bilie
napsal(a):
Dobry den.
Je potrebne psovi kupovat zubnu kefku a pastu ?
Pokud tvůj pes rád chroustá tvrdé rohlíky, tak ne. Našich špringl miluje suché tvrdé rohlíky, táta mu dává tak 2 x denně půlku a má v 11 letech nádherné bílé zuby bez známky kamene. Ale možná v tom hraje trochu roli i dědičnost jako u lidí ? Já mám útulkáče, kámen už měl v sedmi letech když jsem si ho vzala a dost jsme ho rozrušili Orozym gelem, teď už stačí občas mechanicky odstranit (seškrábnu i nehtem - už to není tvrdé). Teď mám nového 11 letého psíka a ten má příšerný kámen, taky jsem začala dávat Orozym, ale u takové vrstvy nevím nevím. Tady už to vypadá spíš na ultrazvuk, ale zase se mi nechce v tomhle věku uspávat. Asi ještě chvíli budem zkoušet
(i ty rohlíky).
atika
napsal(a):
Pokud tvůj pes rád chroustá tvrdé rohlíky, tak ne. Našich špringl miluje suché tvrdé rohlíky, táta mu dává tak 2 x denně půlku a má v 11 letech nádherné bílé zuby bez známky kamene. Ale možná v tom hraje trochu roli i dědičnost jako u lidí ? Já mám útulkáče, kámen už měl v sedmi letech když jsem si ho vzala a dost jsme ho rozrušili Orozym gelem, teď už stačí občas mechanicky odstranit (seškrábnu i nehtem - už to není tvrdé). Teď mám nového 11 letého psíka a ten má příšerný kámen, taky jsem začala dávat Orozym, ale u takové vrstvy nevím nevím. Tady už to vypadá spíš na ultrazvuk, ale zase se mi nechce v tomhle věku uspávat. Asi ještě chvíli budem zkoušet
(i ty rohlíky).
ahoj, pokud pejskovi zuby nebudeš čistit, tak mu občas kup takovou tu psí kost na čištění zubů, našemu to stačí a zuby má v pohodě. Ale jakmile jednou ty zuby čistit začneš, tak musíš pořád.
marky88
napsal(a):
ahoj, pokud pejskovi zuby nebudeš čistit, tak mu občas kup takovou tu psí kost na čištění zubů, našemu to stačí a zuby má v pohodě. Ale jakmile jednou ty zuby čistit začneš, tak musíš pořád.
chutnají jim ty kostičky? My jsme koupili dentální míček, k tomu pastičku, která je jedlá, ale obsahuje i nějaké byliny a najednou o míček přestal být zájem jak z toho cejtí něco nemasného neslaného, nejde k tomu
bilie
napsal(a):
Dobry den.
Je potrebne psovi kupovat zubnu kefku a pastu ?
Pokud si uděláš čas dvakrát týdně na pět minut a vyčistíš zuby, předejdeš případným problémům Žádné pamlsky nikdy nenahradí mechanické čištění.Malá plemena mají zpravidla větší problém se zubním kamenem než velká.Je to na tobě!A když se mě nechce, tak si vzpomenu jak mě bolí zuby
ilisek
napsal(a):
Pokud budeš dávat svému psovi občas tvrdý chleba, rohlík nebo žvýkací kosti, vyhneš se takovým úchylárnám, jako čistit psům zuby kartáčkem a pastou....
My s tím máme taky docela problémy, mám pětiletou feničku Westíka a kostičky jí nikdy moc nešmakovaly..Na zoubky si nenechá moc sáhnout, takže asi budem muset nechat uspat Teď jsem naštěstí našla kostičky které jí vážně chutnají, ale nepředpokládám že s tím něco udělají :(