DOBRÝ VEČER
Mám 3.5měsíčního pesana německého ovčáka nechce žrát,spořádá tak polovinu krmné denní dávky a to ještě večer, ráno a odpoledne nic,pejska krmím pouze granulemi. Vyzkoušel jsem už tři druhy počínaje Chiccope, purina proplan atletc,konče K9, Zdá se mi hubený, přední tlapky má takové prošláplé,celkově neveselý ,když si hrajeme na zahradě nevydrží si hrát deset minut a lehne si, myslím si že ho nejspíš bolí nožičky.Pan veterinář mi řekl, že je celkově měkký a že za měsíc se to snad srovná, ale já nechci čekat celý měsíc chci mu pomoci a proto se obracím na Vás všechny o pomoc. Předem děkuji . Pejska jsem odčervil před 14ti dny.
denny
napsal(a):
DOBRÝ VEČER
Mám 3.5měsíčního pesana německého ovčáka nechce žrát,spořádá tak polovinu krmné denní dávky a to ještě večer, ráno a odpoledne nic,pejska krmím pouze granulemi. Vyzkoušel jsem už tři druhy počínaje Chiccope, purina proplan atletc,konče K9, Zdá se mi hubený, přední tlapky má takové prošláplé,celkově neveselý ,když si hrajeme na zahradě nevydrží si hrát deset minut a lehne si, myslím si že ho nejspíš bolí nožičky.Pan veterinář mi řekl, že je celkově měkký a že za měsíc se to snad srovná, ale já nechci čekat celý měsíc chci mu pomoci a proto se obracím na Vás všechny o pomoc. Předem děkuji . Pejska jsem odčervil před 14ti dny.
Tak tu by som jednodznacne zmenil verterinara, lebo verinar ktory zahlasi ze pes je celom pekny a ze za mesiac to bude mozna v pohode nie je asi fajn veterinar...a skuste prejst na varenu stravu, mozna mu zachuti viac...neviem co papal pred tym. inac ak je taky nejaky malatny tak mozna by mohlo ist aj o PSS, aspon pri Irskych vkodavoch sa to niekedy prejavi...ale neviem ako to je s NO a ani nechcem nejak strasit...skusil by som aj odcervit, to mu po dvoch tyzdnoch neublizi...prajem vela stastia a dajte vediet co a ako....
sanko2
napsal(a):
Tak tu by som jednodznacne zmenil verterinara, lebo verinar ktory zahlasi ze pes je celom pekny a ze za mesiac to bude mozna v pohode nie je asi fajn veterinar...a skuste prejst na varenu stravu, mozna mu zachuti viac...neviem co papal pred tym. inac ak je taky nejaky malatny tak mozna by mohlo ist aj o PSS, aspon pri Irskych vkodavoch sa to niekedy prejavi...ale neviem ako to je s NO a ani nechcem nejak strasit...skusil by som aj odcervit, to mu po dvoch tyzdnoch neublizi...prajem vela stastia a dajte vediet co a ako....
Ahojky,
já měla ten samý poblém se štěňátkem, které jsem si přivezla z útulku. Bylo mu zhruba 2 měsíce a pár dnů. Odmítalo mi prakticky jíst, granulek též snědlo úplné minimum a to ještě s přemlouváním.... Strašně jsem se o něj bála, protože mi začalo i hubnout. Pak se přišlo na to, že prodělalo infekci zažívacího traktu, která naštěstí nebyla nijak silná a pejsek se začal lepšit....Nic méně s jídlem jsem byli na štíru až do 6 měsíců....stále jedlo minimálně a na vařené stavě jsem ho sice utáhla, ale bylo třeba přidat přípravky na klouby,kosti a dostatek vitamínů... Postupně jsem přešla z vařeného na granulky ( shodou okolností na výše zmíněně granule K-9 )a dnes už převážně baští jen ty.
Chtělo by to určitě zajít k veterináři, klidně k jinému, jak tady radí Alex a požádat ho aby poradil nějaký prostředek třeba ve formě tabletek na podporu chuti a zkontrolovat, zda pejsek nemá právě nějaký zánět žaludku či střev jako to bylo u nás. A zatím pejskovi vařit....dávat rýži, masíčko, zeleninu( ta která nenadýmá ), sem tam nějaký kousek ovoce....a volně k dispozici i granulky.Můj pes má do téď volný přístup po celý den ke granulím, vím, že by se to nemělo, ale jelikož je typický nežravec, který se sám od sebe nepřecpe, tak to neřeším.... snad se dá váš pejsek brzy dohromady.... Budeme vám držet pěstičky
tapinka85
napsal(a):
Ahojky,
já měla ten samý poblém se štěňátkem, které jsem si přivezla z útulku. Bylo mu zhruba 2 měsíce a pár dnů. Odmítalo mi prakticky jíst, granulek též snědlo úplné minimum a to ještě s přemlouváním.... Strašně jsem se o něj bála, protože mi začalo i hubnout. Pak se přišlo na to, že prodělalo infekci zažívacího traktu, která naštěstí nebyla nijak silná a pejsek se začal lepšit....Nic méně s jídlem jsem byli na štíru až do 6 měsíců....stále jedlo minimálně a na vařené stavě jsem ho sice utáhla, ale bylo třeba přidat přípravky na klouby,kosti a dostatek vitamínů... Postupně jsem přešla z vařeného na granulky ( shodou okolností na výše zmíněně granule K-9 )a dnes už převážně baští jen ty.
Chtělo by to určitě zajít k veterináři, klidně k jinému, jak tady radí Alex a požádat ho aby poradil nějaký prostředek třeba ve formě tabletek na podporu chuti a zkontrolovat, zda pejsek nemá právě nějaký zánět žaludku či střev jako to bylo u nás. A zatím pejskovi vařit....dávat rýži, masíčko, zeleninu( ta která nenadýmá ), sem tam nějaký kousek ovoce....a volně k dispozici i granulky.Můj pes má do téď volný přístup po celý den ke granulím, vím, že by se to nemělo, ale jelikož je typický nežravec, který se sám od sebe nepřecpe, tak to neřeším.... snad se dá váš pejsek brzy dohromady.... Budeme vám držet pěstičky
Ještě jsem zapomněla dodat, že bude nejlepší, když budete pejska den co den vážit na váze a budete tak mít přehled o tom, jak přibírá a nebo hubne. A pak by se asi stačilo poradit s někým, kdo chová NO a ví, jaká váha je adekvátní danému věku
denny
napsal(a):
DOBRÝ VEČER
Určitě bych zašla k jinému veterináři, třeba pomůže i obyčejné odčervení, ve štěněcím věku neuškodí několikeré. Každopádně bych nečekala, co se za měsíc změní, ono to taky může být nevratné...
Obzvlášť štěňata mají citlivá zažívání, sami doma jsme řešili průjmy po granulích. Po poradě s veterinářem, nám byly doporučeny granule, s kterými jsme neměli problémy (Trainer).Také jsme byli upozorněni na to, že časté měnění granulí neprospívá, u štěněte trvá dlouho než si jeho trávící trakt zvykne na složení granulí. A jak píšete za velmi krátkou dobu jste již vystřídal 3 druhy.
denny
napsal(a):
DOBRÝ VEČER
Ahojky,já bych nechala pejska důkladně vyšetřit jiným vet.včetně rozboru krve a stolice.Pokud by tam nebyl problém můžete podávat Aminosol a krmení bych rozdělila do 3-4 denních dávek.Každopádně nenechávat k dispozici krmení po celý den!!!Nejen že to v pejskovi podporuje nežravost ale u větších plemen navíc hrozí torze žaludku.Granule zásadně nestřídat u tak malého štěňátka jste toho vyzkoušeli docela dost nicméně jestli se vám zdá hubený zkuste dávat vařené.Na prošlapy zkuste dávat Kalcium citrát od firmy canina pharma je to vynikající přípravek+Alavis nebo Chassoton a Cetebe v tabletách.Tyto přípravky se dávají u větších plemen přezto že se krmí kvalitními granulemi. ale i u vet.se můžete setkat s názorem že při krmení superprémiovkou to není potřeba.Já dle zkušeností můžu říct že je to třeba.Nohy jsou v růstu hodně důležité a čekat měsíc je opravdu dlouho.Přeji ať se dá pejsek brzy dohromady...
denny
napsal(a):
DOBRÝ VEČER
Možná by bylo dobré krom vyšetření pejskovi granule něčím ochutit. Mám zhruba stejně staré štěně, naprosto zdravé, ale takové frfňavé. Ráno nemá čas, protože stále někam spěchá, ale večer si dá. Dávám do granulí Royal ohřátou konzervu nebo nakrájené maso s vývarem, případně tvrdý sýr nebo tuňáka ve vlastní šťávě. Chvíli se kroutí, ale jak se do toho dá, tak se nacpe. Na samotných granulích bych dopadla úplně stejně, měla bých místo štěněte žebřiňáček. Majitel si rozumově zdůvodní, že když koupí štěněti granule střední třídy, že pro něj dělá úplně to nejlepší, nicméně ne každý živý organismus ty tvrdé kuličky čehosi slisovaného, co podle návodu na pytli je naprostá bomba, přijímá rád, s chutí a dobrovolně.
denny
napsal(a):
DOBRÝ VEČER
A co srdeční vada ? Neveselý , udýchaný a smutný pes neni zdravý a není to tím , že mu málo vyvařujete . Ap okud se šetří a často odpočívá, může to být špatným srdíčkem. Nežravost je důsledek, ne příčina. A pokud psovi / navíc miminu /, nechutná, nemá cenu to do něj cpát násilím, je třeba zjistit proč nežere. A na útěchu: čtyřměsícní ovčák je lepší hubenej, kvuli kostem . Držím palce. Helena