Ahoj moc prosím o radu. Mám fenku boxéra Která má bolest na hlavě. Byla jsem s ní už u dvou veterinářů každý jí léčil na něco jiného a stále se to nechce zahojit. První ji léčil na alerg. reakci po kousnutí blechou. Dostala Dithiaden inj. Promeris Duo Sp-on DOG a Prednison tbl. a potírat Cortizeme. Rána se nehojila a tak jsem šla k dalšímu veterináři. Ten řekl že má infekci, dostala inj. antibiotika omlouvám se, ale nepřečtu co dalšího za léky dostala. Ale stejně nic. Něco už se zahojilo a má tam krásnou jizvu, ale stále se to rozlézá.
zaba
napsal(a):
Ahoj moc prosím o radu. Mám fenku boxéra Která má bolest na hlavě. Byla jsem s ní už u dvou veterinářů každý jí léčil na něco jiného a stále se to nechce zahojit. První ji léčil na alerg. reakci po kousnutí blechou. Dostala Dithiaden inj. Promeris Duo Sp-on DOG a Prednison tbl. a potírat Cortizeme. Rána se nehojila a tak jsem šla k dalšímu veterináři. Ten řekl že má infekci, dostala inj. antibiotika omlouvám se, ale nepřečtu co dalšího za léky dostala. Ale stejně nic. Něco už se zahojilo a má tam krásnou jizvu, ale stále se to rozlézá.
a další foto
zaba
napsal(a):
a další foto
Zajděte k nějakému veterináři, který je schopen udělat cytologické, bakteriologické a trichoskopické vyšetření. Může to být špatně se hojící hot spot, zánět kůže (bakteriální, kvasinkový), plíseň, popř. atopická alergie, ale je potřeba to vyšetřit a ne naslepo zkoušet léky!!!!!
coran
napsal(a):
Zajděte k nějakému veterináři, který je schopen udělat cytologické, bakteriologické a trichoskopické vyšetření. Může to být špatně se hojící hot spot, zánět kůže (bakteriální, kvasinkový), plíseň, popř. atopická alergie, ale je potřeba to vyšetřit a ne naslepo zkoušet léky!!!!!
Přikláním se k názoru coran. Odkud jste? Alespoň okresní město? Mohli bychom Vám tady poradit nějakou kvalitní kliniku, kde psici udělají stěry a rozbory a nebudou léčit jen tak naslepo...
Uživatel s deaktivovaným účtem

zaba
napsal(a):
a další foto
Mně to připadá trochu jako demodikóza...jak je stará? Každopárně bez kožního seškrabu je to diagnóza naslepo
zaba
napsal(a):
Jsem z okresu Strakonice
Tohle opravdu může být cokoli a léčit to jen tak naslepo bez stěrů je nanic. Jedna moje fenka měla stafylokoka a to vypadalo trochu podobně, ale právě bez stěrů nebyl vet schopený stanovit diagnozu. Takže nechte udělat stěry na bakterie a plísně a taky na parazity. Nebo se zkuste se obrátit na MVDr.Müllerovou, www.trojskykun.com, ale je z Brna.
zaba
napsal(a):
Jsem z okresu Strakonice
No strakonický Vondřička mi přišel docela rozumný doktor. Nechcete zkusit jeho ? Bydlí na Podsrpu / směrem na Budějovice / zhruba naproti hřbitovu. Pak je velmi dobrý / a není drahý / budějovický Lapáček / u bočního vchodu na Živitelku. Telefony určitě dohledáte. Helena
zaba
napsal(a):
To už jsem udělala a Vondřička mi tvrdil že je to alergie na blechy bez testu, ale to už bylo v srpnu a pak jsem byla na vet. klinice a tam mi řekl že to je nějaká infekce.
panebože....alergie na blechu....to by měla nejdříve u slabin - na zádech a za krkem.!!! Mám psa, co má od půl roku potíže s něčím obdobným...Může toho být nespočet, Stafylokok, jak tu už bylo, Demodikoza, bakterie, plísně, i alergie,
Zajeďte na dobrou kliniku, ale upozorňuji vás, nepočítejte s tím, že první vet vám okamžitě řekne, co to je. My s tím naběhali po veterinách a po odborníkách...a doteď nikdo nic neřekl. Držím palce... - je to na hodně dlouho - bo neznám veterináře, který by kožního problému nezneužil v prospěch jeho.
Že vám řekli infekce??? - a z čeho? První co je, má vet udělat stěr, a mikroskopický nález. Bo třeba bakterie do laboratoře...prostě zjistit příčinu.
Držím pěsti...hlavně to zvládněte - doporučuju, začít psovi zvedat imunitu - to je jediný co můžete bokem udělat!! - Nejlépe mořské řasy!!! Hodně štěstí!!!
sabina
napsal(a):
panebože....alergie na blechu....to by měla nejdříve u slabin - na zádech a za krkem.!!! Mám psa, co má od půl roku potíže s něčím obdobným...Může toho být nespočet, Stafylokok, jak tu už bylo, Demodikoza, bakterie, plísně, i alergie,
Zajeďte na dobrou kliniku, ale upozorňuji vás, nepočítejte s tím, že první vet vám okamžitě řekne, co to je. My s tím naběhali po veterinách a po odborníkách...a doteď nikdo nic neřekl. Držím palce... - je to na hodně dlouho - bo neznám veterináře, který by kožního problému nezneužil v prospěch jeho.
Že vám řekli infekce??? - a z čeho? První co je, má vet udělat stěr, a mikroskopický nález. Bo třeba bakterie do laboratoře...prostě zjistit příčinu.
Držím pěsti...hlavně to zvládněte - doporučuju, začít psovi zvedat imunitu - to je jediný co můžete bokem udělat!! - Nejlépe mořské řasy!!! Hodně štěstí!!!
Ještě něco....já osobně jsem po třetích ATB další odmítala a pomoc hledala jinde. První co my vždy nacpali byli ATB - a to jako východisko prostě nevidím. Nepomůžete si, když se to bude někdo snažit léčit povrchově když příčina hloubá třeba na játrech psa. By bakterii, která ho užírá ve vnitru. Musí jej někdo opravdu prohlídnout - pokud nebudete spokojeni s vetem, nečekejte a jděte jinam. Bo vyhážete desetitisíce jen tak oknem a se psem se nehne, jen mu ATB trochu zmírní projev.
Hodně štěstí
zaba
napsal(a):
My jsme měli taky kožní problém - vet řekl, že je to zlatý stafylokok - má ho každy pes a někomu prokupne a někomu ne.Začalo to malým flíčkem a rozrostlo se nám to na krku do podobných rozměrů.Dostaly jsme injekci Zilexis po 48 hodinách a pak opakovaně 2x po měsíci.K tomu na 14 dní antibiotika.Máčela jsem Betadinou naředěným roztokem a mazala Betadinou mastí - krásně nám to zaschlo , strupy se vyloupaly a ted ještě aby to zarostlo
taky to svědilo a fena se stále drbala !!takže o to to trvalo déle ,ale je to super , tak doufám ,že se to nevrátí!!
Prý je to běžné, že se to vrací
Dobrý den, chci se podělit s mou zkušeností se zlatým stafylokokem. Mé fence se ve dvou letech udělal naštěstí nezhoubný nádor na boku. Byla operovaná a od té doby jsem lítala po veterinářích, protože se jí udělala píštěl a z ní jí neustále vytékal hnis. Názor pěti veterinářů zněl - zarostlá osina. Brala tři roky průběžně různá antibiotika, kortikoidy, byla ještě dvakrát operovaná, zda se nenajde ona osina, či jestli nemá zarostlý steh po kastraci, na nic se nepřišlo. Když jsem upozornila, jestli by se neměl udělat stěr a dát cílená antibiotika, bylo mi řečeno, že bere tak široké spektrum antibiotik, že je to zbytečné. Nakonec jsem až u pátého doktora docílila stěrů a měla zlatého stafylokoka. Dostala na něj hned antibiotika, která nezabírala. Naštěstí jsem si na internetu našla informaci o přírodní léčbě zlatého stafylokoka a narazila jsem na Lichořeřišnici, je to bylina která zabije všechny streptokoky, a stoprocentně zlikviduje zlatého stafylokoka. Dávala jsem jí tobolku po dvanácti hodinách. Po čtrnácti dnech byla vyléčená a to za 140, -Kč.Dávala jsem jí dvě balení. Najděte si informaci ohledně Lichořeřišnice na internetu, kde to máte podrobně vysvětlené. Doufám, že Vám všem, kdo máte podobné problémy má zkušenost pomůže.
T95

XXX.XXX.250.49
Dobry den, koukám tady do diskuze. Zaskočilo mě že ta Vaše fenka je boxer..Mám stejného pejska a je to Americký buldog.