Alergie na očkování?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2007 12:17

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jste se někdo setkal s alergií na očkování? Mám 2 měsíční štěně JRT a včera jsme byli na očkování. Vrátili jsme se domů a ona okamžitě šíleně otekla a osypala se. Jela jsem s ní hned zpátky k vetovi a ten jí píchnul něco s tím, že za chvíli opadne... nic moc se ale nezlepšilo, celou noc se strašně drbala a bez přestání zoufale brečela :-( Máte s tím někdo zkušenosti? Jak tomu předejít? A jak pejskovi pomoct, když už ho to postihne?

11.9.2007 12:49

petik napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jste se někdo setkal s alergií na očkování? Mám 2 měsíční štěně JRT a včera jsme byli na očkování. Vrátili jsme se domů a ona okamžitě šíleně otekla a osypala se. Jela jsem s ní hned zpátky k vetovi a ten jí píchnul něco s tím, že za chvíli opadne... nic moc se ale nezlepšilo, celou noc se strašně drbala a bez přestání zoufale brečela :-( Máte s tím někdo zkušenosti? Jak tomu předejít? A jak pejskovi pomoct, když už ho to postihne?

Stalo se nám to s naší pražskou krysařicí také. U veterináře jsme po injekci ještě 10 minut čekali v čekárně a to bylo v pohodě, ale jen co jsme přišli domů udělaly se jí takové načervenalé viditelné ale nehmatné puchýřky a drbala se. Šli jsme pak hned zpátky k vetovi a také dostala protilátku a pak už to přešlo( možná to váš pejsek prožíval bouřlivěji a místo vpichu ho bolelo...), poznamenal si do očkováku, že je na tento typ vakcíny alergická (nevím teď bohužel, co to bylo zač a proti čemu). Asi takhle alergických bude více pejsků, protože nás předem upozornil, že by mohla nastat reakce. Při jiných očkováních nám to neříkal a nás samotné by to ani nenapadlo, že něco takového může nastat.

Myslím si, že životu nebezpečné to nebude a když to je jen po očkování, tak veterinář ví, co píchnout, aby to přestalo. Ale uvítala bych tu informace třeba ohledně nečekaných reakcí na bodnutí hmyzem, jak postupovat? Studené obklady a rychle veterinář? Nebo se dá nějak svépomocí?

maťa

11.9.2007 12:52
maťa

sarulka napsal(a):
Stalo se nám to s naší pražskou krysařicí také. U veterináře jsme po injekci ještě 10 minut čekali v čekárně a to bylo v pohodě, ale jen co jsme přišli domů udělaly se jí takové načervenalé viditelné ale nehmatné puchýřky a drbala se. Šli jsme pak hned zpátky k vetovi a také dostala protilátku a pak už to přešlo( možná to váš pejsek prožíval bouřlivěji a místo vpichu ho bolelo...), poznamenal si do očkováku, že je na tento typ vakcíny alergická (nevím teď bohužel, co to bylo zač a proti čemu). Asi takhle alergických bude více pejsků, protože nás předem upozornil, že by mohla nastat reakce. Při jiných očkováních nám to neříkal a nás samotné by to ani nenapadlo, že něco takového může nastat.

Myslím si, že životu nebezpečné to nebude a když to je jen po očkování, tak veterinář ví, co píchnout, aby to přestalo. Ale uvítala bych tu informace třeba ohledně nečekaných reakcí na bodnutí hmyzem, jak postupovat? Studené obklady a rychle veterinář? Nebo se dá nějak svépomocí?

Mám Papiše a naštěstí se nám to nestalo, ale hnedka při prvním očkování jsem na to byli upozorněni a dostali jsme nějaký prášek na alergie, dávkování, kolik a jak podat a když to do 30 minut nezabere, tak valit k vetce
Ten prášek je i na včelí a vosí bodnutí právě, ale nevím takhle z hlavy ten název

My chodíme na dvakrát, vzteklina zvlášť a to další taky zvlášť

11.9.2007 13:44

petik napsal(a):
Dobrý den,

Já mám jorkšírku a ta má velmi silnou alergii na očkování.
Když jsme ji poprvé nechaly naočkovat, tak nejdřív bylo všechno ok. Pak jsme dorazily domů a začala být taková smutná a pořád polehávala. Tak jsem ji šla pohladit a ona vypískla bolestí - bolelo jí celé tělo. Tak jsem volala na veterinu a tam mi řekli, že máme hned přijít. Nestihli jsme to už ale do zavíračky, tak jsme jely zvířecí záchrankou na jinou veterinu, kde měli do dýl.
Tam jí píchli injekci antihistaminik (nebo jak se to jmenuje) a jely jsme domů. Potom jí bylo ještě asi dva dny špatně.
Od tý doby vždy dostává protialergické očkování, ale na to má taky slabou reakci, tak dostává očkování a ty antihistaminika.
Sice jí ten den po naočkování nebývá dobře, ale je to o mnoho lepší (ťuk, ťuk...).

Přidejte reakci

Přidat smajlík