Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2007 14:01

Zitra to bude tyden co mi utratili meho milovaneho pejska..Byla to desetileta fenka dlouhosrtsteho jezevcika...Byla moje vsechno!!byla schopna skocit i do vlcaka jen aby me zachranila:-( .......prisla jsem vecer z prace v dobre nalade a kdyz mi oznamili ze moje jedina milovana betinka neni - zhroutila jsem se...nedokazete si predstavit co jsem v tu dobu prozivala, trepala jsem se neslo ani dychat:-( vzdyt ona mi to neodpusti ze sem nezasahla a nevedela o tom...jedina utecha je ze mam jeji hrobecek kousicek od domu, chodim tam za ni a je mi lip kdyz tam u ni sedim, mam pocit jak by to vedela..porad premyslim jak udelat aby byla zpatky ale ted uz to nejde. proc to tady pisu?sama nevim , podivejte se doma na sve psi milacky a vazte si toho ze je mate!!pro me byla vsim na celem svete a ted tady neni..vubec si to nezaslouzila, rozdavala sve srdicko vsem... vubec nebyla stara nebo tak neco, byla plna zivota a hodne aktivni... v jejim poslednim okamziku sem s ni nebyla, mozna je to dobre - nevim... ale nikdy na ni nezapomenu a ani nechci zapomenout...s pozdravem Eva:-(

21.10.2007 14:12

joesnake napsal(a):
Zitra to bude tyden co mi utratili meho milovaneho pejska..Byla to desetileta fenka dlouhosrtsteho jezevcika...Byla moje vsechno!!byla schopna skocit i do vlcaka jen aby me zachranila:-( .......prisla jsem vecer z prace v dobre nalade a kdyz mi oznamili ze moje jedina milovana betinka neni - zhroutila jsem se...nedokazete si predstavit co jsem v tu dobu prozivala, trepala jsem se neslo ani dychat:-( vzdyt ona mi to neodpusti ze sem nezasahla a nevedela o tom...jedina utecha je ze mam jeji hrobecek kousicek od domu, chodim tam za ni a je mi lip kdyz tam u ni sedim, mam pocit jak by to vedela..porad premyslim jak udelat aby byla zpatky ale ted uz to nejde. proc to tady pisu?sama nevim , podivejte se doma na sve psi milacky a vazte si toho ze je mate!!pro me byla vsim na celem svete a ted tady neni..vubec si to nezaslouzila, rozdavala sve srdicko vsem... vubec nebyla stara nebo tak neco, byla plna zivota a hodne aktivni... v jejim poslednim okamziku sem s ni nebyla, mozna je to dobre - nevim... ale nikdy na ni nezapomenu a ani nechci zapomenout...s pozdravem Eva:-(

jak ti může někdo utratit tvého psa?

21.10.2007 14:13

joesnake napsal(a):

Proč vám jí utratili? Byla nemocná? Je mi to moc líto. Nedokážu si představit až jednou nebude moje malá....

21.10.2007 15:08

tic tac napsal(a):
Proč vám jí utratili? Byla nemocná? Je mi to moc líto. Nedokážu si představit až jednou nebude moje malá....

predtim jsem tady psala a radila se s vami jak vyresit ze se pes pomocuje,, ona se totiz pocuravala a babina to nesnesla, ja ji doma nemela ale byla moje:-( za tu dobu jsem zjistovala kdy a kde ma jaky veterinar otevreno.. ze tam s ni pujdu, tyden jsem byla trochu zaneprazdnena, pritel prijel po dlouhe dobe z nemecka takze se navsteva veterinare zpozdila...je to moje chyba, mela jsem s ni zajet co nejdrive, ale nenapadlo me ze by udelali neco tak strasneho..ted uz se neda nic delat ,, kdybych tak mohla vratit cas........nejde to...pichli ji injekci, porad jsem pak zkoumala jestli se to neda nejak s ni vycistit, chtela jsem tu napsat a zeptat se jestli to nejak jde ale nemela jsem silu vubec neco cvakat do klavesnice..stejne to nejde co??jinak moc dekuju!!

21.10.2007 16:14

joesnake napsal(a):
predtim jsem tady psala a radila se s vami jak vyresit ze se pes pomocuje,, ona se totiz pocuravala a babina to nesnesla, ja ji doma nemela ale byla moje:-( za tu dobu jsem zjistovala kdy a kde ma jaky veterinar otevreno.. ze tam s ni pujdu, tyden jsem byla trochu zaneprazdnena, pritel prijel po dlouhe dobe z nemecka takze se navsteva veterinare zpozdila...je to moje chyba, mela jsem s ni zajet co nejdrive, ale nenapadlo me ze by udelali neco tak strasneho..ted uz se neda nic delat ,, kdybych tak mohla vratit cas........nejde to...pichli ji injekci, porad jsem pak zkoumala jestli se to neda nejak s ni vycistit, chtela jsem tu napsat a zeptat se jestli to nejak jde ale nemela jsem silu vubec neco cvakat do klavesnice..stejne to nejde co??jinak moc dekuju!!

Já vás naprosto chápu, je strašné přijít o psa, hlavně když nebyl nemocný a nic mu nebylo, to, že se počůrával, není přece důvod k utracení a nechápu, jak to mohl veterinář udělat. Budou tomu na jaře čtyři roky, co jsem musela nechat utratit svého psa. Bylo mu 13let a jednoho dne se prostě zhroutil a měl epileptický záchvat. Rychle jsme s ním jeli na veterinu, vetrinář mu dal nějaké prášky a to bylo všechno. Jenže se to nelepšilo, celou noc jsem vedle psa probrečela. Ráno jsem musela do školy (bylo mi 16, teď je mi 19), ale pořád jsem brečela a říkala, že nechci aby Míša umřel. Tak pro mě mamka přijela a jeli jsme se psem k jinému veterináři. Zjistilo se, že má nádory na játrech. Vetrinář nám narovinu řekl, že je to pokročilé stádium a že mu ani operace nepomůže. Byla jsem u toho, když dostal injekci, která ho donesla do psího nebe a nikdy na to nezapomenu. Jeho tělíčko jsme si odvezli domů. Dokud se mu neudělal hrobeček, tak jsem u jeho mrtvolky seděla a brečela. Bylo to strašné. Po tom všem jsem nebyla schopná 14dní chodit do školy a dva měsíce jsem nechtěla o jiném psovi ani slyšet. Až po půl roce jsem se rozhodla, že si pořídím psa, retrívra. A teď mám doma ještě štěně berňáčka. Strašně je oba miluju, ale na Míšu myslím pořád. Dokonce mám schovaný i jeho obojek. Já jsem s ním vyrůstala, rodiče se totiž rozvedli, když mi byly dva roky, a tak mi mamka místo otce pořídila psa. Byl moje všechno.

21.10.2007 16:15

marky88 napsal(a):
Já vás naprosto chápu, je strašné přijít o psa, hlavně když nebyl nemocný a nic mu nebylo, to, že se počůrával, není přece důvod k utracení a nechápu, jak to mohl veterinář udělat. Budou tomu na jaře čtyři roky, co jsem musela nechat utratit svého psa. Bylo mu 13let a jednoho dne se prostě zhroutil a měl epileptický záchvat. Rychle jsme s ním jeli na veterinu, vetrinář mu dal nějaké prášky a to bylo všechno. Jenže se to nelepšilo, celou noc jsem vedle psa probrečela. Ráno jsem musela do školy (bylo mi 16, teď je mi 19), ale pořád jsem brečela a říkala, že nechci aby Míša umřel. Tak pro mě mamka přijela a jeli jsme se psem k jinému veterináři. Zjistilo se, že má nádory na játrech. Vetrinář nám narovinu řekl, že je to pokročilé stádium a že mu ani operace nepomůže. Byla jsem u toho, když dostal injekci, která ho donesla do psího nebe a nikdy na to nezapomenu. Jeho tělíčko jsme si odvezli domů. Dokud se mu neudělal hrobeček, tak jsem u jeho mrtvolky seděla a brečela. Bylo to strašné. Po tom všem jsem nebyla schopná 14dní chodit do školy a dva měsíce jsem nechtěla o jiném psovi ani slyšet. Až po půl roce jsem se rozhodla, že si pořídím psa, retrívra. A teď mám doma ještě štěně berňáčka. Strašně je oba miluju, ale na Míšu myslím pořád. Dokonce mám schovaný i jeho obojek. Já jsem s ním vyrůstala, rodiče se totiž rozvedli, když mi byly dva roky, a tak mi mamka místo otce pořídila psa. Byl moje všechno.

Tak tohle byl on, Míša

21.10.2007 16:17

marky88 napsal(a):
Tak tohle byl on, Míša

a tohle jsou moji dva momentální hafíci

maťa

21.10.2007 16:32
maťa

joesnake napsal(a):

I já ti rozumím, 15.září jsme přišla o svoji fenku ovčáka, bylo jí bez pár dní 13 roků

Nedá se popsat, jak mi bylo a stále je, a to měla odchod z tohoto světa neskutečně krásný a já jsem za to příšerně ráda, protože ona si to zasloužila víc než dost!

A i přesto, že doma mi zůstali ještě tři psi, ona byla v mém srdci usazená pevně a zabírala ho prakticky celé....ona byla můj život, moje štěstí, moje druhé já.....moje všechno!!!

Povahově neskutečná, báječná, vyrovnaná, protože přirozeně dominantní a jak jistě zkušení ví, takových pejsků je jak šafránu

Je samozřejmé, že spinká u mně na zahradě, kde spinkají všichni naši pejsci, ptáčci, vlaštovičky, králíčci, křečci, morčátka......

Ne dlouho před ní, odešla mamčina fenka ovčáka, takže letošní Vánoce budou v naší rodině smutné a nejspíš ani nebudou....

Na Batulku nikdy nezapomenu, to ani nejde, a tu ostrou bolest budu cítit ještě velice dlouho, než troška otupí, uběhne víc času, než u jiných psů.....ONA BYLA ZÁZRAK!!!!!!

21.10.2007 20:55

maťa napsal(a):
I já ti rozumím, 15.září jsme přišla o svoji fenku ovčáka, bylo jí bez pár dní 13 roků

Nedá se popsat, jak mi bylo a stále je, a to měla odchod z tohoto světa neskutečně krásný a já jsem za to příšerně ráda, protože ona si to zasloužila víc než dost!

A i přesto, že doma mi zůstali ještě tři psi, ona byla v mém srdci usazená pevně a zabírala ho prakticky celé....ona byla můj život, moje štěstí, moje druhé já.....moje všechno!!!

Povahově neskutečná, báječná, vyrovnaná, protože přirozeně dominantní a jak jistě zkušení ví, takových pejsků je jak šafránu

Je samozřejmé, že spinká u mně na zahradě, kde spinkají všichni naši pejsci, ptáčci, vlaštovičky, králíčci, křečci, morčátka......

Ne dlouho před ní, odešla mamčina fenka ovčáka, takže letošní Vánoce budou v naší rodině smutné a nejspíš ani nebudou....

Na Batulku nikdy nezapomenu, to ani nejde, a tu ostrou bolest budu cítit ještě velice dlouho, než troška otupí, uběhne víc času, než u jiných psů.....ONA BYLA ZÁZRAK!!!!!!

dekuju!proc to ten veterinar udelal??protoze to spravny veterinar neni, je to alkoholik.. uz pred dvema roky rikal ze ji mame utratit ze je stara..dlouho jsem vytahovala a zjistovala ktery veterinar tu vlastne byl a jak mi tatka rekl ze nevi ze videl jen jak prijelo stribrne auto tak sem hned vedela kdo moji fenecku zabil..taky nepremyslim nad jinym psem, chci ji zpatky..ale nejlepsi lek je kdyby tu vedle me lezelo stenatko..jak jste psala o obojku,, ja mam jeji obojek v posteli , prave ho drzim , je to ten s tim sateckem:-(a porad ji v nem citim..je mi po ni hrozne smutno..sem ale strasne rada ze ji mam blizko protoze kdyby ji odvezl tak bych pro ni jela i nakonec sveta!!

21.10.2007 21:55

joesnake napsal(a):
dekuju!proc to ten veterinar udelal??protoze to spravny veterinar neni, je to alkoholik.. uz pred dvema roky rikal ze ji mame utratit ze je stara..dlouho jsem vytahovala a zjistovala ktery veterinar tu vlastne byl a jak mi tatka rekl ze nevi ze videl jen jak prijelo stribrne auto tak sem hned vedela kdo moji fenecku zabil..taky nepremyslim nad jinym psem, chci ji zpatky..ale nejlepsi lek je kdyby tu vedle me lezelo stenatko..jak jste psala o obojku,, ja mam jeji obojek v posteli , prave ho drzim , je to ten s tim sateckem:-(a porad ji v nem citim..je mi po ni hrozne smutno..sem ale strasne rada ze ji mam blizko protoze kdyby ji odvezl tak bych pro ni jela i nakonec sveta!!

Je mi to moc líto, ale mám k tomu něco - veterinář tvojeho pejska nezabil, zabila ho babka nebo rodiče nebo kdo to rozhodl a dovolil....to oni ti ublížili nejhorším způsobem, zabili ti kamaráda.

21.10.2007 22:08

janulina napsal(a):
Je mi to moc líto, ale mám k tomu něco - veterinář tvojeho pejska nezabil, zabila ho babka nebo rodiče nebo kdo to rozhodl a dovolil....to oni ti ublížili nejhorším způsobem, zabili ti kamaráda.

Víte, ale kdyby ten veterinář za něco stál, tak by zdravého psa, který není nemocný a nijak netrpí, neutratil. Takže těžko říct, kdo je horší, zda rodina, která to udělala, nebo veterinář.

22.10.2007 07:14

joesnake napsal(a):

Ono se říká, že rodina bývá horší než nejhorší nepřitel. Nepříteli se můžeš pomstít, ale co uděláš s rodinou? Otočit se k ní zády?
No jo no, cesta do pekel je vždy dlážděna dobrýmy úmysly.

22.10.2007 17:23

psi mama napsal(a):
Ono se říká, že rodina bývá horší než nejhorší nepřitel. Nepříteli se můžeš pomstít, ale co uděláš s rodinou? Otočit se k ní zády?
No jo no, cesta do pekel je vždy dlážděna dobrýmy úmysly.

no pravda to je ,ze rodine se otocit zady nejde, a kdyz ano ublizim si sama sobe..budu to muset nejak prezit..prave sem odnesla kamaradce 2 kybliky s granulema, kostickama tycinkama atd...:-( tak rada bych se divala jak si na nich pochutnava moje betinka.... tak se mejte a dejte ted svym milackum kosticku:-) a dekuju za oporu:-(

22.10.2007 19:31

joesnake napsal(a):

Dobry vecer,
nevim, odkud jste, ale v prazskem utulku je velmi podobny psik, jako byla Vase fenulka. Je mu 10 let, je cistotny a vhodny do bytu. Je sice starsi, ale jezevcici byvaji dlouhoveci. Kdybyste si ho vzala, jiste Vam bude vdecny a snad Vas aspon trochu rozveseli.

22.10.2007 19:38

canis lupus napsal(a):
Dobry vecer,
nevim, odkud jste, ale v prazskem utulku je velmi podobny psik, jako byla Vase fenulka. Je mu 10 let, je cistotny a vhodny do bytu. Je sice starsi, ale jezevcici byvaji dlouhoveci. Kdybyste si ho vzala, jiste Vam bude vdecny a snad Vas aspon trochu rozveseli.

také tam mají tuto desetiletou fenku

nebo dalšího desetiletého

22.10.2007 19:38

andelaskoloudova napsal(a):
také tam mají tuto desetiletou fenku

nebo dalšího desetiletého

a ten další

22.10.2007 20:10

a ten další

já nevím, ale když vidím, jak zadavatelka moc trpí ztrátou svého milovaného psa, tak bych si s prominutím tak starého psa z útulku nevzala, vždyť ten jí může za rok, za dva umřít, a ona by trpěla znova.

22.10.2007 20:14

marky88 napsal(a):
já nevím, ale když vidím, jak zadavatelka moc trpí ztrátou svého milovaného psa, tak bych si s prominutím tak starého psa z útulku nevzala, vždyť ten jí může za rok, za dva umřít, a ona by trpěla znova.

já také ne, ale jezevčík se často dožívá i 20ti...

Já chápu že ej lepší štěňátko, já osobně bych ale váhala zda pomoci starému pejsku, který by třeba umřel v útulku nebo si vzít štěně které tak jako tka najde páníka

22.10.2007 20:28

já také ne, ale jezevčík se často dožívá i 20ti...

Já chápu že ej lepší štěňátko, já osobně bych ale váhala zda pomoci starému pejsku, který by třeba umřel v útulku nebo si vzít štěně které tak jako tka najde páníka

ale ne, tady nejde o štěně, aspoň kdyby to byl pejsek tak pětiletý, ale deset je vážně hodně, aspoň podle mě.

22.10.2007 20:38

marky88 napsal(a):
ale ne, tady nejde o štěně, aspoň kdyby to byl pejsek tak pětiletý, ale deset je vážně hodně, aspoň podle mě.

jste opravdu moc hodní!!nasi mi ted psa nedovoli.. je to moc cerstve...a ti jezevcici jsou moc krasni!!!hned bych si ho vzala, mozna za pul roku navstivim utulek...sem s hradku, je to kousek od trince..az budu mit svoje bydleni urcite si pejska poridim!!!hodne mi chybi

maťa

22.10.2007 20:52
maťa

joesnake napsal(a):

Zadavatelku chápu....

Taky jsem si říkala, že jednou, na počest Batulky, mé ovčandy, až odejde, si vezmu domů nějakého starého útulkáčka, ovčáčka.....jenže člověk míní a srdce mění. A to mám doma ještě tři další miláčky, kteří by mi pomohli unést třebas brzkou ztrátu takového starého útulkáčka, ale prostě nyní, po odchodu Batulky zjišťuju, že mé srdce není připravené mít doma dalšího starého pejska, natož ovčáčka!!! Viděla bych v něm Batulku, a trpěla vlastně znovu, čímž pádem by trpěl i ten pejsek a nevěděl by proč, a to není fér

Proto vím, že to chce čas, v mém případě hodně času, na starého pejska z útulku....i když vím, že jednou to přijde, ale nebude to tak rychle, jak jsem původně myslela

22.10.2007 21:03

maťa napsal(a):
Zadavatelku chápu....

Taky jsem si říkala, že jednou, na počest Batulky, mé ovčandy, až odejde, si vezmu domů nějakého starého útulkáčka, ovčáčka.....jenže člověk míní a srdce mění. A to mám doma ještě tři další miláčky, kteří by mi pomohli unést třebas brzkou ztrátu takového starého útulkáčka, ale prostě nyní, po odchodu Batulky zjišťuju, že mé srdce není připravené mít doma dalšího starého pejska, natož ovčáčka!!! Viděla bych v něm Batulku, a trpěla vlastně znovu, čímž pádem by trpěl i ten pejsek a nevěděl by proč, a to není fér

Proto vím, že to chce čas, v mém případě hodně času, na starého pejska z útulku....i když vím, že jednou to přijde, ale nebude to tak rychle, jak jsem původně myslela

ano mate pravdu chce to cas, nasi by mozna psa chteli ale takoveho ktereho nechci zase ja...mamka by takoveho uplne maleho do jedne ruky- bisonka nebo maltezaka..me tito psi nic moc nerikaji, chci bojoveho psa jako byla moje fenecka, jinak nic mensiho neni?jedine kralici jezevcik?

22.10.2007 21:29

joesnake napsal(a):
ano mate pravdu chce to cas, nasi by mozna psa chteli ale takoveho ktereho nechci zase ja...mamka by takoveho uplne maleho do jedne ruky- bisonka nebo maltezaka..me tito psi nic moc nerikaji, chci bojoveho psa jako byla moje fenecka, jinak nic mensiho neni?jedine kralici jezevcik?

kdybych mohla, tak si vezmu okamžitě z útulku toho psa (viz foto). Bohužel mám doma už dva psy, tak by třetí neprošel. No řekněte, není krásný? Jsou mu cca 4 roky, takže to je taky v pohodě.

maťa

22.10.2007 21:36
maťa

marky88 napsal(a):
kdybych mohla, tak si vezmu okamžitě z útulku toho psa (viz foto). Bohužel mám doma už dva psy, tak by třetí neprošel. No řekněte, není krásný? Jsou mu cca 4 roky, takže to je taky v pohodě.

Markét, není náhodou z Třebíčského útulku????

22.10.2007 21:38

maťa napsal(a):
Markét, není náhodou z Třebíčského útulku????

Tak to opravdu je , znáte ho? Strašně moc se mi líbí, kdyby to bylo možné, hned bych si ho vzala.

maťa

22.10.2007 21:41
maťa

marky88 napsal(a):
Tak to opravdu je , znáte ho? Strašně moc se mi líbí, kdyby to bylo možné, hned bych si ho vzala.

Osobně radši ne, protože bych s ním odjela domů
Ale zálusk na něj mám, i moje mamka.....jenže je to ještě brzo, obě zatím trpíme ztrátou našich fenek, mamce odešla ta její holka nedlouho před mojí Batulkou

Ale v Třebíčském útulku jsem několikrát byla a jsou tam bezvadní!!! Mám ho kousek od baráku

22.10.2007 21:59

maťa napsal(a):
Osobně radši ne, protože bych s ním odjela domů
Ale zálusk na něj mám, i moje mamka.....jenže je to ještě brzo, obě zatím trpíme ztrátou našich fenek, mamce odešla ta její holka nedlouho před mojí Batulkou

Ale v Třebíčském útulku jsem několikrát byla a jsou tam bezvadní!!! Mám ho kousek od baráku

no určo bych další psi nenabízela i ti z útulku by mohli takhle skončit

23.10.2007 08:23

jurasek napsal(a):
no určo bych další psi nenabízela i ti z útulku by mohli takhle skončit

Stránky třebíčského útulku jsou perfektní - kvalitní fotografie, informace o psech... kdyby takhle dělaly stránky veškeré útulky, to by byla paráda...
K Argonovi - opravdu nechápu, proč je takhle líbivé a dle popisu bezproblémové zvíře v útulku tak dlouho. Je to nádherný pes! Přitom další ovčáci z tohoto útulku jsou zamluvení a a rozhodně to nejsou žádní fešáci.

maťa

23.10.2007 09:02
maťa

joesnake napsal(a):

Taky by mě zajímalo, proč tam Argon stále je, nějaký problém s ním asi bude

Už dlouho to se mnou cuká, zajet tam a zeptat se na něj, případně ho vzít na venčení.....jenže mamka měla Argu, a Arga....Argon.....tak nevím nevím Taky je tam velice dlouho ANT, a přitom je to krásný a báječný pejsek, dovezli jsme ho tam my, protože jsme ho našli, a i když jsme ho vzali k nám domů, vystartoval mi po Papillonovi, a tím si vysloužil to, že u nás nezůstal

23.10.2007 18:32

joesnake napsal(a):

Tak to je mi vazne moc lito, tohle mi nekdo udelat tak mu snad jednu vrazim a kor kdyz by to byl nekdo z pribuzenstva. Doufam, ze se z toho dostanete, ja vas moc chapu, sama mam dva pejsky a je to to nejdrazsi co v zivote mam a bez nich si to nedokazu predstavit. Drzte se.

23.10.2007 19:21

maťa napsal(a):
Taky by mě zajímalo, proč tam Argon stále je, nějaký problém s ním asi bude

Už dlouho to se mnou cuká, zajet tam a zeptat se na něj, případně ho vzít na venčení.....jenže mamka měla Argu, a Arga....Argon.....tak nevím nevím Taky je tam velice dlouho ANT, a přitom je to krásný a báječný pejsek, dovezli jsme ho tam my, protože jsme ho našli, a i když jsme ho vzali k nám domů, vystartoval mi po Papillonovi, a tím si vysloužil to, že u nás nezůstal

Argon byl patrně týraný a zůstalo mu, že nesnáší přílišné objímání atd. a při určité manipulaci - při sahání na obojek - napadá. Zatím nikoho nekousl doopravdy, ale to proto, že pečovatelé stihli uhnout, jinak myslí, že by kousl natvrdo. Ale co je v tom útulku, tak je stále vyrovnanější a nestartuje takhle už vždycky, jen někdy a pořád méně, takže šance by tady určitě byla veliká... Ale já si to nemohla dovolit kvůli některým jiným členům rodiny, potřebovala jsem pesana fakt neagresivního... což nakonec mám, ale když mi někdo Argona takto připomene, je mi smutno, do něj jsem se zakoukala na první pohled na fotku...

Lidičky, vemte si ho někdo místo mě, ať ten krásnej pes začne žít....

23.10.2007 21:52

joesnake napsal(a):

Z Třince jsem taky... je mi to moc líto. Stříbrným autem jezdí Doležal - mám pravdu?

24.10.2007 17:14

cream napsal(a):
Z Třince jsem taky... je mi to moc líto. Stříbrným autem jezdí Doležal - mám pravdu?

#no tak ted v tom mam zmatek, stribrnym autem jezdi i R.Polok z hradku...takze ted uz vubec nevim kdo tu bylPana Dolezala znam asi taky, ma veterinu u cesty smerem na slovan?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2007 07:44

joesnake napsal(a):
#no tak ted v tom mam zmatek, stribrnym autem jezdi i R.Polok z hradku...takze ted uz vubec nevim kdo tu bylPana Dolezala znam asi taky, ma veterinu u cesty smerem na slovan?

Evo, je úplně jedno, který veterinář vyhověl tvé rodině při žádosti o utracení fenečky. Asi žádný by neutrácel zcela zdravé zvíře. Ale fenka byla stará, nemocná (inkontinence a možná ještě něco?). Daleko spíš bych se zamyslela nad vztahy ve vaší rodině. Od tam vzešlo přání na utracení. Oni rozhodli bez tebe. To by mi vadilo. I když třeba volili správně, to my posoudit nemůžeme. Že jsi smutná je pochopitelné. Kolik ti je? 19? Ale to bys měla být dospělá a schopná realistického pohledu.

25.10.2007 14:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Evo, je úplně jedno, který veterinář vyhověl tvé rodině při žádosti o utracení fenečky. Asi žádný by neutrácel zcela zdravé zvíře. Ale fenka byla stará, nemocná (inkontinence a možná ještě něco?). Daleko spíš bych se zamyslela nad vztahy ve vaší rodině. Od tam vzešlo přání na utracení. Oni rozhodli bez tebe. To by mi vadilo. I když třeba volili správně, to my posoudit nemůžeme. Že jsi smutná je pochopitelné. Kolik ti je? 19? Ale to bys měla být dospělá a schopná realistického pohledu.

pro joesnake a ostatní- na nemoderce se teď řeší to, že někdo chce bezdůvodně utratit tříletého křížence jezevčíka, určo se tam mrkněte. Jmenuje se to způsoby utracení psa nebo tak nějak.

25.10.2007 15:23

ona nebyla stara!!!10 let neni stara...a jak sem mela asi zasahnout kdyz jsem to nevedela? rozhodli se beze me a srdce jim to nikdy neodpusti..jo je mi 19, a prave proto na to nereaguji jak male dite a nehazu to za hlavu!!ale resim to abych se s toho dostala!!ale kdyz to nekdo nezazije nepochopi!..

26.10.2007 06:57

joesnake napsal(a):
ona nebyla stara!!!10 let neni stara...a jak sem mela asi zasahnout kdyz jsem to nevedela? rozhodli se beze me a srdce jim to nikdy neodpusti..jo je mi 19, a prave proto na to nereaguji jak male dite a nehazu to za hlavu!!ale resim to abych se s toho dostala!!ale kdyz to nekdo nezazije nepochopi!..

No deset let není zas tak málo, i když se malá plemena všeobecně dožívají vyššího věku. Ale přece měla problémy, nebyla zdravá. Evo, já už jsem toho zažila dost, i ty nejsmutnější chvíle se svým psem. Je ti zle, to je samozřejmé. Proto jsem psala, že nemáš řešit veterináře, ale svou rodinu. Něco je v nepořádku ve vašich vzájemných vztazích. A nezlob se, na to, že je ti devatenáct, na mě tvoje příspěvky působí velmi nezrale.

26.10.2007 09:32

No deset let není zas tak málo, i když se malá plemena všeobecně dožívají vyššího věku. Ale přece měla problémy, nebyla zdravá. Evo, já už jsem toho zažila dost, i ty nejsmutnější chvíle se svým psem. Je ti zle, to je samozřejmé. Proto jsem psala, že nemáš řešit veterináře, ale svou rodinu. Něco je v nepořádku ve vašich vzájemných vztazích. A nezlob se, na to, že je ti devatenáct, na mě tvoje příspěvky působí velmi nezrale.

Evi, moc s tebou cítím, je to velmi smutné přijít o přítele a hlavně, když víš, že to bylo tvojí chybou. A tak uctívej památku své fenky a pro příště si pamatuj to, co tě tvoje fenečka ztrátou svého života říká.
Pokud nemůže tvuj pes být s tebou a musíš ho mít u jiných / u babičky? / musíš se postarat , aby neobtěžoval okolí. Tvoje fenka obtěžovala inkontinecí. Nevíme jak dlouho se pomočovala , ale předpokládejme , že velmi krátce. Takže šlo možná o obyčejný zánět močových cest, a šlo to velmi snadno napravit. Nebo to byla dlouhodobá záležitost a tak se pak zamysli, proč jsi odkládala návštěvu doktora. Číslo doktora najdeš za minutu na netu a za další minutu víš ordinační hodiny. Pokud má tvuj pes zdravotní problém, nemůžeš ho odkládat kvůli příteli , i kdyby přijel z Austrálie. Jediné správné řešení je vzít psa okamžitě k doktorovi a požádat přitele třeba o doprovod. Další možnost je, že pes nebyl tvůj , ale babičky a tys ho jenom milovala nejvíc. I v tomto případě chápu tvůj zármutek. U přátelství není důležité, kdo komu patří, patřily jste k sobě a měla jsi o rozhodnutí utracení vědět. Rodině se bude těžko odpouštět, a budeš potřebovat hodně sil k tomu, abys to dokázala. Vem si z té smrti ponaučení, které říká Malý Princ: Člověk je navždy zodpovědný za to, co k sobě připoutal. Možná použiji lidskou formulaci , ale výstižnější slova nemám : upřímnou soustrast .Helena

26.10.2007 11:07

hankaapes napsal(a):
jak ti může někdo utratit tvého psa?

MIlá Evo, nedalo mi to, a našla jsme dva měsíce srtarou diskuzi, kde ti všichni do jednoho radí, abys zašla k veterináři. Jak je vidět , vyprdla jsi se na to. Tvuj pes / žijící u babičky / byl uspán jen a jen tvou vinou. Tvé rodina asi došla trpělivost. Názor babičky neznáme, ale já mít doma psa, který je VNUČKY a nestará se o něj / nebo tak, jako ty / asi bych psa o život nepřipravila, ale kde je psáno, když rodina ke psovi zavolá doktora do domu - to lhostejná necitlivá babička neudělá , že jo?/, že nedělali pokusy k záchraně feny , aniž bys o tom věděla? Moc o psa totiž nepečuješ, co? A nového psa si nepořizuj, dokud nebudeš schopná se o něj postarat i v nouzi. Helena
Překopírovaná diskuze ze 17. 9 2007 :

Pomočování psa-pomoc
Mam cca 9 let starou fenu dlouhosrsteho jezevcika...Spi s nami v posteli a skoro pokazde najdu mokre kolecko, take i na sedacce..Na prochazky chodi 3 krat denne, a polovinu dne stravi na zahrade..nevim cim to je ze se pomocuje-nemuze to byt stravou?je dost rozmazlena takze dostane co chce poradte prosim cim to je?
Odpovědět... | Autor: joesnake () | Vloženo: 17.09.2007 21:30:02

Re: Pomočování psa-pomoc
Nejdřív zajděte na veterinu, může mít zánět. Pravděpodobně by pak chodila a i venku močila častěji než obvykle. Také to může být spojeno se stářím. S tímhle moc zkušeností nemám, ale tu vet.bych asi určitě doporučila.
Odpovědět... | Autor: odberryho (Katka) | Vloženo: 17.09.2007 21:46:12

Re: Re: Pomočování psa-pomoc
jj tak dekuji, urcite tam zajdu, ale budu rada na dalsi jakekoliv nazory
Odpovědět... | Autor: joesnake () | Vloženo: 18.09.2007 09:27:17

Re: Pomočování psa-pomoc
Ahojky, přesně tak jdi rovnou k veterináři. Je to i stářím, ale nejspíš to bude zánět ledvin a to je potřeba léčit co nejdříve. Naše fenka to taky měla
Odpovědět... | Autor: lucikcanecorso () | Vloženo: 18.09.2007 12:27:53

Re: Re: Pomočování psa-pomoc
ted sem si vzpomela ze uz byla u veterinare (je to fenka od babicky)aby jste si nemysleli ze se o ni nestaram...a veterinar pry rekl az prineseme moč, jenze co jsme k ni hned bezeli tak zase sla dal, ja jsem chodila se sklenickou kazde rano ale bud jsem to nestihla nebo to v polovine zadrzela a sla jindeto proste nejde, nevite nekdo jak na to?
Odpovědět... | Autor: joesnake () | Vloženo: 19.09.2007 10:43:05

Re: Re: Re: Pomočování psa-pomoc
jediné co mě napadlo, nechat ji vyčůrat na podlahu doma a pak vzít injekční stříkačku a nasát to do ní a pak dát do nějaké nádobky Zajímavé, ale možná by to nějak šlo. Správný veterinář by jí měl udělat testy, jak na tom je, kór když už je starší.
Odpovědět... | Autor: lucikcanecorso () | Vloženo: 19.09.2007 11:13:21

Re: Re: Re: Re: Pomočování psa-pomoc
no jo to me nenapadlo, je to dobry napad, jenze ona na podlahu necura, ona to ani nevi podle me ze se trochu pomoci v posteli nebo na sedacce..jj ale zajdu znovu k veterinari.tak dekuji
Odpovědět... | Autor: joesnake () | Vloženo: 19.09.2007 11:52:06

Re: Re: Re: Re: Re: Pomočování psa-pomoc
no snad se třeba omylem zadaří, když učůrává a vyčůrá se. Nemáš zač, teď máme doma štěňátko Cane Corso - necelých 8 týdnů, takže teď s tím mám práce, že už se začínám učit (pomalu víc než ona) Tak přeji hodně štěstí
Odpovědět... | Autor: lucikcanecorso () | Vloženo: 19.09.2007 12:03:47

Přidejte reakci

Přidat smajlík