Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2006 17:43

Toto užasné plemeno si taky zaslouží mít tady svoje fotečky atéma. A tahle smutný oči umí udělat můj 11 letý dědeček Dag.

21.12.2005 12:27

malpik napsal(a):
Toto užasné plemeno si taky zaslouží mít tady svoje fotečky atéma. A tahle smutný oči umí udělat můj 11 letý dědeček Dag.

A takovýhle obličej dělá když něco chce.

21.12.2005 12:46

malpik napsal(a):
A takovýhle obličej dělá když něco chce.

a takhle se směje

21.12.2005 16:44

malpik napsal(a):
a takhle se směje

Souhlasím, dalmatini jsou zlatíčka. Tohle je dvouletá Cindy při skládání coursingové licence.

21.12.2005 16:49

danarny napsal(a):
Souhlasím, dalmatini jsou zlatíčka. Tohle je dvouletá Cindy při skládání coursingové licence.

Cindy jako štěně s Arnym (7 let)

21.12.2005 16:53

danarny napsal(a):
Cindy jako štěně s Arnym (7 let)

Arny miluje vodu

21.12.2005 16:55

danarny napsal(a):
Arny miluje vodu

A taky moc rád spí v posteli

21.12.2005 17:09

danarny napsal(a):
A taky moc rád spí v posteli

Už od začátku byl Arny ze Cindynky velice nadšen

21.12.2005 18:59

danarny napsal(a):
Už od začátku byl Arny ze Cindynky velice nadšen

Cindy i Arny sou ůžasný.Kolik jim je teď?No a náš milý Dagoušek opět dělá ksichtíky do objektivu.

21.12.2005 19:04

malpik napsal(a):
Cindy i Arny sou ůžasný.Kolik jim je teď?No a náš milý Dagoušek opět dělá ksichtíky do objektivu.

Miluju dalmatínky.

21.12.2005 21:39

malpik napsal(a):
Miluju dalmatínky.

Všechny kdo mají dalmatínky a mají je zachicené v nějakém okamžiku na fotke vložte ji sem prosí.Mockrát děkuji a těším se na další vaše dalmácinky.Malpik

21.12.2005 22:02

malpik napsal(a):
Všechny kdo mají dalmatínky a mají je zachicené v nějakém okamžiku na fotke vložte ji sem prosí.Mockrát děkuji a těším se na další vaše dalmácinky.Malpik

Cindy jsou 2 roky a Arnymu 7 a půl.
Lasko, Arnyho syn - nyní mu je 8 měsíců:

21.12.2005 22:13

danarny napsal(a):
Cindy jsou 2 roky a Arnymu 7 a půl.
Lasko, Arnyho syn - nyní mu je 8 měsíců:

Arny se i v tomhle věku dokáže pěkně zřídit, je to takový náš čvachta

21.12.2005 22:17

danarny napsal(a):
Arny se i v tomhle věku dokáže pěkně zřídit, je to takový náš čvachta

Arny a kamarád Brix

21.12.2005 23:29

malpik napsal(a):

Nenašlo by se někde u milovníků dalmatinů místo pro tohoto tříletého pejska z útulku Bouchalka u Kladna? Bude 25. 12. ve Chcete mě. Je moc prima a hodný, vhodný i dětem.
V případě zájmu je zde telefon na ošeetřovatelku 736756370

22.12.2005 17:52

dejavu napsal(a):
Nenašlo by se někde u milovníků dalmatinů místo pro tohoto tříletého pejska z útulku Bouchalka u Kladna? Bude 25. 12. ve Chcete mě. Je moc prima a hodný, vhodný i dětem.

A zase můj milovanej Dagánek

22.12.2005 23:53

malpik napsal(a):

tady je naše 7 letá Betynka, je to pořád štěně

23.12.2005 20:35

malpik napsal(a):

Tenhle ani ne dvouletý krasavec je k mání v útulku Městské policie Brno:

23.12.2005 20:37

malpik napsal(a):

A další, tentokrát 7mi letý pes:

25.12.2005 12:38

katty napsal(a):
A další, tentokrát 7mi letý pes:

V útulku u Mladé Boleslavi je hnědě tečkovaný Pepa

25.12.2005 12:42

danarny napsal(a):
V útulku u Mladé Boleslavi je hnědě tečkovaný Pepa

A tohle jsou moji puntíci a přejí hodně štěstí do nového roku

28.12.2005 22:31

danarny napsal(a):
A tohle jsou moji puntíci a přejí hodně štěstí do nového roku

Víte o nějakých hezkých stránkách o dalmatinech? (můžr být i chs) pavla

29.12.2005 08:15

dejavu napsal(a):

Tak konečně se po roce dočkal dalmatin z útulku Bouchalka a přijeli si pro něj až z Písku :-), další desítky dalmatinů čekají ale dál v útulcích :-(

29.12.2005 15:06

malpik napsal(a):
Víte o nějakých hezkých stránkách o dalmatinech? (můžr být i chs) pavla

Mrkni se na moje stránky, zatím nejsou hotové, ale v odkazech jsou jak chovatelské stanice, tak i jednotliví dalmatini
http://www.danarny.com/

5.1.2006 17:43

danarny napsal(a):
Mrkni se na moje stránky, zatím nejsou hotové, ale v odkazech jsou jak chovatelské stanice, tak i jednotliví dalmatini
http://www.danarny.com/

prosím přidávejte fotky dalmatínků klidně i z webu.děkuji

16.3.2006 19:57

malpik napsal(a):
prosím přidávejte fotky dalmatínků klidně i z webu.děkuji

Sem sem dalmácie.

16.3.2006 20:34

malpik napsal(a):
Sem sem dalmácie.

Krásný štěně, to je odněkud z webu nebo má Dagoušek novýho kamaráda?

17.3.2006 13:54

danarny napsal(a):
Krásný štěně, to je odněkud z webu nebo má Dagoušek novýho kamaráda?

Bohužel nemá. Na si dalsího nechtěj (dalmatina) chtějí malého psa) Je z vebu, ale nádhernej vid?

3.12.2006 18:04

malpik napsal(a):

Pro tazatele z nemoderky, takhle zbarvené oko úplně stačí

3.12.2006 18:06

danarny napsal(a):
Pro tazatele z nemoderky, takhle zbarvené oko úplně stačí

druhé oko

3.12.2006 18:55

danarny napsal(a):
druhé oko

Dobrý den, tak se po delší době opět slyšíme,
Váš Lasko (předpokládám, nebo je to Arny) ? má oči samozřejmě úplně super. To bych být Vámi vůbec nehledala výraz, že to stačí. Nám se konečně podařilo narazit na \"bílou hlavu\" a byla to láska na první pohled, takže mámé doma nového flekouna. Jen mě trochu trápí to levé očičko, ne kvůli bonitaci, ale spíš, že působí takovým smutným a uplakaným dojmem. Bohužel na této, ani na té druhé fotce to není moc vidět, ale pigment není plně dotažený do vnitřního koutku
Díky, že takhle hned reagujete na dotazy.

3.12.2006 18:59

dalmatin napsal(a):
Dobrý den, tak se po delší době opět slyšíme,
Váš Lasko (předpokládám, nebo je to Arny) ? má oči samozřejmě úplně super. To bych být Vámi vůbec nehledala výraz, že to stačí. Nám se konečně podařilo narazit na \"bílou hlavu\" a byla to láska na první pohled, takže mámé doma nového flekouna. Jen mě trochu trápí to levé očičko, ne kvůli bonitaci, ale spíš, že působí takovým smutným a uplakaným dojmem. Bohužel na této, ani na té druhé fotce to není moc vidět, ale pigment není plně dotažený do vnitřního koutku
Díky, že takhle hned reagujete na dotazy.

A druhá fotka

3.12.2006 19:36

dalmatin napsal(a):
A druhá fotka

ten je krásnej taky přikládám fotku svýho zlatíčka. to je Matýsek se svojí kamarádkou Doris

3.12.2006 19:46

ferdice napsal(a):
ten je krásnej taky přikládám fotku svýho zlatíčka. to je Matýsek se svojí kamarádkou Doris

a Matýsek sám...

3.12.2006 19:49

ferdice napsal(a):
a Matýsek sám...

matýsek na výstavě v Praze - udělal mi fakt velikánskou radost

3.12.2006 20:01

malpik napsal(a):

Ahojky, v budoucnu plánujeme pořídit si dalmouška.
Chtěla bych vědět jakými granulemi své pejsky krmíte. Je nějaká značka osvědčená u dalmatinů? Mám dobré zkušenosti s granulemi Trainer, zkoušeli ste je? Děkuji

3.12.2006 20:41

minali napsal(a):
Ahojky, v budoucnu plánujeme pořídit si dalmouška.
Chtěla bych vědět jakými granulemi své pejsky krmíte. Je nějaká značka osvědčená u dalmatinů? Mám dobré zkušenosti s granulemi Trainer, zkoušeli ste je? Děkuji

já teď krmím pro plan jehněčí pro štěňata.už sem toho zkoušela dost,ale můj nežravec jen tak něco nezkonzumuje a tohle mu konečně po dlouhý době chutná,akorát nevim,jak dlouho mu to vydrží... vždycky sežere tak dva pytle něčeho a končí.už sme toho zkoušeli dost.ten trainer mě taky napad vyzkoušet,ale mám strach,jak se na to bude tvářit.asi počkám,až mu přestane chutnat purina

4.12.2006 06:50

ferdice napsal(a):
já teď krmím pro plan jehněčí pro štěňata.už sem toho zkoušela dost,ale můj nežravec jen tak něco nezkonzumuje a tohle mu konečně po dlouhý době chutná,akorát nevim,jak dlouho mu to vydrží... vždycky sežere tak dva pytle něčeho a končí.už sme toho zkoušeli dost.ten trainer mě taky napad vyzkoušet,ale mám strach,jak se na to bude tvářit.asi počkám,až mu přestane chutnat purina

Jo mě Trainer hodně zajímá, většina mých známých tím krmí, ale jiná plemena a ještě se nestalo, že by po něm pes neprospíval. Navíc se mi líbí technologie výroby tohoto krmiva No a co Orijen? Zkoušeli jste? Prý obsahuje 70% bílkovin

4.12.2006 08:22

minali napsal(a):
Jo mě Trainer hodně zajímá, většina mých známých tím krmí, ale jiná plemena a ještě se nestalo, že by po něm pes neprospíval. Navíc se mi líbí technologie výroby tohoto krmiva No a co Orijen? Zkoušeli jste? Prý obsahuje 70% bílkovin

Někdo z výboru klubu, teď už si nevzpomínám, kdo to byl, mi říkal, že dalmatinům neprospívá vyšší obsah bílkovin, má to něco společného s vyšším obsahem kyseliny močové v krvi dalmatinů, což je plemenným znakem.
Asi na tom něco bude, protože náš Roneček má ledvinové kameny a musíme ho krmit granulemi s co nejmenším obsahem bílkovin, protože se vážou na písek v moči a vytváří kameny. Tak mi to vysvětloval veterinář.

4.12.2006 08:28

dalmatin napsal(a):
A druhá fotka

To je Arci Věčný úsměv? Vypadá nadějně a určitě se mi to oko dobarví. Když tak ho zkuste vyfoti víc detailně.
Ta hlava to je Arny, Lasko má tečkovanou hlavu:

4.12.2006 08:47

danarny napsal(a):
Někdo z výboru klubu, teď už si nevzpomínám, kdo to byl, mi říkal, že dalmatinům neprospívá vyšší obsah bílkovin, má to něco společného s vyšším obsahem kyseliny močové v krvi dalmatinů, což je plemenným znakem.
Asi na tom něco bude, protože náš Roneček má ledvinové kameny a musíme ho krmit granulemi s co nejmenším obsahem bílkovin, protože se vážou na písek v moči a vytváří kameny. Tak mi to vysvětloval veterinář.

A ještě jsem zapoměla napsat, Arny, Cindy a Lasko baští Proplan, Roneček Hills U/D (jsou dost drahý, snad je zlevní, jestli si tu Hills otevře továrnu).
Lišákům Tomáš kupuje Pedigree.
Moje mamka krmila Proplanem, teď změnila zaměstnání a dělá ve zverimexu (jsme tam pečení vaření) a nechala se šéfem ukecat na Nutra Gold a po dvou měsících se vrátila k Proplanu.
Takže Proplan můžu doporučit.

4.12.2006 09:00

ferdice napsal(a):
matýsek na výstavě v Praze - udělal mi fakt velikánskou radost

Matýsek je pašák, taky mi udělal radost

4.12.2006 11:13

danarny napsal(a):
A ještě jsem zapoměla napsat, Arny, Cindy a Lasko baští Proplan, Roneček Hills U/D (jsou dost drahý, snad je zlevní, jestli si tu Hills otevře továrnu).
Lišákům Tomáš kupuje Pedigree.
Moje mamka krmila Proplanem, teď změnila zaměstnání a dělá ve zverimexu (jsme tam pečení vaření) a nechala se šéfem ukecat na Nutra Gold a po dvou měsících se vrátila k Proplanu.
Takže Proplan můžu doporučit.

Měla jsem dalmatinka, před tímhle

4.12.2006 12:56

danarny napsal(a):

No vida, takže krmení se 70% bílkovin pro ně není absolutně vhodné
A kolik bílkovin má Proplan?
Teda tyhle informace si musím vytiskat, v knížkách se to nepíše...

4.12.2006 13:09

minali napsal(a):
No vida, takže krmení se 70% bílkovin pro ně není absolutně vhodné
A kolik bílkovin má Proplan?
Teda tyhle informace si musím vytiskat, v knížkách se to nepíše...

A ještě kterým ProPlanem? Large Breed nebo jiný?

4.12.2006 13:53

minali napsal(a):
A ještě kterým ProPlanem? Large Breed nebo jiný?

Ech a ještě: Přidávali jste ke granulím kloubní výživu? Napadá mě to postupně...

4.12.2006 14:53

minali napsal(a):
Ech a ještě: Přidávali jste ke granulím kloubní výživu? Napadá mě to postupně...

já klouní výživu nepřidávám,přijde mi to u kvalitních granulí zbytečný a navíc mám pocit,že je to teď strašně moderní cpát do zvířat kloubní výživu. pokud nemá zvíře problémy,přijde mi to zbytečný.nedávám to ani psovi,ani koním a všichni tři vypadaj spokojeně jinak pesovi je deset měsíců a krmím pro plan jehněčí pro štěňata všech plemen.kdyby byl mlsoun ochoten žrát drůbeží granule,asi bych dávala pro štěňata velkých plemen,ty sme krmili od acany,jenže acanu přestal baštit.

4.12.2006 14:53

danarny napsal(a):
To je Arci Věčný úsměv? Vypadá nadějně a určitě se mi to oko dobarví. Když tak ho zkuste vyfoti víc detailně.
Ta hlava to je Arny, Lasko má tečkovanou hlavu:

Jasně, je to Árčí Věčný úsměv, jen na stránkách klubu je to uvedené bez interpunkce jako Arci. Fotku zkusím udělat detail hlavy a až to nacpu do počítače, určitě ji sem dám. Zatím díky za odpověď.

P.S. My krmíme Proplanem Kuře rýže, už asi sedm? let .Pořád stejně, nepřejedlo se jim to nikdy, jen teď to bábě přelévám horkou vodou a štěníkovi vývarem z kuřat, plus nějaká ta obíračka z křidýlek.
Po Proplanu nám zmizely takové ty oranžové fleky, co dalmatini občas mívají a srst i kůže začala být v perfektním stavu. Takže na něj nedám dopustit.

4.12.2006 19:48

dalmatin napsal(a):
Jasně, je to Árčí Věčný úsměv, jen na stránkách klubu je to uvedené bez interpunkce jako Arci. Fotku zkusím udělat detail hlavy a až to nacpu do počítače, určitě ji sem dám. Zatím díky za odpověď.

P.S. My krmíme Proplanem Kuře rýže, už asi sedm? let .Pořád stejně, nepřejedlo se jim to nikdy, jen teď to bábě přelévám horkou vodou a štěníkovi vývarem z kuřat, plus nějaká ta obíračka z křidýlek.
Po Proplanu nám zmizely takové ty oranžové fleky, co dalmatini občas mívají a srst i kůže začala být v perfektním stavu. Takže na něj nedám dopustit.

Tak tedy posílám detail:

4.12.2006 20:01

dalmatin napsal(a):
Tak tedy posílám detail:

A ještě jedna, aby si Árčí vylepšil reputaci:

4.12.2006 20:50

ferdice napsal(a):
já klouní výživu nepřidávám,přijde mi to u kvalitních granulí zbytečný a navíc mám pocit,že je to teď strašně moderní cpát do zvířat kloubní výživu. pokud nemá zvíře problémy,přijde mi to zbytečný.nedávám to ani psovi,ani koním a všichni tři vypadaj spokojeně jinak pesovi je deset měsíců a krmím pro plan jehněčí pro štěňata všech plemen.kdyby byl mlsoun ochoten žrát drůbeží granule,asi bych dávala pro štěňata velkých plemen,ty sme krmili od acany,jenže acanu přestal baštit.

Crystal od hradu Mírova alias Elinka, 5 měsíců, miláček

4.12.2006 20:54

ivanemec napsal(a):

A její předchůdkyně Bára bez PP,dožila se 12 let a byl to anděl v podobě psa, seslaný do naší rodiny

5.12.2006 00:20

minali napsal(a):

krmím Purina Proplan Large Breed Athletic, teď se dá na klub sehnat 18 kg za 1350,-.
Na klubovce jsme teď dostali za každého vítěze třídy kilovku lososa, takže to jim tam taky přiidávám. Kloubní výživu nepřidávám pravidelně, občas jim dám Chasoton, pivovarské kvasnice nebo česnekové tablety (ty baštějí jako bonbony, asi mám nějaký divný psy). Sem tam jim koupím syrečky a jako odměnu dávám piškoty nebo kalciové tyčinky ze sušené kůže. No a občas i ucho.

5.12.2006 06:39

ivanemec napsal(a):
A její předchůdkyně Bára bez PP,dožila se 12 let a byl to anděl v podobě psa, seslaný do naší rodiny

Jů ta je zajímavě zbarvená, moc hezká Barunka. Já až budu chtít štěndo tak si koupím třeba špatně zbarvený, je mi to jedno, na výstavy chodit sice budem jen koukat, ale předvádět asi ne. Ještě nejsem rozhodnutá, to bude podle situace zda bude nestandartní štěndo nebo ne

5.12.2006 06:41

danarny napsal(a):
krmím Purina Proplan Large Breed Athletic, teď se dá na klub sehnat 18 kg za 1350,-.
Na klubovce jsme teď dostali za každého vítěze třídy kilovku lososa, takže to jim tam taky přiidávám. Kloubní výživu nepřidávám pravidelně, občas jim dám Chasoton, pivovarské kvasnice nebo česnekové tablety (ty baštějí jako bonbony, asi mám nějaký divný psy). Sem tam jim koupím syrečky a jako odměnu dávám piškoty nebo kalciové tyčinky ze sušené kůže. No a občas i ucho.

A jak se shání krmivo přes klub? Když budu mít pejska s PP tak jsem členem klubu? Nebo členem klubu jsem až když uchovním? Já se v tom nevyznám

5.12.2006 12:12

minali napsal(a):
A jak se shání krmivo přes klub? Když budu mít pejska s PP tak jsem členem klubu? Nebo členem klubu jsem až když uchovním? Já se v tom nevyznám

Členem dalmatin klubu se můžeš stát i když dalmatina nemáš, ale být tebou, počkala bych s tím až po novém roce. Teď už se to nevyplatí. Stačí vyplnit přihlášku, je na stránkách dalmatin klubu, zaplatit poplatek, a poslat to na adresu paní Kateřiny Malovič, která je novou matrikářkou.
A k tomu krmivu, tentokrát se omlouvám, že jsem tě zmátla, nenapsala jsem, že mám na mysli Proplan klub , tam je podmínkou členství vlastnictví chovatelské stanice a aktivní účast na výstavách nebo jiných psích akcích. V tvém případě by bylo nejlepší, dohodnout se s někým z tvého okolí, kdo je členem klubu a odebírat to na něj. nebo s nějakým členem dalmatin klubu a odebrat krmivo na výstavě.

5.12.2006 12:37

danarny napsal(a):
Členem dalmatin klubu se můžeš stát i když dalmatina nemáš, ale být tebou, počkala bych s tím až po novém roce. Teď už se to nevyplatí. Stačí vyplnit přihlášku, je na stránkách dalmatin klubu, zaplatit poplatek, a poslat to na adresu paní Kateřiny Malovič, která je novou matrikářkou.
A k tomu krmivu, tentokrát se omlouvám, že jsem tě zmátla, nenapsala jsem, že mám na mysli Proplan klub , tam je podmínkou členství vlastnictví chovatelské stanice a aktivní účast na výstavách nebo jiných psích akcích. V tvém případě by bylo nejlepší, dohodnout se s někým z tvého okolí, kdo je členem klubu a odebírat to na něj. nebo s nějakým členem dalmatin klubu a odebrat krmivo na výstavě.

Dotaz pro Danarny Katku,
už jsem sem dala fotky Arčího, detail toho oka, je to ve foru nahoře,tak se na to zkuste mrknout, co vy na to? Veterinář mi říkal, že by se to mělo dobarvit, že mám být v pohodě. Ale ten není až tak znalec flekounů, spíš to bere obecně jako pigment. Díky.

5.12.2006 12:40

ivanemec napsal(a):

Elinka i Barunka jsou fešandy, stejně jako tečkovaný výmar

5.12.2006 14:28

dalmatin napsal(a):
Dotaz pro Danarny Katku,
už jsem sem dala fotky Arčího, detail toho oka, je to ve foru nahoře,tak se na to zkuste mrknout, co vy na to? Veterinář mi říkal, že by se to mělo dobarvit, že mám být v pohodě. Ale ten není až tak znalec flekounů, spíš to bere obecně jako pigment. Díky.

Já se teda taky nepovažuju za znalce, přece jen, nemám nic odchováno a dalmatiny mám od 1998, daleko míň než vy, ale taky si myslím, že by se to mělo dobarvit, možná později, to uvidíte. A pro případ že se to náhodou nedobarví, tak bych na bonitaci nejezdila k paní Zachové, ale k někomu jinýmu.

5.12.2006 15:56

danarny napsal(a):
Já se teda taky nepovažuju za znalce, přece jen, nemám nic odchováno a dalmatiny mám od 1998, daleko míň než vy, ale taky si myslím, že by se to mělo dobarvit, možná později, to uvidíte. A pro případ že se to náhodou nedobarví, tak bych na bonitaci nejezdila k paní Zachové, ale k někomu jinýmu.

Budu doufat , prostě jsem vybrala srdcem, Árčí mi učaroval na první pohled a tak uvidíme. Teď jsem koukala na moje štěnda na fotkách a docela mě překvapilo, že dvě z nich udělala bonitaci i s nedopigmentovanou nosní houbou. U jednoho to byl dost velký klín a přesto dostal Chovný s podmínkou, takže ono to snad nějak dopadne. Přidám ještě jednu fotku z prvního setkání naší Bíny a Arčího.
Jo, a ten modrý obleček co máte, tak máme ten samý. Jako jediný nám připadal, že vypadá trochu jako na koně a zdál se nám tím důstojný, ne jako ty různé kombinézky co vypadají spíš jako na dítě nebo do cirkusu.

6.12.2006 06:35

danarny napsal(a):

Děkuji za odpověď
A ještě otázka ke krmivu. Takže krmiva s obsahem 20-30% bílkovin jsou tak akorát že, z těch granulí by se totiž člověk někdy opupínkoval.

6.12.2006 06:39

dalmatin napsal(a):
Budu doufat , prostě jsem vybrala srdcem, Árčí mi učaroval na první pohled a tak uvidíme. Teď jsem koukala na moje štěnda na fotkách a docela mě překvapilo, že dvě z nich udělala bonitaci i s nedopigmentovanou nosní houbou. U jednoho to byl dost velký klín a přesto dostal Chovný s podmínkou, takže ono to snad nějak dopadne. Přidám ještě jednu fotku z prvního setkání naší Bíny a Arčího.
Jo, a ten modrý obleček co máte, tak máme ten samý. Jako jediný nám připadal, že vypadá trochu jako na koně a zdál se nám tím důstojný, ne jako ty různé kombinézky co vypadají spíš jako na dítě nebo do cirkusu.

No zrovna včera u nás byla paní, jedna známá s oblečkama pro psy, to byla úplná chrůza a moje mamka byla blahem bez sebe...Ještě nemám dalamtina a mamča mi už vnucovala, že ten obleček s tím beránkovým límečkem a leteckýma frčkama musím mít, a ten obojek z těch kamínků ten taky...ach bože bože doufám, že něco tak praktickýho nedostanu k Vánocůmale rozmluvíte něco své mamce, nerozmluvíte....No kdyžtak to bude nosit pouze k ní, aby měla radost a nebyla smutná......

9.12.2006 11:13

minali napsal(a):
Děkuji za odpověď
A ještě otázka ke krmivu. Takže krmiva s obsahem 20-30% bílkovin jsou tak akorát že, z těch granulí by se totiž člověk někdy opupínkoval.

Posouvám téma, aby dalmouši nezapadli
Takhle prožívá Elinka předvánoční hony a stresy

9.12.2006 13:04

ivanemec napsal(a):
Posouvám téma, aby dalmouši nezapadli
Takhle prožívá Elinka předvánoční hony a stresy

Tak tohle je naše devíti letá fenka dalmatina ma suprr povahu A pořád se chová jako štěnátko ,... ted bych chtela jeste jednoho dalmatina ale nevim jak to pude kdyz mame dalmatina a nemeckyho boxera mamka chce jeste jednoho boxera a já chci dalmatinka protoze sou roztomilí

9.12.2006 21:45

kubeska napsal(a):
Tak tohle je naše devíti letá fenka dalmatina ma suprr povahu A pořád se chová jako štěnátko ,... ted bych chtela jeste jednoho dalmatina ale nevim jak to pude kdyz mame dalmatina a nemeckyho boxera mamka chce jeste jednoho boxera a já chci dalmatinka protoze sou roztomilí

tak já taky přidám ty svý flekatý zlatíčka

15.12.2006 17:21

ferdice napsal(a):
tak já taky přidám ty svý flekatý zlatíčka

posouvám

26.12.2006 20:41

ivanemec napsal(a):

Hodně pohody a lenošení do nového roku

27.12.2006 13:07

dalmatin napsal(a):
Hodně pohody a lenošení do nového roku

taky přejem do novýho roku všechno nej...

27.12.2006 18:20

malpik napsal(a):

Venusia Gold od Chlpiku..

27.12.2006 18:21

klementynka napsal(a):
Venusia Gold od Chlpiku..

A Bajadera Hozu... :-)

4.2.2007 16:51

klementynka napsal(a):
A Bajadera Hozu... :-)

Narazila jsem na "zajímavé stránky". Myslím že k hlouposti američanů není co dodat. Mrkněte na www.miniaturedalmatians.com
Když pominu tu velikost, tak mi také připadá šílená ta kulatá hlava, která vypadá spíš jako od čivavy. Děs,běs

4.2.2007 17:24

dalmatin napsal(a):
Narazila jsem na "zajímavé stránky". Myslím že k hlouposti američanů není co dodat. Mrkněte na www.miniaturedalmatians.com
Když pominu tu velikost, tak mi také připadá šílená ta kulatá hlava, která vypadá spíš jako od čivavy. Děs,běs

opravdu zajimavé!!! ty psi jsou fakt odporný! nechápu,jak může někdo tohle udělat..to má s dalmatinem společnou akorát barvu!

23.4.2007 10:10

ferdice napsal(a):
opravdu zajimavé!!! ty psi jsou fakt odporný! nechápu,jak může někdo tohle udělat..to má s dalmatinem společnou akorát barvu!

Aby nám naši flekouni nezapadli, přidejte nějaké fotky z vodních hrátek

23.4.2007 11:01

dalmatin napsal(a):
Aby nám naši flekouni nezapadli, přidejte nějaké fotky z vodních hrátek

fotky vodních hrátek bohužel dodat nemůžem,naši flekatci vodu nemusí.mámy fena tam vleze tak po nohy,max.po břichu a můj pesan obchází každou louži vyválet se v hnoji nebo bahýnku neni problém,ale do vody néééééééééé

23.4.2007 15:18

ferdice napsal(a):
fotky vodních hrátek bohužel dodat nemůžem,naši flekatci vodu nemusí.mámy fena tam vleze tak po nohy,max.po břichu a můj pesan obchází každou louži vyválet se v hnoji nebo bahýnku neni problém,ale do vody néééééééééé

Tak v tom bude Matýsek asi po mamince, protože tatínek je potápka
co se týče bahýnka, to má po tátovi

23.4.2007 15:25

ferdice napsal(a):

jójó takovej mokrej krtinec, to je žůžo

23.4.2007 17:47

danarny napsal(a):
Tak v tom bude Matýsek asi po mamince, protože tatínek je potápka
co se týče bahýnka, to má po tátovi

Koukám, že fotka naší potápky už tu jednou je, holt vidíte, že je moje oblíbená

23.4.2007 22:05

danarny napsal(a):
jójó takovej mokrej krtinec, to je žůžo

jak tak koukám,po tatínkovi zdědil samý lepší věci bahenní koupele mu jdou stejně dokonale.dneska zas jednu předved a je mu úplně jedno,že sem ho v pátek koupala

24.4.2007 12:06

danarny napsal(a):
Arny a kamarád Brix

krasavci!!!!!!!!!!!!!!!

20.5.2007 22:06

ferdice napsal(a):
jak tak koukám,po tatínkovi zdědil samý lepší věci bahenní koupele mu jdou stejně dokonale.dneska zas jednu předved a je mu úplně jedno,že sem ho v pátek koupala

ja mam tiez dalmatinku Sariku,ma 4 roky a je to straaaasne zlaticko:)krmime granulkami Trainer a sme veelmo spokojni,krasna srsticka a velmo dobre aj chuti

2.6.2007 13:11

kari napsal(a):
ja mam tiez dalmatinku Sariku,ma 4 roky a je to straaaasne zlaticko:)krmime granulkami Trainer a sme veelmo spokojni,krasna srsticka a velmo dobre aj chuti

Krásný obojek, odkud ho máte?
A přidávám další fotečku

3.6.2007 11:59

dalmatin napsal(a):
Krásný obojek, odkud ho máte?
A přidávám další fotečku

ahoj dalmíci,jedete někdo 16.6. na oblastku do Kunratic? my jedem

3.6.2007 18:32

ferdice napsal(a):
ahoj dalmíci,jedete někdo 16.6. na oblastku do Kunratic? my jedem

Dalmíci tam budou podle rozpisu dva, hádejte, kteří
posuzovat bude pan Jaromír Dostál

3.6.2007 19:11

danarny napsal(a):
Dalmíci tam budou podle rozpisu dva, hádejte, kteří
posuzovat bude pan Jaromír Dostál

že by Matule a Arčí?

9.6.2007 21:00

ferdice napsal(a):
že by Matule a Arčí?

Rok se sešel s rokem a naše Bína oslavila 13 narozeniny.

10.6.2007 09:20

dalmatin napsal(a):
Rok se sešel s rokem a naše Bína oslavila 13 narozeniny.

moc gratuluju a přeju hodně zdraví a spoustu dalších let mezi vámi!krásnej věk. u nás to teď bude 12.6. rok,co nám 12letá dalmuška umřela pořád na ní moc myslím a nemůžu na ní zapomenout,přestože máme doma nový 2puntíky,kteří nám dělají radost ale Bety byla můj první pes a na toho se nezapomíná...

18.6.2007 17:55

malpik napsal(a):

Tohle je přítelův dalmatin Dasty. Je to zlatíčko, ale není moc vychovaný, holt se mu nikdo moc nevěnuje. Mít ho tak u sebe tak je z něho za 14 dní ukázkovej hafan.

18.6.2007 21:54

misule napsal(a):
Tohle je přítelův dalmatin Dasty. Je to zlatíčko, ale není moc vychovaný, holt se mu nikdo moc nevěnuje. Mít ho tak u sebe tak je z něho za 14 dní ukázkovej hafan.

musíme se pochlubit - už se taky koupem udělal mi radost.prostě se sám od sebe ze dne na den rozohd,že se bude koupat v sobotu sme cestou z Prahy zastavili u vody,aby se napil a proběh a on tam vlez a ráchal se.neustále mě něčim překvapuje...

24.6.2007 20:08

ferdice napsal(a):
musíme se pochlubit - už se taky koupem udělal mi radost.prostě se sám od sebe ze dne na den rozohd,že se bude koupat v sobotu sme cestou z Prahy zastavili u vody,aby se napil a proběh a on tam vlez a ráchal se.neustále mě něčim překvapuje...

Tak to je super, že už je z Matýska "kachna"

Ale hlavně pro ostatní příznivce dalmoušů, na slovensku v útulku http://www.kszv.sk/psiky.php, už je zase jeden hnědotečkáč.

26.6.2007 22:43

dalmatin napsal(a):
Tak to je super, že už je z Matýska "kachna"

Ale hlavně pro ostatní příznivce dalmoušů, na slovensku v útulku http://www.kszv.sk/psiky.php, už je zase jeden hnědotečkáč.

Tak jsem právě aktualizovala SOS Dalmatin a jdu znechuceně spát chudinka malá
Díky za info o tom hnědáčkovi

28.6.2007 10:53

danarny napsal(a):
Tak jsem právě aktualizovala SOS Dalmatin a jdu znechuceně spát chudinka malá
Díky za info o tom hnědáčkovi

chudák fenka vypadá strašně vůbec nechápu,jak jí to moh někdo udělat

29.6.2007 20:25

ferdice napsal(a):
chudák fenka vypadá strašně vůbec nechápu,jak jí to moh někdo udělat

dalmatin:dakujeme za pochvalu,obojcek som zahliadla v nasom obchodiku malickom v meste,ze je peknucky?velmi sa Sarinke hodi
a gratulujeme obe ku skvelemu veku tvojej fenecky a nech takychto krasnych narodenin prezijete este velmi vela!

2.8.2007 10:08

kari napsal(a):
dalmatin:dakujeme za pochvalu,obojcek som zahliadla v nasom obchodiku malickom v meste,ze je peknucky?velmi sa Sarinke hodi
a gratulujeme obe ku skvelemu veku tvojej fenecky a nech takychto krasnych narodenin prezijete este velmi vela!

Nechce sa mi verit,ze sa uz nikto nema pochvalit svojim dalmosomTak davajte fotecky,ved je na nich tolko co obdivovat

Este by ma zaujimalo,maju vasi bodkaci radi vodu,kupanie?Nasa teda absolutne,vyslovene trpi ked je vo vani,chudinka mala

3.8.2007 08:41

kari napsal(a):
Nechce sa mi verit,ze sa uz nikto nema pochvalit svojim dalmosomTak davajte fotecky,ved je na nich tolko co obdivovat

Este by ma zaujimalo,maju vasi bodkaci radi vodu,kupanie?Nasa teda absolutne,vyslovene trpi ked je vo vani,chudinka mala

Koupání milují, jsou to \"vodaři\" loví aporty i z dna ( v mělčí vodě), potápí celou hlavu. Ale vana? To je samozřejmě horor, stejně tak jako zahradní hadice v těhle vedrech.

A posílám fotečku, důkaz toho, že dalmatin je asi nejstarší plemeno , neboť žil už v době mamutů

3.8.2007 08:55

dalmatin napsal(a):
Koupání milují, jsou to \"vodaři\" loví aporty i z dna ( v mělčí vodě), potápí celou hlavu. Ale vana? To je samozřejmě horor, stejně tak jako zahradní hadice v těhle vedrech.

A posílám fotečku, důkaz toho, že dalmatin je asi nejstarší plemeno , neboť žil už v době mamutů

No tak to u nas veru nehroziDokonca,ked sme boli s jej kamosom bulterierom sa kupat,ani vtedy za nim nevosla,vody sa neboji,to sa neda povedat,len ju dost neznasa
Len ho volala naspat,ale do vody za nim,ani za nic

Ta fotocka je podarena

4.8.2007 15:28

kari napsal(a):
No tak to u nas veru nehroziDokonca,ked sme boli s jej kamosom bulterierom sa kupat,ani vtedy za nim nevosla,vody sa neboji,to sa neda povedat,len ju dost neznasa
Len ho volala naspat,ale do vody za nim,ani za nic

Ta fotocka je podarena

Fotky mojí potápky už jsem dávat nebudu, tak se pochlubím jinou

4.8.2007 16:19

danarny napsal(a):

To je krasavec,kukla som vase stranky,krasna svorka,musim pochvalit

Ked sa so psami chodite kupat,nedavate im kusok vaty do usi?Ked sa potapaju a pod.nemaju potom v usiach vodu,nemaju s tym poblem?A celkovo s usami ste na tom dobre?

My teda nie,mame tazko liecitelneho stafylokoka

4.8.2007 17:38

kari napsal(a):
To je krasavec,kukla som vase stranky,krasna svorka,musim pochvalit

Ked sa so psami chodite kupat,nedavate im kusok vaty do usi?Ked sa potapaju a pod.nemaju potom v usiach vodu,nemaju s tym poblem?A celkovo s usami ste na tom dobre?

My teda nie,mame tazko liecitelneho stafylokoka

Tak s ušima naštěstí problémy nemáme, vždycky jim je po potápění vyčistím

4.8.2007 17:39

danarny napsal(a):
Tak s ušima naštěstí problémy nemáme, vždycky jim je po potápění vyčistím

a taky už se nepotápíme často

12.8.2007 08:29

danarny napsal(a):

Tak už jsme na světě, jsme 4, 3 kluci a jedna holka, všichni pravděpodobně černě tečkovaní

12.8.2007 10:58

danarny napsal(a):
Tak už jsme na světě, jsme 4, 3 kluci a jedna holka, všichni pravděpodobně černě tečkovaní

Jee gratulujem k miminkam,su kuzelni,take gulickyNech sa dari a nech ma s nimi mamina veeela trpezlivosti!Su kuaaasni

13.8.2007 20:59

kari napsal(a):
Jee gratulujem k miminkam,su kuzelni,take gulickyNech sa dari a nech ma s nimi mamina veeela trpezlivosti!Su kuaaasni

Také se připojuji ke gratulaci a s přáním hodně zdraví a hodné budoucí pánečky.

28.8.2007 15:51

dalmatin napsal(a):
Také se připojuji ke gratulaci a s přáním hodně zdraví a hodné budoucí pánečky.

Katka,tak ako sa dari malym drobcom?Mas nejake aktuane fotecky?

28.8.2007 16:16

kari napsal(a):
Katka,tak ako sa dari malym drobcom?Mas nejake aktuane fotecky?

Miminka rostou, mají od kila a půl do dvou kil, všichni už mají otevřená očička.
Fotek mám spoustu, stačí se mrknout na moje stránky
http://www.danarny.com/ADanarny.htm
budu se snažit tam dávat fotky alespoň jednou týdně

28.8.2007 18:47

danarny napsal(a):
Miminka rostou, mají od kila a půl do dvou kil, všichni už mají otevřená očička.
Fotek mám spoustu, stačí se mrknout na moje stránky
http://www.danarny.com/ADanarny.htm
budu se snažit tam dávat fotky alespoň jednou týdně

Ti teda rastu ako z vody,su to krasne babatkaHned by som si vzala jedneho-dvoch dalsich bodkacov,niet krajsieho pohladu na mini bodkovane stadeckoMozno niekedy v buducnosti...

20.10.2007 19:34

kari napsal(a):
Ti teda rastu ako z vody,su to krasne babatkaHned by som si vzala jedneho-dvoch dalsich bodkacov,niet krajsieho pohladu na mini bodkovane stadeckoMozno niekedy v buducnosti...

"Lovy beze zbraní"

4.11.2007 19:44

malpik napsal(a):

Dalmatin klub vyhlašuje pro členy klubu soutěž o nejkrásnější fotografie na téma vtipné foto Vašich puntíků.
Tři vítězné fotografie budou zveřejněny v klubovém zpravodaji a jejich zasilatelé obdrží věcné ceny.
Fotografie posílejte na mail

dalmatinklub@atlas.cz

do 10. 11. 2007 včetně

Od 11. 11. 2007 do 30. 11. 2007můžete posílat své hlasy vybrané fotografii.

11.11.2007 09:17

danarny napsal(a):
Dalmatin klub vyhlašuje pro členy klubu soutěž o nejkrásnější fotografie na téma vtipné foto Vašich puntíků.
Tři vítězné fotografie budou zveřejněny v klubovém zpravodaji a jejich zasilatelé obdrží věcné ceny.
Fotografie posílejte na mail

dalmatinklub@atlas.cz

do 10. 11. 2007 včetně

Od 11. 11. 2007 do 30. 11. 2007můžete posílat své hlasy vybrané fotografii.

Ahoj všichni, už se může hlasovat

3.2.2008 23:24

ferdice napsal(a):
taky přejem do novýho roku všechno nej...

Tak bráška Lando je taky u koní, a prý udělá z Matýska taky strejdu

3.2.2008 23:37

danarny napsal(a):
Tak bráška Lando je taky u koní, a prý udělá z Matýska taky strejdu

to je hezká fotečka my chcem taky dětičky,dem Matýskovi slíbila ženskou,chodí každej večer oslintávat sousedům dveře

Přidejte reakci

Přidat smajlík