Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2007 10:52

Mám asi blbý dotaz, ale dohadujeme se, jak je to s briardíma ušima. Jak to, že někteří mají stojaté a jiní plandavé? Jsou snad ty stojaté kupírované?

maťa

18.10.2007 11:23
maťa

viki napsal(a):
Mám asi blbý dotaz, ale dohadujeme se, jak je to s briardíma ušima. Jak to, že někteří mají stojaté a jiní plandavé? Jsou snad ty stojaté kupírované?

Ano, briardi měli dříve uši kupírované, dnes je to sice zakázané, ale stále se kupíráci najdou

18.10.2007 11:29

maťa napsal(a):
Ano, briardi měli dříve uši kupírované, dnes je to sice zakázané, ale stále se kupíráci najdou

Přesně tak jak psala Matˇa.Vlastním fenku pikardského ovčáka,je to také francouzské plemeno,a už jsem byla několikrát osoočená proč jsem chudáka briarda nechala kupírovat

maťa

18.10.2007 11:31
maťa

viki napsal(a):

Klárko, a proč jsi nechala chudáka briarda kupírovat???

18.10.2007 11:59

maťa napsal(a):
Klárko, a proč jsi nechala chudáka briarda kupírovat???

Protože jsem hrozně zláByla jsem před 14 dny v ČB na výstavě a při veterinární přejímce jsem měla problém s veterinářkou,naštěstí bylo v pet pasu opravdu napsáno pikardský ovčák tak jak jsem tvrdila a mohla jsem vstoupit

maťa

18.10.2007 12:05
maťa

viki napsal(a):

Veterinářka a nezná Pikarda? No nemůžeme všichni znát všechno, hlavně aby znala ty psí nemoci

Jo jo, jsi zlá, nechat Bijou jen kvůli módě kupírovat uši Ale já su taky zlá víš, nechala jsem Papišovi taky kupírovat uši kvůli módě, protože přece odkdy se čivavám kupírují uši že?????

někdy ty lidi nechápu, kolem týranýho psa v kotci, o suchým chlebu a vodě, s přerostlýma drápama až kamsi, hubenýho jak lunt, chodí v klidu a majitelům neřeknou ani ň, ale blbinama, jako jsou uši a ocásky, se na ulici zabývat budou

18.10.2007 12:21

maťa napsal(a):
Veterinářka a nezná Pikarda? No nemůžeme všichni znát všechno, hlavně aby znala ty psí nemoci

Jo jo, jsi zlá, nechat Bijou jen kvůli módě kupírovat uši Ale já su taky zlá víš, nechala jsem Papišovi taky kupírovat uši kvůli módě, protože přece odkdy se čivavám kupírují uši že?????

někdy ty lidi nechápu, kolem týranýho psa v kotci, o suchým chlebu a vodě, s přerostlýma drápama až kamsi, hubenýho jak lunt, chodí v klidu a majitelům neřeknou ani ň, ale blbinama, jako jsou uši a ocásky, se na ulici zabývat budou

A nejhorší je,že se ty lidi nenechají přesvědčit,tvrdošíjně trvají na svém,že mají pravdu.Ještě když jsem měla Benjika tak na mě vyrukoval pán proč jsem si koupila takhle přerostlýho,nestandarně vybarvenýho a nezkupírovanýho knírače,na můj protest,že to není knírač,ale vlkodav mě uzemnil slovy slečínko 20 let chovám knírače já tomu rozumím mnohem líp.Co jsem mohla dělat

maťa

18.10.2007 12:27
maťa

klarazelenkova napsal(a):
A nejhorší je,že se ty lidi nenechají přesvědčit,tvrdošíjně trvají na svém,že mají pravdu.Ještě když jsem měla Benjika tak na mě vyrukoval pán proč jsem si koupila takhle přerostlýho,nestandarně vybarvenýho a nezkupírovanýho knírače,na můj protest,že to není knírač,ale vlkodav mě uzemnil slovy slečínko 20 let chovám knírače já tomu rozumím mnohem líp.Co jsem mohla dělat

šmarjá, tak to je fakt síla!!!!! A ještě když je chová!!!!

A přesně, nejhorší je, když si trvají na svém a ještě jsou sprostí, když jim člověk řekne, že tak to není

18.10.2007 12:34

maťa napsal(a):
šmarjá, tak to je fakt síla!!!!! A ještě když je chová!!!!

A přesně, nejhorší je, když si trvají na svém a ještě jsou sprostí, když jim člověk řekne, že tak to není

Já musím říct,že přeci jen od té doby co jsem se odstěhovala z města na vesnici tak už nezažívám tyhle příhody moc často,ale když už se potom něco odehraje tak to stojí za to

maťa

18.10.2007 12:35
maťa

viki napsal(a):

18.10.2007 18:28

viki napsal(a):

dík za odpovědi. Ptala jsem se protože mám dva atlasy psů, a v jednom je psané, že briard má uši vzpřímené.Myslela jsem, že je to třeba jako u čínských chocholatých

19.10.2007 05:45

viki napsal(a):

Zdravím,
no asi tak....briardum se uši kupírujou.Nyní je to ale zakázaný.Ale přezto... aby ty uši nebyli v nesprávné poloze,nesmí se na ně sahat aby vytrdly chrupavky aby nezustaly v nestandardní poloze.Briard se mi moc líbí.Moc jsem chtěla Jihoruského psa a nebo Briarda.Je jich tu ale docela málo A nakonec moc miluju dva kavkazany a ty moje malý smetáčky

28.7.2008 19:34
odrika

XXX.XXX.176.215

Ahojte, nechcem vám do toho zasahovať, mala som briošku s krásnymi stojatými ušami a teraz mám jednu aktívnu doma bez kupirácie. Musím priznať že dlho som si na to zvykala, lebo tá elegancia brioša - kupíraka, je preč. To čo ma však teší je ich neskutočná povaha ktorá robí môj život krajší. A aby ste sa nebili - jedna rodičovská kombinovaná - kde sa tešíme s 8 -mich krásnych šteniatok . A zdravím všetkých milovníkov briardov a pikardov

28.7.2008 19:36
odrika

XXX.XXX.176.215

odrika napsal(a):
Ahojte, nechcem vám do toho zasahovať, mala som briošku s krásnymi stojatými ušami a teraz mám jednu aktívnu doma bez kupirácie. Musím priznať že dlho som si na to zvykala, lebo tá elegancia brioša - kupíraka, je preč. To čo ma však teší je ich neskutočná povaha ktorá robí môj život krajší. A aby ste sa nebili - jedna rodičovská kombinovaná - kde sa tešíme s 8 -mich krásnych šteniatok . A zdravím všetkých milovníkov briardov a pikardov

a jedna šteniatkovská

28.7.2008 19:42
odrika

XXX.XXX.176.215

odrika napsal(a):
a jedna šteniatkovská

Pre upresnenie, otec je zahraničný, preto si môže dovoliť kupírované uši

29.7.2008 00:05
pavlas

XXX.XXX.145.196

Tak já mám taky plemeno, které se kupírovalo a upřímně, uši jsou mi úplně jedno, pořídila jsem si ho kvůli povaze.
Ale výrazy jako "zločin"a "ničit psovi život" v souvislosti s kupírováním mi připadají hodně úsměvné

Přidejte reakci

Přidat smajlík