danan
napsal(a):
Naďo, měli jsem jet, ale šéf se rozhodl uspořádat výjezdní zasedání firmy, takže budeme zasedat
Myslím že bychom měli kapánek oživit vlákno. Takže zahájili jsme horskou sezónu, drobátko se prošli, a pak takhle vytuhli.
nestříhej raději to rozčeš bude to sice makačka ale stojí za to a nad očima culík pes si postupně zvykne
Ahojda já používám hřebeny od firmy KW, nebo výborné jsou taky takové hrábě s otočnými hroty. A na rozčesávání můžu doporučit klasický lidský neoplachovací gliss kur (či jak se to píše). Dá se koupit v každé drogerii. Je dvousložkový, nevoní příliš a je fakt skoro zázračný :-))
Jinak já copánek u svých psů používám, jenom když jdeme cvičit nebo když potřebuji, aby se nemohli vymlouvat, že neviděli. Když měla fena v mládí po třetí za sebou zánět spojivek, tak jsme přišli na to, že je to právě z toho neustálého copánku a odkrývání očí. Pokud je štěně zvyklé už od mala, tak klidně, ale když není pes zvyklý, tak buď se na to vykašlat, nebo hodně pomalu zvykat.
standa
napsal(a):
Myslím že bychom měli kapánek oživit vlákno. Takže zahájili jsme horskou sezónu, drobátko se prošli, a pak takhle vytuhli.
Nějak to tu toto téma zapadlo. To opravdu nemáte ještě někdo doma briarda?
Jinak hlášení pro ty, co četli můj dotaz zda ostříhat či ne. Nakonec jsme feňuli ostříhali. Byla to makačka, ale dalo se. Nyní už nám hezky obrůstá a asi jí to budu celkově udržovat na max těch 10 cm. Vím, že to většina briardářů neschvaluje, ale jak máme doma keře, pichlavé stromky, atd. tak je feňule pořád všeho plná a není nějak denně čas jít a xx minut ji rozčesávat(končim střední + jezdim na kurzy na VŠ, tak se sotva stíhám učit a odpočinout si). To si s ní radši jdu na pár minut denně poběhat, zatahat o uzel(který miluje) a myslím, že pro ni ji je to přijatelněji strávený čas než sedět a nechávat se česat.
Fotečka z konce října (asi 3 měsíce po ostříhání strojkem, kdy jsem ji ostříhala tzv. na knírače - nechala jsem ji chlupaté přední nohy + zadní nohy do půlky a samozřejmě i krk (ten jsem ji přistříhla, aby to tak nějak ,,komponovalo´´)
lavacca
napsal(a):
Nějak to tu toto téma zapadlo. To opravdu nemáte ještě někdo doma briarda?
Jinak hlášení pro ty, co četli můj dotaz zda ostříhat či ne. Nakonec jsme feňuli ostříhali. Byla to makačka, ale dalo se. Nyní už nám hezky obrůstá a asi jí to budu celkově udržovat na max těch 10 cm. Vím, že to většina briardářů neschvaluje, ale jak máme doma keře, pichlavé stromky, atd. tak je feňule pořád všeho plná a není nějak denně čas jít a xx minut ji rozčesávat(končim střední + jezdim na kurzy na VŠ, tak se sotva stíhám učit a odpočinout si). To si s ní radši jdu na pár minut denně poběhat, zatahat o uzel(který miluje) a myslím, že pro ni ji je to přijatelněji strávený čas než sedět a nechávat se česat.
Fotečka z konce října (asi 3 měsíce po ostříhání strojkem, kdy jsem ji ostříhala tzv. na knírače - nechala jsem ji chlupaté přední nohy + zadní nohy do půlky a samozřejmě i krk (ten jsem ji přistříhla, aby to tak nějak ,,komponovalo´´)
Máme doma čtyři chlupáče a je s nima skvělý život
lavacca
napsal(a):
Konečně někdo. Bylo by foto? Jak staré je máte? A jak jste se vlastně k briardům dostala?
No jo, to je na dlouhý povídání jak se k nám dostali briardíci
já tu psala zkraje jako danan . Mám v březnu 3-letou a 13-letou a ještě 7 a 9 letý psy. Všici v plavé barvě a všici dost rozmazlení
www.hruzyvenkova.wbs.cz
vitacit
napsal(a):
No jo, to je na dlouhý povídání jak se k nám dostali briardíci
já tu psala zkraje jako danan . Mám v březnu 3-letou a 13-letou a ještě 7 a 9 letý psy. Všici v plavé barvě a všici dost rozmazlení
www.hruzyvenkova.wbs.cz
Koukám, že máte nový design webovek, že? Musím se přiznat, že jsem ten Váš web procházela už cca 4x -, ale to měl ještě starý design.