto praštěných fen různých váhových kategorií. Prostě - to se musí zažít, vylíčit to nejde. Zápory - nic nám nevadí, se vším jsme počítali dopředu - žádná dovolená (neva - stejně stavíme baráček kvůli psům!), výlety max. jednodenní, nejlépe s holkama, když jedeme na veterinu, je to jak stěhování cirkusu, dámy nás taky něco stojí, ale to vše se přece dá předpokládat! Neměnili bychom, jakmile doma jedna není (např. je se synem na cvičáku), hned tu schází. Takže - krásný život se smečkou psů, ale musí to chtít celá rodina, zbláznit se do nich a dělit se o radosti i povinnosti.

22.12.2005 10:33

eva nohelova napsal(a):

Začali jsme jedním psem - labradorem Pak jsme se dali na agility a pořídili kavalírka pro dceru, labrador byl dost náročný. O kavalírka jsme po roce a půl přišli, nakonec máme už přes rok šeltíka. Asi bychom jen s jedním psem už být nemohli, prostě je to něco jiného. Takže v čem vidím tu lepší stránku: je to prostě už smečka a je pořád na co koukat, hlavně šeltička naučila labroše asi trochu jinak "myslet". Lépe se spolu zabaví, určitě v bytě tak neničí jako pes samotný. Asi i k rodině mají trochu jiný vztah, řekla bych, že se trochu předhánějí, kdo bude lepší :-). No a to náročnější je určitě výcvik, oba současně příliš nejdou, na vycházku do města je vedení dvou pejsanů také malinko náročnější. Chlupy nejsou podstatné, prostě jsou stejně a jestli víc nebo míň.... Naučí to i páníčka jinak myslet, prostě musí brát v úvahu, že má psy dva, ať už se to týká povelů, výchovy..., ale to platí i u dětiček, ne?

24.12.2005 21:41

eva nohelova napsal(a):

U nás to taky začalo voříškem . Pak při jedné cestě do Zverimexu, když jsme šli kupovat zobání pro andulku, uviděli jsme v krabici na zemi štěně labradora, které bylo na prodej. Majitelka Zverimexu chtěla pomoci sousedům a nabízela poslední štěně z jejich vrhu. Když voříšek odešel do psího nebe a labradorovi bylo samotnému smuto, pořídili jsme mu kavkazí holčičku . A teď, když už je labradorovi téměř 9 let a kavkazandě 7 roků, tak jsme si na "omlazení" smečky pořídili ještě jedno kavkazí štěndo
Takže naše smečka čítá celkem 3 hafuše a to fakt nemá chybu

25.12.2005 10:53

eva nohelova napsal(a):

Dobrý deň,
my sme sa začali rozrastať po presťahovaní do domu. Teraz naša svorka má troch ľudských členov, sedem psov a jedna mačka. Máme 10-ročnú labradorku, 4-ročnú jazvečíčku,3-ročnú basetku, 2-ročnú vendénku,
1-ročnú kríženku, 7-mesačného jazvečíka-synáčika a 6-mesačnú bloodhoundku. Najväčším kladom tejto svorky je láska , ktorú rozdávajú na všetky strany. V zime nepotrebujeme vyhrievacie dečky do postele, lebo jazvečíci a vendénka spia s nami v posteli. Venčenie je tiež zábava, občas sa dobre pomotáme. Kŕmenie trvá pár minút, niekedy mám pocit, že pár sekúnd. Občas je problém, keď majú baby zlú náladu a posekajú sa, hlavne naše tvrdohlavé basetka a vendénka stále niečo riešia. Na jar, keď opadne sneh je zbierame celo-zimnú nádielku do fúrika, ale trávnik máme vyhnojený na celý rok. Je krásne zelený a hustý. So zberom ovocia si tiež nemusíme lámať hlavu, to sa zbiera priebežne samozrejme bez nás. Veľký úspech majú aj lieskovce. Pod jabloňami sa sedí a čaká na to, čo odpadne. Myslím, že Newton by mal z našich psov radosť. Nechodíme na dovolenky a tak, ale tento životný štýl sme si zvolili dobrovoľne a páči sa nám, takže to neriešime. PS: Na chlpy v byte je vynikajúci malý priemyselný vysávač Karcher.

25.12.2005 12:59

eva nohelova napsal(a):

a ještě jedna fotečka...

25.12.2005 13:02

eva nohelova napsal(a):

Moji pesani black&white....

25.12.2005 13:06

eva nohelova napsal(a):

Ještě jedna fotečka...

30.12.2005 09:48

eva nohelova napsal(a):

My máme Amerckou pitbullteriérku a voříšku - jezevčici :-))
Malá je mnohem starší než pitbulka a naštěstí ji přijala prádně jako štěně ai jako pozdější vůdkyni :-))
Pár foteček :-))

Při boji :

30.12.2005 09:49

anuska napsal(a):
My máme Amerckou pitbullteriérku a voříšku - jezevčici :-))
Malá je mnohem starší než pitbulka a naštěstí ji přijala prádně jako štěně ai jako pozdější vůdkyni :-))
Pár foteček :-))

Při boji :

A tady naše způsobné princezny :-)

2.1.2006 18:38

eva nohelova napsal(a):

Já mám momentálně pejsky 3, koncem února přibude čtvrtý. Venku mám rotvajleta (psa) a k němu přibude černý teriér (taky pes), doma mám kavalírku (fenku) a šeltičku (taky fenku).
Přicházeli postupně a naštěstí nikdy mezi nikým nebyli s kamarádstvím a tedy i se seznamováním problémy. Žádný z nich není agresivní, ani plašan, tedy si sedli a když si spolu hrají (a že to všichni tři dokážou i přes jejich rozdílné velikosti), je na co koukat.
Já si neumím představit, že bych měla jen jednoho psa a už vůbec ne, že bych byla bez psa. Jsou pro mě v životě velmi důležití. Kdyby se mě někdo zeptal, koho mám nejradši (a že se sem tam někdo zeptá), opravdu na tuto otázku nemůžu konkrétně odpovědět, protože je mám ráda všechny stejně. Jsem na nich závislá a tak trochu sobec, protože třeba vím, že šeltička je radši venku, než doma a já ji nechávám bydlet doma, protože mi je její přítomnost, stejně jako kavalírčina velmi milá. Od jara do podzimu máme otevřené dveře dům a zahrada a tak si jsou kde chtějí a večer se sejdeme společně u televize a dělím se o jedno křeslo jak s kavalírkou, tak se šeltičkou. Rotvík se do domu nikdy nehrne, bereme ho tedy domů jen ve velkých mrazech. A přesto jakmile jdu kolem dveří hned vstane a naznačuje, že chce ven. A protože potřebuji, aby venku hlídal, tak (kromě těch mrazů) ho nenutím, aby byl celoročně v domě.

2.1.2006 19:13

eva nohelova napsal(a):

Ahoj všem.
Já mám doma 3 pejsky a už máme zamluvene 4 stenatko.
Mym prvnim pejskem je Cedra z Kopřivového dvora.Doma jí říkáme Cedřik.Je jí 5let.Měří 65cm.
Dalším mým pejskem je Balihara Altan-Corgo.Tomu doma říkáme Apollo.Jsou mu 3 roky.
A poslední je Baiwen Padmaraga Drizai neboli Brooke.Te je teprve rok takze je to jeste nohate,vytazene stene.Ale uz predrostla mamu Cedru.

Více o našich hafanech na www.padmaragadrizai.wz.cz

2.1.2006 19:25

eva nohelova napsal(a):

Čauky!
Tak náš první pejsek byl Alf a byl to trpasličí pudlík.. bohužel už je v psím nebíčku. Po jeho smrti jsme si pořídili toy pudlíka Doolittla.. je zde na fotce.. ááá radostná událost.. stěhovali jsme se do rodiného baráku a tam převzali na dožití 11 letého německého ovčáka Brita (taky na fotce) a k němu jsme si pořídili štěnítko Hovawart Charona ;o) Jsou to úžasní pejskové! Mám je moc, moc ráda!

2.1.2006 19:29

charon napsal(a):
Čauky!
Tak náš první pejsek byl Alf a byl to trpasličí pudlík.. bohužel už je v psím nebíčku. Po jeho smrti jsme si pořídili toy pudlíka Doolittla.. je zde na fotce.. ááá radostná událost.. stěhovali jsme se do rodiného baráku a tam převzali na dožití 11 letého německého ovčáka Brita (taky na fotce) a k němu jsme si pořídili štěnítko Hovawart Charona ;o) Jsou to úžasní pejskové! Mám je moc, moc ráda!

Ještě abych doplnila otázky na téma.
Brit a Charon mají venku kotec a boudu.. každý svou. Dooli je s námi v baráku

¨Díky Charonovi Brit velmi omládl a hraje si jako štěně.. dovoluji si trvdit, že když jsme psa přebírali byl na tom zle, ale dobrá strava a hodně lásky s ním udělalo divy
Kdyby jsme měli jen jednoho pejska bylo by mu smutno.. přeci jen pejsci nás mají rádi, ale kamarádsky porvat se dokážou jen spolu
Záporů moc nevím... možná jen, když majitel nemá odstatek času nebo financí...já osobně na své smečce nic záporného nevidím.. jen na sobě

3.1.2006 12:56

eva nohelova napsal(a):

Tak u nás to začalo pesanem zlatého retrívra. Plemeno jsme vybírali kvůli povaze a musím si pogratulovat, že je přesně to co jsem si představovala. Po dvou letech jsem začala přemlouvat zbytek rodiny na pořízení kamarádky a případná štěňata, ale musela jsem další tři roky počkat. Když bylo psovi 5 tak nám přibilo domů mimino - holčička a pěknej raubíř. Později se ukázalo, že kyčle nejsou OK, tak jsme koukali po dalším přírůstku. Nakonec jsme našli jednu fenku, která byla k mání. Jeli jsme se na ni podívat a když jsem pak viděla podmínky v jakých celé 4 roky žila, putovala rovnou a bez rozmyslu do auta. Na ní jsme musela zapracovat hodně - bála se psů, nevěřila lidem, lekala se, byla vyplašená a její zdravotní stav a kondice taky nic moc. Ale nakonec je z ní mazlivka největší, vděčná za každou pozornost a pohlazení. Takže naše současná smečka je pes (8,5 roku) a dvě fenky (3 a 5,5).

Kdyby bylo po mém, měli by jsme doma minimálně ještě jednoho psa, ale zcela otevřeně přiznávám, že už bych jim nemohla dát veškerou péči kterou považuju za samozřejmou. Mohla bych koupil levnější granule, nebo ušetřit na želatině, ale to tak nějak nechci. Tak si raději počkám, třeba jednou budu vydělávat víc :o)

A jestli někdy lituju toho že nemám jen jednoho? No - mám 3x míň peněz, 5x míň času a 10x víc lásky a mazlení. Takže jediné čeho lituj je, že jsem dědkovi nepořídila kamaráda dřív než v pěti letech.

3.1.2006 19:08

eva nohelova napsal(a):

Já původně začínala taky jedním pejskem,nalezeným jezevčíkem bez PP.Ale asi tomu tak mělo být,že u jednoho nezůstalo.Za pár let jsem si pořídila vytouženého ovčouna a pak už to nějak postupně přibývalo.Původně jsem se chovu věnovat nechtěla,ale pak mi to nedalo a naše ovčounka přece jen troje štěnka měla.A samozřejmě,že už to tak nějak vyplynulo,že jedna fena doma zůstala.teď už mám její dceru,od velkých plemen jsou kuli zdravotním problémům musela upustit,zbyla mi jen ta ovčanda,ale objevila jsem papillony a ty mě doslova učarovali.takže doma máme momentálně tři papilony-dvě fenky a jednoho mladého pejska a k tomu již zmiňovanou ovčandu.Zápory nevidím žádné,snad jen vyšší výdaje,ale to mi rozhodně nevadí.Radši budu investovat do pejsků,než do alkoholu a podobných blbin. A klady-těch je spoustů.Láska,legrace,protože ,když je pejsků víc hrajou si mezi sebou tak jak by to s člověkem nedokázali,nějak jsme si díky hafíkům zvykly nedělat doma vědu z rozkousané papuče,chlupatých svetrů a jiného oblečení.Komu se to nelíbí,tak k nám nemusí chodit.O takové kamarády,kterým by vadili naši pejskové nestojíme.Spíš je legrace když přijde opravář,nebo někdo takový a kouká a počítá..Okolí mě má za blázna,nebo za milionáře,myslí si jak na psech vydělávám.No při našich odchovech jednou za pár let,to jsou opravdu ohromné částky.každopádně mi hafíci dávaj mnohem víc než někteří lidé,když jsem byla vážně nemocná,leželi u mé postele,pokud nemám dobrou náladu přijdou a přitulí se.prostě to jsou pusinky.

5.1.2006 08:36

arsiela napsal(a):
Já původně začínala taky jedním pejskem,nalezeným jezevčíkem bez PP.Ale asi tomu tak mělo být,že u jednoho nezůstalo.Za pár let jsem si pořídila vytouženého ovčouna a pak už to nějak postupně přibývalo.Původně jsem se chovu věnovat nechtěla,ale pak mi to nedalo a naše ovčounka přece jen troje štěnka měla.A samozřejmě,že už to tak nějak vyplynulo,že jedna fena doma zůstala.teď už mám její dceru,od velkých plemen jsou kuli zdravotním problémům musela upustit,zbyla mi jen ta ovčanda,ale objevila jsem papillony a ty mě doslova učarovali.takže doma máme momentálně tři papilony-dvě fenky a jednoho mladého pejska a k tomu již zmiňovanou ovčandu.Zápory nevidím žádné,snad jen vyšší výdaje,ale to mi rozhodně nevadí.Radši budu investovat do pejsků,než do alkoholu a podobných blbin. A klady-těch je spoustů.Láska,legrace,protože ,když je pejsků víc hrajou si mezi sebou tak jak by to s člověkem nedokázali,nějak jsme si díky hafíkům zvykly nedělat doma vědu z rozkousané papuče,chlupatých svetrů a jiného oblečení.Komu se to nelíbí,tak k nám nemusí chodit.O takové kamarády,kterým by vadili naši pejskové nestojíme.Spíš je legrace když přijde opravář,nebo někdo takový a kouká a počítá..Okolí mě má za blázna,nebo za milionáře,myslí si jak na psech vydělávám.No při našich odchovech jednou za pár let,to jsou opravdu ohromné částky.každopádně mi hafíci dávaj mnohem víc než někteří lidé,když jsem byla vážně nemocná,leželi u mé postele,pokud nemám dobrou náladu přijdou a přitulí se.prostě to jsou pusinky.

Tady je naše čtyřčlenná smečka - tři pudlí holky a ovčáček puberťák

5.1.2006 16:52

caniche napsal(a):
Tady je naše čtyřčlenná smečka - tři pudlí holky a ovčáček puberťák

Moc jim to sluší, ale hodilo by se o jejich soužití víc napsat.

26.12.2015 22:07
andy18

XXX.XXX.91.89

Rada sa pripojim k diskuzii :).Ja sice nemam 2 psoch ale iba jedbneho žijem s nim aj s priatelom v Brne a občas chodimne aj do Bratislavy kde byvaju moji rodičia a maju tiež psa :).Ten naš je križenec jezevčika ma 3 roky a druhy je pudel ten ma 15 rokov a rozumeju si jaK 2 najlepši kamaradi :).Dokonca ten pudlik(čokyno sa vola ) chrani toho našho pred inymi psy :).Dokonca aj susedia ktori maju fenku tak z niakeho dovodu sa jej nepači naš Fík(križenec jezevčika) a inokedy sa s nou čokyno kamaradi no ked su spolu oni dvaja tak je na nu zly a ochranuje toho našho :).Dokonca my pride že sa spolu dohovaraju a s kludneho pudlika ktori skoro na nikoho nevrči iba nan iektorich tak chrani toho svojho kamarata Fíka :).No pred tym než sme mali mat psa som uvažovala nad fenkou aby nahodou 2 psy neboli v sebe no tym že sme odmalička ich vychovavali a určili hranice a samozrejme oni medzi sebou si určili hranice tak je to ta najlepšia smečka keed su spolu rešpektuju sa a každy si robi čo chce :).či už u nas alebo v Bratislave :).Inak naš Fík byva na ine psy dominantni a provokuje ale na staršieho pana je v podstate on ten submisivni a čoky ten je nad nim :).Ale ked odideme tak sa vrati všetko do normalu a čokyno si hraje už s tou fenku na ktoru bol predtym agresivni :).

26.12.2015 23:00
hanula

XXX.XXX.106.29

Moje současná smečka 2x SAO- máma s dcerou a starý leon z útulku 9 let. Když jsme si jej brali tak mu bylo 7,5 roku. Jeli jsme se na něj po odchodu našeho leona podívat a pochopitelně jej odvezli domů. Žijí s nám v domě a soužití je bezproblémové, kotec nemáme. Leon je nemocný se srdíčkem a tak se k němu musí přizpůsobit i program procházek. Auto si pořizujeme s vědomím, že psi jezdí s námi a podle toho řídíme i velikost. Pro jejich volný pohyb po domě mají psí dvířka jak v přízemí tak v patře.

27.12.2015 16:03
wejka

XXX.XXX.57.129

Dobry den, tak se taky pochlubim nasi smeckou :) mame 15ti mes.fenuli a nove 4mes. útuláčka..a jednim slovem -bezva dvojka ! Ikdyz je to obcas narocne, chteli jsme pro fenku kamose a kdyz jsme videli, ze na kazdeho psa uz z dalky mrcasi tak jsme nevahali :) je to samozrejme vice starosti a kord se štenetem, vice fin.narocne a vice bordelu ale ta radost je dvojnasob !

27.12.2015 18:15
davidka

XXX.XXX.14.251

Mít více psů je úžasné, ale... Každý by si měl uvědomit i zápory. Zvlášť pokud jde o větší psy a psy v bytě.
Umístit dva psy k někomu na hlídání je většinou dost náročné, takže se musí počítat s tím, že delší rodinné dovolené bez psů nemusí vždy vyjít.
Při venčení není jednoduché více psů uhlídat, pokud mají každý jiný zájem. Jeden uteče za fenou a druhý třeba za zvěří. Při těchto situacích bývá veškerý výcvik v mžiku zapomenut smajlík
Při výcviku musíte počítat s tím, že cvičit s každým zvlášť je velmi časově náročné.
Hrátky v bytě bývají hlučné a chce to tolerantní sousedy.
Pod sedadlo v autobuse se dva větší psi nevejdou, cestování v MHD je o dost těžší než se psem jedním.
Když se jednomu psu venku něco stane, je těžké se starat o zraněného a ještě přitom uhlídat další psy.
S více psy to chce spolupracující rodinu, tolerantní a spolumilující ty naše chlupatce.
Kladem je spokojená smečka. Když vidím, jak všichni spí na jedné hromadě, jak o sebe vzájemně pečují, pocit štěstí stojí za to. Čert vem peníze.

27.12.2015 18:28
noemi

XXX.XXX.208.49

Tak vytazeni 10 let stareho vlakna mne v tomto pripade vubec nevadi

27.12.2015 18:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

davidka napsal(a):
Mít více psů je úžasné, ale... Každý by si měl uvědomit i zápory. Zvlášť pokud jde o větší psy a psy v bytě.
Umístit dva psy k někomu na hlídání je většinou dost náročné, takže se musí počítat s tím, že delší rodinné dovolené bez psů nemusí vždy vyjít.
Při venčení není jednoduché více psů uhlídat, pokud mají každý jiný zájem. Jeden uteče za fenou a druhý třeba za zvěří. Při těchto situacích bývá veškerý výcvik v mžiku zapomenut smajlík
Při výcviku musíte počítat s tím, že cvičit s každým zvlášť je velmi časově náročné.
Hrátky v bytě bývají hlučné a chce to tolerantní sousedy.
Pod sedadlo v autobuse se dva větší psi nevejdou, cestování v MHD je o dost těžší než se psem jedním.
Když se jednomu psu venku něco stane, je těžké se starat o zraněného a ještě přitom uhlídat další psy.
S více psy to chce spolupracující rodinu, tolerantní a spolumilující ty naše chlupatce.
Kladem je spokojená smečka. Když vidím, jak všichni spí na jedné hromadě, jak o sebe vzájemně pečují, pocit štěstí stojí za to. Čert vem peníze.

Souhlasím, měla jsem současně 3 celkem malé fenky. Bylo to náročné. Nejvíc mi vadilo, že mám "jen" dvě ruce, takže večerní mazlení bylo náročné, ale nakonec jsme to natrénovali a šlo nám to dobře smajlík. Když zůstaly jen dvě, trvalo jim cca 2 měsíce, než se spolu porovnaly. Očividně jim ta "stará" chyběla, rovnala je do latě smajlík

27.12.2015 18:55
aluska

XXX.XXX.168.76

Můj současný stav jsou 4 trpasličí dlouhosrsté jezevčice.11 let,8 let,3 roky a poslední z útulku asi 1,5 roku. Tu Přijela před dvěma měsíci smajlík. Mám dům s velkou zahradou, ale chodíme 3x denně na dlouhé procházky. Jestli venčit 3 nebo 4 psice, je už jedno. Bydlím na vesnici, takže holky lítaj po loukách na volno, mimo poslední útulkové, ta ještě chodí na vodítku. Co kdyby netrefila domů . Holky spolu vychází dobře, na dovolenou nejezdím, chlupy v posteli mi nevadí, masa moc nesežerou. Už bych nechtěla jenom jednoho samotného pejska,.Dvě chtějí doma házet hračky, třetí je líná, ůtulková zatím jen pokukuje, občas taky nějakou hračku přinese. S mazlením není problém, mazlí se jak která zrovna chce.

27.12.2015 20:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak se taky přídám smajlík První pes co si pamatuji z dětství byla fenka dlouhosrstého jezevčíka, ale tu si pamtuji spíše jen z fotek a jen tak matně. Když mi byli asi tři roky, rodiče si pořídili basseta, vzali si ho od paní, která na něj neměla čas, když mu byl asi jeden rok. Časem jsme si pořídili křížence jezevčíka s českým fouskem. Ze začátku bylo jejich soužití v pohodě, ale pak nastaly celkem problémy. Jezevčík byl nevyrovnaný, a hodně bojácný. Měl panickou hrůzu z bouřky, petard později i ze sekačky atd... totálně nám rozebral dveře, když se chtěl dostat domů, doteď je máme dole oplechované. Někdy dostal uplně záchvat, a nikdo ani nevěděl proč. Na procházky nás vždycky chodilo víc, takže to bylo v pohodě. Ale čím byl jezevčík starší, tím to bylo horší a začali se nám rvát. věděli jsme, že si vždycky začíná jezevčík. Nejčastěji to bylo kvůli žrádlo, ale někdy po něm vyjel už i jen tak. Ale vždycky jen v naší přítomnosti, když byli sami, nikdy se nic nestalo. Basset nám začal stárnout, už byl hluchý a slepý a strašně zhubnul, a už jsme viděli, že nemá chuť do života, tak jsme ho bohužel museli nechat uspat jelikož to byl pes, se kterým sem vyrůstala tak to pro mě bylo dost těžké. Pár měsíců na to jsme si pořídili zlatého retrívra (nyní 11 let). Jelikož máme dvůr na dvě části a jezevčík o přítomnost štěněte nestál, tak byli oddělení. Pak už to šlo z jezevčíkem z kopce, možná byl nějak nemocný, v tu dobu jsem žádné vyšetření nedělali, ale začal vyjíždět po dětech (mě v tu dobu bylo cca 12 a jelikož máme společný dvůr s babičkou, chodili k nám ještě ostatní příbuzní s dětmi, už nás potom ani nechtěl pouštět dovnitř, ležel u dveří a vrčel na nás. Pak se to zhoršovalo tak, že už útočil i na ostatní členy domácnosti..pak se přidali i zdravotní potíže a také jsme ho museli nechat uspat. Když byli retrívrovi asi 3 roky, máma si pořídila ještě fenku jorkšíra (nyní 8 let), retrívr byl venku a jorkšírka doma, od začátku si hrozně rozuměli, byla sranda jak si hráli, jak si k ní lehnul a byl uplně jiný než když si hrál s velkým psem. Když začal mít retrívr zdravotní problémy a už jsem s ním nemohla chodit na cvičák ani na procházky, začalo mi to chybět a přemlouvala jsem rodiče na dalšího psa. Jenže oni kvůli zkušenosti jak se rval baset s jezevčíkem dalšího nechtěli. Takže dalšího psa jsem si pořídila až letos v září (kříženec AST - nyní 5 měsíců). Ale všichni psi jsou oddělení, jorkšírku má máma doma v dolním patře, štěně mám já v horním patře a retrívr má chodbu. Společně na dvůr pouštíme retrívra s jorkšírkou, a retrívra se štěnětem. Štěně je na jorkšírku moc hr a bojím se, že by jí ublížilo. Jinak co znám psy, kteří nejsou oddělený ale jsou spolu, tak mi přijde, že pak nepotřebujou moc člověka, že jsou více vázaní na toho druhého psa, než na člověka. Ale zase je super, že nejsou doma samy. Jak tak na ty psy vzpomínám, tak si uvědomuju, jak to letí a jak mají krátký život

Přidejte reakci

Přidat smajlík