Vážení,
zajímalo by mě, jaké krmivo doporučujete pro 3 měsíční štěně malého plemene? Zatím krmíme Eukanubou, což by údajně mělo být dostačující, někdy přimíchám trošku z taštičky Pedigree pro štěňata a dávám pamlsky různé ty "masové" tyčinky (i když asi kvalita nevalná, ale pejsek si nestěžuje). Stačí to? Nebo bych měla občas zařadit i nějaký tvaroh a jiné "lidské" potraviny? Dáváte i ovoce a zeleninu? Zase ji nechci příliš rozmlsat... tak díky za odpovědi
sarulka
napsal(a):
Vážení,
zajímalo by mě, jaké krmivo doporučujete pro 3 měsíční štěně malého plemene? Zatím krmíme Eukanubou, což by údajně mělo být dostačující, někdy přimíchám trošku z taštičky Pedigree pro štěňata a dávám pamlsky různé ty "masové" tyčinky (i když asi kvalita nevalná, ale pejsek si nestěžuje). Stačí to? Nebo bych měla občas zařadit i nějaký tvaroh a jiné "lidské" potraviny? Dáváte i ovoce a zeleninu? Zase ji nechci příliš rozmlsat... tak díky za odpovědi
Ahojda,
sice mám spíš střední plemeno, ale babička si teď pořídila malé plemeno. Bavila jsem se o krmení s jedním dobrým kamarádem ze zverimexu, který se v tom opravdu orientuje, a doporučil jednoznačně pro plan... Mno i eukanuba asi není špatná, ale od té doby, co jsem se dozvěděla, že dělá testy na psech, jsem zásadně proti ní. Je fakt, že to nemám ničím podložené, ale slyšela jsem to od více lidí :-(
K pedigree, to bych rozhodně nedávala. Je to jen reklamní trik, vůbec žádná kvalita, spíš docílíš toho, že ti přestane žrát granule :-( (kamošce s čivavou se stalo to samé a teď jí čivavka nežere nic jiného než klasickou lidskou stravu, což je špatné)...
Já jsem našemu štěndu dávala tvaroh se žloutkem a trochu (fakt trochu) cukru, nebo i bez cukru. Mohla se po tom utlouct a má nádhernou srst.. Pozor, nedávat často, a přiměřené množství na velikost psa. Taky jsem jí kupovala pribiňáček, sem tam, ale to jsem pak nahradila tvarohem.. Jinak se snažím nekrmit lidskou stravou, sem tam jí dám těstoviny s vajíčkem nebo uvařím nějaké srdce či kuřecí žaludky s rýží. Teď poslední dobou jí to míchám s granulema-poměrnou část, aby měla stejně velkou dávku... ať má vše co potřebuje...
A co se týče ovoce zeleniny? nevím, nikdy jsem jí to nedávala, snad párkrát meloun, ten má ráda.. jinak je to popelnice, tudíž sežere i kousek cibule :-D ale to spíš omylem, když mi upadne na zem nebo tak...
sarulka
napsal(a):
Vážení,
Ahoj taky mám 9 týdení štěňátko a krmím Eukanubou. Já nic nepřidávám hlavně vápník atd. jelikož je tam vyrovnaná dávka vápníku a fosforu a tím že budeš přidávat vápník v jakékoliv formě tak to znehodnotíš a spíš pejskovi ublížíš. já to dělám tak že krmim jenom granulema a jako odměna je např. olízání víčka od jogurtu, ovoce a zelenina, maso atd. Usnadníš si i tím výcvik jelikož to bude pejskovi vzacné a tudíž se mu vyplatí poslechnout.
e l i s
napsal(a):
Ahoj taky mám 9 týdení štěňátko a krmím Eukanubou. Já nic nepřidávám hlavně vápník atd. jelikož je tam vyrovnaná dávka vápníku a fosforu a tím že budeš přidávat vápník v jakékoliv formě tak to znehodnotíš a spíš pejskovi ublížíš. já to dělám tak že krmim jenom granulema a jako odměna je např. olízání víčka od jogurtu, ovoce a zelenina, maso atd. Usnadníš si i tím výcvik jelikož to bude pejskovi vzacné a tudíž se mu vyplatí poslechnout.
Vždycky není to co je nejdražší nejlepší...někdy míň je víc...Eukanubu neměl náš pes rád...a taky k ní nechovám sympatie. Začla bych na proplanu, nebo dobrých granulek je hodně třeba Firstmate, K9 taky jde, Nezkoušela bych žádný pokusy s tím pedigree, fakt ne. Je to reklama a nic víc. Zkus to někdy ochutnat a zjistíš, co psovi dáváš. V životě bych tohle psu nedala. A granule typu Darling, Friskies, nebo tak...taky ne. Je to normální mouka, která křupe jak sušenka, nemá chuť a škrábe v krku. Zkus to někdy ochutnat...podle toho se řídím já... ovoce a zeleniny se nemusíš vůbec bát. To psovi neudělá nic špatnýho...spíš je to super pestrej jídelníček a pes se nebude nudit...nepřehánět s tou zeleninou, co nadjímá..to opatrně. Ale jinak klidně může dostat. Tvaroh a žloudek taky. Ale moc to nepřeháněj.
sabina
napsal(a):
Vždycky není to co je nejdražší nejlepší...někdy míň je víc...Eukanubu neměl náš pes rád...a taky k ní nechovám sympatie. Začla bych na proplanu, nebo dobrých granulek je hodně třeba Firstmate, K9 taky jde, Nezkoušela bych žádný pokusy s tím pedigree, fakt ne. Je to reklama a nic víc. Zkus to někdy ochutnat a zjistíš, co psovi dáváš. V životě bych tohle psu nedala. A granule typu Darling, Friskies, nebo tak...taky ne. Je to normální mouka, která křupe jak sušenka, nemá chuť a škrábe v krku. Zkus to někdy ochutnat...podle toho se řídím já... ovoce a zeleniny se nemusíš vůbec bát. To psovi neudělá nic špatnýho...spíš je to super pestrej jídelníček a pes se nebude nudit...nepřehánět s tou zeleninou, co nadjímá..to opatrně. Ale jinak klidně může dostat. Tvaroh a žloudek taky. Ale moc to nepřeháněj.
Děkuji všem za odpovědi. Eukanubu dostávala již u chovatelky, plus jsme dostali slevový kupónek, tak jsem pořídila jedno balení a až to dojde, tak se poohlížím i po něčem jiném. Jenže těch granulí, konzerv a pamlsků je tolik....člověk vážně neví. Zkusím ten Proplan. Na Pedigree jsme dostali též doporučení, takže jsem si o tom nemyslela nic špatného, ale teď jste mě nahlodali . Zkusím, co řekne na tvaroh se žloutkem.
Díky a klidně pište dál, inspirace a zkušenosti ostatních se hodí!
sarulka
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi. Eukanubu dostávala již u chovatelky, plus jsme dostali slevový kupónek, tak jsem pořídila jedno balení a až to dojde, tak se poohlížím i po něčem jiném. Jenže těch granulí, konzerv a pamlsků je tolik....člověk vážně neví. Zkusím ten Proplan. Na Pedigree jsme dostali též doporučení, takže jsem si o tom nemyslela nic špatného, ale teď jste mě nahlodali . Zkusím, co řekne na tvaroh se žloutkem.
Díky a klidně pište dál, inspirace a zkušenosti ostatních se hodí!
My mame steniatko Irskeho vlkodava (9. tyzdnov), takze riadne velke plemeno a krmime granulamy Bosch, ktore dostaval aj u chovatelky...raz za den sa snazime davat nejaku "domacu stravu" typu tvaroch, ryza s maskom a tak podobne....na vecer dostava Welpenkalk (Ca+P ai) rozmiesany v tavenom syre.
Zatial mu velmi chuti a nemame ziadne zle skusenosti...skor tu varenu stravu akoby jedol s mansou chutou...ale inac je to riadny zrut, ktory snad zje vsetko
Co sa tyka doplnkov ku granulkam tak sa tak velmi nemusis bat, hlavne nic neprehanat...a tych pamlskov je na trhu strasne vela a musim sa priznat ze aj my v tom mame chaos...
vela stastia
Uživatel s deaktivovaným účtem

sarulka
napsal(a):
Vážení,
nase stena dostavalo u chovatela RC,ten nam doma nechcela zrat,skusali sme snad vsetky "lepsie" granule,aj Proplan(zrala ho 2 dni)RC,Acanu aj Brit(ten tak tri dni,ale Eukanuba zatial vedie.(mimochodom,na zvieratach sa musia "testovat" vsetky granule ako inak by ich mohli dat psom zrat,ze?ked bola este decko tak rano a vecer mala granule,na obed dostala bud nejake cestoviny,alebo nastruhanu mrkvu-jablko-piskoty,tvaroh s medom,jogurt a piskoty,pripadne nejake to masicko s ryzou,proste nieco na prilepsie,aby mala do zivota dobry zaklad.casom zostala viac-menej na granuliach,cez vikend varime
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
nase stena dostavalo u chovatela RC,ten nam doma nechcela zrat,skusali sme snad vsetky "lepsie" granule,aj Proplan(zrala ho 2 dni)RC,Acanu aj Brit(ten tak tri dni,ale Eukanuba zatial vedie.(mimochodom,na zvieratach sa musia "testovat" vsetky granule ako inak by ich mohli dat psom zrat,ze?ked bola este decko tak rano a vecer mala granule,na obed dostala bud nejake cestoviny,alebo nastruhanu mrkvu-jablko-piskoty,tvaroh s medom,jogurt a piskoty,pripadne nejake to masicko s ryzou,proste nieco na prilepsie,aby mala do zivota dobry zaklad.casom zostala viac-menej na granuliach,cez vikend varime
PROFormance
simona
napsal(a):
PROFormance
ahoj, mi krmíme Royal Caninem, jsou to sice také dražší granulky, ale miluje je náš retrívr a i bernský salašnický pes, asi jako jediné. To pedigree zahoďte, když jsme si před třemi roky pořídili štěně retrívra, tak jsme mysleli, že pedigree je super, ale veterinář nám řekl, že je to to nejhorší, co mu můžeme dát, obsahuje i hodně soli, což je špatné. Doporučená nám byla Eukanuba, Pro Plan, Royal Canin, Acana a K-9.
sarulka
napsal(a):
Vážení,
Pedigree zahoďte, my jsme díky jejich kapsičkám strávili kupu času u veterináře Naše fenka měla střevní potíže.
Byli nám doporučeny granule Trainer, které nám ale po čase začala odmítat, takže jsme přešli na Purinu Excellent a teď krmíme Fitmin a absolutní spokojenost.
sarulka
napsal(a):
Vážení,
Tak jsme přešli na Purinu Pro Plan, ale nějak nám holka pár dní moc nejí....Granulky voní jako Telka maková, jsou droboulinké, ale ona si jich vezme 4krát denně tak 8-10 a to jí to ještě musím dát z ruky, aby se vůbec nažrala (dříve jedla normálně z misky).... Takže o denní dávce 50-90g nemůže být ani řeč. Nechce je ani namočené. A ani hlad ji nenutí. Určitě to nebude granulkama, Eukanubu také ke konci moc nemusela, ale trápí mě to....jinak "kakáme" v pohodě, jen nevím, z čeho, když skoro nejí.... ani mi nepřijde, že by byla nějaká posmutnělá, neaktivní nebo nějaké jiné příznaky třeba nemoci. Mám rezignovat a přimíchávat jí do toho i nějakou masitou šťavnatou baštu a rozmazlit si ji? Nebo ještě počkat.....nevím. Máte někdo zkušenosti?
sarulka
napsal(a):
Tak jsme přešli na Purinu Pro Plan, ale nějak nám holka pár dní moc nejí....Granulky voní jako Telka maková, jsou droboulinké, ale ona si jich vezme 4krát denně tak 8-10 a to jí to ještě musím dát z ruky, aby se vůbec nažrala (dříve jedla normálně z misky).... Takže o denní dávce 50-90g nemůže být ani řeč. Nechce je ani namočené. A ani hlad ji nenutí. Určitě to nebude granulkama, Eukanubu také ke konci moc nemusela, ale trápí mě to....jinak "kakáme" v pohodě, jen nevím, z čeho, když skoro nejí.... ani mi nepřijde, že by byla nějaká posmutnělá, neaktivní nebo nějaké jiné příznaky třeba nemoci. Mám rezignovat a přimíchávat jí do toho i nějakou masitou šťavnatou baštu a rozmazlit si ji? Nebo ještě počkat.....nevím. Máte někdo zkušenosti?
predpokladam, ze kdyz muzes krmit eukanubou nebo pro planem na jidle rozhodne nechces setrit, takze co zkusit ORIJEN? neobsahuje zadne obili (coz pro plan i eukanuba obsahuje) maso projde tepelnym procesem jen jednou, nikoli dvakrat a muj citlivy psik, ktereho rozhodi temer vsechno je miluje, zlepsila se mu o mnoho srst a ma vic energie... informace o tomto krmeni najdes na acana-shop.cz