Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2007 02:08

Zdravim priznivce fenecek, Dix ma 2 a pul mesice po prvnim harani, zvetsily se ji ceciky a zacal tyct mlecny secret, coz pro ni znamena ze prochazi falesnou brezosti. Nemam s tim zkusenosti, muzete mi poradit co delat? Jak se k fence chovat?
Jedinou zmenu co jsem vypozorovala je ze si shrnuje pelisek pod sebe a toci se nez ulehne, a je mozna vic uknourana, zrava je stale, pohybu ma dost,20min beh u kola a rano vychazka chuzi na 1hodinu,
Mame jeste psa an.mastifa, stim si vyhraje. O hracky se bezne perou.
Mam ji secret od strikovat?
Nebo zajit k vetovi pro prasky na zamezeni tvoreni mleka?
Dekuji vsem za rady, Sylva

3.10.2007 02:29

sylvia napsal(a):
Zdravim priznivce fenecek, Dix ma 2 a pul mesice po prvnim harani, zvetsily se ji ceciky a zacal tyct mlecny secret, coz pro ni znamena ze prochazi falesnou brezosti. Nemam s tim zkusenosti, muzete mi poradit co delat? Jak se k fence chovat?
Jedinou zmenu co jsem vypozorovala je ze si shrnuje pelisek pod sebe a toci se nez ulehne, a je mozna vic uknourana, zrava je stale, pohybu ma dost,20min beh u kola a rano vychazka chuzi na 1hodinu,

A jeste 1otazka jak dlouho falesna brezost trva? Dekuji, Sylva

3.10.2007 02:39

sylvia napsal(a):

A jeste detailni pohled

3.10.2007 09:05

sylvia napsal(a):

Zdravím, měl jsem úplně stejný problém u boxerky a bylo mi řečeno abych trochu míň krmil a do měsíce to odeznělo samo bez jakýchkoli problémů.

4.10.2007 21:06

sylvia napsal(a):

Naše kavkazí slečna také trpěla, takže záchovnou dávku potravy,tzn.minimum,omezit i tekutiny,na nateklé cecíky několikrát denně obklady z tvarohu, nebo u nás na Moravě je snad pouze 2O%-Výčepní lihovina,lidově řečeno vaiska(babička si tím mazala bolavá kolena) a tím jsem obkládala fenečce cecíky. Sekret neodsávat, tím by jste pouze podporovala produkci mateřsk.mléka, když to do týdne nezabere , nutno k lékaři neboť falešná březost fenečku vysiluje stejně jako štěnda opravdová a navíc trpí i psychicky.

5.10.2007 05:07

corinka napsal(a):
Naše kavkazí slečna také trpěla, takže záchovnou dávku potravy,tzn.minimum,omezit i tekutiny,na nateklé cecíky několikrát denně obklady z tvarohu, nebo u nás na Moravě je snad pouze 2O%-Výčepní lihovina,lidově řečeno vaiska(babička si tím mazala bolavá kolena) a tím jsem obkládala fenečce cecíky. Sekret neodsávat, tím by jste pouze podporovala produkci mateřsk.mléka, když to do týdne nezabere , nutno k lékaři neboť falešná březost fenečku vysiluje stejně jako štěnda opravdová a navíc trpí i psychicky.

Dekuji za odpoved, jen mam otazku amatera, Jak ji mam davat ten obklad z tvarohu??
Potirat tvarohem ceciky a prikryt hadrou ci sackem, ona mi v leze v klidu drzet nebude, potvurka si bude myslet ze jsem se zblaznila.
Ziji v canade, Tady by ji veti nechali 1mesic az 2 tak jak je. Ach jo.

5.10.2007 20:17

sylvia napsal(a):
Dekuji za odpoved, jen mam otazku amatera, Jak ji mam davat ten obklad z tvarohu??
Potirat tvarohem ceciky a prikryt hadrou ci sackem, ona mi v leze v klidu drzet nebude, potvurka si bude myslet ze jsem se zblaznila.
Ziji v canade, Tady by ji veti nechali 1mesic az 2 tak jak je. Ach jo.

já dělala obklady 6O kg kavkazandě, takže s ohledem na její velikost jsem vzala bavlněnou utěrku,na ní jsem rozetřela rukama vlký tvaroh, utěrku přeložila, aby mi tvaroh hned nevypadal a jako plínu jsem fenence přiložila na bříško, tak, aby byly všechny cecíky zakryty utěrkou plnou tvarohu, prstama jsem jemně přidržovala, chválila a hladila, samo, že musela ležet v klidu, někdy tvaroh vypadenej baštila,což nebylo na škodu. Tvaroh vytáhne horkost, nás březost většinou chytla v parném létě, když bylo ve stínu 40 C, hrůza.Ale pozor na moc ledovy, aby se zase nenachladila!A s tím alkoholem-jakýkoliv slabší- tak 1O-19 st.čirý-vodka, Starorežná-ředěná vodou,to je vlastně ta slabá Výčepní lihovina-nebo Alpou-ředěnou, aby to neštípalo, splní to totéž. A taky moje fenka si sama cecíky masírovala jazýčkem, čímž podporovala tvorbu mléka, takže jsem ji furt hlídala.. Taky nezapomeňte, že potřebuje hodně, hodně pohybu, prostě to potřebuje rozchodit, vylítat, odvést myšlenky jinam-ne aby furt myslela na "štěnda",moje holka ani nechtěla z baráku, celou cestu se ohlížela po tom svém hnízdě, klopýtala za mnou, neˇšťastná, že ji táhnu od jejích "mláďat". Fenečka si "štěnda" udělá z čehokoliv a stará se o to, většinou je to hračka, pantofel, musíte přijít na to, co pro ni představuje její štěnátka, a sebrát jí to.Prostě extrémně se jí teď věnovat, hrát si sní, ale ne na maminu a dět, honit se s ní, chodit hodně ven na procházky, strašně moc málo jídla a málo tekutin- aby se to mléko nemělo z čeho dělat.Držím palce, u nás to někdy trvalo až 3 týdny-lítala jsem s ní přes den, v noci, k ránu, v poledne- zaměstnávala jsem jí hlavu -pořád jsem něco vymýšlela,hry, honičky,všude jsem ji brala sebou, hlavně, aby neležela a neměla čas "si přemýšlet", aby se nenudila, roupama by vymýšlela štěnda. Držím palce, chce to jenom trochu trpělivosti a zvládnete to.Dejte vědět, třeba i na mail

Přidejte reakci

Přidat smajlík