Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2005 18:06

Co si myslíte o pobytu psa přes den na balkóně? Náš labík před 14 dny objevil, že máme balkón a moc se mu tam líbí. Často tam lehává a pozoruje okolí. Uvažoval jsem, že bych ho někdy nechal přes týden, když je sám doma, na balkóně. Co si o tom myslíte? Má cca 7m2. Myslím si, že jí tam (až bude konečně teplo) bude moc vedro, balkón je na jih, takže celý den svítí sluníčko. Do obýváku se jí zatím bojím pouštět, když je sama. Tak nevím...

17.4.2005 18:06

dalish napsal(a):
Co si myslíte o pobytu psa přes den na balkóně? Náš labík před 14 dny objevil, že máme balkón a moc se mu tam líbí. Často tam lehává a pozoruje okolí. Uvažoval jsem, že bych ho někdy nechal přes týden, když je sám doma, na balkóně. Co si o tom myslíte? Má cca 7m2. Myslím si, že jí tam (až bude konečně teplo) bude moc vedro, balkón je na jih, takže celý den svítí sluníčko. Do obýváku se jí zatím bojím pouštět, když je sama. Tak nevím...

No tak tohle rozhodnutí asi závisí na spoustě okolností. Třeba jak je balkon vysoko, jak vysoké je zábradlí, jak pes reaguje na kolemjdoucí lidi a psy, jací jsou sousedé nebo jinak, jestli je pejsek uštěkaný, jestli se mu tam dá dát pelíšek, aby neležel na studeném - jak to dopadá s tím kulháním?, jestli je možné dát tam zástěnu proti slunci, kam nateče voda, když si vyleje misku , jak je snadné mu tam hodit něco k sežrání - nejen úmyslně otrávit, ale třeba děcka z blbosti, a podobně. Jinak co se velikosti balkonu týče, tak je to určitě dostačující, bude to ale chtít ho naučit, že tam musí být sám a pokud možno potichu. Myslím, že se starším vychovaným psem problém nebude, ale štěně by se tam samo mohlo naučit spoustu nechtěností. Zdá se mi to jako dobrý nápad, ale má spoustu úskalí, která to bude chtít vychytat podle konkrétní situace. Bude to asi chtít ho tam zavřít, jít pryč a odněkud nepozorovaně sledovat, co provádí. Pravděpodobnost, že když ho ráno pořádně vylítáte, tak čas bez vás prospí, je dost vysoká.Udělejte mu tam bezpečný pelíšek, ať může zalízt, když toho na něho bude moc. Bude to fakt chtít zkusit, každý pes je jiný, moje potvůrka by spala, ale každého psa jdoucího kolem by seštěkala do ohluchnutí - moje chyba, dalo mi dost práce ji to odnaučit, nechala jsem ji štěkat a nekorigovala to hned od začátku, máme velkou zahradu, neviděla jsem na ni a ona štěkala na veverky, kočky, psy, snad i myši , trvalo mi, než jsem si to uvědomila,teď už jsme to zvládly.

Přidejte reakci

Přidat smajlík