Chovatelé středních jorků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.8.2007 23:51

Již delší dobu hledám fenečku jorka, která by odpovídala tomuto plemeni. Mám doma holčičku 1,6kg a pejska 2,0kg a chci ještě jednu fenku. Dnes jsem si zase rozšířila obzor. Jela jsem si pro štěně 3,5 měsíce - váha 1kg, rodiče 2,2 a 2,4kg. Ideál, řeknete si. Jo, ale než je uvidíte. Paní chovatelka mi nejspíš zapomněla říct, že vážili vždy jen půlku pejska. Na chodbu vyběhli psíci sice přítulní a učesaní, ale váhou a postavou odpovídali větším jezevčíkům. Krásných ujetých 550km pro nic za nic. Spousta lidí vyrábí z fen přerostlé porodnice, hlavně, že mají mnohočetné vrhy! A ještě nestydatě lžou. Jsem opravdu naštvaná.
To se opravdu nesežene už normální jorkšír, jen ty přerostlé obludy?

22.8.2007 11:11

blankat napsal(a):
Již delší dobu hledám fenečku jorka, která by odpovídala tomuto plemeni. Mám doma holčičku 1,6kg a pejska 2,0kg a chci ještě jednu fenku. Dnes jsem si zase rozšířila obzor. Jela jsem si pro štěně 3,5 měsíce - váha 1kg, rodiče 2,2 a 2,4kg. Ideál, řeknete si. Jo, ale než je uvidíte. Paní chovatelka mi nejspíš zapomněla říct, že vážili vždy jen půlku pejska. Na chodbu vyběhli psíci sice přítulní a učesaní, ale váhou a postavou odpovídali větším jezevčíkům. Krásných ujetých 550km pro nic za nic. Spousta lidí vyrábí z fen přerostlé porodnice, hlavně, že mají mnohočetné vrhy! A ještě nestydatě lžou. Jsem opravdu naštvaná.
To se opravdu nesežene už normální jorkšír, jen ty přerostlé obludy?

Souhlasím taky mám doma Yorka velikosti i postavou malého knírače. Povaha ovšem naprosto yorka takže temperamentní uštěkaný agresor. Před 6leti ho chtěl dcera tak ji ho tatínek koupil. Chtěla takové to "morčátko" do kapsy a je z toho obranář jak vyšitý. A to Vám budou někteří chovatelé těchto obříků tvrdit, že je víc velikostí yorka velký, střední a toy. Prosím všechny co mají tyto obříky bez PP nemnožteje.

22.8.2007 11:47

laomy71 napsal(a):
Souhlasím taky mám doma Yorka velikosti i postavou malého knírače. Povaha ovšem naprosto yorka takže temperamentní uštěkaný agresor. Před 6leti ho chtěl dcera tak ji ho tatínek koupil. Chtěla takové to "morčátko" do kapsy a je z toho obranář jak vyšitý. A to Vám budou někteří chovatelé těchto obříků tvrdit, že je víc velikostí yorka velký, střední a toy. Prosím všechny co mají tyto obříky bez PP nemnožteje.

Když už někdo množí joriny bezpapíráky, tak je podle mě logické, že chce aby měla fena početnější vrhy, takže je pro něj lepší větší a "prostornější" zvíře. Takže se obávám, že Vaše prosba na nemnožení nepadá na úrodnou půdu.

22.8.2007 12:16

jindral napsal(a):
Když už někdo množí joriny bezpapíráky, tak je podle mě logické, že chce aby měla fena početnější vrhy, takže je pro něj lepší větší a "prostornější" zvíře. Takže se obávám, že Vaše prosba na nemnožení nepadá na úrodnou půdu.

Ahoj, já mám jorinku vzrůstově malinkou, samozřejmě se při venčení setkávám s názory jako : hele fretka, ne to je morče, ne ježek ... budiž, ale máte pravdu, setkala jsem se s mnoha lidmi, majiteli jorků, jejichž jorci ale byli opravdu tak pěti kiloví a ti mě vždy uzemnili slovy...jo vy máte toho trpasličího, no my máme totiž středního...marně můžete vysvětlovat, že ŽÁDNÍ střední, ani trpasličí nejsou... mají svoji pravdu. Když jsme byli venčit poprvé, měla Cora 2,5 měsíce, potkala jsem dva malé kluky, taky měli jorka (podotýkám, že ten jork byl 3x větší než malá), zeptala jsem se, jak je starý: 3 měsíce, takže rozdíl 2 týdnů... ouška překlopená a jako bonus...bílá náprsenka! Prý za něj dali 4 tis, i když to byl pejsem opravdu kouzelný, s jorkem pramálo společeného...
Pak jsem potkala jejich mamču, ta mi prozradila, že mají pejska z chovného domu či co a že si mohla vybrat ze spouuuusta štěňátek ...asi nějaký precizní chovatel!
Jork je módní plemeno a opravdu čumím, jak nepodobné jorky potkávám a že jich potkávám hodně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík